ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχετικα με το 666... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σχετικα με το 666... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

TOS92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
temporaryΝέο Μέλος
14/04/2005, 15:16:25
quote:

Σε αυτο το τοπικ εχουνε γραψει μονο ρατσιστες.

Ρατσιστής είναι αυτός που κρίνει άτομα από το γεγονός ότι ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες. Πρόσεξε πολύ καλά την αιτιακή αλυσίδα. Εκ του ότι το άτομο ανήκει σε κάποια ομάδα συνάγεται η ατομική συμπεριφορά του.

Είναι ατυχία που στην ελληνική γλώσσα δεν έχουμε -ελλείψη παιδείας και κοινωνικού επιπέδου- καλύτερους όρους για να περιγράψουμε το φαινόμενο (μάλλον πιο σωστός είναι ο όρος προκατάληψη).

Το να πω σε κάποιον: "αυτά που λες είναι ηλίθια" δεν είναι ρατσισμός.

Το να πω σε κάποιον "η δική μου άποψη είναι πιο σωστή από τη δικιά σου γιατί λες βλακείες" δεν είναι ρατσισμός. Αν έλεγα "η δική μου άποψη είναι πιο σωστή από τη δική σου γιατί εσύ είσαι Γύφτος" αυτό θα ήταν ρατσισμός.

Ρατσισμός είναι η λογική "οι Αλβανοί αυτό", "οι Έλληνες εκείνο".

Και, πολύ σημαντικό: ρατσισμός δεν είναι ό,τι δε σου γουστάρει ως άποψη.

Έχουμε μάθει διάφορους αφορισμούς και τους πετάμε για να γίνεται κουβέντα μου φαίνεται.

"όλοι όσοι έχουν γράψει σε αυτό το τόπικ είναι ρατσιστές"... Το σίγουρο είναι ότι πολλοί απ' όσους έχουν γράψει σε αυτό το τόπικ έχουν τεράστιο πρόβλημα με την Λογική, ενώ από Μεγάλα Λόγια πάνε πολύ καλά.

ΕυθύμηςΜέλος
14/04/2005, 16:01:22
Πράγματι, έκαστος με τα ελαττώματά του.. Ορισμένοι πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω το επικοινωνιακό. Ενώ, σε γενικές βάσεις, κάποιος μπορεί να λέει σωστά πράγματα που αποτελούν ερεθίσματα σκέψης, το ύφος του ή τα διάφορα διακοσμητικά μπορεί να υποβαθμίζουν την ουσία του λόγου, σαν χημικό διάλυμα ουσίας-ανουσιότητας.

Δεν γνωρίζω αν έχετε γνώσεις τηλεπικοινωνιών, αλλά για να αποκωδικοποιηθεί ένα σήμα σωστά στο δέκτη, μεγάλη σημασία παίζει και ο "τρόπος διαμορφοποίησης" αυτού στον πομπό. Και επειδή, κάποιοι μπορεί να εκπέμπουν καλά σήματα, επί το πλείστον, ας μη χαλάνε το "broadcasting" τους με τον τρόπο ή τη συχνότητα που χρησιμοποιούν.

Ας μη βάλουμε κατά την προσωπικότητας του συνομιλητή μας διότι έτσι εγείρουμε την άμυνα του εγωισμού του, και εσωτερικά του σκέφτεται το πώς θα εξισορροπήσει αυτήν την επίθεση, και όχι την ουσία του λόγου μας. Με αποτέλεσμα, από το ένα αυτί να μπαίνει, από το άλλο να βγαίνει..συνεχής αντιπαράθεση..και απομάκρυνση από την ουσία. Οι ίδιοι δηλαδή, λειτουργούμε σαν εχθροί των ιδεών μας.

Edited by - Ευθύμης on 14/04/2005 16:11:44

InvaderΜέλος
14/04/2005, 17:51:24
quote:

Ρατσιστής είναι αυτός που κρίνει άτομα από το γεγονός ότι ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες. Πρόσεξε πολύ καλά την αιτιακή αλυσίδα. Εκ του ότι το άτομο ανήκει σε κάποια ομάδα συνάγεται η ατομική συμπεριφορά του.

Όπως, ας πούμε, αγαπητέ, η άποψη πολλών ατόμων που ανήκουν ιδεολογικά στον αριστερό χώρο, και σύμφωνα με τους οποίους ''όλοι οι Εθνικιστές είναι ηλίθιοι και δεν μπορούν να πουν τίποτα σωστό''.
Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω, έτσι δεν είναι? Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας..

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

InvaderΜέλος
14/04/2005, 17:53:16
quote:

Όπως, ας πούμε, αγαπητέ, η άποψη πολλών ατόμων που ανήκουν ιδεολογικά στον αριστερό χώρο, και σύμφωνα με τους οποίους ''όλοι οι Εθνικιστές είναι ηλίθιοι και δεν μπορούν να πουν τίποτα σωστό''.
Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω, έτσι δεν είναι? Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας..

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

DAGONΜέλος
14/04/2005, 23:00:20
Φίλε wendigo,

μάλλον δεν ήμουν σαφής. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχουμε πήξει στις ταμπέλες(ξενοφοβία λανθάνουσα,ξενοφοβία μη λανθάνουσα, ρατσισμός,φυλετισμός,πατριωτισμός,εθνικισμός,φασισμόςκλπκλπκλπ) σε σημείο να αναμασώνται σαν καραμέλες κάθε φορά χωρίς ίσως αυτός που τις χρησιμοποιεί να γνωρίζει απόλυτα για το αντικείμενο του λόγου του, αλλα να τις εκτοξεύει σαν πυροτεχνήματα. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στον Ryche αλλά στο γενικότερο φαινόμενο.

"θα έλεγα πως ασφαλώς και θα μπορούσαν αλλά πιστεύω πως η πλειονότητα των ανέργων μας δεν θέλει. Προσοχή: δεν λέω πως κανείς έλληνας εργάτης δεν είναι άνεργος! Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων ανέργων δεν είναι εργάτες και δεν έχουν όνειρο την οικοδομή, ούτε θα ήταν διατεθειμένοι να δουλέψουν εκεί παρά μόνο σε ακραία ανάγκη."

Δεν νομίζω ότι είναι έτσι ακριβώς. Το ελληνικό κράτος ακολουθεί μία συγκεκριμένη πολιτική σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα ο έλληνας εργάτης να βρίσκεται στις ουρές για το επίδομα ανεργείας ενώ ο ξένος να χαίρει της ευνοικής μεταχείρισης μιας χώρας στην οποία φιλοξενείται. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η νοοτροπία ότι ο Έλληνας είναι καλοπερασάκιας και για αυτό δεν πάει στην οικοδομή.

Δεν λέω ότι φταίει ο ΝΟΜΙΜΟΣ οικονομικός μετανάστης ο οποίος έρχεται εδώ για μία καλύτερη ζωή. Φταίνε αυτοί που επιτρέπουν σε μία χώρα μόλις 10.000.000 να υπάρχουν 3 και βάλλε εκατομμύρια ξένοι ενώ πρώτα δεν έχουν μεριμνήσει για αυτά τα 10.000.000.

"ΥΓ: Κοιτώντας το nickname σου παρατηρώ κάποια συγγένεια στις ...λογοτεχνικές μας αναφορές;

Ναι εν ΚΘΟΥΛΟΥ αδερφέ. Έχεις δίκιο!

kynikosΜέλος
15/04/2005, 02:15:54
Να κάνω κι εγώ λίγο το συνήγορο του Διαόλου, θα συμφωνήσω με τον DAGON!

Δεν βλέπω πώς μπορείς να πλημμυρίσεις την αγορά με φτηνό λαθραίο εργατικό δυναμικό, διατεθιμένο να εργασθεί για λιγότερα λεφτά, χωρίς να ζημιώσεις τον ντόπιο εργάτη (Δεν λέω "Έλληνα", γιατί νομίζω οτι αυτό ισχύει παντού).

Ποιός είπε δηλαδή οτι ο εργάτης της οικοδομής πρέπει να είναι μια ζωή χαμάλης, γιατί η "αγορά" τον αντικαθιστά στο πιτς φυτίλι; Δεν είναι αυτό στυγνός καπιταλισμός;

Τελικά qui bono; (Ποιός την βόλεψε, λατινιστί)
Ο εργολάβος που τα κονόμησε, έτσι;
Αλλά η χώρα, σαν σύνολο δεν χάνει;
Η χώρα, να πούμε, δεν εκτιμάει τους εργάτες της αρκετά, να πει οτι αξίζουν κάτι παραπάνω;

Δεν συνηθίζω να προβάλλω πολιτικές θέσεις, ιδίως αριστερίζουσες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, μου φαίνεται να διαπράτεται κάποια αδικία. Κέρδισε πραγματικά η χώρα από το φτηνό εργατικό, όπως εδήλωσε ο προαναφερθείς κ.υπουργός, ή μόνο οι φίλοι του και η παρέα του;

Δεν ισχυρίζομαι οτι γνωρίζω την απάντηση...

k

Edited by - kynikos on 15/04/2005 02:24:50

wendigoΜέλος
15/04/2005, 02:19:54
quote:
Το ελληνικό κράτος ακολουθεί μία συγκεκριμένη πολιτική σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα ο έλληνας εργάτης να βρίσκεται στις ουρές για το επίδομα ανεργείας ενώ ο ξένος να χαίρει της ευνοικής μεταχείρισης μιας χώρας στην οποία φιλοξενείται

Φίλε Dagon νομίζω πως το κλειδί στην υπόθεση είναι πως ούτε ο ξένος εργάτης δεν χαίρει "ευνοϊκής μεταχείρισης". Και πρέπει να αναζητήσουμε κάποια στιγμή το ποιούς συμφέρει να χρησιμοποιούν κακοπληρωμένους και συχνά ανασφάλιστους φουκαράδες (είναι και παράνομοι; τόσο το καλύτερο τους σουτάρεις ό,τι ώρα θες, ίσως και χωρίς να τους πληρώσεις)για να μειώσει το κόστος του και τις απαιτήσεις των ελλήνων εργαζομένων. Οι μετανάστες, που ζουν στην πίκρα όπως οι έλληνες μετανάστες κάποτε, δεν είναι παρά ένα ακόμα δείγμα της συνολικής εξαθλίωσης (ελλήνων και ξένων)που οφελεί τους λίγους που ματσώνονται από παντού.
Δυστυχώς σ'αυτή τη χώρα δεν απολαμβάνει ευνοϊκή μεταχείριση κανείς, ασχέτως φυλής και ιθαγένειας, και είναι χαρακτηριστικό πως βάζουν το δυστυχή να μισεί τον δυστυχέστερο ενώ κάποιοι κάνουν καλές μπίζνες από αυτό. Και το κάνουν επιτυχημένα, αν σκεφτείς όλη την επιχειρηματολογία γύρω από αυτό το θέμα αντί να μιλάμε για το "ζουμί" της υπόθεσης. Παρ'όλ'αυτά θεωρώ πως είναι σχετικά μικρό το ποσοστό θέσεων εργασίας μεταναστών που επιθυμούν οι έλληνες.

Συμφωνώ απόλυτα όταν λες:

quote:
Δεν λέω ότι φταίει ο ΝΟΜΙΜΟΣ οικονομικός μετανάστης ο οποίος έρχεται εδώ για μία καλύτερη ζωή. Φταίνε αυτοί που επιτρέπουν σε μία χώρα μόλις 10.000.000 να υπάρχουν 3 και βάλλε εκατομμύρια ξένοι ενώ πρώτα δεν έχουν μεριμνήσει για αυτά τα 10.000.000.

Νομίζω πως η Ελλάδα δεν είναι στ'αλήθεια αυτή η παλιά Ψωροκώσταινα πλέον, και αν υπήρχε η θέληση (από τους πάνω) και η πίεση (από τους κάτω) μπορούν τα 10.000.000 να ζουν καλύτερα και οι νόμιμοι μετανάστες να ζουν αξιοπρεπώς. Αλλά αυτά δεν χαρίζονται, θέλουν σκέψη και προσπάθεια. Και αυτό ακριβώς μας στερεί η ανούσια φαγωμάρα και η τυφλή ξενοφοβία. Όσοι ξέρουν να εφαρμόζουν το "διαίρει και βασίλευε", βασιλεύουν στις πλάτες μας.

Μπορεί αυτά που λέω να ακουστούν σε κάποιους πολύ "αριστερίστικα". Μπορεί να προτιμούν να μιλάμε π.χ. για το μεγαλείο της Ελλάδας ή τον Μέγα Αλέξανδρο. Νομίζω, όμως, πως κι αυτός, όπως και άλλοι που θαυμάζουμε και τιμούμε, είχε ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Να συλλαμβάνει την πραγματικότητα γύρω του και να γνωρίζει με μια ματιά τους μηχανισμούς που τη διέπουν. Μήπως αντί να τους μνημονεύουμε ήρθε η ώρα να φερθούμε με ανάλογη οξυδέρκεια;

No Method, No Guru, No Teacher

wendigoΜέλος
15/04/2005, 02:24:51
Βρέθηκα να γράφω ταυτόχρονα με τον φίλο Κυνικό, κάνοντας παράλληλες σκέψεις (τα... μεγάλα πνεύματα;).
quote:
Κέρδισε πραγματικά η χώρα από το φτηνό εργατικό, όπως εδήλωσε ο προαναφερθείς κ.υπουργός, ή μόνο οι φίλοι του και η παρέα του;

Χωρίς να είμαι σίγουρος ή ειδικός, νομίζω πως σε κάποιους τομείς κέρδισε. Αλλά, ναι, πιστεύω κι εγώ πως διαπράτεται αδικία (με πολλαπλά θύματα) και η απάντηση δεν είναι εύκολη.

No Method, No Guru, No Teacher

kynikosΜέλος
15/04/2005, 02:33:38
Γειά σου Wendigo!
quote:
είναι χαρακτηριστικό πως βάζουν το δυστυχή να μισεί τον δυστυχέστερο ενώ κάποιοι κάνουν καλές μπίζνες από αυτό.

quote:
Χωρίς να είμαι σίγουρος ή ειδικός, νομίζω πως σε κάποιους τομείς κέρδισε.

Αλλά, ναι, πιστεύω κι εγώ πως διαπράτεται αδικία (με πολλαπλά θύματα) και η απάντηση δεν είναι εύκολη.

Πράγματι, hard call, που λέμε στο Λας Βέγκας.

quote:
(τα... μεγάλα πνεύματα;).
Και τα μικρά!!!

k

HermesΜέλος
16/04/2005, 18:47:16
quote:
Σε αυτο το τοπικ εχουνε γραψει μονο ρατσιστες.
Εγω τουλαχιστον αυτο βλεπω.
Οι μεν διακατεχονται απο μια λανθανουσα ξενοφοβια
και οι υπολοιποι διακατεχονται απο μια φοβια αναβιωσης
του φασισμου.

Απο οτι νομιζω καποιοι προσπαθουν να δημιουργησουν εντασεις μεσα στο topic, με τη χρηση ηλιθιων σχολιασμων που εγω θα τα παρομοιαζα με "λασπες"....Λοιπον, φιλε μου εσυ που μας αποκαλεις Ρατσιστες, σου απαντω πως κανενας πολιτισμος δεν φτιαχτηκε απο "λασπη", παρα μοναχα ο ανθρωπος κατα τον θεο των Εβραιων...εγω ειμαι Ελληνας δεν ξερω τι ειναι ρατσισμος...ξερω μοναχα να αγαπω και να φιλοξενω αυτους που αξιζουν και το δικαιουνται.

Θα σε παρακαλουσα να εισαι ποιο ευγενικος.Ευχαριστω!

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"
fohatΜέλος
18/04/2005, 15:39:20
«άγγελοι είμαστε όλοι
χαμένοι μεσ’ στην πόλη»

Α, ρε Έλληνα μεγάλε! Αθάνατος είσαι ρε μπαγάσα!
Έλληνα είσαι ρατσιστής! Είσαι ρατσιστής γιατί θέλεις να αγαπάς την πατρίδα σου, να προστατέψεις το σπίτι σου, την ιστορία σου, να βγεις από την μιζέρια, να σηκώσεις το ανάστημα σου, να ξεχωρίσεις τους αλλοδαπούς που εργάζονται με κόπο από τους αλλοδαπούς παράσιτα, γιατί δεν θέλεις να γίνεις σαν τους άλλους, γιατί θέλεις να κρατήσεις το όνομα σου!
Όποιος επιθυμεί και έχει θέλω και άποψη για το τι πιστεύει και του αρέσει ή δεν του αρέσει είναι ρατσιστής! Βρέστε μου έναν που να μην είναι ρατσιστής?
Ποιος από εσάς δεν θέλει να σέβονται το σπίτι του και δεν κοπιάζει για το σπίτι του και την οικογένεια του?
Αν υπάρχει έστω και ένας που δεν το θέλει, κάντε τον αφίσα πρότυπο στο κέντρο της πόλης! Και από κάτω γράψτε «έτσι είναι οι μη ρατσιστές! Χάπατα! »
Και κλασικά, δεν μιλάω για τους βαλτούς «κουκουλεμένους», που η δουλειά τους είναι να λασπώνουν και να σπιλώνουν και να φτιάχνουν λάθος εντυπώσεις.
Όχι ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής. Εξαγριωμένος μπορεί, αλλά όχι ρατσιστής. Όποιος είναι ρατσιστής, δεν είναι Έλληνας. Και αν αυτός ο τόπος μοιάζει να κατάντησε ρατσιστικός, είναι γιατί μοιάζει ελληνικός αλλά δεν είναι πια.
Μετά από χρόνια, τα παιδιά των αλλοδαπών θα ονομάζουν τους εαυτούς τους Έλληνες . Εμείς? Είμαστε Έλληνες ή ονομάζουμε τους εαυτούς μας Έλληνες? Διαφορετικά δεν εξηγείται ρε παιδιά, τόση μιζέρια και ανθελληνισμός!

ΜΕΓΑ ΕΡΓΟ Η ΖΩΗ!

HermesΜέλος
18/04/2005, 17:29:09

http://www.nea-acropoli.gr/publications/arthra/razismus.htm

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"