- ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ( ή πως να γκρινιάξετε ελεύθερα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Δεν θα μπω στη διαδικασία σχολιασμού της δικής σου περίπτωσης αφού το ότι αυτό που περιγράφεις συνέβη σε εσένα δεν συνεπάγεται ότι θα συμβεί σε όποιον πάει να βρει δουλειά εκτός Αθηνών. Γενικεύσεις του τύπου « δεν βρισκεις δουλειά στην επαρχία» είναι τουλάχιστον άστοχες και ουσιαστικά για κάποιους που γνωρίζουν τις ανάγκες των περιοχών της Ελλάδας είναι εκτός πραγματικότητας.
Κάτι που έγινε στην δική σου περίπτωση λυπάμαι που το λέω αλλά δεν αποτελεί κανόνα.
Επίσης τονίζω ότι οι προσωπικές επιλόγες είναι και αυτές που κατά βάση επηρεάζουν το αποτέλεσμα της αναζήτησης εργασίας.
Μια ερώτηση: Καθαρίστρια θα δεχόσουν να γίνεις;;; Θα πρότεινες σε κάποιον, αν δεν έβρισκες άλλη δουλειά, να καλλιεργείς τα κτήματά του;;; θα δεχόσουν να δουλεύεις όλο το χρόνο σε διαφορα κτήματα άλλοτε κόβοντας σταφύλια άλλοτε μαζεύοντας ελιες άλλοτε βαμβακι και καπνό και άλλοτε πορτοκάλια. Στα θερμοκήπια θα δεχόσουν να δουλέψεις;;;
Αλήθεια η καταγωγή της συντριπτικης πλειοψηφίας των κατοίκων των Αθηνών ποια είναι;;;
Βέβαια έχεις πτυχίο....όταν θα πεινάσεις κάνέ το κομπόστα...
Υ.Γ. το τελευταίο σχόλιο μην το πάρεις προσωπικά
Edited by - Buffer on 12/12/2005 16:52:10
Οσο για τις δουλειές στην επαρχία... κατά βάση θα συμφωνήσω με τον Buffer... με μια όμως πολύ σημαντική προϋπόθεση...το χωριό να έχει τουριστική ή άλλη ανάπτυξη...
Στο δικό μου χωριό που είναι το Ελληνικό Γορτυνίας (Δήμος Στεμνίτσας) υπάρχουν δουλειές για τους νέους. Ξέρω κοπέλλα που δουλεύοντας 4 ώρες στο COUNTRY CLUB και 4 στην ταβέρνα του χωριού καθαρίζει ένα χιλιάρικο χαλαρά χωρίς τα φιλοδωρήματα και χωρίς τα Σαββατοκύριακα...
Βέβαια υπάρχουν ξενώνες, ο κόσμος κάνει ράφτινγκ, καγιάκ, πεζοπορίες στο φαράγγι του Λούσιου, υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι μια καταπληκτική ταβέρνα από όπου έχουν περάσει πολιτικοί, εφοπλιστές, ηθοποιοί μέχρι και διεθνούς φήμης κοσμηματοπώλες... και είναι εν γένη ένας αρκετά ενδιφέρον προορισμός για Σαββατοκύριακο.
Ξέρετε όμως πόσα κατσικοχώρια υπάρχουν στην περιοχή?
Ξέρετε τι λούκι τραβάνε το χειμώνα οι κάτοικοι αυτών των χωριών?

Edited by - Avallon on 12/12/2005 16:33:08
quote:
Μια ερώτηση: Καθαρίστρια θα δεχόσουν να γίνεις;;; Θα πρότεινες σε κάποιον, αν δεν έβρισκες άλλη δουλειά, να καλλιεργείς τα κτήματά του;;; θα δεχόσουν να δουλεύεις όλο το χρόνο σε διαφορα κτήματα άλλοτε κόβοντας σταφύλια άλλοτε μαζεύοντας ελιες άλλοτε βαμβακι και καπνό και άλλοτε πορτοκάλια. Στα θερμοκήπια θα δεχόσουν να δουλέψεις;;;
![]()
![]()
......να συνεχίσω?
Ελίες θα βάκλιζες? Τσούρες θα βύζανες?
Better to save the mystery than surrender to the secret..
quote:
Αλήθεια η καταγωγή της συντριπτικης πλειοψηφίας των κατοίκων των Αθηνών ποια είναι;;;
Aυτό θα το διαπιστώσεις το Πάσχα
στη μεγάλη Εξοδο.. καβάλα στο άτι τους.. των 2500 CC και ανω.. δεν βλέπουν την ώρα.. ώστε να φτάσουν στην πλατεία του χωριού.. ωστε να επιδείξουν τα λάφυρα που απέκτησαν απο την πονεμένη Αθήνα.. ![]()
Με χαμηλοτερο profil.
Καθοτι, ειναι νεο μελος εκει.
Αλλα δεν βλεπω να γραφει τοσα ποιηματα.
Ειναι καλο να κανεις μια νεα αρχη.
Και πριν μου απαντησεις, θα ηθελα να σου πω οτι την παρακολουθω.
Η αλλαζονεια, τιμωρειται καποιες φορες.
Οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε...
Πέρα από αυτό, ας μην αναφερθούμε άλλο σε ένα άτομο (και γενικά σε οποιοδήποτε άτομο) που αυτή την στιγμή τουλάχιστον δε μπορεί να απαντήσει...

In anticipation of my resurrection...
quote:Είπαμε δεν πρόκειται για τιμωρία....
ΠΟΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ;
Όταν θα επανέλθει με το καλό θα δείς πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα από πριν. Δες το σαν σύσταση προς την Αφροδίτη
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
ο άντρας μου επίσης έψαχνε οποιαδήποτε δουλειά, αλλά προτιμούσαν ανθρώπους που ήδη ήξεραν έστω κι αν δεν ήταν του χωριού, ή ανθρώπους που είχαν έστω και την ελάχιστη πείρα (και είναι κατανοητό), ή ανθρώπους που ήταν της περιοχής. Ενας μάλιστα του το είχε πεί ξεκάθαρα, οτι προτιμούσε να δώσει ψωμί στον δικό του!!! Δεν είναι τυχαίο που επιστρέφοντας στην Αθήνα πάλι για χειρονακτική δουλειά έψαξε και ΒΡΗΚΕ, σε συνεργείο οικοδομών! Δεν φοβηθήκαμε την δουλειά ποτέ, και γι'αυτό φύγαμε με πολύ σιγουριά και θάρρος, και πήραμε... μήν πώ τί πήραμε...
Γενικά, επιμένω οτι κάποιος πρέπει να φύγει οργανωμένα ΠΟΛΥ, δηλαδή ή να έχει έτοιμη δουλειά να τον περιμένει, ή να έχει κάτι στα σκαριά (επιδότηση, συγγενή, κτλ), αλλιώς...
Αυτό βέβαια που ειπώθηκε για τις τουριστικές περιοχές είναι άλλη υπόθεση. Συμφωνώ οτι είναι πολύ πιο εύκολο, αλλά κι εκεί οι εργασίες είναι συνήθως σερβιτόροι/ες κοκ, που πρέπει να πάς σχεδόν συστημένος, ή με μπόλικη τύχη στο τσεπάκι (κι επίσης με κάποια πείρα, αυτό το ξέρω απο φίλους που έχουν δουλέψει σερβιτόροι και ξέρουν τί γίνεται ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ)! Για όλες τις άλλες τουριστικές ασχολίες πρέπει να έχεις πλέον αντίστοιχο πτυχίο...
Αυτάααααααα... :)
Εγώ βρήκα την βάση μου, θα φτιάξω κι ένα εξοχικό να ξεσπάω την ανάγκη μου για φύση, και αν χρειαστεί ποτέ, και μόνον εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος θα ξανακάνω βήμα εκτός Αττικής!
Οποιος αποφασίσει να φύγει επαρχία και καταφέρει να βρεί δουλειά και να ζήσει, παρακαλώ να με ενημερώσει στο προσωπικό μου μέιλ, κι υπόσχομαι οτι θα βγώ δημοσίως και θα μουτζώνομαι!!!
Α, και παρακαλώ μήν κρίνετε όντες/ούσες ήδη κάτοικοι της επαρχίας! Δεν έχει καμμία σχέση!!!
ΥΓ Περιττό να σας πώ δε (αν και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει άλλο θέμα) οτι τα πτυχία μου τα έκανα κομπόστα συνειδητά, γιατί ψάχνοντας αρχικά για δουλειά στην Αθήνα, και χτυπώντας ΟΠΟΙΑ ΠΟΡΤΑ ΕΒΡΙΣΚΑ, μου έλεγαν οτι είχα πολλά προσόντα για την δουλειά, κι αν με έπαιρναν θα έφευγα σίγουρα, όταν θα έβρισκα καλύτερη δουλειά!!! ΣΤο τέλος κατάφερα να βρώ δουλειά σε μαγαζί... Δούλεψα 6 χρόνια σε μαγαζιά, μέχρι που βρήκα δουλειά ανθρώπινη (απο συγγενή)... Ευχαριστώ, κερνάω κομπόστα λοιπόν... Είπες κάτι???
Edited by - Pagwna on 13/12/2005 10:15:47
"ωστε να επιδείξουν τα λάφυρα που απέκτησαν απο την πονεμένη Αθήνα.."
δεν ξέρω αν είναι 2500 cc αλλά 1600 σίγουρα....νομίζω ότι την επιδείξει την κάνουν η πρώτης άντε και μερικοί της δεύτερης γενιάς Αθηναίων με καταγωγή από την περιφέρεια....
Για εμένα η Αθήνα είναι μια πολύ δύσκολη πόλη για τους κατοίκους της....από όπου και να το κοιτάξεις (ρυθμοί, άγχος, κυκλοφοριακό, οικονομικά, εγκληματικότητα κτλ κτλ) για αυτό και λυσσάνε οι Αθηναίοι τα ΣΚ και τα τριήμερα για να φύγουν στην περιφέρεια... για να ηρεμήσουν έστω και για 48 ώρες...
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Ας απαντήσω λοιπόν πρώτη,αναφέροντας κάποια από τα σάουντρακ που λατρεύω.
-Braveheart
-Requiem for a dream
-Bram Stoker's Dracula
-Last of the Mohicans
-Gladiator
-Amelie
-Indiana Jones and the Temple of Doom
-Edward Sciccorhands
Στο επόμενο μήνυμα τα υπόλοιπα![]()
![]()
![]()
-Braveheart
-Phantom of the opera
-Lord of the rings
-Chicago
-The Godfather
-Wuthering Heights Η τελευταία έκδοση του MTV
-Schindler's list
-The Pianist
-The last of the Moicans
-James Bond
Κι άλλα πολλά....

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

Μα πως το ξέχασα;;;

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Αντιθέτως, θεωρώ πάρα πολύ καλά τα εξής soundtrack:
Dracula
The phantom of the Opera
Braveheart
Gladiator
Ο τελευταίος των Μοϊκανών
Requiem for a dream
Children of the night
Μάλλον κάποια ξεχνάω οπότε έχουμε καιρό! ![]()

In anticipation of my resurrection...
- Requiem for a dream
- The last of the Mohicans
- Great Expectations (το Siren συγκεκριμένα από Tori Amos)
Στράτος