- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το θέμα επίσης είναι πως αν αρχίζεις και σκαλίζεις λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια, στη θρησκευτική επιφάνεια αναφέρομαι, διαπιστώνεις πως -δυστυχώς- το μόνο σίγουρο είναι πως "δεν είναι δυνατόν να είναι έτσι τα πράγματα". Και αυτό συμβαίνει γιατί όλες αυτές οι ιστορίες -περί ιστοριών πρόκειται- δεν είναι παρά ανθρώπινες κατασκευές και όχι θεόπνευστα ιερά κείμενα.
Αλλά όταν έχεις γύρω σου (βασικά ζεις μέσα σε αυτό) κάτι το οποίο δεν είναι ανθρώπινη κατασκευή -εξακριβωμένο αυτό- και μάλιστα διαθέτει τόσο απίστευτα και ανεξήγητα πράγματα, γιατί να μη στραφείς σε αυτό τελικά για απαντήσεις και κάθεσαι και τυραννιέσαι για την θέση της τελείας και του κόμματος σε ιστορίες που έγραψαν και ξανάγραψαν, ξανά και ξανά, άνθρωποι για ανθρώπους; Αδυνατώ να το καταλάβω. Ίσως φταίει ότι κάπου στην ηλικία των 16 ετών, κατάλαβα όλα τα παραπάνω. Ενώ βλέπω ανθρώπους μέχρι τα βαθιά γεράματά τους να βασανίζονται για "τη σωτηρία της ψυχής τους". Πρώτα τους έπεισαν ότι είναι αμαρτωλοί και μετά πως να σωθούν. Όπως και να το κάνεις αυτό, 2000 και χρόνια μετά, αποτελεί κατόρθωμα.
Το Σύμπαν έχει Αρχή (Big Bang) και Τέλος (θερμικός θάνατος) σύμφωνα πάντα με τις τρέχουσες φυσικές θεωρίες. Αμέσως μετά ξεκινάνε οι απορίες.
Τι υπήρχε πριν το Big Bang?
Τι θα υπάρχει μετά τον θερμικό θάνατο?
Είναι το Σύμπαν αυτοδημιούργητο?
Έχει το Σύμπαν κάποιο σκοπό?
Οι ίδιες ερωτήσεις μεταφέρονται και σε ατομικό επίπεδο.
Από που προέρχομαι?
Που πάω?
Έχει η ύπαρξη μου κάποιο σκοπό και κάποιο νόημα?
Για όλα τα παραπάνω αν κάποιος φίλος μπορεί να φέρει απαντήσεις με αποδείξεις (όποιες θεωρεί ο καθένας προσφορότερες) ας το πράξει και θα τον διαβάσω με μεγάλη χαρά.
Εγώ απλά κρατάω για τον εαυτό μου ότι μου ενώνει τις περισσότερες κουκίδες.
Αν βρεθεί κάποιος ή κάτι να μου ενώσει περισσότερες κουκίδες με πιο κομψό τρόπο θα τον ακούσω με μεγάλη προσοχή.
quote:
Δεν δέχτηκες ερώτηση εκτός θέματος ή αποπροσανατολιστική. Ζήτησες αποδείξεις και σου ζήτησα να μου πεις για αποδείξεις που σου δόθηκαν σε θέμα που γνωρίζεις καλά και σε κάλυψαν για να σου δώσω της ίδιας κατηγορίας και εγώ ώστε να πάρεις την απάντηση που ζητάς.Που θες να γνωρίζω ποιες θεωρείς εσύ ως αποδεκτές αποδείξεις?
Μπορείς απλά να μου απαντήσεις, αν έχεις αποδείξεις ή όχι?
Την υπόλοιπη παπαρολογία, σε αυτούς που την δέχονται.Εγώ την απορρίπτω ως υπεκφυγή, επειδή δεν υπάρχει τρόπος να υποστηρίξεις τις αρλούμπες που αραδιάζεις και τις αποκαλείς ορθόδοξη πίστη.
Δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι γουστάρεις.
Δικαίωμά μου, να απορρίπτω και να χλευάζω τα παραμύθια.
Δικαίωμά σου να θεωρείς εαυτόν έξυπνο και πιστό συνάμα.
Δικαίωμά μου να θεωρώ αυτόν τον συνδυασμό Υψίστη Βλακεία.
Κι εσύ Heretic, γράφεις:
quote:
Το θέμα επίσης είναι πως αν αρχίζεις και σκαλίζεις λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια, στη θρησκευτική επιφάνεια αναφέρομαι, διαπιστώνεις πως -δυστυχώς- το μόνο σίγουρο είναι πως "δεν είναι δυνατόν να είναι έτσι τα πράγματα". Και αυτό συμβαίνει γιατί όλες αυτές οι ιστορίες -περί ιστοριών πρόκειται- δεν είναι παρά ανθρώπινες κατασκευές και όχι θεόπνευστα ιερά κείμενα.
Πολύ σωστά εννοείται.
Ομως τι θα γίνει με όλους αυτούς τους χαζοχαρούμενους πιστούς?
Ολους αυτούς που έχουν αναγάγει την βλακεία σε επιστήμη του μεταφυσικού και όχι μόνον?Την έχουν κάνει χατζάρες να παίρνουν κεφάλια, σφαίρες να σκοτώνουν και φωτιές να καίνε?
Δεν αναφέρομαι στους ισλαμοφασίστες , αλλά και στους χριστιανούς παλαιότερα.Τα ίδια και χειρότερα έκαναν και αυτοί.
Και έρχονται σήμερα οι εξελιγμένοι ορθόδοξοι, να μας πουν το εξελιγμένο και τεχνολογικά, παραμύθι της 7ης και 8ης μέρας και το μ... της Χάϊδως.Κάτι δηλαδή, σαν κβαντική κατάσταση της 7ης μέρας, όπου ο χρόνος έχει καμπυλώσει τόσο, ώστε έχει ακινητοποιηθεί και μόνο με την πίστη στον γεννημένο-κτισμένο, γιό του αγέννητου-άκτιστου και πράσινου αλόγου,θα ξεκινήσει πάλι να μας οδηγήσει στην 8η μέρα της απαρχής της αιωνιότητας.
πιάσε το ωό και κούρευτο heretic.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Για όλα τα παραπάνω αν κάποιος φίλος μπορεί να φέρει απαντήσεις με αποδείξεις (όποιες θεωρεί ο καθένας προσφορότερες) ας το πράξει και θα τον διαβάσω με μεγάλη χαρά
Οπως είπες, όλα αυτά είναι θεωρίες και δεν μπορούν να αποδειχθούν.
Επομένως και η ορθόδοξη χριστιανική πίστη, είναι μια θεωρία.
Σωστά?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Την υπόλοιπη παπαρολογία, σε αυτούς που την δέχονται.
Εσύ αισθάνθηκες την ανάγκη για τρίτη ή τέταρτη φορά να μου απευθύνεις ερώτηση και όχι εγώ.
Έκανα λάθος που σου απάντησα τελικά αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα και γρήγορα.
Υποθέτω από το παραπάνω που γράφεις πως και εσύ ο ίδιος δεν θα επανέλθεις διότι θα έχεις δει το αδιέξοδο του πράγματος.
quote:
Εγώ την απορρίπτω ως υπεκφυγή, επειδή δεν υπάρχει τρόπος να υποστηρίξεις τις αρλούμπες που αραδιάζεις και τις αποκαλείς ορθόδοξη πίστη.
Πιο απλά λοιπόν. Σε κάτι που εγώ αποκαλώ Ορθόδοξη Πίστη (και σωστά το τοποθετείς), έρχεσαι εσύ και ζητάς (τις όποιες) αποδείξεις????
Δηλαδή αν σου παρείχα τις αποδείξεις που ζητάς κοίτα τι θα είχα καταφέρει:
Να σου αποδείξω την....Πίστη μου!!!!
Πες μου, δεν θα ήταν επικό κάτι τέτοιο?
Αλλά όπως είπα δεν θα επανέλθεις οπότε θα χάσουν και τα υπόλοιπα σεβαστά μέλη την απόδειξη της... Πίστης!
Εγώ σε συγχωρώ και ελπίζω την ίδια ανταπόκριση να βρεις και από τα υπόλοιπα μέλη.![]()
Τα λέμε σε κάποιο παράλληλο Σύμπαν ΝΙΚΟΜΑΧΕ!
Edited by - Carmel on 04/01/2016 01:30:14
Τρελός παπάς θα σε βάφτισε.
Είσαι το κύριο...φαγητό μου.
Ανήκεις στην κατηγορία των Ρωμαίων, που με ευχαριστεί το παιχνίδι.
Για λίγο βέβαια, πριν σου πετάξω τον οβελίσκο του Χερετίξ κατακέφαλα, όταν δεν θα φοράς την περικεφαλαία.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
[quote]
Για όλα τα παραπάνω αν κάποιος φίλος μπορεί να φέρει απαντήσεις με αποδείξεις (όποιες θεωρεί ο καθένας προσφορότερες) ας το πράξει και θα τον διαβάσω με μεγάλη χαρά
Οπως είπες, όλα αυτά είναι θεωρίες και δεν μπορούν να αποδειχθούν.
Σωστά?
Περιμένω απάντηση Ρωμαίε.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Heretic
Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα φίλε Heretic. Οι άγνωστοι γραφείς των ευαγγελίων, δεν είναι οι καταγραφείς γεγονότων, αλλά οι κατασκευαστές τους. Και αυτό αποδεικνύεται από το περιεχόμενό τους.
*
quote:
Έκανα λάθος που σου απάντησα τελικά αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα και γρήγορα.
Αργησες, αλλά το κατάλαβες.
Δεν έχεις τα προσόντα να αντιταχθείς και την...κοπανάς.
Οπως και πολλοί άλλοι πριν από σένα.
Πάντως αν εσύ είσαι το βαρύ πυροβολικό της ΟΟΔΕ, κρίμα στο...οπλοστάσιό τους!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
[quote]
Για όλα τα παραπάνω αν κάποιος φίλος μπορεί να φέρει απαντήσεις με αποδείξεις (όποιες θεωρεί ο καθένας προσφορότερες) ας το πράξει και θα τον διαβάσω με μεγάλη χαράΟπως είπες, όλα αυτά είναι θεωρίες και δεν μπορούν να αποδειχθούν.
Σωστά?
Περιμένω απάντηση Ρωμαίε.
Άντε να σου απαντήσω καθώς αυτό είναι επόμενο μήνυμα και καλά.
Η Ορθοδοξη Χριστιανική Πίστη είναι εχμμμ....αυτό που έγραψες βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ!
ΠΙΣΤΗ.
Αν θες να την πεις θεωρία δεν έχω πρόβλημα. Αν θες να την πεις παραμύθι πάλι δεν έχω πρόβλημα. Αν θες να την χλευάσεις ομοίως!
Κάνε ότι σ'ευχαριστεί.
Με την άδειά σου τώρα θα τα ξαναπούμε σ'ένα παράλληλο Σύμπαν.