- Άσκηση αρετής. --<μεταφορά από " ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ ">-- - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Βλέπωντας τώρα και την αφορμή που πήρε ο άρρωστος και ψυχανώμαλος αδελφός από την προσβλητική ανοησία σου, πραγματικά ανυσηχώ για όλους έσας τους άρρωστους αδελφούς.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αδελφή με το λευκό ένδυμα, γιατί οι ιερωμένοι φοράμε μαύρα;
To μαύρο αδελφή δεν λερώνεται τόσο εύκολα όσο το άσπρο, για αυτό και η ψυχή μας ειναι ενδεδυμένη για λόγους προστασίας με μαύρα.
Άμα προσέξεις αρκετές απο τις αγιογραφίες των αγίων μας, θα δεις ότι το ύφος τους είναι απειλιτικό και επιβλητικό. Έτσι όπως πρέπει να είναι η είκονα του θεού μέσα μας. Ο θεός δεν είναι ένας χαζοχαρούμενος βλάκας, που μας κάνει τα θελήματα και υποκύπτει σε θηλυκές συμπεριφορές.
Edited by - Αρχιμανδρίτης on 22/02/2011 21:44:02
Άμα προσέξεις αρκετές απο τις αγιογραφίες των αγίων μας, θα δεις ότι το ύφος τους είναι απειλιτικό και επιβλητικό.
Edited by - Αρχιμανδρίτης on 22/02/2011 21:44:02
[/quote]
Σε αυτο συμφωνω απολυτα εν χριστο αδελφε Αρχιμανδριτη .
Ο θεος ομως δεν ειναι Τιμωρος
"Βλέπωντας τώρα και την αφορμή που πήρε ο άρρωστος και ψυχανώμαλος αδελφός.."
Ποιός είναι αυτός...ελπίζω όχι κάποιος αλλος εκτός εμού του ιδίου..???![]()
Πές "ναί"...πές "ναί"....![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Ο θεός είναι αυτό που αξίζει στον καθένα.
Κατά κάποιο τρόπο , συμφωνώ....και αρχίζω να ανησυχώ για μένα...![]()
![]()

συνεχίζετε να με πικραίνετε και δεν ξέρω γιατί. Αν είναι εγώ να φορτωθώ τις αμαρτίες των υπολοίπων, ας γίνει έτσι. Αλλά μη μου καταλογίζετε ενδυματολογικές αμαρτίες γιατί είναι άδικο. Το λευκό είναι και χρώμα του πένθους (σε παλαιότερες εποχές της παράδοσης μας που έχουν πια ξεχαστεί) και ως τέτοιο το φορώ. Για να αποκαταστήσω την αλήθεια, ο αδελφός Πλάτωνας ανέφερε το θέμα του σεξ κι εγώ χάριν αστεϊσμού του απάντησα. Εσείς ως πιο θεόπνευστος θα έπρεπε να αντιληφθείτε το πνεύμα της απάντησης μου και να μην μου καταλογίζετε τέτοια πάθη. Εξάλλου έχω ήδη ομολογήσει πως η εμμονή με τις ερωτήσεις είναι το πρωτεύον πάθος μου. Εσείς αντί να με βοηθήσετε σ'αυτό επιμένετε να με προσβάλλετε συνεχώς..
Τέλος πάντων, αφού οι αφορισμοί του Μ.Βασιλείου σας φαίνονται πολύ βαριοί για αρχή θα κάνω μια προσπάθεια με τους αφορισμούς του Αγ.Κυπριανού αν και δεν νομίζω ότι θα αποδώσουν, καθώς διαβλέπω μια ολόκληρη "λεγεώνα" απαντήσεων να ακολουθεί και είναι πολύ light για τέτοιες περιπτώσεις..

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Ο θεός να σε προσέχει και να σε έχει πάντα καλά αδελφή.
Edited by - Αρχιμανδρίτης on 22/02/2011 22:29:19
Προοίμιο :
Ότι η ευδαιμονία αποτελεί επιδίωξη του ανθρώπου σύμφωνα με σχεδόν όλο τον αρχαιοελληνικό στοχασμό είναι πολύ γνωστό. Ενδεικτικά σημειώνουμε την άποψη ενός από τους Προσωκρατικούς, του Δημόκριτου: «Ευδαιμονίη ψυχής έργον….ουκ εν βοσκήμασιν οικεί ουδέ εν χρυσώ· ψυχή οικητήριον δαίμονος» (=Η ευδαιμονία είναι έργο, απόκτημα της ψυχής του ανθρώπου….η ευδαιμονία δεν κατοικεί στα κοπάδια ζώων, δεν αγοράζεται με χρυσάφι. Η ψυχή είναι η κατοικία της ευδαιμονίας). Και είναι προφανές ότι η επιδίωξη ευδαιμονίας και η επιλογή δρόμου αναζήτησης αποτελεί κύριο κεφάλαιο της Φιλοσοφίας Ζωής των ανθρώπων και συνοδεύεται από:
Αντιλήψεις για τη ζωή και την κοινωνία του Ανθρώπου.
Επιλογή τρόπου ζωής και συμπεριφοράς προς το συνάνθρωπο.
Αποδοχή σκοπών ζωής και κανόνων δράσης, ώστε να επιτυγχάνεται και ευδαιμονία.
1. Όσο γνωρίζουμε ο Αριστοτέλης πρώτος προσπάθησε συστηματικά να αναλύσει το πώς ορίζεται η ευδαιμονία και πώς επιδιώκεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα (ήθος, ηθική) . Στην προσπάθεια αυτή αφιέρωσε τρία συγγράμματα:
Ηθικά Νικομάχεια, Ηθικά Ευδήμεια, Μεγάλα Ηθικά .
Απο το διαδίκτυο , διότι και τα εχουμε ξαναπεί αλλα και είναι και αργά για να γράφουμε τόσα πολλά...
Αρετή και επιστροφή στην πηγή...όλα τ'αλλα είναι σάμαλι και γρί-γρί-γρί....

προσδοκας ανασταση νεκρων
και επιστροφη του Λουπους?
Ομιλεις περι αρετης,εσυ ενα ξεστρατισμενο
προβατο,εκ του οικου του θεου?![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Eαρινεπροσδοκας ανασταση νεκρων
και επιστροφη του Λουπους?Ομιλεις περι αρετης,εσυ ενα ξεστρατισμενο
προβατο,εκ του οικου του θεου?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
"NO"....απλά η αλήθεια αναζητάει πάντα την πηγή της και γώ επαναφέρω εις τας μνήμας μας , "ορισμένας αλήθειας"....καλά τα "κλόπυ πέϊστ" μα δεν έχουν την αξία του αυθεντικού....συμφωνείς Νικόμαχε ή να βάλω τας φωνάς "απογνώσεως"...???![]()
Και ο Lupus..παιδί είναι και αυτό και μάλιστα φίλος , ασχέτως αν καμμιά φορά "εναγκαλιζόμεθα"...
..απλά "συσφίγκωμεν" τας σχέσεις μας , θέτοντάς τες εις τα καυδιανά δίκρανα της άδολης φιλίας..."εξιδανίκευοντάς την"...συμφωνείς εν Χριστώ αδελφέ Νικόμαχε..???
Πάντως , έχω υπ'οψιν μου να επιστρέψω ως ο "Άσωτος Υιός"...θα φάμε άραγε καμμιά προβατίνα..???

Edited by - Εαρινός on 22/02/2011 22:56:33
Δρόμος πρός την αρετή για τον Πυθαγόρα:
Νίκη επί:
Α) Της Γαστρός
Β') Του 'Υπνου
Γ') Της Λαγνείας
Δ') Του Θυμού (Οργής)
Αποτέλεσμα νίκης για τον Πλάτων:
Α') Σωφροσύνη
Β') Ανδρεία
Γ') Φρόνησις
Δ') Δικαιοσύνη
Αποτέλεσμα αρετής για τον Πλωτίνο:
ΕΚΣΤΑΣΙΣ
Αποτέλεσμα εκστάσεως:
Ένωση με την πηγή των ιδεών και γνώση εαυτού.
Edited by - Αρχιμανδρίτης on 22/02/2011 22:57:53
quote:
Επιτέλους έγραψε και κάτι εντός θέματος ο αδελφός Εαρινός. Να πω και εγώ τότε, για τους αρχαίους ενάρετους προγόνους μας, για να ευχαριστήσω τον αδελφό Εαρινό.Δρόμος πρός την αρετή για τον Πυθαγόρα:
Νίκη επί:
Α) Της Γαστρός
Β') Του 'Υπνου
Γ') Της Λαγνείας
Δ') Του Θυμού (Οργής)Αποτέλεσμα νίκης για τον Πλάτων:
Α') Σωφροσύνη
Β') Ανδρεία
Γ') Φρόνησις
Δ') ΔικαιοσύνηΑποτέλεσμα αρετής για τον Πλωτίνο:
ΕΚΣΤΑΣΙΣΑποτέλεσμα εκστάσεως:
Ένωση με την πηγή των ιδεών και γνώση εαυτού.
Edited by - Αρχιμανδρίτης on 22/02/2011 22:57:53
Κατά βάθος , είμαι καλό παιδί και γώ ... απο οικογένεια...πάντως ξανα-συμφωνώ...λές να μου μείνει κουσούρι..???![]()

εγραψε...
Καυδιανα δικρανα φιλιας...
και αιματοχυσιας να συμπληρωσω!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
("Μεταξύ τυρού και αχλαδιού": Εδώ φιλοξενούνται οι Συζητήσεις που δεν σχετίζονται με την ευρύτερη θεματολογία του ESOTERICA.gr αλλά δεν είναι παντελώς "άσχετες"... και πάντα, φυσικά, συμφωνούν με τους κανονισμούς που διέπουν τις Ομάδες Συζήτησης!)
Επίσης, δεν επιτρέπεται στο μέλος Αρχιμανδρίτης, τουλάχιστον για την ώρα, να ανοίξει άλλο θέμα.

quote:
Αρχιμανδρίτης:
Μου μιλάτε με ένα πολύ υποτιμητικό ύφος καημένη αδελφή. Κάτι σας βασανίζει;Εδώ μέσα το θέμα είναι για την αρετή, όχι για να λύσω τα προβλήματα του
κάθε πονεμένου περαστικού. Άμα θέλετε να μου στείλετε την εξομολόγηση σας, για να ξαλαφρώσει η ψυχή σας, μπορείτε να το κάνετε.
Του την έστειλες αδελφή?

Venizelos The Greek MIA MEΡΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"
την καλημέρα μου ![]()

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Με το συμπάθειο δηλαδή, αλλά μιας και μιλάτε γι' αδερφές, έχω ένα πρόβλημα: Μου αρέσουν τ' αγοράκια! Ειδικά αυτά που κσυρίζουν μασχάλες και πόδια για το γυμναστήριο...
Δεν υπάρχει σαφής θέση του Κυρίου μας γι' αυτό, σε αντίθεση με την σαφήνεια που μιλάει για τις κυρίες.
Μπορώ να τα ονειρεύομαι τουλάχισστον;
Ταπεινά ευλογητός.
Να μη γίνεις από Αίολος --> Έωλος !
Με κάτι τέτοια που λές, εκτίθεσαι και σε βλέπω ντουγρού στην "Κολαση" (*)
παρέα με κάτι μαυριδερούς τύπους (με ξυρισμένες γάμπες, μασχάλες, κεφάλια, κλπ) που τους λένε ...διαόλους!![]()
![]()
![]()
(*) Εννοώ το κλάμπ στο Μπουρνάζι βεβαίως βεβαίως...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Venizelos The Greek MIA MEΡΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"
Βρείτε το υποκείμενο ,το κατηγορούμενο , το συνδετικό ρήμα και τους ποσοτικούς προσδιορισμούς [αν υπάρχουν}...στις προτάσεις που ακολουθούν: Τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου...ο Λουκήλιος είναι μοχθηρός...Όλες οι νυχτερίδες ανήκουν στην συν-ομοταξία των τρωκτικών...Καμμιά πρασινάδα σε αυτό το δωμάτιο..???
Επίσης ... γιατί οι βιβλιοπώλες αποτελούν τον πλέον πολύτιμο προορισμό για μοναχικούς...
Στην περίπτωση που απαντηθούν όλες , βραβεύεσθε με άριστα...