ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Nikitas134 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Nikitas1Νέο Μέλος
11/11/2009, 13:49:14
H πνευματική προσέγγιση είναι βιωματική και όχι διανοητική. Καλό είναι να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και μη διανοητικές γνωσιολογικές προσεγγίσεις. Γι αυτό προτείνω το βιβλίο του Χρήστου Μαλεβίτση "Εσωτερική διάσταση" ο οποίος επεξηγεί και συνδυάζει τους πέντε βασικούς τρόπους προσέγγισης του Είναι. "Επιστημονικός, φιλοσοφικός, αισθητικός, θρησκευτικός και μυστικός".
Σε ένα κείμενό μου προσπαθώ και εγώ να εξηγήσω τις απόψεις μου για τη γνώση και την επιστημολογία στο κείμενο http://www.psyche.gr/epist1.htm
Επειδή καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να αφεθεί κανείς στην χριστιανική πίστη πρότεινα επίσης τη μελέτη άλλων παραδόσεων όπως πχ Βουδισμού, Ζεν, Σούφι κλπ. Καλό επίσης για την θραύση-υπέρβαση του νου είναι διαβάσει κανείς τα βιβλία του Καστανέντα για τη διδασκαλία του Δον Χουάν.
Βέβαια όσο και να διαβάσει κανείς, ακόμη και αν αποστηθίσει όλη την ορθόδοξη πατερική θεολογία, δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτε σχετικά με το Θεό. Τον Θεό τον καταλαβαίνουμε μόνο βιωματικά ή όπως πιστεύουμε στην ορθόδοξη Εκκλησία Αυτός μας καταλαβαίνει. Η γνώση του Θεού δεν είναι ανθρώπινο επίτευγμα. Αλλά έρχεται ο ίδιος ο Θεός και αποκαλύπτεται στον άνθρωπο.
Σε νοητικό-θεωρητικό επίπεδο είναι πιο σωστό να ισχυριστούμε ότι δεν υπάρχει Θεός παρά ότι υπάρχει. Για το μυαλό δεν υπάρχει Θεός. Αυτός που νομίζει ότι γνωρίζει το Θεό με το μυαλό του γνωρίζει μόνο είδωλα του Θεού αλλά όχι τον ίδιο το Θεό.

www.psyche.gr

11/11/2009, 14:01:50
Οι ίδιες παντα ανοησίες..Προσπάθεια να αμιφσβητηθούν όλα,
σε σχέση με τον χριστιανισμό,όταν όλοι τα έχουμε δεδομένα, εδώ και χιλιετίες...
Δεν ξαναείπαμε Μακεδών ότι ο Χριστός έλεγε, "εγώ εν τω Πατρί και ο Πατήρ εν εμοί...";Δεν έλεγε στον Φίλιππο,"τόσο καιρό με βλέπεις Φίλιππε,ακόμη δεν έχεις δει τον Πατέρα;"
Ακόμη εσύ απορείς κι εξίστασαι για το αν έλεγε Θεό ο
Χριστός τον εαυτό του;Δεν το ξέρεις, ότι μιλούσε με τον Πατέρα
τον εν ουρανοίς, στον κήπο της Γεσθημανής,αλλά κι αλλού;Το ξέρεις...
Αλλά, συκοφάντησε συκοφάντησε, όλο κάτι θα μείνει...
Τόσο δουλειά..τυφλοπόντικα...
11/11/2009, 15:19:32
quote:
Άντε την γλύτωσες Αίολε δεν θα γίνεις αλκοολικός ακόμη...
Μάλλον θα την βγάλω καθαρή ar_ia...

elo

quote:
Εγώ θα πρότεινα με την σειρά μου να ηρεμήσουν λίγο τα «πνεύματα» και να σταματήσει η ειρωνεία και οι χαρακτηρισμοί που προβαίνουν κάποιοι…

...κι εγώ θα αντιπρότεινα με την σειρά μου να έχεις το θάρρος να κατονομάζεις τούς "κάποιους" και δεικνύεις που ακριβώς ευρίσκεται η ειρωνεία.
quote:
Ας μάθουμε επιτέλους ότι ο διάλογος δεν γίνεται μέσα από την ειρωνεία και τις προσβολές, αλλά μέσα από σωστά δομημένα επιχειρήματα, μέσα από την ικανότητα και την δυνατότητα που…
Εάν εννοείς εμένα, να μας δείξεις που βλέπεις την ειρωνεία και εγώ θα σου δείξω που μας δουλεύει κατάμουτρα το θεματοθέτης μας.
Θεωρώ επίσης τα επιχειρήματά μου είναι δομημένα. Δείξε μου το αδόμητο.
Και, επί τη ευκαιρία, δείξε μας και μερικά δομημένα επιχειρήματα του Nikitas1, για να μας δείξεις και να καταλάβουμε τι εννοείς "δομημένα".
Για να μπορούμε να συγκρίνουμε...
Και αν θεωρείς ότι αυτό που κάνει ο φίλος μας Nikitas1 διάλογο, τότε σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις κι εσύ λεξικό.
...παρ' εκτός και απευθύνεσαι στον θεματοθέτη μας. Εκεί απευθύνεσαι;;;
quote:
και όχι μέσο επιβεβαίωσης του εγωισμού μας …

Με αυτό απευθύνεσαι στον θεματοθέτη μας υποθέτω ε;
quote:
pyramid
Αίολος σου βρήκα 3 εικονοποιημένα τραγούδια που πιθανόν να σε βοηθήσουν να αντιληφθείς τις διαφορές

Κι εγώ σ' αγαπάω καλή μου!

...και για να σου αποδείξω τις καλές μου προθέσεις, θα σε κσαναρωτήσω με λογοκριμένο το κείμενό μου: Υπάρχει ο μύστης, δηλαδή ο μυημένος ιερέας που μυεί.
Υπάρχει και το μυστήριο το οποίο είναι η βιωματική γνώση του άρρητου.
Αυτά που γράφεις μού είναι ακατανόητα.
Δεν βλέπω ούτε μύστη ούτε μυστήριο σε αυτά.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτήν την ορολογία.
Την αποδίδω σε αυτούς που δεν έχουν καμμία σχέση με μυστήριο και χρησιμοποιούν παρεμφερείς λέξεις για να αποδώσουν κύρος στούς ισχυρισμούς των.

Για να υπάρξει "μυστηριακή διάσταση μιας θρησκείας " πρέπει να υπάρχει η διαδικασία της μύησης.
Οπως τα Ελευσίνεια μυστήρια για παράδειγμα.
Και, απ' όσο ξέρω, δεν υφίσταται τοιαύτη διαδικασία στην θρησκεία της "αγάπης".
Εάν είναι μυστικά, τότε δεν υπάρχουν, διότι εάν υπήρχαν θα ήταν φανερά και διαδεδομένα.
...όπως τα Ελευσίνεια!

Edited by - Αίολος on 11/11/2009 16:16:32

11/11/2009, 16:02:19
quote:
H πνευματική προσέγγιση είναι βιωματική και όχι διανοητική.
Εδώ κάπου τα έμπλεξες φίλε μου.
Η προσέγγιση του Θείου είναι, ή βιωματική μέσω της μύησης (μυστήριο), ή διανοητική (φιλοσοφία).
Δεν υπάρχει "πνευματική προσέγγιση".
quote:
Καλό επίσης για την θραύση-υπέρβαση του νου είναι διαβάσει κανείς τα βιβλία του Καστανέντα για τη διδασκαλία του Δον Χουάν.

ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με την "αγάπη" και τον "θεό" που μας περιγράφεις.
Τα έχεις διαβάσει;;;
Εχεις διαβάσει και τα άλλα που επικαλείσαι και κατέληξες χριστιανός και μάλιστα χο;
Πως;;;
θα ήταν εξαιρετικά διδακτικό κι ενδιαφέρον εάν μας εξηγούσες πως ξεκίνησες με αυτά τα βιβλία, γιατί τα απέρριψες, κλπ, κλπ.
Δηλαδή πως κατέληξες στην Αγάπη.
quote:
Βέβαια όσο και να διαβάσει κανείς, ακόμη και αν αποστηθίσει όλη την ορθόδοξη πατερική θεολογία, δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτε σχετικά με το Θεό
Σωστό αυτό που λές! Και αυτό συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζουν το παραμικρό!
Δοκίμασε το "περί Ψυχής" του Πλάτωνα ή του Αριστοτέλη και θα καταλάβεις πολύ περισσότερα.
Αυθαίρετα υποθέτω ότι δεν γνωρίζεις την ύπαρξή τους;
quote:
Τον Θεό τον καταλαβαίνουμε μόνο βιωματικά
Αυτό το λένε Μυστήριο στα ελληνικά.
Εχεις μυηθεί σε κάποιο;;;
quote:
Σε νοητικό-θεωρητικό επίπεδο είναι πιο σωστό να ισχυριστούμε ότι δεν υπάρχει Θεός παρά ότι υπάρχει.
Χωρίς να κρίνεις σε νοητικό επίπεδο, δηλαδή χωρίς σκέψη, κατέληξες σε αυτά για τα οποία μας μιλάς με τόση σιγουριά;
Πως;;;
Με ένεση;;;
quote:
Αυτός που νομίζει ότι γνωρίζει το Θεό με το μυαλό του γνωρίζει μόνο είδωλα του Θεού αλλά όχι τον ίδιο το Θεό.
Θα ήταν αγένεια, ειρωνεία ή προσβλητικό εάν ρωτήσω πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα;
11/11/2009, 16:11:31
Αίολος το γνωστό ρητό με την το ξέρεις…

Και όσο για το θάρρος που λες…

Θάρρος δεν χρειάζεται για να κατονομάσεις ποιον και ποιους, αλλά στο να κατανοήσουμε μόνοι μας πότε ξεπερνάμε τα «όρια», αλλά βλέπεις πάντα φταίει ο άλλος, (η γνωστή ανώριμη μέθοδος που χρησιμοποιείτε ακόμα και εδώ)..

Τώρα για το πώς θα κρίνω και το τι θα χρησιμοποιήσω, είσαι ο τελευταίος που θα μου το υποδείξει….!!!!!

11/11/2009, 16:19:52
quote:
Τώρα για το πώς θα κρίνω και το τι θα χρησιμοποιήσω, είσαι ο τελευταίος που θα μου το υποδείξει….!!!!!
Αν δεν δέχεσαι υποδείξεις, τότε να μην παρεμβαίνεις.
...ή να μας εξηγείς.
Και να μην μεροληπτείς μιας και το παίζεις κριτής.
11/11/2009, 16:25:36
quote:
Θάρρος δεν χρειάζεται για να κατονομάσεις ποιον και ποιους, αλλά στο να κατανοήσουμε μόνοι μας πότε ξεπερνάμε τα «όρια», αλλά βλέπεις πάντα φταίει ο άλλος, (η γνωστή ανώριμη μέθοδος που χρησιμοποιείτε ακόμα και εδώ).
...και δεν μας λες ποιός ξεπέρασε τα όρια και γιατί;
Περίεργο...
Θα έλεγε κανείς ότι αποφεύγεις τα "σωστά δομημένα επιχειρήματα"...
Ετσι είναι;

Edited by - Αίολος on 11/11/2009 16:27:04

11/11/2009, 16:54:14
quote:
Αίολος -Αν δεν δέχεσαι υποδείξεις, τότε να μην παρεμβαίνεις.
...ή να μας εξηγείς.

Υποδείξεις δέχομαι..!!

Αλλά φαίνεται ότι μπερδεύεις τις υποδείξεις με τις εξυπνάδες…
«Αίολος -Και αν θεωρείς ότι αυτό που κάνει ο φίλος μας Nikitas1 διάλογο, τότε σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις κι εσύ λεξικό.»..

quote:
Αίολος -Και να μην μεροληπτείς μιας και το παίζεις κριτής

Όπως συνήθως..!!!!!

quote:
elo -αλλά βλέπεις πάντα φταίει ο άλλος, (η γνωστή ανώριμη μέθοδος που χρησιμοποιείτε ακόμα και εδώ)..

Nikitas1Νέο Μέλος
11/11/2009, 16:57:05
quote:
Τα έχεις διαβάσει;;;
Εχεις διαβάσει και τα άλλα που επικαλείσαι και κατέληξες χριστιανός και μάλιστα χο;
Πως;;;
θα ήταν εξαιρετικά διδακτικό κι ενδιαφέρον εάν μας εξηγούσες πως ξεκίνησες με αυτά τα βιβλία, γιατί τα απέρριψες, κλπ, κλπ.[quote]

Αν δεν τα είχα διαβάσει για ποιο λόγο τα αναφέρω;
Δεν απέρριψα τα βιβλία. Απλά στην ορθόδοξη Εκκλησία το 1987 με συνάντησε η Χάρη και με σαγήνεψε. Δεν απορρίπτω τίποτε. Απλά, αγαπώ την Αγάπη, την ταπείνωση και τον Χριστό. Ακόμη είμαι ρεμάλι ... αλλά μου καρφώθηκε στα σπλάχνα ο πόθος των ουρανών.

---------------
Ο Θεός αποκαλύπτεται σε όλους το ίδιο αλλά δεν μπορεί ο καθένας να νιώσει την αποκάλυψή Του. Νιώθουμε το Θεό στο βαθμό που εξομοιωνόμαστε με Αυτόν με την Αγάπη και την Ταπείνωση.
Άλλωστε δεν έχει σημασία να γνωρίσει κανείς το Θεό αλλά να ομοιωθεί με το Θεό. Η ομοίωση προϋποθέτει την υπαρξιακή ανακαίνιση δηλαδή την κάθαρση και τον φωτισμό της ζωής.
Αυτό που μπορούμε να γνωρίσουμε, ποτέ δεν είναι ο Θεός. Ακόμη και τις ιδιότητες του Θεού τις γευόμαστε καθώς μετέχουμε σε Αυτόν. Μετέχουμε ομοιούμενοι και ομοιονόμαστε μετέχοντας.

www.psyche.gr

Edited by - Nikitas1 on 11/11/2009 17:06:09

11/11/2009, 17:22:03
Ισως δεν αναφερόσουν σ' εμένα τελικά ρε elo!
Γι' αυτό σου λέω βρε αδερφέ: Να γίνεσαι συγκεκριμένος!
Φαντάζεσαι αν ο Ψηλός νόμιζε ότι απευθυνόσουν σ' εκείνον;
Δεν σε κσέπλενε τίποτα!
11/11/2009, 18:34:12
europaie1

Δεν έχει νόημα να συζητάει κανείς μαζί σου θέματα της Κενής (και όχι "Καινής") Διαθήκης γιατί δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι πραγματεύεται και πού αναφέρεται.

quote:
Για να δούμε τι λέει και ο Ιησούς:

Για να δούμε:

quote:
κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνο μέσω εμού"" Ιω. 14:6

Καμία εξίσωση με το θεό. Σα να λέει ο γραμματέας "μόνο μέσω εμού μπορείς να δεις τον Υπουργό". Ο γραμματέας δεν εξισώνεται με τον υπουργό, όπως και ο Ιησούς δεν εξισώνεται με το θεό στην παραπάνω φράση.

quote:
"και ό,τι άν αιτήσητε εν τω ονόματί μου, τούτο ποιήσω, ίνα δοξασθή ο πατήρ εν τω υιώ" Ιωάνν. 14:13

Το ίδιο και εδώ. Εμφανίζεται ως τοποτηρητής της θέλησης του θεού, όχι σαν θεός ο ίδιος.

quote:
Λίγο δύσκολο λοιπόν να υπήρχε ο Ιησούς και τότε που δίδασκε την Καινή Διαθήκη αλλά και πριν από τον Αβραάμ...εκτός εάν ήταν ο Υιός του Θεού....

Ο όρος "υιός θεού" (μπεν ελοχίμ) στον ιουδαϊσμό, τον οποίο κήρυττε ο Ιησούς, δεν έχει καμία σχέση με τον "υιό του θεού" των χριστιανών.

quote:
Κατα Ιωάννη κεφ.Δ' στοιχ.25-26 "....λέγει αυτώ η γυνή, οίδα ότι Μεσσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός, όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα".... λέγει αυτή ο Ιησούς, "εγώ ειμί ο λαλών σοι."

Ο Μεσσίας των ΕΒραίων ούτε θεός θα ήταν ούτε συγγενής του. Θα ήταν κανονικός άνθρωπος που θα είχε συγκεκριμένες προϋποθέσεις και θα εκτελούσε συγκεκριμένα έργα. Ο Ιησούς ούτε τις προϋποθέσεις είχε ούτε τα μεσσιανικά έργα εκτέλεσε.

quote:
Δεν περιγράφει τη δίκη ο Ιωάννης γιατί προφανώς την περιέγραψαν οι άλλοι τρεις

Και τη σταύρωση την περιγράψανε οι άλλοι τρεις αλλά την περιγράφει κι ο Ιωάννης. Απλά ο Ιωάννης, ως πιο γνώστης από τους υπόλοιπους, κατανόησε το άτοπο της δίκης και τις ανοησίες των προηγουμένων και δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα. Ακόμη και την ανάκριση από τον Πιλάτο που περιγράφουν βλακωδώς οι άλλοι τρεις, ο Ιωάννης τη διορθώνει για να φαίνεται πιο λογική.

quote:
ο Ιωάννης έγραψε τελευταίος το Ευαγγέλιο του, το έγραψε λοιπόν κατά το δικό του σκεπτικό ......και όχι το δικό σου.......κακό αυτό ε?

Το ότι ο Ιωάννης έγραψε τελευταίος το ευαγγέλιό του, ακυρώνοντας συνήθως τα αντίστοιχα εδάφια των προηγούμενων τριών, διορθώνοντας τις ανοησίες που γράφουν οι συνοπτικοί, είναι γεγονός. Το ότι είναι ο μόνος από τους τέσσερις που δεν γράφει τόσο μεγάλες χοντράδες και έχει μια σχετική γνώση της εποχής, είναι επίσης γεγονός.

Το ότι το έγραψε σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό, είναι φανερό. Το παράξενο θα ήταν να το έγραφε σύμφωνα μ'αυτά που υποτίθεται ότι έγιναν.

Περιμένουμε με ανυπονονησία την επόμενη ανάλυσή σου

macedon

Nikitas1Νέο Μέλος
11/11/2009, 20:15:12
Aληθινότητα στην Εκκλησία δεν είναι η περιγραφή της αντικειμενικότητας αλλά η σωτηριώδης γεύση της Χάριτος. Στην Εκκλησία η αλήθεια δεν είναι φυσικός νόμος αλλά το Πρόσωπο του Χριστού.

www.psyche.gr

11/11/2009, 20:43:17
quote:

Aληθινότητα στην Εκκλησία δεν είναι η περιγραφή της αντικειμενικότητας αλλά η σωτηριώδης γεύση της Χάριτος. Στην Εκκλησία η αλήθεια δεν είναι φυσικός νόμος αλλά το Πρόσωπο του Χριστού.

www.psyche.gr

Αλήθεια συνδίκτυε Νικήτα , αποτελεί η ισχύς μιας θεωρίας και η "αποδοτικότητα" που μπορεί να έχει στην γενικότερη στάση ζωής των ανθρώπων!

Κάθε τι σε τούτη την ζωή αποκτά υπόσταση (αλήθεια) μέσα απο την αναγνωρισιμότητα με την οποία περιβάλλεται και νοηματοδοτείται!!!

Θα με συγχωρέσεις , μα πουθενά σε τούτο τον κόσμο και σε κανέναν δεν έχω τουλάχιστον εγώ δεί , οποισδήποτε φύσεως καταστατική αλλαγή , απο την διδασκαλία του Χριστού..!

Πειθόμενοι πολλοί άνθρωποι -διότι το έχουν ανάγκη- σε μια δήθεν αλήθεια , προσπαθούν ακολουθώντας ένα προστακτικό κανόνα ή δεκάλογο να γίνουν καλοί...αποδεκτοί μάλλον διότι περί αυτού πρόκειται!

Κοινός παρονομαστής όλων των ανθρώπων αποτελεί η αποδοχή ...

Και συνήθως συντονίζονται με το γενικότερο κλίμα , προκειμένου να διασφαλίσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και αποδοχή!!!

Ασφαλώς απο το είναι κάποιος κακός και επιζήμιος ...είτε για τον εαυτό του , είτε για τους τριγύρω του..καλός είναι και ο δήθεν καλός..που εμφανίζεται έστω ως καλός..

Αλήθεια όμως βρίσκει κανείς στην ακριβή έννοια του όρου και όχι πέριξ αυτού...

Ο καλός είναι ένας..ο πηγαία και θεμελιακά καλός...οι δήθεν καλοί ...ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΟΙ και ποτέ καραντί καλοί!!!

Με δεδομένο λοιπόν , ότι ο Χριστιανισμός -εν προκειμένω- δεν αναφέρθηκε ποτέ στην εν γένει "θεωρία του" στην δομή και καταστατικότητα του ανθρώπου -προκειμένου να εστιάσει σε πρωτογενείς αιτίες - ......
εκ των πραγμάτων δεν συνετέλεσε και ούτε θα συντελέσσει σε θεμελιακές αλλαγές εντός του ανθρώπου..δεν γίνεται αυτό..!

Δρά και αναφέρεται περιφεριακά ...περιφερειακή αλλαγή όμως δεν νοείται καθοιονδήποτε τρόπο..!

Ισως κάποια στιγμή και με δεδομένη την αλλαγή ονομασίας του και υιοθετώντας παράλληλα γνώσεις ψυχολογίας να μπορέσει να απαντήσει και θεμελιωδώς...

Ως τότε για τους γνωρίζοντες δεν μπορεί να εμφανισθεί ως αλήθεια...η πραγματική αλήθεια φίλε μου βρίσκεται εντός σου...εντός μας..!!

soul

11/11/2009, 20:57:16
Ως συνήθως Μακεδών, ο λόγος σου, υποκειμενικος και εγωιστικός,
παθιασμένος και εκτός λογικής,αυτοαναιρείται και δεν τεκμαίρεται,
ούτε με...σφαίρες...
Η έλευση του Μεσσία, αποδείχτηκε απο τον ίδιο τον Χριστό, όταν μέσα απο τις προφητείες, εξακρίβωνε την έλευση Του...."Είπε ο Κύριος τω Κυρίω μου..Κάθου εκ δεξιών μου έως αν θου τους εχθρούς σου υποπόδιο
των ποδών σου..."Σε ποιόν απευθύνεται ο ..ποιητης;Δύο Κύριοι;
Είναι ο Πατήρ, ως νόμος των όλων, που φέρει τα πράγματα, εν τέλει στη θέση των και ο Υιός, κληρονόμος του Πατρός, που αναμένει την
δικαίωση Του, που είναι κοντά..Με εκατομμύρια θαύματα, κυριολεκτικά,
σε αριθμούς, όσα κι αν κάνετε αυτοθεραπεία, ψέμα ή ότι άλλο, αποδεικνύεται, ότι η μόνη ζωντανή θρησκεία κι ο μόνος αληθινός Θεός,
είναι ο Ιησούς Χριστός,ο επόμενος Θεός, μέσα απο το πλέγμα του " Ο Ων,ο Ήν και ο Ερχόμενος..."
Κύριο μυστικιστικό στοιχείο του χριστιανισμού....
Αλλά για να συζητούσαμε για αυτά και να...δείς το φώς σου, θα έπρεπε
να μπορείς να κάνεις σοβαρό διάλογο και όπως "γράφεις" τον συνεσυζητητή σου και τις θέσεις του, μάλλον κάτι τέτοιο, είναι απίθανο....
Όταν αμφισβητείς τον Χριστό, με τόσα δις αποδείξεις και στοιχεία, μάλλον εισαι λίγο προκατελειμένος....Λίγο, ...όσο πατάει ένας ελέφαντας...
11/11/2009, 21:21:31
quote:

" Ο Ων,ο Ήν και ο Ερχόμενος..."
Κύριο μυστικιστικό στοιχείο του χριστιανισμού....

Και αυτό αποτελεί δηλαδή φίλε Ευάγγελε επιχείρημα..???

Και αν λέω , αν , ο Χριστός όντως ήταν υιός του θεού...δεν θα έπρεπε να γνωρίζει την δομή του ανθρώπου??

Και αν την γνώριζε..τότε γιατί πουθενά δεν αναφέρθηκε σ'αυτήν??

Απο την άλλη μεριά , γιατί απορούσε τόσο για τις σκέψεις ..όσο και για τις πράξεις τους και οι οποίες ήταν φυσικό επακόλουθο της καταστατικότητάς τους??

================================================================

Αλλά για να συζητούσαμε για αυτά και να...δείς το φώς σου, θα έπρεπε
να μπορείς να κάνεις σοβαρό διάλογο και όπως "γράφεις" τον συνεσυζητητή σου και τις θέσεις του, μάλλον κάτι τέτοιο, είναι απίθανο....

Ας κάνουμε λοιπόν σοβαρό διάλογο...ξεκίνα απαντώντας στις ανωτέρω ερωτήσεις...
=====================================================================

Απο την άλλη μεριά ...μου γεννιέται εύλογα μια απορία..

Εσύ είπες ότι αλήθεια είναι κάτι άγνωστο...

ΚΑΙ τώρα την συνδέεεις με τον χριστό...άρα δεν είναι άγνωστη!!!

Τελικά τι είναι...γνωστή ή άγνωστη???

soul

11/11/2009, 21:47:32
quote:
Αίολος -Φαντάζεσαι αν ο Ψηλός νόμιζε ότι απευθυνόσουν σ' εκείνον;
Δεν σε κσέπλενε τίποτα

Ο καλός καπετάνιος στην τρικυμία φαίνεται…

11/11/2009, 21:50:25
Αχ βρε Εαρινέ...
Δεν πρόκειται να γίνω αλκοολικός, δεν το βλέπεις;;;
quote:
Δεν απέρριψα τα βιβλία. Απλά στην ορθόδοξη Εκκλησία το 1987 με συνάντησε η Χάρη και με σαγήνεψε.
Ισως τα αναφέρεις για να μας δείξεις ότι έκρινες κι επέλεξες, θα έλεγε ένας καχύποπτος...
Το ότι δεν τα απέρριψες σημαίνει ότι τα απεδέχθεις ως λογικές πραγματείες;
Δηλαδή επεξεργάστηκες λογικά αυτά που περιγράφονται και τα απεδέχθεις ως μια πιθανότητα;
Εάν συνέβη αυτό, τι συνέβη το '87 και απέρριψες τ' αποτελέσματα της εξέτασής σου;
Επιφοίτηση του περιστεριού;
quote:
Απλά, αγαπώ την Αγάπη, την ταπείνωση και τον Χριστό. Ακόμη είμαι ρεμάλι ... αλλά μου καρφώθηκε στα σπλάχνα ο πόθος των ουρανών.
Εδώ, κατά κοινή σχεδόν ομολογία (φαντάζομαι), το ζητάει ο οργανισμός σου φιλαράκο...
Τι λέτε παιδιά;
11/11/2009, 21:54:27
quote:

quote:
Αίολος -Φαντάζεσαι αν ο Ψηλός νόμιζε ότι απευθυνόσουν σ' εκείνον;
Δεν σε κσέπλενε τίποτα

Ο καλός καπετάνιος στην τρικυμία φαίνεται…

Στην τρικυμία αγάπης που θ' ακολουθούσε!

11/11/2009, 21:54:33
quote:

Αχ βρε Εαρινέ...
Δεν πρόκειται να γίνω αλκοολικός, δεν το βλέπεις;;;
quote:
Δεν απέρριψα τα βιβλία. Απλά στην ορθόδοξη Εκκλησία το 1987 με συνάντησε η Χάρη και με σαγήνεψε.
Ισως τα αναφέρεις για να μας δείξεις ότι έκρινες κι επέλεξες, θα έλεγε ένας καχύποπτος...
Το ότι δεν τα απέρριψες σημαίνει ότι τα απεδέχθεις ως λογικές πραγματείες;
Δηλαδή επεξεργάστηκες λογικά αυτά που περιγράφονται και τα απεδέχθεις ως μια πιθανότητα;
Εάν συνέβη αυτό, τι συνέβη το '87 και απέρριψες τ' αποτελέσματα της εξέτασής σου;
Επιφοίτηση του περιστεριού;
quote:
Απλά, αγαπώ την Αγάπη, την ταπείνωση και τον Χριστό. Ακόμη είμαι ρεμάλι ... αλλά μου καρφώθηκε στα σπλάχνα ο πόθος των ουρανών.
Εδώ, κατά κοινή σχεδόν ομολογία (φαντάζομαι), το ζητάει ο οργανισμός σου φιλαράκο...
Τι λέτε παιδιά;

Δεν το κατάλαβα το μηνυμά σου..τι και γιατί το ζητάει ο οργανισμός μου???

soul

11/11/2009, 21:57:33
Δεν απευθύνομαι σ' εσένα ρε!