- Επιστροφή των Μαρμάρων... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥ. ΜΑΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Η ΚΑΜΕΡΑ 'ΕΠΙΑΣΕ' ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΕΧΡΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ(ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 'FISH & CHIPS') ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ, Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΕΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Ο Κ. BLAIR PM ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ. Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ Δ/ΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ.
ΣΩΣΤΟ Η ΜΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΘΑΝΟΣ
Μου θύμισες μια παλιά διαφήμιση : "Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!!!"
Τώρα αν ο κ.Σημίτης προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει ότι μας αγαπά...επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για τα κίνητρά του...
(Πότε είπαμε ότι έχουμε εκλογές; Α...ναι...το Μάιο...ΟΚ!)![]()
![]()
ΑΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ο Κ. ΜΠΛΕΡ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ . ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ
ΒΙΟΣ ΑΝΕΟΡΤΑΣΤΟΣ ΜΑΚΡΑ ΟΔΟΣ ΑΠΑΝΔΟΧΕΥΤΟΣ
Γνωρίζει κάποιος να μου πει πως ξεκίνησε ολη αυτη η ιστορία και γιατι δεν μπορουμε να έχουμε τα μάρμαρα απο την στιγμη που μας ανήκουν;
Η μόρφωση σε πάει παντού...
quote:
Γνωρίζει κάποιος να μου πει πως ξεκίνησε ολη αυτη η ιστορία και γιατι δεν μπορουμε να έχουμε τα μάρμαρα απο την στιγμη που μας ανήκουν;
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, αγαπητέ μου, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν "τίτλοι ιδιοκτησίας" γι' αυτά. Αν λοιπόν εσύ λες ότι "μας ανήκουν" κάποιος θα γυρίσει να σου πει "απόδειξέ το μου" και φυσικά μια απάντηση του τύπου "ε, φτιάχτηκαν από Έλληνες" δεν είναι αρκετά πειστική. Δεν ξέρω αν ακούγεται γελοίο αλλά πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος.
Πάντως, αν θες την άποψή μου, πιστεύω ότι τέτοια έργα τέχνης απλά ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ κι όχι σε κάποιο συγκεκριμένο κράτος, άσχετα αν κάποιοι θεωρούν ότι έχουν την αποκλειστικότητα σ' αυτά (βλ. Βρετανικό Μουσείο).
Έτσι λοιπόν και 'γω... αγαπάς την Ελλάδα?? ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!
Πάντως άσχετο ίσως και σχετικό, βρέθηκα πριν λίγες εβδομάδες στο Λούβρο... και ειλικρινά χωρίς να το περιμένω είχα μία "έκρηξη" σωβινισμού.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Πάντως, και αυτό έχει ξαναειπωθεί, θέματα με πολιτική χροιά που δεν έχουν φανερή σύνδεση με Εσωτεριστικά ή Μεταφυσικά στοιχεία δεν είναι και τόσο "ταιριαστά" με τις Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA.
Εκτός αυτού η Συζήτηση αυτή διεξάγεται σε Forum (ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet) άλλης θεματολογίας.
Ως συνέπεια, το Θέμα μετονομάζεται σε "Επιστροφή των Μαρμάρων..." και μεταφέρεται στο Απόψεις, Προτάσεις κ.ά..
Παρακαλώ περαιτέρω για την προσοχή σας σε αυτή τη Συζήτηση. Δεν χρειάζεται νομίζω να αναπτύξω περισσότερο του λόγους...
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
I am no human now
because I choose to know..
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1033
γιά τα μάρμαρα!
η δική μου άποψη είναι γνωστή...
![]()
![]()
![]()
να επιστραφούν τα κλοπιμαία στις χώρες στις οποίες ανοίκουν!!!
να αποκατασταθεί επιτέλους η δικαιοσύνη!!!
να... άσε! γιατί αν συνεχίσω με αυτό που θέλω να πάθουν οι κλέφτες, θα επέμβει ο Admin και...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΛΕΞΗ "ΜΑΡΜΑΡΑ".
ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΛΕΞΗ "ΓΛΥΠΤΑ".
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ?
quote:
να επιστραφούν τα κλοπιμαία στις χώρες στις οποίες ανοίκουν!!!
να αποκατασταθεί επιτέλους η δικαιοσύνη!!!
Συμφωνώ και επαυξάνω!Ας μη ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης διεθνώς-αν όχι το μεγαλύτερο-,τάσσεται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών!
quote:
ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΗΝ ΜΕΣΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ Κ.Α.
Και τότε τί θα τους μείνει? Ερωτώ κι απάντηση δεν παίρνω!
Το θέμα έχει ξεφύγει πια από τα στενά πολιτικά πλαίσια,είναι θέμα παγκόσμιας ηθικής και δικαιοσύνης,είναι θέμα πολιτισμού,το οποίο δεν είναι καινούριο.Ίσως τώρα οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ,με αφορμή (και όχι αιτία!) τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Ένα τελευταίο σχόλιο,ορμώμενη από κάτι που έγραψε ο Admin:
quote:(η υπογράμμιση είναι δική μου)
Το ζήτημα με τα λεγόμενα "Ελγίνεια Μάρμαρα" είναι φυσικά ιδιαίτερης σημασίας για την προβολή των αρχαιοτήτων μας.
Το ακούω και προσωπικά γίνομαι έξαλλη.Από πότε αποκαλούμε τα κλοπιμαία με το όνομα του κλέφτη?
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Με τις (δε θυμάμαι πόσες) αίθουσες όπου είναι στημένη όλη η ελληνική ιστορία;
Η όλο (σχεδόν) το υπόλοιπο του Μουσείου, που έχει λόγο ύπαρξης σαν τέτοιο, μόνο και μόνο από τα χιλιάδες εκθέματα που έχουν ληστέψει από την Αιγυπτο!!!
Προσωπικά, αν και ελληνίδα, το δεύτερο με σόκαρε ακόμα περισσότερο.![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!![]()
Σεβόμενος τις απόψεις όλων, θα ήθελα να κάνω λίγο το "δικηγόρο του Διαβόλου", βασιζόμενος σε μια άποψη που διατύπωσα πιο πάνω :
quote:
τέτοια έργα τέχνης απλά ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Είναι αδιασμφισβήτητο ότι στη ιστορία της τέχνης ουκ ολίγοι υπήρξαν οι κλέφτες, οι λωποδύτες και οι πλιατσικολόγοι τυχοδιώκτες που εμπορεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο τα δημιουργήματα της ανθρώπινης έμπνευσης. Όμως θεωρώ ότι είναι λιγάκι εγωιστικό να απαιτούμε να επιστραφούν στη χώρα μας ΟΛΑ τα ευρήματα-μάρτυρες του μεγαλείου των προγόνων μας (ειδικά για τα μάρμαρα του Παρθενώνα έχω άλλη άποψη βέβαια γιατί πρόκειται για "ειδική" περίπτωση).
Δεν νομίζετε ότι τα χιλιάδες έργα τέχνης--όχι μόνο τα ελληνικά βέβαια--που βρίσκονται στα διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο αποτελούν μια πρώτης τάξης διαφήμιση για την πατρίδα μας, ότι δίνουν στους λαούς όλου του κόσμου την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα, ένα σπουδαίο πολιτισμό; Πιστεύω ότι ΟΛΟΙ έχουν το δικαίωμα να θαυμάζουν την τέχνη...Ας είμαστε λοιπόν κι εμείς λιγάκι πιο μεγαλόψυχοι, ως Έλληνες άλλωστε...![]()
Edited by - durden_alie on 06/11/2003 12:41:19
ΝΑΙ!!! ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ -ΕΙΝΑΙ "ΕΠΙΘΥΜΙΑ" /"ΟΥΤΟΠΙΑ" -
/...ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.-
-ΤΙΜΗ + ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"-

"... Βλέπουμε την αλληλουχία των αρχαίων πολιτισμών κομματιασμένη, το παρελθόν γκρεμισμένο και τις θαυμάσιες ιδιαιτερότητες ξεθωριασμένες. Η μνήμη μας απειλείται και η ψυχή μας ξεραίνεται, η δημιουργικότητα ασφυκτιά, το παρόν ξεριζώνεται. Όποιος δεν έχει παρελθόν δεν έχει παρόν, λέει μια αραβική παροιμία. Αυτό το παρελθόν πρέπει να αναδυθεί από τα μουσεία για να γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, να γίνει όργανο και χαρά του λαού ..."
Μελίνα Μερκούρη, Μεξικό, 29 Ιουλίου 1982
Παγκόσμια Διάσκεψη της UNESCO για την Πολιτιστική Πολιτική
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2269
1ΦΩΝΗ=1ΨΥΧΗ
ΑΤΜΑ
![]()
Edited by - ΑΤΜΑ on 06/11/2003 14:14:41
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
quote:
Πάντως, εάν κάνετε μία βόλτα στο Βρετανικό Μουσείο, δεν θα ξέρετε με τι από τα δύο να εξοργειστείτε περισσότερο:Με τις (δε θυμάμαι πόσες) αίθουσες όπου είναι στημένη όλη η ελληνική ιστορία;
Η όλο (σχεδόν) το υπόλοιπο του Μουσείου, που έχει λόγο ύπαρξης σαν τέτοιο, μόνο και μόνο από τα χιλιάδες εκθέματα που έχουν ληστέψει από την Αιγυπτο!!!
Προσωπικά, αν και ελληνίδα, το δεύτερο με σόκαρε ακόμα περισσότερο.
Αμαλία, και στο Λούβρο τα ίδια! Ολόκληρες αίθουσες με Ελληνικά εκθέματα... και το πιο εκνευριστικό???:
Ούτε ένας χάρτης των εκθεμάτων στα Ελληνικά! Αν και υπήρχαν χάρτες στα Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Αραβικά & Κινέζικα!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Ο ΣΛΗΜΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΙΨΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΣΑ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ! ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ 40 ΞΥΛΙΝΑ ΚΑΣΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ!!! ΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΒΙΟΣ ΑΝΕΟΡΤΑΣΤΟΣ ΜΑΚΡΑ ΟΔΟΣ ΑΠΑΝΔΟΧΕΥΤΟΣ
'Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ)
ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ "ΕΠΙΛΟΓΟ"...
ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο "ΕΠΙ-ΛΟΓΟΣ" ΗΤΑΝ Η ΜΕΛΙΝΑ
+ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ
ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΕΙ,ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ
ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΙΠΟΝ!
ΘΑ ΘΕΣΩ ΕΔΩ (ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΕΙ ΘΕΜΑ)ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΟΤΑΤΗ(!) ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ
"The seventh son of a seventh son "...
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ+ΔΙΚΗ ΜΟΥ (ΑΝ +ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΩ...)
quote:
. Με την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης γιατί δεν ασχολείται κανείς; Μήπως εμείς οι ίδιοι τα μοσχοπουλήσαμε;
+ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ...
http://www.apodimos.com/arthra/idenx_gen98.htm

Edited by - ΑΤΜΑ on 07/11/2003 15:01:17
Ξέρεις όμως τί μου αφήνει μια πικρή γεύση από όλα αυτά;
Στη σημερινή Ελλάδα των "Ολυμπιακών Αγώνων", τίποτε δεν με κάνει να πιστεύω ότι τα αριστουργήματα αυτά θα έχουν μια καλύτερη μεταχείριση.
Ρίξτε μια ματιά στην κατάντια των αρχαιολογικών χώρων--σκουπιδότοπων, στη ζημιά που έχουν πάθει τα κτίρια της Ακρόπολης από την ατμοσφαιρική ρύπανση, και θα καταλάβετε τί εννοώ...
Καλώς να επιστρέψουν τα έργα αυτά, είμαστε όμως ΕΤΟΙΜΟΙ να τα δεχτούμε; (Χωρίς φυσικά να υπονοώ ότι οι μέχρι τώρα "ιδιοκτήτες" τους τα σέβονταν, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ!) Πάνω απ' όλα είναι η ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στην Ιστορία και στην Τέχνη κι όχι η ικανοποίηση του όποιου εθνικού ΕΓΩ (ή και των όποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων)
Edited by - durden_alie on 07/11/2003 15:29:22
quote:
Πράγματι εύστοχη απορία...Ξέρεις όμως τί μου αφήνει μια πικρή γεύση από όλα αυτά;
Στη σημερινή Ελλάδα των "Ολυμπιακών Αγώνων", τίποτε δεν με κάνει να πιστεύω ότι τα αριστουργήματα αυτά θα έχουν μια καλύτερη μεταχείριση.
Ρίξτε μια ματιά στην κατάντια των αρχαιολογικών χώρων--σκουπιδότοπων, στη ζημιά που έχουν πάθει τα κτίρια της Ακρόπολης από την ατμοσφαιρική ρύπανση, και θα καταλάβετε τί εννοώ...
ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ (ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ...)
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ(ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ)!
+ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΙΝΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΜΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑΣ" ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ /ΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΙΝΔΙΑ"...
ΦΤΩΧΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΧΡΟΝΟ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟΥΣ ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ/ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΕΛΗΝΕΣ .
ΑΝ ΨΑΞΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ...
ΑΝ ΒΓΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΟΙΩΣΩ....
ΑΓΕΝΕΙΑ
ΑΣΕΒΕΙΑ
ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ..
Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΓΕΝΝΗΤΣΑΡΟΥΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΟ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ"...
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ....
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ..-
ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ...
![]()