- Cyber-family - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Ναι, οι «πόρτες» τους φάνηκαν με την…….«τιμή» που τους έκαναν οι Αμερικανοί στο θέμα των Σκοπίων…….Φάνηκαν τόοοοοσο διάφανα οι «αγαστές σχέσεις επιρροής» ώστε……έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την μη ενημέρωση τους!!
Σιγά μην σου δώσουν και την κάτω Ιταλία οι Αμερικάνοι επειδή είναι ο Πατριάρχης στην Κων/πολη.
Σοβαρέψου λέω εγώ.
Τι να μας πεις και συ κακόμοιρε.
Ψάχνεις να πιαστείς από κάπου να με ακυρώσεις.
Αλλά που!
Χωρίς επιχειρήματα που βγαίνεις γυμνός μέσα στα αγκάθια ρεεεεεεε!!!!!!!!
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Edited by - WWalker on 21/11/2005 19:46:32
«Σιγά μην σου δώσουν και την κάτω Ιταλία οι Αμερικάνοι επειδή είναι ο Πατριάρχης στην Κων/πολη.
Σοβαρέψου λέω εγώ.»
Δηλαδή, για να καταλάβουμε το συλλογισμό σου, η ενημέρωση ως προς τις προθέσεις (και όχι η συζήτηση!!) για την ανακοίνωση ενός de facto θέματος από τους Αμερικανούς προς τον Αρχ. Δημήτριο, ισούται με……επιστροφή εδαφών από την εποχή του Σωκράτη??????
Ωραία! Και έλεγα και’γω, με τι είδους «ανάλυση» τελικά προσεγγίζεις τέτοια θέματα……
Δηλαδή, για να το αντιληφθούμε καλύτερα, εάν ΔΕΝ είχε «επιρροή» ο Δημήτριος, τότε ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ???
WWalker:
«Τι να μας πεις και συ κακόμοιρε.»
Κακόμοιρος, είναι αυτός που δεν λέει να αντιληφθεί ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αυτός που σέρνεται πίσω από τις διαπλοκές και τα μελανά σημεία του ράσου, αυτός που ζει στο σήμερα κοιτώντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και των άθλιων στιγμών της.
WWalker:
«Ψάχνεις να πιαστείς από κάπου να με ακυρώσεις.»
Το να σε «ακυρώσω» δεν έχει ενδιαφέρον. Το να πιέζεσαι όμως και να μας λες τις βαθύτερες απόψεις σου, ναι.
Τα υπόλοιπα, είναι προσωπικές σου πικρίες.
WWalker:
«Χωρίς επιχειρήματα που βγαίνεις γυμνός μέσα στα αγκάθια ρεεεεεεε!!!!!!!!»
Ναι βρε, σαν αυτό με…την κάτω Ιταλία???![]()
![]()
![]()
Για την ταμπακέρα όμως φίλτατε, και πάλι τίποτα. Όπως συνήθως.![]()
![]()
Κάτι τέτοια κάνεις και σε βαριέμαι.
Και να πεις να έγραφες και τίποτα αξιόλογο, να χρήζει σχολιασμού, πάει στα κομμάτια.
----------------------
«Κάτι τέτοια κάνεις και σε βαριέμαι.»
Ναι, ναι, φυσικά, φυσικά…….![]()
![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Και να πεις να έγραφες και τίποτα αξιόλογο, να χρήζει σχολιασμού, πάει στα κομμάτια.»
Ε, δεν μπορούμε όλοι ρε μεγάλε να λεγόμαστε…… WWalker!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Κάτι τέτοια κάνεις και σε βαριέμαι.»Ναι, ναι, φυσικά, φυσικά…….
Έννοια σου και σου 'ρχεται!
quote:
WWalker:
«Και να πεις να έγραφες και τίποτα αξιόλογο, να χρήζει σχολιασμού, πάει στα κομμάτια.»Ε, δεν μπορούμε όλοι ρε μεγάλε να λεγόμαστε…… WWalker!!!!
Και πως μπορείτε να λέγεστε, αγαπητέ Νικολή; Schwabe ή μήπως ΚΡΙΤΤΟΝ? Λέω γιατί μια απ'τα ίδια είστε!
----------------------
«Έννοια σου και σου 'ρχεται!»
Κι άλλη…προφητεία βρε????????????![]()
![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Και πως μπορείτε να λέγεστε, αγαπητέ Νικολή; Schwabe ή μήπως ΚΡΙΤΤΟΝ? Λέω γιατί μια απ'τα ίδια είστε!»
Εμένα ΚΡΙΤΤΟΝ (!)? Ντεν γκνωρίζει!!
Ξέρεις κάτι και δεν μας το λες??
Εσύ μήπως…..νεο-απολογητής!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Και πως μπορείτε να λέγεστε, αγαπητέ Νικολή; Schwabe ή μήπως ΚΡΙΤΤΟΝ? Λέω γιατί μια απ'τα ίδια είστε!»Εμένα ΚΡΙΤΤΟΝ (!)? Ντεν γκνωρίζει!!
Ξέρεις κάτι και δεν μας το λες??
Εσύ μήπως…..νεο-απολογητής!!!!!
Μπα, μπα δεν θα μου φτιάξεις και μένα ένα τόπικ όπως ο φίλος σου να γράφει "ΚΡΥΦΤΟΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ WWALKER" όπως παλιά φτιάξανε στον Ψηλό και στον Σνούπυ;
----------------------
Τι θα χάσω από την τσέπη μου δηλαδή.
Εκτός από τα δις που ΔΕΝ θα πληρώνουμε.
quote:Διάβασε τα πρώτα ποστ του GDS1.
Μιας και αναφερόμουνα στον Velial που νομίζει ότι τα σκάμε στους παπάδες, θα μου πει και μένα κανείς τι ακριβώς σκάω στους παπάδες;
Λέω, γιατί εγώ το μόνο που "σκάω" στους παπάδες είναι ένα 50άλεπτο για να πάρω κερί, και αυτό καλά κάνω και το σκάω, γιατί το κερί δεν μου ανήκει.
Εκτός κι αν τ' αμφισβητείς...
quote:Τι το επιλήψιμο σ' αυτό;
περιουσιών του Πατριαρχείου σε Τουρκικό έδαφος τις οποίες οι Τούρκοι συνεχώς δημεύουν με πρόσχημα το ότι ο Χριστός δεν παρουσιάζεται στο δικαστήριο να τις διεκδικήσει (!!!),
Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο; Και χωρίς κανένα πρόσχημα.
Απλώς θα τους εφαρμόσουμε αυτά που μας κηρύττουν. Με τους δύο χιτώνες κλπ...
Οι ίδιοι λένε ότι δεν τους ανήκει αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία.
Σε ποιόν ανήκει; Στον θεό;
quote:Δηλαδή για τον θεό είναι κακό να πολεμάς για την πατρίδα σου;
Απαντώντας λοιπόν σε αυτό, εγώ θα σου πω ότι δεν πρόκειται να πολεμήσει, για τον απλό λόγο ότι είναι παπάς.
quote:Ασχετα με το τι νομίζεις αγαπητέ, ρίξε μια ματιά σ' αυτό..."Αποφοίτησε από τη Θεολογική σχολή της Χάλκης το 1961 και κατόπιν χειροτονήθηκε διάκονος στις 13 Αυγούστου 1961 από τον Μητροπολίτη τότε Ίμβρου και Τενέδου Μελίτωνα, οπότε και μετονομάσθηκε Βαρθολομαίος. Αμέσως μετά την απόλυση του από τον Τουρκικό στρατό το 1963, ...από εδώ:--> http://www.cmkon.org/Patriarxes.htm.
Τώρα να είχαν οι Τούρκοι τόση έλλειψη από στρατιώτες δεν το νομίζω.
Τούρκος πολίτης, Τούρκος στρατιώτης, στην Τουρκία γεννήθηκε...
Σε τι διαφέρει από έναν Τουρκο αλήθεια;
Κι αφού είναι στρατεύσιμος, θα πολεμίσει φυσικά για την Τουρκία!
Κι εμείς ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!
...κι εσύ τον υπερασπίζεσαι!
Προς ποίου όφελος;
quote:Ας υποθέσουμε ότι δεν τα τρώει κανείς.
Αυτό τώρα, για να στο απαντήσω, θα πρέπει να βρίσκομαι μέσα στο λογιστήριο και να βλέπω αν "τα τρώει" κανένας.
Που καταλήγουν;
Καλώς μας ήρθες GTS1.
Σου κρατάμε την θέση ζεστή!![]()
quote:...και των Τούρκων προς την Ευρώπη, απ' ότι φαίνεται εδώ: "Την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον η Τουρκία θα ενταχθεί στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προσαρμοζόμενη στο Ευρωπαϊκό πρότυπο, εξέφρασε χθες στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδεχόμενος την αποστολή από το Ηράκλειο που οργάνωσε η Νομαρχία.", ...από εδώ: http://www.patris.gr/archive/2002/12/17/6th.html
το Πατριαρχείο παίζει τον ρόλο της "κερκόπορτας" για εμάς προς τους τούρκους,
Κάνει ότι θα έκανε κι ένας Τούρκος για την πατρίδα του!
Και ούτε λέξη για τον όρο που λέγεται Κύπρος!
ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;;;
Για ποια κίτρινα άλογα και πράσινες ελιές μας μιλάς;;
Δεν βλέπεις τριγύρω σου τη διαπλοκή και τη βρωμιά, στην Εκκλησία κόλλησες εσύ;; Άνθρωποι την απαρτίζουν και Αυτή και ορισμένοι, ελάχιστοι ευτυχώς, "συνάδουν" με τον "παλμό" της εποχής μας που κυριαρχεί στην κοινωνία του σήμερα, στην κοινωνία που ΕΣΥ ονειρεύεσαι.
Που είναι ο κόσμος για τον οποίο εσύ μας μιλάς;; ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ!!
Όχι τίποτα άλλο, αλλά εμείς αυτό που βλέπουμε, τουλάχιστον στην Ελλαδίτσα μας σήμερα που μαλώνει με τα ρούχα της και προσπαθεί να φτιάξει φανταστικούς εχθρούς - ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ -, είναι ένα απέραντο τοπίο διαπλοκής, κομπίνας, εκμετάλλευσης, ......
Ορίστε λοιπόν, ο άνθρωπος δεν έχει ούτε φόβο Θεού, ούτε φόβο ανθρώπου, .... σου αρέσει λοιπόν όπως τα έχει σκ#5τ%$σει σήμερα;;;
Αφού σταύρωσε το Θεάνθρωπο έγινε Θεός ο ίδιος, ορίστε λοιπόν τα αποτελέσματα, χαίρεσαι για την κατάντια μας;;; ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΜΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ;;
Και μια που συνέχεια το λες και το ξαναλές, για πες μας λοιπόν, πότε το έθνος μας διήνυε λαμπρότερη πορεία, επί εποχής Βυζαντίου ή σήμερα;;;
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 21/11/2005 23:25:17
Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις το γιατί ο Πατριάρχης εκφράζεται έτσι;;;
Ή μήπως θέλει κι άλλο τόσο μυαλό να καταλάβεις γιατί οι πολιτικοί μας (ο Γιάννης και ο Γιαννάκης, εννοώ), ρίχνουν ζουμπεκιές, γίνονται κουμπάροι και κάνουν τους τσαρλατάνους για χάρη των γειτόνων μας;;
ΤΕΛΙΚΑ, ΛΥΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΡΙΑ: εσύ τι πληρώνεις για τον Πατριάρχη;;;
Φιλικά όπως πάντα
quote:1. Να σε πληροφορήσω Ψηλέ μου ότι από το κάθε € που εισπράττει το κράτος, τα 83 λεπτά προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους.
ΤΕΛΙΚΑ, ΛΥΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΡΙΑ: εσύ τι πληρώνεις για τον Πατριάρχη;;;
2. Είμαι μισθωτός.
3. Διάβασε κι εσύ τα πρώτα ποστ του GDS1.
quote:Ξεκαθαρα λοιπον το ποιμνιο του Πατριαρχειου ειναι Ελληνες. Ομως στο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005" ( Α. Κατα τας εθνικας εορτας) φερεται ως ημερα αργιας των Πατριαρχικων γραφειων η 30η Αυγουστου ,επισημαινετε δε ως επετειος της νικης του Αρχιστρατηγου. Να διευκρινησω δε οτι η επετειος αυτη αφορα τις σφαγες του Κεμαλ Ατατουρκ κατα του Ελληνισμου τις Μικρας Ασιας το 1922.
Όσον αφορά την Τουρκία τώρα, σε παραπέμπω στη Λωζάνη, με την οποία αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να παραμείνουν οι Έλληνες στην Πόλη ώστε το Πατριαρχείο να έχει ποίμνιο, το οποίο από μόνο του είναι ήδη μια μεγάλη πρόφαση από την οποία αγκιστρωθήκαμε.
Κατα συνεπειαν λοιπον οι Ελληνες (της πολης) και το Πατριαρχειο γιορταζουν τις σφαγες των Ελληνων !Ευγε!Και σε σενα και στο Πατριαρχειο.
Και σαν να μην εφτανε αυτο καθε χρονο το ελλη-ρωμαικο κρατος στερει απο τους Ελληνες πολιτες αρκετα δις στελνοντας τα (μετρητα παρακαλω)με ακρα μυστικοτητα στο εν λογο Πατριαρχειο.(http://www.davlos.gr/pdf/19068.pdf)
Σε καποιο αλλο τοπικ παρεθεσα τους υπο των Πατριαρχων αφορισμους της επαναστασης.Το χειροτερο ομως ειναι αλλο.Υπηρξαν και υποκινητες εμφυλιου πολεμου . Ποιοι; Οι ελεω θεου πατριαρχαι Αγαθαγγελος1828 και Γρηγοριος στ΄ 1840. Μεταξυ αλλων λεει ο Θ.Φαρμακιδης:
»Και ΕΚΕΙΝΟΣ(σημ.Ο Αγαθαγγελος) ύπο το προσχημα Θρησκευτικων παραινέσεων, εμελέτησε ν΄ αποτοξευση μεταξυ των Έλληνων ΕΜΦΥΛΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ και ΟΥΤΟΣ (σημ. Ο Γρηγοριος) υπο το προσχημα της διατηρησεως ακεραιου και απαραχαράκτου' της ορθοδοξίας, επενόησεν ή ανεδεχθη να εκτελεση παρ΄αλλων επινοημενον ολεθριωτατον σχεδιον!
»ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ απο των ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΩΝ και ΟIΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ!!».
.
Και ολα αυτα για να μην χασουν την εξουσια και κυριως τον "παρά".Ποτε δεν τους ενοιαξε ο Ελληνικος λαος,ποτε!Μια ζωη του πιναν το αιμα με χιλιους δυο τροπους .Μεγαλοι εφευρετες!
Να θυμισω την "τακτικη" ,την "κανονικη",την "χρονιατικη" φορολογια...και τις εκτακτες οπως τα περιβοητα "εμβατικια", "φιλοτιμα", "ζητειαι", "συνοικεσια", "δισκοι", "λειτουργικα", προθεσεις", "ψυχομεριδια", "απανταχουσες"....
Καπως ετσι λοιπον εκαναν αυτην την τρομερη περιουσια που αναφερει ο φιλτατος Schwabe,η οποια σαφεστατα δεν τους ανηκει.
Πολυ ευστοχο λοιπον το θεμα του GDS1 : Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΕΣ....ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ 1000
Αφού βρε, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς και με σιγουριά πόση περιουσία έχει η Εκκλησία και τι πληρώνει ή παραχωρεί από φόρους το κράτος στην Εκκλησία.
Όλοι εικασίες κάνουν, και όλοι έχουν την τάση, παρακινούμενοι από την "αγάπη" τους προς την Εκκλησία, να βάζουν δικές τους σάλτσες και να κάνουν την τρίχα τριχιά!!!
Φιλικά όπως πάντα
Εγώ, πάντως, ένα πράγμα ξέρω, άσχετα με το τί γράφουν οι φίλοι μας στο Δαυλό: όλοι οι οπλαρχηγοί, κατά την επανάσταση του 21, πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε μάχη, πήγαιναν στην εκκλησία για να ευλογήσουν τα όπλα τους!!
Τώρα, το τι θα πει ο Δαυλός ή και ο κάθε οπαδός ή και αναγνώστης του, μάλλον λίγη έως καθόλου σημασία έχουν!!
Φιλικά όπως πάντα
quote:Το έγγραφο αυτό: http://www.davlos.gr/pdf/19068.pdf...δεν υφίσταται;
Εμ αυτό τώρα από το Δαυλό μου θύμισε κάτι λάτρεις συνομωσιών και τον Ιντιάνα Τζόουνς που ανακαλύπτουν μυστικά έγγραφα και απόρρητες πληροφορίες (αφού είναι τέτοια, πώς στην ευχή αυτοί τα ανακαλύπτουν, ένα Θεός ξέρει!!)!!
Ο Δαυλός λέει ψέμματα;
quote:Κανε τον κοπο να μπεις στην σελιδα που εδωσα και μετα μιλας ή διαψευδεις.
Εμ αυτό τώρα από το Δαυλό μου θύμισε
quote:Και τι σημαινει αυτο.Οτι το ιερατειο δεν εκλεβε ;
Εγώ, πάντως, ένα πράγμα ξέρω, άσχετα με το τί γράφουν οι φίλοι μας στο Δαυλό: όλοι οι οπλαρχηγοί, κατά την επανάσταση του 21, πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε μάχη, πήγαιναν στην εκκλησία για να ευλογήσουν τα όπλα τους!!
quote:Ο δαυλος στο συγκεκριμενο θεμα δεν εκφραζει γνωμη.Φερνει ντοκουμεντα και μαλιστα αδιαψευστα.Εχω την εντυπωση οτι παραληρεις!
Τώρα, το τι θα πει ο Δαυλός ή και ο κάθε οπαδός ή και αναγνώστης του, μάλλον λίγη έως καθόλου σημασία έχουν!!
«Μπα, μπα δεν θα μου φτιάξεις και μένα ένα τόπικ όπως ο φίλος σου να γράφει "ΚΡΥΦΤΟΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ WWALKER" όπως παλιά φτιάξανε στον Ψηλό και στον Σνούπυ;»
Για να σου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο, υποθέτω, θα πρέπει να αποτελεί ο λόγος και τα γραφόμενα σου αντικείμενο σοβαρής αντιπαράθεσης.
Αντιλαμβάνεσαι γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ??![]()
![]()
«Καλά βρε Σβάμπε, σε ποιον πλανήτη ζεις εσύ;;»
Εγώ άλλο ήθελα να σε ρωτήσω: τι χρονολογία βλέπεις?
Ψηλός:
«Δεν βλέπεις τριγύρω σου τη διαπλοκή και τη βρωμιά, στην Εκκλησία κόλλησες εσύ;;»
Δεν προχωράμε με συμψηφισμούς αγαπητέ, αλλά κατονομάζουμε τα πράγματα ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. Απλό είναι.
Ψηλός:
«Που είναι ο κόσμος για τον οποίο εσύ μας μιλάς;; ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ!!»
Πες μας κάτι άλλο: πότε και που υπήρξε ένα καλό παράδειγμα «χριστιανικής κοινωνίας» που ΕΣΥ χαριεντίζεσαι? ΠΟΥ αγαπητέ?
Στο θεοκρατικό «Βυζάντιο» (άσε που ποτέ δεν λέγονταν έτσι)? Μήπως θέλεις να μας υποδείξεις κάτι? Στον αντίποδα, η δημοκρατία για παράδειγμα είναι ένα γέννημα των μη-χριστιανικών κοινωνιών.
Λοιπόν?
Ψηλός:
«Ορίστε λοιπόν, ο άνθρωπος δεν έχει ούτε φόβο Θεού, ούτε φόβο ανθρώπου, .... σου αρέσει λοιπόν όπως τα έχει σκ#5τ%$σει σήμερα;;;»
Ο άνθρωπος όταν έχει την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ του θεού, τότε γίνεται αδίστακτος και ανεύθυνος. Και τούτο διότι αισθάνεται ότι θα «δικαιωθεί» στην…..άλλη τη ζωή από τον Θεό του και πάει λέγοντας.
Όλοι αυτοί που ανατινάζονται φίλτατε στον αέρα, ξέρεις, ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΕΧΟΥΝΕ! Όλοι αυτοί οι ανώμαλοι και εκμεταλλευτές ιερωμένοι, που συνεχώς βγαίνουνε στην φόρα, ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΕΧΟΥΝΕ!
Θέλεις να πούμε και άλλα?
Ψηλός:
«Και μια που συνέχεια το λες και το ξαναλές, για πες μας λοιπόν, πότε το έθνος μας διήνυε λαμπρότερη πορεία, επί εποχής Βυζαντίου ή σήμερα;;;»
Πρώτον, δεν διένυε «το έθνος μας» καμία πορεία, τουλάχιστον για πολλούς αιώνες, και τούτο διότι η Νέα Ρώμη ήταν η μεταφορά της έδρας των Ρωμαίων ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, και δεύτερον η όποια πορεία ΕΙΧΕ το έθνος ανεκόπη από τους εκχριστιανισμένους δυτικούς.
Επίσης, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα, καθώς το σημερινό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ έχει διάρκεια κατά πολύ μικρότερη του Ρωμαϊκού, καθώς και ότι τότε υπήρξε μια ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ενώ σήμερα είναι μια μικρή χώρα των Βαλκανίων.
Ωστόσο, σήμερα είναι σαφώς καλύτερα, καθώς υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ, κάτι που χαρακτήριζε ανέκαθεν τον Έλληνα αλλά όχι το θεοκρατικό Βυζάντιο, όπως και μια σταδιακά ολοένα βελτιούμενη κατάσταση των επιστημών.
Εν ολίγοις, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Εάν δε μελετήσουμε και την σταδιακή φθορά και απαξία της αυτοκρατορίας στο διάβα των αιώνων, τότε αντιλαμβανόμαστε γιατί ο κόσμος μιλάει σήμερα για τον Μέγα Αλέξανδρο ως ζωντανό παράδειγμα Ελληνικού μεγαλείου και όχι για κάποιον αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης.