- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
quote:
Τέτοια αντίληψη έχεις για το Δωδεκάθεο; Στριπτίζ στον Όλυμπο;από αισθητικής πλευράς προτιμώ τα γλέντια και τα τραγούδια των Ολύμπιων από τη μίζερη κατήφια του Γιαχβέ και του Ιησού (παρόιι ο Ιησούς των αποκρύφων θα ήταν προφανώς πιο γλεντζές και ωραίος)...είπαμε, κατάφαση του κόσμου, ναι σε όλα, και όχι άρνηση...οι αρχαίοι θεοί είναι μεγάλα κέρατα αλλά είναι και νούμερα που αυτοσαρκάζονται, είναι ωραιόι τύποι με άλλα λόγια...και ντάξει προφανώς όλα αυτά είναι προβολές εκείνων που τους φτιάξανε, πες μου πώς φαντάζεσαι το θεό να σου πω ποιός είσαι...'το Θεό τον φαντάζομαι λίγο πιο ψηλό και δυνατό από εμένα' που'λεγε ο Ζορμπάς και ο Lemmy
Και όμως kost αυτοί ήταν θεοί σε σχέση με τους ανθρώπους και δεν αποτέλεσαν σε καμμία περίπτωση προβολές των ανθρώπων.
Κοίτα τι λέει ο Απόστολος Παύλος
Α Κρ Η‐5 καὶ γὰρ εἴπερ εἰσὶ λεγόμενοι θεοὶ εἴτε ἐν οὐρανῷ εἴτε ἐπὶ τῆς γῆς, ὥσπερ εἰσὶ θεοὶ πολλοὶ καὶ κύριοι πολλοί,
Α Κρ Η‐6 ἀλλ᾿ ἡμῖν εἷς Θεὸς ὁ πατήρ, ἐξ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς εἰς αὐτόν, καὶ εἷς Κύριος ᾿Ιησοῦς Χριστός, δι᾿ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς δι᾿ αὐτοῦ.
Υπήρχαν πολλοί θεοί και κύριοι και ανώτεροι (εν ουρανώ) και κατώτεροι (επί της Γης) αλλά ήταν και αυτοί δημιουργημένοι από τον Έναν και Μοναδικό Τριαδικό Θεό.
Αυτό φίλε kost θέλει να διαχωρίσει και ο Πλάτωνας.
quote:
από εκεί και πέρα το διονυσιακό του πράγματος το σοβάρεψε ο Πλάτωνας, εν μέρει δικαίως εν μέρει αδίκως, θα γινόταν μάλλον με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Σου λέει δηλαδή τέλος οι ανθρωπομορφικές προβολές, πρέπει το θείο να περιγράφεται όσο πιο σεπτά, λιτά και ενάρετα. Τα υπόλοιπα γνωστά...από το Πλάτωνα ξεκινάει μία απίστευτα υψηλή φιλοσοφική ενατένιση που μάς στοιχειώνει ακόμα, αλλά από τον ίδιο ξεκινάει και το κακό της ηθικολογίας, λογοκρισίας, ελέγχου κτλ...αν δεν είχε βάλει εκείνος τη βαριά σφραγίδα του κανένας ιουδαιο-χριστιανιμός δεν θα μπορούσε να έχει επικρατήσει...διότι τα μεγάλα πνεύματα αφήνουν βαριά κληρονομιά και βαριά σκιά μαζί...
Ο Πλάτωνας δεν έγραψε πουθενά ότι αυτοί οι θεοί ήταν ανύπαρκτοι. Απλά ότι δεν ήταν ούτε οι μόνοι αλλά κυρίως ούτε Ο ΕΝΑΣ τον οποίο μάλιστα περιέγραψε με....χριστιανο-θρησκευτική ακρίβεια και ευλάβεια.
Επιπλέον μην....κατηγορείς τον Πλάτωνα για την "ιουδαιο-χριστιανική επικράτηση".
Τον Ερμή τον Τρισμέγιστο να κατηγορείς! ![]()
quote:Άντε ρε γελοίε σίχαμα. Άντε άδειασε μου την γωνιά τώρα, αρκετά σε ανέχτηκα ψυχοπαθή κομπλεξικέ.

Ελα διδάσκαλε του Γένους, εδώ είμαι πάλι. Πρώτα θα καταλάβεις εσύ ποιο είναι το "γελοίο σίχαμα", μετά ότι εμείς εξακολουθούμε να ανεχόμαστε "ψυχοπαθείς κομπλεξικούς" και μετά θα αρχίσεις να συζητάς με ανθρώπους.
Για αρχή, επειδή είμαι καλοπροαίρετος, εξήγησε μας από που προκύπτει ετυμολογικά ότι ο «γιός» και ο «γεννημένος» προκύπτει από την λέξη Γη. Αντε ο υιός και η γένεση. Πρόσεξε θέλω τεκμηρίωση, αναφορά σε πηγές, όχι τίποτα μπούρδες δικιές σου. Ελπίζω να μη δω κανένα συσχετισμό όπως η «υγεία» με την Γη, μιας και Γη πληθυντικός Γεις, άρα γείτσες, οπότε να σου και οι υγείες. Δεν θέλω τις γνωστές παλαβομάρες δηλαδή. Στην ανάγκη πάρε τα χάπια σου και ψάξε με την ησυχία σου.
Edited by - Heretic on 03/01/2016 16:47:33
quote:
Ελα διδάσκαλε του Γένους, εδώ είμαι πάλι. Πρώτα θα καταλάβεις εσύ ποιο είναι το "γελοίο σίχαμα", μετά ότι εμείς εξακολουθούμε να ανεχόμαστε "ψυχοπαθείς κομπλεξικούς" και μετά θα αρχίσεις να συζητάς με ανθρώπους.Για αρχή, επειδή είμαι καλοπροαίρετος, εξήγησε μας από που προκύπτει ετυμολογικά ότι ο «γιός» και ο «γεννημένος» προκύπτει από την λέξη Γη. Αντε ο υιός και η γένεση. Πρόσεξε θέλω τεκμηρίωση, αναφορά σε πηγές, όχι τίποτα μπούρδες δικιές σου. Ελπίζω να μη δω κανένα συσχετισμό όπως η «υγεία» με την Γη, μιας και Γη πληθυντικός Γεις, άρα γείτσες, οπότε να σου και οι υγείες. Δεν θέλω τις γνωστές παλαβομάρες δηλαδή. Στην ανάγκη πάρε τα χάπια σου και ψάξε με την ησυχία σου.

Ελα διδάσκαλε του Γένους, εδώ είμαι πάλι. Πρώτα θα καταλάβεις εσύ ποιο είναι το "γελοίο σίχαμα", μετά ότι εμείς εξακολουθούμε να ανεχόμαστε "ψυχοπαθείς κομπλεξικούς" και μετά θα αρχίσεις να συζητάς με ανθρώπους.
Για αρχή, επειδή είμαι καλοπροαίρετος, εξήγησε μας από που προκύπτει ετυμολογικά ότι ο «γιός» και ο «γεννημένος» προκύπτει από την λέξη Γη. Αντε ο υιός και η γένεση. Πρόσεξε θέλω τεκμηρίωση, αναφορά σε πηγές, όχι τίποτα μπούρδες δικιές σου. Ελπίζω να μη δω κανένα συσχετισμό όπως η «υγεία» με την Γη, μιας και Γη πληθυντικός Γεις, άρα γείτσες, οπότε να σου και οι υγείες. Δεν θέλω τις γνωστές παλαβομάρες δηλαδή. Στην ανάγκη πάρε τα χάπια σου και ψάξε με την ησυχία σου.
quote:quote:
Ελα διδάσκαλε του Γένους, εδώ είμαι πάλι. Πρώτα θα καταλάβεις εσύ ποιο είναι το "γελοίο σίχαμα", μετά ότι εμείς εξακολουθούμε να ανεχόμαστε "ψυχοπαθείς κομπλεξικούς" και μετά θα αρχίσεις να συζητάς με ανθρώπους.Για αρχή, επειδή είμαι καλοπροαίρετος, εξήγησε μας από που προκύπτει ετυμολογικά ότι ο «γιός» και ο «γεννημένος» προκύπτει από την λέξη Γη. Αντε ο υιός και η γένεση. Πρόσεξε θέλω τεκμηρίωση, αναφορά σε πηγές, όχι τίποτα μπούρδες δικιές σου. Ελπίζω να μη δω κανένα συσχετισμό όπως η «υγεία» με την Γη, μιας και Γη πληθυντικός Γεις, άρα γείτσες, οπότε να σου και οι υγείες. Δεν θέλω τις γνωστές παλαβομάρες δηλαδή. Στην ανάγκη πάρε τα χάπια σου και ψάξε με την ησυχία σου.
quote:
quote:
Τέτοια αντίληψη έχεις για το Δωδεκάθεο; Στριπτίζ στον Όλυμπο;από αισθητικής πλευράς προτιμώ τα γλέντια και τα τραγούδια των Ολύμπιων από τη μίζερη κατήφια του Γιαχβέ και του Ιησού (παρόιι ο Ιησούς των αποκρύφων θα ήταν προφανώς πιο γλεντζές και ωραίος)...είπαμε, κατάφαση του κόσμου, ναι σε όλα, και όχι άρνηση...οι αρχαίοι θεοί είναι μεγάλα κέρατα αλλά είναι και νούμερα που αυτοσαρκάζονται, είναι ωραιόι τύποι με άλλα λόγια...και ντάξει προφανώς όλα αυτά είναι προβολές εκείνων που τους φτιάξανε, πες μου πώς φαντάζεσαι το θεό να σου πω ποιός είσαι...'το Θεό τον φαντάζομαι λίγο πιο ψηλό και δυνατό από εμένα' που'λεγε ο Ζορμπάς και ο Lemmy
Θαυμάζεις Πλατωνισμό/Βουδισμό, έπειτα μεταπηδάς σε φυσιολατρεία/μητριαρχία/πανθεισμό, αφού σου αρέσει η αντίληψη της ανθρώπινη φύσης του Θείου, στραβώνοντας παράλληλα με ανδροκρατία.
Πρέπει να κάνεις μια τελική επιλογή.
quote:
Αυτό το σώμα που έχουμε τώρα με τις υλικές ανάγκες που το ακολουθούν και το καθορίζουν είναι το αποτέλεσμα της Πτώσης και ξεκαθαρίζεται ήδη από το βιβλίο της Γένεσης
Δηλαδή ο Αδάμ και Εύα αρχίσανε να τρώνε καρπούς μετά την Πτώση; Πριν δεν είχαν ανάγκη τίποτα;
Τα σώματα που είχανε αρχικά δεν ήταν χοικά;
Και έπλασε γράφει ο Θεός τον άνθρωπο εκ χώματος και φύσηξε στους μυκτήρας του και έγεινε ψυχή ζώσα. Και του είπε ότι μπορεί να τρώει απ' όλους τους καρπούς του κήπου της Εδέμ, εκτός από τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού.
Επίσης τί πιστεύεις για αυτά τα "νέα" όπως λες σαρκικά σώματα; Δεν είναι εξαρτημένα και δεν αποτελούν οργανισμό με λειτουργίες και ανάγκες;
Ευχαριστώ.
quote:
Καμαρώστε τον απόφοιτο της μεγάλης σχολής
quote:Ουαί και αλίμονο στο ελληνικό έθνος που αυτομαστιγώνεται και αλληλοσπαράζεται. Εγώ είμαι δάσκαλος του Γένους σε αποστολή και δεν θα αφήσω να χαθεί η Ελλάδα σύμφωνα με τα ρατσιστικά σχέδιά τους.
Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 26/10/2015 06:26:21
quote:
Για αρχή, επειδή είμαι καλοπροαίρετος...
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Αυτός φταίει?
Ενας ψυχοπαθής, καταφέρνει να κλανει διάλογο με έναν αστρολόγο και έναν φανατικό ορθόδοξο χριστιανό.
Οκ.Εμείς τι διάολο θέλουμε και μπλεκόμαστε?
Ξέρω τι θα πείτε.
Η ψυχική υγεία του φόρουμ και δεν θα έχετε άδικο.
Υπομονή για νέα επιτεύγματα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
καταφέρνει να κλανει διάλογο με έναν αστρολόγο και έναν φανατικό ορθόδοξο χριστιανό.
Αστοχία πληκτρολόγησης ή "γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει"; ![]()
Υ.Γ. Επιτέλους, ας ανοίξει κάποιος κι ένα θέμα στυλ "Η διατροφή του ιησού στην ορθόδοξη πίστη". Νομίζω είναι η λογική συνέχεια του παρόντος.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Και Heretic, δεν υπάρχει τελικά σωτηρία.Οι τύποι ψηφίζουν.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
Αυτό το σώμα που έχουμε τώρα με τις υλικές ανάγκες που το ακολουθούν και το καθορίζουν είναι το αποτέλεσμα της Πτώσης και ξεκαθαρίζεται ήδη από το βιβλίο της ΓένεσηςΔηλαδή ο Αδάμ και Εύα αρχίσανε να τρώνε καρπούς μετά την Πτώση; Πριν δεν είχαν ανάγκη τίποτα;
Τα σώματα που είχανε αρχικά δεν ήταν χοικά;
Και έπλασε γράφει ο Θεός τον άνθρωπο εκ χώματος και φύσηξε στους μυκτήρας του και έγεινε ψυχή ζώσα. Και του είπε ότι μπορεί να τρώει απ' όλους τους καρπούς του κήπου της Εδέμ, εκτός από τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού.
Επίσης τί πιστεύεις για αυτά τα "νέα" όπως λες σαρκικά σώματα; Δεν είναι εξαρτημένα και δεν αποτελούν οργανισμό με λειτουργίες και ανάγκες;
Ευχαριστώ.
Ιούλιε μπερδεύεις την 6η ημέρα της Δημιουργίας όπου δημιουργήθηκαν οι χοικοί άνθρωποι (όπως και το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο) με την 7η της Θείας Κατάπαυσης από την οποία εξέπεσαν οι Άνθρωποι και επέστρεψαν στην 6η ημέρα.
Σήμερα είμαστε ακόμα στην 6η ημέρα και η προσπάθειά μας είναι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην 7η. Οι τεθνεόντες Άγιοι και Μάρτυρες αλλά και οι σεσωσμένοι βρίσκονται στην 7η ημέρα η οποία ακόμα δεν έχει τελειώσει (κάτι που φαίνεται και από τη Γένεση καθώς δεν αναφέρεται εσπέρα γι'αυτήν).
Μετά την Τελική Κρίση θα τελειώσει η 7η ημέρα και ολόκληρη η Δημιουργία θα περάσει στην 8η ημέρα και γι'αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει Καινή Γη και Καινός Ουρανός διότι αυτή που ζούμε τώρα είναι Παλαιά Κτίση και εμποτισμένη με το προπατορικό αμάρτημα.
Η 8η ημέρα είναι αυτή η οποία δεν θα έχει τέλος δηλ. θα είναι Ανέσπερη.
Στην 7η (αλλά και στην 8η ημέρα) δεν υπάρχει τίποτα το υλικό όπως το γνωρίζουμε εδώ εμείς. Δεν θα υπάρχουν ούτε τροφές ούτε χρυσάφια και διαμάντια. Δεν θα υπάρχουν ούτε καν αρνητικά συναισθήματα (λύπη, οδύνη, στεναγμός που λένε και τα τροπάρια) ή κακές πράξεις/σκέψεις.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν προφανώς για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς φίλε Ιούλιε.
Edited by - Carmel on 03/01/2016 22:53:26
quote:
Ιούλιε μπερδεύεις την 6η ημέρα της Δημιουργίας όπου δημιουργήθηκαν οι χοικοί άνθρωποι (όπως και το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο) με την 7η της Θείας Κατάπαυσης από την οποία εξέπεσαν οι Άνθρωποι και επέστρεψαν στην 6η ημέρα.Σήμερα είμαστε ακόμα στην 6η ημέρα και η προσπάθειά μας είναι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην 7η. Οι τεθνεόντες Άγιοι και Μάρτυρες αλλά και οι σεσωσμένοι βρίσκονται στην 7η ημέρα η οποία ακόμα δεν έχει τελειώσει (κάτι που φαίνεται και από τη Γένεση καθώς δεν αναφέρεται εσπέρα γι'αυτήν).
Μετά την Τελική Κρίση θα τελειώσει η 7η ημέρα και ολόκληρη η Δημιουργία θα περάσει στην 8η ημέρα και γι'αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει Καινή Γη και Καινός Ουρανός διότι αυτή που ζούμε τώρα είναι Παλαιά Κτίση και εμποτισμένη με το προπατορικό αμάρτημα.
Η 8η ημέρα είναι αυτή η οποία δεν θα έχει τέλος δηλ. θα είναι Ανέσπερη.Όλα τα παραπάνω ισχύουν προφανώς για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς φίλε Ιούλιε.
Αποδείξεις για όλα αυτά διαθέτεις καρμελ?
Ενδείξεις τουλάχιστον?
Αλλιώς και η κοτρώνα της Μέκκας, είναι θεός και ο Μεγάλος Μανιτού το ίδιο.
Και ο Heretic προφήτης τους!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - Carmel on 03/01/2016 23:07:48
Ας είναι και θεοί και ότι άλλο θέλουν. Ούτε με αυτούς που τους πιστεύουν ως θεούς έχω πρόβλημα.
Όλοι έχουμε κάνει τις επιλογές μας και προχωράμε μ'αυτές.
δεν πήρα απάντηση, αλλά δέχθηκα ερώτηση.
Πως να απαντήσω, αφού δεν πήρα απάντηση?
Γνωστή τακτική των απολογητών.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Εκανα μια ερώτηση.
δεν πήρα απάντηση, αλλά δέχθηκα ερώτηση.
Πως να απαντήσω, αφού δεν πήρα απάντηση?Γνωστή τακτική των απολογητών.
Δεν δέχτηκες ερώτηση εκτός θέματος ή αποπροσανατολιστική. Ζήτησες αποδείξεις και σου ζήτησα να μου πεις για αποδείξεις που σου δόθηκαν σε θέμα που γνωρίζεις καλά και σε κάλυψαν για να σου δώσω της ίδιας κατηγορίας και εγώ ώστε να πάρεις την απάντηση που ζητάς.
Που θες να γνωρίζω ποιες θεωρείς εσύ ως αποδεκτές αποδείξεις?
Edited by - Carmel on 04/01/2016 00:13:22