ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ( ή πως να γκρινιάξετε ελεύθερα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ( ή πως να γκρινιάξετε ελεύθερα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Deghar Adhark81 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/5
maraki8Μέλος
11/05/2007, 15:33:58
Great Expectations,φυσικά!Και το συγκεκριμένο κομμάτι επίσης.Πολύ καλό Στράτο.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

PhilolaosΜέλος
16/05/2007, 01:45:52
Σε ολα αυτα Μαρακι8,προσθεσε και τα σαουνττρακ απ'τον James Bond.Αξιζει να αναφερθουν ολα(ευχομαι)τα ονοματα που συνεθεσαν μουσικη γι'αυτες τις ταινιες:

Monty Norman,Lionel Bart,Paul McCartney
Linda,McCartney,Marvin Hamlisch,Carol Bayer Sager,Elmer Bernstein,Bill Conti,Michel Legrand,Simon Le Bon,Duran Duran,Eric Serra,Bono,Michael Kamen,David Arnold,Sheryl Crow,Frank Denson

και φυσικα ο JOHN BARRY,που αν δεν κανω λαθος,(εκτος του οτι συνεθεσε τη μουσικη απ'τις περισσοτερες ταινιες,ιδιαιτερα τις πρωτες)εχει γραψει το πασιγνωστο θεμα του James Bond που χρησιμοποιηθηκε απ'ολους τους αλλους σε ολες,νομιζω,τις υπολοιπες ταινιες.

homoΜέλος
21/05/2007, 04:20:13
litlle buddha -->sakamoto, o telefteos aytokratoras---->sakamoto. the mision--->morricone,sinema paradiso ---->morricone kai h moysikh apo thn tenia to porfiro xroma tou spilberg

η συνειδηση παμφωτη...

21/05/2007, 07:18:20
Εάν σου πω, αγαπητέ homo ότι δε μπορώ να καταλάβω γιατί γράφεις μερικές φορές με ελληνικούς χαρακτήρες και τις άλλες με λατινικούς ενώ έχουμε πει ότι γράφουμε μόνο με ελληνικά, τι θα πεις

In anticipation of my resurrection...

25/04/2012, 02:12:21
Καταπληκτικά είναι πολλά soundtracks ταινιών τρόμου.
Συνήθως έχουν μια μελωδία που σε παρασέρνει.

Τυπικά δείγματα τέτοιου ταξιδιάρικου και ψυχεδελικού στιλ είναι τα soundtracks των "Two Evil Eyes" ένα αξιόλογο σπονδυλωτό φιλμ τρόμου όπου συνεργάστηκαν τα ιερά τέρατα Romero και Argento καθώς και το soundtrack του αμφιλεγόμενου "The New York Ripper" του Lucio Fulci.

Μπορούμε να τα απολαύσουμε παρακάτω:

http://www.youtube.com/watch?v=AmZrebTTN8M

http://www.youtube.com/watch?v=HxVkxAp9hfE&feature=related

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 25/04/2012 02:13:11

26/04/2012, 00:29:11
Dead Silence http://www.youtube.com/watch?v=LcNdG-CSqx0

The Fountain http://www.youtube.com/watch?v=7FDAkpQSJVA

Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά...

27/05/2012, 08:18:57
Νομίζω πως σε κάθε συλλογή με soundtracks υπάρχει χώρος για τον Eric Serra - και ειδικά για το LE GRAND BLEU (The Big Blue)

http://www.youtube.com/watch?v=ko23koYtOfc&feature=related

Γενικά έχω μεγάλη συλλογή από soundtracks και κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσω να την ξεσκονίζω σιγά-σιγά.

Σας έχω μια πρόταση, ίσως εκπλήξει κάποιος που με ξέρουνε...

HEDWIG AND THE ANGRY INCH

Καταπληκτικό soundtrack !!!
Σας παραθέτω χαρακηριστικό δείγμα από το YOUTUBE, στις παραπομπές αριστερά θα βρείτε και άλλα κομμάτια από την ταινία. Αξίζει να δείτε και την ταινία, είναι μια πολύ ανθρώπινη ιστορία που καταπιάνεται με ταμπού θέματα....

http://www.youtube.com/watch?v=mRol4ByOh6g&feature=related

Edited by - KERRY KING on 27/05/2012 08:19:38

24/03/2013, 05:53:50
Και από τον Βασίλη Πολυδούρη το επικό sooundtrack : Conan the Barbarian.

Conan the Barbarian (1982) theme

Conan the Barbarian (1982) (instrumental version/ full soundtrack with index)(HQ audio)

Καταπληκτικό soundtrack

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

Edited by - simori on 24/03/2013 06:05:20

27/03/2013, 03:43:43
Τα έχω και τα δύο soundtracks του Conan (Conan the Barbarian, Conan The Destoryer) σε αυθεντικά CD

Όντως καταπληκτική μουσική, με έντονο επικό feeling.

Αξέχαστο το εισαγωγικό κομμάτι στο δεύτερο Conan. Αυτό το κοκκινωπό χρώμα του ουρανού και του τοπίου συνολικά, σε συνδυασμό με τον απειλητικό καλπασμό των στρατιωτών της βασίλισσας Τάραμις μεταξύ των οποίων και ο θρυλικός γίγαντας Bombaata με τον κεφαλοθραύστη αλλά και η ίδια η βασίλισσα με το περίεργο κράνος (λεπτό 2:04) είναι όλα τα λεφτά ειδικά με τη συγκεκριμένη μουσική υπόκρουση.

http://www.youtube.com/watch?v=vNYVn0OUJ4E

Έπος!

Σε όποιον αρέσουν τα επικά soundtracks ας τσεκάρει και το μουσικό θέμα του τεράστιου Bernard Herrmann για την παλιά cult ταινία "Jason and the Argonauts". Κορυφαίο!

http://www.youtube.com/watch?v=b3qq02V7fVA

Lost in Necropolis

La ville de la mort

03/04/2013, 06:16:14
Agnostic "ΕΠΗ" και τα δύο!!! σε αντίθεση με το Conan του 2011 από το οποίο δεν μου έχει μείνει τίποτα για να θυμάμαι

Νομίζω πως θα τις ξαναδώ σύντομα και τις δύο.. (epic mood)!!

Την άλλη ταινία (Jason And The Argonauts) δεν ξέρω αν την έχω δει αλλά άκουσα το λινκ που παρέθεσες.. καθόλου άσχημο, ευχαριστώ!!!!

03/04/2013, 07:38:32
Σε διαφορετικό ύφος, το soundtracκ της ταινίας "The Cell",
μία γεύση :
The Cell-Howard Shore.

05/04/2013, 09:12:28
Αγαπητή simori, έτσι όπως τα είπες για τα παλιά και το σύγχρονο Conan.
Τα δύο παλιά, μπορεί να έχουν μιας κιτς αισθητική, όπως πολλές φτηνιάρικες παραγωγές της Swords & Sorcery θεματολογίας που κυκλοφορούσαν ασταμάτητα στα 80's, αλλά έχει γνήσια επική/fantasy ατμόσφαιρα! Αντιθέτως το καινούριο έμοιαζε εντελώς πλαστικό και απογυμνωμένο από οποιαδήποτε ατμόσφαιρική στιγμή. Ακολουθώντας την πεπατημένη πολλων σύγχρονων action ταινιών προσπαθούσε να εντυπωσιάσει με ατελείωτα λίτρα gore και ανούσιας δράσης, αλλά τον ρομαντικό θεατή τον αφήνει παγερά αδιάφορο αυτό το τέχνασμα.

Τα παλιά Conan σε έστελναν σε βύθιζαν κατευεθείαν στον μαγικό κόσμο του Robert Howard! Τι να λέμε τώρα...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

11/04/2013, 05:30:01
quote:
Αγαπητή simori, έτσι όπως τα είπες για τα παλιά και το σύγχρονο Conan.
Τα δύο παλιά, μπορεί να έχουν μιας κιτς αισθητική, όπως πολλές φτηνιάρικες παραγωγές της Swords & Sorcery θεματολογίας που κυκλοφορούσαν ασταμάτητα στα 80's, αλλά έχει γνήσια επική/fantasy ατμόσφαιρα! Αντιθέτως το καινούριο έμοιαζε εντελώς πλαστικό και απογυμνωμένο από οποιαδήποτε ατμόσφαιρική στιγμή. Ακολουθώντας την πεπατημένη πολλων σύγχρονων action ταινιών προσπαθούσε να εντυπωσιάσει με ατελείωτα λίτρα gore και ανούσιας δράσης, αλλά τον ρομαντικό θεατή τον αφήνει παγερά αδιάφορο αυτό το τέχνασμα.

Τα παλιά Conan σε έστελναν σε βύθιζαν κατευεθείαν στον μαγικό κόσμο του Robert Howard! Τι να λέμε τώρα...

Όπως ακριβώς τα λες έτσι αισθάνομαι και εγώ όταν βλέπω και συγκρίνω αυτές τις ταινίες και η σύγκριση γίνεται αυτόματα και είναι αναπόφευκτη.
Δυστυχώς αυτή η πλαστική και γυαλισμένη εικόνα μου θυμίζει λίγο εώς πολύ την μεγάλη διαφορά που μπορεί κάποιος να αισθανθεί εύκολα και στη μουσική, εάν συγκρίνει τον ήχο του βινυλίου με του cd, ή του audio με του mp3, κάτι λείπει... δυστυχώς βασιζόμενοι στην τεχνολογία μοιάζουν επίπεδες σαν καρικατούρες μιας άλλης εποχής, χάθηκε η μαγεία, η ατμόσφαιρα και όπως λες, το αποτέλεσμα πολύ ρηχό και αδιάφορο για τον ρομαντικό αναζητητή του επικού.

Θα ήθελα πολύ να δω σε ταινία το ΑΛΜΟΥΡΙΚ, αν και έχω δει κανά δυο ταινίες που είχαν στοιχεία από το έργο, ειδικά αν έχεις δει το "OUTLANDER" θα βρεις τόσα πολλά στοιχεία που θα ενοχληθείς που δεν γίνεται καμία αναφορά στον Howard. Δεν είναι κακή ταινία, αλλά θα ήθελα να δω περισσότερα. Δυστυχώς είναι τόσο λίγες οι ταινίες που προσφέρουν κάποια δόση "μαγείας" που και η ελάχιστη δόση τους μοιάζει με ευχάριστο καταφύγιο!!!

Δεν είναι αριστούργημα αλλά δεν είναι και κακή ταινία όπως είπα, και σίγουρα είναι καλύτερη από το Conan του 2011.

αν δεν την έχεις δει ρίξε μια ματιά στο λινκ :

OUTLANDER (2008)

Edited by - simori on 11/04/2013 05:46:48

CamelotΜέλος
12/04/2013, 20:17:31
Δεν ξέρω αν είναι από ταινία αλλά θα μπορούσε να γίνει υπέροχο soundtrack http://www.youtube.com/watch?v=SdFHGFkyew4
Είναι το The Voce- Celtic Woman

Our seasons are reversed... My spring... Your fall...

22/04/2013, 17:04:28
Two Steps From Hell - Freedom Fighters

Το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν το soundtrack της ταινίας Star Trek του 2009.
Ομολογώ ότι δεν έχω δει την ταινία αλλά με το κομμάτι αυτό έχω κολλήσει...

In anticipation of my resurrection...

ΙαπετόςΜέλος
22/04/2013, 20:55:43
Φίλε Dying_Incubus έχω ανοίξει ένα ίδιο θέμα.

Aγαπημένα Soundtracks

Μήπως μπορείς να τα ενώσεις;

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

Edited by - Ιαπετός on 22/04/2013 21:05:53

managerΝέο Μέλος
06/08/2005, 20:11:14
Αγαπητοί συνομιλητές του φιλόξενου forum esoterica.
Παρακολουθούσα τις συζητήσεις στο θέμα απορίες περί ορθοδοξία ,όπου αρθρογραφούσε το μέλος ARISTEAS. Δεν σας κρύβω ότι είναι φίλος μου και τον είχα πριν από 8 χρόνια συμμαθητή στο πανεπιστήμιο του Houston στις ΗΠΑ. Τώρα είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στην Ελλάδα στην εφαρμοσμένη ρομποτική. Λείπει για διακοπές τώρα, και τον ενημέρωσα για την δυσάρεστη κατάληξη που τόσο αβίαστα πρόστρεξαν κάποιοι να τον κατηγορήσουν για αυτό το δήθεν ατόπημά του.
Σας πληροφορώ λοιπόν δια στόματος του, ότι έχει δεχτεί πληθώρα υβριστικών e-mails ,και ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίων των αποστολέων.
Μου έδωσε βέβαια και την εξουσιοδότηση να μπω στην ηλεκτρονική του θυρίδα, (πράγμα που το κάνει πρώτη φορά) και να δημοσιεύσω αυτά τα μηνύματα για λογαριασμό του , μόνο και μόνο οι παραχαράκτες και οι φωτεινοί σκοταδιστές ,να δούνε ότι είναι και δική τους ντροπή, και στο τέλος να δούνε και τα υπόλοιπα μέλη του σεβαστού χώρου αυτής της φιλόξενης ιστοσελίδας, ότι κανείς ,μα κανείς δεν ενεργεί ξεδιάντροπα ,όπως άφησε να φανεί από την σεβαστή διαχειρίστρια, αν προηγουμένως δεν προκληθεί βάναυσα, με την έννοια του εξευτελισμού. Για αυτόν τον λόγο θα προτιμηθεί και η δικαστική οδός . Κατά τα άλλα συνεχίστε την όμορφη προσπάθεια που γίνεται εδώ, εγώ θα απέχω για λόγους ανωτέρας βίας(Ελλείψει χρόνου) Δυστυχώς για κάποιους συνομιλητές στο Forums ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ
ΦΙΛΙΚΑ Dr πληροφορικής
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
06/08/2005, 22:34:12
Έλαβε υβριστικά e-mails???
Δεν ξέρω από ποιούς και το λόγο πάντως το θεωρώ κατακριτέο.
Είναι άσχημο να παίρνει τέτοια τροπή μία κατάθεση απόψεων και να γίνονται τέτοιες πράξεις που τις αποδοκιμάζω και τις θεωρώ ακραίες.
Ελπίζω να λήξει σύντομα αυτό το θέμα, αν και δε με αφορά άμεσα καθώς ποτέ δεν ήρθα σε αντιπαράθεση με τον άνθρωπο.
Αν όντως έλαβε τέτοια e-mails, τότε κρίμα για τα άτομα που τα έστειλαν!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

07/08/2005, 00:00:41
Αναρωτιέμαι πόσα υβριστικά e-mails πρέπει να έχει λάβει ο schwabe...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

07/08/2005, 00:03:03
Βρε Dying_Incubus, άλλαξε αυτή την εικόνα... it gives me the creeps!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-