ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παράδοση εναντίον Επιστήμης; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Παράδοση εναντίον Επιστήμης; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Angelos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/12/2004, 17:15:14
Και κάτι που αφορά άμεσα στο παρόν αρχικό θέμα:

ΟΜΙΛΙΑ: Οι 7 Ρίζες-Φυλές κατά την Άννα Μπέζαντ

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

AngelosΜέλος
08/12/2004, 09:38:58
Κυνικέ καλώς επέστρεψες.

Απο ότι κατάλαβα σε οσα έγραψες, κάποιες απο τις πεποιθήσεις σου οφείλονται σε προσωπικό βίωμα το οποίο ερμήνευσες με βάση τις γνώσεις, τη λογική και την παιδεία σου. Θα ήταν "αναγωγο" (εδώ βάλε αλλαζωνικό, υβριστικό, ανούσιο η ότι αλλή λέξη θέλεις) να προσπαθήσω να σου αλλάξω την άποψη για ένα προσωπικό βίωμα. Απο την άλλη πλευρά καταλαβαίνεις και εσύ οτι εγώ μην έχοντας την εμπειρία αυτου του βιώματος "δικαιούμαι" να καταλήξω σε διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με την σημασία και τη φύση του εν λόγω βιώματος. Ακόμα και αν είχα προσωπική εμπειρία παρόμοιου βιώματος, είναι πολύ πιθανόν να το ερμήνευα διαφορετικά.

Ετσι λοιπόν δεν καταλαβαίνω πως το υποκειμενικό "όνειρο" σου μπορεί να γίνει συλλογικό όνειρο στα πλαισια ένος οξύμωρου συλλογικού σολιψισμού. Οταν για εμένα τα πουλάκια τιτιβιζουν, για εσένα λιάζονται και για τον junk πλέκουνε πουλόβερ τότε είναι φανερό οτι τα πουλάκια ανήκουν στη σφαίρα της σεβαστής μεν αλλα μη-αντικειμενικής πραγματικότητας.

Με αλλα λόγια, οσο και να νομίζει ο junk οτι τα πουλάκια πλεκουνε πουλόβερ, όσο και να πείσει τον εαυτό του οτι δεν κρυώνει επειδή τα πουλάκια πλέκουνε πουλόβερ, ακομα και αν πείσει και εσένα και εμένα οτι πλέκουνε πουλόβερ,
το γεγονός είναι οτι αργά η γρήγορα θα αρπάξει πνευμονία.

Αγγελος.

AngelosΜέλος
08/12/2004, 10:30:09
Λεωνίδα

quote:

“¨Όταν ο θεός έδειχνε το φεγγάρι , ο κνίτης κοίταζε το δάκτυλο”

Εξαρτάται με ποιό δάκτυλο έδειχνε.

Αυτά που δείχνεις εσύ έχουν ενδιαφέρον αλλά όταν τα δείχνεις με το μεσαίο δάχτυλο είναι αναμενόμενο ο συνομιλητής σου να κοιτάει το δάχτυλο.
Μπορεί στον Πειραιά να το συνηθίζετε, αλλα εγώ που μεγάλωσα στο Μπραχάμι το παίρνω λίγο σταβά εχω άδικο ?

quote:

Ο σεβασμός προς τον συνομιλητή κερδίζεται , δεν χαρίζεται .

Συνδιαλέγεσαι κόσμια όχι διοτι οφείλεις σεβασμό στο συνομιλητή σου, αλλα επειδή σέβεσαι τον εαυτό σου και αυτά που εκφράζεις.

Επι της ουσίας.

"Η ΣΧΕΤΙΚΌΤΗΤΑ ΠΡΟΗΓΕΊΤΑΙ ΤΗΣ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑΞΗ"

Ξερώ οτι νομίζεις οτι το εξήγησες σε προηγούμενα μυνήματα. Αντίλαμβάνομαι οτι μπορεί να είναι κουραστικό να το λές και να το ξαναλές, αλλα ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Μπορείς να μου δώσεις ένα καθημερινό παράδειγμα ?

Αγγελος.

κυνικόςΜέλος
08/12/2004, 12:42:41
quote:
Θα ήταν "αναγωγο" ... να προσπαθήσω να σου αλλάξω την άποψη για ένα προσωπικό βίωμα.
Παρομοίως.

quote:
Ακόμα και αν είχα προσωπική εμπειρία παρόμοιου βιώματος, είναι πολύ πιθανόν να το ερμήνευα διαφορετικά.
Χμ, δεν ξέρω /δεν απαντώ....

quote:
Ετσι λοιπόν δεν καταλαβαίνω πως το υποκειμενικό "όνειρο" σου μπορεί να γίνει συλλογικό όνειρο
Με την συμφωνία (με κάθε έννοια της λέξεως), και με την σύγκλιση.
Τη στιγμή που δεν υπάρχει συφωνία η μαγεία "σπάει", δεν τίθεται πιά θέμα. Έτσι αν τα τρία πουλάκια μας, που κάθονται, τιτιβίζουν αρμονικά έχουμε μαγεία, αλλοιώς δεν έχουμε παρά "τρία πουλάκια που κάθονται".

(Ατυχές το παράδειγμά σου για το πουλάκι που πλέκει πουλόβερ, βρε πᾶιδί μου. Με αυτη την έκφραση, παλιά, εννοούσαμε οτι κάποιος έπασχε από υπερβολικό φόβο [δεν υπάρχει πιά στα Ελληνικά;;], δεν βλέπω για πιο λόγο το πουλάκι του junk95, να βρίσκεται σε τέτοια μειωνεκτική θέση)

Μια ωραία περιγραφή, απο το μυθιστόρημα του Χόρχε Αμάντο "Ντόνα Φλορ": Ο νεκρός, αλλά πολύ ερωτιάρης σύζηγος της Φλορ επιστρέφει σαν φάντασμα. Η Φλορ θέλει να τον δώξει (αλλά θέλει πραγματικά;) και πάει στην μάγισσα και παραγγέλνει μια τελετή. Αργότερα, οταν η μάγισσα αρχίζει την τελετή, η Φλόρ βρίσκεται σπίτι της στη αγκαλια του επίμονου κυρίου της. Η τελετή διακόπτεται, γιατί, κατα σύμπτωση, τα είδωλα πέφτουν, τα κεριά σβήνουν, κλπ. Η μάγισσα εγκαταλείπει τα μάγια κουνόντας το κεφάλι της και λέει "Τό'ξερα οτι δεν ήθελε να τον διώξει στα αλήθεια".

Μυθιστόρημα, θα μου πεις, αλλά η περιγραφή είναι spot-on, ξέρεις Άγγελε, εσύ πού έλεγες για μαγείες των γυναικών. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται για τον αποκρυφισμό.

BTW, μια που λέγαμε για σεληνόφως, ξέρετε οτι στη Σικελία υπάρχει η παράδωση οτι αν η γυναίκα καταφέρει να κάνει ένα ωραίο κοκκινιστό, στό οποίο έχει προσθέσει και την έμμηνο ροή της, τότε αποκτά για ένα διάστημα έλεγχο πάνω στον άνδρα της;
Τί λέτε, παραμύθι ή αλήθεια;; Κι αν είναι αλήθεια, αντίδοτο υπάρχει ;

quote:
ακομα και αν πείσει και εσένα και εμένα οτι πλέκουνε πουλόβερ,
το γεγονός είναι οτι αργά η γρήγορα θα αρπάξει πνευμονία.
Δεν ξέρω, εμένα κάτι γιόγκι μου υποσχέθηκαν ένα κόλπο με το οποίο θα μπορώ να παράγω τόση εσσωτερική θερμότητα ωστέ να μην ξαναχρειαστώ ποτέ Gore-Tex, ύτε καν σε εκείνες της παγωμένες, δύσκολες ορειβασίες.

Ας μην σχηματίσω γνώμη χωρίς να έχω όλα τα στοιχεία.

Και τώρα, φίλε Άγγελε, αν μου επιτρέψεις μια μικρή αγένεια, δεν μου είπες ακόμα. Άν ποτέ αποφασίσεις να χρησημοποιήσεις την θετική σκέψη, θα το κάνεις γιατί κάτι μέσα σου λέει οτι είναι έτσι, ή για να επικυρώσεις κάποια στατιστικά στοιχεία που διάβασες σε ένα περιοδικό.

Τον τελευταίο λόγο έχει ο Κουγιουμτζής....

quote:
Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά και δέντρα μαραμένα
θα κλαιν στον κήπο σου πουλιά και μια καρδιά στα ξένα.

Αν δεις στον ύπνο σου εκκλησιά, αν δεις την Παναγία
κάνε τον πόνο μου χαρά το δάκρυ μου ευτυχία

Αν δεις σε χέρι παιδικό πουλάκι πληγωμένο
πάρε τις στράτες να με βρεις εγώ σε περιμένω.

K

AngelosΜέλος
08/12/2004, 14:34:31
Κυνικέ.

(Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη απο τον junk, δεν ήθελα να υπονοήσω κάτι για το πουλάκι του.)

Νομίζω οτι το μόνο αντικειμενικό που μπορούμε να πούμε είναι οτι έχουμε τρια πουλάκια να κάθονται. Οι όποιες περεταίρω δραστηριότητές τους ανήκουν στη σφαίρα του υποκειμενικού.

quote:

Δεν ξέρω, εμένα κάτι γιόγκι μου υποσχέθηκαν ένα κόλπο με το οποίο θα μπορώ να παράγω τόση εσσωτερική θερμότητα ωστέ να μην ξαναχρειαστώ ποτέ Gore-Tex, ούτε καν σε εκείνες της παγωμένες, δύσκολες ορειβασίες.

Οποτε έχω πάει χειμώνα στο βουνό, έχω συναντήσει ανθρώπους είτε πολυ καλα ντυμένους είτε πολύ καλα παγωμένους. Παντα είμαι πρόθυμος να ανέβω και σε αλλα βουνα και να δώ καινούρια πράματα. Παντα θα παίρνω και το Gore-Tex μου μαζι αν δεν σας πειράζει. Συνιστώ και σε εσάς το ίδιο.

quote:

Και τώρα, φίλε Άγγελε, αν μου επιτρέψεις μια μικρή αγένεια, δεν μου είπες ακόμα. Άν ποτέ αποφασίσεις να χρησημοποιήσεις την θετική σκέψη, θα το κάνεις γιατί κάτι μέσα σου λέει οτι είναι έτσι, ή για να επικυρώσεις κάποια στατιστικά στοιχεία που διάβασες σε ένα περιοδικό.

Η θετική σκέψη είναι το πρώτο βημα για να πετύχεις κάτι. Είναι αν το θέλεις το κίνητρο για να συνεχίζεις να ζείς. Θετική σκέψη δεν σημαίνει ηλιθιώδης υπεραισιοδοξία. Αν πηδήξεις απο τον 100 όροφο καμία θετική σκέψη του στύλ "Μπορώ να πετάξω αρκεί να το πιστέψω" δεν πρόκεται να σε σώσει.

Τι Σημαίνει θετική σκέψη ? Για μένα σημαίνει να δουλεύεις για αυτό που θέλεις να πετύχεις και να μη το βάζεις κάτω. Α ναι, και να μην στενοχωριέσαι αν τελικά ΔΕΝ το πετύχεις. Καθε μέρα προσπαθώ να το εφαρμόζω. Δεν το διάβασα πουθενά. Απλή λογική είναι.

Περι μαγείας των Γυναίκών... Νομίζω οτι είναι υποκριτικό να κατηγορείς τη "μαγισσα" που σε "ξελόγιασέ" και φορεσες κερατάκι στην σύζυγο. Είναι όμως και
η εύκολη λύση έ ? Εσύ βγαίνεις λάδι, η "μάγισσα" ξεροψήνεται και όλα μέλι γάλα.
Πολύ πιο καλό απο το να παραδεχτείς οτι είσαι κάφρος.

Η Μαγεία του έρωτα για να δουλέψει, πρεπει ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ να κάνουνε το "ξορκι".

Αγγελος.

κυνικόςΜέλος
08/12/2004, 14:52:30
Χμ, κι άλλη μια συμπτωσούλα Άγγελε, είδα τώρα μόλις το ποστ σου για το ΑΕΠΙ. Το έγραφες την ίδια ώρα που έγραφα τους στίχους του Κουγιουμτζή, όπως ο Θώθ ανέβαζε Escher, όσο μιλάγαμε για μη-Ευκλείδιο γεωμετρία.

Αν θες με πιστεύεις. Σύπτωση;
-Φυσικά.

Είσαι να δούμε πόσσες ακόμα θα έχουμε;;

AngelosΜέλος
08/12/2004, 15:39:26
Κυνικέ.

Η ικανότητα στην ανίχνευση συσχετισμών αποτελεί εξελικτικό πλεονέκτημα.
Σαν αποτέλεσμα, το ανθρώπινο μυαλό είναι φτιαγμένο να ανιχνεύει συσχετισμούς.
Τοσο καλά φτιαγμένο που τους βλεπει ακόμα και αν δεν υπάρχουν.

Μια ικνοποιητική θεωρία πρέπει οχι μόνο να ερμηνεύει εκ των υστέρων αλλα
και να προβλέπει.

Αγγελος.

Υ.Γ. Στελνώ mail στην ΑΕΠΙ να σου κανει μυνηση
Υ.Γ. 2 Ποιά είναι η πιθανότητα η πρώτη γερμανική βόμβα που έπεσε στη Μοσχα
τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο να σκοτώσει τν μοναδικό ελέφαντα του ζωολογικού κήπου της Μοσχας ?

kynikosΜέλος
09/12/2004, 15:35:20
Πρώτα από όλα ευχαριστώ την Αμαλία που έφτιάξε το πρόβλημα με τον παλιό μου λογαριασμό. Έτσι, ο φρέσκος, νεαρούλης κυνικός αποχωρεί, και επιστρἐφει ο παλιός, δύστροπος, κακοτράχαλος, kynikos.

======================

Άγγελε,

quote:
Η ικανότητα στην ανίχνευση συσχετισμών αποτελεί εξελικτικό πλεονέκτημα.
Σωστό. Η δέ ικανότητα να τους ανιχνεύει ακόμα και εκεί που "δεν υπάρχουν" είναι απότέλεσμα ακόμα πιο προχωρημένης εξέλιξης.
Όσο για την ικανοτητα να τους πλάθει εκ του μηδενός, αυτό πια πλησιάζει την Θέωση.

Ερμηνεύω την απάντησή σου, οτι δεν θέλεις να μετρήσουμε "τυχαίες συμπτώσεις". .... κατανοητή και σεβαστή.

quote:
Μια ικνοποιητική θεωρία πρέπει οχι μόνο να ερμηνεύει εκ των υστέρων αλλα και να προβλέπει.

Ο'ι δά!
Άν χάσεις τα πρόβατά σου, και πας στον μάγο της φιλής να σε βοηθήσει να τα βρείς, δεν χρειάζεται να είχε προβλέψει το γεγονός της απώλειας εκ των προτέρων, για να ερμηνεύσει τα εκ των υστέρων σημεία, σύμβολα, και συμπτώσεις για να σου πεί πού είναι...

Αντίστοιχα, ένας ραβδοσκόπος δεν χρειάζεται να προβλέψει αν θα βρέξει η όχι, για να βρεί νερό, μια και το υπόγειο νερό προυπήρχε της βροχής. Στη προκειμένη, η πρόβλεψη είναι δουλειἀ του μετεωρολόγου.

Τελικά, το τεστ θα είναι πάντα η επιτυχία - βρήκε ο μάγος τα πρόβατα; βρήκε ο ραβδοσκόπος το νερό;

quote:
Υ.Γ. Στελνώ mail στην ΑΕΠΙ να σου κανει μυνηση
Ντεν φτέο εγκό, κύριος.
Εγκό δέκτης - φίλο σκέψη παίζει Νταλάρα, εγκο ακούω τζάμπα μουσική...
Μινισι κάνεις στο πομπό, αλλά ντεν λέο όνομά του. Εγκό όχι καρφί.

quote:
Υ.Γ. 2 Ποιά είναι η πιθανότητα η πρώτη γερμανική βόμβα που έπεσε στη Μοσχα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο να σκοτώσει τoν μοναδικό ελέφαντα του ζωολογικού κήπου της Μοσχας ?
Σχεδόν μηδέν, όπως θα δείς εδώ.The Misappliance of Science.
Πάντως αν σκότωσαν και κανέναν ελέφαντα, αξίζει να σημειωθεί οτι την ίδια χρονιά (41) πρωτοβγήκε το Dumbo του Disney, οπότε πολλοί άνθρωποι ασυνείδητα θα θέλαν να τινάξουν στον αέρα ένα ελαφαντάκι!

10/12/2004, 01:49:15
Κυνηγώντας ....φαντάσματα!

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

10/12/2004, 18:49:03
"" Λεωνίδα
quote:

“¨Όταν ο θεός έδειχνε το φεγγάρι , ο κνίτης κοίταζε το δάκτυλο”

Εξαρτάται με ποιό δάκτυλο έδειχνε.
Αυτά που δείχνεις εσύ έχουν ενδιαφέρον αλλά όταν τα δείχνεις με το μεσαίο δάχτυλο είναι αναμενόμενο ο συνομιλητής σου να κοιτάει το δάχτυλο. ""

Καλό ! Μ΄άρεσε .

""Συνδιαλέγεσαι κόσμια όχι διοτι οφείλεις σεβασμό στο συνομιλητή σου, αλλα επειδή σέβεσαι τον εαυτό σου και αυτά που εκφράζεις. ""

Εδώ δεν θα συμφωνήσω . Δεν τρέφω σεβασμό για τον εαυτό μου , παρά μόνο για αυτά που γράφω , διότι έχω την άποψη ότι ο αυτοσαρκασμός φλερτάρει με την σοφία .

Επί της ουσίας λοιπόν .
Όσον αναφορά την αρχή «η σχετικότητα προηγείται της αιτιότητας κατά τάξη» θα προσθέσω τα εξής .
Για την εγκαθίδρυση οποιουδήποτε λογικού συστήματος (επιστήμη π.χ.) είναι απαραίτητη η χρήση αξιωμάτων για την θεμελίωση του , οπότε αυτό καθίσταται αυτομάτως σχετικό , δηλαδή αληθές ως προς τα αξιώματά του . Κατά συνέπεια οποιαδήποτε προσπάθεια τακτοποίησης του συστήματος κατά αιτιότητα θα ξεκινήσει (ή θα σταματήσει) από τα (ή στα) αξιώματά του . Επομένως η σχετικότητα (αποδοχή αξιωμάτων ) προηγείται της αιτιότητας , κατά τάξη . Αυτά με δύο λόγια .
Με βάση την επιστήμη λοιπόν για παράδειγμα , ο κόσμος φαίνεται να είναι έτσι , αλλά κατ΄ουσίαν δεν είναι έτσι όπως φαίνεται.

""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""