ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
GALEXΜέλος
09/05/2008, 13:53:54
Τραχαγύρευε:
Ο φασισμός που από μικρός σιχαινόσουνα, προβάλει μέσα από τα γραπτά σου (ειδικά στην τελευταία σου απάντηση προς Λομβαρδόπουλο) σε όλη του την μεγαλοπρέπεια.
09/05/2008, 14:16:23
Αγαπητέ Galex, ξέρω ότι υπερασπίζονται οι τέκτονες
ο ένας τον άλλο, αλλά αυτό είνια γελοίο...
Εκτίθεσαι με το να υπερασπίζεσαι κάποιον που ψεύδεται για
ιατρικά διαπιστωμέναστοιχεία, η μπλοφάρει...Δεν σε κολακευει
η τοποθέτηση σου...Είναι η όχι ψευδή τα όσα λέει για
τα έμβρια,ο φίλος και συντέκτων σου;
eidosΜέλος
09/05/2008, 15:50:26
ΛΟΜΒΑΡΔΌΠΟΥΛΕ

ο τρόπος με τον οποίο απαντάς προσωπικά μου δημιουργεί αποστροφή...
διαταραγμένος ψυχολογικά μου φαίνεσαι... και υπερφίαλος ...(διαπίστωση κάνω, μην ταράζεσαι)

galex

από ένα σημείο της κουβέντας και μετά, είσαι σκέτη απογοήτευση...
γιατί;;

για τις ανήθικες εκτρώσεις τώρα

ΓΙΑ τον Αριστοτέλη ο εγκέφαλος του μωρού κατά τη γέννηση ήταν τάμπουλα ράζα, δηλαδή άγραφη πλάκα. Δυο χιλιάδες και πλέον χρόνια αργότερα, πολλοί διακρατούσαν την ίδια περίπου άποψη. «Αμέσως μόλις το μωρό γεννιέται», έγραψε το 1895 ένας καθηγητής της ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, «έχει νοημοσύνη που ξεπερνάει ελάχιστα τη νοημοσύνη ενός λαχανικού».
Η λαογραφία διαφωνούσε ισχυριζόμενη ότι το βρέφος μάθαινε μέσα στη μήτρα και ότι ήταν ενήμερο για το τι συνέβαινε έξω απ’ αυτήν. Η επιστήμη τώρα λέει πως τόσο ο Αριστοτέλης όσο και ο καθηγητής έκαναν λάθος και πως οι λαογράφοι είχαν δίκιο.

Ο εγκέφαλος αρχίζει να αναπτύσσεται στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας της εγκυμοσύνης με τη μορφή ενός λεπτού στρώματος κυττάρων που ονομάζεται μυελική πλάκα.

Καθώς ο εγκέφαλος μεγαλώνει, σχηματίζονται συνδέσεις ανάμεσα στους νευρώνες.
Μέχρι την όγδοη εβδομάδα, αυτές οι συνδέσεις, οι οποίες ονομάζονται συνάψεις, αναπτύσσονται και σύντομα ανέρχονται σε εκατομμύρια καθώς αναλαμβάνουν τις πολυάριθμες λειτουργίες του εμβρυϊκού εγκεφάλου. Επίσης, τότε—στο τέλος του δεύτερου μήνα της εγκυμοσύνης—«όλα όσα θα έχει ως πλήρως ανεπτυγμένος άνθρωπος έχουν . . . ήδη σχηματιστεί», σύμφωνα με το ευρέως αναγνωρισμένο βιβλίο Ένα Παιδί Γεννιέται (A Child Is Born).
Όλα τα μέλη του σώματός του βρίσκονται στη θέση τους, και δεν είναι πια ένας αδιαμόρφωτος οργανισμός. Το εμβρυϊκό στάδιο της ανάπτυξης και της τελειοποίησης των λεπτομερειών έχει αρχίσει. Ακόμα κι έτσι όμως, οι υποστηρικτές των εκτρώσεων τολμούν να μας πουν ότι δεν είναι ζωντανό.

Από την έναρξή της αυτή η καινούρια ζωή στη μήτρα είναι πολύ απασχολημένη φτιάχνοντας επί οχτώ μήνες αυτούς τους δισεκατομμύρια νευρώνες και δημιουργώντας δισεκατομμύρια συνδέσεις μεταξύ τους, πράγμα που καθιστά δυνατή την κίνηση, την αναπνοή, το πιπίλισμα, την κατάποση, τη γεύση, την ούρηση, την ακοή, την όραση, τη μάθηση και τη μνήμη. Πώς μπορεί ένα νοήμον άτομο να πει ότι αυτό το πλάσμα δεν είναι ζωντανό;

Πολλοί επιστήμονες και εκατομμύρια άλλοι πιστεύουν λογικά ότι η ζωή αρχίζει στη μήτρα τη στιγμή της σύλληψης. Στο βιβλίο του Η Διάνοια (The Mind), ο Δρ Ρέστακ αναφέρει: «Η αληθινή έναρξη και το πιο κρίσιμο γεγονός στη ζωή μας είναι σαφώς η στιγμή της σύλληψής μας. Οι Κινέζοι το αναγνωρίζουν αυτό υπολογίζοντας την ηλικία από εκείνη τη στιγμή· το μωρό θεωρείται ότι είναι ενός έτους τη στιγμή που γεννιέται».

Η 21η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1989 ήταν μια ασυνήθιστη ημέρα για την Πέμπτη Δικαστική Περιφέρεια της Πολιτείας Τενεσή των Η.Π.Α. Εκείνη την ημέρα το περιφερειακό δικαστήριο γνωστοποίησε την απόφασή του σχετικά με μια διαφωνία για την κυριότητα εφτά κατεψυγμένων ανθρώπινων εμβρύων. Το δικαστήριο έπρεπε να αποφασίσει σε ποιον από τους χωρισμένους γονείς θα δινόταν η κυριότητα. Εντούτοις, πρώτα υπήρχε ένα άλλο θέμα που έπρεπε να διευθετηθεί: Πρέπει τα έμβρυα να θεωρούνται ιδιοκτησία ή ανθρώπινα όντα;

Ο καθηγητής Ζερόμ Λεζέν, ένας διεθνούς φήμης γενετιστής από το Παρίσι, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι κάθε άνθρωπος έχει μια μοναδική στο είδος της αρχή, η οποία λαβαίνει χώρα τη στιγμή της σύλληψης, και ότι «από τη στιγμή της σύλληψης είναι πραγματικός άνθρωπος». Με άλλα λόγια, αρχίζοντας από το στάδιο του ζυγωτού (το κύτταρο που προκύπτει από την ένωση ωαρίου και σπερματοζωαρίου), τα έμβρυα είναι, όπως είπε στο δικαστήριο, «μικροσκοπικά ανθρώπινα όντα»!

Όταν ρωτήθηκε αν εννοούσε ότι θα έπρεπε να φέρονται στο ζυγωτό με τα ίδια δικαιώματα που έχει ένας ενήλικος, ο Δρ Λεζέν απάντησε: «Δεν σας λέω κάτι τέτοιο, γιατί δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό. Όμως, σας λέω ότι είναι ανθρώπινο ον, και από εκεί και πέρα ο Δικαστής είναι εκείνος που θα πει αν αυτό το ανθρώπινο ον έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους. . . . Αλλά με ρωτήσατε, ως γενετιστή, αν αυτό το ανθρώπινο ον είναι άνθρωπος, και θα σας απαντήσω ότι αφού είναι ον, και μάλιστα ανθρώπινο, άρα είναι ένα ανθρώπινο ον».

Βασισμένα κυρίως στην αδιάσειστη κατάθεση του Δρ Λεζέν, τρία από τα εντυπωσιακά συμπεράσματα του δικαστηρίου είναι τα εξής:

□ «Από τη στιγμή της γονιμοποίησης, τα κύτταρα του ανθρώπινου εμβρύου αρχίζουν να διαφοροποιούνται, και γίνονται μοναδικά και εξειδικευμένα στον υψηλότερο βαθμό διάκρισης».

□ «Τα ανθρώπινα έμβρυα δεν είναι ιδιοκτησία».

□ «Η ανθρώπινη ζωή αρχίζει από τη σύλληψη».

Edited by - eidos on 09/05/2008 15:52:07

GALEXΜέλος
09/05/2008, 17:59:29
Κατ' αρχήν δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Εμένα δεν άρεσαν αυτά που έγραψες ανεξάρτητα σε ποιόν απευθυνόσουν.
Στα ιατρικά θέματα δεν μπορώ να έχω άποψη, εκτός βέβαια από το ότι πράγματι ένα έμβρυο μικρότερο από 28 εβδομάδων δεν μπορεί να επιβιώσει με καμία δύναμη.
Όμως γιατί δεν αφήνεις την Nst να απαντήσει στον Λομβαρδόπουλο που είναι γιατρός. Εάν θέλεις να απαντήσεις εσύ, που δεν έχεις ιατρικές γνώσεις παρά μόνο το ό,τι ίσως έχεις διαβάσει κάπου, γιατί δεν αναφέρεις την βιβλιογραφία σου. Ο Eidos επι παραδείγματι, που δεν έχω κανένα σημείο επαφής με τις απόψεις του, τουλάχιστον αναφέρει βιβλιογραφία όταν θέλει να επιχειρηματολογήσει επί πολύ ειδικών θεμάτων. Και τα ιατρικά είναι άκρως ειδικά θέματα.

Όσν αφορά στις εκτρώσεις και φυσικά συμφωνώ ότι πρέπει να γίνονται όταν υπάρχουν:
1. ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ Η ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ,
2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ,
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ.
4. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΙΑΣΜΟΥ
Όσον αφορά στο πρώτο πιστεύω (ΚΑΙ ΕΛΠΊΖΩ) ότι δεν έχεις αντίρρηση.
Το δεύτερο έχει πάρα πολλά πλοκάμια. Υπάρχουν περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών που έμειναν έγκυες και που μία ενδεχόμενη συνέχιση της εγκυμοσύνης θα είχε τραγικά αποτελέσματα στην ίδια, ειδικά μέσα σε πολύ πατριρχικές και συντηρητικές οικογένειες. Αναφέρομαι επίσης σε πολλές περιπτώσεις όπου οι σχέσεις του ζευγαριού είναι τόσο διαλυμένες που θα έκαναν τρομερά δυστυχισμένο ένα παιδί. Υπάρχουν πάρα πάρα πολλές περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν εδώ
Όσον αφορά στο τρίτο, συχνά βλέπουμε στην τηλεόραση Μάνες βρισκόμενες ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ που παρακαλούν για κάποια βοήθεια, ενώ στο μεταξύ τα παιδιά τους ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, άρρωστα, αβοήθητα, αμόρφωτα.
Όσο δε αφορά στο τέταρτο, το θεωρώ τελείως άδικο για το θύμα του βιασμού ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ μάλιστα για την μετέπειτα πορεία του παιδιού, να κρατηθεί ο καρπός μιάς εγκληματικής πράξεως. Μπορεί ο βιαστής να είχε Aids (και δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις) μπορεί ο βιαστής να είχε κάποιο αφροδίσιο, μπορεί να είχε κάποια αιματολογική ή γονιδιακή κληρονομική ασθένεια (νόσος του Cooley, σύνδρομο μογγολισμού κλπ.
Μπορείς να φανταστείς μία μάνα που κάθε φορά που θα βλέπει το παιδί της να βλέπει στα μάτια του τον βιαστή της και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, και που δεν ξεχνιούνται ποτέ?

GALEXΜέλος
09/05/2008, 18:12:22
quote:
galex

από ένα σημείο της κουβέντας και μετά, είσαι σκέτη απογοήτευση...
γιατί;;

Φίλε Είδος,
Έχω πολύ πιό ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω από το να χάνω τον χρόνο μου μαζί σου και είμαι αρκετά κουρασμένος για να συγχιστώ. Ειδικά σήμερα που είναι Παρακευή.

Edited by - GALEX on 09/05/2008 18:15:32

09/05/2008, 18:13:53
1.-Δέν συγχίζομαι καθόλου...2.-Ότι ανέφερα είναι επιστημονικώς 100% αληθές{ιατρικώς και νομικώς} και όσοι θέλουν μπορούν να το ψάξουν και τότε θά αποδειχθέι ποιός λέει αλήθεια και ποιός τερατολογεί... να ζητήσεις εσύ συγνώμη που ψεύδεσαι,όχι από εμένα αλλά από τούς άλλους αναγνώστες.3.-Ο φίλτατος GALEX ,ΔΕΝ με υπερασπίστηκε λόγω τεκτονικής αλληλεγγύης αλλά ανθρώπινης...είναι ΚΑΘΗΚΟΝ τού Τέκτονα να υπερασπίζεται τόν κάθε άνθρωπο ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ...και στο αδικο, να τον συμβουλεύει.Όσον αφορά την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ και το ΨΕΜΑ,ΙΔΙΩΣ προερχόμενα από ΑΔΕΛΦΟ,είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ να τα ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ. 4.-EIDOS...Σου απήντησα κατ'αυτόν τόν τρόπο διότι ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΦΟΝΟ...ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...ποιός είναι ο ψυχικά διαταραγμένος λοιπόν; ΣΕ ΑΓΝΟΩ...
eidosΜέλος
09/05/2008, 18:32:47
galex

εγω, δεν θεωρω ότι χάνω το χρόνο μου μαζί σου, κι ας είναι Παρασκευη... και ας με υποτιμάς όπως πολλούς εδώ από ένα σημείο της κουβέντας και μετα...

μπορει όντως ένα έμβρυο, να θέλει απαραίτητα την κοιλίτσα της μαμακάς του, για 28 εβδομάδες, γιατί διαφορετικά πάπαλα, αλλά αυτο τι σημαίνει;
ότι δεν είναι έμβρυο; ζωντανή ψυχούλα; μη γένοιτο!!

δηλαδή ένα μωρό που το αφηνουμε γυμνό, και εκτεθειμένο στο κρύο, και το δύστυχο πεθαίνει, δεν είναι μωρό;;

δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά galex,
απο εσένα περιμένω πόλυ περισσότερα, μην με απογοητεύεις...

ΛΟΜΒΑΡΔ.

βεβαιως και όλοι αυτοί είναι δολοφόνοι, και θρασύδειλοι αν θέλεις, εφόσον αφαιρούν μια ανυπεράσπιστη ανθρώπινη ζωή.
κάτι αντίστοιχο με τις θυσίες των παιδιών στον αρχαίο Μολώχ.
...εγώ σε αγνοώ περισσότερο...

Edited by - eidos on 09/05/2008 18:33:40

09/05/2008, 19:53:19
Θεωρώ χρέος μου να διορθώσω ένα ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ,το οποίο έγινε έκ παραδρομής...Ανέφερα ότι μεχρι τήν 12η ε. δέν παρουσιάζει καρδιακή και εγκεφαλική λειτουργία...Καρδιακή λειτουργία {υποτυπώδη}παρουσιάζει μόλις από τήν 22η ημέρα,ο εγκέφαλός του δέν είναι σχηματισμένος ακόμη.Είναι τό μόνο λάθος που έκανα -έκ παραδρομής όμως-οσον αφορά αντικειμενικό,επιστημονικά αποδεδειγμένο θέμα.Πάντα επιστρέφω όμως και ελέγχω τα γραφόμενά μου.Συγνώμη και ευχαριστώ.
09/05/2008, 20:03:44
Αγαπητέ galex, ναι όντως με απογοητεύεις, γιατί αντί να
συζητάς, ορθοτομείς τα καθ’ εαυτά και ορίζεις έννοιες και
ηθικές πράγμα που δεν συνάδει με τον διάλογο…Κι ένας άνθρωπος
που έχει πάθει ατύχημα και έχει ορό ή του βάζουνε αίμα, δεν επιβιώνει αν του τα βγάλουμε, τι λές να πάμε να τους αφαιρέσουμε
τα όποια όργανα τους συντηρούν;… Αυτά δεν είναι σοβαρά και
δείχνουν παγίδες και ψαρωτικές τακτικές στρατού… Με τη λογική
δε περί λόγων υγείας, πράγμα που παίρνει πολύ νε΄ρο μέσα του,
με την ίδια λογική να ξανακαινίσουμε και τον …Καιάδα… υπάρχουν πολλές περιπτώσειςπαιδιών που γεννήθηκαν με προβλήματα και
προφανώς βρήκες τη λύση τι να κάνουμε μαζί τους… Φίλε αυτό
εννοώ απολυταρχικές και ακραίες θέσεις, όσο και επικίνδυνες.
Κάτι τέτοια λέγανε πολλοί επαναστάτες εθνοσωτήρες και
αιματοκυλίσανε την ανθρωπότητα…
Φίλε μου το να παίζεις τόσο επιπόλαια με την ηθική και το
ενδιαφέρον και τη σκληρότητα απέναντι στον άνθρωπο, δείχνει επιπολαιότητα και ελλειπή σκέψη προς το προτείνω θέσεις και υπερασπίζομαι αυτές.. Μιλάς πολύ ακραία και αυτό δεν είναι
καλό…
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, πλέον καταλαβαίνω το ακραίον του χαρακτήρα
σου και δεν πιστεύω ότι με αυτό το ύφος μπορούμε να μιλάμε…
Φίλε eidos δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου σ’αυτά που
λες και φυσικά με χαρά μου…
09/05/2008, 20:12:04
Είπες ΕΙΔΟΣ και σ'αυτό θα συμφωνήσω:---"μπορει όντως ένα έμβρυο, να θέλει απαραίτητα την κοιλίτσα της μαμακάς του, για 28 εβδομάδες, γιατί διαφορετικά πάπαλα, αλλά αυτο τι σημαίνει;
ότι δεν είναι έμβρυο; ζωντανή ψυχούλα; μη γένοιτο!!"-----Ναι το μή βιώσιμο ΔΕΝ σημαίνει και μη ζωντανό,όμως τεχνητή έκτρωση που συμβαίνει μετά τήν 12η ε. απαγορεύεται-{μέχρι τώτε δέν έχει σχηματισθεί ο εγκέφαλος παρά μόνον υπάρχουν καταβολές αυτού}-,εκτός άν συντρέχει σοβαρή ανωμαλία του εμβρύου η οποία επάγεται γάννηση σοβαρά παθολογικού νεογνού και η εγκυμοσύνη δέν ξεπερνά τήν 24ηε.Επενθυμίζω ότι με καμίαν δύναμην ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΩ τήν τεχνητή διακοπή τής κύησης,παρά μόνον ενημερώνω τα του νόμου και υποστηρίζω τήν ελεύθερη επιλογή τών γονέων.

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 09/05/2008 20:13:56