ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Avallon21 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/02/2004, 21:59:58
quote:
Και ήταν πολύ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ!!!!!!!!!!!!!

Aυτό κάνει την κατάστασή σου ακόμα πιό σοβαρή...
Η Δρ Zadok τι έχει να μας πει γι'αυτό?
Μήπως ήταν ένας ανεκπλήρωτος καρμικός έρωτας από προηγούμενη ζωή?
Μη γελάτε καθόλου...
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...

"Τάδε έφη Avallon"
21/02/2004, 22:23:24
quote:
Η Δρ Zadok τι έχει να μας πει γι'αυτό?

Γιατί με "ειρωνεύεσαι", καλή μου; Έχω τόσες ιδιότητες που δεν χρειάζομαι κι αυτή του Δρ.!

Πάντως ελάχιστες καρμικές σχέσεις ήταν και ερωτικές...

Σκεφτείτε λίγο πόσα είδη σχέσεων υπάρχουν...

Απλά επειδή η πρώτη αίσθηση του αστρικού πεδίου είναι στο ηλιακό πλέγμα και κάτω για τους περισσότερους από μας (διάφραγμα και κάτω δηλαδή), τα μεταφράζουμε όλα "ερωτική έλξη".

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 21/02/2004 23:02:16

21/02/2004, 22:32:24

H λεκτική επικοινωνία βαραίνει ελάχιστα στη ζυγαριά των κοινωνικών σχέσεων - μόλις το 7%. Το 93% το έχει αναλάβει η γλώσσα του σώματος, μ´ ένα απέραντο αλφάβητο από κινήσεις, χειρονομίες, βλέμματα, γκριμάτσες, στάσεις του σώματος, μυϊκές συσπάσεις συχνά ανεπαίσθητες. Είτε κινείται είτε όχι, το σώμα παραμένει ένα εργαστήρι μηνυμάτων. Ένας συγκεκριμένος τρόπος για να σταυρώνεις τα πόδια όταν κάθεσαι ή να σφίγγεις το χέρι στη χειραψία, μια απότομη κίνηση προς τα εμπρός ή ένα βλέμμα, όλα είναι ικανά να αποκαλύψουν πολύ περισσότερα απ´ ό,τι ατέλειωτες ώρες συζήτησης. «Υπάρχουν μικρές κινήσεις, που επιφανειακά φαίνεται πως δε συσχετίζονται, και που στην πραγματικότητα εκφράζουν με ακρίβεια την ψυχική κατάσταση της στιγμής

141166

22/02/2004, 10:38:53
quote:
Γιατί με "ειρωνεύεσαι", καλή μου; Έχω τόσες ιδιότητες που δεν χρειάζομαι κι αυτή του Δρ.!

Eυτυχώς που χρησιμοποίησες τα "..." και έτσι ξέρω ότι δεν το εννοείς... Οχι τίποτ'άλλο αλλά τώρα τελευταία έχεις γίνει πολύ εύθικτη...τόσο που αρχίζω να πιστεύω ότι ο τίτλος του τόπικ δεν ισχύει...

Σκορπιέ έχεις απόλυτο δίκιο για τη γλώσσα του σώματος...μόνο που όταν "μιλάει" το σώμα σπάνια υπάρχει αμοιβαιότητα... (βλ.σεξ.έλξη)...

"Τάδε έφη Avallon"
22/02/2004, 15:46:36
Avallon τα πάντα εξαρτιόνται το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας

141166

22/02/2004, 16:09:25
quote:
τόσο που αρχίζω να πιστεύω ότι ο τίτλος του τόπικ δεν ισχύει...

Τί λες, καλέ; Δε μου ξεφεύγεις εύκολα...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 22/02/2004 16:11:05

22/02/2004, 19:23:20
Μετακινείται λοιπόν...

Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. >> .-= Η ΨΥΧΗ =-.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

zezmpergΜέλος
23/02/2004, 08:57:18
Σας χαιρετώ.
quote:

Μετακινείται λοιπόν...

Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. >> .-= Η ΨΥΧΗ =-.

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

Τελικά ο Admin το έκανε το θαύμα του.....
Έτσι φίλοι μου, μια και που είμαστε πια στο σωστό forum, ας αρχίσουμε να ξεδιπλώνουμε τα "εσωψυχά" μας αφού και τούτα ευθύνονται για τις ανθρώπινες σχέσεις, περισσότερο...
Σας χαιρετώ φιλικά.

28/02/2004, 02:53:15
quote:

Πάντως ελάχιστες καρμικές σχέσεις ήταν και ερωτικές...

ΟΥΦ........ ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ !!!

28/02/2004, 03:20:59
Φίλε Τσανάκαλος,

να σου διευκρινίσω τα εξής:

στο θέμα των καρμικών σχέσεων έχουμε να κάνουμε με δύο φάσεις: το πριν και το τώρα.

Ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει τέτοιος δεσμός, μπορεί να συμβαίνουν τα ακόλουθα:

Να ήταν ερωτική η σχέση τους στην παρελθούσα ζωή, αλλά τώρα να μην είναι (ίσως και να μην μπορεί να γίνει πρακτικά, π.χ. τα πρόσωπα να έχουν κάποιου είδους συγγένεια)

Να μην ήταν ερωτική η σχέση τους πριν, αλλά να υπάρχουν προοπτικές να είναι στο τώρα.

Να μην ήταν ερωτική η σχέση τους πριν και να μην είναι και τώρα, αλλά να συνδέονται κατά άλλους τρόπους (συγγενικούς, φιλικούς, επαγγελματικούς κλπ.)

Να ήταν ερωτική η σχέση και να είναι και τώρα (κορυφαίο και σπανιότατο όπως καταλαβαίνεις)

Μέσα σ' αυτές τις κατηγορίες, φυσικά υπάρχουν υποκατηγορίες κι εκεί γίνεται ΤΟ μπάχαλο συνήθως...

29/02/2004, 04:12:16
quote:

στο θέμα των καρμικών σχέσεων έχουμε να κάνουμε με δύο φάσεις: το πριν και το τώρα.

Αγαπητή Zadok, πολύ ευγενικό εκ μέρους σου να μου εξηγήσεις τις κατηγορίες των καρμικών σχέσεων.

Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν ξέρω καν τι είναι οι καρμικές σχέσεις!!!

Αν κατάλαβα καλά έχουν να κάνουν με προηγούμενες ζωές κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π;

Αν ναι δεν τα πολυπιστεύω αυτά.

29/02/2004, 12:25:31
Χμμμ... Δεν είναι κακό να μην πιστεύεις κάτι, κακό νομίζω ότι είναι να μην γνωρίζεις τί δεν πιστεύεις!

Καρμικές ονομάζουμε τις σχέσεις που έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία στην εξέλιξη της ψυχής μας είτε θετική είτε αρνητική.

Μπορεί να έχουμε ξανασυναντηθεί (για όσους πιστεύουν στη μετενσάρκωση), αλλά μπορεί και να μην έχουμε ξανασυναντηθεί.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ό,τι περνάμε ως "δοκιμασίες" στη ζωή μας είναι επιλογές που κάναμε λίγο πριν γεννηθούμε, όταν ο Ανώτερος Εαυτός μας επικοινωνούσε άμεσα με τη συνείδησή μας και τα πρόσωπα που συναντάμε είναι επίσης επιλεγμένα για τον ίδιο σκοπό.
Αυτό ισχύει από τους γονείς μας έως τον τελευταίο "τυχαίο".

Εξάλλου ο όρος "πριν" και "τώρα" είναι δανεικοί, για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε κάποιες έννοιες. Στην ουσία δεν υπάρχουν, αφού διάστημα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών στην πραγματικότητα είναι μία στιγμή. Κι αυτά τα λέει η επιστήμη.

Ελπίζω τουλάχιστον να ξεκαθαρίζω τα πράγματα κι όχι να τα περιπλέκω...

29/02/2004, 17:50:34
-...αμοιβαια λοιπον...-
Δειτε κι αυτο το θεμα/εχει διαμαντακια...εντος του...
(...που εισαι αγαπημενο Ελιξηριο;...)
ΑΔΕΡΦΕΣ ΨΥΧΕΣ

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΟΡΟ....
ΑΝΘΡΩΠΟΙ "ΕΡΧΟΝΤΑΙ" ΞΑΝΑ + ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ "ΦΕΥΓΟΥΝ" ...
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ...
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΡΦΗ....
ΗΧΟ + ΟΓΚΟ ...ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...
ΜΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΔΟΣΗ" ΨΥΧΗΣ...
ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ....
ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ...
Η ΑΟΡΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ...ΑΥΛΑΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΦΗ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΠΗΓΗ ΣΟΥ....

ΑΧ....ΤΗΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΣΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΕΘΥΜΩ.... ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΟΧΗΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΟΛΩ...ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ...ΗΤΑΝ "ΞΕΝΟΙ"....
+ΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΛΑΖΑ ΠΑΛΙ ΤΟΠΟ...

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΟΥ...ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΣΩ ΣΦΑΙΡΑ...

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΟΥ...ΔΙΨΑΕΙ ΝΑ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΕΙ...ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΩ ΤΟΝ.. + ΚΟΙΤΩ ΣΑΣ ΣΙΠΩΠΗΛΑ...
ΝΑΑΑ ΓΥΡΙΣΕΙ;;;
ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ.-

ΠΥΘΙΑΤΜΑ

Listen to the rythm of the Universe

zezmpergΜέλος
14/03/2004, 09:24:54
Σας χαιρετώ.

Πριν αρχίσουμε να εκφράζουμε τα αισθήματα, ίσως σκεφτούμε ότι γνωρίζουμε το σκοπό της έκφρασης...αλλά... καθώς εκφραζόμαστε... ανακαλύπτουμε ότι δεν γνωρίζουμε πραγματικά το αίσθημα που εκφράζετε και ανακαλύπτουμε πολύ περισσότερα γιαυτό.
Η ΑΙΤΙΑ... Η έρευνα οδηγεί την αιτία της μορφής, είτε είναι ένα απλό συναίσθημα, είτε ένα αίσθημα που οδηγεί σε ένα νοητικό πεδίο...

Σας χαιρετώ φιλικά.

ΓιώργοςΜέλος
18/03/2004, 00:01:44
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Σκορπιό ….σχετικά με την γλώσσα του σώματος…

…. πάντα ξέρω το κατά πόσο η σχέση θα είναι αμοιβαία .. (ακόμα και το αν έχει και γουρουνιές μετά ..) και μόνο από τον τρόπο που τρώει..

θα μου πεις παίζεις / συντονίζεσαι σε ποιο χαμηλές (δονήσεις) … ναι …αλλά είναι καλύτερα να ανεβαίνεις προς τα πάνω … παρά να πέφτεις προς τα κάτω……. (less painful this way)

Γιώργος
… βέβαια το ότι καταλήγουν να είναι συνήθως Ταυρίνες και Αιγοκερίνες είναι εντελώς τυχαίο…

18/03/2004, 02:39:39
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τη σειρά μου με τους Σκορπιός και Γιώργος σχετικά με τη γλώσσα του σώματος.

Ακόμα και σε άτομα που έχουν εκπαιδευτεί έτσι, ώστε να χρησιμοποιούν μία "τεχνιτή" γλώσσα του σώματος για να δείξουν μία εικόνα (π.χ. δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ηθοποιοί), κάποιες φορές, αν γίνει κάτι αναπάντεχο, η άμεση σωματική αντίδραση δίχνει πάρα πολλά.

Παράδειγμα πριν από λίγες βδομάδες, ο γνωστός δημοσιογράφος Χ.......ς, σε μία εκπομπή με ύφος αγίου και χαμόγελο αγγέλου, σκοντάφτει ξαφνικά στη γωνία ενός πάγκου. Η έκφρασή του (φοβερό μίσος στιγμιαία), ήταν ένα πολύ άμεσο παράδειγμα του σωματικού αυτού καθρέφτη του ψυχισμού μας.

Υ.Γ.
Για πες μας Γιώργο,
περισσότερα για το πως εξάγεις συμπεράσματα από τον τρόπο που κάποιος τρώει; Ας πούμε κάποια χαρακτηριστικά του τρόπου αυτού, τι υποδηλώνουν και γιατί.
Εννοείται πως συχνά μελετώ κι εγώ τον τρόπο συμπεριφοράς των ατόμων, και εξάγω στατιστικά (κι όχι μόνο) συμπεράσματα και γιαυτό σε ρωτάω.
(ελπίζω να σε πείσω να μας αποκαλύψεις τη μέθοδο, με τη δήλωσή μου ότι είμαι Αιγώκερος...)

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΓιώργοςΜέλος
20/03/2004, 00:26:51
Απλές παρατηρήσεις είναι μωρέ για το 90% της επικοινωνίας…

… συνήθως όσο ποιο κοντά είναι στον τρόπο που (και τι ) τρώω τόσο ποιο compatible είμαστε….

… σαν άτομο που του αρέσει η μάσα .. και η μαγειρική … το βλέπω σαν διασκέδαση / απόλαυση….
Αν ο άλλος δεν το βλέπει έτσι απλά λέμε όχι ….

Οπότε λέμε όχι σε χορτοφάγους … (γιατί απλά τα πιστεύω δεν πάνε ποτέ με την απόλαυση και την διασκέδαση) ….. και σε όσους …(απλά θα πάρω σαλατούλα…)

Στον τρόπο που τρώει κάποιος … προτιμώ να τρώω με τα χέρια (οπότε μπορώ φυσικά….) ιδίως φρικάρω όταν βλέπω τον άλλο να τρώει την πίτσα η το σουβλάκι με μαχαίρι και πιρούνι…

Άλλες λεπτομέρειες έχει να κάνει με το πόσο άνετα κάθετε (και το αν καθόμαστε στο καναπέ η στο τραπέζι..) … και το πόσο κοντά βάζει το ποτήρι που πίνει κοντά στο δικό σου (tip for the boys)
Φυσικά το Eye contact κινήσεις χειλιών …… το αν το μουρμουρίζει το φαΐ… κλπ..κλπ…

Τώρα για τις γουρουνιες…(5 στα 6) .η δεσποινίς λεκιάσθηκε κατά λάθος … το αντιμετώπισε με χιούμορ η αδιαφορία… υποσυνείδητα σημαίνει (έλα μωρέ τι έγινε , έτσι και αλλιώς θα το βγάλω…) …. και έτσι έγινε… το έβγαλε

Και μετά …. αφού βάλουμε τις βάσεις στα κάτω … (τουλάχιστον ότι μπορούμε και περνάμε καλά μαζί ) μετά αρχίζω και βλέπω και τα άνω.. ……(πράγμα που ακόμα δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι λειτουργούν σαν φόρμουλες (κάρμα,αστρα,κλπ..κλπ) η όχι…..βλέπεις έχουμε και αρχίσει και είμαστε παρά πολλοί και ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης αρχίζει πάντα και εφαρμόζετε όταν μιλάμε για μεγάλες ποσότητες .. καθώς και άλλες δυναμικές όπως ο strange (παράξενος) παράγοντας της θεωρίας του Χάους… (να μου πεις έτσι αλλιώς strangers είναι και αυτοί..)

Γιώργος
70% Μάγος, 20% Δικαστής, 9% Βασιλιάς , 1% Ιερέας

P.S Θα μου πείς ότι το θέμα όπως το έθεσε η φίλη Avallon δεν έχει να κάνει τόσο με όλα αυτά (με μάσα..)…
Και μιλάει .. “για αγάπη μιλώ για την πλατωνική αγάπη”

H απαντηση μου σε αυτό είναι «τι να την κάνεις την αγάπη/συμπάθεια/ ενέργειες/ναι..ακόμα και αντιπάθεια.... όταν δεν περνάς καλά με τον άλλο»

ElanorΝέο Μέλος
28/03/2004, 00:41:47
Και τι γίνεται φίλη zadok όταν και σ’ αυτή σου την ενσάρκωση συναντήσεις (το όντως σπάνιο όπως λες κι εσύ) πρόσωπο με το οποίο όχι μόνο είχες σε προηγούμενη ενσάρκωσή σου ερωτική σχέση και έχεις και τώρα επίσης, αλλά ήταν ΠΑΝΤΑ, σε όσες ενσαρκώσεις βρεθήκατε μαζί, ο ερωτικός σου σύντροφος; Τι γίνεται αν ξέρεις ότι ποτέ σας δεν αλλάξατε ρόλο, αλλά είστε αυτό που λένε «αιώνιο ζευγάρι»;
Μα αυτό είναι υπέροχο, μπορεί να μου πεις…συμφωνώ, θα ήταν υπέροχο, αλλά…
Βλέπεις, πάντα υπάρχει ένα αλλά.
Τι γίνεται, όταν αυτό το πρόσωπο, για διάφορους, λόγους σ’ αυτήν την ενσάρκωση ΔΕΝ είναι δυνατό να είναι μαζί σου, ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι μαζί σου, διότι τώρα, έτσι ορίζουν τα μονοπάτια που έχετε επιλέξει;….
Αχ, zadok, εκεί να δεις ζόρια, καλή μου….εκεί να δεις ζόρια…όταν η ψυχή σου είναι σίγουρη, γνωρίζει…νιώθει, καταλαβαίνει…αλλά…
May the light be with you,
so mote it be!
Elanor/Giteana.

Πίστευε και μή, ΕΡΕΥΝΑ!

28/03/2004, 00:57:10
Καλώς ήλθες, καλή μου!

Καλό κουράγιο και φώτιση! Για κάποιο λόγο πρέπει να το περάσεις κι αυτό...

Αν είσαι σίγουρη ότι η σχέση αυτή ανήκει στην περίπτωση αυτή, τότε δε θα είναι και δύσκολο να διακρίνεις γιατί πρέπει να είστε χώρια.

ElanorΝέο Μέλος
28/03/2004, 16:11:54
Δίκιο έχεις zadok...
Τον διακρίνω τον λόγο... παρόλα αυτά δεν γίνεται πιο εύκολο...
Γ... το κάρμα μου μέσα! lol lol ...
May the light be with you,
so mote it be,
Elanor/Giteana

Πίστευε και μή, ΕΡΕΥΝΑ!