ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
08/04/2016, 01:13:34
Λάβε υπ' όψιν πως κάθε ώρα, η μάζα της Γης αυξάνεται κατά 5 τόνους από εισερχόμενα υλικά.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

08/04/2016, 15:56:16
quote:

Πωπω τι λέει ο τύπος!!!

http://www.protothema.gr/world/article/568207/erhetai-xana-to-telos-tou-kosmou-mustiriodis-planitis-kateuthunetai-sti-gi-/

μερικοί ξεφεύγουν και με πτυχίο.
τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Το διάβασα κι εγώ αυτό εχθές και προς στιγμή νόμιζα ότι είναι μια ετεροχρονισμένη πρωταπριλιάτικη φάρσα αλλά δεν πρόκειται για αυτό.
Τελικά, κάθε μήνα φαίνεται ότι θα κινδυνεύουμε, πότε από τον Αντίχριστο, πότε από πλανήτες που θα μας έρθουν πλαγιομετωπικά κ.λπ.
Το έχει η μοίρα μας...

In anticipation of my resurrection...

08/04/2016, 17:35:12
Η αλήθεια είναι πως υφίσταται κίνδυνος.Η πληθώρα των ΝΕΟ, εντοπισμένων και μη, η ύπαρξη κρατήρων από το παρελθόν μας, καθώς και στους γειτονικούς πλανήτες και δορυφόρους, επιβεβαιώνουν τους φόβους σύγκρουσης, με σώματα διαμέτρου άνω των 15 μέτρων.

Καθημερινά δεχόμαστε στην ατμόσφαιρά μας, διαστημικά "χαλίκια" τα οποία κονιορτοποιούνται καιόμενα, πριν φθάσουν στο έδαφος.
ας είναι καλά τα "σωσίβιά" μας Δίας και Κρόνος, οι οποίοι λόγω της μάζας τους προσελκύουν την πλειονότητα των υπολογίσιμων ΝΕΟ και κομητών.

Οταν όμως λέμε, σε ένα μήνα θα καταστραφούμε από πτώση ΝΕΟ, προσδιορίζοντας χρονικά το συμβάν, τότε απλώς...μαλακιζόμαστε!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

11/04/2016, 08:39:51
quote:
Δεν "χρεώνω" τον ήλιο 100% για την κλιματική αλλαγή.Αλλά τον χρεώνω 75% επειδή υπάρχουν και άλλοι "μικροπαράγοντες", όπως η αύξηση της γήϊνης μάζας από την ύλη που δέχεται καθημερινώς, η αλλαγές στην τροχιά της, οι κοσμικές ακτινοβολίες και τέλος 1% στην έμβια δραστηριότητα.

Νικόμαχε, μιας και αναφέρθηκες σε αυτό
(και συμφωνώ κι εγώ ότι ο Ηλιος έχει μεν τη μερίδα του λέοντος στην 'υπερθέρμανση' ή 'υποθέρμανση' του πλανήτη μας, αναλόγως του δικού του κύκλου και των δικών του φαινομένων -δεν θα υπεισέλθω σε ποσοστά ούτε θα ζητήσω λινκ....)
αλλά ήθελα να βάλουμε σε αυτή την κουβέντα και την περιοδική αναστροφή των μαγνητικών πόλων και της Γης και του Ηλιου και αν υπάρχει ευθεία σχέση/αναλογία μεταξύ τους,
και δεν είναι εξατομικευμένα φαινόμενα για το κάθε σώμα ξεχωριστά.

Επίσης αν το ίδιο το μανγητικό πεδίο (στη Γη) παίζει ρόλο στην "κλιματική αλλαγή" έστω και σε μικρό ποσοστό ή αν συμβάλλει κατά κάποιον τρόπο, και εάν αυτό έχει εξεταστεί ενδελεχώς μέχρι σήμερα ή ερευνάται.

Τέλος, θα ήθελα λίγο παραπάνω 'λιάνισμα' σε αυτό, αν και υποθέτω μερικά πράγματα:

quote:
Λάβε υπ' όψιν πως κάθε ώρα, η μάζα της Γης αυξάνεται κατά 5 τόνους από εισερχόμενα υλικά.

Εκτός από εισερχόμενα υλικά δεν υπάρχουν και εξερχόμενα?

Ή μόνο...μπάζει το σύστημα? Και πώς εξάγεται αυτός ο ρυθμός 5 tn/h ?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

11/04/2016, 15:14:55
Πυθαγορα

Ας τα πάμε με την...σειρά!

quote:

-δεν θα υπεισέλθω σε ποσοστά ούτε θα ζητήσω λινκ....)

Το καλό που σου θέλω...γακ....χμ...!

quote:

αλλά ήθελα να βάλουμε σε αυτή την κουβέντα και την περιοδική αναστροφή των μαγνητικών πόλων και της Γης και του Ηλιου και αν υπάρχει ευθεία σχέση/αναλογία μεταξύ τους,
και δεν είναι εξατομικευμένα φαινόμενα για το κάθε σώμα ξεχωριστά.

Σύμφωνα με την επιθεώρηση PNAS του Γουανγκ από το ΜΙΤ ( http://www.pnas.org/content/112/49/15036.abstract ), ο μηχανισμός της αντιστροφής των πόλων, είναι μεν γεγονός, παραμένει δε άγνωστος.Μπορεί να κάνει μια αντιστροφή σε 40.000.000 χρόνια και μπορεί επίσης να κάνει δέκα περιστροφές σε 1.000.000.

Γνωρίζουμε ότι η τελευταία περιστροφή ήταν πριν από 800.000 χρόνια περίπου.Οι "συνάδελφοι" γεωλόγοι προχώρησαν την έρευνα σε νέα επίπεδα, εξετάζοντας τις υπάρχουσες ποσότητες μαγνητικών υλικών στα πετρώματα, βρίσκοντας την πολικότητα και την ένταση του πεδίου, κατά τον σχηματισμό τους από κατάσταση ρευστής ύλης.Βρήκαν έτσι 15 mt (μικροτέσλα) στον ισημερινό και 30 στους πόλους, πριν περίπου 5.000.000 χρόνια.Σήμερα έχουμε 30 στον ισημερινό και 60 στους πόλους.Δηλαδή, μόνο από αυτόν τον παράγοντα, έχουμε μια πιθανή αντιστροφή γύρω στο 3.000 μαχχ.

Ο πυρήνας της Γης, θεωρητικά είναι συμπαγής σίδηρος και περιστρέφεται γρηγορότερα από τον υπόλοιπο πλανήτη κατά 0.009 δεύτερα/έτος.Θα θυμάσαι από τα θρανία το μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί ένα πηνίο.Ετσι είναι και ο πυρήνας με την υπόλοιπη Γη.Τα ηλεκτρικά φορτία των δύο σωμάτων, δημιουργούν το γήϊνο μαγνητικό πεδίο.

Αυτό αλληλεπιδρά με το μαγνητικό πεδίο του ηλίου ως εξής:
Ο ήλιος, ειδικά σε περιόδους έξαρσης, εξαπολύει φορτισμένα σωματίδια προς όλες τις κατευθύνσεις και φυσικά και την Γη.
Τα σωματίδια αυτά, μεταφέρουν τμήματα του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, τα οποία συγκρούονται με τα αντίστοιχα της Γης.Τα γήϊνα σωματίδια λειτουργούν σαν έλασμα, πιεζόμενα προς τα εντός και επανερχόμενα στην αρχική τους θέση,παρεκτρέπουν της πορείας τους, τα ηλιακά "αδελφάκια" τους.Αν δεν το έκαναν αυτό, δεν θα υπήρχε ζωή στην επιφάνεια της Γης.

Πιθανές 'αναταράξεις" στην περιστροφή του γήϊνου πυρήνα, έχουν προκαλέσει απώλεια της τάξης του 13% στο μαγνητικό πεδίο σε συνδυασμό με τα "φονευθέντα" σωματίδια στην σύγκρουση με τα ηλιακά.
Δεν γνωρίζουμε τον μηχανισμό της κίνησης των ρευστών του πυρήνα, που είναι η κύρια αιτία της απώλειας του πεδίου και της αναγκαστικής μετατόπισης των πόλων, προς αντικατάσταση των 'απωλεσθέντων" δυνάμεων.

Το εκπληκτικό, που λίγοι γνωρίζουν, είναι πως ο ίδιος καταστροφέας ήλιος, φροντίζει σε περιόδους ύφεσης, την επανάκαμψη του γήϊνου πεδίου.Πως το κάνει αυτό?
Ο ηλιακός άνεμος των περιόδων ύφεσης, έχει ταχύτητα μόνο μερικών εκατομ.χιλ/ωρα και έτσι δημιουργεί ένα προστατευτικό 'πλέγμα" γύρω από το πεδίο μας, το οποίο αναγνωρίζει ώς "φιλικά" αυτά τα σωματίδια και τα αγκαλιάζει ενισχυόμενο, αντί να τα απωθήσει.

quote:

Επίσης αν το ίδιο το μανγητικό πεδίο (στη Γη) παίζει ρόλο στην "κλιματική αλλαγή" έστω και σε μικρό ποσοστό ή αν συμβάλλει κατά κάποιον τρόπο, και εάν αυτό έχει εξεταστεί ενδελεχώς μέχρι σήμερα ή ερευνάται.

Φυσικά και παίζει ρόλο.Η αυξομείωση στην έντασή του, αφήνει επιπλέον διόδους στην ηλιακή θερμότητα στα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας, τα οποία με την σειρά τους επηρεάζουν τα υπόλοιπα αναλόγως έντασης και πίεσης.
Η εξέταση αυτού του φαινομένου είναι συνεχής, καθ' όσον βρίσκεται υπο συνεχή παρακολούθηση και καταγραφή.

quote:

Τέλος, θα ήθελα λίγο παραπάνω 'λιάνισμα' σε αυτό, αν και υποθέτω μερικά πράγματα:
quote:
Εκτός από εισερχόμενα υλικά δεν υπάρχουν και εξερχόμενα?

Ή μόνο...μπάζει το σύστημα? Και πώς εξάγεται αυτός ο ρυθμός 5 tn/h ?

Τα μόνα εξερχόμενα υλικά είναι οι δορυφόροι και οι πύραυλοι.Τίποτα άλλο δεν την κοπανάει από την Γη.Η αρχιδεσμοφύλακας η κυρά-Βαρύτητα δεν το επιτρέπει.Εχει μετρηθή η ποσότητα των εισερχομένων υλικών ανά έτος στην Γη, από διαστημική σκόνη, θραύσματα χονδριτών κυρίως και μετεωρίτες διαμέτρου μερικών εκατοστών.Στην ποσότητα αυτή προσθέτουμε και τις περιοδικές επισκέψεις των υπολειμάτων κομητων π.χ περσίδες).Η συνολική ποσότητα είναι 100 τόννοι ημερησίως.
Πως εξάγεται αυτό?
Εδώ μετράμε την μάζα στον Σείριο 8 χρόνια φωτός στου διαόλου την μάνα και δεν θα μετράγαμε το βάρος του σπιτιού μας?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/04/2016, 03:05:37
Πιστεύω πως, πρέπει να ανοίξουμε ένα καινούργιο topic σχετικό με την κλιματική αλλαγή. Το θέμα έχει πολύ μεγάλη πλάκα. Τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Σκεφθείτε μόνο, τον λόγο που εξαφανίστηκαν οι Homo Neanderthalensis. Όλα αυτά που μας λένε, είναι ψεύδη. Στην πραγματικότητα, οι Homo Sapiens τους έβαλαν τέλος ρύπων και τους εξήντλησαν οικονομικά.

Αν το παρτίδο είχε λίγο περισσότερο χιούμορ, θα έβαζε τέλος και στο Earth Wobble. Το οποίο δεν θα πληρώναμε φυσικά στον λογαριασμό ρεύματος, αλλά στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Και τα αντίστοιχα κάθε χώρας.

Επίσης, θα έπρεπε να επινοήσουν το Χθόνιο Τέλος, για να αντιμετωπίσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω ηφαιστειακών εκρήξεων: Γιατί φταίμε. Εγκαταλήψαμε την λατρεία των Χθόνιων Θεοτήτων.

Όπως φαίνεται, τέλος μπορεί να μπει στα πάντα, εκτός από τη μαλακία. Κι αυτό είναι κρίμα, γιατί θα ήταν ίσως η μόνη λύση.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

12/04/2016, 03:13:25
Φορολογείται και η μαλακία πλέον.
Αν παντρευτείς και κάνεις παιδιά, αυτά είναι ήδη χρεωμένα από κατάσταση σπέρματος ακόμη.
Αν το κάνεις δεν είσαι μαλάκας φορολογούμενος?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/04/2016, 03:28:53
Όχι Μάριε.

Άλλο η μαλακία, άλλο η τεκνοποίηση. Από την άλλη, έχουμε γεμίσει πλιατσικολόγους. Μεταξύ άλλων, θεωρούν πως μπορούν να χώνουν την τσουτσού τους σε κάθε τρύπα, καθώς διδάχτηκαν ότι οι τρύπες είναι αφορμές και ευκαιρίες δημοκρατικής έκφρασης.

Κοντολογίς, πως η αυνανιστική εκσπερμάτιση σε κάθε ελεύθερη τρύπα, αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα του μαλάκα. Τα βλέπεις και στο forum. Τί να λέμε τώρα...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

12/04/2016, 03:46:50
Το βλέπω και στις Μαύρες Τρύπες.
Ολα εκεί καταλήγουν στο τέλος.
Και όταν βγαίνεις στην απέναντι πλευρά, όταν σε ξερνάει η Μαυρότρυπα, κοιτάς γύρω σου και βλέπεις έναν μαλάκα.

Τότε σκέπτεσαι και λες:

<< Για φαντάσου, ο μαλάκας κι εγώ...γλυτώσαμε!!>>

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

17/04/2016, 13:28:01

quote:
Τα μόνα εξερχόμενα υλικά είναι οι δορυφόροι και οι πύραυλοι.Τίποτα άλλο δεν την κοπανάει από την Γη.Η αρχιδεσμοφύλακας η κυρά-Βαρύτητα δεν το επιτρέπει.

Σοβαρέψου, ελαφριά και γρήγορα αέρια την κοπανάνε συνέχεια από τα υψηλά στρώματα...αλλιώς δεν θα είμασταν εδώ

hacker neoΝέο Μέλος
15/02/2004, 14:44:44
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ FORUM,
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΝΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΔΙΑΦΑΝΟ ΝΗΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ''ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ''.Η ΛΕΥΚΗ ΑΥΤΗ ΔΕΣΜΗ ΦΩΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ.

VIKINGΜέλος
15/02/2004, 15:41:25
quote:

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ FORUM,
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΝΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΔΙΑΦΑΝΟ ΝΗΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ''ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ''.Η ΛΕΥΚΗ ΑΥΤΗ ΔΕΣΜΗ ΦΩΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ.

Φιλε μου καλωσηρθες στο φορουμ.Προφανως αναφερεσαι στις λεγομενες
επιθανατιες εμπειριες.Πρεπει να σου πω οτι εχει δοθει καποια εξηγηση
απο την επιστημονικη κοινοτητα που θεωρω οτι ειναι κοντα στην αληθεια.

Αυτες λοιπον οι επιθανατιες εμπειριες σχετιζονται με το πολυπλοκο οργανο του εγκεφαλου κατα την αποψη μου.Εχουμε να κανουμε συμφωνα
με την αποψη καποιων επιστημονων με παραισθησεις που προκαλουνται
απο την εκλυση ενδορφινων στον ανθρωπινο εγκεφαλο.

Αυτο που λες με το φως που βλεπουν συμφωνα παντα με καποιους επιστημονες οφειλεται στην μηχανιστικη αντιδραση του αμφιβληστροειδους που εξαιτιας της ελλειψης οξυγονου αρχιζει να πυροδοτει τους νευρωνες του.Και επειδη στο "βοθριο" της ωχρης κηλιδας
του αμφιβληστροειδους υπαρχουν παρα πολλοι τετοιοι νευρωνες το αποτελεσμα ειναι οι ανθρωποι να βλεπουν ενα φωτεινο σημειο στην ακρη καποιου σκοτεινου τουνελ.
Οσο για την αισθηση της αιωρησης πανω απο το φυσικο σωμα,θεωρειται
οτι προκαλειται απο το μυαλο στην προσπαθεια του να ανασυνθεσει
μια δομη για τα στοιχεια που συνεχιζει να λαμβανει την ωρα που καταρρει η παρεγκεφαλιδα.

Μια αλλη εξηγηση που δινεται ειναι η δυσλειτουργια του κροταφικου λοβου που μπορει να παραγει σε καποιες περιπτωσεις παρομοια αποτελεσματα με τις εμπειριες των ανθρωπων που ανεφερες.

Μην ξεχνας επισης οτι αναλογες εμπειριες με αυτες που ειχαν πολλοι
ανθρωποι ειχαν και καποιοι που πηραν απαγορευμενα χαπια.

Σου θυμιζω και κατι αλλο που ισως δεν εχεις ακουσει,πολλοι αλκοολικοι βλεπουν ορισμενες φορες
αραχνες και αλλα εντομα να τους πλησιαζουν.Νομιζεις οτι ειναι πραγματικα αυτα που βλεπουν;Οχι βεβαια ειναι παραισθησεις.

Ειναι πολυπλοκες οι εξηγησεις που σου παρεθεσα αλλα οφειλουμε παντα
να εξεταζουμε απο την επιστημονικη σκοπια ολα τα παραξενα συμβαντα.

Μην ξεχνας φιλε μου οτι ο ανθρωπινος εγκεφαλος που ειναι μια μικροσκοπικη αντανακλαση του συμπαντικου μακροκοσμου δεν εχει ακομα
διερευνηθει πληρως απο τους επιστημονες,συγκεκριμενα δεν γνωριζουμε
παρα ελαχιστα πραγματα για τις λειτουργιες του εγκεφαλου.Ισως
ολες αυτες οι επιθανατιες εμπειριες να σχετιζονται με καποιο ειδος
ανεπτυγμενης πνευματικης λειτουργιας που βρισκεται περα απο τα εγκεφαλικα κυταρρα που αργοπεθαινουν.

Κατα την γμωμη και ολα αυτα που χαρακτηριζονται θαυματα απο την εκκλησια σχετιζονται με το ανεξερευνητο ανθρωπινο πνευμα.

hacker neoΝέο Μέλος
15/02/2004, 17:54:48
ΦΙΛΕ ΜΟΥ VIKING,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΧΤΩ. ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΘΗΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ.

mindtrapΝέο Μέλος
15/02/2004, 18:10:47
Λοπον εδω θα σημφωνησω με τον VIKING, βαση ενος πειραματος που θα περιγραψω. Υπηρχαν μαρτυριες καποιων ασθενων οτι ενω βρισκονταν πανω στο χειρουργικο τραπεζι, για καποια στιγμη εβλεπαν τον εαυτο τους να υπταται και απο κατω τους γιατρους να προσπαθουν να τους επαναφερουν στη ζωη, αφου τα μηχανηματα εδειχναν πως η λειτουργια της καρδιας ειχε σταματησει. Τοτε λοιπον καποια ερευνητρια τοποθετησε πανω απο το χειρουργικο τραπεζι μια μεγαλη φωτεινη πινακιδα, η οποια κατα διαστηματα αλλαζε μηνυματα. Οι επομενοι ασθενεις που περιεγραψαν παρομια εμπειρια, οταν ρωτηθηκαν για το αν ειδαν την πινακιδα απαντησαν οτι δεν ειδαν τιποτα απολυτως. Αυτο εξηγει λοιπον το οτι δεν πεθαινουν και επιστρεφουν, αλλα ειναι ενα παιχνιδι του εγκεφαλου που η προκαλειται απο καποια φαρμακα η απο ολα τα προηγουμενα που ειπε ο φιλος μας πιο πανω. Μην ξεχναμε οτι καποια φαρμακα που ελαττωνουν τον πονο (οπως πχ. καποια ειδικα αυτοκολλητα που χορηγουνται σε καρκινοπαθεις κλπ), δημιουργουν εντονες παρεσθησεις και κανουν τον ανθρωπο να βλεπει μπροστα του πραγματα που δεν ισχυουν. Αλλα παλι εδω θα πω οτι αυτο δεν εξηγειται ως θαυμα απο την εκκλησια. Ισα ισα κιολας δεν νομιζω οτι ο Θεος θα επαιζε με κατι τετοιο ωστε να μετανιωσει τελευταια στιγμη και να στειλει τον ανθρωπο πισω!!!!!!!!!!!!!!

strange things are reflections of our dreams into reality.

VIKINGΜέλος
15/02/2004, 20:43:08
Γεια σας και παλι φιλοι μου.Φιλε mindtrap αυτο που περιεγραψες το ειχα δει και εγω.Αν θυμαμαι καλα το ειχαν δειξει σε ενα ντοκυμαντερ
στην Νετ παλιοτερα.Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι εχουν
σταματησει αυτες οι ενδιαφερουσες εκπομπες και ντοκυμαντερ
για μεταφυσικα ζητηματα(σου θυμιζω την εκπομπη του μπονατσου στην ερτ
πριν 2 χρονια που σταματησε).Δυστυχως μονο το discovery δειχνει πολλα ενδιαφεροντα
πραγματα που σχετιζονται με μεταφυσικη.

Επισης θελω να θυμισω οτι καποιοι δεν ειχαν ευχαριστες "επιθανατιες εμπειριες" αλλα δυσαρεστες(βλεπαν κατι ασχημα οντα κ.λ.π).
Επισης και κατι ασχετο με το θεμα ηθελα να πω.Θα εχετε ισως ακουσει για ενα αλλο ανεξηγητο φαινομενο που
ειναι η αυταναφλεξη.Οι αυταναφλεξεις αυτες για τις οποιες μιλαω ειναι θανατηφορα ανεξηγητα περιστατικα
κατα τα οποια ενας ανθρωπος παιρνει φωτια χωρις εμφανη λογο και αιτια.Τετοια περιστατικα εχουν συμβει πολυ σπανια στο παρελθον.

Αλλα οπως προανεφερα πιστευω οτι ολα αυτα σχετιζονται με τον ανθρωπινο εγκεφαλο.

Παντως θα σας προτεινω αν σας ενδιαφερει να αγορασετε το βιβλιο
"ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ" ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΡΧΕΤΥΠΟ.

Edited by - VIKING on 15/02/2004 20:44:55

Elfish DimosΜέλος
15/02/2004, 21:05:40
Καλησπερα φιλοι μου. Θα δωσω μια απαντηση στο θεμα.Ενα συγγενικο μου προσωπο εχει καρκινο.Πριν ενα μηνα τον πηγαν για αλλαγη αιματος και επιδει δεν αντεξε ολη αυτη την διαδικασια επεσε σε κωμα.Οι γιατροι ειπαν οτι για καποια λεπτα ηταν κληνικα νεκρος.Βεβαια ολα πηγαν καλα υστερα.Μας ειπε οτι εβλεπε ενα ασπρο φως αλλα ηταν πολυ μακρυα του και δεν ειχε την δυναμη να φτασει.Μετα απο λιγο εβλεπε τους γιατρους απο κατω του και το σωμα του πανω στο κρεβατι.Μεσα σε λιγα δευτερολεπτα ανοιξε τα ματια του...

Keep nature alive..Mother earth will revenge...

nefertityΜέλος
15/02/2004, 21:17:24
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΤΕ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ VIKING ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΟ DISCOVERY.

VIKINGΜέλος
15/02/2004, 21:27:58
quote:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΤΕ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ VIKING ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΟ DISCOVERY.

Γεια σου φιλη nefertity.Το καναλι αυτο ειναι κατι σαν το filmnet.
Δηλαδη πρεπει να πληρωσεις για να αποκτησεις την συνδρομη.

Φιλε Elfish dimo λυπαμαι για τον συγγενη σου και ευχομαι να γινει καλα.

Edited by - VIKING on 15/02/2004 21:30:20

mindtrapΝέο Μέλος
16/02/2004, 16:20:06
Καλημερα σε ολους. Φιλε VIKING, εχει τυχει να πεσει στα χερια μου ενα μπλε βιβλιο που ελεγε για παραξενα φαινομενα, δεν ξερω αν ειναι και το ιδιο. Στο τελος του μαλιστα ελεγε για ακησεις αυτοσυγκεντρωσης, πως να λυγησεις ενα κουταλι και αλλα τετοια. Ανεφερε περιστατικα που καιγοταν μονον ο κορμος του ανθρωπου και οχι τα ακρα. Επεισης οτι καιγοταν ολος ο ανθρωπος κλπ. Τελοσπαντων διαφορετικα περιστατικα καθε φορα. Το αλλο παραξενο ειναι οτι στο βιβλιο ελεγε οτι δεν καιγονταν τα ρουχα τους... Αυτο πως το εξηγεις; Διοτι στο δικο μου βιβλιο απλα ανεφερε τα περιστατικα. Εδω μιλαμε για νομους της φυσης. Φωτια και πανι μαζι τι σου δινουν; Για εμενα και για τους πιο πολλους νομιζω πως δινουν σταχτη. Προσεξε με ομως, δεν το παω αλλου... Απλα επειδη καταλαβα οτι εισαι ανθρωπος με αξιολογες γνωσεις θα ηθελα να ακουσω και την δικη σου αποψη, χωρις να μου πεις παλι οτι ειναι θεμα μυαλου γιατι δεν νομιζω οι ανθρωποι που το επαθαν αυτο να το προκαλλεσαν κιολας. Ουτε βεβαια να τους ειχε περασει ποτε απο το μυαλο. Αφου παρω την απαντηση σου θα προσπαθησω να παρω και απο αλλου πληροφοριες για να δω ποιες θα μου φανουν πιο λογικες. Θα ηθελα μονο να μην μου ξαναδθσεις την κλασσικη σου απαντηση.

strange things are reflections of our dreams into reality.

VIKINGΜέλος
16/02/2004, 18:02:13
quote:
Επεισης οτι καιγοταν ολος ο ανθρωπος κλπ. Τελοσπαντων διαφορετικα περιστατικα καθε φορα. Το αλλο παραξενο ειναι οτι στο βιβλιο ελεγε οτι δεν καιγονταν τα ρουχα τους... Αυτο πως το εξηγεις;

quote:
Απλα επειδη καταλαβα οτι εισαι ανθρωπος με αξιολογες γνωσεις θα ηθελα να ακουσω και την δικη σου αποψη, χωρις να μου πεις παλι οτι ειναι θεμα μυαλου γιατι δεν νομιζω οι ανθρωποι που το επαθαν αυτο να το προκαλλεσαν κιολας

Γεια σου φιλε μου mindtrap και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Aυτο το μπλε βιβλιο που εχεις ισως ειναι αυτο
που προτεινα,αλλα δεν ειμαι βεβαιος γιατι λες οτι αναφερει μονο τα περιστατικα αυταναφλεξης.Τωρα σε οτι αφορα την αυταναφλεξη,δεν εχει δοθει
καποια πειστικη απαντηση.Για αυτο πρεπει να ειμαστε επιφυλαχτικοι.

Θα σου παραθεσω ορισμενες ερμηνειες για την αυταναφλεξη οπως τις εχει το βιβλιο:

1)Η αυτοματη αυταναφλεξη προκαλειται απο την "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΛΟΓΑ".
Ο Καρλος Καστανεντα μιλαει για αυτην στα βιβλια του.Δεν ξερω αν εχεις
ακουσει κατι σχετικα με ολα αυτα;

2)H αυτοματη αυταναφλεξη προκαλειται απο το "Μανιπουρα Τσακρα"(το "κεντρο της φωτιας" του ανθρωπινου σωματος,το οποιο η ανατολικη ιατρικη και ο βελονισμος το τοποθετουν στο λεγομενο "ηλιακο πλεγμα", κοντα στην κοιλια.).Και αυτο συμβαινει
γιατι το συγκεκριμενο τσακρα βγαινει "εκτος ελεγχου" προκαλωντας
ανεπιθυμητα αποτελεσματα.Υποτιθεται οτι ενας υψηλα μυημενος
σπουδαστης της γιογκα μπορει να ενεργοποιησει το τσακρα αυτο με τετοιο τροπο ωστε να λαμπει μεσα στο σκοταδι...

3)Η αυτοματη αυταναφλεξη προκαλειται απο ασυνειδητο και αυθορμητο tumo.Στην μαγικη θιβετιανη πρακτικη του Tumo λεγεται οτι
οι μυημενοι αναπαραγουν ισχυρη εσωτερικη θερμοτητα-σε κατασταση
εκστασης ωστε,αν καθονται στην εξοχη το χειμωνα το χιονι λιωνει ολογυρα τους(βασικα εχουμε να κανουμε με ψυχοσωματικο ελεγχο θερμοκρασιας σωματος).Αυτη η κατασταση εκστασης θα μπορουσε να
μαλιστα να εξηγει και το γεγονος οτι τα θυματα της αυταναφλεξης
παραμενουν αδρανη και σιωπηλα...

4)Αλλες ερμηνειες που κατα την γνωμη μου ειναι αστειες λενε
πως η αυτοματη αυταναφλεξη προκαλειται απο μαυρη μαγεια ή απο οντα
αλλων διαστασεων που εμφανιζονται στον κοσμο μας με την μορφη ιπταμενης φωτιας,ή απο επιθεσεις εξωγηινων ή οτι τα θυματα τα εκαψε ο θεος για τις αμαρτιες τους,ή χτυπηθηκαν απο κεραυνο κατα την διαρκεια καταιγιδας κατι
το οποιο ειναι αδυνατο καθως για να χτυπησει κεραυνος εναν ανθρωπο
πρεπει το ορθιο σωμα του να αποτελει το υψηλοτερο σημειο σε μια τελειως επιπεδη ευρυτερη περιοχη,ή να καθεται ακουμπωντας σε ενα δενδρο το οποιο αποτελει το υψηλοτερο αυτο σημειο ή σε μια κεραια κατω απο τις ιδεις συνθηκες.Αλλα στην περιπτωση του κεραυνου δεν εχουμε απανθρακωση του σωματος.
Ας μην ξεχναμε οτι η αυταναφλεξη εχει
συμβει κυριως σε κλειστους χωρους και με κλειστα παραθυρα.

Edited by - VIKING on 16/02/2004 18:04:44