ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
29/10/2009, 18:24:43
Έλα μωρέ που δεν σε νοιάζει να είναι βουδιστές ή σατανιστές...Καλύτερα απο χριστιανούς....
Απο την Ζουιζιλάνδη,μήπως, θές λίγους Έλληνες;
Λουκουμά με ποδαράκια, ε λουκουμά με ποδαράκια......
29/10/2009, 18:33:24
quote:

Αυτή την μέθοδο επικοινωνίας την εισήγαγε ο Χριστός , φίλε Ευάγγελε???

soul

29/10/2009, 19:55:07
Ζουιζιλάνδη τι είναι αυτό μήπως θες να πεις Ζουαζιλάνδη; αφού ρε λουκουμά δεν το κατέχεις άστο
αλλά στο ερώτημα σου από όσο ξέρω εκεί δεν υπάρχουν έλληνες
σε άλλες αφρικανικές χώρες υπάρχουν αλλά εκεί δεν νομίζω

quote:
Έλα μωρέ που δεν σε νοιάζει να είναι βουδιστές ή σατανιστές...Καλύτερα απο χριστιανούς....

ναι βρε λουκουμά ας είναι και λάτρεις του μπομπ 10 αρκεί να βάζουν πρώτα την ελλάδα και μετά την όποια θρησκεία έχουν και όχι όπως κάνετε εσείς που βάζετε πρώτα την θρησκεία και μετά την έλλαδα

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

29/10/2009, 20:14:20
Αγαπητέ μου άθεε, έτσι θέλει να σου μιλάω ο Εαρινός, παρά το ότι
εσύ με λές ...λουκουμά...Με 64 κιλά κρέας όλο και όλο...
¨Εχεις ξεφύγει...Ζουιζηλάνδη τη λένε,τι θές;Έγινες εκπρόσωπος της νήσου;
Όσο για το κόμπλεξ σου με τους χριστιανούς, εγώ θέλω να ρωτήσω μόνο αν το κάνεις γιατι είναι μόδα, ή απο προσωπικό βίτσιο;Έλληνες το 98%
δηλώνουν έστω χριστιανοί...
Αν τους θές εκτός Ελλάδας, πιστεύω ότι μάλλον θα βόλευε, να σας βάζαμε σε ένα ...ταξί και να πηγαίνατε εσείς, όπου θα θέλατε και όπου θα είσασταν μακρυά απο χριστιανούς,
τι λές;
Καλά για το θέμα, χ@@ε ψηλά κι αγνάντευε....
29/10/2009, 20:40:01
quote:

Απο την Ζουιζιλάνδη,μήπως, θές λίγους Έλληνες;

Αχ πώς μ'αρέσει ο χριστιανισμός στην πράξη!
Μακάριοι οι πραείς, έλεγε-έγραφε κάποιος.

Ο χριστιανισμός ήταν από τις πρώτες παγκοσμιοποιητικές προσπάθειες με τις κλασσικές τακτικές Coca-Cola.. Απέξω διαφημίσεις, Αη-Βασίληδες, Happy-Time-Places μετα θάνατον στους φτωχούς, και στην πράξη (και προσχεδιασμένα) σκληρές τακτικές επιβολής με δικαιολογίες.. "δεν είμαστε και τέλειοι να μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιησού".

Και ρε Τρεχαγυρευόπουλε, αφού επανειλλημένως τα ξέρεις και τα λές μισά μήπως θες να σαμποτάρεις τον εαυτό σου και τις "χριστιανικές αποκρούσεις?"

Και σαν Έλληνας που ζω κάτι εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Σουαζιλάνδη με το τελευταίο, απολύτως μοναρχικό πολίτευμα στην Αφρική και από τα μεγαλύτερα ποσοστά AIDS στον κόσμο (μέσο προσδόκιμο ζωής τα 31 έτη), προτείνω τον ιεραπόστολο Ευάγγελο Κόλλια να διδάξει τον χριστιανισμό (που χρειάζεται χαμηλό πνευματικό επίπεδο και χαμηλό προσδόκιμο μέσο όρο ζωής). Καταθέστε τις ψήφους σας παρακαλώ!

Άθεοι, δωδεκαθεϊστές, σαρανταθεϊστές, Δεν-έχετε-το-θεο-σασ-ιστές δώστε τη δύναμή σας στο Βαγγέλη!

Βαγγέλη, με βάδην, σε θε η Σουαζιλάνδην! Μην ντρέπεσαι Βαγγέλη!

ar_iaΜέλος
29/10/2009, 20:58:24
quote:
trexa
Έλληνες το 98%
δηλώνουν έστω χριστιανοί...

Έτσι πέστα βρε trexa πέστα με τους άθεους πια δεν έχουν το Θεό τους!!!!!
Ααααα για πες τους και πόσες υπογραφές μάζεψε η εκκλησία για τις ταυτότητες έτσι να τους ταπώσεις εντελώς!!!!!

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

29/10/2009, 21:10:25
quote:

Έτσι πέστα βρε trexa πέστα με τους άθεους πια δεν έχουν το Θεό τους!!!!!
Ααααα για πες τους και πόσες υπογραφές μάζεψε η εκκλησία για τις ταυτότητες έτσι να τους ταπώσεις εντελώς!!!!!

Άσε είναι με τις ώρες του.. Μία 98%, μία 95%. Αλλά τον ξέρεις τον Τρέχα.. Μια ζωή στο... περίπου, γράφει!

Θα πεταχτεί και θα πει, ότι εμείς το 98% της ζωντανής θρησκείας
σας παίζουμε για την πλάκα. Πώς να παίξει όμως την ελεύθερη σκέψη, όταν πολεμά μέσα από τα σύρματα του μαντριού...

Και για καλό και για κακό .. γράφει αδιαλείπτως..

Όπως και να το κάνουμε, ο χριστιανισμός και αρκετοί χριστιανοί που κατέχουν πέντε πράματα, διακατέχονται από ενοχικό σύνδρομο και ας μην το παραδέχονται.

29/10/2009, 21:27:17
Αγαπητέ μου Περιδιαβαίνων, ξέρω ότι είμαι ορμητικός αλλά, νομίζω ότι
αδικείς τινές εκ των συμφορουμιτών μου....Θέλουν κι αυτοί τα δικά
τους....
Όσο για μένα..Μόνο την αληθεια αναζητώ και δεν με αρέσουν οι ταμπέλες...
29/10/2009, 21:38:37
quote:

Αγαπητέ μου Περιδιαβαίνων, ξέρω ότι είμαι ορμητικός αλλά, νομίζω ότι
αδικείς τινές εκ των συμφορουμιτών μου....Θέλουν κι αυτοί τα δικά
τους....
Όσο για μένα..Μόνο την αληθεια αναζητώ και δεν με αρέσουν οι ταμπέλες...

Βαγγέλη, σε πειράζω όμως έχουν και μια μικρή βάση -κατά τη γνώμη μου- τα λεγόμενά μου.

Χαίρομαι που ακούω ότι αναζητάς την αλήθεια. Ίσως μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας να εκφράζεται όχι από μία πλευρά αλλά από την συνισταμένη των απόψεων όλων των συνομιλητών.

Ίσως να ναι πιο κοντά στη μια πλευρά. Ίσως.

Ίσως να αναρωτιέσαι γιατί θα πρεπε να υπάρχουν καποιες ανακολουθίες μέσα στις Γραφές και τα πράγματα να ταν λίγο απλούστερα για την πίστη.

Εκεί ξεκινά ο δρόμος του καθενός. Τι θα κρατήσει και τι θα αφήσει τελικά.

Ο δικός μου ο δρόμος, ήθελε η πίστη να συμβαδίζει με την λογική. Και δυστυχώς μέσα μου, ο χριστιανισμός, η πορεία του, η επιβολή του όπως τον βλέπω δεν ταιριάζει στη λογική μου. Μακάρι να μπορούσες να συζητήσεις και συ μαζί μας, σε πνεύμα σύνθεσης, κάποιες από τις απορίες σου και όχι μόνο με πνευματικούς και ιερείς.

Φιλικά ακόμη και αν προσπάθησα να σε τσιγκλήσω :)

29/10/2009, 21:54:54
quote:
Μακάρι να μπορούσες να συζητήσεις και συ μαζί μας, σε πνεύμα σύνθεσης, κάποιες από τις απορίες σου και όχι μόνο με πνευματικούς και ιερείς.

ξεράθηκα ..

Ρε ``Περιδιαβαίνων`` μην τα λές έτσι απότομα μπορεί να πάθουμε τίποτα.

quote:
Φιλικά ακόμη και αν προσπάθησα να σε τσιγκλήσω :)

μμ.. ναί...
Ετσι ξεκίνησα και εγώ μέχρι που στο τέλος..

29/10/2009, 23:14:08
Τι να σου πω Περιδιαβαίνων, έχω κι εγώ την ίδια απορία, για το κατα πόσο η αλήθεια έιναι ακραία ή στρογγυλή....Βλέπω κι εγώ τις επιθέσεις που δέχεται ο χριστιανισμός, χωρίς να υπάρχει κάποια επικαιρη αντιπαράθεση, έτσι γιατι γουστάρουν κάποιοι να το κάνουν μόδα και λέω πόσο επιπόλαια μπορεί να σκέφτεται ο άνθρωπος...
Εγώ με πνευματικους και ιερείς; Νάσαι καλά..Μ έκανες και γέλασα,....Ούτε πνευματικό έχω, ούτε μιλάω με τέτοιους παπαδες, όπως εννοείς....Με άλλους παπάδες έχω εγώ σχέση....
Μα αυτή τησύνθεση λέω κι εγώτόσο καιρό, λέγοντας ότι υπάρχει γνώση μοιρασμένη, αλλά πρέπει να υποβιβάσουμε τον Χριστό και τον χριστιανισμό, αλλοιώς δεν κάνουμε διάλογο...Δεν ξέρω τι κόμπλεξ είναι αυτό...Σαν απο μικρά κόμμματα, ένα πράμμα....
Φίλε allzzaro, προδόθηκες απο κάτι που περίμενες, όχι απο μένα...
Εμένα, μπορεί κάποτε να με γνωρίσεις( απο το γραπτό και όχι μόνο εννοώ...)Τότε θέλω να δώ το πρόσωπο σου....
Αξίες ανεκτίμητες, που λέει κι η διαφήμιση...
30/10/2009, 00:17:02
quote:
trexagireve
Φίλε μου allzzaro, με παραξενεύεις, ώρες ώρες....Νόμιζα ότι ηξερες ότι παντρεύονταν ενδοοικογενειακώς, τότε και στη Μέση Ανατολή...
Η Σάρρα, ήταν αδερφή του Αβραάμ,απο τον Αρράν αδερφό αυτού,
πατέρα του Λώτ και αδερφή Μελχάς γυναίκας του άλλου αδερφού του Αβρράμ, του Ναχώρ, αφού ο Αρράν πέθανε νωρίς...
Ότι παντρεύονταν μεταξύ τους, οικογενειακά, νομιζα ότι το ήξερες..
Ακόμη κι ο Αιγίυπτιοι, το συνηθιζανε τότε...

Δηλαδή φίλε trexagireve εκτός από μαστροπός , ήταν και αιμομίκτης ο άγιος και ένδοξος προπάτορας των χριστιανών ;;
Και μετά κατηγορείτε το δωδεκάθεο !!!

*

30/10/2009, 01:26:54
quote:
trexagireve:
Αν τους θές εκτός Ελλάδας, πιστεύω ότι μάλλον θα βόλευε, να σας βάζαμε σε ένα ...ταξί και να πηγαίνατε εσείς, όπου θα θέλατε και όπου θα είσασταν μακρυά απο χριστιανούς,
Tι λές;

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Pythagor@sΝέο Μέλος
30/10/2009, 02:38:25
Δεν ειμαι αθεος,αλλα αν ειμουν ο ενας αληθηνος Θεος στα προτυπα των επικρατεστερων Θρησκειων, οι πρωτοι που θα εβαζα στο παραδεισο, και θα αγαπουσα,θα ηταν οι αθεοι, και οι αγνωστικιστες, γιατι εχουν το θαρρος,να ανω-θρωσκουν.Να συμπεριφερονται δηλαδη ανθρωπινα,και βαση της λογικης,και των αποδειξεων να πιστευουν σε αληθινα γεγονοτα και μεσω της ερευνας να τεκμηριωνουν, σε αντιθεση με τους αλλους που απο φοβο για το θανατο ομολογουν πιστη σε κατι που δε γνωριζουν, εγωιστικα...Οχι γιατι αγαπουν το Θεο, αλλα τον εαυτο τους, για το δικο τους συμφερον, την αιωνιο ζωη μετα θανατο.
Ερωτηση προς τους Θρησκοληπτους φιλους:Βαση ποιων τεκμηριωμενων αποδειξεων, γνωριζεται οτι ο Ιησους ειναι ο μοναδικος αληθινος Θεος, οτι σταυρωθηκε και αναστηθηκε;Να υποθεσω κανενα αρα, πιστευετε, πραγμα πολυ σεβαστο, αλλα οχι και τεκμηριωμενο.
30/10/2009, 09:17:42
quote:
Pythagor@s:
Δεν ειμαι αθεος,αλλα αν ειμουν ο ενας αληθηνος Θεος στα προτυπα των επικρατεστερων Θρησκειων, οι πρωτοι που θα εβαζα στο παραδεισο, και θα αγαπουσα,θα ηταν οι αθεοι, και οι αγνωστικιστες, γιατι εχουν το θαρρος,να ανω-θρωσκουν.Να συμπεριφερονται δηλαδη ανθρωπινα,και βαση της λογικης,και των αποδειξεων να πιστευουν σε αληθινα γεγονοτα και μεσω της ερευνας να τεκμηριωνουν, σε αντιθεση με τους αλλους που απο φοβο για το θανατο ομολογουν πιστη σε κατι που δε γνωριζουν, εγωιστικα...Οχι γιατι αγαπουν το Θεο, αλλα τον εαυτο τους, για το δικο τους συμφερον, την αιωνιο ζωη μετα θανατο.
Ερωτηση προς τους Θρησκοληπτους φιλους:Βαση ποιων τεκμηριωμενων αποδειξεων, γνωριζεται οτι ο Ιησους ειναι ο μοναδικος αληθινος Θεος, οτι σταυρωθηκε και αναστηθηκε;Να υποθεσω κανενα αρα, πιστευετε, πραγμα πολυ σεβαστο, αλλα οχι και τεκμηριωμενο.

Kαι αφού έχεις τόση εκτίμηση για τους άθεους έναντι ων ένθεων γιατί δηλώνεις ένθεος?

Και επειδή ποτέ δεν έχω μπει στη διαδικασία του να αλλάζω nic-name σαν τα πουκάμισα......

xeopas: Δεν είμαι ένθεος,
αλλά αν ήμουν ο ένας αληθινός Θεός στα πρότυπα των επικρατέστερων Θρησκειών, οι πρώτοι που θα έβαζα στον παράδεισο, και θα αγαπούσα, θα ήταν οι ένθεοι,
και οι αγνωστικιστές, γιατί έχουν το θάρρος, να άνω-θρωσκουν. Να συμπεριφέρνονται δηλαδη ανθρώπινα και βάση της λογικής, και των αποδείξεων να πιστεύουν σε αληθινά γεγονότα και μέσω της ερευνάς να τεκμηριώνουν, σε αντίθεση με τους άλλους που από άγνοια και φόβο για την ύπαρξη της μεταθανάτιου ζωής, δεν ομολογούν πιστή σε κάτι γιατί δε θέλουν αυτό το κάτι να υπάρχει, εγωιστικά...Οχι γιατί δεν αγαπούν το Θεό, αλλά γιατί δεν αγαπούν πάνω απ' όλα τον αυτοέλεγχο.

Ερώτηση προς τους άθρησκους φίλους:
Βάση ποιων τεκμηριωμένων αποδείξεων, γνωρίζεται ότι ο Ιησούς δεν είναι ο μοναδικός αληθινός Θεός, ότι δεν σταυρώθηκε και αναστήθηκε;
Να υποθέσω κανένα άρα, δεν πιστεύετε, πράγμα πολύ σεβαστό, αλλά όχι και τεκμηριωμένο.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

30/10/2009, 14:22:22
Μα ειναι πολύ απλό αγαπητέ μου europaios2...Δεν θέλουν να πιστέψουν στον Θεό, παρά το ότι ξέρουν ότι υπαρχει....
Τον σνομπάρουν....Να τραβάς τα βυζιά σου να τα ...αποστηθίσεις...
Στον κόσμο του ο καθένας....
Pythagor@sΝέο Μέλος
30/10/2009, 15:27:22
Πρωτον, δεν αλλαξα κανενα nick-name,οπως μπoρεις να δεις, ειμαι καινουριος χρηστης.Δευτερον, υπερασπιζομαι τους αθεους, γιατι χρησιμοποιουν το νου τους οπως ο Θεος που εγω πιστευω, θα ηθελε να το χρησιμοποιουν.Τριτον, εγω το Θεο τον αντιλαμβανομαι διαφορετικα απο εσενα.Ειναι εγωιστικο στις προσευχες σου να αποζητας το δικο σου οφελος οταν αλλοι υποφερουν.Τελος, ακομη δεν απαντησες στο ερωτημα μου.
Pythagor@sΝέο Μέλος
30/10/2009, 15:32:28
Και κατα την αποπψη που εξεφρασες,το ιδιο θα μπορουσε να ισχυριστει και ο Βουδιστης.Πως γνωριζεις οτι ο Βουδας δεν ειναι ο αληθινος Θεος;Εγω ρωτησα πως τεκμηριωνεις τη δικη σου πιστη στο δικο σου Θεο, με τοση σιγουρια...
Pythagor@sΝέο Μέλος
30/10/2009, 15:36:34
Τρεχα γυρευε, ενα Θεο οπως το δικο σου το σνομπαρω, χωρις καμια ενοχη, και δε μπαινω στο κοπο να εξηγησω το γιατι...Καλυτερα στη κολαση, παρεα με ολους τους ελευθερους,απιαστους στο πνευμα, και ακομα ζωντανους!
30/10/2009, 16:26:10
quote:
Pythagor@s:
Πρωτον, δεν αλλαξα κανενα nick-name,οπως μπoρεις να δεις, ειμαι καινουριος χρηστης.Δευτερον, υπερασπιζομαι τους αθεους, γιατι χρησιμοποιουν το νου τους οπως ο Θεος που εγω πιστευω, θα ηθελε να το χρησιμοποιουν.Τριτον, εγω το Θεο τον αντιλαμβανομαι διαφορετικα απο εσενα.Ειναι εγωιστικο στις προσευχες σου να αποζητας το δικο σου οφελος οταν αλλοι υποφερουν.Τελος, ακομη δεν απαντησες στο ερωτημα μου

1)To ότι είσαι καινούριος αυτό δε λέει τίποτα.

2)Η ερώτησή μου είναι πολύ λογική.
Τη στιγμή που θεωρείς καλύτερους τους άθεους από τους ένθεους! Τότε πως δηλώνεις ένθεος? Είσαι δηλαδή ένας ανίκανος που δε χρησιμοποιεί το νού του!......και ελπίζει μια μέρα των ημερών να καταφέρει να γίνει ικανός στη σκέψη, δηλαδή άθρησκος?

3)Εσύ είσαι δίπλα μου κάθε φορά που προσεύχομαι και κρυφακούς?.....λέω κι εγώ ποίος είναι ο μαρτυριάρης…..στη γειτονιά!!! Γιατί μόλις ζητάω το βράδυ κάτι από τον Κύριο!! το άλλο πρωί το ξέρει όλη η γειτονιά!!!!

Τέλος ρώτησες να σου απαντήσουν οι θρησκόληπτοι.

quote:
Pythagor@s:
Και κατα την αποπψη που εξεφρασες,το ιδιο θα μπορουσε να ισχυριστει και ο Βουδιστης.Πως γνωριζεις οτι ο Βουδας δεν ειναι ο αληθινος Θεος;Εγω ρωτησα πως τεκμηριωνεις τη δικη σου πιστη στο δικο σου Θεο, με τοση σιγουρια...

Γιατί πουθενά ο Βούδας δεν είπε ότι είναι Θεός!...εγώ γιατί να τον διαψεύσω?

quote:
Pythagor@s:
Τρεχα γυρευε, ενα Θεο οπως το δικο σου το σνομπαρω, χωρις καμια ενοχη, και δε μπαινω στο κοπο να εξηγησω το γιατι...Καλυτερα στη κολαση, παρεα με ολους τους ελευθερους,απιαστους στο πνευμα, και ακομα ζωντανους!

Αυτή η τοποθέτηση τώρα! είναι ανθρώπου ελεύθερου ή φανατισμένου?