- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Συγχαρητήρια allzaro για το υπέροχο τόπικ, χθες το βρήκα και το διαβάζω από την αρχή. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για τον φίλο μου. Είναι φαντάρος 9 μήνες περίπου και έχει πάρει κιλά. Το ενοχλητικό είναι που έχει κάνει κοιλιά. Έχει 1.74 ύψος και είναι 69 ή 70 κιλά, αλλά πριν πάει στρατό ήταν 62 και φυσικά δεν είχε κοιλιά. Τι πρέπει να κάνει για να την χάσει;
Eυχαριστώ για τα καλά σου λόγια..
quote:
Έχω μία ερώτηση που δεν νομίζω να απαντήθηκε...
Λοιπόν πρόκειται για τη μητέρα μου..Δούλευει σε διαφημιστική επιχείρηση και μεταχειρίζεται φάρμακα,διαλυτικά και τέτοια με γυμνά χέρια με αποτέλεσμα να έχουν σχιστεί και να την πονάνε.
Φίλε μου.. μια πολύ καλή λύση είναι τα πλαστικά γάντια.
Γνωρίζω βαφείς αυτοκινήτων.. που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα διαλυτικά.. τοσο δερματικά όσο και αναπνευστικά.
Η μόνη λύση είναι η αποφυγή της απευθείας επαφής με το δέρμα.
quote:
. Τα μαλλιά μου στην μπροστινή γραμμή έχουν αρχίσει και αραιώνουν με εμφανή αποτελέσματα της τριχόπτωσης στα πλα'ι'νά. Ο πατέρας μου δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Να σημειώσω πως ανέκαθεν είχα πολύ πλούσιο μαλλί και ακόμα έχω στο υπόλοιπο της κεφαλής.
H κληρονομικότητα πηγάζει και απο τον πατέρα σου.. αλλά πολύ περισσότερο απο τον παππού σου. Τον πατέρα της μητέρας σου.
quote:
Είμαι 21 χρονών και αντιμετοπίζω ήδη το πρόβλημα της τριχόπτωσης.
Αλλο τριχόπτωση και αλλο αλωπεκίαση.
Η τριχόπτωση είναι κάτι το συνηθισμένο και με τη χρήση του regain καθώς και μια φροντίδα των μαλλιών.. και συνδυασμό με πολυβιταμίνες και μασσάζ ωστε να δημιουργηθεί υπεραιμία στην περιοχή.. το πρόβλημα υποχωρεί...
Η αλωπεκίαση είναι αυτή που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καράφλα. Η ηλικία που εμφανίζεται ποικίλει.. η τρίχα βέβαια δεν υποχωρεί απο την μια μέρα στην αλλη αλλά προειδοποιεί .. γίνεται αδύνατη.. πολύ αδύνατη.. και στο τέλος πέφτει και δεν ξαναβγαίνει..
Το regain.. απλά δυναμώνει την τρίχα.. Κανένα αλλο προιόν δεν φθάνει στη σημείο να δυναμώσει την τρίχα.. μετά απο μια 12 μηνη χρήση.. φτάνει στο σημείο οχι μόνο να δυναμώσει τους θύλακες.. και η ετοιμοθάνατη τρίχα να ξαναγίνει οπως πρίν...
Το κακό με το regain είναι οτι οσο το χρησιμοποιείς .. δρά..
Οταν το σταματήσεις ομως .. η αλωπεκίαση θα παραμονεύει..
Στοιχίζει κάπου 30 ευρώ το μπουκαλάκι.. και το βρίσκεις στα φαρμακεία.
Ενας καλός δερματολόγος μπορεί να σου συστήσει και τη χρήση fenosterate είναι αλλη μια θαυματουργή ουσία.. που ξεκίνησε κατά της διόγκωσης του προστάτη.. αλλά διαπιστώθηκε οτι δρά κατά της αλωπεκίασης.
quote:
Το έχω σκεφτεί σοβαρά, όμως το να διαθέσω 1500 Ευρώ το ελάχιστο για να εμφυτέυσω περίπου 500 τρίχες( που μου φαντάζει μικρή η περιοχή κάλυψης) το θεωρώ προς το παρόν και λόγω ηλικίας ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι ανέφικτο.
Φίλε μου.. 1500 ευρώ είναι τζάμπα.. για να μην είμαστε καράφλες.
Οι τρίχες που αφαιρούνται απο το πίσω μέρος της κεφαλής εμφυτεύονται στο επάνω μέρος αλλά δεν πέφτουν ποτέ...
Ενας καλός δερματολόγος θα σου πεί πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις την πρώτη εμφύτευση. Για να γίνει θα πρέπει να εχεις χάσει ενα αρκετό μέρος απο μαλλιά..
quote:
Καλημέρα σε όλους,
Συγχαρητήρια allzaro για το υπέροχο τόπικ, χθες το βρήκα και το διαβάζω από την αρχή. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για τον φίλο μου. Είναι φαντάρος 9 μήνες περίπου και έχει πάρει κιλά. Το ενοχλητικό είναι που έχει κάνει κοιλιά. Έχει 1.74 ύψος και είναι 69 ή 70 κιλά, αλλά πριν πάει στρατό ήταν 62 και φυσικά δεν είχε κοιλιά. Τι πρέπει να κάνει για να την χάσει;
Γειά σου φίλη μου..
62 κιλά είναι πολύ λίγα για το ύψος του...
Ο φίλος σου είναι ελλειποβαρής.. δηλαδή είναι πολύ πιο κάτω απο τα κιλά του...
Η κατηγορία αυτή είναι πολύ επικίνδυνη μιας και οποιοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία να αποκτούν.. κοιλιά.
Ο φίλος σου απλά οταν ήταν μικρός εκανε πολύ κακή διατροφή. Γενικώς έτρωγε λίγο ενώ παράλληλα ήταν υπερκινητικός.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ειδικά την περίοδο της εφηβείας.. να ατροφήσουν τόσο η σκελετική του κατασκευή οσο και η μυική.
Η κατηγορία των ανθρώπων αυτών.. στην οποία ανήκω και εγώ.. θα πρέπει να κάνουν μια πολύχρονη προσπάθεια .. να αποκτήσουν βάρος.. κάνοντας χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και προσέχοντας να τρώνε ποιοτικά ..
Ο φίλος σου τώρα αν και είναι δύσκολο εκεί που είναι να εχει την άνεση της προσεγμένης διαροφής.. θα πρέπει γενικώς να κάνει καύσεις..
Να κρατήσει το θερμιδικό του ισοζύγιο σταθερό..και να κάνει καύσεις ώστε αργά ..πολύ αργά να χάσει 5 κιλά.
Αμέσως μετά .. να ξεκινήσει ενα πρόγραμμα απόκτησης βάρους..
Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει .. εναερόβια άσκηση... βάρη.. με παράλληλη λήψη υπερποιοτικής τροφής.. ώστε σιγά -σιγά να αναπτύσεται ο μυικός του όγκος.
Θα πρέπει να σου γνωρίσω εάν δεν εχεις διαβάσει προηγούμενα πόστ οτι..
Οταν χάνουμε βάρος στην καλύτερη περίπτωση στα 5 κιλά τα 4 θα είναι λίπος και το 1 μύς...
Οταν παίρνουμε βάρος στην καλύτερη περίπτωση στα 5 κιλά τα 2,5 θα είναι λίπος και τα αλλά 2,5 μύς.
Απο οτι καταλαβαίνεις.. εαν δεν τηρηθούν οι αναλογίες αυτές.. δεν μπορεί κάποιος να χάσει λίπος και να αποκτήσει μύς.
Οσο πιο πολύ μυικό όγκο εχει.. τόσο πιο εύκολα μπορεί να κάψει θερμίδες.
Φίλη μου .. θέλει πολύ δουλειά.. πολύ περισσότερη απο οποιονδήποτε αλλον.
Όσον αφορά την απάντησή σου στην mariasar οφείλω να πω πως ανήκω σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία και έχω ακριβώς τα χαρακτηριστικά του φίλου της mariasar, με την διαφορά πως δεν έχω κοιλιά. Ποτέ δεν τρεφόμουν σωστά, από μικρός, αν και πάντα α8λούμουν (αεροβική, ποδόσφαιρο κλπ.). Βάρη δεν είχα κάνει ποτέ. Αποτέλεσμα στα 21 να είμαι αρκετά αδύνατος. Τα τελευταία 3 χρόνια που προσέχω αρκετά την διατροφή μου και έχω ξεκινήσει τα βάρη, έχω δει μεγάλη διαφορά :)
καλημέρα. η απάντηση της ερωτήσεως μου δεν νομίζω πως ήθελε εξειδικευμένες γνώσεις ιατρού και απ'ό,τι έχω δει ο φίλος allzzaro εχει γνώσεις που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν σ αυτό το θέμα. αν ενόχλησε παρ'όλ' αυτά ζητώ συγνώμη.
αλώα
quote:
Το προμηθεύτηκα εχθές στην τιμή των 17 ευρώ.
Θα προμηθευτηκες των 2 mg υπάρχει και των 5 mg αυτό να προτιμάς...
quote:
Πάντως αν πρόκειται για αρχή καράφλας όσο τουλάχιστον το χρησιμοποιώ, ας πούμε ακόμα και μια ζωή, την αναστέλλει;
Ναί οσο το χρησιμοποιείς.. κάνει δουλειά.. οταν το σταματήσεις μετά πάλι οπως γράφει και στις οδηγίες.. η αλωπεκίαση κάνει την εμφάνιση της.
Μπορείς ομως να το χρησιμοποιείς.. κάθε δύο ημέρες.. ενώ παράλληλα ενα καλό έγχυμα απο δενδρολίβανο και φασκόμηλο ταυτοχρόνως.. και εάν θέλεις.. μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες ενα φαρμακευτικό σκεύασμα λαδιών για την τριχόπτωση που θα βρείς στο www.perganta.gr μην σε βάλω σε κόπο και φτιάχνεις εκχυλίσματα.. μπορείς να το βρείς έτοιμο... μερικές σταγονίτσες λοιπόν ενώ βράζει το έγχυμα.. και να ξεβγάζεις με αυτό τα μαλλιά σου..
Σε οτι αφορά την εμφύτευση είναι νομίζω πολύ νωρίς ακόμα.. για σένα.. εξάλλου σε λίγο καιρό.. θα την δικαιολογούν και τα ταμεία..![]()
quote:
καλημέρα. η απάντηση της ερωτήσεως μου δεν νομίζω πως ήθελε εξειδικευμένες γνώσεις ιατρού και απ'ό,τι έχω δει ο φίλος allzzaro εχει γνώσεις που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν σ αυτό το θέμα. αν ενόχλησε παρ'όλ' αυτά ζητώ συγνώμη.
Kαλή μου και ευγενική μου φίλη..
Δεν βρίσκω κανέναν λόγω να ζητάς συγνώμη ..
Εδώ εμείς κάνουμε μια συζήτηση φιλική.. συμμετέχουμε καλοπροαίρετα.. και μπορείς να ρωτάς οτι θέλεις.. και οτι έχει όρεξη η ψυχούλα σου...![]()
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έχετε ανοίξει εδώ και ήταν και ο λόγος για να συμμετέχω.
Λοιπόν είμαι πολύ νέα στο θέμα βότανα, έχω διαβάσει κάποια βιβλιογραφία ελληνική και ξένη αλλά δεν μπορώ να πω οτι κατέχω το θέμα.
Θέλω να προμηθευτώ κάποια βότανα (όχι συγκεκριμένα ,διότι δεν ξέρω και πια να διαλέξω από όλα αυτά!! , πώς να τα παρασκευάσω και πώς να τα διατηρήσω ) αλλά δεν θα ήθελα να τα πάρω από μόνη μου και έτσι σκέφτηκα οτι ίσως γνωρίζεται κάποιο φαρμακείο που να ασχολείται με τη φυτοθεραπεία – βοτανοθεραπεία .Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ....
Ευχαριστώ.
Σημερα πηγα στο κεντρο θεσσαλονικης με ενα φιλο μου,και περασα απο ενα μαγαζι ονοματιν Public το οποιο εχει διαφορα ιδη για πωληση.Εγω προσωπικα πηγα για τα Βιβλια.Ειμαι λατρης του μεταφυσικου και του μυστηριου,αλλιως δεν θα βρισκομουν και εδω ! Λοιπον,ηθελα να δω καποια βιβλια σχετικα με δαιμονες,μυστηρια,αληθηνες ιστοριες κτλπ...Σε μια στιγμη εκει που παρακολουθουσα τους τιτλους των βιβλιων,το ματι μου επεσε σε ενα βιβλιο που ειχε τιτλο Μαγεια! Ηταν η πρωτη φορα στην ζωη μου που εδωσα τοση μεγαλη σημασια σε ενα βιβλιο,οταν ειδα την πρωτη σελιδα επαθα την πλακα μου,ελεγε μεσα τα παντα,πως να κανεις επικληση,πως να εξορκισεις τον καθε δαιμονα που κανεις επικλιση,να τον δεσεις,να τον στειλεις απο εκει που ηρθε (να το πω λαικα ),ειχε και διαφορες σφραγιδες,κυκλους κτλπ,επισεις ειχε και μορφες δαιμονων,ολες οι μορφες του πρωτου σταδιου ηταν καποια ζωα,και η 2ι μορφη ακολουθουσε με ενα πλασμα,νανο θα το ελεγα....Εφτασα σε σημειο να μην θελω να το αφησω απο τα χερια μου.Ξερω ρε παιδια,ελπιζω να με καταλαβενετε,ειμαι 17 χρονων και ειμαι αρκετα βλαμενος μπορω να πω,φοβαμαι να το παρω σπιτι μου,γιαυτο αποφασησα να παω την παρασκευη να κατσω 2-3 ωριτσες να το διαβασω εκει περα,μην δοκιμασω καμια βλακεια και μετα δεν σωνομαι.θελω να προσθεσω οτι αν και 17 χρονων ειμαι αρκετα ωριμος πιστευω για να κρινω το επικινδυνο απο το ακινδυνο.Ποια ειναι η γνωμη σας? Οντως αυτα μπορει να ειναι αληθηνα? Ειχε και διαφορους εξορκισμους μεσα! Ειλικρινα θα ηθελα γνωμες!
κάνοντας μια αναζήτηση (στο πάνω μέρος της σελίδας) θα δεις πολλά θέματα που έχουν ανοίξει κατά καιρούς στο φόρουμ του esoterica.gr και θα πάρεις πολλές απαντήσεις , εκει θα δεις και τις απόψεις των μελών.
Μια καλή αρχή είναι το παρακάτω:
ΜΑΓΕΙΑ
Τωρα το οτι έπεσε στα χέρια σου ενα απο τα χιλιάδες βιβλία που κυκλοφορούν και έχουν τίτλο "Μαγεία" δεν είναι δα και τόσο περίεργο
η αντίδραση σου ομως ετσι τουλάχιστον οπως μας τα παρουσιάζεις
και μιλάω για τον "ενθουσιασμό" σου , είναι λίγο παράξενη
Συμβουλή μου να μην ασχοληθείς ούτε σε επίπεδο ανάγνωσης με τέτοιου είδους βιβλία , η ηλικία σου (και δεν κολλάμε 1χρονο πάνω έναν κάτω) ειναι λιγο "μπερδεμένη" για το τι ειναι σωστο και τι λάθος ...
Δε λεω οτι εισαι μικρός , απλά προτείνω πρώτα να κάνεις μερικές αναγνώσεις στο δικο μας φόρουμ (και σε άλλα αν βρεις) και έχοντας διαβάσει πρώτα τι είναι αυτό το αντικείμενο που θέλεις να ανακαλύψεις και νομίζεις οτι μπορείς να το ψάξεις ανεπηρέαστα , τότε να το κάνεις .
Τέλος, μη νομίζεις οτι το "κακό" ... συνάπτει συμμαχίες.
Καλή αναζήτηση

quote:
Lazaroukos καλώς ήρθες στην παρέα μας
κάνοντας μια αναζήτηση (στο πάνω μέρος της σελίδας) θα δεις πολλά θέματα που έχουν ανοίξει κατά καιρούς στο φόρουμ του esoterica.gr και θα πάρεις πολλές απαντήσεις , εκει θα δεις και τις απόψεις των μελών.Μια καλή αρχή είναι το παρακάτω:
ΜΑΓΕΙΑΤωρα το οτι έπεσε στα χέρια σου ενα απο τα χιλιάδες βιβλία που κυκλοφορούν και έχουν τίτλο "Μαγεία" δεν είναι δα και τόσο περίεργο
η αντίδραση σου ομως ετσι τουλάχιστον οπως μας τα παρουσιάζεις
και μιλάω για τον "ενθουσιασμό" σου , είναι λίγο παράξενηΣυμβουλή μου να μην ασχοληθείς ούτε σε επίπεδο ανάγνωσης με τέτοιου είδους βιβλία , η ηλικία σου (και δεν κολλάμε 1χρονο πάνω έναν κάτω) ειναι λιγο "μπερδεμένη" για το τι ειναι σωστο και τι λάθος ...
Δε λεω οτι εισαι μικρός , απλά προτείνω πρώτα να κάνεις μερικές αναγνώσεις στο δικο μας φόρουμ (και σε άλλα αν βρεις) και έχοντας διαβάσει πρώτα τι είναι αυτό το αντικείμενο που θέλεις να ανακαλύψεις και νομίζεις οτι μπορείς να το ψάξεις ανεπηρέαστα , τότε να το κάνεις .
Τέλος, μη νομίζεις οτι το "κακό" ... συνάπτει συμμαχίες.Καλή αναζήτηση
Ευχαριστω που απαντησες φιλε μου,εννοητε πως το κακο δεν συναπτει συμμαχιες,αντιθετα μπορει να προκαλεσει το χειροτερο,επησεις δεν θα εκανα ποτε καμια ιδους δοκιμι απο οσα λεει μεσα,δηλαδη μια αναγνωση μπορει να φερει καταστροφες?
θα σου απαντήσω με κατάδικά σου λόγια
quote:
Ηταν η πρωτη φορα στην ζωη μου που εδωσα τοση μεγαλη σημασια σε ενα βιβλιο
quote:
Εφτασα σε σημειο να μην θελω να το αφησω απο τα χερια μου.
quote:
οταν ειδα την πρωτη σελιδα επαθα την πλακα μου
και θα προσθέσω και κατι δικο μου .
ποτε δεν πίστεψα οτι το πρώτο μου τσιγάρο θα με έβλαπτε ....
και δεν το έκανε..
το έκαναν όμως τα επόμενα

quote:
Με ρωτάς αν μια ανάγνωση μπορεί να είναι καταστροφικήθα σου απαντήσω με κατάδικά σου λόγια
quote:
Ηταν η πρωτη φορα στην ζωη μου που εδωσα τοση μεγαλη σημασια σε ενα βιβλιο
quote:
Εφτασα σε σημειο να μην θελω να το αφησω απο τα χερια μου.
quote:
οταν ειδα την πρωτη σελιδα επαθα την πλακα μουκαι θα προσθέσω και κατι δικο μου .
ποτε δεν πίστεψα οτι το πρώτο μου τσιγάρο θα με έβλαπτε ....
και δεν το έκανε..
το έκαναν όμως τα επόμενα
Οντως φιλε μου ,ολοσωστα τα λογια σου,ο ενθουσιασμος μου ηταν και ειναι τοσο μεγαλος που δεν ξερω που θα με οδηγησει,απο την μια σκευτομαι αυτα που μου ειπες,απο την αλλη σκευτομαι οτι θα μεινω με την απορια αν δεν το διαβασω :)
Γιατι δεν ρωτας και τον μπαμπα σου να δεις τι θα σου πει?
Δεν ειναι καλυτερα για τετοια θεματα,πρωτα να μιλας με δικους σου και μετα αφου εχεις η δεν εχεις ικανοποιηθη,απο τις απαντησεις τους
να μπεις στα βαθεια?
Προταση εκανα,μην το παρεις στραβα.Ισως επειδη κι εγω πρωτα τα λεω με τον πατερα μου και μετα ψαχνομαι.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Kαλως ηρθες φιλεΓιατι δεν ρωτας και τον μπαμπα σου να δεις τι θα σου πει?
Δεν ειναι καλυτερα για τετοια θεματα,πρωτα να μιλας με δικους σου και μετα αφου εχεις η δεν εχεις ικανοποιηθη,απο τις απαντησεις τους
να μπεις στα βαθεια?Προταση εκανα,μην το παρεις στραβα.Ισως επειδη κι εγω πρωτα τα λεω με τον πατερα μου και μετα ψαχνομαι.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Ο πατερας μου οπως και ολοι οι πατεραδες πιστευω θα ηταν εντελος καθετοι στο θεμα αυτο! :)
Φίλε μου δεν πιστεύω πως είσαι «βλαμμένος» απλά έχεις την περίεργα, την ανάγκη να "γνωρίσεις" και να ερευνήσεις αυτό το κομμάτι του λεγόμενου αποκρυφισμού.
Τώρα το τι αληθεύει σε αυτά που αναφέρονται όλα αυτά τα δεκάδες βιβλία μαγείας που κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία….![]()
Μπορεί και τίποτα, μπορεί και όλα, αν πραγματικά αφεθείς (επηρεαστείς) από αυτά που γράφουν, τότε τα πάντα θα γίνουν αληθινά για εσένα, αν τα διαβάσεις μέσα από μια ερευνητική ματιά, τότε απλά θα πάρεις μια "γνώση" πάνω στο κομμάτι του αποκρυφισμού που ίσως σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα κάποια πράγματα.
Όπως καταλαβαίνεις το επικίνδυνο και το ακίνδυνο που αναφέρεις δεν έχει να κάνει με αυτό που διαβάζεις, αλλά με το πόσο μπορεί αυτή η "συγκεκριμένη γνώση να παραπλανήσει την σκέψη σου" δημιουργώντας ψεύτικες αλήθειες, άλλωστε μόνος σου αναφέρεις … «μπορω να πω,φοβαμαι να το παρω σπιτι μου,γιαυτο αποφασησα να παω την παρασκευη να κατσω 2-3 ωριτσες να το διαβασω εκει περα,μην δοκιμασω καμια βλακεια και μετα δεν σωνομαι»…
Δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτε άλλο, άλλωστε ότι και αν γράψουμε πάνω σε τέτοια θέματα είναι προσωπική άποψη, εσύ θα αποφασίσεις…![]()
Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα λινκς..
Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron"
Νεκρονομικό

Ο πατερας μου οπως και ολοι οι πατεραδες πιστευω θα ηταν εντελος καθετοι στο θεμα αυτο.
Στα θεματα της μαγειας ο φοβος ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος.
Θωρακισου πρωτα και μετα βουτα!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Lazaroukos καλώς ήρθες στο Esoterica.Φίλε μου δεν πιστεύω πως είσαι «βλαμμένος» απλά έχεις την περίεργα, την ανάγκη να "γνωρίσεις" και να ερευνήσεις αυτό το κομμάτι του λεγόμενου αποκρυφισμού.
Τώρα το τι αληθεύει σε αυτά που αναφέρονται όλα αυτά τα δεκάδες βιβλία μαγείας που κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία….
Μπορεί και τίποτα, μπορεί και όλα, αν πραγματικά αφεθείς (επηρεαστείς) από αυτά που γράφουν, τότε τα πάντα θα γίνουν αληθινά για εσένα, αν τα διαβάσεις μέσα από μια ερευνητική ματιά, τότε απλά θα πάρεις μια "γνώση" πάνω στο κομμάτι του αποκρυφισμού που ίσως σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα κάποια πράγματα.Όπως καταλαβαίνεις το επικίνδυνο και το ακίνδυνο που αναφέρεις δεν έχει να κάνει με αυτό που διαβάζεις, αλλά με το πόσο μπορεί αυτή η "συγκεκριμένη γνώση να παραπλανήσει την σκέψη σου" δημιουργώντας ψεύτικες αλήθειες, άλλωστε μόνος σου αναφέρεις … «μπορω να πω,φοβαμαι να το παρω σπιτι μου,γιαυτο αποφασησα να παω την παρασκευη να κατσω 2-3 ωριτσες να το διαβασω εκει περα,μην δοκιμασω καμια βλακεια και μετα δεν σωνομαι»…
Δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτε άλλο, άλλωστε ότι και αν γράψουμε πάνω σε τέτοια θέματα είναι προσωπική άποψη, εσύ θα αποφασίσεις…
Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα λινκς..
Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron"
Νεκρονομικό
Ενδιαφερον τα Links σου φιλε μου ELO,παρομοια σαν το πρωτο που μου εδωσες εχω διαβασει,και απο οσα εχω διαβασει σε αυτο το φορυμ οι επικλησεις ειναι ακρος επικινδυνες για αυτους που δεν ξερουν,οσο για το 2ο Link (Νεκρονομικο) Πιστευω οτι μου εδειξες μια περιπτωση ενος "Θυματος" να το πω? Απο τον φοβο και μονο δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια να δοκιμασω κατι του ιδους,ειμαι αρκετα σκεπτιστης και ολα αυτα δεν μου φενονται αστεια!