ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παραπλανητικός τίτλος θέματος: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

- Παραπλανητικός τίτλος θέματος: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

Mpritzoulakis32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
MpritzoulakisΝέο Μέλος
14/07/2007, 01:46:51
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ LINK *** ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F-16 ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟ UFO!!!ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΣΚΟΥ!!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙΤΕ!!!!!

11/7/2007

14/07/2007, 02:35:55
Mpritzoulakis λυπάμαι, ήρθες δεύτερος.
Ήδη έχει μπει ακόμα ένα μέλος στα forums, με σκοπό να μας ξεγελάσει ώστε να μπούμε στη σελίδα με το bitefight και να μας "δαγκώσει" για να κερδίσει πόντους. Ο χώρος αυτός προσφέρεται για συζητήσεις επάνω στη θεματολογία μας. Έχετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται αυτό που κάνετε από τους κανόνες του παιχνιδιού αυτού;

Το θέμα αυτό απενεργοποιείται και μεταφέρεται στο "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...
Επίσης, έγινε επέμβαση στο link για το "δάγκωμα", στον τίτλο του θέματος (έχει προστεθεί ο χαρακτηρισμός "παραπλανητικός τίτλος θέματος) και τέλος, ο λογαριασμός σου απενεργοποιείται.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

Lady in BlackΝέο Μέλος
10/10/2005, 19:19:02
Kαλησπέρα!

Aπάντηση δεν μπορώ να δώσω, γι' αυτό επιτρέψτε μου να συμμετέχω εκφράζοντας τις δικές μου απορίες...

Kι αν είναι AΠΛΩΣ μια λέξη... «έλα...» στο τηλεφώνημα που μόλις έκανα?
Kι αν είναι AΠΛΩΣ μια ανάσα... που έκανε το στομάχι μου να πεταρίσει?
Kι αν είναι AΠΛΩΣ μια σκέψη... που έδωσε χαμόγελο στην καλημέρα μου?
Kι αν είναι AΠΛΩΣ ένα φιλί... που με πλημμύρισε με χρώματα κι ας μην το έδωσα ποτέ?
Kι αν είναι AΠΛΩΣ ένα άγγιγμα... που μόνο η ψυχή μου ένιωσε?

Kι αν είναι AΠΛΩΣ...
σε δέχομαι...
σε εμπιστεύομαι...
διαφωνώ όμως σε σέβομαι...
γίνομαι EΣY...
γιατί είμαι EΓΩ?

Φιλικά
Lady in Black

10/10/2005, 20:01:13
quote:

ΑΓΑΠΗ.
Αν τα αγαπήσεις όλα δεν γίνεσαι ένα πάλι με την φύση;

Έχω την εντύπωση ότι πάνω κάτω τα ίδια πράγματα πιστεύουμε όλοι
Και δεν το ξέρουμε!

Ισως επειδή δεν έχουμε καταλάβει ακόμα αυτούς που μας τα είπαν ή μας τα δίδαξαν ή που δεν αντέχουμε να δούμε την αλήθεια…

απο πρόσφατα που διάβασα το θέμα δεν ήξερα τι να γράψω μιας και όλοι λίγο πολύ με καλυπτατε είτε με τα όμορφα ποιηματά σας είτε με τους προβληματισμούς και της απόψεις σας, τελικά ναι όλοι λίγο πολύ τα ίδια πρέπει να πιστεύουμε και δεν το έχουμε καταλάβει διότι δεν έχουμε ξεπεράσει τον εγωισμό μας αυτός ίσως δεν μας αφήνει να φτάσουμε στην κορύφωση για να βρείς τον ευατό σου πρέπει πρώτα να τον απαρνηθείς, πρέπει να εξελήξεις τον έρωτα στην υπέρτατη αγάπη να αγαπήσης τον άλλο περισότερο απο τον εαυτό σου.
Όπως η μάνα η ερωτευμένη με το παιδί της.

Προχθές Σάββατο δούλευε μέχρι αργά όταν ήρθε στο σπίτι ήμουν με το νυχτικό άλουστη ακόμα, κουρασμένη και εφτιαχνα κουλουράκια για τα παιδιά τον ακουσα στης σκάλες και καρδιοχτήπησα έρχεται επιτέλους.. έτρεξα να σουλουπωθώ να χτενιστω, να του αρέσω...όταν είναι κοντά μου ολα είναι έντάξει..όλα..αυτό είναι έρωτας μου.
Ο γίος μου είναι δικός μου κατάδικός μου είναι ο πιο όμορφος ο πιό τέλειος γιός του κόσμου θα έδινα την ζωή μου για αυτόν αυτή είναι η υπέρτατη αγάπη μου.

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

10/10/2005, 20:19:45
Με συγκίνησες Τριανταφυλλιά, μύρισες απόψε σαν κάτι ρόδα που δεν μαραίνονται μέσα από την αλήθεια της ευωδιάς τους.

Η στοργή ταιριάζει πολύ με την αγάπη,
η μία κρυφ΄αγγίζει την άλλη,
ανάσα που ευωδιάζει, κοινό το μονοπάτι,
στο χθες [το δες], το ναι, το πάλι.

Η στοργή φιλάει τα χείλη των ερώτων
σαν θησαυρό τα κρατάει
γελά μιλάει διψάει
τρυφερά γελάει, στ΄αγνάντεμα των φώτων.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.

10/10/2005, 22:22:06
Είναι κάποιοι , που ερωτεύονται κάθε λίγο και μια άλλη διαφορετική γυναίκα και αντιστρόφως .

Και όμως δεν γνώρισαν ποτέ τον έρωτα , μπερδεύουνε την βούρτσα με την …

Υπάρχεις και εσύ ρε ΑΦΡΟΔΙΤΗ ,που μια φορά ερωτεύθηκες και έκανες τον έρωτα αληθινό τραγούδι .

Όπως έγραψες :

Ήταν θάνατος και ζωή μαζί .

Αυτό όμως το πάθος , που βγαίνει μέσα από την ψυχή σου , το διακρίνω κάθε φορά που αναφέρεσαι στον έρωτα , η την αγάπη .

Πραγματικά , δεν ξανά έχω γνωρίσει ( έστω και μέσα από τα forum ) , μεγαλύτερο πάθος από το δικό σου .

Θα έλεγα απλά .

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ είναι :

Αληθινό παιδί του έρωτα και της αγάπης .

Μείνε όπως είσαι, γιατί με αυτά που γράφεις ,με προτρέπεις και εμένα θετικά .

Ένα ευχαριστώ , ίσως δεν είναι αρκετό .

11/10/2005, 07:34:51
Έρωτας...
Το πιο περίεργο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος...
Τόσο ωραίο, σε ανεβάζει στους αιθέρες.
Σε κάνει να νιώθεις πως είσαι σε άλλη διάσταση, σου δίνει καινούριο νόημα στη ζωή.
Σε κάνει να ξυπνάς το πρωΐ και να βλέπεις την κάθε μέρα με αισιοδοξία.
Ταυτίζεσαι κι εναρμονίζεσαι με το άλλο άτομο.
Κι όταν αυτό φεύγειτι μένει πίσω?
Αναμνήσεις, πόνος ίσως και θλίψη.
Όπως είπε κι η Αφροδίτη έρωτας και θάνατος.
Όμως προτιμώ να πεθαίνω με αυτόν τον τρόπο.
Υποδηλώνει οτι έχω ζήσει...

In anticipation of my resurrection...

11/10/2005, 08:35:23
quote:

Είναι κάποιοι , που ερωτεύονται κάθε λίγο και μια άλλη διαφορετική γυναίκα και αντιστρόφως .
Και όμως δεν γνώρισαν ποτέ τον έρωτα , μπερδεύουνε την βούρτσα με την …
Υπάρχεις και εσύ ρε ΑΦΡΟΔΙΤΗ ,που μια φορά ερωτεύθηκες και έκανες τον έρωτα αληθινό τραγούδι .
Όπως έγραψες :
Ήταν θάνατος και ζωή μαζί .
Αυτό όμως το πάθος , που βγαίνει μέσα από την ψυχή σου , το διακρίνω κάθε φορά που αναφέρεσαι στον έρωτα , η την αγάπη .
Πραγματικά , δεν ξανά έχω γνωρίσει ( έστω και μέσα από τα forum ) , μεγαλύτερο πάθος από το δικό σου .
Θα έλεγα απλά .
Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ είναι :
Αληθινό παιδί του έρωτα και της αγάπης .
Μείνε όπως είσαι, γιατί με αυτά που γράφεις ,με προτρέπεις και εμένα θετικά .
Ένα ευχαριστώ , ίσως δεν είναι αρκετό .

Σε ευχαριστώ που με αναφέρεις ως γνήσιο παιδί του έρωτα και της αγάπης. ΄Ετσι είμαι. Του σεβασμού της αυτοθυσίας της πίστης και της εμπιστοσύνης. Σπάνιο ε; ΄Αλλοι γελούν, παίζουν προσπερνούν. Μετανοούν εκ των υστέρων.
Κι αν ματώνω πέφτω και σηκώνομαι. Ξέρεις ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ μου σέ αυτό θυμίζω τα παιδιά. Χτυπάω και πάλι συνέρχομαι και ξανά στο παιχνίδι της ζωής. Λίγο δάκρυ, και ξανά από την αρχή. Ναι μιά φορά αγάπησα. ΄Οντως. Λάθος άτομο θα μου πεις. Και ποιός μπορεί να το κρίνει. Δεν είμαι Θεός. Θα μείνω έτσι γιατί αν αλλάξω τακτική θα ραγίσω ως καλή πορσελάνη.
Εγώ σε ευχαριστώ. Είσαι θετικός αληθινός και ντόμπρος. ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ παιδί του πάθους. Σε ότι κάνω. ΄Ισως γι΄αυτό κάποια πράγματα στέφονται με επιτυχία. Αν και από τη λέξη επιτυχία προτιμώ τη λέξη ευτυχία. Είναι πιό ομαλή. Προσωπική υπόθεση. ΚΑΘΑΡΗ, σαν τα νερά των ποταμών που δεν λερώθηκαν ακόμη από ανθρώπινα χέρια.
Καλημέρα. ΄Ανθρωπε!!!

Θα μείνω ίδια
με ένα όνειρο μικρό
όχι μισό,
φωτιά στην Καλημέρα
φως στα ταξίδια,
θ΄αργοπεθαίνω και θα ζω,
σαν το χρυσό

τραγούδι του αγέρα...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη γίνεστε η αγάπη!Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα!Είναι μία φυσική δύναμη και πρέπει συνεπώς να περικλείει την αλήθεια.

11/10/2005, 08:38:49
quote:

Έρωτας...
Το πιο περίεργο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος...
Τόσο ωραίο, σε ανεβάζει στους αιθέρες.
Σε κάνει να νιώθεις πως είσαι σε άλλη διάσταση, σου δίνει καινούριο νόημα στη ζωή.
Σε κάνει να ξυπνάς το πρωΐ και να βλέπεις την κάθε μέρα με αισιοδοξία.
Ταυτίζεσαι κι εναρμονίζεσαι με το άλλο άτομο.
Κι όταν αυτό φεύγει τι μένει πίσω?
Αναμνήσεις, πόνος ίσως και θλίψη.
Όπως είπε κι η Αφροδίτη έρωτας και θάνατος.
Όμως προτιμώ να πεθαίνω με αυτόν τον τρόπο.
Υποδηλώνει οτι έχω ζήσει...

Σοφό. Υποδηλώνει πως έζησες...
Γέμισες με φως την ψυχή. ΄Η και σκότος.
Αυτή η θλίψη έχει παράξενη γεύση.
Μοναξιάς. Γνώσης. Αδιέξοδου. Ελπίδας. Αναγέννησης. Θυσίας. Επαναπροσέγγισης; Τι; ΄Ολα και τίποτα.
Ο Στέλιος Ρόκκος έλεγε σε ένα τραγούδι του: Πονάει η αγάπη.
Δίκιο είχε.
Κάτι τελειώνει και αφήνει πίσω λίγο φως.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

11/10/2005, 10:06:14
quote:
Σοφό. Υποδηλώνει πως έζησες...
Γέμισες με φως την ψυχή. ΄Η και σκότος.
Αυτή η θλίψη έχει παράξενη γεύση.
Μοναξιάς. Γνώσης. Αδιέξοδου. Ελπίδας. Αναγέννησης. Θυσίας. Επαναπροσέγγισης; Τι; ΄Ολα και τίποτα.
Ο Στέλιος Ρόκκος έλεγε σε ένα τραγούδι του: Πονάει η αγάπη.
Δίκιο είχε.

Ναι, το έζησα.
Και δεν θα το άλλαζα αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω.
Και πάλι θα επέλεγα να το βιώσω και να νιώσω όσα ένιωσα.
Όμορφα κι άσχημα συναισθήματα, ανάκατα όλα μαζί.
Και μου άφησε όντως την γεύση με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις.
Όλα όσα ανέφερες, καλή μου, τα ένιωσα.
Κι έμαθα αρκετά.
Δεν θέλω να βγάλω τον έρωτα από την ζωή μου.
Είναι στην ανθρώπινη φύση ο έρωτας.
Αν τον απαρνηθείς μένεις μισός.
Οι άνθρωποι αποζητούν τον έρωτα, το δόσιμο που επιτυγχάνεται μέσα από αυτό.
Δεν θα μπορούσα λοιπόν να απαρνηθώ την φύση μου...

In anticipation of my resurrection...

El MoryaΝέο Μέλος
11/10/2005, 15:42:24
Ομιλείτε για τον σεξουαλικό έρωτα ή για τον Έρωτα αδέλφια μου;Γιατι ο δεύτερος υπερβαίνει τον πρώτο κατά πολυ,αν και δίδεται η δυνατότητα να γίνει διάμεσο.

Ο πρώτος αφορά τα γεννητικά όργανα και έχει να κάνει με το ερωτιδευς δηλαδή μικρός έρως.
Ο δεύτερος προϋποθέτει συνεχής αναζήτηση στα ερωτήματα της ψυχής και αφορά κυρίως την υπαρξιακή κατασταση του θεανθρώπου.

Ένας ερωτικός ανθρωπος,δηλαδη ο ανήκων εις τον έρωτα θα μπορούσε να είναι και ένας ασκητής που απέχει από την σεξουαλική πράξη.
O συναισθηματισμός που διακρίνει τους φίλους που έγραψαν πιο πάνω χωρίς να επιδιώκω να τους προσβάλλω είναι αποτέλεσμα μιας ερώτησης που δεν βρήκε απαντηση.Ουσιαστικα είναι ένας ερωτας που δεν κατάφερε να γεννηθεί ποτέ στην συνολική ύπαρξη τους,και εγκλώβισε ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητας τους στην θλιψη.Θλιψη σημαίνει αδυναμία κατανόησης της φύσεως της εμπειρίας στην οποία πήρε μέρος η σωματοψυχη.Αν ο ερωτάς όπως ειπώθηκε οδηγεί στον θανατο,τοτε θα έπρεπε να είχε παρατηρηθεί από τους προλαλήσαντες ότι η προσωπικότητα τους είναι ανανεωμένη και με ανοιχτούς ορίζοντες
για νέα ερωτηματα.Ο ερωτάς πεθαίνει γιατί μεταφέρει μέσα του το σπόρο της αγάπης γι αυτό και μόνο, ο ερωτάς αποτελεί αδιάσπαστη έννοια με τον θανατο.Οταν ο έρωτας πεθαίνει σημαίνει ότι η αποστολή του τελείωσε και παραδίδει στην ύπαρξη μας την Αγαπη.Η αγάπη όμως οδηγεί στην γαληνη.Υπαρχει γαληνή μέσα μας αδέλφια μου;Αν ναι ο έρωτας είναι πλέον συνεχής παλλόμενη υπαρξιακή κατάσταση και όχι μια αναλαμπη.Οταν ο έρωτας αδυνατεί να φτάσει στην εκπλήρωση του γίνεται θλιψη.Ο έρωτας που σαπίζει μολύνει τον νου και η σκέψη αρρωσταίνει γιατί η θλίψη γίνεται για τον έρωτα ότι το νερό για τα λουλουδια.Αν τον ποτίζουμε λοιπόν με θλίψη παραμορφώνουμε την ουσία του και αυτό που ανθίζει είναι ένα συναισθηματικό αδιέξοδο.

Μην φυτεύετε μόνο την θλίψη στις λέξεις των ποιημάτων σας γιατί ο κήπος σας θα γεμίσει μαραζωμένα τριαντάφυλλα.

Εύχομαι ειρήνη στις καρδιές όλων μας.

11/10/2005, 16:05:47
quote:
Ουσιαστικα είναι ένας ερωτας που δεν κατάφερε να γεννηθεί ποτέ στην συνολική ύπαρξη τους,και εγκλώβισε ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητας τους στην θλιψη.Θλιψη σημαίνει αδυναμία κατανόησης της φύσεως της εμπειρίας στην οποία πήρε μέρος η σωματοψυχη.

Συμφωνώ απόλυτα !

Για να είναι με κεφαλαίο ο Ερωτας πρέπει να οδηγεί πέρα από την θλίψη και τον θάνατο... Πρέπει να μετουσιώνεται σε Αγάπη ξέχωρα από την απλή σωματική επαφή... Αν αυτή εκλείψει τι γίνεται? πεθαίνει και η Αγάπη?

τι το ερωτικό έχουν τα δακρυσμένα μάτια που κοιτούν μελαγχολικά τις σταγόνες της βροχής αναπολώντας περασμένα μεγαλεία?

ο Ερωτας μετριέται στην απώλεια του και είναι αυθεντικός όταν παραμερίζει την θλίψη και αφήνει καρδιές ανοιχτές, ψυχές γεμάτες με Φως...

δεν είναι δυνατόν κάτι τόσο καλό να δηλητηριάζει την ύπαρξη μας...

ο Ερωτας, η Αγάπη, πρέπει να είναι δύναμη ολοκλήρωσης και όχι αγωνία αποχαιρετισμού και νοσταλγία....

πρέπει να είναι ενίσχυση της φυσικής μας αθωότητας και όχι απογοήτευση ...

πέρασα πρόσφατα από ένα μαγαζί με αντικείμενα ινδικής προέλευσης κι εκεί δίπλα στις εικόνες του Shiva είδα αξεσουάρ της Hello Kitty... πολύ χαριτωμένα ομολογουμένως αλλά για ψυχές που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το Θείο...

η ίδια αναλογία υπάρχει κι εδώ...

και τα τριαντάφυλλα είναι όμορφα αλλά δεν έχουν τίποτα από την λάμψη της αληθινής, ουσιαστικής και αιώνιας Αγάπης....

Galadriel

the truth is OUTthere

11/10/2005, 17:21:16
quote:

[font=Century Gothic]

Ο ερωτάς πεθαίνει γιατί μεταφέρει μέσα του το σπόρο της αγάπης γι αυτό και μόνο, ο ερωτάς αποτελεί αδιάσπαστη έννοια με τον θανατο.Οταν ο έρωτας πεθαίνει σημαίνει ότι η αποστολή του τελείωσε και παραδίδει στην ύπαρξη μας την Αγαπη.Η αγάπη όμως οδηγεί στην γαληνη.Υπαρχει γαληνή μέσα μας αδέλφια μου;Αν ναι ο έρωτας είναι πλέον συνεχής παλλόμενη υπαρξιακή κατάσταση και όχι μια αναλαμπη.Οταν ο έρωτας αδυνατεί να φτάσει στην εκπλήρωση του γίνεται θλιψη.Ο έρωτας που σαπίζει μολύνει τον νου και η σκέψη αρρωσταίνει γιατί η θλίψη γίνεται για τον έρωτα ότι το νερό για τα λουλουδια.Αν τον ποτίζουμε λοιπόν με θλίψη παραμορφώνουμε την ουσία του και αυτό που ανθίζει είναι ένα συναισθηματικό αδιέξοδο.

θα συμφωνήσω και έγω μου αρέσει όπως το έθεσες.
Όμως γιατί να πούμε ότι ο έρωτας πεθαίνει για να τον διαδεχτεί η αγάπη μήπως είναι προτιμότερο το εξελίσεται ή ολοκληρώνεται και οδηγεί στην αγάπη στην απόλυτη όμορφη ιδανική αγάπη που εμπεριέχει και τον έρωτα και θα μας χαρίσει την ευτυχία που θα μας κάνει ένα με την φύση όπως είπε ο αγαπητός μας rizitis?
Αλωστε το αναφέρεις τόσο όμορφα Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Γιατί αν πούμε παιθαίνει έχουμε μια αγάπη χωρίς έρωτα και αυτό μου κάνει λίγο ελλιπές.
Είναι ωραίο αυτό με την θλίψη που έγραψες οδηγεί πιθανός σε λάθος μονοπάτια αν το αφήσεις, μου θυμίζει κάτι ξεχασμένα γεροντοπαλίκαρα πού κάποτε είχαν αγαπήση τότε παλιά και κάτι κάπως έγινε και τώρα τους βλέπεις μόνους και δυστυχείς μά αυτοι είναι που δεν μπορέσαν να ξαναγαπήσουν που δεν είχαν την δύναμη το θάρος το κουράγιο ακούγεται σκληρό ίσως αλλά έτσι είναι απαιτεί δύναμη η αγάπη.Και αυταπάρνηση μακριά απο ΕΓΩ πρέπει να την κρατάμε.

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

11/10/2005, 17:36:17
quote:

[b]Με συγκίνησες Τριανταφυλλιά, μύρισες απόψε σαν κάτι ρόδα που δεν μαραίνονται μέσα από την αλήθεια της ευωδιάς τους.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

11/10/2005, 17:46:49

[/quote] ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ παιδί του πάθους. Σε ότι κάνω. ΄Ισως γι΄αυτό κάποια πράγματα στέφονται με επιτυχία. Αν και από τη λέξη επιτυχία προτιμώ τη λέξη ευτυχία.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[/quote]
και καμιά φορά μέσα απο σκληρή δουλεία δίνεις με το χαμόγελο πάντα παρά την κούραση περισότερα απο όσα χρειάζεται και δεν ακούς ούτε ενα ευχαριστώ λες και ήταν δεδομένο ότι θα τα έδινες όλα ?
Δεν πειράζει η επιτυχια σου ως άτομο θα οδηγήσΕΙ και στην ευτυχία .Είμαι σίγουρη.
Απο τη Σμύρνη είπαμε ότι εισαί?

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

11/10/2005, 18:07:50
quote:

Υπαρχει γαληνή μέσα μας αδέλφια μου;Αν ναι ο έρωτας είναι πλέον συνεχής παλλόμενη υπαρξιακή κατάσταση και όχι μια αναλαμπη.Οταν ο έρωτας αδυνατεί να φτάσει στην εκπλήρωση του γίνεται θλιψη.Ο έρωτας που σαπίζει μολύνει τον νου και η σκέψη αρρωσταίνει γιατί η θλίψη γίνεται για τον έρωτα ότι το νερό για τα λουλουδια.Αν τον ποτίζουμε λοιπόν με θλίψη παραμορφώνουμε την ουσία του και αυτό που ανθίζει είναι ένα συναισθηματικό αδιέξοδο.

Μην φυτεύετε μόνο την θλίψη στις λέξεις των ποιημάτων σας γιατί ο κήπος σας θα γεμίσει μαραζωμένα τριαντάφυλλα.

Ο έρωτας είναι ζωή. Ανάσα. Κρύβει το δικό του μεγαλείο.
Είναι ένα χαμόγελο που μπορεί να λυτρώσει ένα χάδι που έχει τη δύναμη να απογειώσει. Θλίψη είναι η σιωπή η απουσία ο άγνωστος θάνατος. Ο έρωτας και η αγάπη είναι φως.
Τα λέμε. Καλώς ήρθες.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

11/10/2005, 18:21:27
quote:

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ παιδί του πάθους. Σε ότι κάνω. ΄Ισως γι΄αυτό κάποια πράγματα στέφονται με επιτυχία. Αν και από τη λέξη επιτυχία προτιμώ τη λέξη ευτυχία.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[/quote]
και καμιά φορά μέσα απο σκληρή δουλεία δίνεις με το χαμόγελο πάντα παρά την κούραση περισότερα απο όσα χρειάζεται και δεν ακούς ούτε ενα ευχαριστώ λες και ήταν δεδομένο ότι θα τα έδινες όλα ?
Δεν πειράζει η επιτυχια σου ως άτομο θα οδηγήσΕΙ και στην ευτυχία .Είμαι σίγουρη.
Απο τη Σμύρνη είπαμε ότι εισαί?

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

[/quote]

Ναι γλυκύτατη Τριανταφυλλιά. Και από εκεί. Αθήνα Σμύρνη Κρήτη.
΄Ομορφα τα γράφεις κι εσύ. Ο έρωτας είναι ένα τεράστιο χάδι στην ψυχή.
Ακόμα κι η νύχτα δεν ανήκει στην νύχτα, το φως τους τα άστρα το κλέβουν από το βλέμμα των ερωτευμένων,γι αυτό τρεμοσβήνουν. Αστραπές κι ανάσες, είναι οι έρωτες, λυτρώσεις στη θέα του φωτός.
Πέρα από τον σαρκικό έρωτα, υπάρχει η λάμψη κι η θεοποίηση του [άλλου μαγικού υπερβατικού έρωτα],είναι σ΄όλη την πλάση να μετρά το μήκος του κόσμου.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

El MoryaΝέο Μέλος
12/10/2005, 15:31:39
quote:
Γιατί αν πούμε παιθαίνει έχουμε μια αγάπη χωρίς έρωτα και αυτό μου κάνει λίγο ελλιπές.

Aδελφη Τριανταφυλλιά δεν θεωρώ ότι είναι θέμα συντακτικής τοποθέτησης ο ερωτας.Μπορεις λοιπόν να το θέσεις όπως αγαπάς.
Για μένα ο ερωτάς και αγάπη είναι το ίδιο συναίσθημα που όταν πάλλεται σε διαφορετική βαθμίδα το ονομάζουμε είτε αγάπη είτε ερωτά είτε και μίσος αν θες.

quote:
έρωτα και θα μας χαρίσει την ευτυχία που θα μας κάνει ένα με την φύση όπως είπε ο αγαπητός μας rizitis?

Ο αδελφός Ριζίτης μίλησε σωστα.Αν και δεν πρόκειται για ευτυχία αλλά για ευδαιμονια.Ειναι μια κατάσταση των αισθητήριων οργάνων συνεχούς εναγκαλισμού με το φυσικό περιβάλλον που οδηγεί την ύπαρξη σε μια ανώτερη σφαίρα κατανόησης της αλληλεπίδρασης που μπορεί να έχει ο άνθρωπος με τον κόσμο του.Γι αυτό και στο προηγούμενο μήνυμα μου μίλησα για κάποιον ασκητή ότι μπορεί να βρίσκεται σε ερωτική κατασταση.Γιατι ολόκληρος ο οργανισμός του λειτουργεί σαν ένας πόρος ανοιχτός που δέχεται το άγγιγμα ολόκληρου του συμπαντος.Με αποτέλεσμα να παράγεται όλο και περισσότερη Συνείδηση που είναι και ο οργασμός αν μου επιτρέπεται της έκφρασης αυτού του Έρωτα που ο αδελφός Ριζίτης επισήμανε.

quote:
και τα τριαντάφυλλα είναι όμορφα αλλά δεν έχουν τίποτα από την λάμψη της αληθινής, ουσιαστικής και αιώνιας Αγάπης....

Ο Βούδας κάποια μέρα αποφάσισε να διδάξει κρατώντας στα χέρια του ένα απλό λουλουδι.Δεν μίλησε καθολου.Το ακροατήριο απορουσε.Ενας μόνο κατάλαβε και του χαμογέλασε.
Η τοποθέτηση σου αυτή αδελφή Galandriel δείχνει το επίπεδο κατανόησης της φύσεως του Ερωτά που έχεις κατακτησει.Λυπουμαι ιδιαιτέρως γιατί τα όμορφα λογάκια που έγραψες πιο πάνω αναιρέθηκαν με αυτήν σου την προταση.Ειναι σώφρον να μιλάμε μέσα από την δική μας εμπειρία και όχι να σκορπούμε απλώς λέξεις τις οποίες αδυνατούμε να εμπεριέχουμε στην ύπαρξη μας.
Πέρα από τους συμβολισμούς που εμείς οι άνθρωποι έχουμε προσδώσει σ'ενα τριανταφυλλο,ο άνθρωπος που έχει φτάσει στο σημείο να βιώνει τον ερωτά καθημερινά στην ζωή του γνωρίζει πως ακριβώς σε ένα απλό τριαντάφυλλο αποκαλύπτεται η ουσιαστική και αιώνια Αγαπη.Και αυτό γιατί τα τριαντάφυλλα ευωδιάζουν χωρίς κανένα κίνητρο και σκορπίζουν την φύση τους χωρίς κανένα ανταλλαγμα.Απο κει προκύπτει και η Ομορφιά τους.Ο άνθρωπος θα έπρεπε να φέρεται και εκείνος ως τριαντάφυλλο για να μπορεί να τιμά τον Έρωτα και την Αγάπη.

quote:
έρωτας είναι ζωή. Ανάσα. Κρύβει το δικό του μεγαλείο.
Είναι ένα χαμόγελο που μπορεί να λυτρώσει ένα χάδι που έχει τη δύναμη να απογειώσει

Αδελφη Αφροδίτη τι θες να πεις με όλο αυτό;

quote:
Και αυταπάρνηση μακριά απο ΕΓΩ πρέπει να την κρατάμε

Εδώ αδελφή Τριανταφυλλιά περνάμε σε πιο βαθιά νερα.Θα θελες να συνεχισουμε;Αν ναι ανάλυσε το λίγο για να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς.

Ευχαριστώ πολύ.

"Κύκλου Λήξαι"

rizitisΜέλος
12/10/2005, 16:24:31
quote:
Για μένα ο ερωτάς και αγάπη είναι το ίδιο συναίσθημα που όταν πάλλεται σε διαφορετική βαθμίδα το ονομάζουμε είτε αγάπη είτε ερωτά είτε και μίσος αν θες.

El Morya

Αδελφέ El Morya

ΝΟΜΊΖΩ ότι στο μοναδικό σημείο του Έρωτα που έχουμε διαφορετική προσέγγιση είναι το αν εμπεριέχεται μίσος …

Χωρίς να σημαίνει ότι έχω δίκιο και εσύ άδικο!

Είναι ένα σημείο που σε πολλές συζητήσεις με συνανθρώπους έχω μια διαφορετική άποψη ίσως δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω αυτήν την ιδιότητα του ή ίσως δεν γίνεται να την καταλάβω διότι αν ισχύσει αυτή του η ιδιότητα ανατρέπεται η βάση της «φιλοσοφίας» από όπου ξεκίνησα την
Αναζήτηση…

Προσωπικά δεν το θεωρώ και τόσο σοβαρό σημείο απόκλισης , από την στιγμή που ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ (για να το πω χωριάτικα) ουσιαστικά σε όλα τα υπόλοιπα σημεία προσεγγίζουν τον Έρωτα με τις ίδιες έννοιες και ιδιότητες.

Ο βαθμός που θα παίξει ουσιαστικό ρόλο αυτή η διαφορά είναι λίγο πριν το τέλος, οπότε αν είναι να φτάσει κάποτε η ανθρωπότητα μέχρι εκεί κάποτε, είμαι σίγουρος ότι θα βρεί και την ορθή προσέγγιση Του.

Αυτό που πραγματικά με εξιτάρει είναι όταν βλέπω αρχαία ελληνική γραμματεία , χριστιανισμό , και Ανατολική φιλοσοφία με όλες τις τάσεις, να προσεγγίζουν τον Έρωτα στον μεγαλύτερο μέρος του με τα ίδια χαρακτηριστικά τις ίδιες έννοιες την ίδια ουσία (πλήν μία ιδιότητας) και όμως χιλιάδες χρόνια τώρα δεν έχει καταλάβει ο νους των Ανθρώπων ότι λένε και μιλάνε για το ίδιο πράγμα ! και οι μικρές διαφορές που υπάρχουν δεν θα είναι τόσο ανυπέρβλητες αν προσεγγιστεί ο έρωτας βιωματικά από όλους στα σημεία που συμφωνούν.

Η διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους, αν υπάρχει η καταστροφή εντός ή αν δεν υπάρχει, είναι μια διαφορά που δεν πρέπει να μας κάνει να χάνουμε τον στόχο.

Με συνολική προσπάθεια από ανατολή μέχρι δύση, σε ατομικό δυστυχώς επίπεδο όσο πιο πολύ πλησιάζουμε τον στόχο τόσο και πιο ξεκάθαρο πιστεύω θα γίνει το αν υπάρχει διαχωρισμός αρνητικού και θετικού πόλου
Ή αν δεν υπάρχει τελικά !

Θεωρώ ακόμα και την οριοθέτηση του κοινού στόχου, ως μη ουσιώδες! ακόμα κι αν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση του στόχου η αλήθεια κάθε μέρα θα λάμπει και πιο πολύ σε όλες τις υπάρξεις και σε όλα τα άτομα που την αναζητούν.
Η ευδαιμονία όπως ανάφερες πιστεύω ότι θα είναι ο οδηγός για όλους…
Η αρμονία και ο συγχρονισμός των ανθρώπων για την αλήθεια είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει ο καλύτερος σύμβουλος σμίξης της διαφορετικότητας για την τελική ευθεία πριν τον στόχο.

Ακόμα και αν τα παραπάνω είναι σωστά ως βάση εκκίνησης , υποθέτω ότι θα χρειαστεί μια χιλιετία τουλάχιστον για να βρεθεί ικανοποιητική ποιότητα και ποσότητα ανθρώπινου νου που να μπορεί να μιλήσει την ίδια γλώσσα , που να μπορούν να συντονίσουν το πνεύμα τους , και τις προσπάθειες τους σε Ένα…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

12/10/2005, 18:08:09

όταν λοιπόν αναφέρομαι σε τριαντάφυλλα, εννοώ έναν υπέρμετρο συναισθηματισμό που πιστεύω πως
δεν αρμόζει στην απλότητα της Αγάπης...

όπως δεν νομίζω πως για την τέρψη των άπληστων ματιιών μας χρειάζεται να χρωματίζουμε ψευδώς τα
τριαντάφυλλα γαλάζια.... είναι ένας πλεονασμός που στα μάτια της Φύσης είναι άχρηστος....

προσπαθώ, όσο μπορώ να μην μεταφέρω αδίκως λόγια άλλων... παρά μόνο αυτά που έχω κατακτήσει μόνη
μου στην πορεία της αναζήτησης μου....

Galadriel

the truth is OUTthere

-------------------------------------------
ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΔΩ
amalia