ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελληνές: Ινδοευρωπαίοι ή Εξωγήινοι; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ελληνές: Ινδοευρωπαίοι ή Εξωγήινοι; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood77 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
21/09/2010, 12:39:34
quote:

quote:
Βαγγέλη , μην ρωτήσεις...προβλέπω να πέφτει "βαριοπούλα"...
Κάτι κσέρεις κι εσύ ατιμούλη!
Είσαι ο μόνος που... "συνεννοείσαι" μαζί του...

Edited by - Αίολος on 21/09/2010 12:35:56

Ωχ!!! το κεφάλι μου...τι ήθελα και μίλαγαααααα...???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
21/09/2010, 12:40:56
Τι να κρύψουμε τετραπέρατε;
Ο Εαρινός κι εγώ (και ΟΧΙ μόνον) συμφωνούμε σε τι είσαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χωρίς να το πούμε! (βαριοπούλα!)
Κι εσύ απλώς λες... "Και γιατί, να το κρύψουμεν, άλλωστε!!!!( ανασήκωμα ώμου...)";;;

Καμαρώνεις κι από πάνω;;;

Είσαι όντως ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!

Edited by - Αίολος on 21/09/2010 12:48:49

21/09/2010, 12:43:58
Ναι καλέ μου Αίολε...
Γι αυτό λέμε, τι κρίμα, που δεν θα γνωριστούμε ποτέ....
21/09/2010, 12:48:59
quote:

Τι να κρύψουμε τετραπέρατε;
Ο Εαρινός κι εγώ συμφωνούμε σε τι είσαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! (βαριοπούλα!)
Κι εσύ απλώς λες... "Και γιατί, να το κρύψουμεν, άλλωστε!!!!( ανασήκωμα ώμου...)";;;

Καμαρώνεις κι από πάνω;;;

Είσαι όντως ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!

Όλοι κάτι είμαστε ρε Αίολε...καθένας με τις ιδιαίτερότητές του..και ο Βαγγέλης έχει το δικό του τρόπο και την δική του "ιδιοσυγκρασία"...μου αρκεί που πλέον δεν καλεί σε βοήθεια τους συντονιστές...

Πάντως και επειδή έχω μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του ... θέλω να σου πώ ότι είναι "αρνάκι" ως άνθρωπος και καλή ψυχούλα...

21/09/2010, 12:55:14
Λέτε να είμαι ο ...Dr Jeckyl & Mr Hude;....
Πάλι σε ιστορίες διχασμένης προσωπικότητας θα μπλέξουμε...
21/09/2010, 13:08:08
quote:
θέλω να σου πώ ότι είναι "αρνάκι" ως άνθρωπος και καλή ψυχούλα...
"Εάν κρίνουμε από αυτό... "Τα πρώτα,μεν, για να φτάσουμε στα τελευταία και επόμενα των προηγουμένων,δε, ως λογικά επομενα κι όχι με ελπίδες και εκτιμήσεις...." ...είσαι μάλλον πολύ επιεικής...
Στα όρια του προκατηλημένου!

21/09/2010, 13:09:32
Αν μιλάει όπως γράφει ΠΩΣ συνεννοηθήκατε;;;

VasiliscmΜέλος
21/09/2010, 13:27:13
Εδώ πάει το "τρέχαγύρευε" !!!!
makforΜέλος
21/09/2010, 13:40:43
ποιος σου ειπε οτι συνενοηθηκαν ? !!! απο την προταση του εαρινου δεν φαινεται κατι τετοιο !!!!!!!!!!! :p

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

21/09/2010, 13:55:22
quote:
απο την προταση του εαρινου δεν φαινεται κατι τετοιο !!!!!!!!!!! :p
Εάν εννοείς αυτό...:
quote:
καθένας με τις ιδιαίτερότητές του..και ο Βαγγέλης έχει το δικό του τρόπο και την δική του "ιδιοσυγκρασία".
...τότε μάλλον έχεις δίκιο.
Γι' αυτό σου λέω: πολύ επιείκια...

Υποπτη θα έλεγε ένας κακοήθης...

Edited by - Αίολος on 21/09/2010 13:56:30

21/09/2010, 15:56:18
Αιολος

quote:

Αν δεν αντέγραφες Αρίστο μου, θα έβλεπες ότι την ορμή ακούραστης φωτιάς ("πυρός μένος ακαμάτοιο") την παρείχε ήδη (διοχέτευε) ο υψιβρεμέτης Ζεύς στούς θνητούς ανθρώπους, παροχή την οποία διέκοψε μετά από την πουστίτσα τού Προμηθέα με το κρέας. Ο Προμηθέας, που προφανώς εξ' αιτίας του στερήθηκαν οι άνθρωποι το ακαμάτοιο πυρ, το έκλεψε και το επανέφερε στούς ανθρώπους, χωρίς πλέον να έχει τον έλεγχο του Διός (γι αυτό τιμωρήθηκε ο Πρ.), διότι δεν το διέκοψε πάλι, αλλά εποίησε το αναγκαίο καλό-κακό γυναίκα.

Ο Ζεύς τιμώρησε τον Προμηθέα με την γνωστή τιμωρία και τον απελευθέρωσε ο Ηρακλής, όχι χωρίς την συναίνεση τού Διός. (συγχώρεση)

Προσπάθησε τώρα να το παραλληλίσης με την Ιουδαϊκή παράδοση...

Edited by - Αίολος on 21/09/2010 12:14:19

Ὥς φάτο χωόμενος Ζεὺς ἄφθιτα μήδεα εἰδώς·
ἐκ τούτου δὴ ἔπειτα δόλου μεμνημένος αἰεὶ
οὐκ ἐδίδου μελίῃσι πυρὸς μένος ἀκαμάτοιο
θνητοῖς ἀνθρώποις, οἳ ἐπὶ χθονὶ ναιετάουσιν.

θεογονια 560-65...

δε λεει πουθενα πως την προσφερε απο πριν τη φωτια, το κειμενο εξισου μπορει να μεταφρασθει πως ενω ειχε σκοπο καποια στιγμη να την χαρισει στους ανθρωπους δεν το εκανε λογω της οργης του προς τον Προμηθεα...

οὐκ ἐδίδου μελίῃσι πυρὸς μένος ἀκαμάτοιο

το παραπανω δε συνεπαγεται απαραιτητα οτι τη χορηγουσε στο παρελθον...

σε αλλες διηγησεις αναφερεται πως μετα την κοροιδια του Προμηθεα αποφασισε να κρατησει κρυμενη τη φωτια απο τους ανθρωπους (επισης αυτο δε σημαινει πως ηδη την χορηγουσε στους ανθρωπους)...

η αποψη οτι ο Διας χορηγουσε ηδη τη φωτια και ο Προμηθεας διεκοψε αυτη τη χορηγια ειναι πατατα ολκης και δεν θα τη συναντησεις πουθενα, ουτε σε αρχαιους που ασχοληθηκαν με τον προμηθαικο μυθο ουτε σε νεωτερους μελετητες..

το οτι εχω δικιο θα το καταλαβει κανεις αν μελετησει τον Αισχυλο...

βαζει λοιπον ο Αισχυλος τον ιδιο τον Προμηθεα στην τραγωδια του Προμηθεας Δεσμωτης να λεει τα εξης...

τώρα τα πάθη
των ανθρώπων ν' ακούσετε, πώς, ενώ πρώτα
σαν τα μωρά ήταν, νου τους έβαλα και φρένες•
κι όχι παράπονο μ' αυτούς πως έχω, μόνο
για να σας δείξω την καλή προαίρεση μου.

Και λοιπόν πρώτα βλέπαν και του κάκου έβλεπαν,
άκουγαν και δεν άκουγαν, μα όμοιοι με ονείρων
μορφές σ' όλο το μάκρος της ζωής τους όλα
τα πάντα έτσι ανάκατα σύγχυζαν, κι ούτε
πλιθόχτιστα προσήλια σπίτια ξέραν, ούτε
τα ξύλα να δουλέυουν, μα σ' ανήλια σπήλια
χωσμένοι ετρύπωναν σαν τ' αχαμνά μερμήγκια.

Και ούτε χειμώνα εγνώριζαν βέβαιο σημάδι,
ούτε ανθοφόρας άνοιξης, ούτε του θέρους
του καρπερού κανένα, μα έτσι επορευόνταν
με δίχως κρίση, ώσπου τους έδειξα των άστρων
τις αξεδιάλυτες ανατολές και δύσεις

Κι εγώ τον αριθμό, την πιο τρανή σοφία,
και των γραμμάτων τα συνθέματα τους βρήκα,
της μνήμης, της μητέρας των Μουσών, εργάτες.

Κι έζεψα πρώτος στο ζυγό τα ζώα σκυμμένα
κάτω από ζεύγλες(1) και σαμάρια, για να παίρνουν
τους πιο μεγάλους πάνω τους κόπους του ανθρώπου.

Κι έδεσα χαλινόστεργα(2) τ' άλογα στο άρμα,
της αρχοντιάς της μεγαλόπλουτης καμάρι•
και τα θαλασσοπλάνητα δε βρήκεν άλλος
πάρεξ εγώ λινόφτερα(3) του ναύτη αμάξια.

..................................................

αν ο Διας ηδη χορηγουσε τη φωτια στους ανθρωπους πριν την κλοπη της απο τον Προμηθεα, τοτε δεν θα καυχιοταν ο τελευταιος για τους ανθρωπους οτι "ενώ πρώτα σαν τα μωρά ήταν, νου τους έβαλα και φρένες"

ουσιαστικα εδω ο Αισχυλος μας δινει το κλειδι για το τι προξενουσε η θεικη φωτια (και οχι η ανθρωπινη φωτια)...

ηταν ο βασικος παραγων για την αναπτυξη του ανθρωπινου νου...

αν ομως ηδη ο Διας τη χορηγουσε στους ανθρωπους πριν τον Προμηθεα τοτε οι ανθρωποι δεν θα ηταν σαν τα μωρα πριν λαβουν το προμηθαικο δωρο οπως μας λεει ο Αισχυλος δια στοματος Προμηθεα...

θα ειχαν ηδη αναπτυξει τη νοηση τους και θα ειχαν κατακτησει ενα σωρο χρησιμες τεχνες...

οχι ομως λεει ο Προμηθεας, ηταν χαζοι σαν τα μωρα, ζουσαν σε σπηλιες οπως τα αγρια θηρια, ηταν αγραμματοι και δε γνωριζαν ουτε τις εποχες να ξεχωρισουν...

21/09/2010, 16:13:54
quote:

quote:
απο την προταση του εαρινου δεν φαινεται κατι τετοιο !!!!!!!!!!! :p
Εάν εννοείς αυτό...:
quote:
καθένας με τις ιδιαίτερότητές του..και ο Βαγγέλης έχει το δικό του τρόπο και την δική του "ιδιοσυγκρασία".
...τότε μάλλον έχεις δίκιο.
Γι' αυτό σου λέω: πολύ επιείκια...

Υποπτη θα έλεγε ένας κακοήθης...

Edited by - Αίολος on 21/09/2010 13:56:30

Προσοχή στα μικρά γράμματα...στο κάτω μέρος...

21/09/2010, 17:24:48
Κρίμα δεν είναι, όμως, ρε παιδιά,να μην σέβεστε τον θεματοθέτη
που θέλει να δούμε τα κοινά στοιχεία, μύθων, ιστορικών στοιχείων, που μπορεί να μάθουμε κάτι, ή να σκεφτούμε κάτι που δεν σκεφτήκαμε;;...
Ας παίξουμε παραπέρα, όσοι είναι ζωηρούληδες....
Να βάλω, ένα θέμα για μένα, να ξεχαρμανιάζουν μερικοί....
Το έχω θέσει απο παλιότερα, ώς ιδέα....
Θα πουμε πολλά, είμαι βέβαιος,για μένα, αλλά, ας μη γίνεται τώρα κάτι τέτοιο και σε θέματα άλλων...
Ο Προμηθέας, στο κάτω κάτω, τι είδους ενδιάμεσος, ήταν για τους ανθρώπους,με τους θεούς,που ήταν τότε οι άνθρωποι,σε σχέση με τους θεούς;Ο Προμηθέας,πως ζούσε, ως υποσταση,ώστε, να είναι εκεί, ανάμεσα στους ανθρώπους και σε μέρη, που υπήρχαν, πράγματα, μη επιτρεπτά στους ανθρώπους, ήτοι των θεών;....
21/09/2010, 20:14:49
quote:
δε λεει πουθενα πως την προσφερε απο πριν τη φωτια, το κειμενο εξισου μπορει να μεταφρασθει πως ενω ειχε σκοπο καποια στιγμη να την χαρισει στους ανθρωπους δεν το εκανε λογω της οργης του προς τον Προμηθεα...
Επομένως την έλεγχε. Μετά τον Προμηθέα όμως δεν την "οὐκ ἐδίδου μελίῃσι πυρὸς μένος ἀκαμάτοιο", αλλά "εδίδου". ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ!
Γιατί;
Φέρε μας και μια επίσημη μετάφραση. Οχι ότι σε βολεύει για να το κολλήσεις στην Ιουδαία σου. Τι ηλίθιες αντιπαραβολές είναι αυτές;
Τι ακριβώς θέλεις να μας πεις; Οτι είσαι Ιουδαίος;

Αυτό εδώ "ἐκ τούτου δὴ ἔπειτα δόλου μεμνημένος αἰεὶ" μεταφράζεται "ενθυμούμενος από τότε".
Πριν από τότε, δηλαδή πριν την πουστίτσα του Προμηθέα, τι;
Αν δεν παρείχε πριν ο Ζεύς το "ακαμάτοιο πυρ" τότε ο Ησίοδος ΟΥΔΕΝΑ λόγο είχε να γράψει "οὐκ ἐδίδου μελίῃσι πυρὸς μένος ἀκαμάτοιο"!
Δεν θα το ανέφερε καθόλου.

Αλλά ας πούμε ότι είναι έτσι όπως το λές.
Που θέλεις να καταλήξεις;

21/09/2010, 20:28:07
1) βρε αγορι μου ολοι οι αρχαιοι συγγραφεις και ολοι οι νεοτεροι που ασχοληθηκαν με τον προμηθαικο μυθο λενε πως ο Προμηθεας εδωσε τη φωτια και οχι ο Διας...

2) αν ο Διας χορηγουσε τη φωτια και ο Προμηθεας σταθηκε αφορμη επειδη τον τσαντισε να σταματησει η χορηγια, ο Προμηθεας δεν θα σωζοταν στις παραδοσεις ως ο ευεργετης του ανθρωπινου ειδους αλλα ως ο μεγας μαλακας, ο γρουσουζης, αυτος που πηρε στο λαιμο του το ανθρωπινο ειδος..

quote:
Τι ακριβώς θέλεις να μας πεις; Οτι είσαι Ιουδαίος;

δυο δισεκατομμυρια Χριστιανοι δεχονται την Παλαια Διαθηκη και σχεδον εναμιση δισεκατομμυριο Μουσουλμανοι, ολοι αυτοι ειναι Ιουδαιοι;

εσυ τι ρολο βαρας; θα μας επιβαλεις τι θα διαβασουμε; μηπως θα θυροκολησεις φιρμανι με τα βιβλια που μας επιτρεπεις να χρησιμοποιουμε;

quote:
Αλλά ας πούμε ότι είναι έτσι όπως το λές.
Που θέλεις να καταλήξεις;;

1) οτι η φωτια που εκλεψε ο Προμηθεας δεν ηταν η φωτια που κανουμε μπαρμπεκιου..

2) οτι σε ολες τις μειζονες αρχαιες παραδοσεις των λαων υπαρχει ο Προμηθεας, ομοιως και στη βιβλικη Γεννεση οπου η θεικη φωτια ειναι το μηλο της γνωσης...

3) οτι η εξελιξη των ανθρωπων εγινε με την καθοδηγηση των Αγγελων και με σημεια καμπης τις επεμβασεις στο αορατο σωμα των ανθρωπων...

21/09/2010, 20:30:28
Ελα, θα σε βοηθήσω να κολλήσουμε Ελληνική με Ιουδαϊκή παράδοση.
Προς δόξα ποίου όμως;
Προς δόξα των Ελλήνων που τους "έκλεψαν" και παρέφρασαν οι Ιουδαίοι, ή το αντίθετο;
Προς δόξαν των Ιουδαίων που τους αντέγραπσαν οι Ελληνες;
Ισως να έχουν και κοινό συγγραφέα... Που ξέρεις;
Μπορεί τον μύθο του Προμηθέα να τον έγραπσε ο Σάκα Ζούλου και να τον αντέγραψαν αμφότεροι, Ελληναράδες και Ιουδαίοι.
Μπορεί να τον έγραψε ο Αβραμό...

21/09/2010, 20:31:55
quote:

Κρίμα δεν είναι, όμως, ρε παιδιά,να μην σέβεστε τον θεματοθέτη
που θέλει να δούμε τα κοινά στοιχεία, μύθων, ιστορικών στοιχείων, που μπορεί να μάθουμε κάτι, ή να σκεφτούμε κάτι που δεν σκεφτήκαμε;;...
Ας παίξουμε παραπέρα, όσοι είναι ζωηρούληδες....
Να βάλω, ένα θέμα για μένα, να ξεχαρμανιάζουν μερικοί....
Το έχω θέσει απο παλιότερα, ώς ιδέα....
Θα πουμε πολλά, είμαι βέβαιος,για μένα, αλλά, ας μη γίνεται τώρα κάτι τέτοιο και σε θέματα άλλων...
Ο Προμηθέας, στο κάτω κάτω, τι είδους ενδιάμεσος, ήταν για τους ανθρώπους,με τους θεούς,που ήταν τότε οι άνθρωποι,σε σχέση με τους θεούς;Ο Προμηθέας,πως ζούσε, ως υποσταση,ώστε, να είναι εκεί, ανάμεσα στους ανθρώπους και σε μέρη, που υπήρχαν, πράγματα, μη επιτρεπτά στους ανθρώπους, ήτοι των θεών;....

αγαπητε ετσι και το κλιμα στο νημα φτιαξει, σταματησουν οι προσβολες και δω σοβαρες δημοσιευσεις υποσχομαι οτι θα δωσω κι εγω αρκετο υλικο...

21/09/2010, 20:38:08
quote:
1) βρε αγορι μου ολοι οι αρχαιοι συγγραφεις και ολοι οι νεοτεροι που ασχοληθηκαν με τον προμηθαικο μυθο λενε πως ο Προμηθεας εδωσε τη φωτια και οχι ο Διας...
Την "φωτιά" χωρίς μέτρο όμως.
Γι αυτό και το "αντίμετρο" γυναίκα.
Πρίν από "μεμνημένος αἰεὶ" όμως υπήρχε η "φωτιά" με μέτρο γι' αυτό και η γυναίκα ήταν περιττή.
Ανάβει και σβήνει φωτιές η άτιμη!

21/09/2010, 20:42:35
quote:

Ελα, θα σε βοηθήσω να κολλήσουμε Ελληνική με Ιουδαϊκή παράδοση.
Προς δόξα ποίου όμως;
Προς δόξα των Ελλήνων που τους "έκλεψαν" και παρέφρασαν οι Ιουδαίοι, ή το αντίθετο;
Προς δόξαν των Ιουδαίων που τους αντέγραπσαν οι Ελληνες;
Ισως να έχουν και κοινό συγγραφέα... Που ξέρεις;
Μπορεί τον μύθο του Προμηθέα να τον έγραπσε ο Σάκα Ζούλου και να τον αντέγραψαν αμφότεροι, Ελληναράδες και Ιουδαίοι.
Μπορεί να τον έγραψε ο Αβραμό...

προς δοξα καθε μυστη των αρχαιων λαων (αδιαφορο αν ηταν Ελληνας, Ιουδαιος,Σκανδιναυος, Ινδος η Κινεζος) που υπηρξε θεματοφυλακας αυτης της παγκοσμιας παραδοσης που ειναι το κυριοτερο μυστικο της ανθρωποτητας...

21/09/2010, 20:45:36
quote:
αγαπητε ετσι και το κλιμα στο νημα φτιαξει, σταματησουν οι προσβολες και δω σοβαρες δημοσιευσεις υποσχομαι οτι θα δωσω κι εγω αρκετο υλικο...
Να υποθέσω ότι σοβαρές δημοσιεύσεις είναι αυτές που συμφωνούν με αυτό... "ο Προμηθεας ως ο ασωτος υιος αναμενεται να επιστρεψει πανηγυρικα αναμεσα στους ομοιους του κερδιζοντας και φωτοστεφανο δοξης για τους μακροχρονους κοπους της θυσιας του..." ...ε;