- ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ: ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Δεν έχει μια δυναμική που αναιρεί την στατικότητα?
Αν για παράδειγμα εγώ είμαι ένας οξύθυμος χαρακτήρας μπορεί να προσπαθήσω για χρόνια προκειμένου να μετριάσω αυτή μου την αντίδραση κι εν τέλει να καταφέρω να την ελέγχω.
Αυτό δεν αποτελεί μια αλλαγή?

In anticipation of my resurrection...
Θα συμφωνήσω μαζί σου πως η "διαμόρφωση" έχει χαρακτήρα ανασταλτικό της στατικότητας. Είναι δυναμική και δημιουργική, αλλά φίλε δεν έχει χαρακτήρα αλλαγής. Δεν αλλάζει, δημιουργεί.
Αλλάζω σημαίνει ότι καταργώ κάτι προηγούμενο και στη θέση του βάζω κάτι διαφορετικό (ενίοτε και αντίθετο) από αυτό που υπήρχε. Από κακός γίνομαι καλός. Αυτό είναι αλλαγή.
Δέχομαι πως η σταδιακή βελτίωση/χειροτέρευση του χαρακτήρα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αλλάγή του. Αλλά αυτό απαιτεί χρόνο και συνεχή κόπο και ενσυνείδηση (όπου απαιτείται
).
Με τα παραπάνω διορθώνω το κατώθι :
quote:
Δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα επάνω σου. Μπορείς όμως να τα κάνεις καλύτερα ή χειρότερα! "Δια-μορφώνεις" το περιβάλλον που θα σε "δια-μορφώσει" και θα μεγαλώσεις!
σε :
quote:
Δύσκολα μπορείς να αλλάξεις κάτι επάνω σου. Μπορείς όμως εύκολα και σταδιακά να τα κάνεις καλύτερα ή χειρότερα! Να "δια-μορφώνεις" το περιβάλλον που θα σε "δια-μορφώσει" και θα μεγαλώσεις!
Πραγματικά φίλε σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου!
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Μήπως είναι μια ανθρώπινη αντίδραση μας - όπως τόσες και τόσες άλλες - που είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης μας?
Αλήθεια, τι είναι ο θυμός?
Ο θυμός είναι μια μηχανική αντίδραση του εαυτού μας όταν νιώθουμε εναντίωση σε κάτι που μας ξενίζει ή νιώθουμε οτι καταστρατηγεί τα όρια της προσωπικότητας μας.
Θεωρώ λοιπόν οτι λόγω του οτι είναι κάτι πολύ ανθρώπινο να θυμώνουμε και δε μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό, η αλλαγή δεν θα πρέπει να αναζητηθεί σε αυτό το επίπεδο.
Για αυτό που λες για την διαμόρφωση έχεις απόλυτο δίκιο! ![]()
quote:
Αλλάζω σημαίνει ότι καταργώ κάτι προηγούμενο και στη θέση του βάζω κάτι διαφορετικό (ενίοτε και αντίθετο) από αυτό που υπήρχε. Από κακός γίνομαι καλός. Αυτό είναι αλλαγή.
Μήπως αυτό δεν είναι αλλαγή αλλά μια μετατροπή/μεταστροφή? ![]()
Έννοιες που πιστεύω οτι έχουν ένα άλλο δυναμικό από την αλλαγή.
Μήπως στην ουσία λέμε το ίδιο πράγμα ακριβώς κι οι 2 αλλά κολλάμε στη λέξη? ![]()

quote:
Μήπως στην ουσία λέμε το ίδιο πράγμα ακριβώς κι οι 2 αλλά κολλάμε στη λέξη?
Ίσως φίλε μου να έχεις δίκιο. Όμως καλό είναι να είμαστε ακριβείς, γιατί από λεκτικά λοξοδρομήματα γίνονται παρανοήσεις.
Αλλαγή= ;
α)Αντικατάσταση;
β)Κατάργηση;
γ).... ;
Odysseus_Nemo
Αλήθεια, στην περίπτωση του θυμού που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα μου ως παράδειγμα ποιά λέξη πιστεύεις οτι ταιριάζει καλύτερα, φίλε μου?
Αλλαγή?
Αντικατάσταση του τρόπου εκδήλωσης της με κάποιον άλλον τρόπο?
Μετατροπή?
Όχι τίποτα άλλο, απλά να το πιάσουμε λίγο - λίγο για να το βρούμε! ![]()

quote:
Αλήθεια, στην περίπτωση του θυμού που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα μου ως παράδειγμα ποιά λέξη πιστεύεις οτι ταιριάζει καλύτερα, φίλε μου?
Αλλαγή?
Μετατροπή?
Νομίζω οτι μια λέξη πρός αντικατάσταση είναι η << κατανόηση>>.
Τι είναι αυτό που κατα βάθος θίγεται όταν θυμώνουμε και πως γίνεται?
Αυτό που προσβάλεται είναι ο κακώς εννοούμενος εγωισμός μας ο οποίος είναι αποτέλεσμα των δεδομένων που έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητό μας.
Η άισθηση της διαφορετικότητας, η σύγκρουση και η σύγκριση είναι τα αίτια που δημιουργούν τις αντιθέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.
Η άγνοια του όλου.
Αν αυτό μπορέσουμε να το αισθανθούμε θα πάψουμε να θυμώνουμε και εσωτερικά θα γελάμε.
Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα υπάρχει αντίδραση στην αδικία η στην μομφή. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μέσα απο τον διάλογο η εγγράφως ανάλογα την περίπτωση, με αντικειμενικότητα και αν αξίζει τον κόπο.
Σε αυτή την περίπτωση δρούμε μέσω της λογικής κατανόησης χωρίς να παρεμβαίνει καμιά ένταση.
Φιλικά
quote:
Αλλαγή?
Μετατροπή?
Έλεγχος ! ![]()
Όταν θα επέλθει η κατάσταση της κατανόησης (που αναφέρει ο φίλος nst)τότε μιλάμε για μεταστροφή/μετατροπή του θυμού σε κάτι πιο ήπιας μορφής αντίδραση.
Όταν πλέον δεν θα υπάρχει το στοιχείο του θυμού (ενσυνείδηση = έλεγχος + κατανόηση ; ) τότε μιλάμε για αλλαγή.
Μέχρι τότε έχεις κάθε λόγο να θυμώνεις, να παλεύεις να τον ελέγχεις και να προσπαθείς να κατανοήσεις τα αίτια που τον δημιούργησαν.
![]()
Μυρίζομαι ωραίο διάλογο!!!
Odysseus_Nemo
Η αίσθηση της διαφορετικότητας παρόλα αυτά είναι απαραίτητη ανάμεσα στους ανθρώπους, κάνει ξεχωριστή την ταυτότητα μας.
Όπως ξαναείπα έχουμε πάρα πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ μας, έχουμε όμως κι άλλα που μας κάνουν διαφορετικούς από τους υπολοίπους.
Επέτρεψε μου πάντως να διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις ως προς το αν θα μπορέσουμε ποτέ να πάψουμε να είμαστε εγωϊστές ή να θυμώνουμε.
Τα θεωρώ ως ένα έμφυτο στοιχείο της προσωπικότητας μας (εγωϊσμός) αλλά και συναίσθημα (θυμός).
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε κατά την γνώμη μου είναι να μάθουμε να τα ελέγχουμε, να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο "αφυπνίζονται" και να κατανοήσουμε όλα όσα ανέφερες παραπάνω.
Φίλε μου Odysseus_nemo, πιστεύω πως ο έλεγχος είναι απαραίτητος σε κάθε συναίσθημα που νιώθουμε αν θέλουμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα αλλά και να έρθουμε σε πραγματική επαφή μαζί του.
Το συναίσθημα θεωρώ πως μπορεί να παρομοιαστεί με το νερό.
Όταν νιώθεις δίψα το νερό σε ικανοποιεί, σε δροσίζει και σε αναζωογονεί όταν ελέγχεις πόσο θα πιείς.
Όταν όμως το νερό έρθει σε μεγάλη ποσότητα θα σε παρασύρει και θα σε πνίξει... ![]()
Έτσι ακριβώς γίνεται και με τον θυμό αλλά και με τα υπόλοιπα συναισθήματα.
Όταν τα ελέγχεις και τα κατανοείς εκφράζεσαι, νιώθεις, βιώνεις και γνωρίζεις.
Όταν τα αφήσεις ανεξέλεγκτα θα σε κατακλύσουν και θα γίνεις έρμαιο τους.
Κι όλα τα συναισθήματα σου αφήνουν μια γνώση την οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας.
Αλήθεια, γιατί θα πρέπει να πάψουμε να θυμώνουμε?
Και για να είμαι ειλικρινής, αν υπήρχαν 2 κουμπιά τα οποία θα έδιναν την επιλογή σε έναν άνθρωπο πατώντας τα να θυμώνει ή να μην θυμώνει, θα επέλεγα να πατήσω αυτό που θα με έκανε να θυμώνω.
Αυτό όμως που θέλω να μάθω είναι να ελέγχω τον θυμό μου, να ελέγχω τις αντιδράσεις μου και να λαμβάνω κάποιο δίδαγμα μέσα από αυτό.
Τα συναισθήματα, φίλε μου, είναι ένα δώρο οπότε ας τα δεχθούμε... ![]()

Την καλησπερα μου σε όλους!
Πολυ ωραιο το θεμα σου φιλη λίλιθ,
θα προσπαθησω να μεταφερω μια εικονα απο την σκοπια μου.
Εχω πιστευω πως η ΄παστα' καθε ανθρωπου ειναι το κυριο 'συστατικό' για το μαγειρεμα ας πουμε του εαυτου μας.
Δηλαδη πως προυπαρχει κατι στην ψυχη μας και αναλογα με την αντιληψη μας και τα βιωματα μας αναπτυσετε θετικα ή και αρνητικα οποια στοιχεια που μας συνθετουν ως χαρακτηρες.
Αν τα βαζαμε σε μια πυραμιδα πιστευω πως η βαση θα ειναι η ψυχη μας.
Δευτερη ερχετε η αντιληψη μας,και επανω της ακουμπανε τα βιωματα μας.
Απο αυτο το σημειο συνεχιζουμε μονοι μας την ολοκληρωση της πυραμιδας με προσωπικη προσπαθεια.
Οσο αφορα το παραδειγμα για το:
"Αν για παράδειγμα ένα άτομο έχει διαπαιδαγωγηθεί με τρόπο που
να είναι ενοχικό, (και αυτό δεν είναι κάτι ούτε τραβηγμένο, ούτε σπάνιο),
μπορεί κάποια στιγμή να πάψει να νιώθει ενοχές;
Και αν ναι, αν μπορεί όντως να ελέγξει αυτό τον ψυχολογικό μηχανισμό,
σε πιό βάθος θα μπορεί να τον ελέγχει;"
Το παιδι που θα αναπτυξει ενα ενοχικο τροπο συμπεριφορας και αυτοεκτιμησεις πιστευω πως ειναι ενα παθητικο πλασμα εκ φυσεως.Που δεν εχει τολμη στο να αντιδρασει και με τον τροπο που μεγαλωνει γινετε εσωστρεφεις με συνεπεια την ενοχικοτητα του χαρακτηρα του.
Γιαυτο το παιδι ειναι η αμυνα του.Το πιο ευκολο γιαυτο μιας και δεν ειναι σε θεση να αποδοσει καπου αλλου την οποια,επιτρεψτε μου θα χαρακτηρισω,αρνητικη ενεργεια.
Φυσικα σε αντιθεση με ενα πιο εξωστρεφες παιδι που σε καθε τι που παει να καταπιεσει την προσωπικοτητα του μεσα απο την διαπαιδαγωγιση του αυτο αντιδρα.
Γιαυτο και η εφηβεια ειναι απο τις πιο κρισιμες περιοδους της ζωης του καθε ανθρωπου.Σε αυτη την ηλικια συνανταμε πολλα αντιδραστικα παιδια που το παιζουν αναρχικοι,πρωτοποροι,κλπ
Αυτα ειναι τα παιδια που αντιδρουν γιαυτο και οι γονεις πρεπει να προσεχουν πως να χειριζοντε τα παιδια αυτα επειδη μια αποτυχιμενη εφηβεια πιστευω οδηγει στα ναρκωντικα στις κλοπες και γενικοτερα στο να αμυνονται παντα αυτοι οι χαρακτηρες,μεσα αποτην αντιδραση.Για αυτους αυτη ειναι και η αμυνα τους.
Ή και παιδια πιο ντροπαλα που μιλανε περισσοτερο την γλωσσα του σωματος.Εδω βρισκονται τα ενοχικα παιδια που στην εφηβικη ηλικια κανουν σκεψεις αυτοκτονιας.Μιας καιδεν μπορουν πια να εξωτερικευσουν και να ξεδιπλωσουν την προσωπικοτητα τους απο ντροπη απο εσωστρεφεια,απο ενοχες.
Νομιζω πως στην εφηβικη ηλικια που θεωρω και την καταλληλοτερη μπορουμε ή να ξεπερασουμε ή να καταπνιξουμε για παντα το εγω μας.
Τωρα εαν αυτο δεν γινει σε αυτη την ηλικια πιστευω πως δεν θα ξεπεραστει ποτε,απλα θα προσπαθει να εκτονοθει κανοντας εκρηξεις και αφηνοντας καταλοιπα κι αποθημενα.
Νομιζω πως το κρατος θα επρεπε να κανει σεμιναρια συμπεριφορας στους γονεις ωστε να αποφευγονται αυτα τα τραγικα λαθη στα οποια ευθυνη τις περισσοτερες φορες δεν εχουν οι γονεις.Ωστε να διαπαιδαγωγουμε τα παιδια μας αφηνοντας παντα τον αερα για να εκφραστει η δικη τους προσωπικοτητα και ο εσωψυχισμος τους.
Ελπιζω να μην σας κουρασα,πολυ!
Οπως και εβαλα κι εγω ενα λιθαρακι...
Με εκτιμηση Άντα
Εχω πιστευω πως η ΄παστα' καθε ανθρωπου ειναι το κυριο 'συστατικό' για το μαγειρεμα ας πουμε του εαυτου μας.
Δηλαδη πως προυπαρχει κατι στην ψυχη μας και αναλογα με την αντιληψη μας και τα βιωματα μας αναπτυσετε θετικα ή και αρνητικα οποια στοιχεια που μας συνθετουν ως χαρακτηρες.
Απο αυτο το σημειο συνεχιζουμε μονοι μας την ολοκληρωση της πυραμιδας με προσωπικη προσπαθεια.
Το παιδι που θα αναπτυξει ενα ενοχικο τροπο συμπεριφορας και αυτοεκτιμησεις πιστευω πως ειναι ενα παθητικο πλασμα εκ φυσεως.Που δεν εχει τολμη στο να αντιδρασει και με τον τροπο που μεγαλωνει γινετε εσωστρεφεις με συνεπεια την ενοχικοτητα του χαρακτηρα του.
Γιαυτο το παιδι ειναι η αμυνα του.Το πιο ευκολο γιαυτο μιας και δεν ειναι σε θεση να αποδοσει καπου αλλου την οποια,επιτρεψτε μου θα χαρακτηρισω,αρνητικη ενεργεια.
Φυσικα σε αντιθεση με ενα πιο εξωστρεφες παιδι που σε καθε τι που παει να καταπιεσει την προσωπικοτητα του μεσα απο την διαπαιδαγωγιση του αυτο αντιδρα.
Γιαυτο και η εφηβεια ειναι απο τις πιο κρισιμες περιοδους της ζωης του καθε ανθρωπου.Σε αυτη την ηλικια συνανταμε πολλα αντιδραστικα παιδια που το παιζουν αναρχικοι,πρωτοποροι,κλπ
Αυτα ειναι τα παιδια που αντιδρουν γιαυτο και οι γονεις πρεπει να προσεχουν πως να χειριζοντε τα παιδια αυτα επειδη μια αποτυχιμενη εφηβεια πιστευω οδηγει στα ναρκωντικα στις κλοπες και γενικοτερα στο να αμυνονται παντα αυτοι οι χαρακτηρες,μεσα αποτην αντιδραση.Για αυτους αυτη ειναι και η αμυνα τους.
Ή και παιδια πιο ντροπαλα που μιλανε περισσοτερο την γλωσσα του σωματος.Εδω βρισκονται τα ενοχικα παιδια που στην εφηβικη ηλικια κανουν σκεψεις αυτοκτονιας.Μιας καιδεν μπορουν πια να εξωτερικευσουν και να ξεδιπλωσουν την προσωπικοτητα τους απο ντροπη απο εσωστρεφεια,απο ενοχες.
Νομιζω πως στην εφηβικη ηλικια που θεωρω και την καταλληλοτερη μπορουμε ή να ξεπερασουμε ή να καταπνιξουμε για παντα το εγω μας.
Τωρα εαν αυτο δεν γινει σε αυτη την ηλικια πιστευω πως δεν θα ξεπεραστει ποτε,απλα θα προσπαθει να εκτονοθει κανοντας εκρηξεις και αφηνοντας καταλοιπα κι αποθημενα.
Νομιζω πως το κρατος θα επρεπε να κανει σεμιναρια συμπεριφορας στους γονεις ωστε να αποφευγονται αυτα τα τραγικα λαθη στα οποια ευθυνη τις περισσοτερες φορες δεν εχουν οι γονεις.Ωστε να διαπαιδαγωγουμε τα παιδια μας αφηνοντας παντα τον αερα για να εκφραστει η δικη τους προσωπικοτητα και ο εσωψυχισμος τους.
Οπως και να εβαλα κι εγω ενα λιθαρακι...
Με εκτιμηση Άντα
Οπως και να εβαλα κι εγω ενα λιθαρακι...
Με εκτιμηση Άντα
ΦΙΛΕ dimindy ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ.
ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΩΣ ΠΡΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
an tha taxidepsete,se meri opou katoikoun oi legomenoi "istorikoi" laoi(xwris ayto na simainei oti oloi oi laoi den einai istorikoi),aigypto,iran,india,tibet,kina,ktl tha diapistwsete poso plaka exei ana kapoia xiliometra na anakalypteis fanatismenous(kata ta alla anazitites)pou lene akrivws taidia pragmata! oloi theloun na peisoun olous oti ta panta proerxontai apo ti dikia tous patrida. mikri geitonia i gh k i gnwsi gurnaei gyrw-gyrw. an bw sto trip tis fasis:"o orfeas,k oxi o xristos,o xristos k oxi o krisna,o krisna k oxi o mwxamet...kok" tote pisteyw oti to exasa to paixnidi.
(ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ)
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ- ΣΕ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.
ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...
ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΗ.κλπ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
ειναι το πιστευώ? .... αυτο με το οποιο αρχισες την προταση σου...
quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ- ΣΕ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.
ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...
ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ.
Πρωτα ερχεται το πιστευω και μετα ερχονται και τα υπολοιπα οι θεοι, τα νοητικα οικοδομηματα και οι επικρατουσες αποψεις... και το [πιστευω] , σαν τον ποιο αδυνατο κρυκο (κατα την γνωμη μου) στην ολη ιστορία του αποκρυφο-μυστικισμου ...αλλάζει και μπορει να μεταβάλεται, και εχει μια τυχαια (χαοτικη να πουμε ) ποιοτητα που η αλλαγη μπορει να ερθει.... ισως και απο μια απλη κουβεντα με εναν καθηγητη πανεπιστιμίου που εχει παει στο θιβετ (γιατι νομιζεις μπηκε στο κοπο να σε πεισει ) η απο εναν καλο οργανωμενο στρατο που μολις εχει καταστρεψει την πολη σου και οτι θεωρουσες ιερό και οσιο...
Φίλε μου dimindy εχεις δικαιο ... τα πιστευω ειναι διαφορετικά αναλογα με την χωρα και τα χιλομετρα αλλα εφοσον λειτουργουν για αυτους δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα (οπως το εθεσες και εσυ ( so F***in what)....
μπορεις και εσυ απο την αλλη πλευρα να δημιουγισεις τα δικά σου προσωπικα πιστευω με τα οποια αισθάνεσαι ανετα και νομιζεις οτι θα αλλαξουν την ζωη σου προς το καλητερο....
τωρα θα μπορουσες να πιστευεις σε μια - οι πολλες θεοτητες σε μια αληθεια ,η σε χαμενος λόγους
, η οτι εισαι αμαρτολος, η οτι εχεις αποκοπή απο το όλο και πρεπει να γυρίσεις καπου η να πάς καπου, η σε μυστικές ομαδες σουπερ-ελληνων - αλλα οτι και να διαλέξεις φροντισε να ειναι (καλόγουστο
) και να προπαντος να λειτουργει για σενα...
τωρα θα μου πεις πως θα το κάνεις να λειτουργησει - απλα επενδησε (αφιέρωσε) - την ζωη σου σε αυτο.
Γιώργος
Υ.Γ Προς αβαταρ - Δεν ειναι το πνευμα φιλε μου που πρεπει να ελευθερωσεις - Ελευθερωσε το πιστευω σου και ισως να βρεις την αληθεια που τοσο πολλη ΕΣΥ πιστευεις.
Γιώργο, με έβαλες σε σκέψεις με αυτά που πολύ σωστά και εύστοχα γράφεις.
Η συνειδητοποίηση του ότι δεν ξέρουμε τίποτε (η άγνοια) είναι η αρχή του δρόμου που πορεύεται στην αναζήτηση της αλήθειας.
Μέσα σε αυτό που ξέρουμε ή νομίζουμε ότι ξέρουμε κατοικεί το πιστέυω. Πρέπει να λοιπόν να αποχωρηστούμε για λίγο τις σταθερές βάσεις των πιστεύω μας που ίσως βασίζονται σε πλάνες, έτσι ώστε να τα ξαναχτίσουμε αργότερα με πιο γερά θεμέλια.
Πίστευε και μη. Ερέυνα.
αυτή...που τα κατάφερε!
μας
love for what is comming and forgivness for the past...
Πές μου φίλε drumx13 ποιός σου έβαλε το πιστεύω οτι εισαι Οντότητα..?
Γιώργος
love for what is comming and forgivness for the past...
Βρες ποιος σου έμαθε για το αν και τι είδους οντότητα εισαι και εχει βρει τον θεό σου.
Γιώργος