- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
macedon:
Ομολογώ πως δεν μπορώ να βγάλω νόημα από τα λεγόμενά σου. Δεν ξέρω σε ποια γλώσσα γράφεις, πάντως αυτά ελληνικά δεν είναι. Ελάχιστα πράγματα απ'αυτά που γράφεις βγάζουν νόημα. Για παράδειγμα:
quote:europaios2:
Προς ενημέρωσή μου το Ευαγγέλιο θα εξακολουθούν να το έχουν ή όχι[/i]
macedon:
Ποιοί? Για ποιό λόγο; Πού αναφέρεσαι άνθρωπέ μου;
-Σε αυτό που έγραψες:.....macedon: ...<<Για την ενημέρωσή σου, οι εικόνες έχουν κατεβεί από τους τοίχους της Βουλής και έχει αποφασιστεί να κατεβούν και από τα Δικαστήρια, ώστε να εξασφαλίζεται (και) η τυπική αμεροληψία της δικαιοσύνης όσον αφορά το θρησκευτικό αίσθημα του κατηγορουμένου.>>
-Kαι αναφέρομαι στη χρήση του Ευαγγελίου πάνω στο οποίο ορκίζονται.
.............-Ξέρεις για την κατανόηση των εκφράσεων χρειάζεται και η απαραίτητη νόηση.
-Ίσως να σε μπέρδεψε που δεν είχα βάλει κόμμα. Ίσως αν είχα γράψει...<<Προς ενημέρωσή μου, το Ευαγγέλιο θα εξακολουθούν να το έχουν ή όχι στα δικαστήρια προκειμένου να ορκίζονται οι μάρτυρες? να μην είχες μπερδευτεί!
quote:
europaios2:
Προς ενημέρωσή σου κανένας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας ΜΕΤΑ ΑΝΔΡΕΑ, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τη μασονική στοά στας Αθήνας!
macedon:
(σχόλιο στην απόφαση αποκαθήλωσης των εικόνων από τα δικαστήρια)!
-Λες τέτοιες αποφάσεις ν απαίρνονται ερήμην του πρωθυπουργού?
quote:
europaios2:
Στο Αφγανιστάν ο φόνος για λογαριασμό του Κορανίου είναι επιβεβλημένος!
macedon:
Και πάλι, θα ήθελα μια σχετική αναφορά. Ποιός νόμος το λέει;
-Ειδήσεις δεν ακούς? Καταδίκασαν σε θάνατο νεαρό δημοσιογράφο επιδή τοποθέτησή του, θεωρήθηκε προσβλητική για το κοράνι.
quote:
quote:europaios2:
Διακρίνεις καμιά ομοιότητα
macedon:
Φυσικά. Στην Ελλάδα σε φυλακίζουν για αντίστοιχο παράπτωμα (άρθρα 198-199 του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα).
-Για ανάφερέτα! να δούμε τι ακριβώς γράφουν!
quote:
macedon:
Καλά, ότι πεις. Λάθος δικό μου που προσπάθησα να μιλήσω έστω και για μια φορά σοβαρά μαζί σου. Καλά κάνω και σ'αφήνω στο γιαπετ. Ο ανθρωπος είναι εκπαιδευμένος, όχι σαν και μένα.
-Μπά συνεργάζεσται?
quote:
macedon:Κάναμε ποτέ εμείς οι δάσκαλοι διωγμούς; Εναντίον ποιών; Πότε; Γιατί;
-Εννοώ στα πρώτα βήματα του Χριστιανισμού, αλλά αφού το εξιδικεύεις, ήδη εσύ αποκάθήλωσες από μόνος σου τις εικόνες σε δημόσιο κτήριο, χωρίς να ρωτήσεις κανέναν! κατά συνείδηση όπως έγραψες! ευτυχώς που δεν παιρνιέσαι για αντιπροσωπευτικό δείγμα δασκάλων.
quote:
macedon:Είναι ο έβδομος κανόνας της τέταρτης οικουμενικής συνόδου της Χαλκηδόνας (451 μαχχ).
-Δεν τον έχω πρόχειρο φαντάζομαι δε θα είναι και μακρύς για να τον γράψεις, θα με υποχρεώσεις.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
Καλά, ότι πεις. Λάθος δικό μου που προσπάθησα να μιλήσω έστω και για μια φορά σοβαρά μαζί σου. Καλά κάνω και σ'αφήνω στο γιαπετ. Ο ανθρωπος είναι εκπαιδευμένος, όχι σαν και μένα.
Φίλε macedon, μην το λες, έχει φτάσει προ πολλού, στα όριά της και η εκπαίδευσή μου και η ικανότητα επικοινωνίας με το είδος...
Αλλά, για να είμαστε και δίκαιοι, για προσπάθησε να μπεις στη θέση του συμπαθέστατου ευρωπαίου2 και να προσπαθείς απ' τη μια να καταλάβεις τις αρλούμπες κι απ' την άλλη να γίνεσαι και αναμεταδότης τους.
Νομίζω πως αυτός είναι ένας απ' τους λόγους που έχει ενδιαφέρον ο χριστιανικός εμφύλιος.
Εγώ κι εσύ τι θα γράφαμε, αν προσπαθούσαμε να ερμηνεύσουμε την κατσίκα με τα επτά κατσικάκια και μάλιστα, διαφωνόντας επι της... ουσίας;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Λυπαμαι που καποιοι ειναι δασκαλοι στο εκπαιδευτικο μας συστημα.Γιαυτο τα παιδια μας βγαινουν τουβλα.
Όντως είναι λυπηρό, να βγάζει το εκπαιδευτικό σύστημα, τούβλα.
Να φανταστερίς, ότι μπορείς να ακούσεις απ' αυτά, ακόμη και ότι ο χριστός είναι ο μεγαλύτερος... στρατηλάτης, όλων των εποχών.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:quote:
Οπως σου είπα υπέδειξε τον κανόνα αυτόν, για να τον μελετήσω.Είναι ο έβδομος κανόνας της τέταρτης οικουμενικής συνόδου της Χαλκηδόνας (451 μαχχ).
macedon
Κανών Ζ'
Τούς άπαξ εν κλήρω τεταγμένους, ή και μοναστάς, ωρίσαμεν μήτε επί στρατείαν, μήτε επί αξίαν κοσμικήν έρχεσθαι ή, τούτο τολμώντας, και μη μεταμελομένους, ώστε επιστρέψαι επί τούτο, ο δια Θεόν πρότερον είλοντο, αναθεματίζεσθαι.
Ο Ζ κανόνας της Δ’ Οικουμενικής συνόδου λέει κάτι άλλο και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την άρνηση στράτευσης των Μ.τ.Ι.
Ο εν λόγω κανόνας, αναφέρεται, επίσης, και στα κοσμικά αξιώματα, από τα οποία ένας κληρικός ή μοναχός θα πρέπει να απέχει.
Ο εν λόγω κανόνας «αποαγορεύει» τη συμμετοχή κληρικών και μοναχών στην επιδίωξη διάφορων κοσμικών αξιωμάτων, χωρίς να τους απαγορεύει και τη συμμετοχή τους στην άμυνα του έθνους.
Το γεγονός πως αρκετοί κληρικοί και μοναχοί πρωτοστάτησαν στους διάφορους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους μας, και δεν αφορίστηκαν από την Ιεραρχία, αποδεικνύει αυτό που λέω πιο πάνω.

quote:
γιαπετ:
Φίλε macedon, μην το λες, έχει φτάσει προ πολλού, στα όριά της και η εκπαίδευσή μου και η ικανότητα επικοινωνίας με το είδος...Αλλά, για να είμαστε και δίκαιοι, για προσπάθησε να μπεις στη θέση του συμπαθέστατου ευρωπαίου2 και να προσπαθείς απ' τη μια να καταλάβεις τις αρλούμπες κι απ' την άλλη να γίνεσαι και αναμεταδότης τους.
-Λες ρε γιαπετ? να προσπαθώ να καταλάβω αρλούμπες για να τις αναμεταδώσω? έχω πιο σοβαρές δουλιές να κάνω! Μία από αυτές είναι να στηλιτεύω τις αρλούμπες που λέγονται για τον Χριστιανισμό!
quote:
γιαπετ:
Εγώ κι εσύ τι θα γράφαμε, αν προσπαθούσαμε να ερμηνεύσουμε την κατσίκα με τα επτά κατσικάκια και μάλιστα, διαφωνόντας επι της... ουσίας;
-Μη το λες αρκεί να γνωρίζατε εάν, η κατσίκα με τα επτά κατσικάκια είχνα ασπαστεί το Χριστιανισμό!......ου......είχατε να γράψετε!
quote:
Όντως είναι λυπηρό, να βγάζει το εκπαιδευτικό σύστημα, τούβλα.
Να φανταστερίς, ότι μπορείς να ακούσεις απ' αυτά, ακόμη και ότι ο χριστός είναι ο μεγαλύτερος... στρατηλάτης, όλων των εποχών.
-Εξαρτάτε πως τίθεται! αν το δεις από πολεμικής σκοπιάς σίγουρα όχι! αν το δεις όμως από πλευράς επίτευξης αγωνιστικού στόχου σίγουρα ναι! Σκέψου ότι ο αγώνας Του έγινε εκεί γύρω στη Γαλιλαία! άντε και λίγο απένατι! η νίκη του όμως έφτασε από το νότιο μέχρι το βόρειο πόλο! βέβαια σύγκριση Υιού Θεού με άνθρωπο δε μπορεί να γίνει! Θα μπορούσες όμως να ζητήσεις διευκρινήσεις από τον Μιχαήλ αμέσως μετά την τοποθέτησή του, ήταν πιο σωστό! αντ' αυτού μόλις είπε μια πικρή αλήθεια έτρεξες να τον στηλιτεύσεις!
-Αν το πάμε όμως και αλλιώς! δε θυμάμαι ποτέ τέτοιες γκάφες όπως στις μέρες μας όταν κατά την παρέλαση ρωτάνε τα παιδια! τι γιορτάζουμε? και αρκετά από αυτά ψάχνονται! Αν την ευθύνη δεν την έχουν οι εκπαιδευτικοί, πιος την έχει? Για κοίτα σήμερα τι έγινε με τους αλήτες που τα κάναν γυαλιά καρφιά στο Πανεπιστήμιο! Αλήθεια οι εκπαιδευτικοί τόσα χρόνια τι τους δίδασκαν? Για κοίτα χθες αλλά και αύριο με τα τσοντοβιντεάκια που τραβούνται στα σχολεία! που είναι οι εκπαιδευτικοί?
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
Ψηλός
Ο Ζ κανόνας της Δ’ Οικουμενικής συνόδου λέει κάτι άλλο και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την άρνηση στράτευσης των Μ.τ.Ι.
O Z κανόνας λέει αυτό ακριβώς που λέει. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει, ευχαρίστως να στο μεταφράσω. Λέει λοιπόν:
Τούς άπαξ εν κλήρω τεταγμένους, ή και μοναστάς, ωρίσαμεν μήτε επί στρατείαν, μήτε επί αξίαν κοσμικήν έρχεσθαι ή, τούτο τολμώντας, και μη μεταμελομένους, ώστε επιστρέψαι επί τούτο, ο δια Θεόν πρότερον είλοντο, αναθεματίζεσθαι.
δηλαδή σε απλά ελληνικά:
Οι κληρικοί και οι μοναχοί ούτε να στρατεύονται ούτε κοσμικές αξίες να αναλαμβάνουν και αυτοί που το τολμούν και δεν μετανιώνουν ώστε να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση που διάλεξαν για το Θεό, να αφορίζονται.
quote:
Ψηλός
Ο εν λόγω κανόνας «αποαγορεύει» τη συμμετοχή κληρικών και μοναχών στην επιδίωξη διάφορων κοσμικών αξιωμάτων, χωρίς να τους απαγορεύει και τη συμμετοχή τους στην άμυνα του έθνους.
Ο παρών κανόνας απαγορεύει ρητά τη στράτευση και την απόκτηση κοσμικών αξιωμάτων από μοναχούς και κληρικούς επί ποινή αφορισμού. Ρητά και κατηγορηματικά.
Τα υπόλοιπα είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να βγάλεις τους αναγνώστες τυφλούς και ηλίθιους.
Και για ενημέρωσή σου, το ίδιο σχεδόν οριζόταν στις "Νεαρές" του Γιουτπράδα, σχετικά με τη στράτευση μοναχών και κληρικών. Γι'αυτό γέμιζαν τα μοναστήρια και δεν έβρισκε στρατιώτες να πολεμήσουν τους Οθωμανούς ο Παλαιολόγος.

macedon
quote:
γιαπετ
Φίλε macedon, μην το λες, έχει φτάσει προ πολλού, στα όριά της και η εκπαίδευσή μου και η ικανότητα επικοινωνίας με το είδος...
Η αλήθεια πάντως είναι πως οι διάλογοί σου (λέμε τώρα) με συγκεκριμένα μέλη συγκεκριμένων απόψεων αγγίζει τα όρια του μυστηρίου και της επιστημονικής φαντασίας. "Αυτή η απάντηση άραγε, σε ποιό σχόλιο του γιάπετ αντιστοιχεί; Κι αν αντιστοιχεί στο α΄, γιατί είναι άσχετη με το σχόλιο αυτό; ".
Παράδειγμα:
Σχόλιο: Νομίζω πως αυτός είναι ένας απ' τους λόγους που έχει ενδιαφέρον ο χριστιανικός εμφύλιος.
...αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ ορθοδόξων χριστιανών και χριστιανών μαρτύρων του Ιεχωβά και στην αδυναμία συμφωνίας πάνω στο τι λέει η ίδια ακριβώς πηγή την οποία χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές.
Απάντηση: "Μη το λες αρκεί να γνωρίζατε εάν, η κατσίκα με τα επτά κατσικάκια είχνα ασπαστεί το Χριστιανισμό!......ου......είχατε να γράψετε!"
Συμπέρασμα: take the egg and give it a haircut.

macedon
quote:
Σκέψου ότι ο αγώνας Του έγινε εκεί γύρω στη Γαλιλαία! άντε και λίγο απένατι!
Κάποιος που χρησιμοποιεί το ίδιο... ψευδώνυμο με σένα, έγραψε για μεγάλα και μακρυνά ταξείδια του χριστού. Τώρα περιορίστηκαν γύρω απ' τη Γαλιλαία;
quote:
-Αν το πάμε όμως και αλλιώς! δε θυμάμαι ποτέ τέτοιες γκάφες όπως στις μέρες μας όταν κατά την παρέλαση ρωτάνε τα παιδια! τι γιορτάζουμε? και αρκετά από αυτά ψάχνονται! Αν την ευθύνη δεν την έχουν οι εκπαιδευτικοί, πιος την έχει?
Οι γονείς.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
-Πέρα από αυτό μην ξεχνάς τον πατριάρχη Σέργιο που έδωσε όλη την περιουσία της Εκκλησίας στον αυτοκράτορα Ηράκλειο, συμμετέχεοντας έτσι ενεργά στον πόλεμο και σώζοντας το Βυζάντιο, και έτσι ο Ηράκλειος μπόρεσε και ανασύνταξε το στρατό και απέκρουσε ή μάλλον διέλυσε τους Πέρσες!
quote:
Ο παρών κανόνας απαγορεύει ρητά τη στράτευση και την απόκτηση κοσμικών αξιωμάτων από μοναχούς και κληρικούς επί ποινή αφορισμού. Ρητά και κατηγορηματικά.quote:
-Σίγουρα θέλει αναθεώρηση εκτός και αν δε χρειάζεται αφού στην πράξη έχει καταργηθεί!....... εξάλου το είδαμε, με τρανταχτά παραδείγματα όπως με τον παπαφλεσα,
-Βέβαια με την ίδια λογική του αφορισμού θα πρέπει να αφορίσουμε τον παππά-Σαμουήλ στο Σούλι! ο οποίος ανατινάχτηκε προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων μαζί με δεκάδες πιστούς. Άρα είναι αυτόχειρας και φονιάς μαζί. Οπότε να τον αφορίσουμε?....... να αναθεωρήσουμε κάποια άρθρα,........... απλώς να αδιαφορήσουμε? Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι προκειμένου να μη δίνονται δικαιώματα για πονηρές παρεξηγήσεις να συγκαλέσουμε μία νέα οικουμενική σύνοδο και εκεί να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
quote:
macedon:
Σχόλιο: Νομίζω πως αυτός είναι ένας απ' τους λόγους που έχει ενδιαφέρον ο χριστιανικός εμφύλιος.
...αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ ορθοδόξων χριστιανών και χριστιανών μαρτύρων του Ιεχωβά και στην αδυναμία συμφωνίας πάνω στο τι λέει η ίδια ακριβώς πηγή την οποία χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές.
europaios2:
Απάντηση: "Μη το λες αρκεί να γνωρίζατε εάν, η κατσίκα με τα επτά κατσικάκια είχνα ασπαστεί το Χριστιανισμό!......ου......είχατε να γράψετε!"
Συμπέρασμα: take the egg and give it a haircut.
-To δικό μου συμπέρασμα...Τσί ιστάι! νυ κρυέ νταούτ!
[quote]γιαπετ:
Κάποιος που χρησιμοποιεί το ίδιο... ψευδώνυμο με σένα, έγραψε για μεγάλα και μακρυνά ταξείδια του χριστού. Τώρα περιορίστηκαν γύρω απ' τη Γαλιλαία;
-Δεν έγραψε για μεγάλα και μακρυνά ταξίδια! έγραψε για απεναντι στην Περσία! αν έγραψε για απέναντι στην Ολλανδία θα δικαιώσουν να το πεις!
αλλά η Περσία γεωγραφικά πως να το κάνουμε αν κοιτάξουμε στο χάρτη από θαλάσσης είναι απέναντι.
[quote] europaios2:
-Αν το πάμε όμως και αλλιώς! δε θυμάμαι ποτέ τέτοιες γκάφες όπως στις μέρες μας όταν κατά την παρέλαση ρωτάνε τα παιδια! τι γιορτάζουμε? και αρκετά από αυτά ψάχνονται! Αν την ευθύνη δεν την έχουν οι εκπαιδευτικοί, πιος την έχει?
γιαπετ: Οι γονείς.
-Όσο για τους γονείς αυτοί τα στέλνουν στο σχολείο! εκεί τι γίνεται!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
Μα μαλλον χτιζεις ολοκληρη οικοδομη.Ευγε
Πράγματι, έχει εδώ μέσα, όλων των ειδών.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
macedon:
europaios2:
Συμπέρασμα: take the egg and give it a haircut.--------------------------------------------------------------------------------
-To δικό μου συμπέρασμα...Τσί ιστάι! νυ κρυέ νταούτ!
Αυτό καλείται να το αποκρυπτογραφήσει ο macedon.
quote:
-Δεν έγραψε για μεγάλα και μακρυνά ταξίδια! έγραψε για απεναντι στην Περσία! αν έγραψε για απέναντι στην Ολλανδία θα δικαιώσουν να το πεις!
αλλά η Περσία γεωγραφικά πως να το κάνουμε αν κοιτάξουμε στο χάρτη από θαλάσσης είναι απέναντι.
Στο χάρτη είναι τέσσερα δάκτυλα απόσταση.
Αν ξεκινήσεις κατευθυνόμενος προς τα ανατολικά, θα πρέπει να περάσεις Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ιράκ και τσαπ.. βρίσκεσαι στο Ιράν.
Αυτό που υπογράμμισα δεν το κατάλαβα εντελώς.
Απέναντι από πού;
Από (ποιάς) θαλάσσης, αν το κοιτάξεις το Ιράν είναι απέναντι απ' το Ισραήλ
Πρόσεξε διότι αν πάς απέναντι και ρωτήσεις πού είναι το "απέναντι", θα σου δείξουν το σημείο που βρισκόσουν πριν.
Οπότε είναι εύκολο να μπερδευτείς.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ - Πρόσεξε διότι αν πάς απέναντι και ρωτήσεις πού είναι το "απέναντι", θα σου δείξουν το σημείο που βρισκόσουν πριν.

Αν ξεκινήσεις κατευθυνόμενος προς τα ανατολικά, θα πρέπει να περάσεις Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ιράκ και τσαπ.. βρίσκεσαι στο Ιράν.>>
-Eίδες πόσο απλό είναι?
Δε θυμάμαι καλά υπήρχε τότε η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράκ? ή η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία?
quote:
Αυτό που υπογράμμισα δεν το κατάλαβα εντελώς.
Απέναντι από πού;
Από (ποιάς) θαλάσσης, αν το κοιτάξεις το Ιράν είναι απέναντι απ' το Ισραήλ
Πρόσεξε διότι αν πάς απέναντι και ρωτήσεις πού είναι το "απέναντι", θα σου δείξουν το σημείο που βρισκόσουν πριν.Οπότε είναι εύκολο να μπερδευτείς.
-Κοίταξε, θα πάμε Σ.Αραβία, θα βγούμε στα παράλια στον Περσικό κόλπο, θα πάρουμε το καράβι από τα παράλια και θα πάμε απέναντι στην Περσία, θα τους δείξουμε το χάρτη που θα έχουμε μαζί μας! οπότε θα τους ρωτήσουμε εσύ θα πεις: που είναι το απένατι?
-Και γω θα τους δείξω το Ισραήλ και θα τους ρωτήσω εάν στο χάρτη το βλέπουν να βρίσκεται απέναντί τους....!
-Έτσι θα μάθουμε από πρώτο χέρι!
-(πάντως επειδή ενδέχεται να έχει θαλασσοταραχή και επειδή εγώ δεν μπορώ να γαληνέψω τη θάλασσα σαν τον Ιησού, καλού κακού να γνωρίζεις καλό κολύμπι!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
Δε θυμάμαι καλά υπήρχε τότε η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράκ? ή η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία?
Κι αν δεν υπήρχαν, σημαίνει ότι η Περσία, ήταν πιο κοντά;
Τέλος πάντων και στην Περσία πήγε και όπου αλλού θέλεις.
Δικός μας είναι, ότι θέλουμε τον κάνουμε κι όπου θέλουμε τον στέλνουμε.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ
Κι αν δεν υπήρχαν, σημαίνει ότι η Περσία, ήταν πιο κοντά;

macedon
quote:Φίλε europaios2 , ο Χριστιανισμός αναπτύχθηκε αρχικά στα λιμάνια της Μεσογείου ανάμεσα στις Εβραϊκές κοινότητες που ζούσαν εκεί και πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν ο Μεσίας των γραφών .
γιαπετ Να φανταστερίς, ότι μπορείς να ακούσεις απ' αυτά, ακόμη και ότι ο χριστός είναι ο μεγαλύτερος... στρατηλάτης, όλων των εποχών.
europaios2 Εξαρτάτε πως τίθεται! αν το δεις από πολεμικής σκοπιάς σίγουρα όχι! αν το δεις όμως από πλευράς επίτευξης αγωνιστικού στόχου σίγουρα ναι! Σκέψου ότι ο αγώνας Του έγινε εκεί γύρω στη Γαλιλαία! άντε και λίγο απένατι! η νίκη του όμως έφτασε από το νότιο μέχρι το βόρειο πόλο!
Αλλωστέ σε αυτές τις κοινότητες έστειλε τις επιστολές του και εμίλησε ο Παύλος . Όταν λέμε πχ «Προς Κορινθίους επιστολή» δεν εννοούμε προς τους Έλληνες της Κορίνθου , αλλά προς την Εβραϊκή κοινότητα που ζούσε στην Κόρινθο .
Τον Χριστιανισμό τον επέβαλαν με σφαγές και διωγμούς στους υποτελείς λαούς της επικράτειάς τους οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες , όταν θεώρησαν ότι τους βόλευε μία ενιαία θρησκεία στην επικράτειά τους , που προήγαγε την υποτέλεια στην παρούσα ζωή , υποσχόμενη ανταμοιβές σε κάποια μέλλουσα .
Δεν σου κάνει εντύπωση το ότι ο Χριστιανισμός επεκράτησε μόνο στις κτήσεις της πάλαι ποτέ Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και δεν διαδόθηκε και αποτελεί μειονότητα στην Κίνα , την Ιαπωνία ,τις Ινδίες , το Θιβέτ , το Νεπάλ , την Κορέα κλπ;
Όσο για τους πόλους και τα άλλα μέρη που υπαινίσσεσαι και πάλι με σφαγές από τους Ευρωπαίους κατακτητές επιβλήθηκε στους ιθαγενείς . (Βλέπε τους Κονκισταδόρες και την ιστορία της Αμερικής) .
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
Φίλε europaios2 , ο Χριστιανισμός αναπτύχθηκε αρχικά στα λιμάνια της Μεσογείου ανάμεσα στις Εβραϊκές κοινότητες που ζούσαν εκεί και πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν ο Μεσίας των γραφών .
Λογικό!
quote:
Αλλωστέ σε αυτές τις κοινότητες έστειλε τις επιστολές του και εμίλησε ο Παύλος . Όταν λέμε πχ «Προς Κορινθίους επιστολή» δεν εννοούμε προς τους Έλληνες της Κορίνθου , αλλά προς την Εβραϊκή κοινότητα που ζούσε στην Κόρινθο
-Κατά Μάρκου......κη στοίχος 11-19 (κοντεύω να το μάθω απέξω!), .......και προσελθών ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων, εδόθη μοι πάσα εξουσίαν εν ουρανώ και επί γης.
... πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύνματος.
-Παντού σε όλη τη γη του δώθηκε η εξουσία φίλε μου! και για αυτό παντού σε όλα τα έθνη είπε να κυριχτεί το Ευαγγέλιο!
quote:
Τον Χριστιανισμό τον επέβαλαν με σφαγές και διωγμούς στους υποτελείς λαούς της επικράτειάς τους οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες , όταν θεώρησαν ότι τους βόλευε μία ενιαία θρησκεία στην επικράτειά τους , που προήγαγε την υποτέλεια στην παρούσα ζωή , υποσχόμενη ανταμοιβές σε κάποια μέλλουσα .
Τον Χριστιανισμό προσπάθησαν να τον εξαφανίσουν με σφαγές και διωγμούς στους υποτελείς λαούς της επικράτειάς τους οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες! όταν δεν τα κατάφεραν! και πολύ αργότερα! τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική αυτοκρατορία προσπάθησαν να είναι με το ρεύμα που δεν ήταν άλλο παρά ο Χριστιανιμός! και για να το αποδείξουν και διωγμούς κάναν και φόνους και καταστροφές εναντίων κάθε αντίθετης θρησκείας! Σε μικρό βαθμό όμως, γαιτί δε χρειαζόταν! η μεγάλη πλειοψηφία ήσαν Χριστιανοί! χέχρι και οι Βούλγαροι εκχριστιανίστηκαν χωρίς κανέναν απολύτως πόλεμο! Τα παραμύθια που διαβάζεις ως μόνο σκοπό έχουν την πώληση βιβλίων στηριζόμενα εν μέρη στην αφέλεια και εν μέρη στο πληγομένο φιλότητμο του Έλληνα που καθημερινά βλέπει να τον κοροιδεύει η μαμά ΕΛΛΑΔΑ και αντί να παρει ένα ξύλο να τους κυνηγήσει (τους ψευταράδες και τους μασκαράδες) κάθεται και ψάχνει για διέξοδο σε παραμύθια και στην ανακλαλυψη της Αμερικής! παρασυρόμενος από διαφόρους επιτήδειους!
quote:
Δεν σου κάνει εντύπωση το ότι ο Χριστιανισμός επεκράτησε μόνο στις κτήσεις της πάλαι ποτέ Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και δεν διαδόθηκε και αποτελεί μειονότητα στην Κίνα , την Ιαπωνία ,τις Ινδίες , το Θιβέτ , το Νεπάλ , την Κορέα κλπ;
-Όχι, εντύπωση θα μου έκανε το αντίθετο! δεν υπήρχαν τότε τα μέσα, για τόσα μακρυνά ταξίδια! ούτε οι πρώτοι Χριστιανοί ήσαν χιλιάδες για να μοιραστούν δεξιά, αριστερά! Μετρημένοι στα δάκτυλα ήσαν και όμως τα κατάφεραν αποδεικνύοντας ένα από τα μεγαλήτερα θαύματα!
quote:
Όσο για τους πόλους και τα άλλα μέρη που υπαινίσσεσαι και πάλι με σφαγές από τους Ευρωπαίους κατακτητές επιβλήθηκε στους ιθαγενείς . (Βλέπε τους Κονκισταδόρες και την ιστορία της Αμερικής
-Δεν επέβαλαν με σφαγές τη θρησκεία! την εξουσία επέβαλαν! μόνοι τους εκχριστιανίστηκαν! και ούτε για Ιεραποστολή είχαν πάει εκεί οι κοκινσταδόρες!
-Δε μου λες 400 χρόνια τους Μουσουλμάνους είχαμε πανω από το κεφάλι μας! πιος εκμουσουλμανοποιήθηκε? η πίστη δεν ξεριζώνεται! όπως δεν ξεριζώθηκε από τους πρώτους Χριστιανούς!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!