ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρέπει να ζητήσει η Δύση συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πρέπει να ζητήσει η Δύση συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ostria31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/02/2006, 14:33:36
Κατά τη γνώμη μου η δύση ήθελε να προκαλέσει τους μουσουλμάνους για συγκεκριμένους λόγους και το κατάφερε με τον πιο άκομψο και προσβλητικό τρόπο.

Άρα δεν υπάρχει για μένα ζήτημα συγνώμης αφού θεωρώ ότι ήταν κάτι εσκεμένο.Και αυτό αποδεικνύεται και από τις αναδημοσιεύσεις των σκίτσων σε σατυρικό περιοδικό στη Γαλλία που πριν λίγο καιρό θυμόμαστε όλοι τι εντάσεις είχαν δημιουργηθεί.
Τώρα πείτε μου δεν τους τρώει ο κώλος τους;
Και μετά θα φταίνε οι κακοί μουσουλμάνοι τρομοτράτες.

Οι άνθρωποι εκεί καλώς ή κακώς έχουν τα δικά τους πιστεύω και τα δικά τους κωλλύματα ότι και να είναι αυτά (και δεν εννοώ μόνο τα θρησκεύτικα) ,και οφείλουμε να τα σεβόμαστε αν θέλουμε να αποκαλούμαστε πολιτισμένοι.

Και όσο αφορά την ελευθερία του λόγου ,πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο μέτρο ιδικά σε κάποια ευαίσθητα θέματα όπως είναι και η θρησκεία για μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.Αλλιώς θα καταλήξουμε αντίστοιχα να κάνουμε εγκλήματα στο όνομα της θρησκείας και βομβαρδισμούς στο όνομα της δημοκρατίας.

Αλλά επαναλαμβάνω για μένα δεν τήθεται ζήτημα συγνώμης ή ελευθερίας του λόγου ή θρησκείας ή πιστεύω του καθένα.Ήθελαν να τους ξεσηκώσουν και να προκαλέσουν επισόδια και το κατάφεραν.

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

09/02/2006, 15:28:29
quote:
-Εισαι χαζός
-Οχι, εσύ είσαι χαζός
-Είσαι Μαλάκας
-Ποιον είπες μαλάκα ρε ! Ζντουπ ! (μπουνια)
-Α, βαράμε κιόλας ε ? Γκαπ ! (Κλωτσιά)
-Ε.. οχι κλωτσιές δεν είναι σωστό ! Ζβινγκ ! (πετρα στο κεφάλι)
-Πετάμε και πέτρες ε ? Μπαμ (πυροβολισμός)
-Θελεις πολεμο ε ? Βρουμμμμμμ (αεροπορική επιδρομή)
-Ναι ρε πολεμο ΚΑΒΟΥΜ ! (Ατομικη βομβα)

---ΤΕΛΟΣ---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

skepticΜέλος
09/02/2006, 16:08:08
Για τους σκιτσογράφους βάζω στοίχημα πως πρέπει να ήταν άθεοι γιατί η ιστορία αποδεικνύει ότι συνήθως άθεοι τα κάνουν αυτά (προσβολή θρησκευτικών συμβόλων, δες και στη δική μας περίπτωση το αισχρό βιβλίο ΜΝ του άθεου Χ που δεν θυμάμαι το όνομα του... καλύτερα... )

quote:

Θα δημοσίευε άραγε γελοιογραφίες με σκίτσα του ολοκαυτώματος? Γιατί όχι τελικά?

Αστιεύεσαι θα τολμούσε ποτέ να τα βάλει με το διεθνή σιωνισμό
Την άλλη μέρα θα έκλεινε! Οι σιωνιστές δεν αστιεύονται με κάτι τέτοια. Δεν είναι σαν εμάς... και είναι ακόμα πιο ακραίοι και απ' τους μουσουλμάνους όσον αφορά τα συμφέροντα και τα σύμβολά τους.

Το θέμα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν κάποια πράγματα ιερά και αυτά είναι τα σύμβολα της θρησκείας τους.
Οι μουσουλμάνοι είναι γνωστό ότι είναι γενικά θρήσκοι άνθρωποι και δεν "παίζουν" με τη θρησκεία τους, όπως πχ μερικοί χριστιανοί(στην ταυτότητα)
Είναι λογικό λοιπόν να αντιδρούν έτσι αφού τους προσβάλουν ότι πιο ιερό έχουν στη ζωή.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα φτάσει τώρα σε πόλεμο η κατάσταση αλλά οπωσδήποτε αν γκρεμιζόταν πχ το τέμενος του Ομάρ τότε το πιθανότερο θα ήταν να οδηγούμασταν σε παγκόσμιο θρησκευτικό πόλεμο...
Έτσι έχουν τα πράγματα και σε τέτοιο κόσμο ζούμε.
Τώρα αν κάποιοι προτιμούν να ζουν σε ένα άλλο κόσμο εντελώς άθεο ή με θεό μόνο το χρήμα είναι ασφαλώς δικαιώμα τους, αλλά θα πρέπει να σεβαστούν παράλληλα και το δικαίωμα και τη θέληση των υπόλοιπων συνανθρώπων τους καθώς και να μην προσβάλουν τη θρησκευτική πίστη.
Ειδάλως να είναι πάντα έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες...

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

orfeas7Μέλος
09/02/2006, 18:00:38
Όταν οι μουσουλμάνοι έριξαν κάπου στο αφγανιστάν αρχαία αγάλματα των Ινδουιστών σκαλιμένα σε βράχους δεν είπε κανείς τίποτα. Αυτό δεν ήταν χειρότερη προσβολή ενάντια στους Ινδουιστές;

Τα ανατίναζαν με εκρικτικά και η ηλικία τους ήταν χιλιάδων ετών. Οι άνθρωποι είναι φανατικοί και η θρησκεία τους τους κάνει χειρότερους...

09/02/2006, 18:06:18
quote:
το αισχρό βιβλίο ΜΝ του άθεου Χ που δεν θυμάμαι το όνομα του... καλύτερα... )

το Μίμη Ανδρουλάκη εννοεις

Να ρωτήσω τώρα και κάτι γενικότερο. Αν εγώ ας πούμε θέλω να γράψω ένα βιβλίο στο οποίο να υποστηριζω ότι το τάδε θρησκευτικό πρόσωπο ήταν εγκληματίας, φονιάς, παιδεραστής ή τελος πάντων να εκφραστώ αρνητικά και να το αμφισβητήσω, έχω το δικαίωμα να το κάνω ή όχι? Και γιατί θα πρέπει να δεχτώ ότι τα θρησκευτικά πρόσωπα πρέπει να έχουν...το αλάθητο του Πάπα και να μην τα αγγίζει κανείς?? Και οι γελοιγραφίες συνήθως έχουν έξυπνο χιούμορ και περνάνε κάποια σημαντικά μηνύματα οπότε ας μην βιαζόμαστε να τις αφορίζουμε.
Και πείτε μου παρακαλώ...

1)ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΕΡΟ??? ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ(ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΆ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ Κ.Α. ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ? ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ??

2)ΠΟΙΟΣ ΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΘΕΟΥ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ" ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ/ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ?? Αν προσβληθεί οποιοσδήποτε Θεος ας αφήσουμε τον οποιοδήποτε Θεο να τιμωρήσει τον βλάσφημο συγγραφέα / σκιτσογράφο στην άλλη ζωή(αν υπάρχει)...εμείς απο που κι ως που το παίζουμε "κομάντο" του κάθε Θεού??

Και ας μην ξεχνάμε ότι η ψευτοέννοια της βλασφήμιας ειναι κάτι αοριστο που αλλάζει με το περασμα των χρόνων. Καποτε ήταν βλασφήμια να έλεγες ότι η γη γυρίζει ή ότι ειναι το κέντρο του σύμπαντος. Κάποτε ήταν βλασφήμια να έλεγες ότι η ζωη ειναι αποτέλσμα εξελιξης. Ε λοιπόν κύριοι, ευτυχώς που κάποιοι προτίμησαν την βλασφήμια και την αμφισβήτηση απο την τυφλή πιστη και υποταγή στα δογματα..διότι αν δεν το είχαν κάνει...τωρα ακόμα θα είμασταν πολύ πισω σαν κοινωνία.

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

09/02/2006, 18:09:49
quote:
ή ότι ειναι το κέντρο του σύμπαντος

οτι δεν ειναι, ηθελα να πω

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

snoopyΜέλος
09/02/2006, 20:11:51
Οπωσδήποτε καταδικάζεται αυτή η μεταχείρηση με κάθε μέσω εναντίον των Μουσουλμάνων, αλλά μήπως και οι ίδιοι τα ζητάνε??
ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΒΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΙΑΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ.
Αλλά τα σκίτσα είναι εξίσου μιά αντίστοιχης μορφής συμπεριφορά απο κάποιους άλλους αυτοαποκαλούμενους Χριστιανούς ή απόβλητους που δέν σέβονται καθόλου την ίδια την θρησκεία τους.

Edited by - snoopy on 09/02/2006 20:15:25

Brie BoyΜέλος
09/02/2006, 20:21:00
Agnostic
quote:

Να ρωτήσω τώρα και κάτι γενικότερο. Αν εγώ ας πούμε θέλω να γράψω ένα βιβλίο στο οποίο να υποστηριζω ότι το τάδε θρησκευτικό πρόσωπο ήταν εγκληματίας, φονιάς, παιδεραστής ή τελος πάντων να εκφραστώ αρνητικά και να το αμφισβητήσω, έχω το δικαίωμα να το κάνω ή όχι? Και γιατί θα πρέπει να δεχτώ ότι τα θρησκευτικά πρόσωπα πρέπει να έχουν...το αλάθητο του Πάπα και να μην τα αγγίζει κανείς?? Και οι γελοιγραφίες συνήθως έχουν έξυπνο χιούμορ και περνάνε κάποια σημαντικά μηνύματα οπότε ας μην βιαζόμαστε να τις αφορίζουμε.

Χμ, μάλλον δεν χρειάζεται να το δεχτείς Agnostic. Και μάλλον έχεις κάθε δικαίωμα να υποστηρίξεις ότι θέλεις. Και μάλλον δεν θα είσαι και μόνος:

Αποτελέσματα στο google για Pope Cartoons: 2.160.000
Για pope jokes:1.770.000

Αλλά εσύ ζεις κυριολεκτικά στον 21ο αιώνα και έχεις αφήσει τον Μεσαίωνα πίσω σου. Ενώ οι Μουσουλμάνοι ακόμη λιθοβολούν την γυναίκα που πέφτει θύμα βιασμού και όχι τον βιαστή, γιατί λέει τον προκάλεσε.

Ας πούμε ότι το χιούμορ τους και η αντίληψη για τον κόσμο είναι κάπως διαφορετικά. Αν είναι τυχεροί, θα γνωρίσουν και αυτά κάποια από τα κοινωνικά φαινόμενα που έκαναν και μας ανθρώπους (πχ Διαφωτισμός), και όλα θα είναι οκ. Αλλά ως τότε δεν μπορούμε να τους πείσουμε για πράγματα που εμάς χρειάστηκαν 200 χρόνια να τα αντιληφθούμε (και μερικοί από μας δεν τα έχουν καν αντιληφθεί ακόμη).

Κοίταξε, άλλο τί έχεις δικαίωμα να κάνεις και άλλο τί είναι σώφρον να κάνεις. Και γω έχω δικαίωμα να παρκάρω το αυτοκίνητό μου,και να αφήσω πάνω τα κλειδιά. Αλλά αν μετά μου το κλέψουν, δεν θα φταίω και γω;

Δηλαδή δεν πιστεύω ότι αμφισβητεί κανείς ότι αυτά που κάνουν οι Μουσουλμάνοι είναι καφριλίκια και ότι οι Δανοί έχουν κάθε δικαίωμα να δημοσιεύουν κρυόκωλα σκίτσα με τους Θεούς (και καλά ως τρέχα γύρευε attitude). Αλλά άλλο τι μπορείς να κάνεις και άλλο τι οφείλεις ως νοήμων άνθρωπος, να κάνεις- αν δεν θες να δημιουργήσεις μια μίνι θύελλα in a teacup.

Γιατί αν θες... ξεκινά άλλη συζήτηση.

09/02/2006, 21:17:59
quote:
Όταν οι μουσουλμάνοι έριξαν κάπου στο αφγανιστάν αρχαία αγάλματα των Ινδουιστών σκαλιμένα σε βράχους δεν είπε κανείς τίποτα. Αυτό δεν ήταν χειρότερη προσβολή ενάντια στους Ινδουιστές;

Αν θυμάμαι καλά όταν έγινε αυτό το καταδίκασαν όλοι. Στην Ανατολή και την Δύση.
Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη Ταλιμπάν έγινε συνώνυμη με την έννοια "κάφρος". Αλλά επειδή αυτοί φέρθηκαν έτσι απολίτιστα δεν θα πέσουμε και μεις στο δικό τους επίπεδο, έτσι δεν είναι;
Εξ άλλου είπαμε δεν είναι καλό να το γενικεύουμε, δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι έτσι.

Και θα συμφωνήσω με την Brie

quote:
Ας πούμε ότι το χιούμορ τους και η αντίληψη για τον κόσμο είναι κάπως διαφορετικά. Αν είναι τυχεροί, θα γνωρίσουν και αυτά κάποια από τα κοινωνικά φαινόμενα που έκαναν και μας ανθρώπους (πχ Διαφωτισμός), και όλα θα είναι οκ. Αλλά ως τότε δεν μπορούμε να τους πείσουμε για πράγματα που εμάς χρειάστηκαν 200 χρόνια να τα αντιληφθούμε (και μερικοί από μας δεν τα έχουν καν αντιληφθεί ακόμη).

Και σε αυτό που είπε και ο Schwabe με άλλα λόγια

quote:
Καλό θα ήταν να μην είχαμε αυτές τις ρηχές και επικίνδυνες ιδεοληψίες ως υπόβαθρο θρησκείας και φανατισμού, όμως δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια πλέον. Οπότε, ας κοιτούμε ΠΡΩΤΑ την πολιτική και μετά τα υπόλοιπα

quote:
Κοίταξε, άλλο τί έχεις δικαίωμα να κάνεις και άλλο τί είναι σώφρον να κάνεις

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

10/02/2006, 12:51:25

.

θιχτηκαν οι μουσουλμανοι απο τα σκιτσα?

το ενα (ως συλληψη) θα μπορουσα να το ειχα κανει εγω - αυτο που δειχνει τον Μωαμεθ να πλεει σε ενα ποταμι αιμα - ειναι μια αληθεια που ξεκινα απο τον ιδιο τον προφητη που διεδωσε την θρησκεια του με το σπαθι του.

ωστοσο θιγομαι ως ανθρωπος οταν βλεπω πως μεταχειριζονται αυτοι τις γυναικες - θιγομαι με τους λιθοβολισμους, τους ακρωτηριασμους, το καψιμο, τις κλειτοριδεκτομες. (πριν λιγες μερες ειδα στην ΕΤ3 ενα ντοκυμανταιρ για την κακοποιηση των γυναικων στο Πακισταν - οταν εφτασε στην περιπτωση μιας γυναικας που οι συγγενεις του αντρα της, της ειχαν βγαλει τα ματια, της ειχαν κοψει τα αυτια και την μυτη, αλλαξα καναλι για λιγο...)

εχω θιχτει και προσωπικα, οταν επι Χομεϊνι πηγαν να με λυντσαρουν στην Τεχερανη σε κεντρικη πλατεια επειδη εβγαλα το μπλουζακι για να το βαλω στο κεφαλι και να γλυτωσω την ηλιαση - και αυτο εγινε στις αρχες του χομεϊνισμου, οταν για κανα δυο μηνες κυκλοφορουσαν ακομη γυναικες με φουστες στο κεντρο της πολης.

καμια συγνωμη παιδια - ζουμε σε ελευθερο κρατος (οσον αφορα την εκφραση τουλαχιστον)

θα ρωτησω ομως κατι αφελες: πως το εμαθαν οτι μια φυλλαδα στην Δανια εβαλε μερικα κωλοσκιτσα?

ποιος τους ενημερωσε?

ποιος εχει οφελος απο ολο αυτο το νταβαντουρι???

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

templierΝέο Μέλος
10/02/2006, 13:31:46
Γεια σε όλους. Νομίζω πως οι απόψεις που έχουν εκφραστεί εδώ καλύπτουν την πλειονότητα των σκέψεων όλων μας.

Εγώ βρίσκω εαυτόν σε δίλημμα. Από την μία δεν με χαλάει καθόλου που οι κρυόκ*λοι Δανοί έχουν βρει τον μπελά τους με τα σκίτσα. Είναι σχεδόν πάντοτε εναντίον της πολιτικής μας (βλ. Σκοπιανό, Κυπριακό κτλ), και επιπλέον ήθελαν να μας πάρουν και την φέτα!
Κατά τον ίδιο τρόπο, δεν με χαλάει καθόλου που κάποιοι διάλεξαν να απειθαρχήσουν στους «παντοκράτορες» και τους προκαλούν προβλήματα.

Είναι όμως πραγματική κατάντια του πολιτισμού μας να αφήνουμε στους μουσουλμάνους την υπεράσπιση της ελευθερίας και την αντίσταση στην παγκόσμια κυριαρχία. Σε μένα είναι σαφές πως αργά ή γρήγορα θα τους βρούμε απέναντι μας, για τον μοναδικό λόγο ότι αυτή η θρησκεία τρέφει τον ολοκληρωτισμό (Ισλαμικές Δημοκρατίες είναι μόνο του τύπου Τουρκίας, Αιγύπτου κτλ - μη χ*σω...), αλλά και προτρέπει την επιθετική επέκταση. Εάν σε αυτά προσθέσουμε την άγνοια και την απελπισία της πλειονότητας του μουσουλμανικού πληθυσμού, τότε έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα.

Σωστά αναφέρει κάποιος παραπάνω ότι η Ευρώπη κατάφερε να γλιτώσει από τον (πρωτίστως καθολικό) σκοταδισμό. Μία αντίστοιχη «αναγέννηση» είναι μάλλον απίθανο να συμβεί στο Ισλάμ. Αντιθέτως, αυτό που αναμένεται είναι η σκλήρυνση της στάσης και πιθανώς η ανατροπή ορισμένων καθεστώτων με πρώτο αυτό της Σ. Αραβίας.

Να ζητήσουμε συγγνώμη? Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε Βιολογικά Όπλα - από αυτά που δεν πειράζουν τα ζωάκια, να ησυχάσουμε μία και καλή...

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it" - Aristotle