ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχετικα με το 666... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σχετικα με το 666... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

TOS92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
20/02/2003, 20:42:55
quote:
ισως μπορειτε να βοηθησετε!

ευχαριστω

very polite...

λιλιθ -η πρωτη γυναικα

20/02/2003, 20:59:51
quote:

ΑΡΓΗΓΟΣ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΕΙΤΑΝ Ο ΧΙΜΛΕΡ.

Μια μικρή διευκρινισούλα ΑΒΑΤΑΡ.

Χίμλερ ή Χίτλερ;

αυτή...που τα κατάφερε!

InvaderΜέλος
10/04/2005, 01:59:09
quote:
quote:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΡΜΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ???????
Ναι το θυμαμαι...και η απαντηση μου προς τετοιου ειδους πραξεις ειναι να χαμογελω

Κρίμα φίλε μου Hermes που τέτοιες πράξεις σε κάνουν να χαμογελάς...
Γιατί κάποιοι βετεράνοι ενός πολέμου που διεξήχθη 60 χρόνια πριν στα μέρη αυτά, που βλέπουν να καίγεται αυτή τη Σημαία την οποία υπεράσπισαν με ποταμούς αίματος,για να βλέπουν τώρα το Ελληνικό κράτος που αυτοί υπεράσπισαν με τόσες θυσίες να αδιαφορεί προκλητικά μπροστά σε αυτό τοαίσχος , δακρύζουν... Και μαζί τους, δακρύζουν και ορισμένοι νεώτεροι, που δεν ξεχνούν...

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

HermesΜέλος
10/04/2005, 14:58:45
quote:

Κρίμα φίλε μου Hermes που τέτοιες πράξεις σε κάνουν να χαμογελάς...
Γιατί κάποιοι βετεράνοι ενός πολέμου που διεξήχθη 60 χρόνια πριν στα μέρη αυτά, που βλέπουν να καίγεται αυτή τη Σημαία την οποία υπεράσπισαν με ποταμούς αίματος,για να βλέπουν τώρα το Ελληνικό κράτος που αυτοί υπεράσπισαν με τόσες θυσίες να αδιαφορεί προκλητικά μπροστά σε αυτό τοαίσχος , δακρύζουν... Και μαζί τους, δακρύζουν και ορισμένοι νεώτεροι, που δεν ξεχνούν...

Ειπα αγαπητε...

Ναι το θυμαμαι...και η απαντηση μου προς τετοιου ειδους πραξεις ειναι να χαμογελω και να συνεχιζω να πιστευω πως...ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ δεν εκφραζουν το συνολο των Αλβανων η ακομα και των Ελληνων.

Δεν ειναι ολοι το ιδιο...Ξερω πολλους Αλβανους που αγαπουν αυτον τοπο, αυτον τον πολιτισμο και την ιστορια αυτου του τοπου...το τι συνεβη πριν 60 το ξερουν αυτοι που ζησαν τοτε...σημερα ζουν αλλοι Ελληνες και αλλοι Αλβανοι.

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"
temporaryΝέο Μέλος
11/04/2005, 14:05:36
quote:

TI RATSISMOS KAI KOURAFE3ALA RE PSEFTOKOULTOURIAREOI , TI DILIMATA EINAI AYTA RE ? NAI RE EIMAI RATSISTIS KAI OXI MONO GIA OPOION PIRA3I ESTO KAI MIA TRIXA ELLHNIKH . POIOI ALVANOI KAI POIOI TOURKOI RE ? EXETE ROTISI RE PSEFTOKOULTOURIAREOI TOU GLIKOU NEROU NA SAS POU TI GNOMH EXOUN OI ALVANOI GIA SAS RE MALAKES ? AN MPOROUSAN AYRIO TO PRWH RE 8A MAS ESFAZAN OLOUS STO GONATO KAI META 8A XORAVAN KAI 8A TRAGOUDOUSAN MEXRI NA PESOUN KAOT 3EROI RE SAN TA 3ERA SAS TA KEFALIA ...

Υπάρχει ψυχιατρικός όρος για αυτό που έχεις πάθει: λέγεται προβολή.

Έχεις πάντως μεγάλο θράσσος να χρησιμοποιείς τη λέξη "κουλτούρα" με υποτιμητική έννοια στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.

κηραΝέο Μέλος
11/04/2005, 20:42:08
ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΕΣ.. ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ.... ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΗΧΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΑΣ; ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΤΡΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ; AKOMH KAI TA ONOMAΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ , ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥΣ .. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ .. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ.... Α_ΕΡΓΟΙ 'ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ' , ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΝΤΟΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΕΚΑΣΤΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΦΑΙΤΕΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ , ΜΑ ΑΝΘΡΩΠΠΟΕΙΔΕΣ... ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ .... ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ . ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΙ ,ΔΙΟΤΙ < ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΛΑ , ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ > ΚΑΛΩΣ η ΛΙΓΟ ΚΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΑΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΜΑΣ... ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΩΣ ΕΘΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ , ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΛΑΤΙΝΟ_ΣΑΞΟΝΙΚΟ ΛΗΜΜΑ. ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ' ΤΗΣ ΓΛΩΤΤΑΣ ( ΤΕΧΝΗΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ εΥΦΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ) ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.... ΟΝΤΑ η( ΜΕ ΨΙΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΠΩΜΕΝΗ) ΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ..... η ΜΗ ΓΝΩΣΗ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ/ΤΟΥΣ.. ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ 'ΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΡΑΔΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ..... 'ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ'..............
temporaryΝέο Μέλος
11/04/2005, 21:25:17
quote:

ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΕΣ.. ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ....

[αγνοώντας το γεγονός ότι ΥΠΑΡΧΕΙ η λέξη και επιπλέον η έννοια αποδίδεται πολύ καλύτερα με το "φυλετική προκατάληψη" και τέλος πάντων αν θες να ασχολείσαι μόνο με πράγματα που έφτιαξαν Έλληνες ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, έχουμε και λέμε:]

Και το λήμμα "νερό" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των ψαριών.

Τα υπόλοιπα που γράφεις συνοψίζονται στο "είμαστε εκ γενετής οι καλύτεροι όλοι οι διαφορετικοί μας μισούν και θέλουν να μας καταστρέψουν" το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να μπει ως ορισμός του ρατσισμού. Αν πω ότι ελπίζω να το αναγνωρίσεις, θα πω πολύ χοντρό ψέμμα.

Το πρόβλημα εσάς των κολλημένων είναι η αυτογνωσία: δεν έχετε.

11/04/2005, 22:42:39
Εγω ειμαι ρατσιστης.
Και με τους Νεοελληνες και με τους ξενους.

Ντρεπομαι και για τους δυο..

InvaderΜέλος
11/04/2005, 23:19:34
quote:
Εγω ειμαι ρατσιστης.

Σωστός!

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

12/04/2005, 21:08:13
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Πολύ τα μέλη εκτιμώ μα απ΄όλους υπεράνω,η λογική διαλέγει εσάς,μα η καρδιά τον Μάνο...
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.

12/04/2005, 23:00:45
Ωραία επειδή κάποιοι πολύ ευχαρίστως θα μας έσφαζαν.. μιας και δεν είμαστε καλύτεροι.. αφού έχουμε φερθεί με απίστευτη απανθρωπιά σε πολλούς από αυτούς τους κακόμοιρους μετανάστες.. γιατι όλοι μιλάτε για τους Αλβανούς επειδή είναι οι μόνοι που σηκώνουνε μπαϊράκι.. για κοιτάχτε λίγο και τους πακιστανούς... και κάποιους άλλους που δεν σήκωσαν τους τόνους που βρίσκονται?

Άντε μην αρχίσω τα μπινελίκια και εγώ εδώ μέσα.... Ρεζίλια.. που θέλετε να έχετε και πατρίδα ενώ δεν έχετε καν ιδέα τί σημαίνει να μην έχετε και να βρίσκεστε κάπου που σας βλέπουν ως κατώτερα όντα....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

12/04/2005, 23:06:43
Ενώ δεν αντιλαμβάνεστε καν πως αυτό το οποίο προσκυνάτε.. σας βλέπει ήδη ρατσιστικά.. όταν σας διαχωρίζει σε ένα σωρό διαφορετικές κάστες... αϊντε προσκυνήστε λίγο ακόμα... γιατι εξαιτίας σας δεν πάει μπροστά αυτή η χώρα...

Τί να περιμένουμε όταν αυτό το οποίο μόνο βλέπετε είναι κάτι που έρχεται από το παρελθόν, αλλά το αγνοείτε.. ενώ κρίβεστε από το παρόν..και αμαυρώνεται το μέλλον..........

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

thuleΜέλος
12/04/2005, 23:07:59
quote:

Εγω ειμαι ρατσιστης.

Ο καθένας εδώ μέσα ερμηνεύει όπως θέλει τον όρο ¨ρατσισμό¨.
Μπορεί κάποιος που χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο να δώσει τον ορισμό του;
Μήπως ρατσιστές είναι αυτοί που θέλουν την πολυπολιτισμική-πολυφυλετική Ελλάδα;

thule-->

http://www.thule88.tk

13/04/2005, 00:08:15
Σε αυτο το τοπικ εχουνε γραψει μονο ρατσιστες.
Εγω τουλαχιστον αυτο βλεπω.
Οι μεν διακατεχονται απο μια λανθανουσα ξενοφοβια
και οι υπολοιποι διακατεχονται απο μια φοβια αναβιωσης
του φασισμου.

Οσοι χλευαζουν και το παιζουν ανθρωπιστες θεωρουν την αποψη τους σιγουρα ανωτερη των αλλων συνομιλητων τους.Γι αυτο τον λογο τους ονομασα και αυτους "ρατσιστες".Αδυνατουν να καταλαβουν οτι υπαρχει και η αλλη αποψη...

με λιγα λογια διαλεξτε...

ή καθαρος φασιμος
ή δημοκρατικος φασισμος...

ειλικρινα δεν μπορω να
γνωριζω ποιο απο τα δυο
ειναι πιο επικινδυνο...
και πανω απο ολα πιο..υποκριτικο..

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

13/04/2005, 20:25:44
ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ...ΟΠΩΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΩΞΑΝΕ ΨΑΡΟΚΑΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ...ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ...ΕΝΩ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ...ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ...ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΙΧΕ ΘΕΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΑΚΑΔΕΣ...ΑΛΛΟ ΤΙ ΦΟΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ;...ΕΧΑΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ...ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;...ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ/ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ/ΞΕΝΟΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ/ΞΕΝΟΦΙΛΟΙ/ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΘΕΛΕΤΕ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΤΕ/ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΝΟΙΩΘΕΤΕ/ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ/ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ...ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ...ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΤΙ...ΑΛΛΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.

wendigoΜέλος
14/04/2005, 01:06:46
quote:
Ερωτηση 1η. Ποιος αποφασισε να κανει την Ελλαδα πολυπολιτισμικη;
Ερωτηση 2η Εγω τι θα κερδισω σαν ατομο απ αυτη την πολυπολιτισμικοτητα.
Ερωτηση 3η Τι θα κερδισει το συνολο των Ελληνων απ΄αυτη την ενεργεια;

Θα επιχειρήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις:
1. Οι ζυμώσεις που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μαζικές μετακινήσεις πλυθησμών, τα ανεξέλεγκτα αποτελέσματα της φτώχειας, του πολέμου, της πολιτικής αστάθειας, των διώξεων κλπ δεν προέρχονται από αποφάσεις κανενός. Ούτε αναιρούνται επειδή κάποιος θα το αποφασίσει.
2. Μόνο ο Θεός γνωρίζει.
3. Ίσως να έχουμε κέρδη: Φτηνό εργατικό δυναμικό, νέο "αίμα" στην "οικογένεια", τριβή με εμπειρίες και παραδόσεις άλλων τόπων (αυτό το τελευταίο ήταν και το καύσιμο για την εξέλιξη των -ναυτικών και εμπόρων- Ελλήνων από την αρχαιότητα: δεν είναι τυχαία η ακμή του ελληνικού πολιτισμού και σκέψης στην Ιωνία, το χωνευτήρι και τόπο συνάντησης πολιτισμών). Ουδέποτε η Ελλάδα κινδύνεψε από πολιτισμικές επαφές. Πάντα τις ενσωμάτωνε (με μοναδικό τρόπο) και τις χρησιμοποιούσε για να ανθήσει περισσότερο το δικό της πολιτισμό.

No Method, No Guru, No Teacher

wendigoΜέλος
14/04/2005, 01:26:51
quote:
Οσοι χλευαζουν και το παιζουν ανθρωπιστες θεωρουν την αποψη τους σιγουρα ανωτερη των αλλων συνομιλητων τους.Γι αυτο τον λογο τους ονομασα και αυτους "ρατσιστες".Αδυνατουν να καταλαβουν οτι υπαρχει και η αλλη αποψη...

με λιγα λογια διαλεξτε...

ή καθαρος φασιμος
ή δημοκρατικος φασισμος...

ειλικρινα δεν μπορω να
γνωριζω ποιο απο τα δυο
ειναι πιο επικινδυνο...
και πανω απο ολα πιο..υποκριτικο..

Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο Ryche. Και δε νομίζω πως αφορά μόνο το παρόν θέμα αλλά και πολλά ακόμα που διαβάζουμε (και γράφουμε) στο φόρουμ. Ή ακόμα τους ίδιους τους τρόπους και τα κουσούρια της ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής. Δεν αναιρεί πάντως το γεγονός πως οι άνθρωποι έχουν απόψεις και πως -σε κάποια θέματα ειδικά- οφείλουν να έχουν άποψη, να την εκφράζουν (όπως ξέρουν και μπορούν)και να μένουν ενήμεροι. Προσωπικά νιώθω πως αν περιμένω να σκοτώσω τον εσωτερικό προσωπικό μου "φασίστα" πριν μιλήσω για κάτι, μάλλον δεν θα μιλήσω ποτέ για τίποτα.

wendigoΜέλος
14/04/2005, 01:43:04
Περί ανεργίας και μεταναστών:
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι μετανάστες κατά μεγάλη πλειοψηφία εργάζονται σε δουλειές που οι περισσότεροι Έλληνες δεν επιθυμούν ή δεν καταδέχονται να κάνουν ή εφευρίσκουν άλλες. Οικιακοί βοηθοί, βοηθητικές αγροτικές δουλειές, εργάτες, λιανεμπόριο στα φανάρια, οι γνωστοί και αγαπητοί μαύροι των CD, ανασφάλιστοι ανθυποϋπάλληλοι καταστημάτων, πορνεία (το "Προσεχώς Βουλγάρες" σαν μότο σε μαγαζιά της επαρχίας ίσως να θυμίζει κάτι σε διάφορους "πατριώτες" -αν και τώρα μαθαίνω πως προτιμούν Ουκρανές). Η ανεργία μαστίζει κυρίως νέους και γυναίκες και όσους άνεργους γνωρίζω -και γνωρίζω αρκετούς- δεν έχουν τέτοιες καριέρες στο νου τους. Ας λύσουμε τα προβλήματά μας χωρίς να τα μεταθέτουμε σε άλλους, γιατί έτσι μεταθέτουμε και την λύση. Αρκετό μπέρδεμα είναι το θέμα μετανάστευση και χωρίς την καπήλευση τέτοιων θεμάτων.

DAGONΜέλος
14/04/2005, 08:45:44
"Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι μετανάστες κατά μεγάλη πλειοψηφία εργάζονται σε δουλειές που οι περισσότεροι Έλληνες δεν επιθυμούν ή δεν καταδέχονται να κάνουν ή εφευρίσκουν άλλες. Οικιακοί βοηθοί, βοηθητικές αγροτικές δουλειές, εργάτες, λιανεμπόριο στα φανάρια, οι γνωστοί και αγαπητοί μαύροι των CD, ανασφάλιστοι ανθυποϋπάλληλοι καταστημάτων, πορνεία"

Όχι μόνο σε αυτά που αναφέρεις αλλά και στα περισσότερα δημόσια έργα. Εκεί δεν θα μπορούσαν να δουλεύουν Έλληνες αντί για Πακιστανοί και Αλβανοί ή μήπως δεν θέλουν?

"Σε αυτο το τοπικ εχουνε γραψει μονο ρατσιστες.
Εγω τουλαχιστον αυτο βλεπω.
Οι μεν διακατεχονται απο μια λανθανουσα ξενοφοβια"

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και μη λανθάνουσα ξενοφοβία.

wendigoΜέλος
14/04/2005, 15:03:32
Αγαπητέ Dagon, νομίζω πως το "λανθάνουσα ξενοφοβία" σημαίνει ξενοφοβία που υποβόσκει, που δεν εκφράζεται ανοιχτά ή δεν είναι συνειδητή και δηλωμένη αλλά συνεπάγεται από τα λεγόμενα (και όχι "λανθασμένη"). Συνεπώς πιστεύω πως, ναι, υπάρχει και μη λανθάνουσα ξενοφοβία, αυτή που εκφράζεται ανοιχτά από ανθρώπους που καθαρά και ξάστερα δηλώνουν πως θέλουν μακριά τους τους ξένους ή τους διαφορετικούς κάθε είδους. Φαντάζομαι πως ο Ryche μπορεί να αποσαφηνίσει.
Όσον αφορά το
quote:
Όχι μόνο σε αυτά που αναφέρεις αλλά και στα περισσότερα δημόσια έργα. Εκεί δεν θα μπορούσαν να δουλεύουν Έλληνες αντί για Πακιστανοί και Αλβανοί ή μήπως δεν θέλουν?

θα έλεγα πως ασφαλώς και θα μπορούσαν αλλά πιστεύω πως η πλειονότητα των ανέργων μας δεν θέλει. Προσοχή: δεν λέω πως κανείς έλληνας εργάτης δεν είναι άνεργος! Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων ανέργων δεν είναι εργάτες και δεν έχουν όνειρο την οικοδομή, ούτε θα ήταν διατεθειμένοι να δουλέψουν εκεί παρά μόνο σε ακραία ανάγκη. Οι δε γυναίκες (που μαστίζονται από την ανεργία σε μεγαλύτερο ποσοστό) νομίζω πως αποκλείονται από τόσο επίπονες δουλειές έτσι κι αλλιώς.

Δεν σχετίζεται άμεσα με το θέμα αλλά το αναφέρω: τυχαία πληροφορήθηκα για το δυσανάλογα μεγάλο αριθμό εργατικών ατυχημάτων και θανάτων κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών έργων. Και αναρωτιέμαι, σε τι συνθήκες δούλευαν αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί δεν αναφέρονταν σε ειδήσεις και εφημερίδες, όπου το παραμικρό γίνεται θέμα;
Ακόμα: Και ο προηγούμενος πρωθυπουργός και ο απελθών Πρόεδρος Δημοκρατίας έχουν αναφέρει για το οικονομικό όφελος της Ελλάδας από τους μετανάστες-εργάτες. Δεν έχουν καθόλου δίκιο; Έχουμε, όντως, την πληροφόρηση για να το κρίνουμε;

ΥΓ: Κοιτώντας το nickname σου παρατηρώ κάποια συγγένεια στις ...λογοτεχνικές μας αναφορές;