- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο10!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
αλλές φορές μού λυπουν τά παλιά μου λημέρια,
οι φίλοι πού άφησα πίσω εκτός Ελλάδας
οι φίλοι που είναι Ελλάδα καί τούς ακούο μονο στό τηλ.
η απόσταση που μάς χωρίζει
καί δέν μπορώ νά πάω ....πολλα είναι.
Edited by - stiv on 14/01/2011 02:11:56
Edited by - stiv on 14/01/2011 02:12:48
quote:
ζεις στην μοναξια σου παντι ! η οποια δεν επουλωνει τις αθεραπευτες σου νοσταλγιες!
ζω τήν μοναξιά μου ναί ,
οχι πάντα
υπάρχουν κάποια πράγματα πού δέν μπορώ προς τό παρών
νά φύγω όπως θέλω ,πού θά πάει θ'αρθει η ώρα,
λίγη ακόμη υπομονη πρέπει νά κάνω ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=yN9fhEmX5I4&NR=1
quote:
και συγνωμε παντι που βρισκεσαι δηλαδη;; και τι σε εκανε να εισαι εκει που εισαι και δεν γυρνας;;;;;;
νά γυρίσω μπορώ δέν θέλω΄,πρός τό παρόν πηγαίνω αλλά γιά λίγο
αλλωστε οι μισοί είναι έξω οι μισοί Ελλάδα
http://www.youtube.com/watch?v=AuVzcb78rtI&feature=related
Edited by - pandi on 14/01/2011 02:20:17
quote:
μηπως ζεις στην μοναξια σου απο καποια αντιφατικη κατασταση σου ,που σε χωλενει ,σε ριχνει,σε σημαδευει και τριγυρνας απο την αφετερια στην αφετερια χωρις διεξοδο πνοης...................
οχι δέν είναι αυτό, άλλωστε μ'αρέση η μοναξιά καί σού είπα δέν είμαι πάντα μόνη
Δε σκοπεύω να χρησιμοποιήσω κάποια φοβερή εισαγωγή, για το πως τα έχουμε δει στις "τάδε" ταινίες, ούτε για τα θέματα ηθικής που μπορεί να δημιουργούνται (δε νομίζω ότι το ρομπότ είναι ακόμα τόσο τέλειο ώστε να θεωρήσουμε ότι πλησιάζει την ανθρώπινη φύση περισσότερο από ένα μαθηματικό κομπιουτεράκι).
Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως παρουσιάζει ενδιαφέρον. Δεν έχει βέβαι κάτι το ιδιαίτερα παράξενο, αλλά δεν έβρισκα κάποια άλλη θεματική ενότητα στην οποία να ταιριάζει περισσότερο.
Ιδού λοιπόν, η συσκευή περί της οποίας ο λόγος...
http://www.liveleak.com/view?i=80b_1177973316&p=1
Δεν ξέρω, εμένα μου δημιούργησε την επιθημία να το χτυπήσω! Ειδικά όταν είπε "έχω αισθήματα"... μου φάνηκε πολυ χαζό.
Πάντως έχει ενδιαφέρον αυτό που λέει, ότι μπορεί να αναγνωρίζει άτομα, και να τους δίνει πιο συγκεκριμένες και προσωπικές απαντήσεις...
Απόψεις επί του θέματος;
--Σημείωση: αν κάποιος θέλει να μεταφράσω αυτά που λέει το ρομπότ, ευχαρίστως.
-Arthur C. Clarke-
κάτι ξέρουν οι διαφημιστές - λίγα περισσότερα από εμάς![]()
quote:
σαν εκείνο στο τζώνι γουώκερ μοιάζει
γκρρρ, όλοι αυτό μου λένε! κανείς δε μου είπε ότι εκείνο του johnny walker μοιάζει με αυτό!
quote:
Μοιάζει τόσο πολύ με άνθρωπο που φοβάμαι πως όταν θα τα τελειοποιήσουν αργότερα (πχ τις κινήσεις του σώματος, των χεριών κλπ) δεν θα ξέρουμε αν έχουμε απέναντι μας άνθρωπο ή ρομπότ.
καλά, βρε κι εσύ το παρατράβηξες, σιγά! αποκλείεται να γίνει αυτό ποτέ. εκτός κι αν εννοείς ότι θα περπατάς αμέριμνη στο δρόμο, και δίπλα σου θα είναι ένα ρομπότ και δε θα καταλάβεις αμέσως ότι είναι ρομπότ. αλλά σε μια συνομιλία ή χειραψία πχ θα φανεί αμέσως. σκέψου για παραδειγμα πόσες διαφωρετικές μελωδίες και τόνους φωνής χρησιμοποιείς κάθε φορά που μιλάς, και ποσες μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό! ή π.χ. τη χειραψία που κάνω εγώ με το κολλητό μου, δε μπορεί να τη μιμηθεί ούτε άνθρωπος, πόσο μάλλον ο τενεκές!
quote:
Δυστυχώς όμως δεν παρατηρείται ανάλογη πρόοδος όσον αφορά τον τομέα της γενικής τεχνητής νοημοσύνης
πιστεύεις πως χρειάζεται...;
πάντως εγώ το μόνο θετικό που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, είναι ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε πολύ πρακτικά τεχνητά μέλη, για όσους τα έχουν ανάγκη...
επίσης πολύ θα ήθελα [ως χημικός] να του δώσω ένα ποτήρι νερό και λίγο νάτριο και να το δω να χάνει τα χέρια του! [τι σαδιστικό κάθαρμα που είμαι!]
α, και επειδή κάποιοι, και με το δίκιο τους και χαίρομαι γι'αυτό, αμφιζβήτησαν την αυθεντικότητα του μαραφετιού:
http://www.hansonrobotics.com/
http://www.cnn.com/2004/TECH/02/02/social.robots.ap/index.html
http://www.designnews.com/index.asp?layout=article&articleid=CA6412171&ref=nbra
Ποτέ μην λες ποτέ... Δεν ξέρεις τι γίνεται... Ίσως αύριο αλλάξεις γνώμη και να πεις ΟΥΑΟΥ...
Η τεχνολογία τρέχει σαν τρελλή, σε 30 χρόνια θα είναι ικανό, όχι μόνο να μιλά με πλήθος φωνών, αλλά και να κάνει πράγματα που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε...
Ξέρεις κάτι crucifire;
Ευτηχώς είμαι πολύ μεγάλος για να παρεβρεθώ στους πόλεμους των αντροειδών... Εσύ όμως...
quote:quote:
quote:
Δυστυχώς όμως δεν παρατηρείται ανάλογη πρόοδος όσον αφορά τον τομέα της γενικής τεχνητής νοημοσύνηςπιστεύεις πως χρειάζεται...;
Δύσκολη ερώτηση, προσωπικά σε τέτοια διλήμματα τάσσομαι υπέρ της Προόδου ακόμα και αν εγκυμονεί κινδύνους καθώς τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν, όποια και αν είναι αυτά, ενδεχομένως
να αντισταθμίζουν τους κινδύνους.
Τώρα, ποία θα είναι αυτά από μια κατασκευή μιας Γενική Τεχνίτη Νοημοσύνης .. θα δείξει, όταν και αν κατασκευαστεί ποτέ (μάλλον απίθανο), ένα απλό σενάριο θα ήταν ένα πλήρως αυτόματο ρομπότ που θα ταξίδευε στον Άρη και θα έκαμε όλες τις απαραίτητες επιστημονικές αναλύσεις για εμάς πλήρως αυτοματοποιημένα, με ικανή λογική να αντεπεξέρχεται σε νέα δεδομένα για τα οποία δεν έχει λεπτομερώς προγραμματιστεί, σε αντίθεση με τα ημιαυτόματα ρομπότ που κατά καιρούς στέλλουμε εκεί και ζητούν την άμεση προσοχή μας, μη δυνάμενα να εκτελέσουν τίποτε περισσότερο από αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί..
Όπως και να έχει, μεταξύ του Δυτικού φοβικού (Λουδιτικού) μοντέλου με Τ.Ν. εχθρικές προς τον άνθρωπο, που αποφασίζουν την καταστροφή του (πχ. Terminator, Space Odyssey 2001, Matrix -αν και αδικώ κάπως τα τελευταία) προτιμώ το Ιαπωνικό μοντέλο όπου προβάλλεται η συνεργασίας ανθρώπων και Τ.Ν.
Είναι τελικά θέμα κουλτούρας, και φυσικά Φιλοσοφικού προβληματισμού καθώς η κατασκευή μιας Γενικής Τ.Ν. (Γ.Τ.Ν.) ή Παραδοσιακής Τ.Ν. (Π.Τ.Ν.) είναι από δύσκολη ως απραγματοποίητη.
Edited by - XD on 03/10/2007 12:19:09
30 χρονια που έγραψε και ο OANNHSEA ..
quote:
σαν εκείνο στο τζώνι γουώκερ μοιάζει
Ναι μεγάλη ομοιότητα.
quote:
προσωπικά σε τέτοια διλήμματα τάσσομαι υπέρ της Προόδου ακόμα και αν εγκυμονεί κινδύνους καθώς τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν, όποια και αν είναι αυτά, ενδεχομένως να αντισταθμίζουν τους κινδύνους.
δε νομίζω ότι τα οφέλη της πυρινικής ενέργειας αντισταθμίζουν τους κινδύνους, αλλά θα μου πεις ουδέν καλόν αμιγές κακού [ναι, δικό μου είναι αυτό, και μπορείτε να πείτε και "αμπιγιέζ" όπως η λαίδη άντζελα]
quote:
ένα απλό σενάριο θα ήταν ένα πλήρως αυτόματο ρομπότ που θα ταξίδευε στον Άρη
ή στο Ιρακ...
quote:
και θα έκαμε όλες τις απαραίτητες επιστημονικές αναλύσεις για εμάς πλήρως αυτοματοποιημένα
όπου επιστημονικές αναλύσεις βάλε καταστροφές... άντε, και όπου "εμάς" βάλε "τον πρόεδρο"!
quote:
με ικανή λογική να αντεπεξέρχεται σε νέα δεδομένα για τα οποία δεν έχει λεπτομερώς προγραμματιστεί
... π.χ. τον π***η τον ιρακινό που πετάχτηκε απ'τη γωνία με τη χειροβομβίδα στο στόμα και σου πέταξε την περόνη!
quote:
σε αντίθεση με τα ημιαυτόματα ρομπότ που κατά καιρούς στέλλουμε εκεί και ζητούν την άμεση προσοχή μας
ευτυχώς ακόμα στο Ιράκ δε στέλνουν... ή μήπως...
quote:
μεταξύ του Δυτικού φοβικού (Λουδιτικού) μοντέλου με Τ.Ν. εχθρικές προς τον άνθρωπο
φυσικά, πάντα οι δυτικοί έχουν εχθρικές διαθέσεις προς τον άνθρωπο...
quote:
προτιμώ το Ιαπωνικό μοντέλο όπου προβάλλεται η συνεργασίας ανθρώπων και Τ.Ν.
πρέπει επιγόντως να δεις μερικά anime!!!
quote:
Είναι τελικά θέμα κουλτούρας, και φυσικά Φιλοσοφικού προβληματισμού
τα πάντα δεν είναι...;
αλλά δε θα το πήγαινε γεωγραφικά αν ήμουν εσύ. μη σου πω ότι, εσύ μπορεί να πάρεις ένα τέτοιο για να σου σφουγγαρίζει, κι εγώ που μένω ακριβώς δίπλα σου να πάρω ένα τέτοιο για να... σκοτώσει την κατσίκα του γείτονα, που λέει και το ανέκδοτο!
Iran is next... you 've been warned...
Edited by - crucifire on 03/10/2007 21:26:23
Η επιστήμη είναι ένα εργαλείο, η χρήση της συνεπώς πέφτει σε εμάς. Λίγη ακτινοβολία μπορεί να σε γιατρέψει (ακτινοθεραπεία), λίγη περισσότερη να σε αρρωστήσει ή ακόμα και να σε σκοτώσει.
Μεταξύ λοιπόν της στασιμότητας και της προόδου, ψηφίζω την δεύτερη ακόμα και αν επόμενος στόχος είναι το Ιράν –τώρα εγώ φταίω που το πιάνω Γεωγραφικά το ζήτημα; ![]()
Καλή συνέχεια.
Edited by - XD on 04/10/2007 00:04:59