- Απλοί περίπατοι στην πόλη..... (Απλοί;;;;;) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Έχει μετατρέψει ένα μισοκατεδαφισμένο σπίτι σε "σπίτι του".
Ρακοσυλλέκτης ? Τρελός ? Δεν ξέρω. Πάντως, όποτε περνάω απο κεί, τον βλέπω κάπως σας "τζίνιους λόκι", ένα πνεύμα-φύλακα του χώρου.
Τι τον ώθησε να βρεθεί από τη χώρα του σε ένα ερείπειο στην Πλάκ, δεν ξέρω.
Πάντως, για να τα κάνει όλα αυτά, κάτι θα τον κινεί...
Αλλα πολλές φορες σκέφτομαι ότι έπρεπε να πιασω κουβέντα με τον γεράκο, ο οποίος σίγουρα ήταν ιδιαίτερος άθρωπος, ακόμα κι αν το όλο σκηνικό του "φύλακα" γινόταν μη συνειδητά πό αυτόν

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ή μέθοδοι που κατατάσουν μία συγκεκριμένη περιοχή σε αρνητικά ή θετικά φορτισμένη?
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν με το τοπικ αυτό

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Η διάθεση που νοιώθεις, είναι πάντα η ίδια στο σημείο ή μήπως αλλάζει ανάλογα με την ώρα ή τη μέρα ?
Σκέφτηκα το εξής παράδειγμα. Όταν πάω στην παραλία, ειδικά στην διαμορφωμένη περατζάδα εκεί στον Άλιμο, όποτε έχει βαρυσυννεφιά νοιώθω -ας πούμε- αρνητικά και όποτε έχει λιακάδα -ας πούμε- θετικά.
Πιστεύω όμως ότι ωφείλεται στη "διάθεση", έναν όρο που συνάντησα και στη φωτογραφία. Λέει ένα σλόγκαν, "πιασε τη διάθεση" (cath the mood)
Δε θέλω να χαλάσω τη ροή των περιπάτων στην πόλη !
Ήθελα όμως να παρεμβάλλω αυτή την παρένθεση, γιατί με ενδιαφέρει -και παρότι δηλωσα σκεπτικιστής- το θέμα με τη "διάθεση" ή "θετική/αρνητική ενέργεια" όπως λένε κάποιοι, εμένα προσωπικά ακόμα με απασχολεί.
Συμφωνείτε να ασχοληθούμε λίγο με αυτό, σε συνάρτηση με κάποιους τόπου περιπάτου στην πόλη ?
quote:
Πως ακριβώς ερμηνεύεται η "αρνητικά φορτισμένη περιοχή"?
Σύμφωνα με τη δική μου ερμηνεία "φορτίζομαι αρνητικά" όταν περπατάω σε περιοχή που ξέρω ότι μπορεί να μου την πέσουν με μαχαιροπίρουνα για να μου πάρουν το κινητό, το μπουφάν ή τα φράγκα. Ο Κολωνός και το Μεταξουργείο π.χ. με "φορτίζουν" έτσι.
Είναι επίσης και κάτι περιοχές στο Περιστέρι με ψυχρά παλιά εργοστάσια και αποθήκες που το βράδυ οι δρόμοι εκεί γύρω μου θυμίζουν Μπρονξ(συμμορίες κι έτσι)...![]()
Something strange crawls behind you in the night.......beware the streets....
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
Οσο για την επιρροή του καιρού στην ψυχική διαθεση του ανθρώπου , ναι η διαφορά υπάρχει όταν οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν. Αλλά μια ερειπωμένη πόλη με ηλιολουστο καιρό δεν παυει να είναι νεκρή και αρνητική, και ο Παρθενώνας σε συννεφιασμένη μέρα δεν παυει να είναι μεγαλοπρεπής και θετικός. Αλλα έστω ότι ο καιρός επηρεάζει την διαθεση μας (με κύριο παράγοντα το πόσο ηλιο εχει προφανώς γιατί οπτικά΄ο ήλιος αλλάζει κατα μεγαλύτερο βαθμό τις παρατηρήσεις μας). Εστω δηλαδή ότι ο καιρός με κάνει να έχω προκατάληψη σε μια περιοχή που επισκεύτηκα εν ώρα ομίχλης και μουντάδας. Ωραία λοιπόν, τότε αναγκαστικά μπορούν οι περίπατοι να γίνουν βράδυ,και να συγκρίνονται και περιοχές που επισκευθήκαμε σε παρόμοιες συνθήκες. Και η νυχτερινή ησυχία βοηθάει πολυ στο να νιώθεις. Αλλά όπως και να έχει, η κάθε περιοχή εχει τον δικό της αέρα. ΚΑι αυτό βραχυπρόθεσμα δεν αλλάζει ευκολα. Συνοψίζοντας πιστεύω ότι οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την διάθεση του ανθρώπου αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό την αυρα που αποπνεει μια περιοχη.
Οσο για τις υποβαθμισμένες περιοχες οπως Μεταξουργείο η Κολωνός, ισως το ερώτημα δεν είναι το αν ο αρνητισμός που αποπνέουν είναι λόγω της εγκληματικότητας και της υποβάθμισης, αλλά μήπως η υποβάθμιση και η εγκληματικότητα προσελκύονται από τον αρνητισμό των περιοχών αυτών. Και μην ξεχνάμε ότι μερικές δεκαετίες παλαιότερα, οι συνοικίες αυτές εσφυζαν από ζωή και δραστηριότητα. Η άποψη μου είναι ότι ίσως τα πεδία της Γης (οχι γραμμές γιατί πιστέυω ότι τα σχήματά τους δυσκολα μπορούν να είναι ορθά γεωμετρικα)έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν διαχρονικά, και έτσι μια περιοχή που σφύζει από ζωή να παρακμάσει αφού το θετικό πεδίο μεταφέρθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Αυτό έγινε για να αποφεύγονται διπλά θέματα και να έχουμε όλες τις απόψεις συγκεντρωμένες γύρω από ένα θέμα σε ένα topic κι όχι διάσπαρτες.
Το topic αυτό είναι το εξής (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να το δείς):
Θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις προτού ζητήσεις την απενεργοποίηση αυτού εδώ του θέματος, ώστε να δείς αν πράγματι μπορεί να σε καλύψει. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Φιλικά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)
Συμφωνείτε να ασχοληθούμε λίγο με το θέμα σχετικά με τη "διάθεση" ή "θετική/αρνητική ενέργεια" όπως λένε κάποιοι, που εμένα προσωπικά ακόμα με απασχολεί, σε συνάρτηση με κάποιους τόπου περιπάτου στην πόλη ?
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Edited by - Agnostic on 11/05/2006 01:54:29

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
free image hosting
http://imageshack.us/
http://photobucket.com/
http://www.freeimagehosting.net/
Θέλω να προσθέσω ότι επειδή πιστεύω ότι όχι μόνο το μέρος επηρεάζει τον άνθρωπο αλλά και ό άνθρωπος το μέρος, υπάρχει η πιθανότητα μόνο και μόνο με την παρουσία μας να δημιουργήσουμε κάποιοα κυματα (πειτε το όπως θέλετε, κύματα, δονήσεις, αλλαγή της μορφοδιαταξης, το ίδιο πράγμα είναι με άλλα ονόματα) και να "βλέπουμε" την περιοχή "διαφορετικά".
Φιλε Απέριττε πιστεύω ότι απο την στιγμή που το περιεχόμενο και των δυο τοπικ είναι παρόμοιο (ανετρεξα στο δικό σου και πραγματικά ειχε γίνει πολύ εποικοδομητική συζήτηση) αν θέλεις μπορούμε να βρεθούμε κάποια μέρα να τα συζητήσουμε τα διάφορα θέματα, πιστεύω ότι ΄΄εχω αρκετά να μάθω από εσένα κρίνοντας και από την ηλικία σου που φαντάζομαι ότι είναι μεγαλύτερη από την δική μου ( ειμαι 22) και από το ότι προφανώς ασχολείσαι με αυτά πιο πολύ καιρό από μενα. Μια ευρύτερη συνάντηση πάντως μελών του φόρουμ σχετικά με το τόπικ θα ήταν πολύ ευχάριστο να γίνει, κατά προτίμηση κι όλας κάπου στην εξοχή στην λιακάδα και στο πράσινο

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Παρεμπιπτώντος ο λόφος της Αλεπότρυπας έχει και γήπεδο, το γήπεδο της Αλεπότρυπας οπου εδρέυει η ομάδα της Αθηναίδας και διεξάγονται και αγώνες του τοπικού Αθήνας, καθώς και 5χ5.
Μια βόλτα πάντως σε αυτά τα μέρη αξίζει, έχουν πολύ θετική ενέργεια (υποκειμενικα βεβαια όπως είπαμε πριν ![]()
Χαιρετώ και επανέρχομαι

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Ενδιαφέροντα αυτά περί Αλεπότρυπας...
Για ψάξε λίγο περισσότερα γι αυτήν ! Που ήταν/είναι, άν υπάρχει ακόμα, διαστάσεις, βάθος, πιθανένς συνέχειες...
Πιθανών να σε βοηθήσει και ο Τζώνη, σαν κάτοικος, επιτόποιος μάρτυρας και λίγο ... αρχαιολογία που είναι
![]()
Αλήθεια ο jonniebegood μένει εδώ κοντα Γαλατσι-Κυψέλη;

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ