- Χρεοκοπεί η Ελλάδα ( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 3 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Γενικώς η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι... να μην πω για τι
Βέβαια, αν ακούγαμε συνεντεύξεις σαν και αυτή εδώ στην Ελλάδα, το κανάλι που θα τις έκανε, παίζει να έφτανε και μηδέν τηλεθέαση
άρα ίσως να φταίμε και εμείς (η κουλτούρα)
αλλά πάντως αν οι δημοσιογράφοι θέλανε να κάνουν καλά τη δουλειά τους
θα μπορούσαν να οικοδομήσουν μια τελείως διαφορετική κουλτούρα στη χώρα
καθώς, καλώς ή κακώς, και η τηλεόραση είναι μιας μορφής "εκπαιδευτικό" μέσο
Και αν η τηλεόραση δείχνει βλακείες, τότε εκπαιδεύει και τον πολίτη στην βλακεία
ειδικά για αυτούς που η τηλεόραση είναι μια βασική πηγή ερεθισμάτων στο σπίτι
(ευτυχώς όχι στο δικό μου)
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος ρωτά ειρωνικά αν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι εργάζονται για να πληρώνονται οι Έλληνες συνταξιούχοι.
(οι οποίοι παίρνουν σύνταξη νωρίτερα από τους Ευρωπαίους-πράγμα αληθές,όντως.)
Ας το δούμε λίγο σοβαρά ε?
Αν ήταν λοιπόν,σοβαρός δημοσιογράφος και όχι πληρωμένο @ρχίδι του κερατά,θα ρωτούσε όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς , ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μετέφεραν το χρέος του ελληνικού δημοσίου, από τις ιδιωτικές ευρωπαικές τράπεζες ,(που όφειλαν να φάνε τη φόλα του ρίσκου που πήραν να δανείσουν μια τόσο προβληματική οικονομία-όπως προφανώς ήταν και είναι η ελληνική-), ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,με τις γνωστές τρίπλες των τελευταίων 5 ετών.
Με αυτήν τους την κίνηση οι αλήτες,έπραξαν δυο εγκλήματα:
1. Φόρτωσαν τους Ευρωπαίους πολίτες-φορολογούμενους των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε με χρέος που ΔΕΝ τους αφορούσε.
2. Στέρησαν τη δυνατότητα από τους Έλληνες πολίτες να αντιμετωπίσουν ιδιωτικές τράπεζες (ως προς το χρέος),με τον όποιο νομικό τρόπο θα τους συνέφερε καλύτερα.
Σε αντικατάσταση αυτού, τους έφεραν αντιμέτωπους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες, με μόνο κίνητρο να ξελασπώσουν αυτούς που τους ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.Δηλαδή αυτούς που ελέγχουν μέσω των τραπεζών (που τη ΓΛΥΤΩΣΑΝ),την παγκόσμια οικονομία.
Αυτό μόνο ελεύθερη οικονομία δεν είναι.
Στην ελεύθερη οικονομία πληρώνουν το ρίσκο οι επιχειρήσεις(στην περίπτωσή μας οι τράπεζες) που το πήραν.Το ρίσκο.
Όχι οι φορολογούμενοι.
Άντε γιατί με τους άσχετους νεοφιλεύθερους του κώλου, θα ξεχάσουμε και τα βασικά...
Όποιος δεν τα καταλαβαίνει αυτά είναι "πίθηκος" και όποιος κάνει ότι δε τα καταλαβαίνει είναι πληρωμένο τσουτσέκι του κερατά.Χωρίς εισαγωγικά το τελευταίο ε?
Αυτά για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις της πλάκας.
ΥΣ: Ο δημοσιογράφος της συνέντευξης είναι τόσο αντιπαθητικός και εριστικός και με τόσο αρρωστημένα ειρωνικό βλέμμα,που αμφιβάλλω αν βρεθεί κάποιος που να μη δει, σε αντιδιαστολή, τον εν γένει απαράδεκτο έλληνα υπουργό, με κάποια αναγκαστική "συμπάθεια".Τα γιουσουφάκια εξαιρούνται βέβαια. ![]()
Αυτά μόνο γλείφουν.Ότι βρουν μπροστά τους.Ακόμα και μόνο για τις εντυπώσεις.Ακόμα και τσουτσέκια δημοσιογράφους, που προσπαθούν δημοσίως, να βλάψουν τα συμφέροντα της χώρας τους.
ΥΣ2: Συνεχίστε τώρα να μιλάτε για τον τρόπο σκέψης του Dr... (δε θα ενοχλήσω άλλο..![]()
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Dr, δεν έχεις επαρκείς γνώσεις λοιπόν, αλλά έχεις αναπτύξει τον τρόπο σκέψης σου. Σωστά?
quote:Συμφωνούμε σε αυτό..
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Αυτό μόνο ελεύθερη οικονομία δεν είναι.
Στην ελεύθερη οικονομία πληρώνουν το ρίσκο οι επιχειρήσεις(στην περίπτωσή μας οι τράπεζες) που το πήραν.Το ρίσκο.
Όχι οι φορολογούμενοι.
quote:Και σε αυτό συμφωνούμε.
ΥΣ: Ο δημοσιογράφος της συνέντευξης είναι τόσο αντιπαθητικός και εριστικός και με τόσο αρρωστημένα ειρωνικό βλέμμα,που αμφιβάλλω αν βρεθεί κάποιος που να μη δει, σε αντιδιαστολή, τον εν γένει απαράδεκτο έλληνα υπουργό, με κάποια αναγκαστική "συμπάθεια".
Απλά εγώ υπολογίζω και το γιατί έχει αυτό το ύφος ο δημοσιογράφος:
γιατί μπορεί
επειδή αυτός έιναι σε θέση ισχύος, μπροστά σε μια κυβέρνηση η οποία έχει φανεί στα πάντα αφερέγγυα
quote:Τα συμφέροντα της χώρας, βλάπτονται επειδή κάποιοι ψήφισαν αυτόν τον θίασο για κυβέρνηση
Ακόμα και τσουτσέκια δημοσιογράφους, που προσπαθούν δημοσίως, να βλάψουν τα συμφέροντα της χώρας τους.
φυσικα αυτοί που τους ψήφισαν, έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από αυτούς που τους χρησιμοποιούν εναντίον μας
quote:
Τα συμφέροντα της χώρας, βλάπτονται επειδή κάποιοι ψήφισαν αυτόν τον θίασο για κυβέρνηση φυσικα αυτοί που τους ψήφισαν, έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από αυτούς που τους χρησιμοποιούν εναντίον μας
Κάνεις ένα στοιχειώδες σφάλμα. Ταυτίζεις τα συμφέροντα της χώρας με τα ατομικά σου συμφέροντα ή της ομάδας που νομίζεις ότι ανήκεις, συν ότι θεωρείς ότι αυτοί που σε διαβάζουν είναι μειωμένης νοημοσύνης. Η κυβέρνηση λοιπόν αυτή ήταν αφερέγγυα επειδή προσπάθησε, ακόμα και ανεπιτυχώς ερασιτεχνικά, να ανατρέψει την προδοτική πράξη της προηγούμενης, να μετατρέψει ένα ομολογιακό χρέος Ελληνικού δικαίου σε ενυπόθηκο διακρατικό Αγγλικού δικαίου; Λογική απάντηση από αναμεταδότη της διαπλοκής. Φυσικά αν δεν πληρώνεσαι για να τα γράφεις αυτά, κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
quote:Μάλλον εσύ το νομίζεις αυτό
Κάνεις ένα στοιχειώδες σφάλμα. Ταυτίζεις τα συμφέροντα της χώρας με τα ατομικά σου συμφέροντα ή της ομάδας που νομίζεις ότι ανήκεις, συν ότι θεωρείς ότι αυτοί που σε διαβάζουν είναι μειωμένης νοημοσύνης.
Όλα τα είδη μουσικής μέσα, ότι γουστάρει ο καθένας. Εκτός από metal και goth για τα οποία υπάρχει ειδικό topic.
"The best of", σε ότι ακούτε αυτή την εποχή.
Dare To Dream
(για αρχή)
Για τους λάτρες της κλασικής μουσικής το παραπάνω.
Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να ταυτίζεται με τον παραπάνω χαρακτηρισμό;

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να ταυτίζεται με τον παραπάνω χαρακτηρισμό;
Εννοείς τον λάτρη της κλασσικής μουσικής; Εγώ.
Άρχισα να ακούω κλασσική μουσική από την εφηβία και μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω συγκεντρώσει άπειρο υλικό σε LP και CDs. Μου αρέσει όμως ιδιαίτερα ο ύστερος ρομαντισμός και ακόμα πιο ιδιαίτερα οι εθνικές σχολές.
Jean Sibelius (Φιλανδία), Edvard Grieg (Νορβηγία), Καλομοίρης (Ελλάδα) , Rachmaninoff (φυσικά), Scriabin (Ρωσία) και πολλοί άλλοι που θα πάρει ώρα να τους αναφέρουμε ολους.
Από τους ρομαντικούς λατρεύω τον Wagner.

Edited by - A. Kircher on 25/03/2007 16:57:43
ακούω οτιδήποτε έχει γραφτεί σε πάνω από "πέντε λεπτά".
από το μακρύ ζεϊμπέκικο για το νίκο κοεμτζή, του σαββόπουλου [πως άλλωστε θα μπορούσε να γραφτεί τόσο μεγάλο τραγούδι σε 5 λεπτά!], μέχρι το "40 ώρες" των βήτα πεις [ραπ], και το χειρότερο [αλλά ψαγμένο] old school death metal.
ελπίζω να το εξήγησα καλά...
κατά τ' άλλα, στην ερώτηση της αμαλίας:
μέχρι 10 χρονών, το μόνο που άκουγα ήταν κλασσική μουσική και ροκ [εξού και η αγάπη μου για το συμφωνικό μέταλ]
αλλά σε αντίθεση με τον kircher, είμαι στα πιο σύνθετα, πομπώδη και δυνατά κλασσικά [και γενικότερα συμφωνικά ακούσματα]. από μπετόβεν μέχρι john williams. όχι ότι με ενοχλούν και τα υπόλοιπα είδη, απλά εκεί κυρίως στρέφωμαι.
επείσης μου αρέσει πολύ και η σύγχρωνη κλασσική/ατμοσφαιρική μουσική [βλ. j.m.j., πολυδούρη, παπαθανασίου...]
Edited by - crucifire on 25/03/2007 20:34:38
crucifire κι εμένα όταν ήμουν μικρή, μου άρεσαν αυτά τα είδη μουσικής. Στο rock πρόσθεσε κι ένα roll βέβαια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το σκέτο rock δεν ήταν και δεν είναι από τα αγαπημένα μου. Επίσης μου αρέσει κι εμένα πολύ το συμφωνικό μέταλ, αν και όχι όλες τις ώρες.
Μετά τον Rachmaninof, θα προτείνω κάτι σε ελληνικό. Πολυακουσμένο βεβαίως, αλλά και μόνο που το γράφω, είναι σα να ακούω τον ήχο στα αυτιά μου:
Χατζηδάκης, τα παρακάτω τρία:
-Κεμάλ
-Μπαλάντα του Ούρι
-Ο χορός των σκύλων
A. Kircher σ' αρέσει ο Καλομοίρης;
Νόμιζα πως αποτελούσα ένα σπάνιο δείγμα ανθρώπου που του αρέσει ο Καλομοίρης! ![]()
Μήπως έχεις τα 5 πρελούδια για πιάνο; Συγκεκριμένα, το πρώτο (της Κρινώς). Το έπαιζα παλιά στο πιάνο, γιατί έπρεπε να το μάθω για κάποιες εξετάσεις, αλλά δεν είχα καταφέρει να το βρω σε ηχογράφηση για να το ακούσω.

Ψυχή μου,
quote:
A. Kircher σ' αρέσει ο Καλομοίρης;
Νόμιζα πως αποτελούσα ένα σπάνιο δείγμα ανθρώπου που του αρέσει ο Καλομοίρης!
Έτσι ντε να γίνουμε πολλοί! Ποιοί ακούνε Καλομοίρη εν έτει 2007;
Εγώ, εσύ, άντε και κανένας καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο.![]()
![]()
![]()
Πραγματικά όμως ο Καλομοίρης είναι από τους πιό παραγνωρισμένους έλληνες συνθέτες ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Ενώ τα ονόματα και τα έργα του Σκαλκώτα, Ξενάκη, Χρήστου κ.α. έχουν περάσει στο ξένο κοινό ο Καλομοίρης παραμένει ακόμα στην αφάνεια.
quote:
Μήπως έχεις τα 5 πρελούδια για πιάνο; Συγκεκριμένα, το πρώτο (της Κρινώς). Το έπαιζα παλιά στο πιάνο, γιατί έπρεπε να το μάθω για κάποιες εξετάσεις, αλλά δεν είχα καταφέρει να το βρω σε ηχογράφηση για να το ακούσω.
Δυστυχώς όχι. Η μόνη ηχογράφηση που υπάρχει είναι αρκετά σπάνια. Πρόκειται για ένα CD με τον τίτλο Greek Rapture που κυκλοφόρησε σε μια μικρή και άγνωστη αμερικάνικη εταιρία to 2003. Η πιανίστρια ονομάζεται Maria Choban και είναι ελληνοαμερικανίδα, πρώην καθηγήτρια πιάνου στο Παν/μιο του Πόρτλαντ. Στο CD παίζει τα 5 πρελούδια του Καλομοίρη, Παπαιωάνου, και τα πρελούδια και τους χορούς από το "Για Μια Μικρή Λευκή Αχιβάδα" του Χατζιδάκι.
Είχα προσπαθήσει να το βρω αυτό το CD στο παρελθόν χωρίς τύχη.
Αν καταφέρω να το βρώ πάντως θα σου πω.
Με την ευκαιρία μου φαίνεται πως η το esoterica πετάει τις δύο τελευταίες μέρες!

quote:
Εγώ, εσύ, άντε και κανένας καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο.
εχμ... α ναι, το Εθνικό Ωδείο!

Ψυχή μου,
κλασσική μουσική και Καλομοίρη...μιλάμε για παιδεία !
.............................................................
εγώ έχω εδώ και δύο χρόνια περίπου που δειλά δειλά ανακαλύπτω
την ελληνική παραδοσιακή μουσική
ο πατέρας μου και ο αδερφός μου είναι συλλέκτες δημοτικού και ρεμπέτικου και η βάση δεδομένων που διαθέτω τη στιγμή αυτή είναι
κάτι παραπάνω από ικανοποιητική
(για τα δημοτικά - τα ρεμπετολαικά γενικότερα τα απεχθάνομαι,όλη αυτή τη μιζέρια και την κλάψα)
αλλά εδώ και δέκα χρόνια περίπου,μαζεύω ο,τιδήποτε υπάρχει σε βινύλιο και προέρχεται από το νησί της Τζαμάικα
(έχω και μία εκπομπή στο ραδιόφωνο σχετική με ska,rocksteady,reggae,dub,dancehall και mento/calypso)
είμαι μανιακός συλλέκτης ρέγκε βινυλίων![]()
(και δε μιλώ για Bob Marley διότι δε λέγομαι κουτσή Μαρία
)
Πέρασε σήμερα η αδελφή μου από το Metropolis (κεντρικό μεγάλο κατάστημα με δίσκους, cd, κ.λπ) και της είπανε πως υπάρχει μια συλλογή που τα έχει, αλλά εξαντλήθηκε. Θα φέρουν είπανε σε 4-5 βδομάδες.
Οπότε... θα πάω να τα πάρω αν ισχύει η πληροφορία.

Ψυχή μου,