- ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Μα ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας είχε αυτήν την θρησκεία , και χάρη σ'αυτήν αναδείχθηκε . Επίσης ο συγκεκριμένος χώρος ήταν τόπος λατρείας αυτής της θρησκείας την οποία πρεσβεύουν και τα μέλη της ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ , οπότε δεν είναι δυνατόν να εξευτελίσουν έναν χώρο που θεωρούν ιερό .
Δεν τους επετράπη η είσοδος διότι το μέρος αυτό αποτελεί ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο και όχι χώρο λατρείας και εξευτελισμού της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρχαίας Ελλάδας!!
CROWL26
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι έπεσε σήμα από μητρόπολη μεριά να τους απαγορεύσουν την τελετή , ενώ αρχικά είχε επιτραπεί .
quote:Αν αναφέρεσαι σε ολόκληρο το κείμενο της παραγράφου μου στο οποίο απαντάς , και όχι μόνο στο πρώτο μερος , τότε σε συγχαίρω για την αμεροληψία σου .
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα φίλε μου να πηγαίνουν όπου γουστάρουν και να κάνουν "θρησκευτικές" τελετές(αν είναι τέτοιες)!!Όσο για αυτό που αναφέρεις θα συμφωνήσω μαζί σου!Πράγματι οι άνθρωποι είναι ΓΡΑΦΙΚΟΙ!! CROWL26
quote:
Δεν τους επετράπη η είσοδος διότι το μέρος αυτό αποτελεί ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο και όχι χώρο λατρείας και εξευτελισμού της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρχαίας Ελλάδας!!
Εξευτιλισμός της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρχαίας Ελλάδας αλλά με τί κριτήρια Παρασκευαίδη;;;!!!
Όταν οι πανίομοιοι του πρίν κάποια χρόνια τους ισοπεδώναν για να κτίσουν απο πάνω στην θέση τους εβραιοχριστιανικούς ναούς δέν εξευτελίζαν την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Τα εξευτελίζουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να τους ξαναδώσουν ζωή, επαναφέροντας τις τελετές των προγόνων τους.
quote:
Ελπίζω να είδατε όλοι στις τηλεοράσεις αυτούς που πήγαν στους στήλους του Ολυμπίου Διός και έκαναν τη "θρησκευτική" τους λατρεία.Είχε πολύ πλάκα και συγχρόνως πολύ γέλιο!Μου θύμισαν το καρναβάλι που έρχεται σε λίγο!»
Και μιας και μιλάμε για καρναβάλια,να θυμίσω ότι ένα ολόκληρο χωριό,δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποιό νομό-μάλλον βόρεια-είναι αφορισμένο από τον μητροπολίτη του εδώ και πολλά χρόνια,επειδή τόλμησαν στο τοπικό καρναβάλι να παρελάσουν κάποιοι ντυμένοι με ράσα...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
Μα ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας είχε αυτήν την θρησκεία , και χάρη σ'αυτήν αναδείχθηκε . Επίσης ο συγκεκριμένος χώρος ήταν τόπος λατρείας αυτής της θρησκείας την οποία πρεσβεύουν και τα μέλη της ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ , οπότε δεν είναι δυνατόν να εξευτελίσουν έναν χώρο που θεωρούν ιερό .
@ sesostris
Δεν ξέρω φίλε μου αν ήταν πριν 3000 χρόνια τόπος λατρείας, ειλικρινά,αλλά σήμερα δεν θεωρείται από την επίσημη πολιτεία ως τόπος λατρείας αλλά ως αρχαιολογικός χώρος.Υπάρχει όπως βλέπεις μία διαφορά.Πρίν 3000 χρόνια μπορεί να ήταν τόπος λατρείας και ο χώρος όπου βρίσκεται σήμερα η Βουλή.Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να πάνε ορισμένοι στη Βουλή για να τελέσουν θρησκευτικές τελετές.![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Και βέβαια ακόμη αναμένεται η απάντηση του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκεύματος για την ίδρυση ευκτηρίου οίκου των αρχαιοθρήσκων αλλά ακόμη τίποτε. Στο θεοκρατικό Ελλαδιστάν, υπάρχει πλήρης ανεξιθρησκεία, αρκεί να είναι κανείς χριστιανός.

macedon
Edited by - macedon on 26/01/2007 15:58:46
"Ο χριστιανός σέβεται και φοβάται τους ιερείς,με τα ίδια αισθήματα που σέβεται και φοβάται τα νεκροταφεία.
Ο χριστιανός κατά Παγανιστικό τρόπο,ζητάει την επέμβαση των εικόνων με μια αρρωστημένη πίστη,πράγμα που τον κάνει ειδωλολάτρη.
Και εμείς οι Ιερείς,ενθαρρύνουμε την ειδωλολατρεία,όταν περιάγουμε τα λείψανα των αγίων,για να γεμίσουμε τα παγκάρια της εκκλησίας.
Καταντήσαμε την Εκκλησία πρακτορείο πωλήσεως εισιτηρίων για αιώνια εκδρομή στη μεταθανάτια ζωή. Με θέσεις και κατηγορίες, ανάλογα το πόσο καλά πληρώνει κάποιος για το ταξίδι αυτό.
Με τρομάζει η έχθρα των λεγομένων θρησκευομένων. Αυτοί γνωρίζουν την τεχνική του μίσους και δεν συγχωρούν.
Υποβιβάζουμε την εκκλησία σε κορυφαίο θεσμό για να δικαιολογούμε τις αμαρτίες μας και να εκμεταλλευόμαστε τις μεταφυσικές φοβίες των πιστών μας.
H διαστροφή του σωτηριολογικού σκοπού της Εκκλησίας στην υπηρεσία κάθε εθνικής σκοπιμότητας εθνικοποίησε τον Θεό και τον έκαμε εχθρό της ανθρωπότητας.
Δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους χριστιανούς και δεν τους λέμε την αλήθεια".
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
(από τα ΝΕΑ,09-12-2002 και 24-07-2004)
Κι εγώ δεν θέλω να τους στεναχωρήσω,το κάνω με βαριά καρδιά,αλλά η αλήθεια πρέπει να ακούγετε όσο πικρή κι άν είναι.Και να υπενθυμίσω σ΄αυτό το σημείο,ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις παπαδιές.Δεν έχουμε καλές παπαδιές.Η καλύτερη από αυτές,είναι για το τσίρκο Μεντράνο.Φανταστείτε τι είναι οι υπόλοιπες.Σε αντίθεση με τους παπάδες μας,οι οποίοι είναι όλοι λεβέντες.Ο καλύτερος από αυτούς, είναι για τα πανηγύρια.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί,τα νέα και όμορφα κορίτσια,δεν τους θέλουν,δεν τους θέλουν... Τι έχουν δηλαδή; Λεβέντες είναι,καλές δουλειές έχουν,κοντά στον Θεό είναι,γιατί να μην τους θέλουν..; Επειδή δηλαδή μοιάζουν ελαφρώς με καρναβάλια..; Είναι σοβαρός λόγος αυτός..;
Edited by - Συνοδινός on 26/01/2007 20:37:25
Edited by - Συνοδινός on 26/01/2007 20:38:45
quote:Κατ'αρχήν φίλε CROWL26 δεν ήταν πριν 3000 χρόνια αλλά γύρω στα 1600 που οι οπαδοί της θρησκείας σας και οι Ρωμαίοι κατακτητές ισοπέδωσαν και βεβήλωσαν τους τόπους λατρείας τους . Και σήμερα κατόπιν παρασκηνιακών παρεμβάσεων της σκιώδους παρακυβέρνησης των ρασοφόρων και πάλι τελούν υπό διωγμό καττά παράβαση του νόμου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων .
Δεν ξέρω φίλε μου αν ήταν πριν 3000 χρόνια τόπος λατρείας, ειλικρινά,αλλά σήμερα δεν θεωρείται από την επίσημη πολιτεία ως τόπος λατρείας αλλά ως αρχαιολογικός χώρος.Υπάρχει όπως βλέπεις μία διαφορά.CROWL26
Φαίνεται πως οι ιεράρχες αισθάνονται το έδαφος να φεύγη κάτω από τα πόδια τους , γι'αυτό και έχουν εξαπολύση τέτοιο κυνηγητό στους ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ
Όσο για το τί θεωρούνται οι χώροι αυτοί , τώρα το αντελήφθη το υπουργείο ; όταν έδινε την άδεια να τελούνται τελετές στους αρχαιολόγικούς χώρους δεν υπήρχε το κώλημα ;
Και σύμφωνα με την ίδια λογική , γιατί τελούνται τελετές εις μνήμη του Σαούλ ( Παυλου ) , στόν χώρο του Αρείου Πάγου , που στο κάτω κάτω της γραφής δεν ήταν χριστιανικός χώρος .
Όταν θέλετε να σέβονται οι άλλοι την θρησκεία σας , πρέπει να μάθετε να κάνετε το ίδιο και σείς για την δική τους θρησκεία , και όταν μιλάτε για αγάπη πρός τον πλησίον , να μην είναι μόνο για τον ομοϊδεάτη , αλλά για όλους , διαφορετικά είναι υποκρισία .
quote:
Κατ'αρχήν φίλε CROWL26 δεν ήταν πριν 3000 χρόνια αλλά γύρω στα 1600 που οι οπαδοί της θρησκείας σας και οι Ρωμαίοι κατακτητές ισοπέδωσαν και βεβήλωσαν τους τόπους λατρείας τους . Και σήμερα κατόπιν παρασκηνιακών παρεμβάσεων της σκιώδους παρακυβέρνησης των ρασοφόρων και πάλι τελούν υπό διωγμό καττά παράβαση του νόμου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων .
Φαίνεται πως οι ιεράρχες αισθάνονται το έδαφος να φεύγη κάτω από τα πόδια τους , γι'αυτό και έχουν εξαπολύση τέτοιο κυνηγητό στους ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ
Όσο για το τί θεωρούνται οι χώροι αυτοί , τώρα το αντελήφθη το υπουργείο ; όταν έδινε την άδεια να τελούνται τελετές στους αρχαιολόγικούς χώρους δεν υπήρχε το κώλημα ;
Και σύμφωνα με την ίδια λογική , γιατί τελούνται τελετές εις μνήμη του Σαούλ ( Παυλου ) , στόν χώρο του Αρείου Πάγου , που στο κάτω κάτω της γραφής δεν ήταν χριστιανικός χώρος .
Όταν θέλετε να σέβονται οι άλλοι την θρησκεία σας , πρέπει να μάθετε να κάνετε το ίδιο και σείς για την δική τους θρησκεία , και όταν μιλάτε για αγάπη πρός τον πλησίον , να μην είναι μόνο για τον ομοϊδεάτη , αλλά για όλους , διαφορετικά είναι υποκρισία .
@ sesostris
Προσωπικά φίλε μου δεν έχω πρόβλημα στο που θα τελέσουν τις θρησκευτικές τους τελετές αρκεί η ευνομούμενη πολιτεία να τους δίδει την απαραίτητη άδεια.Ακόμα και στη δημιουργία ναών ή τζαμιών για όλες τις θρησκείες, που είναι αναφαίρετο και δημοκρατικό τους δικαίωμα,είμαι θετικός και πρέπει να γίνουν.Πρέπει όλοι όσοι έχουν θρησκευτικές αναζητήσεις να έχουν έναν χώρο όπου να προσεύχονται ή να κάνουν τις τελετές τους.
Τώρα στα σενάρια συνομοσιολογίας που αναφέρεις (ότι πίσω από όλα κρύβονται οι ρασοφόροι εκπρόσωποι της Εκκλησίας)δεν μπορώ να απαντήσω γιατί αυτά μπορούν να αναπτυχθούν και αντιστρόφως.Δηλαδή ότι αυτοί που πήγαν εκεί είναι εκπρόσωποι και πειθήνια όργανα αυτών που βάλλονται κατά της Ελληνοόρθοδοξης πίστης.![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC