- Σχετικα με το 666... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ισως μπορειτε να βοηθησετε!ευχαριστω
very polite...
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
quote:
ΑΡΓΗΓΟΣ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΕΙΤΑΝ Ο ΧΙΜΛΕΡ.
Μια μικρή διευκρινισούλα ΑΒΑΤΑΡ.
Χίμλερ ή Χίτλερ;
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:quote:Ναι το θυμαμαι...και η απαντηση μου προς τετοιου ειδους πραξεις ειναι να χαμογελω
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΡΜΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ???????
Κρίμα φίλε μου Hermes που τέτοιες πράξεις σε κάνουν να χαμογελάς...
Γιατί κάποιοι βετεράνοι ενός πολέμου που διεξήχθη 60 χρόνια πριν στα μέρη αυτά, που βλέπουν να καίγεται αυτή τη Σημαία την οποία υπεράσπισαν με ποταμούς αίματος,για να βλέπουν τώρα το Ελληνικό κράτος που αυτοί υπεράσπισαν με τόσες θυσίες να αδιαφορεί προκλητικά μπροστά σε αυτό τοαίσχος , δακρύζουν... Και μαζί τους, δακρύζουν και ορισμένοι νεώτεροι, που δεν ξεχνούν...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
quote:
Κρίμα φίλε μου Hermes που τέτοιες πράξεις σε κάνουν να χαμογελάς...
Γιατί κάποιοι βετεράνοι ενός πολέμου που διεξήχθη 60 χρόνια πριν στα μέρη αυτά, που βλέπουν να καίγεται αυτή τη Σημαία την οποία υπεράσπισαν με ποταμούς αίματος,για να βλέπουν τώρα το Ελληνικό κράτος που αυτοί υπεράσπισαν με τόσες θυσίες να αδιαφορεί προκλητικά μπροστά σε αυτό τοαίσχος , δακρύζουν... Και μαζί τους, δακρύζουν και ορισμένοι νεώτεροι, που δεν ξεχνούν...
Ειπα αγαπητε...
Ναι το θυμαμαι...και η απαντηση μου προς τετοιου ειδους πραξεις ειναι να χαμογελω και να συνεχιζω να πιστευω πως...ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ δεν εκφραζουν το συνολο των Αλβανων η ακομα και των Ελληνων.
Δεν ειναι ολοι το ιδιο...Ξερω πολλους Αλβανους που αγαπουν αυτον τοπο, αυτον τον πολιτισμο και την ιστορια αυτου του τοπου...το τι συνεβη πριν 60 το ξερουν αυτοι που ζησαν τοτε...σημερα ζουν αλλοι Ελληνες και αλλοι Αλβανοι.

quote:
TI RATSISMOS KAI KOURAFE3ALA RE PSEFTOKOULTOURIAREOI , TI DILIMATA EINAI AYTA RE ? NAI RE EIMAI RATSISTIS KAI OXI MONO GIA OPOION PIRA3I ESTO KAI MIA TRIXA ELLHNIKH . POIOI ALVANOI KAI POIOI TOURKOI RE ? EXETE ROTISI RE PSEFTOKOULTOURIAREOI TOU GLIKOU NEROU NA SAS POU TI GNOMH EXOUN OI ALVANOI GIA SAS RE MALAKES ? AN MPOROUSAN AYRIO TO PRWH RE 8A MAS ESFAZAN OLOUS STO GONATO KAI META 8A XORAVAN KAI 8A TRAGOUDOUSAN MEXRI NA PESOUN KAOT 3EROI RE SAN TA 3ERA SAS TA KEFALIA ...
Υπάρχει ψυχιατρικός όρος για αυτό που έχεις πάθει: λέγεται προβολή.
Έχεις πάντως μεγάλο θράσσος να χρησιμοποιείς τη λέξη "κουλτούρα" με υποτιμητική έννοια στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.
quote:
ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΕΣ.. ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ....
[αγνοώντας το γεγονός ότι ΥΠΑΡΧΕΙ η λέξη και επιπλέον η έννοια αποδίδεται πολύ καλύτερα με το "φυλετική προκατάληψη" και τέλος πάντων αν θες να ασχολείσαι μόνο με πράγματα που έφτιαξαν Έλληνες ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, έχουμε και λέμε:]
Και το λήμμα "νερό" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των ψαριών.
Τα υπόλοιπα που γράφεις συνοψίζονται στο "είμαστε εκ γενετής οι καλύτεροι όλοι οι διαφορετικοί μας μισούν και θέλουν να μας καταστρέψουν" το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να μπει ως ορισμός του ρατσισμού. Αν πω ότι ελπίζω να το αναγνωρίσεις, θα πω πολύ χοντρό ψέμμα.
Το πρόβλημα εσάς των κολλημένων είναι η αυτογνωσία: δεν έχετε.
Και με τους Νεοελληνες και με τους ξενους.
Ντρεπομαι και για τους δυο..
quote:
Εγω ειμαι ρατσιστης.
Και με τους Νεοελληνες και με τους ξενους.Ντρεπομαι και για τους δυο..
Σωστός!
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Πολύ τα μέλη εκτιμώ μα απ΄όλους υπεράνω,η λογική διαλέγει εσάς,μα η καρδιά τον Μάνο...
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
Άντε μην αρχίσω τα μπινελίκια και εγώ εδώ μέσα.... Ρεζίλια.. που θέλετε να έχετε και πατρίδα ενώ δεν έχετε καν ιδέα τί σημαίνει να μην έχετε και να βρίσκεστε κάπου που σας βλέπουν ως κατώτερα όντα....
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Τί να περιμένουμε όταν αυτό το οποίο μόνο βλέπετε είναι κάτι που έρχεται από το παρελθόν, αλλά το αγνοείτε.. ενώ κρίβεστε από το παρόν..και αμαυρώνεται το μέλλον..........
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:Εγω ειμαι ρατσιστης.
Και με τους Νεοελληνες και με τους ξενους.Ντρεπομαι και για τους δυο..
Ο καθένας εδώ μέσα ερμηνεύει όπως θέλει τον όρο ¨ρατσισμό¨.
Μπορεί κάποιος που χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο να δώσει τον ορισμό του;
Μήπως ρατσιστές είναι αυτοί που θέλουν την πολυπολιτισμική-πολυφυλετική Ελλάδα;
thule-->
Εγω τουλαχιστον αυτο βλεπω.
Οι μεν διακατεχονται απο μια λανθανουσα ξενοφοβια
και οι υπολοιποι διακατεχονται απο μια φοβια αναβιωσης
του φασισμου.
Οσοι χλευαζουν και το παιζουν ανθρωπιστες θεωρουν την αποψη τους σιγουρα ανωτερη των αλλων συνομιλητων τους.Γι αυτο τον λογο τους ονομασα και αυτους "ρατσιστες".Αδυνατουν να καταλαβουν οτι υπαρχει και η αλλη αποψη...
με λιγα λογια διαλεξτε...
ή καθαρος φασιμος
ή δημοκρατικος φασισμος...
ειλικρινα δεν μπορω να
γνωριζω ποιο απο τα δυο
ειναι πιο επικινδυνο...
και πανω απο ολα πιο..υποκριτικο..

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
quote:
Ερωτηση 1η. Ποιος αποφασισε να κανει την Ελλαδα πολυπολιτισμικη;
Ερωτηση 2η Εγω τι θα κερδισω σαν ατομο απ αυτη την πολυπολιτισμικοτητα.
Ερωτηση 3η Τι θα κερδισει το συνολο των Ελληνων απ΄αυτη την ενεργεια;
Θα επιχειρήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις:
1. Οι ζυμώσεις που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μαζικές μετακινήσεις πλυθησμών, τα ανεξέλεγκτα αποτελέσματα της φτώχειας, του πολέμου, της πολιτικής αστάθειας, των διώξεων κλπ δεν προέρχονται από αποφάσεις κανενός. Ούτε αναιρούνται επειδή κάποιος θα το αποφασίσει.
2. Μόνο ο Θεός γνωρίζει.
3. Ίσως να έχουμε κέρδη: Φτηνό εργατικό δυναμικό, νέο "αίμα" στην "οικογένεια", τριβή με εμπειρίες και παραδόσεις άλλων τόπων (αυτό το τελευταίο ήταν και το καύσιμο για την εξέλιξη των -ναυτικών και εμπόρων- Ελλήνων από την αρχαιότητα: δεν είναι τυχαία η ακμή του ελληνικού πολιτισμού και σκέψης στην Ιωνία, το χωνευτήρι και τόπο συνάντησης πολιτισμών). Ουδέποτε η Ελλάδα κινδύνεψε από πολιτισμικές επαφές. Πάντα τις ενσωμάτωνε (με μοναδικό τρόπο) και τις χρησιμοποιούσε για να ανθήσει περισσότερο το δικό της πολιτισμό.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Οσοι χλευαζουν και το παιζουν ανθρωπιστες θεωρουν την αποψη τους σιγουρα ανωτερη των αλλων συνομιλητων τους.Γι αυτο τον λογο τους ονομασα και αυτους "ρατσιστες".Αδυνατουν να καταλαβουν οτι υπαρχει και η αλλη αποψη...με λιγα λογια διαλεξτε...
ή καθαρος φασιμος
ή δημοκρατικος φασισμος...ειλικρινα δεν μπορω να
γνωριζω ποιο απο τα δυο
ειναι πιο επικινδυνο...
και πανω απο ολα πιο..υποκριτικο..
Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο Ryche. Και δε νομίζω πως αφορά μόνο το παρόν θέμα αλλά και πολλά ακόμα που διαβάζουμε (και γράφουμε) στο φόρουμ. Ή ακόμα τους ίδιους τους τρόπους και τα κουσούρια της ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής. Δεν αναιρεί πάντως το γεγονός πως οι άνθρωποι έχουν απόψεις και πως -σε κάποια θέματα ειδικά- οφείλουν να έχουν άποψη, να την εκφράζουν (όπως ξέρουν και μπορούν)και να μένουν ενήμεροι. Προσωπικά νιώθω πως αν περιμένω να σκοτώσω τον εσωτερικό προσωπικό μου "φασίστα" πριν μιλήσω για κάτι, μάλλον δεν θα μιλήσω ποτέ για τίποτα.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι μετανάστες κατά μεγάλη πλειοψηφία εργάζονται σε δουλειές που οι περισσότεροι Έλληνες δεν επιθυμούν ή δεν καταδέχονται να κάνουν ή εφευρίσκουν άλλες. Οικιακοί βοηθοί, βοηθητικές αγροτικές δουλειές, εργάτες, λιανεμπόριο στα φανάρια, οι γνωστοί και αγαπητοί μαύροι των CD, ανασφάλιστοι ανθυποϋπάλληλοι καταστημάτων, πορνεία (το "Προσεχώς Βουλγάρες" σαν μότο σε μαγαζιά της επαρχίας ίσως να θυμίζει κάτι σε διάφορους "πατριώτες" -αν και τώρα μαθαίνω πως προτιμούν Ουκρανές). Η ανεργία μαστίζει κυρίως νέους και γυναίκες και όσους άνεργους γνωρίζω -και γνωρίζω αρκετούς- δεν έχουν τέτοιες καριέρες στο νου τους. Ας λύσουμε τα προβλήματά μας χωρίς να τα μεταθέτουμε σε άλλους, γιατί έτσι μεταθέτουμε και την λύση. Αρκετό μπέρδεμα είναι το θέμα μετανάστευση και χωρίς την καπήλευση τέτοιων θεμάτων.
Όχι μόνο σε αυτά που αναφέρεις αλλά και στα περισσότερα δημόσια έργα. Εκεί δεν θα μπορούσαν να δουλεύουν Έλληνες αντί για Πακιστανοί και Αλβανοί ή μήπως δεν θέλουν?
"Σε αυτο το τοπικ εχουνε γραψει μονο ρατσιστες.
Εγω τουλαχιστον αυτο βλεπω.
Οι μεν διακατεχονται απο μια λανθανουσα ξενοφοβια"
Δεν ήξερα ότι υπάρχει και μη λανθάνουσα ξενοφοβία.
Όσον αφορά το
quote:
Όχι μόνο σε αυτά που αναφέρεις αλλά και στα περισσότερα δημόσια έργα. Εκεί δεν θα μπορούσαν να δουλεύουν Έλληνες αντί για Πακιστανοί και Αλβανοί ή μήπως δεν θέλουν?
θα έλεγα πως ασφαλώς και θα μπορούσαν αλλά πιστεύω πως η πλειονότητα των ανέργων μας δεν θέλει. Προσοχή: δεν λέω πως κανείς έλληνας εργάτης δεν είναι άνεργος! Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων ανέργων δεν είναι εργάτες και δεν έχουν όνειρο την οικοδομή, ούτε θα ήταν διατεθειμένοι να δουλέψουν εκεί παρά μόνο σε ακραία ανάγκη. Οι δε γυναίκες (που μαστίζονται από την ανεργία σε μεγαλύτερο ποσοστό) νομίζω πως αποκλείονται από τόσο επίπονες δουλειές έτσι κι αλλιώς.
Δεν σχετίζεται άμεσα με το θέμα αλλά το αναφέρω: τυχαία πληροφορήθηκα για το δυσανάλογα μεγάλο αριθμό εργατικών ατυχημάτων και θανάτων κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών έργων. Και αναρωτιέμαι, σε τι συνθήκες δούλευαν αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί δεν αναφέρονταν σε ειδήσεις και εφημερίδες, όπου το παραμικρό γίνεται θέμα;
Ακόμα: Και ο προηγούμενος πρωθυπουργός και ο απελθών Πρόεδρος Δημοκρατίας έχουν αναφέρει για το οικονομικό όφελος της Ελλάδας από τους μετανάστες-εργάτες. Δεν έχουν καθόλου δίκιο; Έχουμε, όντως, την πληροφόρηση για να το κρίνουμε;
ΥΓ: Κοιτώντας το nickname σου παρατηρώ κάποια συγγένεια στις ...λογοτεχνικές μας αναφορές;