- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Λές να είναι ο δικός σου;7 δις άνθρωποι, στην αναζήτηση Θεού;....Γά@@σε τα!!!!
Άπιαστε κι εσύ....
quote:
macedon:
Εχεις δίκιο Ψηλέ. Οντως, οι προπάτορές μας κυνήγησαν τους δικούς σου και γι'αυτό οι προπάτορές σου ξεσηκώνονταν συνέχεια εναντίον των δικών μας.
Οι αγώνες αυτοί των προπατόρων σου φαίνονται καθαρά μέσα από τα θρησκευτικά (και εθνικά) βιβλία σου, που αποτελούν την "Παλαιά Διαθήκη". Εκεί φαίνεται πώς ένας από τους προπάτορές σου, ο Ματαθίας, πατέρας του Ιούδα ήταν ο πρώτος που πολέμησε κατά των Μακεδόνων. Οι απόγονοί του, οι Μακκαβαίοι πολέμησαν εναντίον του Αντίοχου Δ΄ του Επιφανή και του αρχιερέα Ιησού, γιατί εξελλήνισε τους Ιουδαίους. Είναι να μην μισούν οι προπάτορές σου τους δικούς μας;
Αλλωστε, το μίσος των προπατόρων σου (αλλά και των απογόνων τους) εναντίον των δικών μου προπατόρων, φαίνεται επίσης τόσο μέσα στην προαναφερόμενη Παλαιά Διαθήκη (που αποτελεί θρησκευτικό και εθνικό σου βιβλίο) όσο και στα λεγόμενα των μεταγενέστερων μισελλήνων Ιουδαιοχριστιανών (και των σημερινών αναμασητών τους).
Αλλά δεν έφταιγαν οι προπάτορές μου. Βλέπεις, εμείς ήμασταν παγκόσμια αυτοκρατορία και είχαμε παγκόσμιο πολιτισμό όταν οι δικοί σου προπάτορες ... έτρωγαν τις γυναίκες τους. Ηταν και εκείνος ο "σφαγέας" (όπως τον αποκάλεσες παλιότερα) Αλέξανδρος που κατέλαβε τη χώρα που είχαν κλέψει οι προπάτορές σου από άλλους... ε, δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό
Γι'αυτό σου λέω. Εχεις κάθε δίκιο να μισείς τους προπάτορές μου. Και εσύ και τα θρησκευτικά σου βιβλία. Και να θεωρείς ότι τους κυνηγούσαν. Η διατήρηση της εθνικής μνήμης είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση: Τόσο για μας τους Ελληνες, όσο και για σας τους "υιούς Ισραήλ" και τους Εβραίους προπάτορές σας...
Αυτές οι ρητορικές φανφάρες μόνο γέλια προκαλούν.....θα έπρεπε πρώτα να μας εξηγήσεις με ποιον είσαι? Με τους Σελευκίδες?
Ή με τους Πτολεμαίους?
Το ότι δύο αδελφικά κράτη και πολιτισμένα σφάζονταν μεταξύ τους από τη δημιουργία τους κιόλας, θα έπρεπε να σε προβληματίσει περισσότερο από το γιατί οι Εβραίοι επαναστάτησαν κατά του Αντίοχου του Επιφανή!, που ήταν κατακτητής τους.
Όμως λίγα χρόνια μόλις πριν ο ο Πτολεμαίος ο Φιλάδελφος, είχε καταφέρει με την πρωτοβουλία της Μετάφρασης της Πεντατεύχου, (Μετάφραση των Ο’ ή εβδομήκοντα), όχι απλά να φέρει σε επαφή τους Εβραίους με τον Ελληνικό πολιτισμό αλλά να τους εξελληνίσει σε μεγάλο βαθμό.
Δεν επεδίωκε ο Πτολεμαίος την άμεση αφομοίωση. Αυτό θα προκαλούσε αντίδραση με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Μόνο ο έμμεσος εξελληνισμός μπορούσε σταδιακά να αποδώσει καρπούς.
Είναι εύκολο να φαντασθούμε την επίδραση της Μετάφρασης των Ο΄.
Οι Εβραίοι μαζί με τις Δέκα Εντολές, το Νόμο, διδάσκονταν συγχρόνως τα Ελληνικά γράμματα. Και επειδή η γλώσσα επηρεάζει τη σκέψη, ήταν φυσικό η ελληνική γλώσσα να μεταφέρει «και» την ελληνική σκέψη στα στο πνεύμα του αναγνώστη.
Οι Εβραίοι που μεγάλωσαν μ΄ αυτό το βιβλίο, τη Βίβλο και ονομάστηκαν Ελληνίζοντες, αποκτούν ευρύτερες αντιλήψεις και δεν μένουν προσκολλημένοι στην αυστηρή ερμηνεία του Νόμου με τις εκατοντάδες εντολές και απαγορεύσεις.
Ο Εκαταίος ο Αβδηρίτης που ήρθε στην Αίγυπτο και έγραψε την ιστορία της, μας δίνει την πληροφορία ότι οι Ιουδαίοι της Αιγύπτου, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, άλλαζαν τα Ιουδαϊκά τους ονόματα σε Ελληνικά και ότι τα παιδιά τους σπούδαζαν σε Ελληνικά Γυμνάσια.
Οι Πτολεμαίοι έτσι πέτυχαν το ακατόρθωτο. Ο ήπιος εξελληνισμός των Ιουδαίων ήταν τώρα πραγματικότητα.
Το σημαντικό είναι ότι εξελληνίστηκαν οι Ιουδαίοι της Παλαιστίνης. Ο εξελληνισμός επηρέασε ακόμα και την ιερατική αριστοκρατία, με εξαίρεση τους Γραμματείς, που επέμεναν στην αυστηρή ερμηνεία του Νόμου.
Στην Παλαιστίνη υπήρχαν 29 Ελληνικές πόλεις.
Δυστυχώς όμως, ο Αντίοχος ο Δ΄, ο Επιφανής, της Δυναστείας των Σελευκιδών, στους οποίους περιήλθε με πολέμους η Παλαιστίνη μετά το 200π.Χ., τα θαλάσσωσε.
Όταν ανέβηκε στο θρόνο το 175 π.Χ, μετά τη δολοφονία του αδελφού του Σέλευκου του Δ’, ο εξελληνισμένος Ιάσων, ένας ιερέας του Ναού, πλησίασε τον Αντίοχο και υποσχόμενος πλήρη συνεργασία και υποταγή, τον έπεισε έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού να εκδιώξει τον Ονία, νόμιμο Αρχιερέα του Ναού που ήταν αδελφός του και να τον χρίσει Μέγα Αρχιερέα στη θέση του, όπως κι έγινε.
Το 172 όμως, ένας άλλος εξελληνισμένος ιερέας, ονόματι Μενέλαος, αφού πλησίασε και αυτός με τη σειρά του τον βασιλιά και υποσχόμενος μεγάλα χρηματικά ποσά χρίστηκε αυτός αρχιερέας στη θέση του Ιάσων.
Το 170 π.Χ. οι Σελευκίδες και οι Πτολεμαίοι ενεπλάκησαν στον Έκτο Συριακό Πόλεμο.
ο Αντίοχος ναυπήγησε στόλο, παρά τους όρους της Συνθήκης της Απάμειας, και κατέλαβε την Αίγυπτο .
Κατά τη διάρκεια όμως της δεύτερης εκστρατείας του κατά των Πτολεμαίων στην Αίγυπτο το 169 π.Χ., ξέσπασε διαμάχη στην Ιερουσαλήμ μεταξύ των δύο Εβραίων ιερέων, του Ιάσονα και του Μενελάου.
Kαι όταν διαδόθηκε η ψευδή φήμη, ότι ο Αντίοχος φονεύτηκε στην Αίγυπτο, ο Ιάσων, που δεν είχε αποδεχτεί την καθαίρεσή του, και ήθελε να καταλάβει και πάλι το ανώτατο ιερατικό αξίωμα, συγκεντρώνοντας τους πιστούς του, περίπου 1.000, το 169 π.Χ. εισήλθε με αυτούς στην πόλη και θανάτωσε τους αντιπάλους του.
Στην εμφύλια αυτή σύγκρουση σκοτώθηκαν πολλοί αθώοι πολίτες και καταστράφηκε μεγάλο μέρος της Ιερουσαλήμ.
Ωστόσο, ο Αντίοχος εξέλαβε αυτή την εμφύλια σύγκρουση ως γενική εξέγερση των Εβραίων εναντίον του και έστειλε τα στρατεύματά του να καταπνίξουν την "επανάσταση" στο αίμα.
Δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι εξοντώθηκαν και ο Ναός βεβηλώθηκε και παραδόθηκε στις φλόγες,
Ο Αντίοχος, αμέσως μετά από τα γεγονότα αυτά, θέλησε να αναγκάσει τους Εβραίους, να ασπαστούν τους Ελληνικούς θεούς με το ζόρι.
Έτσι απαγόρευσε επί ποινή θανάτου την τήρηση του Μωσαϊκού Νόμου και το θεσμό του Σαββάτου.
Διέταξε να σκιστούν και να καούν όλα τα Ιερά βιβλία .
Κατασκεύασε ναό του Δία μέσα στον ιερό ναό των Ιουδαίων στην Παλαιστίνη, τους ανάγκασε να φάνε χοιρινό, τους ανάγκασε να προσκυνήσουν το θεό Διονύσου,
έστειλε ιερείς και στρατιώτες σε κάθε Ιουδαϊκή πόλη για να κατασκευασθεί βωμός και όρισε την ποινή θανάτου για την μη παρουσία των Ιουδαίων σε θυσία.
Η συνεχής αυτή καταπίεση των Εβραίων και η ιεροσυλία του Ναού οδήγησε τελικά στην επανάσταση των Μακκαβαίων έναντι των Ελλήνων που θα κρατήσει 25 περίπου χρόνια και θα τελειώσει με την απόσχιση τελικά της Ιουδαίας.
Χωρίς όμως τα ιστορικά αυτά λάθη του Αντίοχου, θα υπήρχε μεγαλύτερη επίδραση του Ελληνισμού στον Ιουδαϊσμό και ενδεχομένως οι Εβραίοι όχι μόνο να μην είχαν επαναστατήσει αλλά να είχαν εξελληνιστεί πλήρως.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
98% των Ελλήνων;...Ζούμε με ένα ....φίδι στον κόρφο μας....
quote:
Έχεις απόλυτο δίκαιο, αγαπητέ ευρωπαίε2,αλλά περιμένεις να καταλάβει κάτι τέτοιο,που δείχνει την δύναμη του ελληνισμού, ένας εχθρός του
98% των Ελλήνων;...Ζούμε με ένα ....φίδι στον κόρφο μας....
Τρεχαγύρευε, όταν σπέρνεις ανέμους, θα θερίσεις θύελλες.
Δεν ανησυχείτε για τους μουσουλμάνους, ανησυχείτε για το 0,001% (χαχα) που μέσα σε αυτό το πλήθος δεν είναι οι δωδεκαθεϊστές
Αν αυτό δεν δείχνει ενοχικό σύνδρομο, τι να πω..
Υ.Γ. το όνομα Τρεχαγύρευε που το έφτιαξες, από την πρώτη στιγμή δείχνει απαξίωση. Από την πρώτη στιγμή δεν δείχνεις αναζητητής, δείχνεις απαξιωτής.
Καλά για τον Ευρωπαίο, που μπορεί να κανε λάθος με τα login και να ξέχασε το password, ίσως και να δείχνει πόσοι Ευρωπαίοι γράφουν ![]()
Υ.Γ.2 με αυτά που γράφεις, μου φαίνεται είναι χαμένος χρόνος για την πάρτη σου να μιλήσουμε για τα κοινά μας.. Φιλάκια
Βλέπω ένα τύπο,να εμφανίζεται απο το πουθενά,δίχως παρουσία στο θέμα,
κάποιος που δεν γράφει να μπαίνει, μόνο και μόνο για να αναλάβει το ρόλο του κριτή...Να κάνει προσωπικές κρίσεις..Τι άσχετο είναι αυτό;
Μα τέλος πάντων, το κόμπλεξ πόσων είναι εδώ μέσα, να κρινουν τους
άλλους και να τους ανάγουν σε κατάλληλους και ακατάλληλους;
Διαγωνισμό κάνουμε;
Παρεπιμπόντως, το όνομα τρεχαγύρευε, δεν είναι τυχαίο...Μην το βλέπεις έτσι..Ξεγελάει...
quote:
Δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά που λές αγαπητέ μου Περιδιαβαίνων..
Βλέπω ένα τύπο,να εμφανίζεται απο το πουθενά,δίχως παρουσία στο θέμα,
κάποιος που δεν γράφει να μπαίνει, μόνο και μόνο για να αναλάβει το ρόλο του κριτή...Να κάνει προσωπικές κρίσεις..Τι άσχετο είναι αυτό;
Μα τέλος πάντων, το κόμπλεξ πόσων είναι εδώ μέσα, να κρινουν τους
άλλους και να τους ανάγουν σε κατάλληλους και ακατάλληλους;
Διαγωνισμό κάνουμε;
Παρεπιμπόντως, το όνομα τρεχαγύρευε, δεν είναι τυχαίο...Μην το βλέπεις έτσι..Ξεγελάει...
Φίλε μου καλέ...
Τι φόβο μπορεί να έχει το 98%..???
Η αλήθεια βέβαια να λέγεται ...άλλη σιγουριά έχεις και ηρεμία με το 100%...αλλα και το 200% ακόμα καλύτερο φαίνεται...είναι όμως ή χρειάζεται λίγο παραπάνω???
soul
ήερεμο το 98%, άλλοι φοβούνται και είναι ανάστατοι και δημιουργούν
θέματα εκ του μη όντος οι λίγοι...Κάτι περιμένετε εσεις και ετοιμάζεστε...
Εσύ όμως,Εαρινέ, τι έγινε, έκλεισες καμιά συμφωνια με την αλήθεια και το παίζεις έτσι σίγουρος;Εγώ έλεγε γι αυτήν, ώς διαφορετική απο
την προσωπική του καθενός, επειδή είναι ασύλληπτη και γι αυτο μη
αντιληπτή απο τον άνθρωπο, εσύ τι είδες πάλι;Για πές μου;
quote:
Καλέ μου Εαρινέ, αυτο συζητάμε, δεν φοβάται, γι αυτό και είναι
ήερεμο το 98%, άλλοι φοβούνται και είναι ανάστατοι και δημιουργούν
θέματα εκ του μη όντος οι λίγοι...Κάτι περιμένετε εσεις και ετοιμάζεστε...
Εσύ όμως,Εαρινέ, τι έγινε, έκλεισες καμιά συμφωνια με την αλήθεια και το παίζεις έτσι σίγουρος;Εγώ έλεγε γι αυτήν, ώς διαφορετική απο
την προσωπική του καθενός, επειδή είναι ασύλληπτη και γι αυτο μη
αντιληπτή απο τον άνθρωπο, εσύ τι είδες πάλι;Για πές μου;
Ευάγγελε , επειδή είμαι φίλος σου αλλα ολίγον -τι- αδαής , ενίοτε και λιγάκι με ηλίθιο περιεχόμενο σκέψεως , θα ήθελα να μου δώσεις τον ορισμό της αλήθειας ...αυτόν που έμαθες απο την γραμματική..μπορείς φίλε μου???
soul
είπε ότι εδώ μέσα κάνουμε εξετάσεις;
Την αλήθεια,την μία, την αυθεντική, εσύ τι λές, μπορεί ο άνθρωπος
να την αντιληφθεί;
Γιατι μετά θελω να μου εξηγήσεις εκείνο με την σιγουρία σου για το ότι την ξέρεις...
quote:
Γιατί βρε παλικάρι μου Εαρινέ, ποιος σε ξεγέλασε και σου
είπε ότι εδώ μέσα κάνουμε εξετάσεις;
Την αλήθεια,την μία, την αυθεντική, εσύ τι λές, μπορεί ο άνθρωπος
να την αντιληφθεί;
Γιατι μετά θελω να μου εξηγήσεις εκείνο με την σιγουρία σου για το ότι την ξέρεις...
Δεν ξέρω και δεν γνωρίζω τίποτα..η ζωή αποτελεί μια διορθωτική διαδικασία εκ της οποίας και γώ -ως αδαής- μαθαίνω ...
Μάθε με ..για να μπορώ ν'ακολουθώ τον ειρμό σου..!
soul