- Το Συμπαν ειναι το σωμα του Θεου?????? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
είμαι ο Marte (ρσενικό)
Απλά θέλησα να επισημάνω ότι το σύμπαν μας είναι υλικό επιστημονικά. Για την άποψη σου την οποία σέβομαι μπορεί να μην έχει σημασία. Αλλά αποδεδειγμένες αλήθειες του κόσμου μας δεν θα πρέπει να λέγονται?
Μην ξεχνάμε ότι καραδοκούν κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν να πιαστούν από τέτοια για να μας παρουσιάσουν δήθεν επιστημονικά τεκμηριωμένα την ύπαρξη ενός θεού που δημιούργησε και θα καταστρέψει τα πάντα...
Πάντως από την πεποίθηση σου ότι το σύμπαν είναι το σώμα του θεού συνεπάγεται ότι κι εγώ κι εσύ και όλα αποτελούμε τον θεό. Δοξασμένοι να είμαστε!!!

Edited by - Marte on 19/06/2008 12:37:21
quote:
aρα αγαπητή μου medtech το μόνο βέβαιο για το σύμπαν,
είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα, αφού από θεωρίες υπάρχουν
μεν πολλές, αλλά άλλο θεωρία κι άλλο γνώση και απόδειξη.
Τρεχαγυρευε ΕΣΥ δεν ξερεις τιποτα προφανως γιατι αρεσκεσαι να μελετας παραμυθια που γραφτηκαν πριν απο 3000 χρονια απο μια ρατσα γιδοβοσκων αντι να ανοιξεις κανα επιστημονικο βιβλιο.
Αν ειχες ανοιξει κανα βιβλιο περα απο την ΠΔ,θα ηξερες οτι αυτο που ειπες δηλ οτι
quote:
Φίλη μου το σύμπαν είναι
άπειρο και δεν το ξερουμε καθόλου,
ειναι εντελως ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ.Το συμπαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟ αλλα ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ και οι υπολογισμοι του δινουν τουλαχιστον 156 δισεκατομμυρια ετη φωτος φαρδος (α το ετος φωτος ειναι μοναδα μετρησης αποστασης και οχι χρονου!) ενα μεγεθος με 90% ακριβεια.
quote:
απόδειξη ότι κι η θεωρεία
του bing bang έχει και αντιπάλους επιστήμονες που λένε ότι
δεν απομακρύνεται από καποιο σημείο αρχικό, έπειτα από σχετικές
μελέτες...
Καθε επιστημονικη θεωρια θα εχει παντα τους αντιπαλους της.Το ζητημα ειναι ποιος θα παρουσιασει τα καλυτερα αποδεικτικα στοιχεια.Στην περιπτωση μας το big bang υποστηριζεται απο 2 σημαντικα στοιχεια την ακτινοβολια υποβαθρου και την απομακρυνση των γαλαξιων οπως αποδεικνυει το φαινομενο Dopler που παρατηρειται στο φασμα του φωτος τους.
quote:
Φίλη μου μου θυμίζεις έναν άνθρωπο που νοιώθει ισχυρός
επειδή γνωρίζει ελάχιστα πράγματα
Εμενα μου θυμιζεις καποιον που δεν εχει καμια σχεση με την επιστημονικη μορφωση.Επισης καποιον που βγαζει βιαστικες κρισεις για τους γυρω του.
quote:
Κι εσύ η ίδια αμφισβητείς αυτά που γράφεις "Δεν μπορω να απαντησω εαν ο κοσμος μας ειναι ενα ηλεκτρονιο στο σωμα του θεου γιατι αυτη η υποθεση δεν μπορει να διερευνηθει"
Μαλλον καταλαβαινεις αυτα που θες εσυ να καταλαβεις.Κανεις δεν μπορει να δωσει απαντηση σε αυτη την ερωτηση γιατι δεν υποκειται στην διαψευσιμοτητα.Δεν μπορεις να βρεις εαν το συμπαν ειναι κοματι απο το σωμα του θεου γιατι κανεις δεν μπορει να ελεγξει εαν υπαρχει θεος και ποια ειναι η...συσταση του.
quote:
Καλά ρε φίλε, ποιοι
επιστήμονες είναιαυτοί που λένε ότι γνωρίζουν το σύμπαν;
Και από που το γνωρίζουν, από τις κάρτ ποστάλ;
Οχι απο τις επιστημονικες μελετες τους.
Απο την μελετη του φωτος που εκπεμπουν τα αστρα.
Απο την μελετη των κινησεων των ουρανιων σωματων (πλανητων,γαλαξιων,αστρικων,σμηνων κτλ)
Απο την γνωση οτι καθε χημικο στοιχειο εχει το δικο του φασμα ακτινοβολιας (ετσι αναλυοντας το φασμα του φωτος ενος αστρου μπορουμε να βρουμε την χημικη του συσταση)
Απο τα στοιχεια που συλλλεγουν τα ραδιοτηλεσκοπια.
Απο τα πειραματα μεσα σε επιταχυντες που δειχνουν πως τα διαφορα υποατομικα σωματιδια συνδυαζονται και αλληλεπιδρουν μεταξυ τους.
Απο ολα αυτα και απο αλλα μελετουν και συλλεγουν στοιχεια και για το μακροκοσμο (συμπαν) αλλα και τον μικροκοσμο (τον χωρο των υποατομικων σωματιδιων).
Τι σου λεω ομως τωρα ε?

The plural of anecdote is not data.
quote:
Aγαπητή φίλη δεν έχουμε εξερευνήσει ακόμη καλά καλά το δικό μας γαλαξία! Όταν λοιπόν το υπάρχουν σύμφωνα με τους επιστήμονες δισεκατομμύρια γαλαξίες................ έχουμε μάθει τίποτα για το σύμπαν? ..........
Ναι φιλε Ευρωπαιε εχουμε μαθει παρα πολλα πραγματα για το συμπαν τα οποια μπορεις να μαθεις και εσυ αν επισκεφτεις καποιο κοσμολογικο site ή ανοιξεις καποιο βιβλιο κοσμολογιας και αστροφυσικης!
quote:
Καλά ρε φίλε η κίνηση του υλικού που γίνεται; Έχουμε τριβή
και φθορά ή έχει χώρο κενό και κινείται η ύλη;
Trexagireve θα σου απαντησω λεγοντας οτι το BIG BAng δεν ειναι μια εκρηξη μεσα σε κενο χωρο αλλα η εκρηξη που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ τον χωρο (ξερω ειναι δυσκολο για το ανθρωπινο μυαλο να το χωνεψει αυτο.Οπως ειναι δυσκολο να χωνεψει οτι ο χρονος ειναι διασταση).
quote:
Πάλι το σύμπαν μπορεί να είναι το ίδιο το σώμα του θεού.
Κοιτα seirios ο Θεος υποτιθεται οτι ειναι ενα ον υπερανω των φυσικων νομων και κατι περα απο την φυση,κατι περα και εξω απο το συμπαν.
Βεβαια αν δεχτουμε οτι εχει αυτες τις ιδιοτητες που του αποδιδονται ειναι αδυνατον να διερευνηθει η φυση του και η συσταση του.
Επισης αν δεχτουμε οτι εχει αυτες τις ιδιοτητες προκυπτει το συμπερασμα οτι δεν ειμαστε κοματι του θεου αλλα κοματι της δημιουργιας του θεου.
Ολα αυτα φυσικα ειναι εικασιες αφου δεν εχουμε δυνατοτητα να διερευνησουμε αν ισχυουν ή οχι.
Μπορουμε ομωε να μελετησουμε το ιδιο το συμπαν και καμποσοι επιστημονες το κανουν εδω και χιλιαδες χρονια με τις πιο σημαντικες ανακαλυψεις φυσικα να παρουσιαζονται τα τελευταια 100 χρονια.(πχ θεωρια της σχετικοτητας που περιγραφει τον μακροκοσμο και κβαντικη μηχανικη που περιγραφει τον μικροκοσμο).
Εγω νομιζω οτι δεν εχει κανενα οφελος να σπαταλαμε διανοητικη ενεργεια για ιδεες που ποτε δεν μπορεσουμε να εξετασουμε για το αν ισχυουν ή οχι
Εγω νομιζω οτι την ενεργεια μας πρεπει να την σπαταλαμε για πραγματα που μπορουμε να μελετησουμε.
ΥΓ.Οταν απαντησα στον θεματοθετη διορθωσα μια λανθασμενη αντιληψη που ειχε για το ατομο (η οποια τον οδηγουσε σε μια λανθασμενη αναλογια) δεν ειχα σκοπω να εμπλακω σε μια συζητηση για το συμπαν.Εγω σταματαω εδω.Οποιος ενδιαφερεται για το συμπαν υπαρχουν εκατονταδες πηγες με πολυ χρησιμες και ενδιαφερουσες επιστημονικα τεκμηριωμενες πληροφοριες.

The plural of anecdote is not data.
Edited by - medtech on 19/06/2008 22:41:57
Edited by - medtech on 19/06/2008 22:54:16
Υπάρχουν μορφές ύλης που αγνοούμε (όχι οι επιστήμονες, οι "επιστήμονες") και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια (άντε να τους πεις για αιθέρα, για οργόνη, για Βιλχελμ Ράϊχ κ.α.) να το κατανοήσουν κάποιοι άνθρωποι, αν δεν έχει γραφτεί στην ΟΟΔΕ ή στον Α.Α.
Είναι τόσο απλά τα πράγματα...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Τα πάντα είναι ύλη.
Τι τους λες τώρα φίλε γιαπετ, δεν θα κοιμηθούν όλη τη νύχτα...

Φίλε Γιαπετ :
quote:
Τα πάντα είναι ύλη. Το πρόβλημα με κάποιους είναι ότι θεωρούν ύλη μόνο αυτό που φαίνεται ή πιάνεται.
Εδω θίγεις ένα καίριο ζήτημα που εξηγεί γιατί οι φανατικοί πιστοί δεν μπορούν να κατανοήσουν επιστημονικές θεωρίες όπως η εξέλιξη των ειδών .
Πράγματι η ύλη που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι στον μακρόκοσμο φαίνεται κάτι στείρο και άψυχο , αλλά όσο κατεβαίνεις στον μικρόκοσμο διαπιστώνεις την πραγματική της φύση .
Μία ουσία σε διαρκή κίνηση , άπιαστη και αδιόρατη που αλλάζει συνεχώς μορφές , σε έναν αέναο κοσμικό χορό .
Μια ουσία που ξεπηδά απο το πουθενά και επιστρέφει στο πουθενά και που δοκιμάζει κάθε δυνατό συνδυασμό και μορφή .
Μια ουσία που μπορεί υπο τις κατάλληλες συνθήκες να αυτοοργανώνεται και να δημιουργεί περίπλοκες ενώσεις και μορφές καθώς και μοτίβα οργανωμένης συμπεριφοράς .
Μιά ουσία που οργανωμένη μέ την μορφή ενός ανθρώπινου εγκεφάλου , δημιουργεί την ίδια την νόηση και τον αυλο μετα-κόσμο των αισθήσεων ...
Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό .
Αλλά πώς να κατανοήσει φίλε Γιάπετ όλα αυτά τα καταπληκτικά πράγματα ένας απλός άνθρωπος , αν φορά τις δογματικές παρωπίδες των θρησκειών , και δεν έχει ανοιξει ποτέ στην ζωή του ένα επιστημονικό βιβλίο , έστω και εκλαικευμένης επιστήμης ?
quote:
Τι τους λες τώρα φίλε γιαπετ, δεν θα κοιμηθούν όλη τη νύχτα...
Τουλάχιστον ας ξενυχτήσουν με κάποιο βιβλίο αγκαλιά...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Ότι βλέπουμε κολυμπά μέσα σε ύλη.
Παρεπιπτόντως θα ψάξω να βρώ ένα καταχωνιασμένο βιλίο του Ράϊχ το οποίο έχω διαβάσει πριν πάρα πολλά χρόνια, το «ο αιθέρας ο θεός και ο διάβολος», που με αφορμή την τροπή που πήρε το παρόν θέμα, μου το θύμισε.
Νομίζω ότι ακόμη και οι σκέψεις μας είναι ύλη και αναφέρονται κάπου.
Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...![]()
Υ.Γ. Οι φανατικοί πιστοί θα μπορούσαν να πουν αν ο θεός ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Τα πάντα είναι ύλη. Το πρόβλημα με κάποιους είναι ότι θεωρούν ύλη μόνο αυτό που φαίνεται ή πιάνεται.
Φίλε γιαπετ, συμφωνώ με την τοποθέτηση σου και μου άρεσε η αναφορά σου στον Βίλχελμ Ράϊχ και στην οργόνη.
Απλά θα ήθελα μια διευκρίνηση για την πρώτη πρόταση.
"Τα πάντα είναι μόνο ύλη"
ή
"Τα πάντα είναι και ύλη";

In anticipation of my resurrection...
quote:
Think_Math:
Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό .
Kάτι σαν την Ανάσταση του Κυρίου να υποθέσω?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Εικασίες κάνουμε ούτως ή άλλως σε πολλά θέματα που δεν μπορούμε να τ'αποδείξουμε, οπότε δεν μ' ενοχλεί η συνέχιση του θέματος και βρίσκω ενδιαφέρον για ένα θέμα που μ' αρέσει ν' ακούσω και άλλες απόψεις.
quote:
Πάντως από την πεποίθηση σου ότι το σύμπαν είναι το σώμα του θεού συνεπάγεται ότι κι εγώ κι εσύ και όλα αποτελούμε τον θεό. Δοξασμένοι να είμαστε!!!
Marte
Μα δεν είμαστε καθ'εικόνα και καθ' ομοίωσιν? Άρα, ναι μπορούμε να γίνουμε θεοί, αρκεί να το δουλέψουμε λιγάααακι παραπάνω
Σόρρυ για το λάθος, μην νομίσουν κιόλας πως θα πας και διακοπές στην Τήλο ε?![]()

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
Edited by - seirios12a on 20/06/2008 18:03:23