ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

geostat30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/09/2009, 15:13:26
Όπως πάντα κι οι δυο σας αποτελειτε όαση ιλαρότητας και χάους
Γιάπετ και Μακεδών.....Όαση σύχισης του διαλόγου..Θυμήθηκα τα
νιάτα μου....:"Μόνο στο χάος αισθάνομαι όμορφα..."Έτσι πίστευα
κάποτε που έγραφα πολύ...Ένοιωθα έκσταση...Εσείς απο που αντλείται
τη ζωή σας κι οχι την αντίδραση σας..Ξέρετε πόσο στείρο ειναι να είσαι απλά η αντίδραση κάποιου..Καμιά θετικη σκέψη,μόνο αρνητικότητα
ειρωνία, απαξίωση....Τι κερδίζετε με αυτό;
Λέμε Μακεδών, ότι ο άνθρωπος, για να γίνει,αφού διέπεται απο τέτοια
τυχαιότητα, εμφανίζει αυτή η κατάσταση, του πλασθέντος, τον Πλάστη...Απο αυτό που βλέπεις τις ..τσικολάτες και τον ζαχαροπλάστη;
Εντελώς.."σαπέρα" ρε παιδί μου;
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν ξέρω για σένα, για μένα αυτά που λές, δεν στέκουν
--------------------------------------------------------------------------------

Και γιατί θα πρέπει αυτό να με απασχολεί;

Εδώ είναι το θέμα...Δεν κάνεις διάλογο, τα έχεις όλα γραμμένα, φαίνεται...Δεν έχει σημασια για σένα αν στέκουν με τη λογκή και τη γνώση σου κάποια πράγματα, φτάνει να σου στέκουν εσένα καλά και
να βολεύουν τις επιθυμίες σου;Παράξενο..
Ο Θεός σκέφτηκε, είχε ιδέα τον άνθρωπο και το ότι τον έφτιαξε, είχε το σκεπτικό του..Δεν έγινε τυχαία λέμε....
Όσο για το ποιός έχει μυαλό, πιστεψε με έχει διαφορά με το πόσο το χρησιμοποιεί κάποιος.Γιατι κάποιοι δεν έχουν πολύ και το χρησιμοποιούν στο έπακρο, ενώ άλλοι που έχουν δεν το χρησιμοποιούν καθόλου ...
Τέλος, οι άθεοι, δεν συναρτούν τη ζωή τους με τον Θεό, ως αντίθετα..Προτείνουν κάτι..Εσύ δεν εκτιμάς αξιες ή λές τις ιδέες
και αντιλήψεις σου...Φτύνεις των άλλων....
Αγαπητέ ,μου Γιάπετ, μην νομίσεις ποτέ ότι έχεις μεγαλύτερο σέβας απο μένα στη φυλή μας.....Αλλά εγώ την θέλω καθαρή κι αληθινή, δίχως ξένα σώματα( το περίεργο είναι ότι θα πεις ότι κι εσύ λές αυτά, αλλά
ξένα για μένα είναι ότι φθίνει κι απαξιώνει τον Έλληνα κι ότι το απέβαλλέ, όσο κι αν σου κακοφαίνεται)....
.....Χειροποίητα, ήταν κι όσα έκανε ο Ζεύς, αυτά τα δέχεσαι;
Αν είχες διαβάσε την Αγία Γραφή και καταλάβαινες ότι είχες το περιθώριο να δεις την ιστορία του ανθρώπου, υπο συγκεκριμένη γνωία, χωρίς γήινες αποδόσεις στο ζητούμενο, θα είχες καταλάβει πολλά, γιατί και έξυπνο και μορφωμένο άτομο είσαι....
Εκεί που την πατήσατε όλοι εσείς οι εκ άλλης πλευρας ρομαντικοί εξ ημών,είναι ότι δεν βλέπετε το μυστηριακό χαρακτήρα της Αγίας Γραφής.....Αν μπορούσες να το διαβασεις πραγματικά,μπορεί να σου έδινε το κλειδί της ζωής, την αντιληψη μιας χιλιοεπαναλαμβανόμενης
ιστορίας, που βγάζει ένα νόημα συγκεκριμένο, σε όποιον θέλει να συνυπολογίζει τι διαβάζει και δεν το κάνει απο αγγαρία, ή το βλέπει σαν ξύλο κι όχι σαν ζωή....Το έχω βιώσει και γι αυτό το λέω...
"Γιγνώσκεις τι αναγιγνώσκεις;" Καθώς είπε κι ο Φίλιππος στον Αιθίοπα,
που αναχωρούσε απο την Ιεροσαλήμ, όπως λέει και το ευαγγέλιο...

01/09/2009, 16:30:35
τρεχα....

quote:
Όπως πάντα κι οι δυο σας αποτελειτε όαση ιλαρότητας και χάους
Γιάπετ και Μακεδών...

Καλά που υπάρχουμε κι εμείς και διασκεδάζετε....

quote:
Αγαπητέ ,μου Γιάπετ, μην νομίσεις ποτέ ότι έχεις μεγαλύτερο σέβας απο μένα στη φυλή μας.....Αλλά εγώ την θέλω καθαρή κι αληθινή, δίχως ξένα σώματα( το περίεργο είναι ότι θα πεις ότι κι εσύ λές αυτά, αλλά
ξένα για μένα είναι ότι φθίνει κι απαξιώνει τον Έλληνα κι ότι το απέβαλλέ, όσο κι αν σου κακοφαίνεται)....

Τότε να αντιδράσεις όταν ακούγεται ότι οι νεκροί Έλληνες πάνε στην αγκαλιά του Αβραάμ και να ζητήσεις να πηγαίνουν στον Απόλλωνα.

quote:
Χειροποίητα, ήταν κι όσα έκανε ο Ζεύς, αυτά τα δέχεσαι;

Για δώσε κάποιο παράδειγμα μπας και καταλάβω τι εννοείς...

quote:
Αν είχες διαβάσε την Αγία Γραφή και καταλάβαινες ότι είχες το περιθώριο να δεις την ιστορία του ανθρώπου, υπο συγκεκριμένη γνωία

Ακριβώς αυτό κάνει. Ακριβώς...

quote:
...χωρίς γήινες αποδόσεις στο ζητούμενο...

Σωστά, μόνο θεϊκή "απόδοση" και μάλιστα φιλεύσπλαχνη, θα μπορούσε να σκοτώσει 100.000 Αιγύπτιους, μονοκοπανιά.

Μόνο ο θεός θα μπορούσε να ζητήσει 10% απ' τα κλοπιμαία.

Μόνο ο θεός θα μπορούσε να ορκίζεται στην πανίσχυρη δεξιά του.

Μόνο ο θεός θα καταριόταν το... δημιούργημά του.

Και όλ' αυτά... ουρανόθεν...

quote:
...θα είχες καταλάβει πολλά, γιατί και έξυπνο και μορφωμένο άτομο είσαι....

Κι όμως δεν χρειάζονται αυτά τα "προσόντα" για να καταλάβει κανείς. Κινούμαι περί του μέσου όρου εξυπνάδας και έχω τελειώσει την τετάρτη Γυμνασίου.

Αλλά δεν είμαι βλάκας...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

01/09/2009, 18:18:22
Καταρχήν αγαπητέ μου Γιάπετ, εγώ δεν έκρινα την μόρφωση που
έχεις, αλλά, λόγω του ευλίγιστου της συμπεριφοράς σου, το
θεωρώ προσόν μορφωμένου,όχι αμόρφωτου, ανεξαρτήτου πτυχίου
εκπαίδευσης....Και συ δείχνεις έτσι..Κοπλιμέντο ή όχι έτσι το
βλέπω....
Για την αγκαλιά του Απόλωνα...Για μένα, αντιπροσωπεύει τον διάβολο,
που δεν θέλει να ξεφύγει απο τα πάθη της ύλης..Γιατί να ήθελα να
πάνε εκεί οι άνθρωποι;Ούτε στην αγκαλια του Αβρράμ, γιατί έχει
πολυκοσμία....
Ο Δίας, δεν έφτιαξε κάποια πράγματα και ήρωες, έτσι ή άλλοιώς;Αυτό
εννοώ....Δεν θέλω να το ψάξω πιο πολύ,ξέρεις, κύκνοι, γελάδες,ταύροι, κλπ....
Συμφωνούμε για την γωνία,της Αγίας Γραφής....Τα άλα δεν έχουν κάν
γωνία, είναι απλά συναισθήματα.....Η γωνία που λέω είναι η αληθεια....
geostatΜέλος
01/09/2009, 22:14:34
quote:

Αλλά εγώ την θέλω καθαρή κι αληθινή, δίχως ξένα σώματα

Τρεχα
Εμοί μεν όνειδος η πατρίς, συ δε τη πατρίδι
Ενα παγκοσμιο παρτυ με ουζα χρειαζομαστε για να στρωσουν και καποιοι πισινοι!
01/09/2009, 22:32:34
τρεχα....

quote:
Για την αγκαλιά του Απόλωνα...Για μένα, αντιπροσωπεύει τον διάβολο,
που δεν θέλει να ξεφύγει απο τα πάθη της ύλης..

Για σένα ότι γίνεται (γιατί τίποτε καλό δεν συμβαίνει, γενικώς) αντιπροσωπεύει το διάβολο, αλλά όταν σου λέω ότι έχει κερδίσει το παιγνίδι, μου απαντάς ότι ο θεός είναι μεγάλος και... κάποτε θα τον κατατροπώσει.

Τρέχα γύρευε δηλαδή...

quote:
Ούτε στην αγκαλια του Αβρράμ, γιατί έχει
πολυκοσμία....

Εκεί όμως τους "στέλνει" το παπαδαριό σου. Αντιδράς;;;

Άλλωστε αν εκεί έχει πολυκοσμία, σημαίνει ότι είναι λίγοι οι αμαρτωλοί κι αυτό είναι καλό, έτσι;;;

quote:
Ο Δίας, δεν έφτιαξε κάποια πράγματα και ήρωες, έτσι ή άλλοιώς;Αυτό
εννοώ....Δεν θέλω να το ψάξω πιο πολύ,ξέρεις, κύκνοι, γελάδες,ταύροι, κλπ...

Και ποιά η διαφορά να μεταμορφώνεσαι σε ταύρο απ' το να μεταμορφώνεσαι σε κρίνο, πλην του ότι ο γιαχβέ μπορεί να ήταν πιο ρομαντικός;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

geostatΜέλος
01/09/2009, 22:37:50
http://www.youtube.com/watch?v=3SKP54mBuwE
φανταζομαι οτι θα το ακους σα νανουρισμα!
01/09/2009, 22:43:17
quote:
trexagireve
Και φυσικά δεν θα ήσουνα τόσο χαζός να γράψεις οτιδήποτε για το
12θεό,Μακεδών...Ξέρεις ότι θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι στην
εποχή μας, με τις ..πομπές των απίθανων θεών του 12θεου...Και γι
αυτό δεν εκτίθεσαι...Αντί αυτού, συκοφαντείς κατά κόρον τον Χριστό...

Φίλε trexagireve , δεν γνωρίζω αν η συνήθεια των χριστιανών να κατατάσσουν τον κάθε μη χριστιανό στους δωδεκαθεϊστές , είναι λόγω αδυναμίας να κατανοήσουν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος σκέψεως πλην του δικού τους , ή αν αυτό γίνεται σκόπιμα προκειμένου να τους δοθή η ευκαιρία να χτυπήσουν την αρχαία ελληνική θρησκεία και κοσμοθεωρία την οποία τόσο πολύ μισούν , γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του χριστιανισμού είναι η αρχαία ελληνική σκέψη και φιλοσοφία .

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος για τον οποίο οι αυτοκράτορες με διατάγματά τους έκλεισαν τα πανεπιστήμια και τις φιλοσοφικές σχολές , γιατί αυτές αποτελούσαν το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδιά τους να επιβάλλουν τον χριστιανισμό σαν ενιαία θρησκεία της αυτοκρατορίας .

Αν οι αβρααμικές θρησκείες φίλε trexagireve είναι η μάστιγα για την ανθρωπότητα , ο χριστιανισμός είναι η θεομηνία που μετέτρεψε την Ελλάδα από φωτοδότη που τα συγγράμματα των φιλοσόφων της , όσα διεσώθησαν από την καταστροφική μανία του χριστιανικού ιερατείου , απετέλεσαν και αποτελούν την βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού , σε θλιβερό ουραγό .

Και για να μιλάμε με παραδείγματα , δες τα εγκλήματα των Εβραίων κατά των Παλαιστινίων , που εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους που εφάρμοσαν οι πρόγονοί τους , και προφήτες της θρησκείας σου , στους Μαδιανίτες .
Τι απέμεινε από τον αραβικό πολιτισμό , που ανέδειξε τους Abulafia , Al Gaber , Al Κharezmi , Αbu Al Mafa , Ibn Sina κλπ , μετά την επιβολή του Ισλάμ? Δεισιδαιμονία και αγραμματοσύνη και καταστροφικός φανατισμός .

Και ενώ η προοδευτική Ευρώπη , ακόμα και η Ιταλία , κατόρθωσε και απαλλάχθηκε από το σφιχταγκάλιασμα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας , εδώ ακόμα παλεύουμε να απαλλαγούμε από την παπαδοκρατία , όπου οι πολιτικοί μας εκτός ελαχίστων το παίζουν καλοί χριστιανοί προκειμένου να εξασφαλίσουν την έδρα τους στην Βουλή , η εκκλησία έχει τα πλοκάμια της μέσα στον κρατικό μηχανισμό , διακατέχει την μισή ελληνική γη και διεκδικεί την υπόλοιπη , απολαμβάνει ατέλεια στα αμύθητα πλούτη που συσσωρεύει και επιπλέον παίρνει κρατικές επιχορηγήσεις από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης , ενώ παράλληλα οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και μισθοδοτούνται από τους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων .

Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι για σένα ψιλά γράμματα , και με την πρώτη ευκαιρία θα αμολήσης και πάλι επιγραμματικά στο επόμενο κήρυγμά σου ένα δωδεκαθεϊστές και χριστιανομάχοι και καθάρισες .

*

geostatΜέλος
01/09/2009, 22:48:19
Γιαπετ,
δηλαδη υπαρχουν και μυαλα που δεν μπορουν να αντεξουν την επικληση για βροχη;
02/09/2009, 11:09:46
Αγαπητέ μου geostat, υγιεστάτη η αντίδραση σου,αλλά έχε και πίστη
στο ορθόν, παρά το πλήθος της αδικίας..Κάποτε δικαιώνονταν, όχι τώρα.Τώρα, μένει επιλογή μόνο...
Στην εποχή των απόψεων, δεν υπάρχει το σωστό..Είναι η δικαιολογία του ανθρώπου για να μην κάνει αυτο που πρέπει , αλλά κάτι άλλο κάτι συμβιβαστικό, συννεναιτικό,μεσοβέζικο, περίπου, παραδίπλα, αλλά όχι πια το σωστό κι ακριβώς...Είναι η εποχή του συμβιβασμού, ο οποίος δεν υπάρχει, αλλά εμείς εφευρίσκουμε....
Δεν υπάρχει μέση οδός, πέραν απο την οδό της αρετής, ή της κακίας....Εμείς οι άνθρωποι νομίζουμε ότι έχουμε πολλές επιλογές....Δεν είναι έτσι...
Αλλά θαρσεί,έρχεται σύντομα Αυτός που θα ξεκουράσει τους κεκοπιοκότες και όσους εκράτησαν ανόθευτη τηνπ ίστη τους και δεν κοινώνησαν μετα των Νικολαιτών......Είναι κοντά..
Κράτησε αυτό που έχεις, για να μην λάβει άλλος τον στέφανο σου...
Φιλε Γιάπετ,ούτε ότι συμφώνησα μαζί σου, δεν σου λέει τιποτε;Μόνο το αν κατακρίνω τα λίγα και γήινα ζητούμενα που εκπορεύονται απο μια φιλοσοφία που δεν μπορεί να δει τον άνθρωπο εκτός ύλης και τον Θεό
στο ύψος Του, ώστε να ανέβουμε;
Η αγκαλια τυ Αβρράμ, αφορά στους εβραίους, για τους υπόλοιπους, μας έδωσαν την άδεια, να περιμένουμε ότι θα είμαστε με τους δικούς μας..
Θα μου πείς υποσχέσεις..Τι να κάνουμε;Αυτός που τις δίνει, έχει Λόγο,δεν έιναι άτιμος, δεν αλλάζει συμπεριφορά....
Η διαφορά να πιστεύεις σε Θεό, όπου ο κρίνος είναι σύμβολο, χωρίς υλική υπόσταση και η μετατροπή σε ταύρο για να ξεχαρμανιάσει ο κάθε ερωτύλος, θέλω να πιστεύω ότι κι εσύ βλέπεις ότι έχει διαφορά κι όχι μόνο εγώ..Νομίζω ότι με εννοείς...
Φίλε μου sesostris,με συγχωρείς, αλλά, όταν η σύγκριση, γίνεται μεταξύ του Θεού και του 12θέου, εγώ πως θέλεις να παίρνω τον...κρίνο που λέει κι ο Γιάπετ και να το ...ανθίζομαι;
Πές μου τι πιστεύεις, υπάρχει περίπτωση να πιστεύουμε τα ίδια, αλλά
κι έτσι να μην είναι, να υπάρχουν δυο θέσεις και τα επιχειρηματα...Οι
θέσεις που βλέπω εγώ, είναι του Χριστού και του 12θέου...Δεν είναι έτσι;
Οι αφορισμοί σου, όμως, προς τον χριστιανισμό και για τον ρόλο του
στο θρησκευτικό συναίσθημα του ανθρώπου, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι το ανέβασε..Ότι ο άνθρωπος έπαψε να είναι άμοιρος
του τι θα του συμβεί..Άρχισε να ορίζει την μοίρα του κι αυτό πίστευα,ότι μόνο κακό δεν μπορούσε να ειναι..Προφανώς, βάζεις κάτι
άλλο σαν πιο σημαντικό, που μου θυμίζει απο μνήμη, απο υπόσχεση σε νεκρό, παρά πορεία ζωής, πορεία προς τα μπρός....
Δεν ξέρω, ρε φίλε, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά, είσαι σιγουρος ότι θέλεις τα καλύτερα για σένα;Γιατί ο Θεός, είπε"Θεοί είστε και Υιοί
Υψίστου, πάντες.."Δεν βλέπεις την πόρτα προς τον ουρανό;
Αν θέλεις να κάνουμε ένα διεξοδικό διάλογο, θέσε θέμα και θέσεις...Μην απλά κατηγορείς τον χριστιανισμό γιατί σας πήρε το παιχνίδι απο τα χέρια....
geostatΜέλος
02/09/2009, 12:13:25
Ολο συμβολισμοι παραλληλισμοι κρυφες εννοιες που ο ανθρωπινος νους δεν μπορει να χωνεψει γενικα ενα παιχνιδι φωτος και σκοτους που περιμενει εμας σαν εντομακια να ακολουθησουμε την πηγη και να κοβουμε βολτες γυρω του μεχρι να καουμε ή τουλαχιστον να εξαντληθουμε.
Τοσα χρονια το ιδιο μοτιβο και κανενας δεν το βαρεθηκε,απορω τι κοπτονται τοσο για τη νικη σε ενα τοσο βαρετο παιχνιδι!
Μου λειπει ο Εριωπας και υποσχομαι οτι αν επανεμφανιστει δεν προκειτε να ξαναγραψω αραδα!