- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Με την ίδια λογική που δέν μπορείς να αποδείξεις τον θεό δέν μπορείς να αποδείξεις και το αντίθετο.
το πρόβλημα όμως της απόδειξης το έχει αυτός που λέει ότι κάτι υπάρχει όχι αυτός που δεν πείθετε από τα λεγόμενα του πρώτου
αυτός λοιπόν που λέει ότι υπάρχει θεός οφείλει να το αποδείξει όπως αυτός που λέει ότι υπάρχουν στρουμφάκια οφείλει να το αποδείξει
quote:
Εγωιστές(αληθινοί εγωιστές) είναι μόνο οι άθεοι,γιατί προτιμούν να διαχωριστούν απο το, όλα είναι ένα.
τα πάντα είναι όλα είναι μέρος ενός σύνολου, του σύμπαντος που αυτό είναι ένα όποτε δεν στέκει αυτό που λες
από την άλλη αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα(ότι οι άθεοι είναι εγωιστές) πίστευε το
quote:
Δέν αποτελεί ένα ανθρώπινο συναίσθημα η αληθινή αγάπη,όταν μπορείς να δώσεις την ζωή σου για κάποιον τότε αυτό μόνο ανθρώπινο δέν είναι,είναι θεικό και ταιριάζει με το όλα είναι ένα,αλλά πρέπει να το βιώσεις,για να το καταλάβεις.Το έχω πεί και παλαιότερα,άθεος=αυτός που έχει άγνοια της αληθινής αγάπης.
τότε τα ζώα που θυσιάζονται για να σώσουν τα μικρά τους από τις αγέλες των αρπακτικών είναι ένθεα
quote:
Γιατί ο πραγματικός ένθεος δέχεται την ύλη και το πνεύμα,ο άθεος μόνο την ύλη
τι είναι πνεύμα;
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Αγαπητέ trexagireve, ασφαλώς και συμφωνούμε ότι το να επικαλείται κανείς το Θείο, μόνο όταν έχει ανάγκη, δεν είναι και πολύ τίμιο.
Αγαπητέ alex22
quote:
Εγωιστές(αληθινοί εγωιστές) είναι μόνο οι άθεοι,γιατί προτιμούν να διαχωριστούν απο το, όλα είναι ένα.
Αληθινοί εγωιστές είναι εκείνοι που δεν μπορούν να αποδεχτούν τη διαφορετική άποψη σε ένα θέμα ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ υποκειμενικό, όπως η προσέγγιση του Θείου.
Θα ήθελα να το αναλύσεις αυτό το "όλα είναι ένα" που αναφέρεις για να μπορέσω να το διαπραγματευτώ βάσει της δικής σου οπτικής.
quote:
Δέν αποτελεί ένα ανθρώπινο συναίσθημα η αληθινή αγάπη,όταν μπορείς να δώσεις την ζωή σου για κάποιον τότε αυτό μόνο ανθρώπινο δέν είναι,είναι θεικό και ταιριάζει με το όλα είναι ένα,αλλά πρέπει να το βιώσεις,για να το καταλάβεις.
Αν δεν αποτελεί ανθρώπινο συναίσθημα αγαπητέ, τότε σου είναι δύνατον να το βιώσεις υπό οποιαδήοτε μορφή του. Ευτυχώς για μένα, το βιώνω καθημερινά στις κοινωνικές μου συναναστροφές και σε διαβεβαιώ ότι νιώθω πλήρης με αυτό. Δε χρειάζεται να φτάσεις σε ηθικοπλαστικής μορφής ακρότητες του τύπου "αγαπώ, όταν δίνω τη ζωή μου για κάποιον" για να βιώσεις την αγάπη. Μπορείς πολύ πιο εύκολα και πολύ απλούστερα να προσφέρεις και να δεχτείς αγάπη σε μικρές, καθημερινές περιστάσεις, αρκεί να έχεις την "ανάγκη" να το κάνεις. Δεν υπάρχουν διαβαμίσεις στην αγάπη, είτε θες και προσπαθείς να αγαπήσεις, είτε αδιαφορείς και πατάς επί πτωμάτων.
quote:
Το έχω πεί και παλαιότερα,άθεος=αυτός που έχει άγνοια της αληθινής αγάπης.
Πολύ λίγη η συγκεκριμένη άποψή σου, φοβάμαι ότι μπλέκεις σε τυπικά ανούσιους διαχωρισμούς του τύπου "με μας ή με τους άλλους", που δε συνάδουν ούτε με την πραγματική αγάπη, ούτε με τις λεγόμενες χριστιανικές διδαχές, τις οποίες υπερασπίζεσαι.
quote:
Το άθεος και το ένθεος(πραγματικός ένθεος,όχι φοβισμένος χριστιανός) δέν είναι η όψη του ίδιου νομίσματος.
Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως το ένθεος και το "δυνάμενο να αγαπήσει" δεν αποτελούν επίσης ταυτοπροσωπία.
quote:
Γιατί ο πραγματικός ένθεος δέχεται την ύλη και το πνεύμα,ο άθεος μόνο την ύλη.
Το συγκεκριμένο δε χρήζει απάντησης, το θεωρώ απολύτως δογματικό και συνεπώς ασχολίαστο.
Θερμή παράκληση, χρησιμοποίησε το "Κωστάκης" ή έστω το kostakis και όχι την προσφώνηση "Κώστας" στην επικοινωνία μας. Το γιατί στο ζητώ, άσε να το γνωρίζω εγώ.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
φανταζομαι οτι με την αγαπη εννοουμε ολες τις "αγαπες" οχι μονο την πατρικη
αγαπας λοιπον μια γυναικα , δινεις και την ζωη σου , η απολυτη αγαπη (απο την μερια σου γιατι για τον αλλο δεν μπορεις να εισαι σιγουρος και εαν πεις οτι εισαι νομιζω οτι κανεις λαθος)
επισης η απολυτη αγαπη δεν ζηταει ανταποκριση σωστα? δεν αγαπας για να αγαπηθης γιατι τοτε εισαι εγωιστης
παμε τωρα ,
η αγαπη σου λοιπον μετα απο μερικους μηνες ,σε κερατωνει με φιλους με τον κολλητο σου με το περιπτερα οποιο βρει μπροστα της ... ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ? ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΑΚΟΜΗ ?
λιγο διαφορετικο , εχεις ενα φιλαρακι που πραγματικα το αγαπας (δεν εννοω ερωτικα) και αυτος σε προδιδει με το χειροτερο τροπο , σκεψου εσυ τι θεωρεις χειροτερο , τον αγαπας ακομη ? θα πεθαινες για παρτη του ακομη ?
ποιο απλα ? σκεψου την απολυτη αγαπη σου να σε προδιδει ξανα και ξανα , να σε προσβαλει και να σε ποδοπατα .... τι κανεις ? που παει η αγαπη ?
πως γινεται οταν αγαπαμε καποιος την αλλη μερα να τον μισουμε , τι αλλαξε ? που πηγε η αγαπη ? κρυφτηκε ? εφυγε ? γαιτι ?
που πηγε η αγαπη ? εχει την δυναμη να πεις , οκ δεν με νοιαζει τι κανει η κοπελα μου ή ο φιλος , ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ !!!!
οταν καποιος μας προδιδει , πλημυριζουμε απο ορμονες (να το πω ετσι) που μας οδηγουν να τους αποθησουμε οχι τυχαια , ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ , σκεψου τον κυνηγο μαμουθ που ο κολητος του ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ... εαν γυρισει πισω του παιρνει το κεφαλι γιατι απο την προδοσια αυτο κινδυνευσει ολη η φυλη !!!!
τα συναισθηματα μας δεν ειναι τυχαια , ουτε βαλτα , αποτολουν αποτελεσμα διαδικασιων αιωνων και συνεχων μεταβολων και ολα εχουν την βαση τους!!!
(αν και το θεμα αγαπη δεν ειναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ , το δικο μου ερωτημα ειναι εαν ειναι κατι ΥΠΑΡΚΤΟ , αγαπαμε αραγε? ή απλα ειναι μια αναγκη μας ? οπως το φαγητο γιατι ετσι ζουμε ? και το ιδιο για πολλα αλλα συναισθηματα)
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Άρα, πρέπει να δούμε πως είναι και ποιος είναι ο Θεός, το έργο Του
και τη σοφία Του..Πέραν όλων των άλλων, τουλάχιστον, μπορεί να νοιώσουμε καλύτερα και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να έρθουμε εκεί που ειμαστε κι όχι όπου μας βάζει η αγχωμένη κοινωνία μας...
quote:quote:
mikro-paidi
Για να μην ανοίξω καινούριο νήμα, αντιστρέφω το ερώτημα και δηλώνω ότι, όποιος μου αποδείξει ότι δεν υπάρχει Θεός θα τον παραδεχτώ.
Εδώ δεν μπορείτε εσείς να τον αποδείξετε που λέτε πως υπάρχει είναι δυνατόν να σου αποδείξουμε κάτι ανύπαρκτο?
Μόνο σε κάτι υπαρκτό μπορείς να φέρεις απόδειξη ύπαρξης.
Είναι σαν να μας λες να σου αποδείξουμε πως υπάρχει η κοκκινοσκουφίτσα.===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
απο την στιγμή που δεν υπάρχουν αυτονόητα και τα πάντα α πρέπει να αποδεικνύονται επιστημονικός, τότε ούτε υπάρχει ούτε δεν υπάρχει θεός.
εκτός και αν μας παρουσιάσετε μία επιστημονική απόδειξη ότι δεν υπάρχει θεός.
Τουτέστιν επανάληψη του φαινόμενου ή του γεγονότος πολλές φορές, μέτρηση του κτλ...
quote:
φιλε αριστοτελη , το αιωνιο δεν μπορει να περιγραψει το συμπαν (συμφωνεις φανταζομαι) καθως τα 15 και ΔΙΣ χρονια ειναι κατι το ασυλιπτο για τον ανθρωπινο νουστην ερωτηση σου εαν μου επιτρεπεις να απαντησω, με τα μεχρι τωρα στοιχεια η απαντησεις ειναι
αιτια με την εννοια του ΕΠΙΤΗΔΕΣ ή του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ , οχι , αιτια με την εννοια της τεραστιας πιεσης και των θερμοκρασιων που αναπτηχθηκαν απο την συμπιεση ναιναι (με την διευκρινηση για την λεξη αιωνιο) με τα μεχρι τωρα στοιεια το συμπαν υπηρχε και θα υπαρχει , οι θεωριες πολλες (θα μεγαλωνει για παντα ή καποια στιγμη θα σταματησει και θα μεινει στασιμο ή καποια στιγμη θα αρχισει να μικραινει ή πολλα αλλα) αλλα εαν σκεφτουμε οτι εχουμε αποκτησει αυτες τις πληροφοριες μολις τα τελευταια 100 χρονια και με παρατηρηση μολις τα τελευταια 30 (μιλαω για να νεα τηλεσκοπια οπτικα και ραδιο-τηλεσκοπια , αλλα και με τα πειραματα στο cern και αλλα ερευνητικα κεντρα) εαν λοιπον σε 100 μολις χρονια εχουμε αποκτησει ΟΛΗ αυτη την πληρφορια φανταστειτε τι θα γινει στα επομενα 100 ή 1000 χρονια ...
φιλε nonz , το πειραμα που αναφερεις δεν αποδυκνυει τιποτα , επειδη ομως θα με ενδιεφεραι να μαθω περισσοτερα εχεις καποια επιπλεον πληροφορηση (link , τιτλο βιβλιου κτλπ) ? ευχαριστω
στο απαντησα στο νημα περι αιωνιου συμπαντος η πρωτης αρχης..
quote:
αλεξ , ενδιαφερον το περι αγαπης με ενα αλλα και ενα παραδειγμα/ερωτηση που οποιος θελει απανταειφανταζομαι οτι με την αγαπη εννοουμε ολες τις "αγαπες" οχι μονο την πατρικη
αγαπας λοιπον μια γυναικα , δινεις και την ζωη σου , η απολυτη αγαπη (απο την μερια σου γιατι για τον αλλο δεν μπορεις να εισαι σιγουρος και εαν πεις οτι εισαι νομιζω οτι κανεις λαθος)
επισης η απολυτη αγαπη δεν ζηταει ανταποκριση σωστα? δεν αγαπας για να αγαπηθης γιατι τοτε εισαι εγωιστηςπαμε τωρα ,
η αγαπη σου λοιπον μετα απο μερικους μηνες ,σε κερατωνει με φιλους με τον κολλητο σου με το περιπτερα οποιο βρει μπροστα της ... ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ? ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΑΚΟΜΗ ?
λιγο διαφορετικο , εχεις ενα φιλαρακι που πραγματικα το αγαπας (δεν εννοω ερωτικα) και αυτος σε προδιδει με το χειροτερο τροπο , σκεψου εσυ τι θεωρεις χειροτερο , τον αγαπας ακομη ? θα πεθαινες για παρτη του ακομη ?ποιο απλα ? σκεψου την απολυτη αγαπη σου να σε προδιδει ξανα και ξανα , να σε προσβαλει και να σε ποδοπατα .... τι κανεις ? που παει η αγαπη ?
πως γινεται οταν αγαπαμε καποιος την αλλη μερα να τον μισουμε , τι αλλαξε ? που πηγε η αγαπη ? κρυφτηκε ? εφυγε ? γαιτι ?
που πηγε η αγαπη ? εχει την δυναμη να πεις , οκ δεν με νοιαζει τι κανει η κοπελα μου ή ο φιλος , ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ !!!!
οταν καποιος μας προδιδει , πλημυριζουμε απο ορμονες (να το πω ετσι) που μας οδηγουν να τους αποθησουμε οχι τυχαια , ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ , σκεψου τον κυνηγο μαμουθ που ο κολητος του ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ... εαν γυρισει πισω του παιρνει το κεφαλι γιατι απο την προδοσια αυτο κινδυνευσει ολη η φυλη !!!!
τα συναισθηματα μας δεν ειναι τυχαια , ουτε βαλτα , αποτολουν αποτελεσμα διαδικασιων αιωνων και συνεχων μεταβολων και ολα εχουν την βαση τους!!!
(αν και το θεμα αγαπη δεν ειναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ , το δικο μου ερωτημα ειναι εαν ειναι κατι ΥΠΑΡΚΤΟ , αγαπαμε αραγε? ή απλα ειναι μια αναγκη μας ? οπως το φαγητο γιατι ετσι ζουμε ? και το ιδιο για πολλα αλλα συναισθηματα)
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Αγαπητέ φίλε makfor..διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή , όλα όσα κατέθεσες και μου δίνεις την αφορμή να τοποθετηθώ σε όλα όσα είπες και τα οποία είναι αυτά που σε γενικές γραμμές εμφανίζονται και ορίζουν και τον κανόνα αλλα και σε γενικές γραμμές την συμπεριφορά των ανθρώπων..!
Κεράτωμα...αποτελεί μια πραγματικότητα ...όπως και η ανεντιμότητα ...όπως και η προδοσία γενικότερα , αυτό όλοι το βλέπουμε καθημερινά και ζωγραφίσουν την ρηχότητα των σημερινών σχέσεων και οι οποίες μολονότι αποτελούν στόχο και επιδίωξη όλων , παρ'ολ'αυτά δεν υφίστανται..!!!
Γιατί άραγε???
Δεν θέλουμε???
Δεν το επιθυμούμε???
Δεν μπορούμε??
Και το θέλουμε και το επιθυμούμε....μα δεν μπορούμε..δυστυχώς!
Αλλα γιατί δεν μπορούμε??
Διότι οι άλλοι δεν είναι σωστοί-ικανοί??
Διότι εμείς δεν είμαστε σωστοί-ικανοί??
Και πριν απαντήσουμε...αλήθεια πως ορίζεται το σωστό και η ικανότητα??
Με το μέτρο που κρίνουμε τους άλλους και με τον ηθικό κώδικα που προσεγγίζουμε τις συμπεριφορές των άλλων , με τον ίδιο κρίνουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό???
Απο την άλλη μεριά , γνωρίζουμε τον εαυτό μας???
Και ασφαλώς δεν αναφέρομαι στο εργαλείο - εαυτός αλλα στον καθοδηγητή εαυτό "μας"..!
Όταν κάποια στιγμή μου πείς :"Εαρινέ , δεν είσαι σωστός ή οτιδήποτε άλλο.." ..αλήθεια , που πιστεύεις ότι απευθύνεσαι???
-Στο συνειδητό μέρος μου ή στο ασυνείδητο και σε ποιό μέρος του συνειδητού ή σε ποιό μέρος του ασυνειδήτου...αναφέρεσαι στην λογική μου ή στο συναισθημά μου ή και στα δυό ταυτόχρονα και απο την άλλη μεριά , πόσο καλά γνωρίζεις εμένα , ούτως ώστε να πείς :"Ναι, μπορώ να του μιλήσω και να με ακούσει και να με συμπαθήσει ή να με εκτιμήσει!!!"
Το ερωτηματολογιο αυτό , εμπεριέχει πάρα μα πάρα πολλές ερωτήσεις αντίστοιχες...και που μας θέτουν προ των πυλών του ίδιου μας του εαυτού και μέλλεται να γίνουν ο καθρέπτης μας και του υποτιθέμενου δικαιωματός μας να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε ...
Δεν υπάρχει a-priori κανένα δικαίωμα..όλα άγονται απο το εν-δυνάμει στο ενεργεία..και αυτό αποτελεί προυπόθεση για την περαιτέρω διερεύνηση και στην συνέχεια υλοποίηση ή επιδίωξη επι μέρους θεμάτων ...ακόμα και αυτής της αγάπης..!
Αγαπάτε Αλλήλους είπε...μπούρδες λέω εγώ..μακάρι να ήταν τόσο απλό!!!
soul
και την πηραμε λαθος γιατι αντι να ασχοληθουμε με ΕΜΑΣ , ασχολουμαστε με τους ΑΛΛΟΥΣ , μας ενοχλει ποιο πολυ το τι ΜΑΣ κανουν απο το ΤΙ κανουμε , περασαμε ενα μεσαιωνα γιατι κυνηγουσαμε ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ...
με εχει απασχολησει πολυ το θεμα αγαπης - μισους και φυσικα το ψευτικο θεμα τις απιστιας , αλλα σε κατι που δεν ειμαι σιγουρος ειναι εαν συμπεριφερομαστε ετσι γιατι ΜΑΣ ΜΑΘΑΝ ετσι ή γιατι το ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
σε μια κοινωνια αγαπης , δεν θα πρεπει να υπαρχει η λεξη απιστια , εγω αγαπω την συντροφο αλλα εαν αυτη θελει και αλλους δεκα για να κανει σεξ γιατι αυτο θα πρεπει να με χαλαει , αντιστροφα αυτη για τις δικες μου δεκα ... εγω την αγαπω αλλα θελω το καλο της , την θελω ευτυχισμενη και οχι σκλαβα μου , αρα γιατι να μην ειναι ελευθερη και αντιστοιχα εγω ... τι θα χαλουσε ? τι κερδισαμε με τους ηθικο-κοινωνικους νομους ? και ηταν κανονες που οδηγηθηκαμε απο την ΦΥΣΗ ή ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ απο τα ΙΕΡΑΤΙΑ και τα κεντρα ΕΞΟΥΣΙΑΣ ? μηπως το κακο που μας συμβαινει σημερα εχει τις ριζες του στην επιβολη κανονων αντιθετους προς την φυση μας ? μηπως παμε κατα διαολου γιατι αλλιως ΕΙΜΑΣΤΕ φτιαγμενοι να ζουμε και ΑΛΛΙΩΣ μας βαζουν να ΖΟΥΜΕ? (θεματα οπως ιδιοκτησια , συνορα ,χρημα , κοινωνικες σχεσεις , ρατσισμος κτλπ)
οπως βασικο μου ερωτημα αναζητησης παραμενει το εαν μπορω να γνωρισω τον εαυτομου ΟΤΑΝ δεν γνωριζω ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ , χωρις να ξερω τους κανονες λειτουγριας , χωρις να εχω ενα ενχειριδιο χρησης , ΜΠΟΡΩ να ξεκινησω την διαδικασια αναλυσης και γνωριμιας? θεωρω πως οχι
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
πηραμε την ζωη μας λαθος ... θα ελεγα φιλε μου ,και την πηραμε λαθος γιατι αντι να ασχοληθουμε με ΕΜΑΣ , ασχολουμαστε με τους ΑΛΛΟΥΣ , μας ενοχλει ποιο πολυ το τι ΜΑΣ κανουν απο το ΤΙ κανουμε , περασαμε ενα μεσαιωνα γιατι κυνηγουσαμε ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ...
με εχει απασχολησει πολυ το θεμα αγαπης - μισους και φυσικα το ψευτικο θεμα τις απιστιας , αλλα σε κατι που δεν ειμαι σιγουρος ειναι εαν συμπεριφερομαστε ετσι γιατι ΜΑΣ ΜΑΘΑΝ ετσι ή γιατι το ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
σε μια κοινωνια αγαπης , δεν θα πρεπει να υπαρχει η λεξη απιστια , εγω αγαπω την συντροφο αλλα εαν αυτη θελει και αλλους δεκα για να κανει σεξ γιατι αυτο θα πρεπει να με χαλαει , αντιστροφα αυτη για τις δικες μου δεκα ... εγω την αγαπω αλλα θελω το καλο της , την θελω ευτυχισμενη και οχι σκλαβα μου , αρα γιατι να μην ειναι ελευθερη και αντιστοιχα εγω ... τι θα χαλουσε ? τι κερδισαμε με τους ηθικο-κοινωνικους νομους ? και ηταν κανονες που οδηγηθηκαμε απο την ΦΥΣΗ ή ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ απο τα ΙΕΡΑΤΙΑ και τα κεντρα ΕΞΟΥΣΙΑΣ ? μηπως το κακο που μας συμβαινει σημερα εχει τις ριζες του στην επιβολη κανονων αντιθετους προς την φυση μας ? μηπως παμε κατα διαολου γιατι αλλιως ΕΙΜΑΣΤΕ φτιαγμενοι να ζουμε και ΑΛΛΙΩΣ μας βαζουν να ΖΟΥΜΕ? (θεματα οπως ιδιοκτησια , συνορα ,χρημα , κοινωνικες σχεσεις , ρατσισμος κτλπ)
οπως βασικο μου ερωτημα αναζητησης παραμενει το εαν μπορω να γνωρισω τον εαυτομου ΟΤΑΝ δεν γνωριζω ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ , χωρις να ξερω τους κανονες λειτουγριας , χωρις να εχω ενα ενχειριδιο χρησης , ΜΠΟΡΩ να ξεκινησω την διαδικασια αναλυσης και γνωριμιας? θεωρω πως οχι
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Φίλε μου , η λέξη απιστία δεν έχει κανένα μα κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο όταν αποδίδεται στον/ην απένατί μας ...!
Και αυτό διότι , ο άπιστος -πρωτίστως- έχει απιστήσει έναντι του εαυτού του του ιδίου πρίν και πάνω απ'ολα!
Αίρει μόνος του την αρμονία εντός του και εν συνεχεία και με τους υπολοίπους!
Θα απατούσε τον οποιοδήποτε φίλε μου στην ζωή του , διότι δεν μπορεί να κάνει αλλοιώς..και όχι εσένα ή εμένα!
Η απιστία με όρους ψυχολογίας ...αποτελεί ψυχολογικό πρόβλημα και αποκαλύπτει τις εσωτερικές διατρήσεις του υποκειμένου - άπιστος/η...!
Το μίσος δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο απο τον φόβο που μπορεί να περάσει κάποιος , αυτός του σταδίου του καθρέπτη ...και που δεν είναι άλλος εκτός απο εμένα , εσένα , όλους μας και που υπενθυμίζει νοερά στους απέναντι , λόγους και υποσχέσεις και που δεν μπορούν να τηρήσουν ...
Αυτό οδηγεί σε νεύρωση και μάλιστα σε ακραίου τύπου νευρωτικά σύνδρομα , τα οποία το υποκείμενο-άπιστος/η δεν μπορεί να αντέξει και ασφαλώς η πιο εύκολη κίνηση του , είναι να σπάσει τον καθρέπτη ή να τον απομακρύνει και όχι να βρεί τις υγιείς δυνάμεις εντός του..!
Με ρωτάς που οφείλεται αυτό..
Πάντως δεν οφείλεται σε εγγενείς καταστάσεις του υποκειμένου αλλα σε ένα ολόκληρο παραβατικό σύστημα διαπαιδαγώγησης το οποίο τιμωρεί ή υπενθυμίζει την τιμωρία ως μέσο καθυπόταξης και το οποίο ωθεί και προσανατολίζει σε μια άκρως ανταγωνιστική ζωή , αγνοώντας για τις ψυχές του ανθρώπου ...προσβλέποντας όμως στην διατήρηση και ενδυνάμωση της ψυχής του όλου συστήματος του οποίου -και χωρίς να το καταλαβαίνουμε - είμαστε οι κύριοι υποστηρικτές αλλα και αποδέκτες ταυτόχρονα!
Αποτελεί μια μεγάλη όμως συζήτηση αλλα και πολύ όμορφη το συγκεκριμένο θέμα και είναι πολύ δύσκολο να συζητηθεί μέσα απο ανταλλαγές μηνυμάτων!
Ελπίζω τα όσα καταθέσουμε να αποτελέσουν πηγή για αναζήτηση και προβληματισμό!
soul
[
]