- Για τον Deva Parinito - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Τον Μανώλη Ρασούλη τον γνώρισα το 2005. Τραγουδούσε στην "Βάρδια", μια μπουάτ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Η ορχήστρα που τον συνόδευε [ μπουζούκι, κιθάρα κτλ. ] ήταν φίλοι μου. Πήγαινα λοιπόν πολύ συχνά και τους άκουγα και σε κάποια φάση γνώρισα και τον Μανώλη. Ανέκαθεν βέβαια τον Ρασούλη τον θαύμαζα και όταν έγινε η φάση με τα παιδιά που παίζανε μαζί του, χάρηκα πολύ. Έτσι σιγά σιγά γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε διάφορα θέματα. Αναπτύχθηκε μια πολύ καλή φιλική επικοινωνία μεταξύ μας, σε σημείο που τον αποκαλούσα ανοιχτά στον κόσμο "δάσκαλο" γιατί ήταν πραγματικά ένας μεγάλος δάσκαλος.
Ο Ρασούλης, ως γνωστόν, είχε εκατομμύρια φίλους σε όλη την υφήλιο. Χωρίς ποτέ ο ίδιος να το επιδιώξει ανοιχτά είχε φτιάξει μια "σχολή" γύρω από την φιλοσοφία του.
Την υπόθεση με τον δίσκο την εξήγησα. Καθόμασταν ένα βράδυ και κουβεντιάζαμε για το τι πραγματικά σημαίνει η λέξη "λαϊκός". Και πάνω εκεί έπεσε η σκέψη του internet και πως το internet είχε γίνει πια ένα λαϊκό μέσο. Είπαμε λοιπόν να γράψουμε μερικά τραγούδια μέσα από το internet και - γιατί όχι ; - να τα κάνουμε και δίσκο.
Ο Μανώλης Ρασούλης μας είχε πει πως θα μας βοηθούσε σ' αυτό και θα έκανε και την παραγωγή. Στην ζωή του, μια φορά έκανε παραγωγός, κι αυτό ήταν με τους Κατσιμιχαίους και το δίσκο "Ζεστά Ποτά". Όμως ενώ βγήκαν κάποια τραγούδια [ στίχοι και μουσική δηλ ] κάτι παίχτηκε και δεν προχώρησε η ιστορία. Αν θυμάμαι καλά, ο Μανώλης έφυγε κάποια στιγμή για την Παλαιστίνη. Εγώ χάθηκα με τα υπόλοιπα παιδιά και ότι είχαμε γράψει ως τότε κατά πάσα πιθανότητα τώρα θα βρίσκεται χαντακωμένο σε κάποιο συρτάρι.
Αurelia,
αν νομίζεις ότι όλο αυτό δυσφημεί τον ... μπαμπά σου, μπορείς να μου κάνεις μήνυση.
Πάει αυτό ...
Για την χρήση του username "Deva Parinito" : 1. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί όποιο nickname θέλει στα φόρουμς που γράφει. 2. Εγώ γνώριζα τον Ρασούλη και υπήρξα μαθητής του. Ο Μανώλης άφησε το σώμα του το 2011. Εγώ το "Deva Parinito" το χρησιμοποίησα το 2005. 6 χρόνια ο Μανώλης Ρασούλης ποτέ δεν μου είπε τίποτε γι' αυτό. Εννοείται [ απαντώ στον Admin ] πως το ήξερε. Εννοείται.
Aurelia,
και πάλι σου επαναλαμβάνω : Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με το ότι εγώ χρησιμοποίησα το Deva Parinito σου ζητάω συγνώμη. Μην ξεχνάς πως η Βάσω Αλαγιάννη είναι κι αυτή ... Deva. Αυτά είναι γνωστά.
Αν και πάλι δεν σε ικανοποιούν όλα αυτά που σου λέω, και πάλι μπορείς να μου κάνεις μήνυση. Μπορείς εδώ να ρωτήσεις [ όλο και κάποιοι καλοθελητές θα υπάρχουν ] και να σου πουν πως με λένε και να σου δώσουν και τα τηλέφωνά μου. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σου επαναλαμβάνω πως εγώ θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με την πραγματική Ναταλία Ρασούλη.
Edited by - zip on 28/03/2012 22:01:50
quote:
Ζιπ
Επειδή έχω αρχίσει να "τα παίρνω" ...
Καλύτερα να ηρεμήσεις.Μήπως αυτο επιζητεί κάποιος,ώστε να αρχίσεις να πετάς...στολίδια με ποινικές απολήξεις?
Θα σε συμβούλευα να αυτοσυγκρατηθείς τα μάλα,με υπεράνθρωπη προσπάθεια.
Αλλαξες ζωή τώρα,παντρεύτηκες και δημιούργησες νέες πιο ζωτικές υποχρεώσεις.Ισως πρόκειται να γίνεις και μπαμπάς,δεν το ξέρω.
Μην αφήσεις το παρελθόν να σε χαλάσει!
Αρκετά σε επιβαρύνουν έως εδώ.
Σεμνά και ταπεινά Ζιπ.
Εχεις ήδη ζητήσει συγνώμη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
zipΣου επαναλαμβάνω πως εγώ θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με την πραγματική Ναταλία Ρασούλη.
zip
πιο πάνω από το μήνυμά σου έγραψε ο Admin:
"Ακόμη είναι απαραίτητο να διευκρινήσουμε και να επιβεβαιώσουμε πως από τα στοιχεία που έχουμε, προκύπτει σαφώς ότι η Aurelia είναι όντως ο άνθρωπος που η ίδια μας είπε."
Νομίζω πως αυτό αρκεί για να λήξει το θέμα της ταυτότητας του λογαριασμού "Aurelia". Από κει και πέρα, οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια αμφισβήτησης προσβάλλει εκτός από τη δική της, και τη δικιά μας αξιοπιστία.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:Καλύτερα να ηρεμήσεις.Μήπως αυτο επιζητεί κάποιος,ώστε να αρχίσεις να πετάς...στολίδια με ποινικές απολήξεις?
Τέτοιου είδους νύξεις δεν βοηθάνε καθόλου την κατάσταση και είναι αταίριαστες. Άσε το καλύτερα εδώ ΝΙΚΟΜΑΧΕ.

quote:Από τον σπόρο γίνεται το δάσος. Αυτό νομίζω είναι κάτι που όλοι πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας σαν μάθημα απ' την όλη κατάσταση, καθώς όλοι μας καλούμαστε να κάνουμε διαρκώς μικρές επιλογές, που νομίζουμε ότι δεν θα έχουν αισθητές συνέπειες, αλλά μπορεί και να έχουν.
Δεν "θυμηθήκαμε" λοιπόν τίποτε από το 2005, αν και εφόσον το παραθέτεις από μόνος σου, η αλήθεια είναι πως η πραγματικότητα η ίδια, δυστυχώς, όλο και κάτι δυσάρεστο βρίσκει να μας θυμίσει... και σίγουρα δεν ευθυνόμαστε και τόσο(...) για να "εκτιθέμεθα" κάθε λίγο και λιγάκι!
Ας θυμηθούμε και το θέμα της ψήφου... που οι έλληνες έδιναν την ψήφο τους όπου να 'ναι, νομίζοντας οτι αυτό δεν θα επηρεάσει eventually τη ζωή τους.
Πάντως αυτό το φόρουμ πρέπει να είναι απο τα πλέον συναρπαστικά στην Ελλάδα... Δε ξέρεις ποτέ τι θα σου ξημερώσει
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/03/2012 23:43:55
quote:Σκέτη ίντριγκα αυτό το εσωτέρικα και τα μέλη του πια...ας μπω και εγώ στο κλίμα!
quote:
Πιο πραγματική δεν γίνεταιΈνας τρόπος υπάρχει να το αποδείξεις Aurelia! Nα μας μιλήσεις για τους Septic Flesh και τα ωραία φωνητικά που έκανες μαζί τους!! (βλέπεις το esoterica γενικώς εκτιμά ιδιαίτερα το μέταλ
!!).
Εντάξει, πέρα από από αυτό εμένα δεν με αφορά εάν είσαι αυτή που δηλώνεις ή αν απλά τρολάρεις. Στην περίπτωση που δεν τρολάρεις και είσαι αυτή που λες τότε γιατί ήσουν τόσο αινιγματική εξ'αρχής και δεν δήλωσες ποιά είσαι??
Έχεις πάντως δίκιο σε κάτι, ο deva αμπελοφιλοσοφούσε, ο ζιπ τα λέει πιο απλοϊκά. Δεν μοιάζει δηλαδή το στυλ. Όχι ότι τα γραπτά του ντέβα είχαν κάτι το εντυπωσιακό, ίσα-ίσα ήταν επιτηδευμένα και χυδαία, όμως ήταν πιο εύηχα από αυτά του ζιπ. Πχ. εδώ, http://www.mystica.gr/regas.htm.
Αφού λοιπόν ζιπ είσαι ο πρώην ντέβα που λένε τότε άσε τις μετάνοιες για τον "αμαρτωλό πρότερο βίο σου" -τρε μπανάλ- και ξεκίνα να γράψεις κανά σοβαρό άρθρο όπως το περί Ρήγα.
Tι θες να σου πω για τους Septic; Ή μήπως για τους Chaostar; Για τους Swan Christy ή για την Holy Records; Για τα μέλη των συγκροτημάτων ή για τα τραγούδια πώς γράφτηκαν και που ηχογραφήθηκαν; Ή πόσο καλά ξέρω τα παιδιά;
Ποιός μπορεί να είναι ο λόγος που ένας άνθρωπος πρώτα πλησιάζει με έναν ήρεμο τρόπο και ευγενικό -ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΤ- για να δει με τι ανθρώπους έχει να κάνει ΕΙΔΙΚΑ όταν έχει διαβάσει ΑΥΤΑ τα οποία έχει διαβάσει και αφορούν ΜΟΝΟ τον ίδιο και μετά δίνει το πλήρες βιογραφικό του σε μια διαδυκτιακή κοινότητα που τα μόνα ονόματα που κυριαρχούν είναι αυτά που είναι;
Δεύτερον. Δεν χρειάζονται τα σχόλια για τις "αμπελοσοφίες" γιατί ξέρω καλά και τι λένε απ' έξω και ανακατωτά και αν είναι αμπελο-σοφίες ή όχι. Αλλά, ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ότι θέλει. Ο οποιοσδήποτε που γνωρίζει ΠΟΛΥ καλά τον Μανώλη Ρασούλη και το έργο του, θα το αναγνώριζε στο άψε-σβήσε μέσα στις πιο σοβαρές αναρτήσεις του Deva Parinito. Τώρα ο zip τι copy-paste έχει κάνει και αυτό μπορώ να το πω αφού όπως καταλαβαίνετε -ΌΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΠΟΣΤ- μόνο εγώ έχω και τα χειρόγραφά του αλλά και πολλά από αυτά τα έχω δημοσιεύσει και επεξεργαστεί εγώ. Ας μην μιλήσουμε για τα τραγούδια του καλύτερα, γιατί κάποια από αυτά που παρουσιάστηκαν όχι ολόκληρα, αλλά σαν "to make a point" φράσεις από τον zip δεν θα μπορούσε να τα ξέρει κανείς καλύτερα από έναν άνθρωπο που τα έχει ηχογραφήσει ο ίδιος.
Τώρα, ας μείνουμε λίγο στον "χυδαίο τρόπο" γιατί πραγματικά αυτό έχει ενδιαφέρον.
Όταν αναγνωρίζεις πλήρως τα κείμενα ενός ανθρώπου και τον τρόπο που μιλάει -ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ- και ειδικά στις πιο λεπτές αποχρώσεις και όλα αυτά είναι συνδυασμένα με "χυδαιότητες" όπως έχεις επισημάνει, κάτι στραβώνει ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ "ΜΑΘΗΤΗΣ" ΜΠΛΈΚΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ.
Δεν θα πω τίποτα παραπάνω προς το παρόν.
Ζip, το πιο εύκολο πράγμα είναι να έρθει κανείς σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο όταν ΘΕΛΕΙ. Και από την στιγμή που γνώριζες τόσο καλά τον Ρασούλη και τους μουσικούς του, σίγουρα μπορείς να επικοινωνήσεις
και με την "πραγματική κόρη του" όπως λες.
Περίεργο όμως..
Ούτε το mail "της" έχει κάποιο μήνυμα ούτε τα τηλέφωνά "της" κάποια κλήση..
Και μην τα παίρνεις έτσι εύκολα.. Γιατί και από την αρχή πνεύμα πούλησες και να τα αποτελέσματα.
Απάντησα στον Kost γιατί έχει κάτι να διατηρείς λίγο από το πραγματικό σου όνομα.
Edited by - Aurelia on 29/03/2012 01:09:48
Ακόμη, όταν λέει πως "ο deva αμπελοφιλοσοφούσε" αναφέρεται στον deva, γνωστό συμμετέχοντα στα Forums -εδικότερα στον παλαιότερο απενεργοποιημένο οριστικά πλέον λογαριασμό του, που όπως σου έχουν πει ή ξεκάθαρα υποδηλώσει κάποιοι άνθρωποι εδώ και ημέρες δεν πρόκειται για τον Μ.Ρασούλη.
Δεν το καταλαβαίνεις μάλλον για την ώρα, αλλά προσωπικά θα διαφωνήσω σε κάτι άλλο... Δεν μπήκες και με τόσο "ευγενικό τρόπο" στις συζητήσεις μας όπως θεωρείς. Τουλάχιστον από την σκοπιά που μπορεί να το δει ένα παλαιό μέλος της παρούσας Κοινότητας -αλλά νομίζω και υπό ευρύτερη έννοια. Θα σου θυμίσω μόνον κάποιες φράσεις από τα πρώτα-πρώτα μηνύματά σου, τα οποία κατατέθηκαν -αν δεν κάνω λάθος- στη συζήτηση "ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ..." μέρος Β':
"Oι αναφορές στον Deva Parinito απαιτούν σεβασμό. Φροντίστε λίγο τον σεβασμό σ' αυτό το φόρουμ.."
"Σ' ένα φόρουμ εσωτερισμού θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός."
"Άλλωστε ένα φόρουμ εσωτερισμού δεν θα έπρεπε λογικά να κουτσομπολευει και να δικάζει, αλλά να αναπτύσει."
"Ο εσωτερισμός πρέπει να παραμείναι εσωτερισμός και όχι να μετατρέπεται σ' έναν κακοποιημένο εξωτερισμό."
Είναι μάλλον ολοφάνερη μία διάθεση κατάκρισης του Χώρου και των Μελών του και κάποια σχετική προκατάληψη εξ'αρχής.
Μπήκες "γνωρίζοντας ήδη τι συμβαίνει" και δεν δέχτηκες να ακούσεις μία διαφορετική ερμηνεία -που τυγχάνει να είναι και η πραγματική- από κάποιους που προσπάθησαν να σε πληροφορήσουν και ταυτόχρονα να κατανοήσουν και οι ίδιοι τι ζητούσες και τι θεωρούσες.
Θα χρειαστεί μάλλον να δεχτείς πως όταν κάποιος σε αυτόν τον χώρο Συζητήσεων -και πιθανότατα και σε άλλους- μιλάει αρχικά απλά και μόνον για κάποιον "Deva Parinito"(χωρίς άλλες διευκρινίσεις) σε συνδυασμό με παραινέσεις για "σεβασμό", ψυχική/πνευματική "ανάπτυξη", κατευθείαν το μυαλό τον υπολοίπων θα πάει αλλού από εκεί που εσείς νομίζεις. Η δική σου πραγματικότητα απλά είναι διαφορετική από αυτήν των υπολοίπων (και του καθενός φυσικά αλλά και πιο συνολικά αναφορικά σε κάποια κοινά δεδομένα που οι υπόλοιποι μοιράζονται).
Και δεν είναι και πολύ ακατανόητο αυτό για κάποιον που έχει παρακολουθήσει τις διαδικτυακές πτυχές της ελληνικής Αναζήτησης την τελευταία δεκαετία... άλλωστε -και θα πρότεινα να μην το παρεξηγήσεις αυτό- ας μην παραβλέπουμε πως μιλάμε για ένα ακόμη ψευδώνυμο/επωνυμία/χαρακτηρισμό που δεν πρόκειται για ένα επίσημο, κοινώς χρησιμοποιούμενο ονοματεπώνυμο. Ακριβώς δηλαδή σαν αυτά που την χρήση τους συνεχίζεις να κατακρίνεις και να απαξιώνεις στην παρούσα συζήτηση(παρότι σου έχω πει εδώ και πολλά μηνύματα ότι θεωρούμε -ως Ομάδα Υπευθύνων του Χώρου- την επιλογή του από το Μέλος των Συζητήσεών μας ως "ατυχέστατη").
Βέβαια καταλαβαίνω πλέον απόλυτα πως πολλά πράγματα αυτής της δυσάρεστης κατάστασης που δημιουργήθηκε εδώ, οφείλονταν σε κάποιο αρχικό κόλλημα/εμμονή σε μία συγκεκριμένη ερμηνεία των πραγμάτων (οπωσδήποτε εν μέρει και των υπολοίπων ημών αλλά σίγουρα και δική σου), και επίσης ότι μέρος του κολλήματος αυτού μάλλον παραμένει ακόμη...
Οφείλω όμως να σου ζητήσω να μην επιτρέψεις περαιτέρω σε οποιοδήποτε τέτοιο 'σχηματισμό' να σε οδηγεί να εξακολουθείς να κατακρίνεις αδικώς ανθρώπινες πρακτικές καθώς και τις προσπάθειες όλων μας. Εννοώ ότι στον παρόντα χώρο(όπως και στους περισσότερους άλλους κλασσικούς χώρους Διαλόγου παγκοσμίως) υπάρχει η δυνατότητα χρήσης συμβολικών ονομάτων (και μάλιστα αυτή προτείνεται) ως Ονόματα Λογαριασμών, όχι για να καταργηθούν οι προσωπικότητες των ανθρώπων. Κάθε άλλο. Βασικός λόγος αποτελεί η προστασία του δικαιώματος στην πραγματική ελευθερία της έκφρασης. Στο προφίλ του ο καθένας/μία μπορεί να προσθέσει και άλλα προσωπικά στοιχεία εάν το επιθυμεί -πράγμα που πολλοί το πράττουν.
Οι λογαριασμοί είναι αυστηρώς ατομικοποιημένοι και ως εκ τούτου ο καθένας εκπροσωπεί μία ανθρώπινη προσωπικότητα. Δεν είναι βέβαια επιτρεπτά όλα τα Ονόματα Μελών (στην Κοινότητα του Esoterica τουλάχιστον) όπως κάποιοι επιμένουν λανθασμένα να θεωρούν.
Τις "εξετάσεις" της η παρούσα Κοινότητα Αναζήτησης είναι τώρα πάνω από 10 χρόνια που τις δίνει καθημερινά και δεν δέχεται βέβαια όπως θα καταλαβαίνεις να απαξιώνεται βάναυσα και άκριτα... Η συνολικότερη δε προσπάθειά του Esoterica έχει δώσει τις δικές της εξετάσεις/αγώνες σε αμέτρητα "μετερίζια" ή καλύτερα πεδία πραγμάτευσης, εργασίας και έρευνας για αρκετά περισσότερα από δέκα χρόνια και φυσικά θα υποστηρίξουμε τις αρχές μας, πραγματώνοντάς τις απαρέγκλιτα όποιες και αν είναι οι "εξωτερικές" συνθήκες.
Σίγουρα δεν σου ζητήσαμε πάντως ένα "δημόσιο βιογραφικό" όπως προβάλλεις και ξαναλέω -όσο και αν γίνομαι κουραστικός- πως έχουμε προτείνει εναλλακτικές οδούς επικοινωνίας και διευθέτησης των όποιων προβληματικών ζητημάτων εδώ και ικανό χρονικό διάστημα.
Γνωρίζεις ότι από την πλευρά μας έχουμε καταβάλλει κάθε προσπάθεια και για μία δημιουργική ιδιωτική επικοινωνία...
Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε πιο στρωτά από εδώ και στη συνέχεια και είναι σίγουρο ότι μπορούμε να επιλύσουμε -αν υπάρχει "πραγματικά καλή πρόθεση", από όλες τις πλευρές, που λέει και ο alex22- αρκετά προβλήματα. ![]()

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:Ε ωραία, τότε μένει απλά να βρούμε από πού τα 'χει κάνει copy-paste...
Τώρα ο zip τι copy-paste έχει κάνει και αυτό μπορώ να το πω αφού όπως καταλαβαίνετε -ΌΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΠΟΣΤ- μόνο εγώ έχω και τα χειρόγραφά του αλλά και πολλά από αυτά τα έχω δημοσιεύσει και επεξεργαστεί εγώ.
Βέβαια... δε ξέρω τι ακριβώς θα κερδίσουμε με αυτό. Δε καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει το να έχει κάνει κάποιος copy-paste.
Ούτε καταλαβαίνω γιατί το θεωρείς αδύνατο το μέλος Ζιπ να γνώριζε τον Μανώλη Ρασούλη (είτε έκανε είτε όχι copy-paste)
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 29/03/2012 02:57:27
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το βασικό μέρος του προβλήματος είναι μάλλον η έλλειψη σωστής κατανόησης/ενημέρωσης, και οι περισσότεροι μάλλον δεν γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν ή πώς θα πρέπει να χειριστούν κείμενα άλλων, όχι μόνον σε ένα Forum Αναζήτησης όπως εδώ αλλά ακόμη και σε "ακαδημαϊκούς" χώρους -όπου υποτίθεται θα έπρεπε οι άνθρωποι να είναι πιο προσεκτικοί και ορθά ενημερωμένοι. Ευθύνεται πιθανότατα η γενική ελληνική κουλτούρα και παιδεία και γι'αυτό το φαινόμενο... ![]()

----------------------
quote:
Aurelia, ο kost όπως καταλαβαίνω -ας με διορθώσει αν δεν είναι έτσι, ο ίδιος- χρησιμοποίησε τον όρο "χυδαίος" μάλλον με την έννοια του ακατέργαστου, του έκδηλα λαϊκού, ίσως και του υπερβολικού. Όχι με τις πλέον αρνητικές σημασίες της λέξης. Ίσως και να μην ήταν και η καλύτερη επιλογή αυτή για τις περιστάσεις καθώς μάλλον ελάχιστοι χρησιμοποιούν αυτήν την λέξη με τέτοιο τρόπο και ειδικά όχι σε ένα αρκετά γενικό(σε αντιδιαστολή με ειδικότερα) πλαίσιο συζήτησης...Ακόμη, όταν λέει πως "ο deva αμπελοφιλοσοφούσε" αναφέρεται στον deva, γνωστό συμμετέχοντα στα Forums -εδικότερα στον παλαιότερο απενεργοποιημένο οριστικά πλέον λογαριασμό του, που όπως σου έχουν πει ή ξεκάθαρα υποδηλώσει κάποιοι άνθρωποι εδώ και ημέρες δεν πρόκειται για τον Μ.Ρασούλη.
Δεν το καταλαβαίνεις μάλλον για την ώρα, αλλά προσωπικά θα διαφωνήσω σε κάτι άλλο... Δεν μπήκες και με τόσο "ευγενικό τρόπο" στις συζητήσεις μας όπως θεωρείς. Τουλάχιστον από την σκοπιά που μπορεί να το δει ένα παλαιό μέλος της παρούσας Κοινότητας -αλλά νομίζω και υπό ευρύτερη έννοια. Θα σου θυμίσω μόνον κάποιες φράσεις από τα πρώτα-πρώτα μηνύματά σου, τα οποία κατατέθηκαν -αν δεν κάνω λάθος- στη συζήτηση "ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ..." μέρος Β':
"Oι αναφορές στον Deva Parinito απαιτούν σεβασμό. Φροντίστε λίγο τον σεβασμό σ' αυτό το φόρουμ.."
"Σ' ένα φόρουμ εσωτερισμού θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός."
"Άλλωστε ένα φόρουμ εσωτερισμού δεν θα έπρεπε λογικά να κουτσομπολευει και να δικάζει, αλλά να αναπτύσει."
"Ο εσωτερισμός πρέπει να παραμείναι εσωτερισμός και όχι να μετατρέπεται σ' έναν κακοποιημένο εξωτερισμό."
Είναι μάλλον ολοφάνερη μία διάθεση κατάκρισης του Χώρου και των Μελών του και κάποια σχετική προκατάληψη εξ'αρχής.
Μπήκες "γνωρίζοντας ήδη τι συμβαίνει" και δεν δέχτηκες να ακούσεις μία διαφορετική ερμηνεία -που τυγχάνει να είναι και η πραγματική- από κάποιους που προσπάθησαν να σε πληροφορήσουν και ταυτόχρονα να κατανοήσουν και οι ίδιοι τι ζητούσες και τι θεωρούσες.
Θα χρειαστεί μάλλον να δεχτείς πως όταν κάποιος σε αυτόν τον χώρο Συζητήσεων -και πιθανότατα και σε άλλους- μιλάει αρχικά απλά και μόνον για κάποιον "Deva Parinito"(χωρίς άλλες διευκρινίσεις) σε συνδυασμό με παραινέσεις για "σεβασμό", ψυχική/πνευματική "ανάπτυξη", κατευθείαν το μυαλό τον υπολοίπων θα πάει αλλού από εκεί που εσείς νομίζεις. Η δική σου πραγματικότητα απλά είναι διαφορετική από αύτην των υπολοίπων (και του καθενός φυσικά αλλά και πιο συνολικά αναφορικά σε κάποια κοινά δεδομένα που οι υπόλοιποι μοιράζονται).Και δεν είναι και πολύ ακατανόητο αυτό για κάποιον που έχει παρακολουθήσει τις διαδικτυακές πτυχές της ελληνικής Αναζήτησης την τελευταία δεκαετία... άλλωστε -και θα πρότεινα να μην το παρεξηγήσεις αυτό- ας μην παραβλέπουμε πως μιλάμε για ένα ακόμη ψευδώνυμο/επωνυμία/χαρακτηρισμό που δεν πρόκειται για ένα επίσημο, κοινώς χρησιμοποιούμενο ονοματεπώνυμο. Ακριβώς δηλαδή σαν αυτά που την χρήση τους συνεχίζεις να κατακρίνεις και να απαξιώνεις στην παρούσα συζήτηση(παρότι σου έχω πει εδώ και πολλά μηνύματα ότι θεωρούμε -ως Ομάδα Υπευθύνων του Χώρου- την επιλογή του από το Μέλος των Συζητήσεών μας ως "ατυχέστατη").
Βέβαια καταλαβαίνω πλέον απόλυτα πως πολλά πράγματα αυτής της δυσάρεστης κατάστασης που δημιουργήθηκε εδώ, οφείλονταν σε κάποιο αρχικό κόλλημα/εμμονή σε μία συγκεκριμένη ερμηνεία των πραγμάτων (οπωσδήποτε εν μέρει και των υπολοίπων ημών αλλά σίγουρα και δική σου), και επίσης ότι μέρος του κολλήματος αυτού μάλλον παραμένει ακόμη...
Οφείλω όμως να σου ζητήσω να μην επιτρέψεις περαιτέρω σε οποιοδήποτε τέτοιο 'σχηματισμό' να σε οδηγεί να εξακολουθείς να κατακρίνεις αδικώς ανθρώπινες πρακτικές καθώς και τις προσπάθειες όλων μας. Εννοώ ότι στον παρόντα χώρο(όπως και στους περισσότερους άλλους κλασσικούς χώρους Διαλόγου παγκοσμίως) υπάρχει η δυνατότητα χρήσης συμβολικών ονομάτων (και μάλιστα αυτή προτείνεται) ως Ονόματα Λογαριασμών, όχι για να καταργηθούν οι προσωπικότητες των ανθρώπων. Κάθε άλλο. Βασικός λόγος αποτελεί η προστασία του δικαιώματος στην πραγματική ελευθερία της έκφρασης. Στο προφίλ του ο καθένας/μία μπορεί να προσθέσει και άλλα προσωπικά στοιχεία εάν το επιθυμεί -πράγμα που πολλοί το πράττουν.
Οι λογαριασμοί είναι αυστηρώς ατομικοποιημένοι και ως εκ τούτου ο καθένας εκπροσωπεί μία ανθρώπινη προσωπικότητα. Δεν είναι βέβαια επιτρεπτά όλα τα Ονόματα Μελών (στην Κοινότητα του Esoterica τουλάχιστον) όπως κάποιοι επιμένουν λανθασμένα να θεωρούν.
Τι "εξετάσεις" της η παρούσα Κοινότητα Αναζήτησης είναι τώρα πάνω από 10 χρόνια που τις δίνει καθημερινά και δεν δέχεται βέβαια όπως θα καταλαβαίνεις να απαξιώνεται βάναυσα και άκριτα... Η συνολικότερη δε προσπάθειά του Esoterica έχει δώσει τις δικές της εξετάσεις/αγώνες σε αμέτρητα "μετερίζια" ή καλύτερα πεδία πραγμάτευσης, εργασίας και έρευνας για αρκετά περισσότερα από δέκα χρόνια και φυσικά θα υποστηρίξουμε τις αρχές μας, πραγματώνοντάς τις απαρέγκλιτα όποιες και αν είναι οι "εξωτερικές" συνθήκες.Σίγουρα δεν σου ζητήσαμε πάντως ένα "δημόσιο βιογραφικό" όπως προβάλλεις και ξαναλέω -όσο και αν γίνομαι κουραστικός- πως έχουμε προτείνει εναλλακτικές οδούς επικοινωνίας και διευθέτησης των προβληματικών ζητημάτων εδώ και ικανό χρονικό διάστημα.
Γνωρίζεις ότι από την πλευρά μας έχουμε καταβάλλει κάθε προσπάθεια και για μία δημιουργική ιδιωτική επικοινωνία...
Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε πιο στρωτά από εδώ και στη συνέχεια και είναι σίγουρο ότι μπορούμε να επιλύσουμε -αν υπάρχει "πραγματικά καλή πρόθεση", από όλες τις πλευρές, που λέει και ο alex22- αρκετά προβλήματα.
----------------------
Κατ'αρχήν, οι φράσεις μου οι οποίες παραθέτεις είναι εκτός συμφραζομένων και γενικής στιχομυθίας του topic "ότι σας έρθει στο μυαλό" οπότε και δεν μπορούν να σταθούν από μόνες τους. Αυτό δεν με απασχολεί γιατί ο καθένας μπορεί να ανατρέξει εκεί να διαβάσει τι γίνεται πριν και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Μετά, όταν πρωτοέγραψα, όχι μόνο δεν ήξερα ΤΙ συμβαίνει αλλά είχαμε μείνει άφωνοι από τα όλα όσα έχουν γραφτεί στο φόρουμ αναφορικά με τους Deva Parinito και Μανώλη Ρασούλη. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται και σε αυτά που γράφω.
Αυτό όμως που με ανησυχεί, είναι που ασχολείστε με το τι κάνω εγώ και μόνο. Ούτε καν κάνετε τον κόπο να τσεκάρετε ΓΙΑΤΙ γράφω αυτά που γράφω και ούτε κάνετε τον κόπο να αντρέξετε στα γραφόμενα του Deva Parinito.
Η στάση η δική σου ειδικά ως Admin, δεν ήταν η αναμενόμενη ενός διαχειριστή.
Έν πάσει περιπτώσει για να μην συνεχιστεί η μεταξύ μας συζήτηση του τυπου τι και γιατί, νομίζω ότι με την Αμαλία κάπως συνεννοηθήκαμε στο ότι εκείνη είναι εκείνη κι εγώ είμαι εγώ και το μόνο που ελπίζω είναι να βγάλω εγώ κάποια άκρη για το πως "βρέθηκε" ο Μανώλης Ρασούλης εδώ μέσα.
Όμως αν θέλεις, κάνε έναν κόπο και ξαναδιάβασε την αρχή του θέματος και ξανασκέψου τις αντιδράσεις των υπολοίπων.
Όσο για το "κόλλημα" που λες, του προσδίδεις πολύ "ελαφρύ" χαρακτηρισμό. Εάν ο οποιοσδήποτε βρεθεί στη δική μου θέση, δεν θα κάνει καν τον κόπο να γράψει ούτε μία τελεία εδώ. Όχι γιατί το φόρουμ δεν του αρέσει. Αλλά γιατί άλλοι, καταφεύγουν βολίδα σε άλλες μεθόδους τις οποίες εγώ σιχαίνομαι. Και τότε θα ψαχνόσασταν διαφορετικά. Και βέβαια τότε δεν θα είχαν και πολύ χρόνο για αστεία.
ΥΓ Δεν απαξιώνω την χρήση των nicknames. Ο καθένας ότι θέλει κάνει. Όχι όμως με προσωπικές ταυτότητες. Και όχι με προσωπικά στοιχεία. Και ακόμα αυτό δεν θέλετε να το κατανοήσετε.
Και για άλλη μία φορά, το θέμα από εδώ είναι λήξαν.
Εκτός φόρουμ, τώρα αρχίζει.
Ν.Α.R