- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
προσπερασε με τοτε !
/υπαρχουν αλλα που μ'ενδιαφερουν περισσοτερο
απο τον "αγωνα σου" εναντια στο "φως!"
...ο "θεος" μαζι σου.
αγαπη-ειρηνη-φως!
ΑΤΜΑ

ΧΜΜ ΤΙ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?![]()
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΟΣ
ΘΕΛΕΙ
ΕΝΑΝ ΚΑΛΑΓΑΘΟ ΘΕΟΥΛΗ
ΚΑΙ
ΣΑΤΑΝΑ...
ΑΛΛΑ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ
ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ...

ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΝΕΙ
ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ
quote:
Δεν έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις αν τα δούμε καθαρά φιλοσοφικά με την ψυχρή λογική .
Αλλά πιστεύεις ότι η λογική σαν εργαλείο μπορεί να σε κατευθύνει στο ΥΠΕΡΛΟΓΟ ;
Αν δεν βιώσεις μπορείς να κατανοήσεις ;
Με την λογική μπορείς να κάνεις άπειρους συλλογισμούς σε άπειρα μονοπάτια και να καταλήξεις σε άπειρα συμπεράσματα και γιά όλα να έχεις λογικά επιχειρήματα .Τον Χριστό γιατί τον ακολούθησαν οι 12 Απόστολοί ;
Κάθισαν και ανέλυσαν αυτήν την επιθυμία τους ;
Έβαλαν κάτω την λογική και είπαν ας παρατήσουμε τις δουλειές μας και ας ακολουθήσουμε αυτόν τον ρακένδυτο που ισχυρίζεται ότι είναι ο Υιός του Θεού...Και ας μας χλευάζουν και ας μας κυνηγούν εμείς θα θυσιαστούμε γιά να διαδώσουμε την διδασκαλία του αφού δεν έχουμε τίποτε καλύτερο να κάνουμε...
Όχι βέβαια .
Αφουγκράστηκαν την Ψυχή τους .
Ανοιξαν την καρδιά τους .
Ηταν τόσο συγκλονιστικό αυτό που τους συνέβαινε ώστε η λογική έπαψε να λειτουργεί .
Όταν θα νιώσεις αυτό τότε θα καταλάβεις .
Μέχρι τότε απλά θα φιλοσοφείς .Τι είναι η ένωση με το Θείο αν όχι η βαθύτερη επιθυμία της Ψυχής ;
Πόσο σύμφωνο με βρίσκεις!...
'
quote:
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΟΣ
ΘΕΛΕΙ
ΕΝΑΝ ΚΑΛΑΓΑΘΟ ΘΕΟΥΛΗ
ΚΑΙ
ΣΑΤΑΝΑ...ΑΛΛΑ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ
Υπάρχουν ενέργειες...ενέργειες συμπαντικές, δομημένες απο την άχρονη αλήθεια, στην απαρχή του Παντός και είναι η αιτία που γυρνά αυτός ο κόσμος...
Αυτός που φέρει στους ώμους του τις θετικότερες αυτών των ενεργειών και τις μεταλαμπαδεύει σε αυτούς που διψούν για αλήθεια, αυτος ονομάζεται επάξια Υιος του Θεού.
Και αυτό γιατί ο Θεός είναι δημιουργός.
Οτιδήποτε δημιουργείται, πηγάζει απο αυτούς ακριβώς τους τύπους ενέργειας.
Γιατί...αυτός που φέρει το Φως δημιουργεί, αυτός που φέρει το σκότος αποδομεί...
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 12/10/2003 05:45:21
Edited by - reptilesalonica on 12/10/2003 05:47:05
quote:
Πλάτωνα...
Δεν έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις αν τα δούμε καθαρά φιλοσοφικά με την ψυχρή λογική .
Αλλά πιστεύεις ότι η λογική σαν εργαλείο μπορεί να σε κατευθύνει στο ΥΠΕΡΛΟΓΟ ;
Αν δεν βιώσεις μπορείς να κατανοήσεις ;
Με την λογική μπορείς να κάνεις άπειρους συλλογισμούς σε άπειρα μονοπάτια και να καταλήξεις σε άπειρα συμπεράσματα και γιά όλα να έχεις λογικά επιχειρήματα.
Φιλε Ναγκουαλ,
Η λογική στην πράξη το μόνο που μπορεί να προσφέρει, είναι στο να δει… τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλήθεια. Υπάρχει σαν ΕΡΓΑΛΕΙΟ, και έχει να κάνει με τη σωστή χρήση δεδομένων. Καθότι τα δεδομένα είναι περιορισμένα χρονος/αισθησεις/γνωσεις…. η λογική που βασίζεται αποκλειστικά εκεί (παρατήρηση), δεν είναι αναλαθητη *(ΔΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ) μα η λογική που περικλείει το…ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ/ΕΡΕΥΝΑ/ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ (ΣΩΚΡΑΤΙΚΗ) φτάνει εύκολα να δει… το ΜΗ ΣΩΣΤΟ…
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΜΗ ΣΩΣΤΟ...
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σήμερα είναι οι επιστήμονες, οι οποίοι εφαρμόζουν την ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ λογική στη δουλειά τους….και όχι στη ζωή τους. Ο Αριστοτέλης αρεσκόταν να σκέφτεται τον Άνθρωπο σαν ΟΝ ΛΟΓΙΚΟ…μα πόσο απέχει αυτό από την πραγματικότητα…
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ…
quote:
Τον Χριστό γιατί τον ακολούθησαν οι 12 Απόστολοί ;
Κάθισαν και ανέλυσαν αυτήν την επιθυμία τους ;
Έβαλαν κάτω την λογική και είπαν ας παρατήσουμε τις δουλειές μας και ας ακολουθήσουμε αυτόν τον ρακένδυτο που ισχυρίζεται ότι είναι ο Υιός του Θεού...Και ας μας χλευάζουν και ας μας κυνηγούν εμείς θα θυσιαστούμε γιά να διαδώσουμε την διδασκαλία του αφού δεν έχουμε τίποτε καλύτερο να κάνουμε...
Όχι βέβαια .
Αφουγκράστηκαν την Ψυχή τους .
Ανοιξαν την καρδιά τους .
Ηταν τόσο συγκλονιστικό αυτό που τους συνέβαινε ώστε η λογική έπαψε να λειτουργεί .
Όταν θα νιώσεις αυτό τότε θα καταλάβεις.
Μα και το Βούδα ακολούθησαν πολλοί ΝΑΓΚΟΥΑΛ… Είδες στη συνέχεια κανένα ΒΟΥΔΑ? Μήπως κάνα άλλο ΧΡΙΣΤΟ? Αναρωτήθηκες μήπως εσύ… πως και αφού ορισμένοι απαρνήθηκαν τα πάντα για να γνωρίσουν*(ΘΕΟ/ΝΙΡΒΑΝΑ…)... καν δεν πλησίασαν?
Μη μιλάς σε παρακαλώ… για γυναικούλες, καλόγερους και ψυχούλες που προσεύχονται. Ξέρω καλά που βρίσκονται….Μακριά από εκεί που ελπίζουν…
Άλλο είναι ο ακόλουθος, και άλλο να είσαι original, ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ.
Ο Χριστός ο Βούδας, ο Σωκράτης…είπαν το τραγούδι τους….αυτό που βίωσαν…Αν σαν ψυχές είμαστε μοναδικές…έχουμε να βρούμε το δικό μας τραγούδι…όχι κάποιου αλλού!!! Να είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ….όχι το καρμπόν των άλλων….
Σκέψου αυτή τη φράση, είναι απλή…όχι τόσο φιλοσοφική…
quote:
Τι είναι η ένωση με το Θείο αν όχι η βαθύτερη επιθυμία της Ψυχής ;
Αν σου δοθούν τα επίγεια *(καλά)…(πλούτη, γυναίκες, δύναμη)….και συνεχίσεις μέσα σου να στρέφεσαι προς τα εκεί….ΕΙΝΑΙ!
Μα δεν είναι χαρακτηριστικό και των ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ αυτό?
Μην γράφεις λοιπόν για γυναικούλες κεράκια και προσευχες…. και βιώματα… ψυχούλας….και ότι δεν συγκρίνεται… με ΑΙΩΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ!!!
ΒΓΕΣ ΨΥΧΗ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ….Είναι φράση μεγάλου χριστιανού ΜΥΣΤΗ. Σου λέει κάτι?
Αν θέλετε να με γνωρίσετε….πρέπει να σκοτώσετε τους γονείς σας, τα αδέρφια σας….Λόγια του Χριστού και ΑΥΤΑ….ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΤΣΕΣ έλεγε ΝΑΓΚΟΥΑΛ…τις ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΙΤΣΕΣ που εχουμε μεσα μας...
Τι να βιώνει λοιπον η γυναικούλα…. μπροστά στην εικονιτσα….?
Μήπως εσύ γνωρίζεις… τι βίωνε ένας Πλάτωνας? Ένας Σωκράτης? Ο Βουδας ο Ηράκλειτος η ο Παρμενίδης?
quote:
Επί χρόνια ,Πλάτωνα ,διάβαζα εσωτερικά βιβλία ,έκανα γιόγκα ,διαλογισμούς ,διατροφές κλπ όχι συνεχώς βέβαια ,άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο άλλοτε καθόλου .
Τελικά έφτασα σε ένα σημείο να μην έχω γήινες επιθυμίες στην ζωή μου.
Άκουγα γύρω μου ανθρώπους να λένε ότι θέλουν ένα σπίτι ,παιδιά ,μεγαλύτερη δουλειά ,λεφτά κλπ αλλά εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να νιώσω το θέλημα του θεού και προσευχόμουν διαρκώς γι’αυτό.
Και το ένιωσα .
Σέβομαι με τη σειρα μου εσενα και ότι βιώνεις ΝΑΓΚΟΥΑΛ…
Μα η Φιλοσοφία εκτός από ΒΙΩΜΑ είναι και βαθιά κατανόηση! Δεν θέτει ποτέ το πρόβλημα να ΕΧΕΙ η να μην έχει επιθυμίες….
Κατανόηση δεν είναι ΑΓΩΝΑΣ…. μα ελευθερία… Ελευθέρια από κάθε τι….από κάθε ΦΟΒΟ...Υπάρχει τέτοια ελευθερία ΝΑΓΚΟΥΑΛ?
ΑΝ υπαρχει.... είναι ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Σε εκείνη την ενέργεια…που δεν υπάρχει ΦΟΒΟΣ....δεν ευδοκιμεί ο ΣΑΤΑΝΑΣ….![]()
Έχει κατανοηθεί η ίδια η ΣΚΕΨΗ/ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ... και τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ του ΕΑΥΤΟΥ....
Τέλος, ΝΑΓΚΟΥΑΛ....διακρίνω ευγένεια και σε σένα.
Δεν έχω προσωπικά με κανένα τίποτα,
δεν γράφω γιατί περιμένω οτιδήποτε
δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανένα…
δεν λέω κουβέντες για να μπερδέψω εσένα και οποιοδήποτε….
δεν θέλω ούτε Έμεσα να κάνω κακό σε άλλο Συνάνθρωπο…
Κάποιο αγαπημένο πρόσωπο σήμερα, είπε μια κουβέντα παραπάνω…
Να το βρίσω και εγώ? Δεν θα έσβηνα μονομιάς… ότι γράφω και λέω… εδώ και ένα χρόνο?
Όχι μόνο στα μάτια αυτού του προσώπου….μα και στα δικά μου?
Συνεχίζω το τραγούδι...ο Αυλός μα και η Μούσα, είναι γλυκιά….
Καλημερα!![]()
Και συγκεκριμένα: επειδή ΕΠΡΕΠΕ στα αρρωστημενα μυαλά τους ο Εωσφόρος να εκπροσωπεί ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ, ταιριάξανε την ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (Παρασκευή) ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ.
Άν και οι 4 ευαγγελιστές (!)με τις ημερομηνίες περί της σταύρωσης ΔΕΝ συμφωνούνε, στα ξαφνικά στο θέμα της ημέρας εντοπίζουμε εναν ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ! (άχ αυτό το κόψε ράψε...)
Η σημασία αυτού του επίπλαστου συγχρονισμού ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ για τους άθλιους πλαστογράφους μοναχούς.
Η Παρασκευή ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΩΣΦΟΡΟΣ!! Κατα συνέπεια, ο Ιησούς σύμφωνα με την συμβολική λογική ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ!!!
Για τον ίδιο λόγο άλλωστε ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ επί αιώνες την χρήση χάλκινων σκευών κατα την ευχαριστία του Μυστικού Δείπνου, διότι απλούστατα ο χαλκός είναι το μέταλλο της Αφροδίτης και του Εωσφόρου....
Για αυτούς τους άθλιους "συμβολισμούς" είχανε βλέπετε αρκετό χρόνο στα μαύρα τους υπόγεια.
Βέβαια, επειδή οι αφηγητές του 4ου αιώνα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ (πράγμα που προκύπτει απο τα αμέτρητα τους λάθη) δέν είχαν στην διάθεση τους επαρκή στοιχεία εβραϊκών συμβολισμών, και έτσι το ρίξανε....στον Εωσφόρο.
Άντε ρε καημένοι της χριστολογίας...
Φίλε Πλάτωνα δεν αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση την λογική και την φιλοσοφία αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά και στα δικά τους πεδία η κάθε μία .
Στο πεδίο της μεταφυσικής και της θεολογίας όμως είναι ΣΧΕΔΟΝ άχρηστες .
Λες :
quote:
Η λογική στην πράξη το μόνο που μπορεί να προσφέρει, είναι στο να δει… τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλήθεια
Ούτε σε αυτό είναι το απόλυτο εργαλείο .Επειδή η λογική εξαρτάται ολοκληρωτικά από την Γνώση .
Αν κάτι δεν συμβαδίζει με τις έως τώρα γνώσεις μας ,αυτόματα η λογική δεν μπορεί να γνωρίσει αν είναι η όχι αλήθεια .
Αν μάλιστα κάτι ξεπεράσει κατά πολύ τις γνώσεις μας μπορεί να το αναγνωρίσουμε σαν παράλογο ενώ μπορεί να είναι απόλυτα αληθινό .
Πιστεύω θα αναγνωρίζεις ότι η Γνώση του Σύμπαντος είναι αιωνίως εξελλισόμενη και ατελεύτητη .
Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι απέχουμε κάτι λίγο από την Απόλυτη Γνώση...
Ετσι χωρίς να λαμβάνεις τα παραπάνω σαν δεδομένα σίγουρα πολλά από αυτά που είχε πει ο Χριστός θα σου φαίνονται παράλογα .
Ο Χριστός είχε πει ότι αν δεν ήσαστε σαν τα παιδιά δεν θα μπείτε στην βασιλεία των Ουρανών .
Προυποθέτει αγνότητα όχι φιλοσοφία .
Η Βασιλεία των Ουρανών είναι Κρυστάλινη Αγάπη .
Είναι ανοιχτή γιά όλους .
Όχι γιά τους κατέχοντες την Γνώση σύμφωνα με τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά .
Αλλά γιά τους ταπεινούς και όχι τους αλαζόνες ,τους έχοντες Αγάπη και όχι μίσος .
Το να προσπαθήσεις να φτάσεις το Θείο με την φιλοσοφία είναι σαν να προσπαθείς να φτάσεις στον Ήλιο με αερόστατο .
Όταν φτάσεις το Θείο με την Χάρη του Θεού σου προσφέρεται και η Γνώση η Ουράνια όχι η γήινη που πάντα θα είναι ατελής .
quote:
Ο Χριστός ο Βούδας, ο Σωκράτης…είπαν το τραγούδι τους….αυτό που βίωσαν…Αν σαν ψυχές είμαστε μοναδικές…έχουμε να βρούμε το δικό μας τραγούδι…όχι κάποιου αλλού!!! Να είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ….όχι το καρμπόν των άλλων….
Φυσικά και σαν ψυχές θα βρούμε το δικό μας τραγούδι .
Απαραίτητη προυπόθεση που την ανέφεραν όλοι ;
ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ .
quote:
Μην γράφεις λοιπόν για γυναικούλες κεράκια και προσευχες…. και βιώματα… ψυχούλας….και ότι δεν συγκρίνεται… με ΑΙΩΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ!!!
Το γράφω και το υπογράφω .
quote:
Μα η Φιλοσοφία εκτός από ΒΙΩΜΑ είναι και βαθιά κατανόηση! Δεν θέτει ποτέ το πρόβλημα να ΕΧΕΙ η να μην έχει επιθυμίες….Κατανόηση δεν είναι ΑΓΩΝΑΣ…. μα ελευθερία… Ελευθέρια από κάθε τι….από κάθε ΦΟΒΟ...Υπάρχει τέτοια ελευθερία ΝΑΓΚΟΥΑΛ?
ΑΝ υπαρχει.... είναι ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Σε εκείνη την ενέργεια…που δεν υπάρχει ΦΟΒΟΣ....δεν ευδοκιμεί ο ΣΑΤΑΝΑΣ….
Υπάρχει ελευθερία Πλάτωνα αλλά δεν προυποθέτει κατανόηση .
Είπαμε με τα μέτρα τα γήινα ποτέ δεν θα κατανοήσεις απόλυτα .
Υπάρχει ελευθερία από κάθε φόβο φίλε Πλάτωνα .
Προυποθέτει την Δύναμη της Αγάπης .
Μέσα στην Αγάπη δεν υπάρχει φόβος .
Όλα λάμπουν .
Και ναι είναι καθαρή ενέργεια και ναι δεν υπάρχει φόβος και ναι εκεί δεν ευδοκιμεί ο Σατανάς .
ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ .
Εδώ όμως στη Γη να είσαι σίγουρος ότι ευδοκιμεί .
Αλλά όχι γιά πολύ ακόμα...
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
quote:
Φίλε Πλάτωνα δεν αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση την λογική και την φιλοσοφία αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά και στα δικά τους πεδία η κάθε μία .
Στο πεδίο της μεταφυσικής και της θεολογίας όμως είναι ΣΧΕΔΟΝ άχρηστες .
Μην βιάζεσαι να βγάλεις έξω τη λογική! Ίσως βρεις μια μέρα πως το απόλυτα λογικό είναι πολύ πιο κοντά στο θειο, παρότι η ψυχόπονη γυναικούλα. Έτσι ένας Πλάτωνας η Πλωτίνος (Τι πιο μεταφυσικό?) είναι άχρηστοι?![]()
Αυτά που λένε οι (άγιοι) πατέρες... σε πληροφορώ πως αν διαβάσεις τιμαιο / εννεαδες... τα περισσότερα θα τα βρεις…
Άσε αυτά που γράφει ο… Αυγουστίνος.... Για θεολογία μιλώ.
Επαναλαμβάνω. Η Λογική είναι εργαλείο που βλέπεις την Πλάνη! Και υπάρχει μεγάλη διάφορα στο τι είπε ο Χριστός…. και στο τι έχει προστεθεί η πράττεται από αλλόφρονες χριστιανούς… Ολοι το ίδιο λένε, *(αγάπη του Χριστού)…και αγάπη δεν έχουν! Ειναι χωρισμένοι, διχασμένοι…και αντιδραστικοί….. αν κάτι δεν συμφωνεί με τα πρότυπα τους. *(Πιστεύω, Δοξασίες, Δόγματα) γινονται επιθετικοι!
Οι σπάνιες εξαιρέσεις πραγματικων χριστιανών, *(Giordano Bruno) αρνιόταν να ασπασθεί το ΣΤΑΥΡΟ….(ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ) ερίφθει εις πυρρά από τους ίδιους!
*Πρόσεξε, όχι από άπιστους….μα από την ανώτερη ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ καιπνευματική δύναμη της εποχής….Τι ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!!!…Λες και ο Χριστός κυκλοφορούσε στη Γαλιλαία με ένα σταυρό….η είπε κάπου, όταν θα φύγω….να με προσκυνάτε…η μαμά μου ήταν παρθένα…..και αλλά πολλά τέτοια ΠΑΡΑΛΟΓΑ….. που αν η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ έχει κάποια ελπίδα*(έστω και με αερόστατο να κάνει κατά τον ΗΛΙΟ) η ανθρώπινη βλακεία είναι καταδικασμένη δια παντός.
Φιλε Ναγκουαλ, πρέπει να έχουμε την ευαισθησία μα και το θαρρος να δούμε ορισμένα πράγματα… Δεν θα πάω μακριά σε Σταυροφορίες..*(Μην με μπερδευεις σε παρακαλω με ΕΘΝΙΚΟ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ) Μόλις πριν 60 χρόνια το 95% των ιταλών ήσαν οι ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, έτοιμοι να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, σήμερα είναι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ Ο …ΧΡΙΣΤΙΑΝ_ΙΣΜΟΣ? Και αυτά ισχύουν και για τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ εμας και κάθε ΛΑΟ…
ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ τον ΑΚΟΛΟΥΘΟ…….οι ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ/ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ της ΖΩΗΣ…ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ! Για αυτό χρειάζεται Η ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ που έχω γράψει πολλές φορές είναι της καρδιάς…Χωρίς την ΕΝΩΣΗ ΝΟΥ / ΚΑΡΔΙΑΣ… υπάρχει ΠΡΟΣΕΥΧΗ και το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ…Όσο υπάρχει αυτός ο διχασμός….δεν υπάρχει ένωση με το θειο…υπάρχει Πίστη μα όχι η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!
Τα ίδια λέμε?
Αν λέμε τα ίδια... ας μην επαναλαμβανόμαστε.
Στο εσωτερικά γράφουν πολλοι αλλάζοντας συνεχώς θέσεις. Το λένε ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ και συγχέουν μεταξύ τους διάφορες έννοιες….πέφτοντας συνεχώς σε αντιθέσεις που καν οι ιδιοι...δεν είναι σε θέση να διακρίνουν…
Χρειάζεται Τάξη φίλε ΝΑΓΚΟΥΑΛ για να μην τα κανείς όλα μέσα στην ψυχούλα σου μανέστρα….και να τα προσφέρεις μετα σαν Φωςσε αδαείς!
Και εδώ καλούμαστε να διακρίνουμε τον πραγματικά φωτισμένο Χριστό από τα άρπα κόλλα ακολουθων!
Με Κάποιον άλλο φίλο Χριστιανό σε συζήτηση μας, μου ανέφερε την ΑΓΑΠΗ του Χριστού... σαν μέσο…προς το θειο.
Η απάντηση μου…ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ... ισχύει και τώρα!
Το μέσω κάποιου αλλού…. σημαίνει πως η καρδιά κάνει χρήση του ΝΟΥ, και ΝΟΥΣ… είναι πάντα δημιούργημα του ΧΡΟΝΟΥ….. Τώρα πως θα τα καταφέρει να τελειώσει ο ΝΟΥΣ…. μέσα στην καρδιά….. Βλέπω τον ΑΓΙΟ, να κάνει προσπάθειες να φτάσει το ποθούμενο (ΕΚΣΤΑΣΗ ΜΥΣΤΗ…. ΑΓΙΟΥ…) ….. μα χωρίς κατανόηση της ΣΚΕΨΗΣ... να ξαναπέφτει στο δείχτη της!..
ΝΑΓΚΟΥΑΛ… ίσως για μερικούς…να αγαπάς, σημαίνει να έχεις επίγνωση της ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ…
Καλημερα...
Τα πάντα είναι ενέργεια!
Η "ψυχόπονη γυναικούλα" (αλήθεια γιατι γυναικούλα ?) εκπέμπει ενέργεια. Λέει η "γυναικούλα" "Ιησούς Χριστός Νικά" .... Σου φαίνεται γελοίο ? Επειδή δεν έχει τον γλωσσικό πλούτο να εκφράσει με κάποιο διανόημα την έλξη της στο φώς και σε αυτό που αντιπροσωπεύει ο Χριστός ?
Ποιός μπορεί να κρίνει την ποιότητα της ενέργειας και της δόνησης των λόγων της?
Ξαναλέω ... ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ?
Είσαι σε θέση να κρίνεις Πλάτωνα ?
Με την λογική δεν έχεις καμία τύχη στην πνευματική πορεία, αυτό που χρειάζεται είναι η ΦΩΤΗΣΗ...
Με την λογική κυνδυνεύεις να θεοποιήσεις τις προβολές του μυαλού σου την μεγαλύτερη ευδαιμονία θα σου την προσφέρει η σιωπή του νού.
AION!!!!!!![]()
Και οι φιλόσοφοι τι έλεγαν? Μήπως περίμεναν ΙΣΜΟ να το μάθουν? ![]()
Οι υλιστές τι το διαφορετικό λένε?….μιας και αυτό είναι το πιστεύω τους…![]()
Οι επιστήμονες? ![]()
Οι βουδιστες? ![]()
Άρα φιλαράκο….το πνεύμα και το ποδόσφαιρο (ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ) …είναι το ίδιο!!!!
ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ!![]()
Ε τότε ας πάω καλύτερα στο γήπεδο παρά να γράφω στο εσωτερικά…. μιας και δεν ξεχωρίζω τις ενέργειες!
quote:
Και μιά γυναικούλα που την βλέπεις να ανάβει ένα κεράκι και να προσεύχεται δεν ξέρεις τι βιώνει στην Ψυχή της ..
Για το ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ….κοίτα ΤΗΝ ΠΗΓΗ της έκφρασης….(ΝΑΓΚΟΥΑΛ)
quote:
Με την λογική δεν έχεις καμία τύχη στην πνευματική πορεία, αυτό που χρειάζεται είναι η ΦΩΤΗΣΗ...
Με την λογική κυνδυνεύεις να θεοποιήσεις τις προβολές του μυαλού σου την μεγαλύτερη ευδαιμονία θα σου την προσφέρει η σιωπή του νου.
Διάβασε καλύτερα τι γράφω ΑΙΟΝ… Δεν λέω πως κάπου πας….μα πως βλέπεις τι δεν είναι σωστό, και δη την βλακεία!
Βλέπω πρόοδο πάντως…Μας είχες πρήξει μέχρι τώρα με την προσευχή….και ξαφνικά περνάς… στη σιωπή του ΝΟΥ!![]()
Ας είναι…κάτι είναι και αυτό!![]()
quote:
Άρα φιλαράκο….το πνεύμα και το ποδόσφαιρο (ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ) …είναι το ίδιο!!!!
Ε τότε ας πάω καλύτερα στο γήπεδο παρά να γράφω στο εσωτερικά…. μιας και δεν ξεχωρίζω τις ενέργειες
Αυτά τα εφυολογήματα να μην έλεγες ρε Πλάτωνα...
quote:
Βλέπω πρόοδο πάντως…Μας είχες πρήξει μέχρι τώρα με την προσευχή….και ξαφνικά περνάς… στη σιωπή του ΝΟΥ!
Ναι καταλαβαίνω πως την έχεις δεί...και γιαυτό είναι πολύ δύσκολο να συζητήσω μαζί σου.
Η σιωπή του νού είναι η μεγαλύτερη προσευχή.
Αν εσύ έχεις μείνει οτι προσευχή είναι κάνω το σταυρό μου στα γρήγορα και λέω και ένα πατερ ημών φυσικά και θα σου φαίνεται σαν "πρήξιμο" αν κάποιος μιλάει για προσευχή.
Ή προσευχή είναι η ανάδυση του θείου εαυτού μας, του εαυτού που έχουμε θάψει στην λήθη, είναι "κυριαρχία" πνεύματος, είναι επικοινωνία... και βασική προυπόθεση για την επικοινωνία αυτή είναι να σιγήσει ο ΝΟΥΣ και η ΛΟΓΙΚΗ, γιατι αυτά είναι τα δεσμά που δεν μας αφήνουν να αφουγκραστούμε το θείο.
quote:
Φαντάσου το δηλαδή σαν το εγκεφαλογράφημα, δεν μπορείς να αναγνωρίσεις σκέψεις αλλά μπορείς να δεις τα ερεθίσματα του εγκεφάλου, γιαυτό μιλάμε για συγκεκριμένες λέξεις και όχι για ολοκληρωμένες σκέψεις.Η κάθε λέξη είναι και ένα ερέθισμα στον εγκέφαλο, αυτούς τους κώδικες ψάχνουν και γιαυτό μάλλον βάζουν και συγκεκριμένες λέξεις.
Λέξεις και όχι ολοκληρωμένες σκέψεις; Μπορείς να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου; Έχουμε κύματα και σήματα ηλεκτροχημικά στο νευρικό σύστημα. Και αυτά τί είναι κατά την άπόψή σου;
quote:
Εσύ πιστεύεις για παράδειγμα μιας που αναφέραμε το Θεό, ότι ο διάβολος δεν μας ακούει;Το θρήσκευμα μας αυτό μας λέει ότι μπορεί και μας μιλάει στο μυαλό μας.
Ή πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν χωρίς να είναι μάγοι να αισθανθούν κομμάτια από τις σκέψεις σου.
Επαναλαμβάνομαι γιατί θα ήθελα την απάντηση σου χωρίς να σκεφτείς το Lol.
Θεός και Διάβολος αναφέρονται ως πνευματικές οντότητες. Κάτι έχω ακούσει γι' αυτό που λες. Όμως που το λέει στην Γραφή; Εννοείς ότι ο Διάβολος στην Εύα και στον Ιησού της ερήμου μιλούσε μέσα τους, όταν προσπαθούσε να τους παροδηγήσει;
Άνθρωποι όχι ανάγκη πνευματιστές, αλλά από φυσικό χάρισμα; Χμ, να κατανοήσουν σκέψεις μου. Ίσως μπορεί να τις μαντέψουν από την συμπεριφορά μου, τις κινήσεις μου, την κατάσταση που βρίσκομαι(χαρούμενος, θυμωμένος), αλλιώς; Πως αλλιώς;
Για παράδειγμα, σκεφτόμουνα επίμονα ένα άτομο και προσπάθησα να του μεταδώσω σκέψεις μου(τηλεπαθητικά), αλλά δεν μου τηλεφώνησε. Νόμιζα ότι αν σκέφτεσαι επίμονα κάποιον, θα επικοινωνήσει μαζί σου.
quote:Λέξεις και όχι ολοκληρωμένες σκέψεις; Μπορείς να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου; Έχουμε κύματα και σήματα ηλεκτροχημικά στο νευρικό σύστημα. Και αυτά τί είναι κατά την άπόψή σου;
Ουσίες είναι σαν φερομόνες ίσως, δεν μπορώ να ξέρω επακριβώς.
quote:Θεός και Διάβολος αναφέρονται ως πνευματικές οντότητες. Κάτι έχω ακούσει γι' αυτό που λες. Όμως που το λέει στην Γραφή; Εννοείς ότι ο Διάβολος στην Εύα και στον Ιησού της ερήμου μιλούσε μέσα τους, όταν προσπαθούσε να τους παροδηγήσει;
Ούτε εγώ το θυμάμαι που το αναφέρει, αλλά είναι παράδοση λόγο θρησκείας να το γνωρίζουμε...
Οι μάγοι δηλαδή πως λειτουργούν και μπορούν να γνωρίζουν...
quote:Άνθρωποι όχι ανάγκη πνευματιστές, αλλά από φυσικό χάρισμα; Χμ, να κατανοήσουν σκέψεις μου. Ίσως μπορεί να τις μαντέψουν από την συμπεριφορά μου, τις κινήσεις μου, την κατάσταση που βρίσκομαι(χαρούμενος, θυμωμένος), αλλιώς; Πως αλλιώς;
Για παράδειγμα, σκεφτόμουνα επίμονα ένα άτομο και προσπάθησα να του μεταδώσω σκέψεις μου(τηλεπαθητικά), αλλά δεν μου τηλεφώνησε. Νόμιζα ότι αν σκέφτεσαι επίμονα κάποιον, θα επικοινωνήσει μαζί σου.
Δεν ξέρεις μπορεί να το ένιωσε αλλά να μην είχε το τηλέφωνο σου, ή να μην θέλησε να υπακούσει στην σκέψη του, ρώτησες;![]()
Εξάλλου μιλάω για ανθρώπους με δυνατότητες εκτός και αν εσύ έχεις;
Εισαγωγή
Εδώ και περίπου ένα χρόνο προσπαθώ να βρω μια λύση, ένα σενάριο, για μας, το ανθρώπινο είδος, που να μην καταλήγει ή να μην συμπεριλαμβάνει σφαγή, «πόλεμο» στην εξέλιξη μας.
Μέχρι χθες τα πάνω από 1000 σενάρια που επεξεργαστικά, κατέληγαν, δυστυχώς όλα, σε κάποιο σημείο της εφαρμογής τους, σε σφαγή «πόλεμο».
Θέμα
Χθες μου ήλθε η ιδέα, η «φλασιά», δεν ξέρω από πού και πως μου ήλθε, ενός σεναρίου, μια λύσης που δεν περιέχει σφαγή «πόλεμο», για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
Επεξεργαζόμενος σήμερα το σενάριο αυτό, είδα ότι θα μπορούσε να ήταν μια τριλογία βιβλίων, μια τριλογία ταινιών μορφής «Χόλυγουντ», με μια ακόμη νέα τριλογία βιβλίων, τριών νέων ταινιών μορφής «Χόλυγουντ», και μάλλον και μιας ακόμη τριλογίας, που στο σύνολο των εννέα τριλογιών, να περιγράφετε, κατά την άποψη μου, η μοναδική λύση, το μοναδικό σενάριο, που να αφορά την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους χωρίς σφαγή, χωρίς «πόλεμο».
Το σενάριο, το βιβλίο, η ταινία, κάλλιστα θα μπορούσε να ξεκινά από την φανταστική σκηνή, συμμετοχής σε ένα forum στο διαδίκτυο, πχ. www.esoteriica.gr, και να προχωρά στα υπόλοιπα.
Μέχρι χθες, μέχρι την σύλληψη της ιδέας, υπέφερα, πονούσα στα κουφά, και σε άσχετα χρονικά διαστήματα, σχεδόν σε όλο το σώμα μου, δεν ξέρω αν αυτός είναι ο πόνος της ψυχής μου, από χθες ηρέμισα, γνωρίζω πλέον και τα δύο προαπαιτούμενα, και την «λύση» και τον τρόπο «εφαρμογής» της λύσης.
Επίλογος
Αυτοί που χρειάζονται για την υλοποίηση της ιδέας, του σεναρίου είναι λίγοι - ελάχιστοι, ένας εφικτός αριθμός, προερχόμενος από τον ανθρώπινο θάμνο της Ελλάδας, σε σχέση με το ανθρώπινο δάσος του πλανήτη, ή ένας απόλυτα εφικτός αριθμός από το «ανθρώπινο δάσος του Πλανήτη», για την υλοποίηση της ιδέας, του σεναρίου.
Υστερόγραφο : η συμμετοχή προϋποθέτει την αποδοχή ορισμένων, από κοινού, συμφωνημένων κανόνων.
Edited by - Sol-Mix on 25/01/2015 16:08:05
Και όταν λες επεξεργάστηκες 1000 σενάρια για εξέλιξη,
πώς το έκανες? Με νοητικές εικασίες
ή με κανονικά μοντέλα όπου πείραζες διάφορες μεταβλητές?
Η έννοια του πολέμου (δηλ. της ακρότατης έκφρασης και μορφής ανταγωνισμού μέχρι απενεργοποιήσεως/εκμηδενίσεως του αντιπάλου/ανταγωνιστή) είναι συνυφασμένη τόσο με το είδος μας, όσο και με εν γένει την έννοια της 'εξέλιξης',
και πραγματικά δεν ξέρω πώς κατάφερες να βγάλεις 'υλοποιήσιμο' σενάριο που να μην την υπολογίζει.
(ΣΣ. ως 'πόλεμο' δεν εννοώ μόνο τις σπλατεριές και τη 'φυσική εξόντωση' κάποιου. Υπάρχουν λογιών λογιών πόλεμοι/παιχνίδια ολοκληρωτικής κυριαρχίας και εκμηδενισμού του αντιπάλου, χωρίς να του ακουμπήσουν ούτε μια ...τρίχα)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Η μελλοντική πορεία της ανθρωπότητας, οι λύση / εις που έχει η ανθρωπότητα, πρέπει να περνά μέσα από πέντε βασικούς πυλώνες, η ιεράρχηση (αρίθμηση) της καταγραφής τους δεν έχει καμία αξία.
1./ Θρησκευτικός
2./ Κοινωνικός
3./ Πολιτικός
4./ Ιδεολογικός
5./ Οικονομικός
Τα σενάρια που προκύπτουν από τους πέντε αυτούς πυλώνες, αλλά και από τους οποιουσδήποτε συνδυασμούς αυτών των πυλώνων είναι εκατοντάδες (1000 συν).
quote:
(ΣΣ. ως 'πόλεμο' δεν εννοώ μόνο τις σπλατεριές και τη 'φυσική εξόντωση' κάποιου. Υπάρχουν λογιών λογιών πόλεμοι/παιχνίδια ολοκληρωτικής κυριαρχίας και εκμηδενισμού του αντιπάλου, χωρίς να του ακουμπήσουν ούτε μια ...τρίχα)
PY8AGORAS: Ναι υπάρχει αυτό το σενάριο που δεν εμπεριέχει κανενός είδους ή μορφής «πόλεμο» που αναφέρεις, δεν αναφέρθηκα τυχαία, στην έκδοση βιβλίων και ταινιών, (για σκέψου πόσα έβγαλαν από τον «Πόλεμο των Άστρων» και τον «Χάρυ Πότερ»), αναφέρθηκα γιατί χρειάζομαι βοήθεια, και επειδή πολλοί από εσάς ενδιαφέρεστε περισσότερο για το «χρήμα», απλά σας πρόσφερα το «τυρί».
Η «φάκα» είναι η δική μου νοοτροπία, που δεν με ενδιαφέρει το «χρήμα» και το μόνο που θέλω είναι δοθεί στην «ανθρωπότητα», προς προβληματισμό, συζήτηση και πιθανή υλοποίηση η λύση που ανακάλυψα.
Μετά από 1,5 και πλέον χρόνια που γράφω εδώ στο «forum», έμαθα τι σημαίνει ανοικτό «forum», για αυτό τα υπόλοιπα μόνο σε προσωπικές συζητήσεις.
quote:
Μετά από 1,5 και πλέον χρόνια που γράφω εδώ στο «forum», έμαθα τι σημαίνει ανοικτό «forum», για αυτό τα υπόλοιπα μόνο σε προσωπικές συζητήσεις.
Επέτρεψε μου να εχω τις αμφιβολίες μου αν εχεις κατανοήσει πλήρως
την λειτουργία των φόρουμ.
Τα φόρουμ (γενικότερα) είναι δικτυακοί τόποι ως σύγχρονα "καφενεία"
οπου σχηματίζονται "πηγαδάκια" με αρκετά μεγάλη ποικιλία θεμάτων
στα οποία συμμετέχουν άτομα τα οποία ενδιαφέρει μεν το θέμα,
αλλά νιώθουν την ανάγκη να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους.
Εσυ Sol-Mix από την άλλη χρησιμοποιείς τα φορουμ με μια δική σου λογική ...
όπως ο ίδιος λες, τις "φάκας του τυριού κτλ"
με πρώτο σου "όραμα" τη δημιουργία κλειστών ομάδων που θα κατέχουν κάποια "γνώση"
που θα "σώσει" τον κόσμο (οι εφευρέσεις σου)
μια ιδεα που θα επίσης θα σώσει τον κόσμο (η πρόσφατη φλασια σου)
παλιότερα μια κλειστή ομάδα για τους εξωγήινους.... και πάει λέγοντας
Βέβαια κατανοώ τον λογο που αναζητάς αυτές τις "ομάδες"
μια και θεωρείς οτι στα δημόσια φόρα ο κίνδυνος εμπαιγμού ελοχεύει,
μα αυτό ειναι το φόρουμ όμως, τι να κάνουμε?
μια δημοσιοποίηση απόψεων-προτασεων.
Οταν κάποιος βέβαια, ανακαλύπτει την "Αμερική" το 2015... φυσικό και επόμενο είναι να σχολιαστεί
... ίσως οχι και πολύ θετικά.
Κλείνοντας, με εντελώς φιλική διάθεση, θα ήθελα να σου πω, πως το μέσο
που επέλεξες για να "ψαρέψεις" μελη
των κατά καιρούς ομάδων που θέλεις να δημιουργήσεις, είναι λίγο (εως πολύ) λανθασμένο
καλύτερη δουλειά θα έκανες με μια αγγελία στον τυπο,
ή ακόμα καλύτερα με ενα prive forum τον οποίων την είσοδο θα επέτρεπες μόνο μετά απο προσωπικό interview.
Τα φόρουμ προάγουν τον δημόσιο διάλογο και την δημιουργική κριτική
τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο, εκπτώσεις.... στην "Έρμου" ![]()
Δεν γνωρίζω αν με αυτά που γράφεις εννοείς, ότι προσπαθώ να φτιάξω μια «ελίτ» που σε αυτήν να ανήκουν τα περισσότερα από 7 δις ανθρώπων στον πλανήτη, και με άμεση Δημοκρατία να αποφασίζουν για την τύχη τους, αν αυτό εννοείς συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.(τα έχω ξαναγράψει αλλού, μέσα εδώ)
Το ερώτημα όμως που παραμένει από τα γραφόμενα σου, είναι αυτή η «ελίτ» που δήθεν προσπαθώ να φτιάξω εναντίων ποίου - ποιών θα είναι ;;; εναντίων των ζώων, των εντόμων, των ψαριών, των πουλιών, των φυτών, των γηινο-εξωγήινων, των εξωγήινων, των λαμογιών κλπ. κλπ. κλπ.
Πέραν της πλάκας τώρα….
σαφώς και γνωρίζω ότι τα forum δεν είναι «κατηχητικά» αυτός είναι και ο λόγος που δεν είναι άμεσα δημοσιοποιήσημη η λύση.
Κάποιες άλλες σκέψεις μου, για τους γήινους.
1./ Προσπάθησα να κάνω μία μελέτη που να αποδεικνύει ότι η «ελεύθερη οικονομία» είναι ανεφάρμοστη σε Κράτη με πληθυσμιακό μέγεθος αντίστοιχο της Ελλάδας, δυστυχώς αλλά δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την μελέτη, είναι εξαφανισμένα, να μια όμορφη μελέτη για «διδακτορικό», σιγά μην σας αφήσουν να την κάνετε, σιγά μην σας αφήσουν να αποδείξετε, ότι για Κράτη με πληθυσμό μικρότερο των 50-55 εκατομμυρίων κατοίκων είναι ουτοπία η «ελεύθερη οικονομία».
2./ Εσείς που γνωρίζετε ή συμμετέχετε στην πολιτική ζωή του τόπου, προτείνετε στους αντιπροσώπους σας!!!!
να προτείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να διαγράψει κατά 50% το χρέος, όλων των Κρατών μελών της, η έστω των Κρατών που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη.(αυτό μας συμφέρει). ![]()
Με τον τρόπο αυτό, όλοι θα κερδίσουν και θα βρεθούν και χρήματα για την ανάπτυξη, την ανεργία και την κοινωνική πολιτική της Ευρωζώνης, ας βάλουν και όποιους αστερίσκους θέλουν για την μελλοντική οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυσικά και θα βρεθούν κάποιοι που θα πουν ότι με τον τρόπο αυτό θα γίνει «ρόμπα» το Ευρώ, έλα ρε, γιατί τώρα τι είναι;;;
Θα ήθελα «αλήθεια τώρα» να δω ποίο Κράτος θα απέρριπτε μια τέτοια λύση και προπαντός το σκεπτικό της απόρριψης.
Edited by - Sol-Mix on 29/01/2015 20:08:55
quote:
Sol-Mix:
AitheroVamon: Ξανά συνελήφθεις «αδιάβαστος»
"Ξανά"?
Θύμισε μου την τελευταία φορά.
Δοθείσης της ευκαιρίας, να σου απαντήσω και για το «τυρί» καιτην «φάκα», τα έγραψα ως παράδειγμα συνειδητοποίησης του «τυριού» που ήδη γευτήκαμε οι περισσότεροι (2001-2009) και την «φάκα» (2010-2014) που είμαστε ήδη όλοι μέσα.
Το έγραψα, και θα συνεχίζω να τα γράφω, σε μια προσπάθεια να σας ενημερώσω, να σας αφυπνίσω, για τον τρόπο λειτουργίας του «πολιτισμού» σήμερα στον πλανήτη, σε μια προσπάθεια για να μην την «ξαναπατήσουμε» με το νέο «τυρί» και την νέα «φάκα» που θα μας πλασάρουν.
Αν δεν υπάρχουν εξωγήινοι και οι μόνοι κάτοικοι του σύμπαντος είμαστε εμείς, σε αυτόν τον μικρούλη πλανήτη, τότε έχουμε μια τεράστια σπατάλη χώρου... (αυτό είναι κλεμμένο).
Αν υπάρχουν εξωγήινοι "παίζουν" δύο περιπτώσεις:
Να είναι τεχνολογικά ανώτεροι ή κατώτεροι από την δική μας κατάσταση.
Αν είναι κατώτεροι, δεν ασχολούμαστε μαζί τους, γιατί φυσιολογικά δεν έχουν ούτε αυτοί αλλά ούτε κι εμείς τη δυνατότητα να έρθουμε σε άμεση επαφή (δεν μιλώ για ραδιοκύματα και ενδείξεις νοήμονα πολιτισμού, γιατί η απόσταση μερικών εκατοντάδων ετών φωτός δεν το λες συνομιλία).
Επομένως εστιάζουμε σε εξωγήινους με ανώτερη τεχνολογική κατάρτιση από εμάς.
Για να μπορούν να μας κάνουν επισκέψεις θα πρέπει να μιλάμε για τεχνολογία που ούτε στα όνειρά μας δεν θα μπορούσαμε να συλλάβουμε. Η τεχνολογία όμως δεν είναι ασύνδετη από το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας.
Θα ήθελα να μπορούσα να αναλύσω το επίπεδο μιας τέτοιας κοινωνίας αλλά θα γινόταν τόσο μεγάλο το ποστ που δεν θα το διάβαζε κανένας.
Θα μείνω λοιπόν στο ότι μια τέτοια κοινωνία θα έχει αναπτύξει ιδιότητες όπως της συλλογικής νοημοσύνης. Το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο (και πάλι λυπάμαι που δεν μπορώ να το αναπτύξω).
Σε μια κοινωνία λοιπόν με συλλογική νοημοσύνη το "εγώ" έχει δώσει τη θέση του στο "εμείς". Είναι ανίκανη μια τέτοια κοινωνία να "γεννήσει" σκέψεις καταστροφής. Η επαφή ενός τέτοιου όντος με έναν γήινο θα ήταν τόσο οδυνηρή, τόσο γιαυτόν, όσο και για τον γήινο. Για τον εξωγήινο γιατί οι καταστροφικές τάσεις του υποανάπτυκτου γήινου θα είναι ένας βιασμός της ψυχικής του υγείας, και για τον γήινο γιατί θα τον φέρει σε επαφή με το συλλογικό του ασυνείδητο (για όποιον ξέρει τι σημαίνει αυτό και τις επιπτώσεις του).
Συμπέρασμα:
Κι αν ακόμα έχουν έρθει στη γειτονιά μας UFO δεν θα έκαναν καμία προσπάθεια να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Θα μας αφήνανε να βρούμε τον δρόμο μόνοι μας (αν θα τον βρούμε).
Συμπέρασμα 2:
Το πολύ πολύ να αφήνανε ένα "στίγμα" για να μας προβληματίσουν όταν θα είμαστε έτοιμοι να το καταλάβουμε (μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα).
Ευχαριστώ πολύ που άντεξες να το διαβάσεις μέχρι τέλους.