- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΕΝ, Η "ΚΑΘΙΣΜΑ"...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
μία ακαθόριστη ανησυχία και οι μόνες πιθανές εξηγήσεις για αυτό
είναι η Λίλιθ και η Έρπουσα Σκιά; Άλλες φυσικές ή υπερφυσικές αιτίες
δεν υπάρχουν δηλαδή;
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
1) Υπερκατανάλωση φραπέ ή άλλου καφεϊνούχου. Είναι γνωστό ότι η
καφεϊνη προκαλεί κρίσεις άγχους και φόβου.
2) Βαρυστομαχιά.
3) Ενοχή λόγω "μαγαρίσματος" του χώρου.
4) Κάποιος επίδοξος κλέφτης που όντως περιτρυγίριζε το σπίτι.
5) Τάση για υπερβολή, ειδικά από κάποιον που διαβάζει το τόπικ με τις
φαντασιοπληξίες για την Έρπουσα Σκιά[*] και στη συνέχεια ανάβει όλα τα
φώτα.
6) Κάποιο φάντασμα, ξωθιά ή οτιδήποτε.
7) Ποντίκια, γκιώνηδες κλπ τρομαχτικά τέρατα για τους κατοίκους της
πόλης.
8) Κάποια συζήτηση με τρομαχτικό θέμα 2-3 ώρες πριν. Ακόμα κι εγώ όταν ακούω ιστορίες για φαντάσματα δυσκολεύομαι απίστευτα
να κοιμηθώ μετά.
9) Το σπίτι μπορεί απλά να είναι χάλια.
Εκείνο που μου φαίνεται λιγότερο περίεργο είναι το ότι πανικοβλήθηκαν
και οι δυο τους. Είναι φοβερό το πώς μπορεί να γιγαντωθεί (ή και
να δημιουργηθεί από το πουθενά) ο τρόμος ενός ζευγαριού αν ξεκινήσουν
να λένε ο ένας στον άλλον πόσο πολύ φοβούνται.
[*] Στο οποίο κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στην πολύ λογική
απορία της Amalia: "αφού η Ε.Σ. απορροφά τους πάντες, ποιος
μένει να τα αφηγηθεί όλα αυτά;"
Πρέπει να σημειώσω ότι δεν θεωρώ εξίσου πιθανές όλες τις εξηγήσεις
που παρέθεσα. Π.χ. το #6 το θεωρώ άκρως απίθανο. Όμως είναι όλες
έστω και λιγάκι πιθανές. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, σαφώς
πιθανότερες από το ενδεχόμενο ένας εβραϊκός μύθος 5000 ετών που
μόνο στο βιβλίο του ΜακΝτόναλντ (και όχι σε κάποια "Αιρετική Βίβλο")
απέκτησε ιδιαίτερη σημασία ή ένα Sci-Fi επινόημα του χειρίστου είδους
να τρέχουν φθινοπωριάτικα στη Σαλαμίνα για να ενοχλήσουν ζευγαράκια.
Edited by - junk95 on 24/08/2004 15:56:07
Κλέφτης δεν μπορούσε να είναι γιατί υπάρχουν και άλλα σπίτια γύρω και ήταν γεμάτα κόσμο και φώτα...
Το σπίτι είναι μια χαρά...
Καφέ δεν είχαμε πιεί...
Το σπίτι όντως μαγαρίστηκε...
Ότι είχαμε φάει, το χωνέψαμε λόγω...άσκησης..
Τους γκιώνηδες τους λατρεύω, ιδίως όταν πηγαίνω στο χωριό στην Κέρκυρα κάτω απο τον Παντοκράτορα...!
Συζήτηση τρομαχτικού περιεχομένου δεν κάναμε...
Τότε δεν ασχολούμουν με θέματα paranormal...
Οπότε τί μας μένει...?
Δεν φοβάμαι να αντικρύσω τις αλήθειες που βρίσκονται στον κόσμο (μας...?)
ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Σ. ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ!!!
ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΑΜΕΛΕΩΝΤΑ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑ!!!
------------------------
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ...
ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ!
ΦΙΛΕ CHAMELEON ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ;
ΓΕΙΤΟΝΕΣ,ΣΠΙΤΙΑ,ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ,ΔΑΣΟΣ,ΘΑΛΑΣΣΑ...ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ...
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
------------------------
quote:
Α ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΙΛΕ junk95 ΑΞΙΟΘΗΚΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!
???
quote:
ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΣΟΥ ΔΝΕ ΜΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΑΛΛΑ ΤΕΣΠΑ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΕΣΥ!!!!
ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Σ. ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ!!!
Μια στιγμούλα. Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις την ύπαρξη της Ε.Σ. αλλά
δεν δυσκολεύεσαι να την προτείνεις ως εξήγηση για ένα φαινόμενο
του οποίου τις πλήρεις παραμέτρους αγνοείς;
quote:
τις πλήρεις παραμέτρους αγνοείς;
ΚΟΙΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ!!! ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΩΣ ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ!!! ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΑΙΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ!!!
------------------------
πολλοί δεν θα την ασπαστούν! :-))
Αυτό που νοιώθουμε όλοι μας μερικές φορές είτε μαζί είτε
χώρια έχει πολλές πιθανές εξηγήσεις. Άλλες είναι είτε
τεχνολογικού χαρακτήρα και άλλες παράξενων όντων και δικιάς
μας ιδιοσυγκρασίας. Έτσι λοιπόν έτσι όπως το βλέπω οι πιθανές
εξηγήσεις χωρίς να μπορώ να αποδείξω κάτι παρα μόνο ίσως σε
αναφορές απο το Internet είναι...
1. Ο άνθρωπος έχει εκτώς των άλλων και συναισθηματικό σώμα.
Ενεργόντας εκεί μία οντότητα μπορεί να επηρεάσει την έντονη
λογική και το διαισθητικό και το πνευματικό σώμα μπλοκάροντας
την ενέργεια ενός ανθρώπου δημιουργώντας φόβο. Βέβαια άμα τα
χεις κάνει πάνω σου όλα αυτά που γράφω είναι χλαπαριές...
2. Η χρήση μηχανημάτων mind control που με κύμα υπερμακρινής
ακτίνας και εμβέλειας σε συχνότητα κοντά στα 10hz αλλάζει την
διάθεση σε ότι θελήσει κάποιος...Μπορεί να μήν είσασταν οι
μόνοι φοβισμένοι...
3. Μετάδοση φόβου ο ένας στον άλλο μέσω esp. Είναι παρατηρημένο
οτι άνθρωποι με μία πιό στενή σχέση πολλές φορές επικοινωνούν
σε συναισθηματικό επίπεδο. Έτσι άν μία εικόνα ξύπνησε στο
υποσεινήδητο το δικό σου μία αλληλουχία σκηνών που το συνειδητό
δεν δέχτηκε επεξεργάστηκε απλά διοχετεύοντας το συναίσθημα, αυτό
το έλαβε η φίλη σου και έτσι και εσύ πρώτα και εκείνη ήταν
φοβισμένη.
Ο κρύος ιδρώτας είναι το αποτέλεσμα του φόβου. Τώρα άν είναι στο
σβέρκο ή κάπου αλλού ανάλογα τους ιδρωτοποιούς.
Ο καυτός ιδρώτας πάντως είναι καλύτερος ;->
Δέν έχω διαβάσει ακόμα για την έρπουσα σκιά αλλα αμα είναι
να σε ρουφάει όντως πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που
διασώθηκαν να πούν κάτι...επιφυλλάσομαι όταν έχω καιρό να πάω
να διαβάσω και γι'αυτό.
U NEVER KNOW....!!!
------------------------
quote:
Α ΧΑΜΕΛΕΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ???
Μα φυσικά, πολλές φορές και δεν συνέβη τίποτα το περίεργο...
Για τον άλλο φίλο θα ήθελα να προσθέσω πως το σπίτι βρίσκεται στο μέσον ενός λόφου γεμάτου πεύκα, 200 μέτρα απο την κορυφή και άλλα τόσα απο την θάλασσα... Πάνω, κάτω και απέναντι υπάρχουν πολλά άλλα σπίτια και απο την άλλη πλευρά το σπίτι εφάπτεται με το συρματόπλεγμα της ναυτικής βάσης "ΝΑΤΟ"... Νομίζω την λένε έτσι γιατί παλιά ήταν σταθμός ανεφοδιασμού των συμαχικών πλοίων... Τώρα όλος αυτός ο λόφος είναι κούφιος και φυλάσσονται μέσα του καύσιμα, πυρομαχικά και προμήθειες...
Δεν φοβάμαι να αντικρύσω τις αλήθειες που βρίσκονται στον κόσμο (μας...?)
αίσθημα φόβου στην 10/08/2004 : 21:31:57
που τον έπιασε ακούγοντας κάτι στο topic του esoterica
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4364
και την ωραία επισήμανση reptile...(πιό κάτω στο "τόπικ")
"6. 10.80Hz Προκαλεί ταραχώδη συμπεριφορά στα άτομα"
18000 σελίδες στοιχεία επίσημων πληροφοριών και γιατρών
για το τί γινόταν πρίν 50 χρόνια! Τί γίνεται σήμερα;
http://www.wanttoknow.info/mindcontrol10pg
Διάβασμα οπωσδήποτε το παρακάτω...
http://www.tearingdownstrongholds.com/electronic_mind_control.htm
μερικά απο τα ατελείωτα sites περι του θέματος...
http://www.religioustolerance.org/mind_cnt.htm
http://skepdic.com/mindcont.html
http://www.dissidentvoice.org/Articles9/Valenzuela_Orange-Alert.htm
http://www.religioustolerance.org/mind_cnt.htm
Ξαναλέω όλα ΠΙΘΑΝΑ
Πίστευε και μή, ...ΕΡΕΕΕΕΥΝΑ!
Edited by - ALOS on 26/08/2004 17:52:09
------------------------
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ...
ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ..ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ?
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
Σίγουρα δεν ήταν κανείς εκεί για να μας πει το τι ακριβώς έγινε, αλλά είναι αστρονομικά αποδεδειγμένο ότι το σύμπαν μας διαστέλλετε. Ο χρόνος δεν μπορεί να εκτίνετε απεριόριστα προς τα πίσω. Αν παίζαμε το φιλμ της κοσμικής εξέλιξης προς τα πίσω, θα έφτανε κάποια στιγμή όπου όλοι οι γαλαξίες θα συγκεντρώνονταν σε ένα απειροστό σημείο, σημείο μηδενικού μεγέθους.
Οπότε η κοσμική προϊστορία μας σταματά στην ώρα μηδέν.
Τώρα τα όλα όσα λέγονται για πριν τη μεγάλη έκρηξη φίλε VIKING, το αν έχουν γίνει άπειρα Μπινγκ Μπανγκ, το αν υπάρχει δημιουργός έξω από τον χώρο και τον χρόνο ή οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί είναι απλά, σενάρια.
Εγώ θα πάρω το σενάριο του δημιουργού.
Δεν διαφωνώ με αυτά που αναφέρεις για την διαστολή του σύμπαντος.. κάτι που όπως λες και εσύ είναι αποδεδειγμένο.. όμως αυτό δεν σημαίνει πως η λογική που χρησιμοποιούμε βασιζόμενοι σε κάποια απόδειξη έχει πάντα αλιθηνά αποτελέσματα... Με την ίδια λογική θα μπορούσε απλώς κάποιος να πάει ακόμα πιο πέρα και να πει για περισσότερα από ένα Μπινγκ Μπανγκ..
Σίγουρα υπάρχουν πολλά σενάρια.. το θέμα είναι ποια είναι αυτά που ταυτίζεσαι περισσότερο ... σε σχέση με τα δικά σου κριτήρια, και την αντίληψη που έχεις για τον κόσμο και φυσικά με τα δικά σου βιώματα.. όπως είπα παραπάνω.. ο τρόπος που έχεις μεγάλωσει, έχεις γαλουχηθεί...
Κάποιος άλλος φίλος είπε πως τελικά όμως ο θεός μοιάζει όντως με τον άνθρωπο.. αλλά θα πω.. πως ο θεός, εάν υπάρχει τελικά... δεν δημιούργησε μόνο τον άνθρωπο, γιατί θα έπρεπε να μοιάζει με αυτόν συγκεκριμένα? Έχουμε μεγάλη άγνοια του τί συμβαίνει και του πως λειτουργεί ο κόσμος.. ακόμα και γι αυτόν τον πλανήτη που βιώνουμε δεν ξέρουμε τα πάντα, πολλά μας αποκαλύπτονται συχνά.. και άλλα που ανακαλύπτουμε μέσα σε αυτά την λανθασμένη σκέψη μας....
Ακόμα προσπαθούμε να μάθουμε πως επικοινωνούν τα ζώα... και αν ακόμα έχουμε βρει τρόπους να καταλάβουμε στο ελάχιστο την επικοινωνία τους.. σίγουρα απέχουμε πολύ στο να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Σίγουρα το θέμα στην ουσία δεν είναι οι θεές και οι θεοί αλλά η εξουσία που προσπαθούν να επιβάλλουν οι άνθρωποι στους πολλούς...
quote:
Που ξερετε, μπορει καποτε να αποδειχθει(κατι που εγω προσωπικα πιστευω) οτι ολα αυτα τα "θαυματα" που αποδιδονται σε Θεους και φτερωτους αγγελους δεν ειναι παρα οι δυναμεις του ανεξερευνητου μεχρι σημερα εγκεφαλου.
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Καλησπέρα simoril. Κάποιος είχε πει πως αν κάποιο ζώο περιέγραφε το θεό του θα του έδινε τη μορφή που έχει το ίδιο. Και εγώ έτσι νομίζω. Δε νομίζω όμως να μιλούσες για μορφή όταν έλεγες πως αν υπάρχει θεός δεν μας μοιάζει και πολύ. Για το ίδιο είμαι σίγουρος και εγώ.
Να διευκρινίσω λίγο περισσότερο. Νομίζω κατ’ αρχήν πως δεν χρειάζομαι αποδείξεις για το αν υπάρχει θεός ή όχι. Αρκεί να ρίξω μια ματιά τριγύρω έξω στη φύση για να πειστώ ότι όλα αυτά δεν μπορεί να προκύπτουν μηχανιστικά απλώς από τυχαίους συνδυασμούς. Παρατηρώντας τους νόμους που τα διέπουν μπορεί να καταλάβω έστω και απειροελάχιστα τον τρόπο με το οποίο «σκέφτεται»/ «αντιδρά» εκείνο το οποίο αποκαλούμε θεό. Αν αυτό μπορώ να το μεταφέρω και στη συμπεριφορά μου/ να το ενσωματώσω σε εμένα τότε είμαι πιο κοντά σε εκείνον, πραγματώνοντας αυτό για το οποίο δημιουργήθηκα.
Επίσης πιστεύω ότι αυτό το οποίο αποκαλούμε θεό μοιάζει περισσότερο στον άνθρωπο (όχι ως προς τη μορφή βέβαια) γιατί ο άνθρωπος είναι το μόνο όν που έχει τη δυνατότητα της πρωτότυπης δημιουργίας όπως και εκείνος/ η φύση/το σύμπαν.
Ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργεί (και να καταστρέφει βεβαίως) να ανακαλύπτει τον εαυτό του και να βελτιώνεται. Μπορεί να συλλάβει τους νόμους της φύσης να τους διατυπώσει και να τους χρησιμοποιήσει.
Αυτό δε σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχει μεγαλύτερη αξία για τη φύση από ότι μια μύγα. Ο καθένας για κάποιο λόγο υπάρχει και κάποιο σημαντικό έργο επιτελεί για το όλον.
Οι παραπάνω σκέψεις δεν είναι προϊόντα διαλογισμού αποκαλύψεως ή ενοράσεως. Έχουν προκύψει ως συλλογισμοί που δείχνουν περισσότερο έναν τρόπο σκέψης παρά τι πραγματικά είναι θεός. Περιμένω να ακούσω και τις δικές σου απόλυτα προσωπικές απόψεις.
Πως είσαι τόσο σίγουρη για την ουσία του θέματος; Γάτα είναι τελικά ο Mercury που έσπευσε να μας πει :
«Καταρχήν ας μην κατηγορούμε τις θρησκείες,την όποια θρησκεία, για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας.Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται την πίστη σε οποιοδήποτε Θεό για να αλληλοσφαγιασθούν,θα το κάνουν ούτως ή άλλως.Ποιά θρησκεία είναι άραγε υπεύθυνη για τα εκατομμύρια των αδικοχαμένων κατα τη διάρκεια των δυο τελευταίων παγκοσμίων πολέμων?»
Αν διαβάσετε πιο προσεκτικά το μήνυμα μου θα καταλάβετε ότι οι αντιρρήσεις σας δεν έχουν βάση γιατί αναφέρονται σε πράγματα που δεν είπα ή που δεν εννοούσα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
Το μόνο που θα μπορούσα να δικαιολογήσω κάπως είναι το σημείο του junk95 για τα φάρμακα για το AIDS,όπου πράγματι ήμουν λίγο ασαφής.
Αγαπητέ μου,δεν...παραπονέθηκα για το ότι η επιστήμη δεν έχει βρεί το φάρμακο για το AIDS,αλοίμονο. Το σημείο αυτό αναφερόταν στην δυνατότητα για πρόσβαση του συνόλου της ανθρωπότητας σε κάποιες απο τις ωφέλιμες (τωρινές ή μελλοντικές) συνθήκες που επιφέρει η εξέλιξη της επιστήμης.Είναι συνέχεια της παραπάνω πρότασης.
http://www.aegis.com/news/ips/2004/IP040321.html
VIKING για να μην ψάχνεις ποιός είπε ότι οι οπαδοί του Laden σκοτώνονται για τη θρησκεία,13ο μήνυμα από DaAtheist.Αν τον παρερμηνεύω ας με διορθώσει ο ίδιος.Ευχαριστώ και καληνύχτα.

quote:
Αν μου επιτρέπεται μία ερώτηση ολίγον αφαιρετική.. Ποια απόδειξη θα ήταν αρκετά ισχυρή για τους αμφισβητίες της παρέας, ώστε να επείθοντο ότι υπάρχει Θεός;Να τον έβλεπαν παρ. χάριν και να τους έδειχνε τον τρόπο που δημιούργησε το σύμπαν; Κάτι τέτοιο φαντάζομαι, έτσι δεν είναι;;
Ισχύει και η αντίθετη ερώτηση βέβαια.. Όσο αφορά εμένα π.χ. θα ήταν ισχυρή ένδειξη για το αντίθετο η ερμηνεία της ψυχής με όρους υλικούς.
υπάρχει ψυχή;
πνεύμα αντιλογίας
quote:
Για μενα θα ηταν να δω καποιο σημαδι ή εστω να δω με τα ιδια μου τα ματια(τον Θεο) ή να αποδειχθουν επιστημονικα οτι τα θαυματα δεν οφειλονται στον εγκεφαλο και στις δυναμεις του ανθρωπου,πραγμα που θα σημαινει οτι απο καπου αλλου γινονται.
Αν όμως σου παρουσιάζονταν ο θεός, με τι μορφή περίμενες να τον δεις;
Όσο για τα θαύματα που λες, η επιστήμη δεν έχει αποδείξει ότι οφείλονται στον εγκέφαλο και στις δυνάμεις του ανθρώπου, υποθέσεις κάνει όπως κι εσύ για την ανυπαρξία του θεού.
quote:
Κάποιος άλλος φίλος είπε πως τελικά όμως ο θεός μοιάζει όντως με τον άνθρωπο..