- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αληθεια σου λέωψ,ακαδημαικά ο ευρωπαίος2 σε
ξεπερνά σε βάρος πτυχίου...
Η αλήθεια είναι πως, όχι, δεν έχω τελειώσει ΤΕΙ λογιστικής, όπως ο ομογάλακτός σου και ναι, είναι κι αυτός στην εκπαίδευση, όπως στην εκπαίδευση ανήκουν και οι καθαρίστριες των σχολείων και οι κυλικειάρχες των σχολικών χώρων...
Η αλήθεια πάντως είναι πως, αν μη τι άλλο, τα posts σου είναι και διασκεδαστικά και διατηρούν σταθερά το υψηλό επίπεδο λόγου που μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη ... ομάδα.
Τώρα μη με ρωτήσεις γιατί δεν κάνω διάλογο μαζί σου... Είναι γιατί τέτοια βαθιά νοήματα μόνον ένας "πανεπιστημιακός" του επιπέδου του ευρωπαίου μπορεί να πιάσει. Αλλά αυτό είναι "έκατον εκάτερον" που θα έλεγε και ο συγκεκριμένος "πανεπιστημιακός".

macedon
και λίγο στη ζωή σου, φίλε μου, Μακεδόν...
Δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά ..συνέλληνες...
quote:
trexagireve
Δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά ..συνέλληνες...
Δε νομίζω. Εσύ είσαι χριστιανός, κατά δήλωσή σου, εγώ είμαι Ελληνας. Η ορθοδοξία δεν δέχεται πατρίδα για τους χριστιανούς, όπως δήλωνε ευθαρσώς ο Κοσμάς ο Αιτωλός ("ημείς Χριστιανοί μου δεν έχομεν εδώ πατρίδα") και όπως αναφέρουν οι πατέρες (π.χ.επιστολή προς Διόγνητον που λέει για τους χριστιανούς "πάσα ξένη πατρίς εστιν αυτών, και πάσα πατρίς ξένη...").
Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τουρκοϋπάλληλος Κοσμάς, "Εσείς δεν είστε Ελληνες, είστε ορθόδοξοι χριστιανοί".
Αλλά και οι σύγχρονοι χριστιανοί δέχονται την άποψη αυτή, όπως για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος που λέει στο βιβλίο του πως "ο εθνικισμός είναι ειδωλολατρικός" και "μόνον μέσα από την εκκλησία γίνεται η υπέρβαση του εθνικισμού προς μία παγκόσμια πατρίδα".
Οπότε το να είσαι Ελληνας, μάλλον συγκρούεται με τις δογματικές αρχές της θρησκείας σου. Κι όπως είπε κι ο Γιεσουά μπεν Γιοζέφ "Δεν μπορείς να προσκυνάς δύο κυρίους ταυτόχρονα...".

macedon
αντίστοιχα, μιλούσαν για την ουράνια πατρίδα, την
αιώνια πατρίδα από όπου προερχόμαστε...
Όσο για την ελληνικότητα, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο βίος του
καθενός δείχνει ποιός έιναι.. Κοινώς, μηδένα προ του τελους
μακάριζε...
Ο εθνικισμός σαν θρησκεία,εννοώντας την παλιά θρησκεία το 12θέου,
ήταν και είναι ειδωλολατρική, ποιός το αμφισβητεί; Εκτός αν η
πίστη στα είδωλα σου φαίνεται φυσιολογική...
quote:
trexagireve
Ο εθνικισμός σαν θρησκεία,εννοώντας την παλιά θρησκεία το 12θέου,
ήταν και είναι ειδωλολατρική, ποιός το αμφισβητεί;
1. Ο εθνικισμός ούτε ήταν ούτε έγινε ποτέ θρησκεία. Ηταν και παραμένει εθνοπολιτικό σύστημα.
2. Ο εθνικισμός εμφανίστηκε αιώνες μετά το "12θεο"
3. Ο Ιερόθεος μιλάει για το σημερινό εθνικισμό.
4. Μη σχολιάζεις πράγματα που δεν καταλαβαίνεις ή/και αγνοείς.

macedon
Με τον ίδιο τρόπο η χρήση του σιδήρου που στην Ιλιάδα χρησιμοποιείται μόνο για μικρά αντικείμενα επιβεβαιώνεται από την αρχαιολογική έρευνα.
Στον στίχο 124 της Δ΄ ραψωδίας, μαθαίνουμε ότι ο Πάνδαρος είχε βέλη με σιδηρά αιχμή. Το ότι αυτά του τα είχε δωρίσει ο Απόλλωνας είναι ένα ακόμη στοιχείο μιας και η κατεργασία του σιδήρου ήταν αρχικά ένα επτασφράγιστο μυστικό των Δωριέων ιερέων του Απόλλωνα. Φυσικά και θα φάνταζαν σαν θεϊκά δώρα απέναντι στις χάλκινες πανοπλίες.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
veritasΑν και με λίγη καθυστέρηση να απαντήσω στον Agnostic (04/08/2008) ότι η αρχαιολογική σκαπάνη έχει επιβεβαιώσει πολλές από τις αναφορές του Ομήρου που νομίζαμε αναχρονισμούς. Η χρήση π.χ ξύλινων πινακίδων καλυμμένων με κερί έδειξε γιατί ο Όμηρος χρησιμοποιεί το ίδιο ρήμα για το γράφω και το χαράσσω- κόβω.
Με τον ίδιο τρόπο η χρήση του σιδήρου που στην Ιλιάδα χρησιμοποιείται μόνο για μικρά αντικείμενα επιβεβαιώνεται από την αρχαιολογική έρευνα.
Στον στίχο 124 της Δ΄ ραψωδίας, μαθαίνουμε ότι ο Πάνδαρος είχε βέλη με σιδηρά αιχμή. Το ότι αυτά του τα είχε δωρίσει ο Απόλλωνας είναι ένα ακόμη στοιχείο μιας και η κατεργασία του σιδήρου ήταν αρχικά ένα επτασφράγιστο μυστικό των Δωριέων ιερέων του Απόλλωνα. Φυσικά και θα φάνταζαν σαν θεϊκά δώρα απέναντι στις χάλκινες πανοπλίες.
Η διαφωνία μου ήταν στο ότι τα έπη αναφέρονται σε εποχές ορισμένων χιλιετιών πριν τις αιγυπτιακές Πυραμίδες όπως υποστήριξε ένας φίλος. Αυτά που λες ουσιαστικά συμπληρώνουν τη δική μου θέση ότι δηλαδή αναφέρονται σε εποχές της μυκηναϊκής περιόδου κυρίως.

Κι ο λόγος είναι ότι αφενός δεν κάνουν τα ράσα τον παπά κι αφετέρου ότι στις Συζητήσεις που κάποια από τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι η ελευθερία του νου και της συνείδησης, η ακαδημαϊκή ή μη μόρφωση δεν παίζει και τόσο σπουδαίο ρόλο.
Άλλα πράγματα παίζουν σπουδαίο ρόλο...

In anticipation of my resurrection...