ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/12/2008, 23:35:20
Αν, βέβαια, διαβαστεί ολόκληρο το κείμενο, όπου αναφέρεται ότι
ο Χριστός το έκανε για να δοκιμάσει την πίστη της και να την
επιβραβεύσει μετά, θα καταλαβαίνατε εσείς οι χριστιανομάχοι, ότι
απλά διαστρεβλώνετε τόσο καιρό κείμενα, αλλά ουσιαστικό διάλογο,
για κάποιο θέμα που να αντέχει σε συζήτηση, δεν μπορείτε να βάλετε...
Αυτά....
08/12/2008, 00:15:38
"Να αγαπάτε τους εχθρούς σαςνα ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, να ευλογείτε εκείνους που σας καταριούνται, να προσεύχεστε για εκείνους που σας κακομεταχειρίζονται."

και

"και εάμ κανείς δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τους λόγους σας, τότε, όταν θα βγείτε απ' το σπίτι ή την πόλη εκείνη, τινάξτε την σκόνη των ποδιών σας. Αλήθεια σας λέγω ότι πιο λίγο θα υποφέρουν τα Σόδομα και τα Γόμορα την ημέρα της κρίσεως, παρά η πόλη εκείνη."

"Εκείνον που θα με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ μπροστά στο θεό."

"Μακάριοι είναι οι ειρηνοποιοί γιατί αυτοί θα ονομαστούν γιοί του θεού"

και

"Δεν ήρθα να βάλλω ειρήνη στη γη, αλλά μαχαίρι. Φωτιά ήρθα να βάλλω στη γη. Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη, αλλά χωρισμό."

"Μην κρίνετε για να μην κριθείτε."

και μετά λέει στους μαθητές του ότι

"θα καθίσουν σε θρόνους και θα κρίνουν και θα δικάσουν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, τρώγοντας και πίνοντας, στο τραπέζι του."

"Εμένα δεν θα με έχετε πάντοτε μαζί σας"

και

"θα είμαι μαζί σας μέχρι το τάλος του κόσμου."

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/12/2008, 00:21:08
Dr Jekyll Mr Hyde

quote:
Επισης, θα μπορουσες να μου πεις απο πού πηρες τη πληροφορία για αυτο που αναφερεις οτι είπε ο Κωστης Στεφανόπουλος?Το μνμ αυτο παει στον Γιαπετ.

Από τα ΜΜΕ.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/12/2008, 01:51:59
quote:
trexagireve
Ευχαριστώ πολύ για το μάθημα αρχαίας φιλοσοφίας και στωικών,
φίλε μου sesostris, αλλά μάλλον δεν θυμάσαι τι έγραψα... Ότι οι
Έλληνες στωικοί ήταν το αντίθετο απο τους χριστιανούς, γιατί αφήνονταν στη
μοίρα τους και δεν προσπαθούσαν να ζήσουν εν Χριστώ, με αγάπη και αλλολοεκτίμηση
σε κοινότητες που λέγονταν αγάπες κι ήταν οι πρώτες εκκλησίες, αλλά
και το νόημα του χριαστιανισμού και φαίνετια πόσο αντίθετο ήταν απο τους
στωικούς, οι οποίοι δεν είχαν τέτοιες συναθροιστικές επιδόσεις, ούτε για
διακονία, ούτε για αδελφοσύνη...

Φίλε trexagireve , κατ’ αρχήν δεν σου έκανα κανένα μάθημα Στωικής φιλοσοφίας , πως θα μπορούσα άλλωστε αφού οι γνώσεις μου πάνω σ’ αυτή είναι οι στοιχειώδεις . Το μόνο που έκανα ήταν το να σου δώσω εν περιλήψει μερικά ιστορικά στοιχεία για τους Στωικούς .
Όμως το πως θα μπορούσαν οι προ Χριστού Στωικοί να ζήσουν εν Χριστώ μόνο εσύ μπορείς να μου το εξηγήσης γιατί εγώ αδυνατώ να το εννοήσω . Αυτό όμως που γνωρίζω είναι το ότι , μέσω του επιστήθιου φίλου του Στωικού Σενέκα ο Παύλος γνώρισε τον Στωικισμό , και όταν διαμόρφωσε τον Χριστιανισμό και του έδωσε την τελική του μορφή , ενσωμάτωσε στην νέα αυτή θρησκεία πάρα πολλά στοιχεία του Στωικισμού .
Και μπορεί οι προ Χριστού Στωικοί να μη ζούσαν εν Χριστώ όπως γράφεις , όμως οι σημερινοί Χριστιανοί ζουν σίγουρα , έστω και εν αγνοία τους , εν Ζήνωνι Κιτιαίει .

Τα υπόλοιπα που μου γράφεις είναι από το κήρυγμα της Κυριακής και δεν νομίζω ότι χρήζουν απαντήσεως . Αυτό όμως στο οποίο απέφυγες επιμελώς να δώσης απάντηση είναι αυτό που σε ρώτησα .

Οι Στωικοί φιλόσοφοι οι οποίοι αναθεματίζονται στα εκκλησιαστικά κείμενα δεν ήταν Έλληνες , ήταν άλλης εθνικότητας ;;;

*

08/12/2008, 02:00:35
Επειδή, θεωρώ κουτοπόνηρο το παρακάτω σχόλιο (όπως και τα υπόλοιπα που κάνεις) κι επειδή όχι μόνον κάνεις τον κουτοπόνηρο αλλά θίγεσαι κιόλας όταν στο επισημαίνουν (εκτός αν είσαι, οπότε ζητώ συγνώμη) θα κάνω μόνον ένα σχόλιο πάνω σ'αυτό:

quote:
samuel1974
1. Εάν δεχτείς ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ήτανε Ελληνίδα,
2. τότε πρέπει να εξηγήσεις και το γιατί προσκύνησε τον Χριστό και τον είπε "Κύριε",
3. μιας και με όσα λες υποστηρίζεις
4. ότι ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε στους Έλληνες και δεν τον ασπαστήκανε με τη θέλησή τους.

1. Δεν έχει σημασία τι δέχομαι εγώ. Σημασία έχει τι γράφουν τα βιβλία σας. Η ερμηνεία δεν είναι ούτε επιδίωξή μου ούτε ενδιαφέρον μου αλλά ούτε αντικείμενό μου. Οι ερμηνείες ανηκουν σ'αυτούς που απευθύνονται σε πρόβατα και τους εξηγούν όχι τι γράφει το βιβλίο ή τι εννοεί ο συγγραφέας ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΝΝΟΕΙ.

2. Αγνοώ γιατί μπορεί να τον είπε "κύριο". Αγνοώ επίσης γιατί δεν τον είπε "ρε συ με το ριχτό". Πιθανώς να ηταν απελπισμένη και να πιανόταν από τα μαλλιά της (όπως φαίνεται από την απάντησή της, που αντί να τον φασκελώσει και να του πει "αει σιχτίρ από δω", του κλαίγεται και του λέει πώς τα σκυλιά μαζεύουν τα ψίχουλα από το πάτωμα. "Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω, και στην άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω" που λέει και το λαϊκό άσμα).

3. Δεν τα υποστηρίζω εγώ. Τα υποστηρίζουν όλοι οι ιστορικοί του κόσμου, των Ελλήνων βυζαντινολόγων μη εξαιρουμένων, και τεκμηριώνεται από τη νομοθεσία του Βυζαντίου όπως την έχω παραθέσει καθώς και από τις ιστορικές πηγές της εποχής που επίσης έχω παραθέσει.

4. Αυτό λέει η ιστορία, οι ιστορικοί και οι ιστορικές μελέτες. Το τι λένε τα χριστιανικά παραμύθια του κατηχητικού και η μασημένη τροφή που καταπίνουν αφειδώς οι πιστοί, δεν με απασχολεί. Αυτοί μπορεί να θεωρούν ακόμη ότι ο ουρανός έχει σχήμα σκηνής, επειδή το είπε ο Χρυσόστομος. Αν το πιστεύεις, με γεια σου με χαρά σου. Ποιός είμαι εγώ που θα σε βγάλω από τον ύπνο σου;

5. Αλήθεια, τι είδους συλλογιστική μπορεί να αποτελεί το σκεπτικό:
"Αφού αυτή ήταν ελληνίδα και προσκήνυσε τον Ιησού, άρα όλοι οι Ελληνες τον δέχτηκαν μόνοι τους"!!!

Και θέλεις και απάντηση σ'αυτό;

Τελικά, έτσι που πάς μόνον ο ευρωπαίος (ο πρώτος, όχι ο ινστρούχτορας) και ο trexagireve θα σε χειροκροτούν (κι αυτοί χωρίς να ξέρουν γιατί, απλά τους αρέσει το όνομά σου).

macedon

samuel1974Μέλος
08/12/2008, 02:32:04
@ γιάπετ

quote:
"Να αγαπάτε τους εχθρούς σαςνα ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, να ευλογείτε εκείνους που σας καταριούνται, να προσεύχεστε για εκείνους που σας κακομεταχειρίζονται."

και

"και εάμ κανείς δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τους λόγους σας, τότε, όταν θα βγείτε απ' το σπίτι ή την πόλη εκείνη, τινάξτε την σκόνη των ποδιών σας. Αλήθεια σας λέγω ότι πιο λίγο θα υποφέρουν τα Σόδομα και τα Γόμορα την ημέρα της κρίσεως, παρά η πόλη εκείνη."

"Εκείνον που θα με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ μπροστά στο θεό."

Πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι ότι σύμφωνα με τη διδασκαλία του Χριστού το σιτάρι και τα άχυρα θα ξεχωρίσουνε κάποτε. Το πότε, μπορείς να το δεις σημειωμένο στα γραπτά σου. Μέχρι τότε έχει ο κάθενας την ευκαιρία να μην είναι άλλο άχυρο. Ο ίδιος ο Χριστός συγχώρησε τους δήμιους Του, δεν τους καταδίκασε, αλλά είπε και ότι: "ήρθα σαν αμνός, αλλά θα ξαναέρθω σαν λιοντάρι".

quote:
"Μακάριοι είναι οι ειρηνοποιοί γιατί αυτοί θα ονομαστούν γιοί του θεού"

και

"Δεν ήρθα να βάλλω ειρήνη στη γη, αλλά μαχαίρι. Φωτιά ήρθα να βάλλω στη γη. Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη, αλλά χωρισμό."

Προσπάθησε να κάνεις τη διάκριση ανάμεσα στη διδαχή και την προφητεία.

Το ένα είναι διδαχή και το άλλο προφητεία.

Δες τι τους προτρέπει να κάνουνε.

quote:
"Μην κρίνετε για να μην κριθείτε."

και μετά λέει στους μαθητές του ότι

"θα καθίσουν σε θρόνους και θα κρίνουν και θα δικάσουν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, τρώγοντας και πίνοντας, στο τραπέζι του."

Για ποιά χρονική περίοδο ή στιγμή αναφέρεται το ένα και για πότε το άλλο;; Το ένα είναι διδαχή, το άλλο προφητεία.

quote:
"Εμένα δεν θα με έχετε πάντοτε μαζί σας"

και

"θα είμαι μαζί σας μέχρι το τάλος του κόσμου."

Το πρώτο το είπε πριν το σταυρώσουνε, το άλλο μετά που αναστήθηκε... Το πως θα είναι μαζί μας το εξηγεί στο Ιωάννη, όπου λέει ότι Αυτός θα πάει στον Πατέρα, αλλά θα πέμψει το Πνεύμα το Άγιο, το εκ του Πατρός εκπορευόμενο...

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ

Edited by - samuel1974 on 08/12/2008 02:34:13

samuel1974Μέλος
08/12/2008, 03:16:20
@ macedon

quote:
1. Δεν έχει σημασία τι δέχομαι εγώ. Σημασία έχει τι γράφουν τα βιβλία σας. Η ερμηνεία δεν είναι ούτε επιδίωξή μου ούτε ενδιαφέρον μου αλλά ούτε αντικείμενό μου. Οι ερμηνείες ανηκουν σ'αυτούς που απευθύνονται σε πρόβατα και τους εξηγούν όχι τι γράφει το βιβλίο ή τι εννοεί ο συγγραφέας ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΝΝΟΕΙ.

Το γράφει σε σχετικά απλά ελληνικά. ήτανε Ελληνίς στη γλώσσα αλλά όχι Ελληνίδα στο γένος, αλλά Σύρια.

Μιλάει για μία εξηλληνισμένη Σύρια, η οποία μάλλον ήτανε ειδωλολάτρισσα.

Εσύ όμως θέλεις να βλέπεις ότι η αλληγορία με τα ψίχουλα είναι κυριολεξία και ότι απευθύνεται κιόλας και στους Έλληνες και όχι στους ειδωλολάτρες.

quote:
2. Αγνοώ γιατί μπορεί να τον είπε "κύριο". Αγνοώ επίσης γιατί δεν τον είπε "ρε συ με το ριχτό". Πιθανώς να ηταν απελπισμένη και να πιανόταν από τα μαλλιά της (όπως φαίνεται από την απάντησή της, που αντί να τον φασκελώσει και να του πει "αει σιχτίρ από δω", του κλαίγεται και του λέει πώς τα σκυλιά μαζεύουν τα ψίχουλα από το πάτωμα. "Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω, και στην άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω" που λέει και το λαϊκό άσμα).

Το φάσκελο είναι το κωλοδάχτυλο και το τούρκικο (δεν κάνει ένας Ελληναράς να λέει τούρκικα) "αι σιχτίρ" σημαίνει "αϊ γα...σου".

Το ότι ο Χριστός έπειθε απελπισμένους και σακάτηδες το έλεγε ο Ιουλιανός, γιατί θεωρούσε πολύ μπας κλάς τον Χριστιανισμό και τον θεωρούσε θρησκεία των δούλων, αντίθετα με την "αριστοκρατική πατρώα θρησκεία". Εάν έριχνε λίγο τη μούρη του κι έβλεπε ότι οι δούλοι ήτανε πολύ περισσότεροι απο τους αριστοκράτες, θα καταλάβαινε και το πως την πάτησε.

quote:
3. Δεν τα υποστηρίζω εγώ. Τα υποστηρίζουν όλοι οι ιστορικοί του κόσμου, των Ελλήνων βυζαντινολόγων μη εξαιρουμένων, και τεκμηριώνεται από τη νομοθεσία του Βυζαντίου όπως την έχω παραθέσει καθώς και από τις ιστορικές πηγές της εποχής που επίσης έχω παραθέσει.

Τι υποστηρίζουνε όλοι οι ιστορικοί του κόσμου, ότι ο Χριστιανοί ήτανε αντιδραστικοί και διώκονταν σαν τέτοιοι τα πρώτα 300 χρόνια και ότι αμέσως μετά επεβλήθη δια της βίας ο Χριστιανισμός γιατί ήτανε υποτακτική θρησκεία;;;

quote:
4. Αυτό λέει η ιστορία, οι ιστορικοί και οι ιστορικές μελέτες. Το τι λένε τα χριστιανικά παραμύθια του κατηχητικού και η μασημένη τροφή που καταπίνουν αφειδώς οι πιστοί, δεν με απασχολεί. Αυτοί μπορεί να θεωρούν ακόμη ότι ο ουρανός έχει σχήμα σκηνής, επειδή το είπε ο Χρυσόστομος. Αν το πιστεύεις, με γεια σου με χαρά σου. Ποιός είμαι εγώ που θα σε βγάλω από τον ύπνο σου;

Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι η σημερινή τεχνολογία είναι προϊόν αρχαίας ελληνικής κοσμοθέασης. Και το τι διδάσκεται στα κατηχητικά αφορά μόνο τα μεταφυσικά δεν καταπιάνεται με τα υπερφυσικά και τα παραφυσικά, όπως κάποια άλλα "σχολεία".

quote:
5. Αλήθεια, τι είδους συλλογιστική μπορεί να αποτελεί το σκεπτικό:
"Αφού αυτή ήταν ελληνίδα και προσκήνυσε τον Ιησού, άρα όλοι οι Ελληνες τον δέχτηκαν μόνοι τους"!!!
Και θέλεις και απάντηση σ'αυτό;

Μα φυσικά και δεν περίμενα να αφήσεις έστω και μια πιθανότητα στο να ασπαστεί κάποιος ελεύθερα τον Χριστιανισμό. Κατ εσέ όσοι τον ασπάζονταν, αυτό γινότανε είτε δια της βίας, είτε γιατί ήτανε απελπισμένοι. Αυτό που περίμενα όμως να ακούσω ήτανε έστω και μια δικαιολογία για τις κοινωνικές συνθήκες εκείνης της εποχής οι οποίες διαιωνίζονταν μια χαρά και απο την τότε ειδωλολατρεία και οι οποίες κοινωνικές συνθήκες φτάνανε τους ανθρώπους στο σημείο της απελπισίας.

Αρχίζεις να πιάνεις το γιατί την πατήσανε οι αυτοκράτορες και οι ευγενείς και γιατί επικράτησε ο Χριστιανισμός που εξίσωνε σε μεταφυσικό επίπεδο τον δούλο με τον άρχοντα;;

Και θα γνωρίζεις ασφαλώς ότι η φεουδαρχική αριστοκρατία της αρχαιότητας είναι πια παρελθόν...

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ

Edited by - samuel1974 on 08/12/2008 03:20:23

RichterΜέλος
08/12/2008, 06:35:32
quote:
Το φάσκελο είναι το κωλοδάχτυλο και το τούρκικο
Εγώ πάντως αισθάνομαι καλύτερα να με βασκυλώνουν..ΜΕ ΤΟ 5

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

08/12/2008, 07:58:21
quote:
samuel1974
Το γράφει σε σχετικά απλά ελληνικά. ήτανε Ελληνίς στη γλώσσα

Πού λέει "Ελληνίς στη γλώσσα"; Ελληνίς σκέτο γράφει. Αυθαίρετη ερμηνεία σου είναι

quote:
samuel1974
Μιλάει για μία εξηλληνισμένη Σύρια

Πού το λέει; "Ελληνίς λέει". Αυθαίρετη ερμηνεία σου είναι

quote:
samuel1974
η οποία μάλλον ήτανε ειδωλολάτρισσα.

Πού το λέει; "Ελληνίς λέει". Αυθαίρετη ερμηνεία σου είναι

quote:
samuel1974
Τι υποστηρίζουνε όλοι οι ιστορικοί του κόσμου

Κουτοπόνηρε.... Υποστηρίζουν απλά ότι ο χριστιανισμός επεβληθηκε με τη βία στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, μέσα από διατάγματα και διωγμούς. Υπάρχει το σχετικό τόπικ, ρίξτο μια ματιά.

quote:
samuel1974
Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι η σημερινή τεχνολογία είναι προϊόν αρχαίας ελληνικής κοσμοθέασης.

Κουτοπόνηρε... Δεν έκανες ευκλείδια γεωμετρία στο σχολείο; Δεν έκανες το θεώρημα του Αρχιμήδη;

Το Dolby Surround φυσικά και δεν αποτελεί προϊόν της αρχαίας κοσμοθέασης.

quote:
samuel1974
Μα φυσικά και δεν περίμενα να αφήσεις έστω και μια πιθανότητα στο να ασπαστεί κάποιος ελεύθερα τον Χριστιανισμό.

Κουτοπόνηρε... Φυσικά και δεν είπα κάτι τέτοιο.

quote:
samuel1974
Αρχίζεις να πιάνεις το γιατί την πατήσανε οι αυτοκράτορες και οι ευγενείς και γιατί επικράτησε ο Χριστιανισμός που εξίσωνε σε μεταφυσικό επίπεδο τον δούλο με τον άρχοντα;;

Δες ήξερα ότι η σχέση άρχοντα-δούλου ήταν σε μεταφυσικό επίπεδο.

Πάντως σε φυσικό επίπεδο, ο δούλος παρέμεινε δουλος και ο άρχοντας παρέμεινε άρχοντας και μάλιστα δόθηκε η εντολή οι χριστιανοί δούλοι που δουλεύουν σε χριστιανούς άρχοντες να δουλεύουν περισσότερο για να αποκομίζει περισσότερα ο χριστιανός αδελφός.

Ξαναπροσπάθησε, καλύτερα αυτή τη φορά.

macedon

08/12/2008, 09:52:30
Αγαπητέ μου sesostris, με απογοητεύεις....Εσύ δεν κατάλαβες ότι
είπα το αντίθετο απο αυτό που με χρεώνεις, ότι οι στωικοί είναι χριστιανοί,
αλλά ότι οι στωικοί είναι αντίθετοι, ως φιλοσοφία και στάση ζωής με τον
χριστιανισμό κι ότι αυτές οι ιδέες και άλλες ειδωλολατρικές και υλιστικές,
είναι που πολέμησε ο χριστιανισμός...
Τόσο δύσκολο ήταν;
Φίλε Μακεδόν, πιστεύω ότι δεν μπορείς να μας λές τι λέει ο χριστιανισμός,
αν θυμάσαι ...είμαστε χριστιανοί...Πουθενά δεν αναφέρεται η αδικία στη σχέση
δούλου αφέντη, αλλά ακριβώς αντιθέτως, τα αφεντικά να θυμούνται ότι κι αυτοί
έχουν Κύριο και να φέρονται ως αδελφό στους δούλους τους, εκείνη την εποχή...
Μια εποχή που η δουλεία ήταν καθεστώς....Και φυσικά υπήρχαν νόμοι συμπεριφοράς
και κανόνες... Αλλά το θέμα είναι η συκοφάντηση του χριστιανισμού, όχι η αλήθεια...