ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΕΝ, Η "ΚΑΘΙΣΜΑ"...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΕΝ, Η "ΚΑΘΙΣΜΑ"...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

λίλιθ84 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
notis_29Μέλος
22/07/2004, 23:33:59
quote:
Eσυ φιλε μου Noτι δεν κανεις υποθεσεις, οπως για την υπαρξη Θεου;
Εσυ πως οριζεις την εννοια του Θεου,τι σε κανει να πιστευεις οτι υπαρχει ενας δημουργος;Πως τον φανταζεσαι εσυ τον δημουργο;
Και επισης πως πιστευεις οτι εκδηλωνεται η αγαπη του Θεου για τον ανθρωπο;

Φίλε μου VIKING αν διαβάσεις τα μηνύματα μου και τα μηνύματα σου θα παρατηρήσεις ότι αυτός που προσπαθεί να αποδείξει, είσαι εσύ. Μη το πάρεις στραβά αυτό που σου γράφω.

Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα σου α)” Εσύ πως ορίζεις την έννοια του Θεού” δεν νομίζω να μπορεί να δοθεί ορισμός σε κάτι που πιστεύω πως είναι υπέρλογο
Β)” τι σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχει ένας δημιουργός;’ έχω απαντήσει στο δεύτερο μήνυμα μου αυτού του θέματος
Γ)” Πως τον φαντάζεσαι εσύ τον δημιουργό;” ανώνυμο και άμορφο ον, oν άυλο, υπερκείμενο της ύλης το οποίο δεν ανακαλύπτεται αλλά αποκαλύπτεται στον άνθρωπο
Και Δ) Όσο για το πώς πιστεύω ότι εκδηλώνετε η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο (και όχι μόνο), θα μπορούσα να σου γράψω πολλά αλλά είμαι σίγουρος πως θα σου φανούν αστεία και δεν θα βοηθήσει πουθενά. Οπότε το αφήνω εδώ.

quote:
Γκλουρπ....

δυστυχώς, δεν μπορώ να το αμφισβητήσω αυτό..

Αλλά θα ήθελα να αμφισβητήσω το ίδιο το σενάριο.. χεχε.. πάλι την βρήκα την άκρη του νήματος....

Δεν ξέρω αν έχει άκρη αυτό το νήμα αλλά είμαι σίγουρος πως έχει πολλούς κόμπους.
Αν όντως έχεις βρει την άκρη, για λύσε μερικούς να δούμε πόσο ακόμα μακριά μπορεί να φτάσει.

Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΓΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ

VIKINGΜέλος
23/07/2004, 00:31:12

quote:
Φίλε μου VIKING αν διαβάσεις τα μηνύματα μου και τα μηνύματα σου θα παρατηρήσεις ότι αυτός που προσπαθεί να αποδείξει, είσαι εσύ.
Μη το πάρεις στραβά αυτό που σου γράφω

Γεια σου φιλε Νοτι.Οχι βεβαια δεν το πηρα στραβα,δεν ειπες τιποτα προσβλητικο ή κακο.Απλως διαφωνω σε αυτο που λες.Εγω απλως ερωτηματα εθεσα και ανεφερα αυτα που πιστευω, δεν προσπαθησα να αποδειξω τιποτα.

quote:

Όσο για το πώς πιστεύω ότι εκδηλώνετε η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο (και όχι μόνο), θα μπορούσα να σου γράψω πολλά αλλά είμαι σίγουρος πως θα σου φανούν αστεία και δεν θα βοηθήσει πουθενά. Οπότε το αφήνω εδώ

Φιλε Νοτι σε καμια περιπτωση δεν θα θεωρησω αστεια αυτα που θα πεις,απλως θα εκφρασω την διαφωνια μου αν χρειαστει.Ειναι ομορφο να λεει καποιος αυτα που πιστευει,δεν υπαρχει λογος ντροπης.

Για αυτο αν δεν σου ειναι δυσκολο θα μπορουσες να μου απαντησεις στα ερωτηματα;

"Η δική μου θρησκεία θέλει να κατέβει ο παράδεισος εδώ στη γη, ώστε να μπορούν να τον απολαύσουν όλοι"

VIKINGΜέλος
23/07/2004, 01:16:14
Εν τω μεταξυ ας παραθεσω ενα ενδιαφερον αρθρο (τo oποιο δεν υιοθετω ) που βρηκα καπου στον ιντερνετ οπου ο συγγραφεας προσπαθει να συνδεσει την Ορφικη Θεογονια
με την επιστημονικες θεωριες(καλουτσικη προσπαθεια):

quote:

Στην κατά Ησίοδο Θεογονία στην Αρχή ήταν το Χάος. Μια κατάσταση άναρχη, όπου δεν υπήρχε φως, δεν είχε αρχή και ούτε και τέλος. Μετά και μαζί με το Χάος συνυπήρχε η Γαία και ο Έρως.
Το Χάος γέννησε την Νύκτα και το Έρεβος. Οι δύο αυτοί Θεοί με την επίδραση του Θεού Έρωτα (όχι τον υιό της Αφροδίτης), εγέννησαν τον Αιθέρα και την Ημέρα.
Η δε Γαία εγέννησε τον Ουρανό με τον οποίο με την επίδραση του Έρωτα αποκτάει τον Κρόνο και την Ρέα. Τα υπόλοιπα λίγο ως πολύ είναι γνωστά.

Στην Ορφική Θεογονία αντίστοιχα έχουμε τον χρόνο που είναι αποτέλεσμα του πρωταρχικού αιτίου του νόμου της κινήσεως και τον Χαώδη και άναρχο χώρο. Από την συνέργεια αυτών γεννάται το κοσμικό αυγό που περιέχει τα πάντα. Η ρήξη αυτού γεννάει τους θεούς και τον κόσμο.

Η σύγχρονη Φυσική, δέχεται ότι το Σύμπαν όπως το γνωρίζουμε, έχει σαν αρχή του την Μεγάλη Έκρηξη. Δημιουργείται έτσι από το αρχέγονο υπέρπυκνο σημείο όλη αυτή η ύλη και ενέργεια που υπάρχει σήμερα. Μαζί όμως δημιουργούνται και η σκοτεινή ενέργεια και ύλη οι οποίες αποτελούν το 96% της συνολικής ενέργειας και ύλης του Σύμπαντος.
Η κατάσταση πριν από την μεγάλη έκρηξη περιγράφεται ως απροσδιόριστη, χαώδης, με τους νόμους της Φυσικής να μην ισχύουν όπως τους ξέρουμε τώρα. Από την κατάσταση αυτή φεύγει το αρχικό σημείο, μετά από κάποια κβαντική ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ, η οποία οδηγεί στην έκρηξη και απαρχή των πάντων.
Με την δημιουργία της ΥΛΗΣ εμφανίζονται οι ελκτικές δυνάμεις που αρχίζουν να διαμορφώνουν την ύλη σε σχηματισμούς με δομή.
Δεν θα το επεκτείνω περισσότερο εδώ μιας και δεν είναι η πρόθεσή μου να παραθέσω την Κβαντική Θεωρία.
Είναι όμως φανερή πλέον η ΑΝΑΛΟΓΙΑ που υπάρχει μεταξύ της αρχαιοελληνικής πολυθεϊστικής Κοσμογονίας-Θεογονίας με την Σύγχρονη ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ θεωρία της δημιουργίας του Σύμπαντος.
Χάος - Αρχικό Σημείο, Γαία - Κοσμικό Αυγό - Ύλη κι Ενέργεια, Έρως - Ελκτικές δυνάμεις - "Ενοποιημένη θεωρία".
Θαρρεί κανείς πως οι αρχαίοι έλληνες ΓΝΩΡΙΖΑΝ και μας πέρασαν αυτή τη γνώση κωδικοποιημένη. Σήμερα με την τεχνική πρόοδο, μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε αυτή την κρυμμένη γνώση, και να δώσουμε ίσως απαντήσεις στα αρχέγονα ερωτήματα του ανθρώπου για την προέλευσή του και το νόημα της ύπαρξής του.
Όπως λέει και ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, μέσα στα επόμενα 50 χρόνια είναι πιθανόν να έχουμε την διατύπωση της Ενοποιημένης Θεωρίας που θα δώσει οριστικά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.

"Η δική μου θρησκεία θέλει να κατέβει ο παράδεισος εδώ στη γη, ώστε να μπορούν να τον απολαύσουν όλοι"

23/07/2004, 02:45:15
simori χρησιμοποίησα τον όρο ψυχή έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο Athakandr, απλά για να συνεννοούμαστε.
Δεν πιστεύω στην ύπαρξη της ως ξεχωσιστή οντότητα άυλη, αιώνια, άφθαρτη κλπ. Το πολύ πολύ να την δεχτώ ως συνώνυμο της ζωής ή το προσδίδον ιδιότητα σε κάτι υπαρκτό. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;