- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Man uses 100% of his brain. The 10% is a myth.
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
http://www.youtube.com/watch?v=7kBX-r1AoS0
quote:
Και εγω σου λέω και παλι οτι εφόσον δεν εχει εξακριβωθει το αν είναι υβρεις, αποτελούν απλα κείμενα ή χωρία ή οπως θες πεστα αλλα όχι υβρεις. Τεσπα δε με απσχολει τόσο αυτο.
Λες να χρειάζεται πειραματική απόδειξη αυτή η εξακρίβωση;
Μια απλή ανάγνωση κάνεις και διαπιστώνεις (εξακριβώνεις) αν είναι ύβρεις.
Αυτό ισχύει για κάθε κείμενο, τουλάχιστον ως προς την μετάφρασή του...
quote:
Αποψη σου. Αλλωστε, θες να "κατασκευασω" επιπλεον αποψεις ετσι απλα για να λες εσυ κ ο κάθε Γιαπετ οτι "συμμετεχω στο θέμα"?
Κάτι δεν έχεις καταλάβει νομίζω, δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετέχεις σε οποιοδήποτε θέμα, ούτε "θέλω" να φτιάξεις νέες απόψεις, αν και καλό θα ήταν να είσαι ανοιχτός, να κρίνεις και να επξεργάζεσαι τις πληροφορίες.
quote:
Απο κει κ πέρα αν θες κατι επιπροσθετο σε αυτα θα πω απλα οτι
το τι μπορει να είπε ο οποιασδηποτε μετα Χριστου Ιεραρχης προκειμένου ή οχι να διασφαλισει 100% τον Χριστιανισμο απο τυχον αρχαιολατρικες επιρροες(12θεο, μετανσαρκωση(Πλατωνας)κλπ) απλα δεν με απασχολεί κ σαφώς δεν επιρεαζει τη πίστη μου. Το μηνυμα αυτο πάει στον Γιαπετ.
Αφού δεν σε απασχολεί και δεν επηρεάζει την πίστη σου, η διαμόρφωσή της και ο τρόπος που συντηρείται, σημαίνει ότι δεν σε πολυενδιαφέρει αν αυτή η πίστη έρχεται σε αντίθεση με την κληρονομιά των προγόνων σου.
Σεβαστό αλλά όχι απαραίτητα σωστό.
quote:
Βασικά αυτο για τη νοημοσυνη το είπα ειρωνικά.. Εγω πάντως σ'ακουσα..
Γιατί θεωρείς ότι είσαι αναγκασμένος να καταφεύγεις στην ειρωνία;
Σκέψου ότι και άλλοι το μπορούν, αλλά δεν είναι τρόπος διαλεκτικής.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
την ώρα εκεί μέσα είσαι, μόνο απο τους άλλους σε ενοχλεί;
Αλήθεια εκείνες οι ύβρεις, τι γίνονται;
Ειδικά αυτό το περλί προγόνων προς τον δόκτωρα, ήταν απίθανο...
Μα ακριβώς τους προγόνους του τιμά, ο χριστιανός που ακολουθεί την
ίδια πίστη μ αυτούς και τιμά τους αγώνες που έκαναν αυτοί, με τη βοήθεια
του Θεού και της πίστης τους....
Οι πρόγονοι των τελευταίων 1800, περίπου, χρόνων σίγουρα είναι για να
τιμώνται...Οι πιο παλιοί δεν λέγονται πρόγονοι, λέγονται αρχαίοι και τους τιμάμε
για την κληρονομιά της φυλής, της ιδέας και του πνεύματος της φιλοσοφίας και της ελευθερίας που μας έδωσαν...Εσύ αυτούς τους προγόνους των τελευταίων 500 χρόνων, τους
τιμάς καθόλου, ή δεν σε νοιάζει;
quote:
Αλήθεια εκείνες οι ύβρεις, τι γίνονται;
Ακόμη τις ψάχνεις, ε;;; Πού ξέρεις αν επιμείνεις μπορεί να σταθείς τυχερός...![]()
quote:
Οι πιο παλιοί δεν λέγονται πρόγονοι, λέγονται αρχαίοι και τους τιμάμε
για την κληρονομιά της φυλής,
Αν αυτό δεν το έλεγες εσύ, θα ήταν παρεξηγήσιμο.
quote:
της ιδέας και του πνεύματος της φιλοσοφίας και της ελευθερίας που μας έδωσαν...
Της μωρίας θέλεις να πεις και της ειδωλολατρείας των κενών δοξασιών, που αποκατέστησαν οι τσομπάνηδες όταν τους κουτσούλησε το περιστέρι...
quote:
Εσύ αυτούς τους προγόνους των τελευταίων 500 χρόνων, τους
τιμάς καθόλου, ή δεν σε νοιάζει;
Και βέβαια τους τιμώ, πόσες φορές έχω αναφέρει τους διωγμούς που υπέστησαν, απ' τους ρασοφόρους εκπροσώπους της λαίλαπας της ερήμου;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
την θρησκεία τους, ούτε θα έσπερνε εμφύλιες έριδες ανάμεσα
σε Έλληνες, μόνο και μόνο απο τη νοοτροπία "αν δεν το έχω εγώ
τότε κανένας..." Ελληνική ιδιότητα, αλλά μάλλον απο αυτές που
πρέπει να εξαλειφθούν, όπως αυτά που εσύ λες ύβρεις...
Ύβρεις που να απευθύνουν Έλληνες για Έλληνες,υπήρξαν αρκετοί στην ελληνική
ιστορία. Ο κόσμος μας τους έχει κατατάξει στη θέση τους και είναι
παράδειγμα προς αποφυγήν, μόνο τώρα τελευταία, γίνεται πάλι μόδα,
οπότε να περιμένουμε δεινά...
quote:
Αφού δεν σε απασχολεί και δεν επηρεάζει την πίστη σου, η διαμόρφωσή της και ο τρόπος που συντηρείται, σημαίνει ότι δεν σε πολυενδιαφέρει αν αυτή η πίστη έρχεται σε αντίθεση με την κληρονομιά των προγόνων σου.
Μονο η αλήθεια με απασχολή.
Η πίστη μου έχει να κάνει με ο,τι είπε ο Χριστος. Τωρα αν για πρακτικους λογους καποιοι γραψανε "δυο κουβέντες παραπανω" σαφώς κ δε με απασχολει. Αλλωστε οι περισσοτερες αν οχι ολα απο τις "υβρεις" που παρατέθηκαν εδω δεν είναι παρα απαξιωση της παλαιάς θρησκείας. Απο εκει κ περα Χριστος ήταν μόνο ένας.
Συγκεκριμενα.
quote:
εξήρανας την μωρίαν ΕΛΛΗΝΩΝ και το ψεύδος...
κανει απαξιωση παλαιάς θρησκείας σε σχέση με την καινουρια
quote:
Έρρει των ΕΛΛΗΝΩΝ τα σαθρά πλάνης σεβάσματα και σεσιγήκασι της ματαιότητος άπασαι αι διπλόαι και το ψεύδος αυτών
Το ίδιο
quote:
Αίγλην φωτιζόμενος σοφέ, της τρισηλίου λάμψεως, σκότος διέλυσας Ελλήνων δυσφημίας
Το ίδιο
quote:
ανδρικώ φρονήματι ηυτομόλησας και των ΕΛΛΗΝΩΝ σεβάσματα ως κόνιν ελέπτυνας
Το ίδιο
quote:
τους των Ελλήνων σοφούς(πλατωνας) ανδρείως κατήσχυνας
Πλατωνας->μετανσαρκωση, αναφέρεται προφανώς στον Πλάτωνα
quote:
Καταπτύσας των στωικών φιλοσόφων
Το ίδιο με πριν.(αναφέρεται προφανώς στον Πλάτωνα και αλλους πολυθεϊστες φιλοσόφους)
quote:
Σοφίαν ευράμενος, την ενυπόστατον απεμώρανας Ελλήνων την σοφίαν
Το ίδιο με πριν (αναφέρεται προφανώς στον Πλάτωνα και αλλους πολυθεϊστες φιλοσόφους)
quote:
ότι πάσαν ΕΛΛΗΝΩΝ απετέφρωσαν μανίαν
Αναφέρεται στη ειδολολατρεία.
αφου είναι ξεκάθαρο πως αναφερονται στις πλάνες πεποιθησεις των μη-χριστιανων Ελληνων.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/12/2008 15:35:04
Έχω ξαναγράψει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να διακρίνουν την ύβρη απο ότιδήποτε άλλο, εξ' αιτίας του προβλήματος που τους δημιουργεί η πίστη τους.
Και αυτό είναι σεβαστό μεν αλλά όχι αντικειμενικό.
quote:
Μην αναρωτιεσαι λοιπον γιατι κανεις δε παραπονεθηκε παρα μονο ίσως κανενας φανατικος της αρχαιας Ελλαδας ή κανας χριστιανομαχος
Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ανήκει σε κάποια απο τις κατηγορίας που γράφεις παραπάνω (φανατικός της Αρχαίας Ελλάδας ή χριστιανομάχος);
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ανήκει σε κάποια απο τις κατηγορίας που γράφεις παραπάνω (φανατικός της Αρχαίας Ελλάδας ή χριστιανομάχος);
Δεν μπορω να ξερω. Παντως βρήκα αυτο το βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=D_rkdSL5ODs
quote:
Έχω ξαναγράψει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να διακρίνουν την ύβρη απο ότιδήποτε άλλο, εξ' αιτίας του προβλήματος που τους δημιουργεί η πίστη τους.Και αυτό είναι σεβαστό μεν αλλά όχι αντικειμενικό.
Αντικειμενικό είναι να πούμε οτι απο κανεναν και ποτέ δεν εχω ακουσει να λέει οτι τα κειμενα της εκκλησιας είναι ανθ(αρχαιο)ελληνικά.
Επισης, θα μπορουσες να μου πεις απο πού πηρες τη πληροφορία για αυτο που αναφερεις οτι είπε ο Κωστης Στεφανόπουλος?Το μνμ αυτο παει στον Γιαπετ.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/12/2008 17:48:52
quote:
Dr Jekyll Mr HydeΈχω ξαναγράψει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να διακρίνουν την ύβρη απο ότιδήποτε άλλο, εξ' αιτίας του προβλήματος που τους δημιουργεί η πίστη τους.
Και αυτό είναι σεβαστό μεν αλλά όχι αντικειμενικό.
quote:
Μην αναρωτιεσαι λοιπον γιατι κανεις δε παραπονεθηκε παρα μονο ίσως κανενας φανατικος της αρχαιας Ελλαδας ή κανας χριστιανομαχοςΟ πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ανήκει σε κάποια απο τις κατηγορίας που γράφεις παραπάνω (φανατικός της Αρχαίας Ελλάδας ή χριστιανομάχος);
Οι μεταφυσικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων δεν είναι δεκτές απο την Εκκλησία και το να τις θεωρεί μωρία είναι δικαίωμα της.
Όπως είναι και δικαίωμα του καθενός να θεωρεί μωρία τις άλφα ή τις βήτα μεταφυσικές, φυσικές, παραφυσικές ή υπερφυσικές θεωρίες.
Ακόμα και κάποιος ο οποίος τις ασπάζεται τις μεταφυσικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων, θα θεωρήσει μια απο αυτές σωστή και τις υπόλοιπες μωρίες, για τον απλό λόγο του ότι είναι μεταξύ τους διαμετρικά αντίθετες.
Δεν είναι δυντόν να θεωρείς απόλυτα σωστή τη θεωρία του Πλάτωνα για τον κόσμο των ιδεών και ταυτόχρονα και απόλυτα σωστή την υλιστική ατομιστική θεωρία του Δημοκρίτου. Ή θα δεχτείς και τις δύο ως εν μέρει σωστές ή θα απορίψεις μία απο τις δύο ως πλήρως λανθασμένη, δηλαδή μωρία.
Αυτό κάνει και η Εκκλησία, ξεκαθαρίζει δηλαδή τη θέση της πάνω στη μεταφυσική θεωρία και θεωρεί τις μεταφυσικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων μωρίες.
Το ότι κάποιοι ταυτίζουνε τις μεταφυσικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων με τον Ελληνισμό, για να κατηγορήσουνε την Εκκλησία είναι όμως ακόμα μεγαλύτερη μωρία, που μόνο απο κακόβουλη κριτική μπορεί να προέρχεται.
Το να κάνει κάποιος αυτη την εξίσωση είναι σα να λέει ότι εάν κάποιος αποκαλέσει μωρία τις θεωρίες του Μαρξ και του Ένγκελς, τότε αυτός βρίζει τους Γερμανούς και το γερμανικό έθνος...

Προσπαθησε αλλη φορα να μη ξεχασεις να βαλεις κ το ονομα του συγγραφέα του παραθέματος απο πάνω γιατι τώρα στο προηγουμενο μνμ μοιαζει να λεω εγω τα λόγια.. μικρό το κακο βεβαια.. απλα ξέρεις τωρα.. Ο Γιαπετ θελει να είναι σιγουρος οτι μιλαμε σε αυτον..
quote:
Επισης, θα μπορουσες να μου πεις απο πού πηρες τη πληροφορία για αυτο που αναφερεις οτι είπε ο Κωστης Στεριανόπουλος?Το μνμ αυτο παει στον Γιαπετ.
Δεν γνωρίζω ποιός είναι ο Κωστής Στεριανόπουλος, επομένως δεν μπορώ να ξέρω και τι είπε.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ακόμα και κάποιος ο οποίος τις ασπάζεται τις μεταφυσικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων, θα θεωρήσει μια απο αυτές σωστή και τις υπόλοιπες μωρίες, για τον απλό λόγο του ότι είναι μεταξύ τους διαμετρικά αντίθετες.
Να υποθέσω ότι το ίδιο συμβαίνει και με σένα σε σχέση με αυτά που φέρεται να είπε ο χριστός των ευαγγελίων;;;
Δηλαδη συμφωνείς και με το «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» και με το «ο μη μεθ’ εμού κατ’ εμού» ή θεωρείς το ένα απ’ τα δύο μωρία;
Συμφωνείς και με το «ηρθα για τα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ» και το «στην οδό των εθνών μην έρθετε» και με το «πηγαίνετε να διδάξετε τα έθνη» ή θεωρείς ένα απ’ αυτά μωρία;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Δεν γνωρίζω ποιός είναι ο Κωστής Στεριανόπουλος, επομένως δεν μπορώ να ξέρω και τι είπε.
Τωρα μπορεις?
Έχουμε ξαναπεί πλειστάκις ότι εκτός του " όστις θέλει
οπίσω μου ελθείν.." το " ο μη μεθ ημών ..κατ ημών..." είναι αυθαίρετο
και σε καμία περίπτωση δεν το είπε ο Χριστός των ευαγγελίων...
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ξέχασες την άλλη φορά που γελοιοποιήθηκε η
παρόμοια προσπάθεια, απο σένα και τον έτερο ..καππαδόκη,Μακεδόν;
Άρα, ότι γίνεται γίνεται εσκεμμένα... Απλά προσπαθείτε να κοροιδέψετε
και αυτό δεν τιμά τον διάλογο σας...
Πιάνεις και αναφέρεσαι σε ότι νά ναι, άσχετο ,αναληθή και με μόνο σκοπό,
την πλάκα, φαντάζομαι...Με τι διασκεδάζει ο άνθρωπος!!!!
quote:
το " ο μη μεθ ημών ..κατ ημών..." είναι αυθαίρετο
και σε καμία περίπτωση δεν το είπε ο Χριστός των ευαγγελίων...
Χριστός των ευαγγελίων;;;;;![]()
![]()
![]()
Τα παράπονά σου στον Ματθαίο που "γράφει":
30 "ὁ μὴ ὢν μετ' ἐμοῦ κατ' ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ' ἐμοῦ σκορπίζει." κεφ. ΙΒ
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
samuel1974quote:
Ακόμα και κάποιος ο οποίος τις ασπάζεται τις μεταφυσικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων, θα θεωρήσει μια απο αυτές σωστή και τις υπόλοιπες μωρίες, για τον απλό λόγο του ότι είναι μεταξύ τους διαμετρικά αντίθετες.Να υποθέσω ότι το ίδιο συμβαίνει και με σένα σε σχέση με αυτά που φέρεται να είπε ο χριστός των ευαγγελίων;;;
Δηλαδη συμφωνείς και με το «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» και με το «ο μη μεθ’ εμού κατ’ εμού» ή θεωρείς το ένα απ’ τα δύο μωρία;
Συμφωνείς και με το «ηρθα για τα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ» και το «στην οδό των εθνών μην έρθετε» και με το «πηγαίνετε να διδάξετε τα έθνη» ή θεωρείς ένα απ’ αυτά μωρία;
Και που τη βλέπεις την αντίφαση;
Το "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν" ξεκαθαρίζει ότι ο Χριστός δεν εξαναγκάζει κανέναν να τον ακολουθήσει και το «ο μη μεθ’ εμού κατ’ εμού» ξεκαθαρίζει ότι όποιος άνθρωπος δεν θα τον ακολουθήσει, αυτός ο ίδιος ο άνθρωπος θα στραφεί μετά εναντίον του. Και όπως γίνεται κάθε ημέρα. Όποιος τον ακολουθεί, σηκώνει το σταυρό του και τον ακολουθεί και όποιος δεν τον ακολουθεί, στρέφεται μετά εναντίον του.
Δε λέει "ο μη μεθ εμού, εγώ κατα αυτού"...
Ακόμα και εκείνη την παραβολή που θα σκεφτείς να φέρεις που λέει για τη σφαγή όσων δεν τον πιστέψανε, αφορά το τι θα γίνει μετά τέλος του κόσμου, όπου ανταμείβεται ο κάθε ένας σύμφωνα με τα έργα του...
Το άλλο τώρα.
Ο Χριστός είπε: «ηρθα για τα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ» και «στην οδό των εθνών μην έρθετε» αναφερόμενος στον τρόπο που θα διαδοθεί η διδασκαλία του, μιας και ήθελε πρώτα να την διδάξει στους Εβραίους και μετά να διαδώσουνε αυτήν Του την διδασκαλία οι Αποστολοι στους εθνικούς, και τους είπε μετά την Ανάσταση: «πηγαίνετε να διδάξετε τα έθνη».
Λυθήκανε οι απορίες σου;
Για το ότι εξισώνεις τις μεταφυσικές θεωρίες των φιλοσόφων με την έννοια του Ελληνισμού, ώστε να σου βγει η κατηγορία, δεν είπες τίποτα.
Τι να πεις άλλωστε; Αφού αυτή η τακτική, να εξισώνεις τελείως διαφορετικές έννοιες, να αλλοιώνεις το νόημα ξεκάθαρων εννοιών, να εξισώνεις την αλληγορία και την κυριολεξία και απο την άλλη να μετατρέψεις το συμβολισμό σε πραγματικότητα, είναι πάγια τακτική των αρχαιολατρών.
Η διαστρέβλωση των εννοιών ξεπερνάει κάθε όριο υπερβολής, και έτσι ακούμε κάποια εξωφρενικά πράγματα.
Έτσι λοιπόν οι αρχαιολάτρες βαπτίζουνε αντιδραστικούς και πολιτικά διωκομενους τους σφαγιασθέντες Χριστιανούς που δε θέλανε να προσκυνήσουνε τον αυτοκράτορα σα θεό, αλλά βαπτίζουνε θρησκευτικά διωκόμενους τους ξεσηκωμένους Θεσσαλονικείς που καταστείλανε οι στρατιώτες του αυτοκράτορα Θεοδοσίου.
Έτσι λοιπόν οι αρχαιολάτρες λένε: Το να σου επιβάλουνε να προσκυνάς τον αυτοκράτορα σα θεό και να σου επιβάλουνε να τον λατρεύεις σα θεό θυσιάζοντας στο όνομα του είναι πολιτική πράξη και ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά το να καταστείλεις μια οχλοκρατική εξέγερση απο 5000 άτομα είναι επιβολή μιας θρησκείας και ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ πολιτική πράξη...
Νομίζω ότι λίγος σεβασμός στη νοημοσύνη όλων των ανθρώπων, δε θα έβλαπτε.

Edited by - samuel1974 on 07/12/2008 19:29:49
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Στην Καινή Διαθήκη, είναι αλήθεια, δεν υπάρχει πληθώρα ύβρεων προς τους Ελληνες. Αλλωστε ο Ιησούς δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί μ'αυτούς. Εδώ δεν ασχολήθηκε καλά καλά με τους Σαμαρείτες που ήταν μια πόρτα, με τους Ελληνες θα ασχοληθεί που ήταν πέρα από τη θάλασσα θα ασχολούνταν;
Αλλά ο Ιησούς, στη μοναδική ευκαιρία που του δίνεται να εκφράσει τη γνώμη του για τους Ελληνες, είναι αρκούντως αποκαλυπτικός.
Στο έβδομο κεφάλαιο του Μάρκου διαβάζουμε για την Ελληνίδα που πήγε να τον παρακαλέσει να θεραπεύσει την κόρη της. Και ο Ιησούς, στο σημείο αυτό, δίνει τη "θεϊκή" του γνώμη για τους Ελληνες:
"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ" (Μαρκ. 7,27)
ΣΚΥΛΙΑ είναι οι Ελληνες για τον Ιησού. Σκυλιά που δεν αξίζουν όχι μόνο της "θεϊκής" του βοήθειας αλλά ούτε καν της προσοχής του. Και η ύβρις αυτή διά στόματος του Εβραίου ραβίνου, γίνεται η επίσημη θέση του χριστιανισμού κατά των Ελλήνων. Στο κάτω-κάτω οι οπαδοί και οι "πατέρες" της ασιατικής θρησκείας, μέλη του "ποιμνίου" όντες, δεν μπορούσαν να αγνοήσουν τη θέση του αρχιτσομπάνη.
ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Ο γνωστός Φαρισαίος Παύλος, ακολουθώντας την πεπατημένη των προγόνων του, εκφράζει τη γνώμη του για τους Κρήτες:
"ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΨΕΥΣΤΑΙ, ΚΑΚΑ ΘΗΡΙΑ ΓΑΣΤΕΡΕΣ ΑΡΓΑΙ" (Τίτος, 1, 12)
Φυσικά, όλο και μπορεί να βρεθεί κάποιος ιουδαιοχριστιανός (στην κυριολεξία), ο οποίος μιλάει άπταιστα τη γλώσσα των προγόνων του (στα ελληνικά τα μπερδεύει λίγο) και να δηλώσει:
quote:
Το "Κρήτες" που αναφέρει η ελληνική μετάφραση της Βίβλου δεν είναι απαραίτητα το νησί των γενναίων, αλλα μπορεί να προέρχεται απο το εβραϊκό "κρεθε" που σημαίνει αποκομένοι
Στην ίδια επιστολή προς Τίτο, 7 στίχους παραπάνω, λέει ο Παύλος:
"Διά τούτο σε αφήκα εν Κρήτη διά να διορθώσεις τα ελλείποντα και να καταστήσης εν πάση πόλει πρεσβυτέρους, καθώς εγώ σε διέταξα" (Τίτος, 1, 5)
ΣΚΥΛΙΑ οι Ελληνες, ΨΕΥΤΕΣ και ΚΑΚΑ ΘΗΡΙΑ οι Κρήτες, και η χολή των χριστιανών κατά του ελληνισμού μόλις ξεκινάει να χύνεται από τον οχετό. Θα ακολουθήσουν τόνοι λάσπης και βρωμιάς των απογόνων (πνευματικών και φυσικών) των νομάδων της ερήμου που θα συνοδευτούν από φυσικές διώξεις και νομοθεσίες εναντίον του ελληνισμού, μέχρι να γονατίσει αυτό το πνεύμα, μέχρι να αντικατασταθεί σε όλες του τις πτυχές από την ασιατική δουλοπρέπεια προς τον εβραίο θεό... μέχρι ο άνθρωπος να αντικατασταθεί από το δούλο... μέχρι ο Ελληνας να αντικατασταθεί από το χριστιανό...
Συνεχίζεται

macedon
" ο μη μεθ ημών ..κατ ημών...", αλλά "ὁ μὴ ὢν μετ' ἐμοῦ κατ' ἐμοῦ ἐστι,
καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ' ἐμοῦ σκορπίζει." , όπως λές και εννοει ότι
αφού δεν είναι μαζί μας, θα μας πολεμήσουν, όχι θα τους πολεμήσουμε...
Ανάλογο του "εμένα διώξουσιν και εσάς θέλει διώξουσιν.." Ο χριστιανσμός
τάραξε τόσο τα των τότε θρησκειών γενόμενα, που΄ολοι εναντιώθηκαν σε αυτόν,
ειδικά οι φαρισσαίοι...Από αυτό εσύ βγάζεις κάτι πολεμόφιλο και αιμοσταγές,
για τα συναισθήματα των χριστιανών;...
Γιατί το "ότι θα σας διώξουν" έπρεπε να το πει ο Χριστός για να τους ετοιμάσει
για τους αγώνες και τις διώξεις που θα περνούσαν, ώστε να έχουν γνώση αυτών...
Απο αυτά προσπαθείς να βγάλεις κάτι,όπως λέμε απο τη μύγα ξύγκι;
quote:
Αλλά ο Ιησούς, στη μοναδική ευκαιρία που του δίνεται να εκφράσει τη γνώμη του για τους Ελληνες, είναι αρκούντως αποκαλυπτικός.Στο έβδομο κεφάλαιο του Μάρκου διαβάζουμε για την Ελληνίδα που πήγε να τον παρακαλέσει να θεραπεύσει την κόρη της. Και ο Ιησούς, στο σημείο αυτό, δίνει τη "θεϊκή" του γνώμη για τους Ελληνες:
Μάρκου 7
"24 Καὶ ἐκεῖθεν ἀναστὰς ἀπῆλθεν εἰς τὰ μεθόρια Τύρου καὶ Σιδῶνος. καὶ εἰσελθὼν εἰς οἰκίαν οὐδένα ἤθελε γνῶναι, καὶ οὐκ ἠδυνήθη λαθεῖν. 25 ἀκούσασα γὰρ γυνὴ περὶ αὐτοῦ, ἧς εἶχε τὸ θυγάτριον αὐτῆς πνεῦμα ἀκάθαρτον, ἐλθοῦσα προσέπεσε πρὸς τοὺς πόδας αὐτοῦ· 26 ἡ δὲ γυνὴ ἦν ῾Ελληνίς, Συροφοινίκισσα τῷ γένει· καὶ ἠρώτα αὐτὸν ἵνα τὸ δαιμόνιον ἐκβάλῃ ἐκ τῆς θυγατρὸς αὐτῆς. 27 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτῇ· ἄφες πρῶτον χορτασθῆναι τὰ τέκνα· οὐ γάρ ἐστι καλὸν λαβεῖν τὸν ἄρτον τῶν τέκνων καὶ τοῖς κυναρίοις βαλεῖν. 28 ἡ δὲ ἀπεκρίθη καὶ λέγει αὐτῷ· ναί, Κύριε· καὶ τὰ κυνάρια ὑποκάτω τῆς τραπέζης ἐσθίουσιν ἀπὸ τῶν ψιχίων τῶν παιδίων."
Ας παραβλέψουμε προς το παρόν το ότι στο άλλο εδάφιο, στο οποίο οι Έλληνες επισκέφτηκανε τον Χριστό και ο Χριστός είπε: "Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου" επέμεναν όλοι οι ομοϊδεάτες σου, ότι εκείνοι δεν ήτανε Έλληνες, γιατί δεν υπήρχανε εκεί Έλληνες, γιατί ήτανε Εβραίοι απο την Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες δεν προσκυνάνε, γιατί, γιατί, γιατί...
Εάν δεχτείς ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ήτανε Ελληνίδα, τότε πρέπει να εξηγήσεις και το γιατί προσκύνησε τον Χριστό και τον είπε "Κύριε", μιας και με όσα λες υποστηρίζεις ότι ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε στους Έλληνες και δεν τον ασπαστήκανε με τη θέλησή τους.
Μήπως επιβάλανε οι Ρωμαίοι τον Χριστιανισμό πριν ακόμα σταυρώσουνε τον Χριστό;;
...ή μήπως η συγκεκριμένη γυναίκα αναζήτησε στον Χριστό τη θεραπεία για την κόρη της, την οποία θεραπεία δεν έβρισκε στην πολυθεϊστική θρησκεία;;
quote:
"ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΨΕΥΣΤΑΙ, ΚΑΚΑ ΘΗΡΙΑ ΓΑΣΤΕΡΕΣ ΑΡΓΑΙ" (Τίτος, 1, 12)
Φυσικά, όλο και μπορεί να βρεθεί κάποιος ιουδαιοχριστιανός (στην κυριολεξία), ο οποίος μιλάει άπταιστα τη γλώσσα των προγόνων του (στα ελληνικά τα μπερδεύει λίγο) και να δηλώσει:quote:
Το "Κρήτες" που αναφέρει η ελληνική μετάφραση της Βίβλου δεν είναι απαραίτητα το νησί των γενναίων, αλλα μπορεί να προέρχεται απο το εβραϊκό "κρεθε" που σημαίνει αποκομένοι
Σε αυτό που είχα πει στο προηγούμενο ποστ, αναφερόμουνα στις πόλεις των Φιλισταίων, οι οποίες αναφέρονται και σαν πόλεις των Κρητών. Ως γνωστόν οι πόλεμοι με τους Φιλιστάιους τους οποίους αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη γινότανε 1000 χρόνια πριν απο την επιστολή του Παύλου.
Το ότι το 1000 π.Χ. οι Εβραίοι πολεμούσανε εναντίον λαών μερικούς απο τους οποίους ονομάζανε και "Κρήτες" και το ότι οι Κρήτες που αναφέρει ο Παύλος μετά απο 1000 χρόνια ήτανε κοιλιόδουλοι, δεν είναι η ιστορική απόδειξη ότι οι Φιλισταίοι ήτανε Έλληνες...
Πας να βγάλεις Έλληνες κάποιους που αναφέρονται σαν Κρήτες, ενώ:
(1) το όνομα "Κρήτες" μπορεί να ετυμολογείται απο το εβραϊκό κρεθε=αποκομμένος,
(2) ακόμα και εάν έχουνε έρθει απο την Κρήτη δε σημαίνει ότι ήτανε Κρητικοί,
(3) ακόμα και αν ήτανε Κρητικοί δεν ξέρουμε εάν ήτανε Έλληνες μιας και δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα η Γραμμική Α.
quote:
ΣΚΥΛΙΑ οι Ελληνες, ΨΕΥΤΕΣ και ΚΑΚΑ ΘΗΡΙΑ οι Κρήτες, και η χολή των χριστιανών κατά του ελληνισμού μόλις ξεκινάει να χύνεται από τον οχετό. Θα ακολουθήσουν τόνοι λάσπης και βρωμιάς των απογόνων (πνευματικών και φυσικών) των νομάδων της ερήμου που θα συνοδευτούν από φυσικές διώξεις και νομοθεσίες εναντίον του ελληνισμού, μέχρι να γονατίσει αυτό το πνεύμα, μέχρι να αντικατασταθεί σε όλες του τις πτυχές από την ασιατική δουλοπρέπεια προς τον εβραίο θεό... μέχρι ο άνθρωπος να αντικατασταθεί από το δούλο... μέχρι ο Ελληνας να αντικατασταθεί από το χριστιανό...
Είχες πεί σε άλλο σου ποστ ότι αυτή η διαδικασία διήρκησε 6,5 αιώνες.
Πολύ αργός θάνατος.
Όπως λέμε ότι κάποιος πέθανε στα 70, γιατί ήτανε άρρωστος και αργοπέθαινε 30 ολόκληρα χρόνια...
Μου θυμίζει το 3 επεισόδιο απο τον πόλεμο των άστρων το "Return of the Jedi", όπου ο μαφιόζος Τζιάμπα έριχνε τους εχθρούς του στο στομάχι ενός τέρατος, το οποίο σιγοέτρωγε τα θύματά του για 1000 ολόκληρα χρόνια...