- Το μίνι φουστάκι και η παρέλαση - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Eγω λεω να φορανε οι κοπελες στην παρελαση γκουτσι φορεμα![]()
.
Καταρχην πιστευω οτι πρεπει να σταματησουν οι στρατιωτικες παρελασεις,αυτες ειναι καταλοιπα μιλιταριστικων καθεστωτων.Σωστα ειπε ο φιλος jeje οτι ειναι πεταμενα χρηματα και πρεπει να δινονται σε σημαντικοτερα πραγματα.
Να σταματησουν και οι μαθητικες παρελασεις,δεν εχουν κανενα νοημα.
Σε οτι αφορα την διεθυντρια του σχολειου μαλλον πρεπει να παει να δουλεψει σε κανενα μοναστηρι.Δεν λεω η μικροσκοπικη μινι φουστα δεν ταιριαζει σε μια παρελαση αλλα και αυτη η καθηγητρια ομως το παρακανε νομιζω.
Τελος ειναι δυστυχως γεγονος οτι πολλοι νεοι σε ηλικια δεν γνωριζουν πραγματα σχετικα με τους αγωνιστες του 21.Ποιος ομως ευθυνεται για αυτο;Σιγουρα ευθυνη εχει το εκπαιδευτικο συστημα,οι καθηγητες αλλα και οι γονεις των μαθητων.Οταν το παιδι μεγαλωνει με την espresso απο διπλα,ε τι περιμενετε.Το παιδι πρεπει απο μικρο να το μαθεις.
ΑΣΧΕΤΟ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ Ή ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ;
quote:
Τελος ειναι δυστυχως γεγονος οτι πολλοι νεοι σε ηλικια δεν γνωριζουν πραγματα σχετικα με τους αγωνιστες του 21.Ποιος ομως ευθυνεται για αυτο;
Πιστεύεις λοιπόν ότι η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων θα κάνει τα παιδιά να μάθουν καλύτερα για τους ήρωες του 21;
Πιστεύεις ότι με την κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων ο στρατός μας θα γινόταν λιγότερο μιλιταριστικός;
Θα έκανε τον στρατό καλύτερο , λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο;
quote:
...Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΟΥΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ. ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗΣ. Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΚΕΨΗΣ ΑΦΟΥ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ...
Θα διαφωνήσω. Πιστεύω ότι οι παρελάσεις αποτελούν μόνο μία ξεπερασμένη προσπάθεια ανύψωσης της εθνικής συνείδησης. Είχαν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα όταν το έθνος διέτρεχε άμεσο κίνδυνο λόγω πολέμου κλπ. Όμως οι καιροί αλλάζουν, οι καταστάσεις μεταβάλλονται και οι τρόποι διατήρησης της εθνικής συνείδησης πρέπει να προσαρμόζονται ταυτόχρονα.
quote:
...Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ...
Συμφωνώ 10.000% ![]()
![]()
Στο κάτω κάτω μόνο ένα μικρό δείγμα παρελαύνει...
Αν έτσι τα βρίσκουν σκούρα οι στρατιώτες μας και κουράζονται ή ταλαιπωρούνται λυπάμαι πολύ αλλά δε θα'θελα να΄μαι εδώ όταν θα χρειαστεί να αναμετρηθούν με τους Τούρκους...![]()
![]()
Ακόμη περισσότερο λυπάμαι για τις μανάδες τους που μοσχαναθρέψανε τέτοιους "κανακάρηδες"![]()
![]()
![]()
Γιατί τελικά δε φταίει η Παιδεία που λαμβάνουμε στο σχολείο αλλά η Παιδεία που λαμβάνουμε στο σπίτι. Κλασσικό παράδειγμα η μανάδες που μόλις κληθεί ο γιόκας τους στο στρατό τρέχουν να βρούν βίσμα για να τον φέρουν κοντά τους ή για να περάσει όσο δυνατό πιο ανώδυνα τη στρατιωτική του θητεία...
Και μια ερώτηση: Πότε νιώθετε ηθική ανάταση σαν Ελληνες?
Να σας πω εγώ:
Oταν ακούτε τον ελληνικό ύμνο σε κάποια Ολυμπιάδα...(κάθε 4 χρόνια)
Οταν κάποιος Ελληνες πάρει κάποιο Νόμπελ... (από πότε?)
Οταν βλέπουμε την στρατιωτική παρέλαση...(κάθε χρόνο)
Κατά συνέπεια από τη χρονική περίοδο επανάληψης των παραπάνω συμπεραίνουμε πόσο σημαντική είναι η στρατιωτική παρέλαση για το λαό...
Αγαπητοί μου φίλοι... μη χάνεται την ουσία... η στρατιωτική παρέλαση 1 φορά το χρόνο δεν κάνει το στρατό μας πιο μιλιταριστικό... μια ώρα βηματισμού δεν είναι ικανή να αλλάξει την παιδεία και τον τρόπο σκέψης των στρατιωτικών... δεν είναι τρόπος ζωής...
Δεν είναι η ΟΥΣΙΑ του στρατού είναι απλά η ΒΙΤΡΙΝΑ...

quote:
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΡΟΥΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ. ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗΣ. Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΚΕΨΗΣ ΑΦΟΥ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ...
Πώς φαίνεται όποιος δεν έχει περάσει από Προσκόπους!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Τα κουράσαμε τα φανταράκια μας .
Σιγα μη σκίσουνε κανα καλσόν .
Η παρέλαση δείχνει πολλά πράγματα για τους μαθητές.
Η παιδεία (η όποια παιδεία) δεν είναι μόνο άλγεβρα και θρησκευτικά.
Είναι και σωματική αγωγή , και ψυχική αγωγή , και αυτοπειθαρχία και χίλια άλλα.
Μας στραβοκάθονται 10 λεπτά παρέλαση , όπου ο μαθητής καλείται να δείξει αυτό που πραγματικά είναι. Ένας μαθητής.Ένας εκπαιδευόμενος.
Λυπάμαι αλλά η ουσία είναι ΚΑΙ παιδεία , ΚΑΙ παρελάσεις.
Όσο για το ότι τα πράγματα αλλάζουν , και ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές.......
Τι άλλαξε όσον αφορά τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας ;
Τι έγινε ξαφνικά και δεν χρειάζεται πιά το υψηλό εθνικό φρόνημα;

~ Ειρήνη ~
~ Love is the only truth ~
ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΦΟΥΣΤΙΤΣΑ;
ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ, ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΝΕΑΡΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΑ ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ" ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΟΥΤΟ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ...ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΚΑΙ ΡΩΤΩ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΕΘΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ; ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ; ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΄21; ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΣΤΑΓΙΕΡ ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΓΗΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΛΙΓΟ. ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΙΛΩ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΠΛΑ, ΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.
ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ; ΝΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΔΩ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΝΕ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΣΑΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΙΜΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ. ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΔΑΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΘΡΕΨΕ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ "ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ" ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ, ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΟΚΑΝΑ G3 ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ) ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΔΕ ΚΥΡΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ARCHON

Τα κοριτσάκια σας έφταιξαν,που είναι όαση στην έρημο!!!!
Aκου εκεί να τιμωρηθείς επειδή είχες μαζί σου τον Τιμαίο...
Στην Μύρινα σου συνέβει αυτό?

Δεν μπορώ να καταλάβω ... γιατί οι γυναίκες το κάνουν αυτό.
Κάποια δηλαδή που είναι καλοφτιαγμένη γιατί το κάνει αυτό.
Μάλλον περιμένω κάποια απάντηση απο κάποια ....που να είναι ειδήμων.
Εγώ προσωπικά εχω ακούσει κορίτσια να λένε... ``δεν ξέρω πόσο ψηλά θα είναι το μίνι... ίσως μέχρι εδώ.. ίσως λίγο παραπάνω... είναι φανερό λοιπόν οτι στους ανδρες αρέσει αυτό .. και γιαυτό και το κάνουν.
Θέλω ομως κάτι να μου πούνε οι δεσποινίδες.... το μίνι και γενικά το έξαλλο ντύσιμο στις γυναίκες .. προκαλεί..
Σε εμάς τους ανδρες τι προκαλεί ...δηλαδή το ανάλογο ντύσιμο στους ανδρες ποιό είναι ώστε να προκαλέσει τα βλέμματα των γυναικών..
Οι γυναίκες φορούν μίνι γιατί έχουν ωραία πόδια.
Το ξέρουν και το δείχνουν. Εμείς τί ωραίο μπορεί να έχουμε ωστε να μπορέσουμε να το επιδείξουμε???![]()
![]()
Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα.
Τα παιδιά σήμερα έχουν μεγαλώσει με άλλες αξίες, η εποχή μας διαφέρει κατά πολύ από τη συντηρητική μεταβιομηχανική δύση και οι άνθρωποι δείχνουν να τείνουν προς την απελευθέρωση από ταμπού του παρελθόντος και μάλιστα δείχνουν να τείνουν ενδυματολογικά τουλάχιστον προς ... τους αρχαίους ημών πρόγονους!
Σε λίγο θα κυκλοφορούνε μισόγυμνες οι κοπέλες.
Το αν εμένα προσωπικά μου αρέσει ή όχι, αν το θεωρώ στις παρελάσεις σωστό ή όχι, δεν έχει τόσο σημασία.
Σημασία έχει ότι θα πρέπει μάλλον να αποδεχόμαστε την εποχή μας σε θέματα όπως αυτό.
Θα ήθελα να σημειώσω, ως υποσημείωση, ότι κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζετε χωριστά. Δεν εννοώ δηλ. ότι θα πρέπει όλα τα θέματα να γίνονται αποδεκτά κάτω από το πνεύμα της εξέλιξης και του εκσυγχρονισμού.
Ιδιαίτερα όμως στα θέματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους η αφαίρεση του στοιχείου της εξέλιξης και του εκσυγχρονισμού ισοδυναμεί με τη συρρίκνωση της προσωπικότητάς τους και μετατρέπει τους νεόυς ανθρώπους περίσσοτερο σε μηχανές δίχως ψυχή, δίχως ενθουσιασμό, δίχως νεοτερισμό, δίχως έρωτα και ελπίδα!
Φιλικά, athakandr
quote:
Τα παιδιά σήμερα έχουν μεγαλώσει με άλλες αξίες, η εποχή μας διαφέρει κατά πολύ από τη συντηρητική μεταβιομηχανική δύση και οι άνθρωποι δείχνουν να τείνουν προς την απελευθέρωση από ταμπού του παρελθόντος και μάλιστα δείχνουν να τείνουν ενδυματολογικά τουλάχιστον προς ... τους αρχαίους ημών πρόγονους!Σε λίγο θα κυκλοφορούνε μισόγυμνες οι κοπέλες.
Θα συμφωνησω εν μερη με τον φιλο athakandr που ελπιζω να μην εχει θυμωσει επειδη κοιταξα στο Προφιλ του.Γενικα εχω την περιεργεια
να κοιταω τα προφιλ των μελων.Αλλα μην κοιταξετε την φωτογραφια που εχω στο μερος προφιλ
διοτι............![]()
![]()
![]()
![]()
Ηθελα να πω λοιπον οτι ναι, αλλαζουν οι εποχες και οι αξιες,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να θεωρουμε οτι το να ενδιαφερεται η νεολαια
για το καθε ""γκουτσι φορεμα" εχει να κανει με την εξελιξη,τον εκσυχρονισμο και ταση προς απελευθερωση απο ταμπου του παρελθοντος φιλε athakandr.
Κακα τα ψεμματα οι νεοι σημερα μεγαλωνουν με κακα προτυπα και ευθυνη μεγαλη εχουν οι γονεις,η Πολιτεια αλλα και το γεγονος οτι υπαρχει αυτο το κουτι που λεγεται τηλεοραση.Πολυ Παλια ηταν διαφορετικα και πιθανως λογος ηταν οτι δεν υπηρχε η τηλεοραση .
Υπαρχουν και καλα και κακα στην εποχη μας. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.Υπαρχουν και κοπελες οι οποιες ειναι σοβαρες και δεν
ασχολουνται μονο με το "γκουτσι φορεμα και με τον καθε Ρουβα" αλλα
αντιθετως ενδιαφερονται για τον πολιτισμο και της ιστορια της Ελλαδας
αλλα ισως τελικα να ειναι η μειοψηφια.
quote:
Δεν μπορώ να καταλάβω ... γιατί οι γυναίκες το κάνουν αυτό.
Κάποια δηλαδή που είναι καλοφτιαγμένη γιατί το κάνει αυτό.
Μάλλον περιμένω κάποια απάντηση απο κάποια ....που να είναι ειδήμων.
Μα για να προκαλέσουμε φυσικά...είναι Νόμος της Φύσης... το ένα φύλο να προκαλεί ερωτικά το άλλο... πόσο μάλλον για μας τις γυναίκες που η ματαιοδοξία μας οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.
Εδώ αρχίζει και μπαίνει ο παράγοντας Παιδεία...και πάνω απ'όλα η οικογενειακή Παιδεία...η οποία βοηθά τους νέους να μην φθάνουν στα άκρα...
Σαν βολλεϋμπολίστρια που ήμουν είχα όλα τα σωματικά προσόντα για να τραβώ τα ανδρικά βλέμματα το καλοκαίρι, όμως ποτέ δε το παράκανα. (Οταν αθλείσαι μαθαίνεις μαζί με άλλα και το Παν μέτρον Αριστον)
Τώρα όμως θα σας πω και έναν άλλο παράγοντα που βοηθάει τις γυναίκες να είναι πιο τολμηρές...
Ο αθλητισμός εκτός των άλλων σε κάνει να συνηθίζεις να περιφέρεις το σώμα σου με ελάχιστα ρούχα. Δείτε τα σορτσάκια που φορούν οι γυναίκες στο στίβο έτσι ήταν κάποτε τα σορτσάκια στο βόλλεϋ τώρα η μόδα είναι τα κοντά ποδηλατικά σόρτσ. Θυμάμαι πολλές φορές μετά την προπόνηση το καλοκαίρι γύρναγα σπίτι με τη στολή της ομάδας φορόντας το σόρτσ και το θεωρούσα το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Τώρα το αν ήταν είναι μια άλλη υπόθεση

quote:
Υπαρχουν και καλα και κακα στην εποχη μας. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.Υπαρχουν και κοπελες οι οποιες ειναι σοβαρες και δεν
ασχολουνται μονο με το "γκουτσι φορεμα και με τον καθε Ρουβα" αλλα
αντιθετως ενδιαφερονται για τον πολιτισμο και της ιστορια της Ελλαδας
αλλα ισως τελικα να ειναι η μειοψηφια.
Σύμφωνοι, το ερώτημα είναι όμως ποια θέση πρέπει να λάβει κανείς. Θα πρέπει για παράδειγμα να απαγορεύσει, να εγκρίνει, ή να κρατήσει μια laissez-faire στάση.
Έχει αποδειχτεί ότι σε περιπτώσεις όπου η ισορροπία που στην κοινωνία αποκαθίσταται για διάφορους λόγους, γίνει προσπάθεια με απαγορεύσεις και λοιπές ρυθμίσεις να μετατοπιστεί, τότε απλά το πρόβλημα μετατοπίζεται με τη δημιουργία μίας "μαύρης" ισορροπίας, όπου απλά το ίδιο φαινόμενο συνεχίζεται να ισχύει, αλλά είναι παράνομο.
Όπως για παράδειγμα με την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική, ή με διάφορων μορφών απαγορέυσεις.
Από την άλλη πλευρά το να απαγορεύσει κανείς με απόλυτο τρόπο ιδέές και αντιλήψεις (ακόμα και ενδυματολογικές) θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία μορφή λογοκρισίας, όπου κάποιος κεντρικός συντονιστής λαμβάνει μία απόφαση και θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο μεγιστοποιεί το κοινωνικό όφελος.
Όμως το κοινωνικό όφελος μεγιστοποιείται, όταν ο καθένας μεγιστοποιεί το δικό του όφελος. ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση, των παρελάσεων, το φαινόμενο έχει και θετικές εξωτερικότητες (δηλ. εκτός από τα κορίτσια, χαίρονται και τα αγόρια που βλέπουν). Άρα πρόκεται για μία κατάσταση win-win, όπως θα λέγανε όψιμα κάποιοι.
Επομένως μία τέτοιου είδους απαγόρευση δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα θα μείωνε την χρησιμότητα όλων!!
Αστειεύομαι λιγάκι, έτσι;;;;;;![]()
Φιλικά,
Όπως πολύ ωραία δείχνει ο Φρομ (μαθητής του Φρόϋντ) η λογική πολύ λίγο απέχει από την τρέλα.
και πράγματι, είναι λογικό όλοι να θέλομε ένα αποστρατικοποιημένο κόσμο, ένα κόσμο με ειρήνη παντού, αλλά είναι τρέλα και ουτοπία να το υποστηρίζουμε αυτό στα σοβαρά σήμερα.
Και βέβαια η χρήση του όρου μιλιταρισμός είναι λανθασμένη, όσο αφορά τις παρελάσεις, όπου ο Ελληνικός Στρατός τιμά τους νεκρούς του. Θέλετε να μην τους τιμά; Τότε θα πρέπει να δεχτείτε και τις συνέπειες. Αν αύριο οι Τούρκοι μπούνε στην Ελλάδα να πάτε εσείς με αυτές τις απόψεις να πολεμήσετε.
Λοιπόν, καλά τα όνειρα, αλλά για τον ύπνο σας. Στον ξύπνιο σας να μάθετε να είστε και ρεαλιστές.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, στον πόλεμο ο καθένας χρησιμοποιεί ότι όπλα διαθέτει. Ας μην κατηγορούμε λοιπόν τις κοπέλες στις παρελάσεις (όπλο είναι και αυτό)!! ![]()
quote:
Σε εκείνους που τάσσονται εναντίον των παρελάσεων, έχω να πω...Όπως πολύ ωραία δείχνει ο Φρομ (μαθητής του Φρόϋντ) η λογική πολύ λίγο απέχει από την τρέλα.
και πράγματι, είναι λογικό όλοι να θέλομε ένα αποστρατικοποιημένο κόσμο, ένα κόσμο με ειρήνη παντού, αλλά είναι τρέλα και ουτοπία να το υποστηρίζουμε αυτό στα σοβαρά σήμερα.
Και βέβαια η χρήση του όρου μιλιταρισμός είναι λανθασμένη, όσο αφορά τις παρελάσεις, όπου ο Ελληνικός Στρατός τιμά τους νεκρούς του. Θέλετε να μην τους τιμά; Τότε θα πρέπει να δεχτείτε και τις συνέπειες. Αν αύριο οι Τούρκοι μπούνε στην Ελλάδα να πάτε εσείς με αυτές τις απόψεις να πολεμήσετε.
Λοιπόν, καλά τα όνειρα, αλλά για τον ύπνο σας. Στον ξύπνιο σας να μάθετε να είστε και ρεαλιστές.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, στον πόλεμο ο καθένας χρησιμοποιεί ότι όπλα διαθέτει. Ας μην κατηγορούμε λοιπόν τις κοπέλες στις παρελάσεις (όπλο είναι και αυτό)!!
Δεν ειναι αναγκη να γινονται στρατιωτικες παρελασεις για να τιμουνται οι νεκροι.Ενα στεφανι να καταθεσει ο στρατος αρκει φιλε μου.Δεν λεω οτι πρεπει να καταργηθει ο στρατος (πραγμα που θα ηθελα εγω και εσυ)διοτι ειναι επικινδυνο οπως πολυ σωστα λες.
Οι στρατιωτικες παρελασεις μου θυμιζουν εκεινες τις παρελασεις που γινονταν σε χωρες που ειχαν δικτατορια,μιλιταριστικο καθεστως με τους διαφορυς υπουργους να καμαρωνουν για τα τρομερα οπλα που εχουν.
Δεν ειναι ωραιο θεαμα φιλε,ετσι νομιζω.Τα οπλα και τα τανκς προκαλουν θανατο και καταστροφη.Ο μονος λογος που τα χρειαζομαστε εμεις σαν χωρα ειναι για αμυνα σε περιπτωση πολεμου.Το να ειναι καποιος υπερ της καταργησης στρατιωτικων παρελασεων δεν σημαινει οτι υποστηριζει την καταργηση του στρατου διοτι αυτο οπως σωστα λες θα ηταν τρελα λογω κινδυνων μεγαλων.
quote:
Σύμφωνοι, το ερώτημα είναι όμως ποια θέση πρέπει να λάβει κανείς. Θα πρέπει για παράδειγμα να απαγορεύσει, να εγκρίνει, ή να κρατήσει μια laissez-faire στάση.
Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει κανεις να απαγορευσει μια laissez-faire σταση.Απαγορευσεις τετοιες γινονταν μονο σε δικτατορικα καθεστωτα και στην εποχη του Μεσαιωνα.
quote:
Έχει αποδειχτεί ότι σε περιπτώσεις όπου η ισορροπία που στην κοινωνία αποκαθίσταται για διάφορους λόγους, γίνει προσπάθεια με απαγορεύσεις και λοιπές ρυθμίσεις να μετατοπιστεί, τότε απλά το πρόβλημα μετατοπίζεται με τη δημιουργία μίας "μαύρης" ισορροπίας, όπου απλά το ίδιο φαινόμενο συνεχίζεται να ισχύει, αλλά είναι παράνομο.Όπως για παράδειγμα με την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική, ή με διάφορων μορφών απαγορέυσεις.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Ακριβως για τον ιδιο λογο δεν πιστευω οτι αν απαγορευθει ο τζογος γενικα(π.χ καζινο κ.λ.π) θα λυθει το προβλημα.
Το ερωτημα ειναι ποια ειναι τα βαθυτερα αιτια που οδηγουν καποιον στο τζογο ή στο αλκοολ κ.λ.π.Aλλα αυτα που λεω ειναι ασχετα με το θεμα που συζηταμε.
Edited by - VIKING on 06/04/2004 00:18:57