- Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
-ΤΟ ΟΤΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΤΩΝ ΡΟΣΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ! ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ!
-ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΣ!
-ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΛΛΗΝΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!
-ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΔΙΑΒΣΤΟΥ!
-ΤΩΡΑ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ? ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΗ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΟΜΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΜΕΡΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!
-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ! ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΕΙΕΣ! ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ!
------ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
===================================================
quote:
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, σχετικά με την πρόταση σου για την αποστολή του υπομνήματος στα αρμόδια όργανα (Ευρωβουλευτές κλπ), θα ήταν καλό καταρχάς να παρατεθούν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την τροποποιημένη έκθεση. Για παράδειγμα, να δοθεί κάποια επίσημη πηγή για την έκθεση, να μάθουμε ποιοί είναι οι όροι της, το πλαίσιο της κλπ.
Πραγματι . Να λοιπον μια καλη αρχη απο
εδω

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:Θα μπορουσε να συμβαινει και αυτο , αλλα στην προκειμενη περιπτωση εχω αμφιβολιες και επιφυλαξεις .
Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι η τέχνη της διπλωματίας κι ειδικότερα η άσκηση της στα πλαίσια της πολιτικής.
Η οποιαδήποτε πολιτική θέση της Ελλάδος μπορεί να αποτελεί μέρος κάποιου διπλωματικού σχεδίου το οποίο ως απλοί πολίτες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.
Αν συμβαίνει πράγματι κάτι τέτοιο, δεν θα ήταν κάπως παρακινδυνευμένο να αναφερθούμε σε μια διπλωματική κίνηση την στιγμή που δεν γνωρίζουμε και τις επόμενες διπλωματικές κινήσεις αλλά και το τυχόν διπλωματικό σχέδιο της Ελλάδας?
Περασαν κοντα 15 χρονια , ειμαστε οι μεγαλυτεροι "θεσμικοι" επενδυτες των Σκοπιων ... εκλεισαν εταιρειες στην Ελλαδα ( περιπου 200 !) και ανοιξαν στα Σκοπια (πριμοδοτουμενες ,αν δεν με απατα η μνημη μου) βγαζοντας χιλιαδες Ελληνες στην ανεργεια , και αντι ολα αυτα να καμψουν την αδιαλαξια των γειτονων μας την διατρανωνουν ,την ατσαλωνουν .
Τουτο τους οδηγει θρασυτατα στο μετονομασουν το ενα αεροδρομιο τους σε "Μεγας Αλεξανδρος" και το αλλο "Αγιος Παυλος" , να θελουν να κατασκευασουν εφιππο ανδριαντα του Μ.Αλεξανδρου, στον πεζοδρομο «Μακεδονια» της πολης των Σκοπιων και του Φιλιππου στο μοναστηρι, στον πεζοδρομο «Νεα Πελλα»
Γιατι ; Διοτι "Να τιμήσουμε τον Βασιλιά μας Αλέξανδρο τον Μακεδόνα και να τιμωρήσουμε τους Έλληνες, που παραποιούν τόσο φριχτά την ιστορία και τολμούν να τον παρουσιάζουν ως Έλληνα ".
Οχι φιλε μου . Δεν προκειται για διπλωματια , απλα για .... ανικανοτητα .
==============================================
Για οσους ενδιαφερονται υπαρχει μια φορμα : Υποβολή ερώτησης στη Μονάδα Αλληλογραφίας με τον πολίτη ,απ΄οπου ρωτας την Ευρωπαικη Ενωση οτιδηποτε σε ενδιαφερει και παιρνεις την απαντηση σου σε ευλογο χρονο .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΜΠΤΩΣΗ! ΟΧΙ ΝΕΡΩΝΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΝΙΔΙΩΝ!!! ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ! ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!
Καί όμως φίλε μου,έχουν αλλοιωθεί.Δέν είμαστε σέ πόλεμο ρέ φίλε.
'Εμείς' οί ρωμαίοι σάς 'σκλαβώσαμε' μέ τήν δύναμη τών όπλων αλλά
'εσείς' οί Ελληνες μάς κάνατε νά κατανοήσουμε τί εστί άνθρωπος,τί εστί τέχνη,τί εστί επιστήμη,τί εστί δικαιοσύνη,τί εστί.....καί έτσι δέν υπήρχε διαφορά ανάμεσα σέ Ρώμη καί Ελλαδα.Η Ρώμη έγινε Ελλαδα
Από τήν στιγμή πού κυριάρχισε ο Ιουδαιοχριστιανισμός φίλε μου δέν βλέπω τά γονίδια σου νά μοιάζουν Ελληνικά,όσο καί νά τό βροντοφωνάζεις.
Η Ελλάδα έχει πεθάνει από τό 400 μ.χ δέν τό έχεις αντιληφθεί αυτό.
Δείξε μου σήμερα κάτι Ελληνικό,κάτι Ρωμαικό,νά....σάν τό δίκαιο πχ
πού εμείς,απλώς τό κωδικοποιήσαμε.
Τά πάντα είναι Ιουδαιοχριστιανικά.Τά πάντα είναι χρήμα.
ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ....
ΝΕΚΡΟΠΟΛΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.....ΝΕΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΑΥΤΗ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ....ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗ ΝΕΡΩΝΑ.....
Impious Varmint
quote:
Αγαπητέ Νέρωνα έχει μεγάλη σημασία σε ποια Ελλάδα αναφέρεσε.Εχεις δίκιο πως το αρχαιοελληνικό πρότυπο έχει σβήσει εδώ και αιώνες,με την δημιουργία του Βυζαντίου και την επικράτηση του Χριστιανισμού.Παρόλ'αυτά,θεωρώ πως οι πληθυσμοί που κατοικούσαν στον Ελλαδικό χώρο τόσο κατά το Βυζάντιο όσο και κατά την Τουρκοκρατία μέχρι την σύσταση του νεότερου Ελληνικού Εθνός,παρέμειναν Ελληνες.Με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους αρχαίους,βέβαια,αλλά δεν έπαψαν να είναι Ελληνες.Impious Varmint
Αυτό εννοώ φίλε Impious Varmint.
ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕΝ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ.
Γιά νά μήν παραξηγηθώ.
quote:Να που παρεξηγηθηκες , κανοντας το ιδιο λαθος που κανουν πολλοι. Λεγοντας την φραση αυτη αφηνετε να εννοηθει οτι Ελληνες ησαν οχι αυτοι που ησαν Ελληνες στην καταγωγη, αλλα αυτοι που ειχαν… Ελληνικη παιδεια! Δεν ειναι ομως ετσι . Ο λογος του Ισοκρατη ειχε αλλη εννοια .
quote:
--------------------------------------------------------------------------------Αγαπητέ Νέρωνα έχει μεγάλη σημασία σε ποια Ελλάδα αναφέρεσε.Εχεις δίκιο πως το αρχαιοελληνικό πρότυπο έχει σβήσει εδώ και αιώνες,με την δημιουργία του Βυζαντίου και την επικράτηση του Χριστιανισμού.Παρόλ'αυτά,θεωρώ πως οι πληθυσμοί που κατοικούσαν στον Ελλαδικό χώρο τόσο κατά το Βυζάντιο όσο και κατά την Τουρκοκρατία μέχρι την σύσταση του νεότερου Ελληνικού Εθνός,παρέμειναν Ελληνες.Με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους αρχαίους,βέβαια,αλλά δεν έπαψαν να είναι Ελληνες.
Impious Varmint
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτό εννοώ φίλε Impious Varmint.
ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕΝ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ.
Γιά νά μήν παραξηγηθώ.
Δηλαδη :"Τοσούτον δι' απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ώσθ' οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασιν, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκεν μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας".
που σημαινει :
["Η πόλις μας έχει τόσον πολύ υπερβάλει όλους τους άλλους εις την φιλοσοφίαν και τον έντεχνον λόγον, ώστε οι δικοί της μαθηταί έχουν γίνει διδάσκαλοι των άλλων και έχει κάμει, ώστε το όνομα των Ελλήνων να μη θεωρείται πλέον ως δηλωτικόν του έθνους, αλλ' ως δηλωτικόν της μορφώσεως, και Έλληνες να ονομάζονται όχι τόσον όσοι ανήκουν εις το έθνος το Ελληνικόν, αλλ' όσοι έχουν τύχει της ιδικής μας παιδείας".
/b]
Ειναι σαφες λοιπον οτι ο συλλογισμος του Ισοκρατους, δεν έχει καμμια σχεση με την σημερινη του χρηση και απευθυνεται [b]αποκλειστικα στους Ελληνες, που τους "περιοριζει" εις τους εχοντας ΑΤΤΙΚΗΝ Μόρφωση.

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Αυτά που κατάλαβα είναι - μεταξύ άλλων:
- Να χρησιμοποιείται το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων (F.Y.R.O.M.) κι όχι διάφοροι επιθετικοί χαρακτηρισμοί όπως "Μακεδονικό διαβατήριο, Μακεδονική Κυβέρνηση" κλπ, οι οποίοι απαλείφθηκαν.
- Τονίζεται ότι για τις διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. δεν αποτελεί εμπόδιο το πρόβλημα του ονόματος κι όχι το όνομα καθεαυτό. Το αναφέρω γιατί είναι διαφορετικό το ένα από το άλλο.
- "Επιβραβεύεται το γεγονός ότι η F.Y.R.O.M. έχει κάνει μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα της προκειμένου να μην υπάρχουν εδαφικές διεικδικήσεις κατά γειτονικών της κρατών και τονίζεται η ανάγκη να βρεθούν λύσεις αμοιβαίες αποδεκτές μεταξύ αυτής και γειτονικών της χωρών.
- Εκφράζεται η λύπη της Ε.Ε. για την ονομασία του αεροδρομίου σε "Μέγας Αλέξανδρος" καθώς και για το ότι δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα, κάτι που οι δύο πλευρές καλούνται να κάνουν σύντομα.
Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να βρούμε αυτούσια την τροποποιημένη έκθεση, αν μπορούσαμε θα ήταν πολύ καλό και χρήσιμο.
Επίσης, διάβασα την ανακοίνωση της κυρίας Μπακογιάννη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει η F.Y.R.O.M. στο ΝΑΤΟ με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Με βάση τα όσα διάβασα λοιπόν, τα Σκόπια δε μπορούν να αποκαλούνται "Μακεδονία" αλλά Π.Γ.Δ.Μ.
Αν κάνω κάποιο λάθος από τα παραπάνω, ας με διορθώσει κάποιος.
Φίλε europaios2, προσωπικά δεν θα έλεγα "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" σε καμία περίπτωση.
Για να μπορείς όμως να αρθρώσεις έναν ορθό αντίλογο που δυνητικά να είναι σε θέση να προκαλέσει κάποια αποτελέσματα, θα πρέπει να γνωρίζεις επαρκώς το περιεχόμενο του λόγου που σε κάνει να αντιδράς...
Υ.Γ. Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με μικρά γράμματα κι όχι με κεφαλαία, αν μπορείς.
Τα κεφαλαία - σε μεγάλα κείμενα ειδικά - βγάζουν μάτι. ![]()

In anticipation of my resurrection...
-τισ τεκμηριωσεισ για να εξηγησω στουσ κοπριτεσ τουσ βουλευτεσ τα αυτονοητα...τισ βαριεμαι! εχω γενικα βαρεθει να προσπαθω να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντασ!
-απο, ναι μεν μικρη, αλλα πολυ σημαντικη συνδικαλιστικη εμπειρια λογω θεσεως αυτο που καταλαβα και που επιβεβαιωθηκε και στην πραξη, ειναι οτι το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται κιο παππασ του Μητσακου!
-με τα λογια ποτε δεν πετυχα κατι, με τα εργα ομωσ και ακομη και με ανορθοδοξουσ τροπουσ πετυχα πολλα!
ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΡΟΠΟΙ Dying_Ιncubus!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
-με τα λογια ποτε δεν πετυχα κατι, με τα εργα ομωσ και ακομη και με ανορθοδοξουσ τροπουσ πετυχα πολλα!
ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΡΟΠΟΙ Dying_Ιncubus!
Αγαπητέ europaios2, δεν είπα ότι θα ήταν καλό να μείνουμε στα λόγια και να μην περάσουμε σε πράξεις.
Επαναλαμβάνω πως για να είναι αποτελεσματικά τα έργα μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς όλες τις παραμέτρους αυτού του αντικειμένου στο οποίο θέλουμε να ασκήσουμε έργο...

In anticipation of my resurrection...
ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ, ΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ.ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ,ΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ, ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ. ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ.ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΚΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΝΩ...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
quote:
ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ....
Κι εγώ. Καλησπέρα!
γιώργο,φαίδωνα,νίκο και τους υπόλοιπους της όμορφης παρέας ,σας ευχαριστώ για όλα:)
σκέφτομαι πόσο όμορφα πέρασα και ας πήγα μόνος.....
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 18/06/2005 14:48:50
και ελπίδα γιά ένα πιό όμορφο αύριο.
΄Ενα διαφορετικό Κυριακάτικο πρωινό.ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
με απέραντο σεβασμο και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
και τα προσχήματα,
για να κρύβουν τις αληθινές προθέσεις...
in circles we spin....
G.aladriel

in God we trust
ότι ανθίζει το γεύεσαι,
ότι πονά το συνθλίβεις
ότι μεθά το ζαλίζεις,
ότι ξεχνά το ματώνεις,
όραμα θλίψης σκοτώνεις,
ότι γεννά το λατρεύεις
ότι σκορπά το μαζεύεις,
κι ύστερα μένεις στη νύχτα σου,
πίνεις ξανά σαν κρασί τη συνήθεια σου,
κι όσοι ξεχνούν ονειρεύονται
μέσα στο ψέμα ριγούν και μαγεύονται.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
library/dogstar.shtmlΟ ΣΕΊΡΙΟΣ είναι το μεγαλύτερο και λαμπρότερο αστέρι στους ουρανούς. Είναι 8,6 ελαφριά έτη από τη γη.
Ο ΣΕΊΡΙΟΣ είναι πάνω από 20 φορές φωτεινότερος από τον ήλιό μας και δύο φορές τόσο ογκώδες.
Ο ΣΕΊΡΙΟΣ εμφανίζεται μπλε-άσπρο στο χρώμα.
Είναι το φωτεινότερο αστέρι στον ουρανό μας μετά από τον ήλιο, και μπορεί εύκολα να φανεί στους χειμωνιάτικους μήνες στο βόρειο ημισφαίριο.
σκέφτομαι τον πλανήτη μου ,με νοσταλγία....
ότι άφησα....πόσα ελάχιστα μέσα μου έμειναν...
σαν όνειρα που τα σκεπάζει φώς και χάνονται....
με την πρώτη αχτίδα...
θλίψης...
με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS