ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ο 100στος πιθηκος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ο 100στος πιθηκος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

gigenis61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
gentlemanΜέλος
02/11/2006, 00:32:01
Καταθέτω και μια προσωπική μου εμπειρία που παραπέμπει στην παγκόσμια συνείδηση.

Κάποτε δημοσίευσα μία ερευνητική εργασία που δεν υπήρχε paper άμεσα σχετιζόμενο, και ήμουν ενθουσιώδης γιατί τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Κανά χρόνο αργότερα, βρίσκω ένα paper το οποίο αντιμετώπιζε ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Κοιτάζω την ημερομηνία, και ήταν μία βδομάδα πριν το δικό μου paper!

Εγώ που νόμιζα ότι ήμουν μόνος στον κόσμο με αυτές τις καινούριες ιδέες, ξαφνικά ανακάλυπτα ότι στην άλλη άκρη του κόσμου, κάποιος άλλος είχε ακριβώς τις ίδιες πρωτοποριακές σκέψεις, την ίδια χρονική περίοδο!

Μου θύμισε την αναφορά στην "παγκόσμια συνείδηση" στο βιβλίο του J. Diamond "Rise and Fall of the Third Chimpanzee".

Ότι πολλές φορές, ανακαλύψεις και εφευρέσεις προκύπτουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, από άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους.

Λες και επικοινωνούν μέσα από κάποιο παγκόσμιο μέσο... Την ακάσα;

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 02/11/2006 01:25:15

02/11/2006, 03:22:34

quote:

ALOS

Yποψιάζομαι οτι (και αν κάνω λάθος διορθώστε με), το συλλογικό
ασυνείδητο, δεν είναι το ίδιο με το συνειδητό. Οι "πληροφορίες"
που έρχονται στο ασυνείδητο δεν τις καταλαβαίνουμε όταν έρχονται,

δεν κανεις λαθος

quote:

σε προσωπικό test που έκανα μεταξύ γνωστού μου ατόμου του οποίου
παρατήρησα την παράξενη για μένα τότε ιδιότητα μεταφοράς εικόνων
απο το "μυαλό" άλλου ατόμου, με έκανε να ξαναεξετάσω τις απόψεις
μου για πληροφορίες που "ταξιδεύουν" χωρίς συμβατικά μέσα.

θα αναφερω οτι αυτο συμβαινει συχνα, ειδικα με τα μελη του οικογενειακου και φιλικου περιβαλλοντος μου - λεω κατι που ηταν ετοιμοι να πουν, ή λενε κατι που σκεφτομαι εκεινη την στιγμη

και θα ρωτησω την φιλη medtech, οταν οι μαρτυρες ενος συμβαντος ειναι πανω απο ενας, δεν παυει να ειναι υποκειμενικο το γεγονος?

ενα ευκολο και ενδιαφερον πειραμα ειναι αυτο με τις καρτες του Ραϊν

το εκανα με αυτοσχεδιες καρτες ως παιγνιδι με τα παιδια μου και τα ανηψια μου, οταν ηταν μικρα

φτιαξτε πεντε καρτες με ευκολα σχηματα (κυκλο, τετραγωνο, σταυρο, κτλ) και παιξτε με ενα παιδι προτεινοντας του να μαντεψει ποια καρτα κοιτατε

θα εκπλαγειτε απο τα αποτελεσματα, μεχρι το παιδι να βαρεθει - το ιδιο παρατηρησε και ο Ραϊν: οταν χανεται το "παιγνιωδες" ενδιαφερον, τα αποτελεσματα καταληγουν στο αναμενομενο 50%

quote:

Τα έμβια όντα έχουν πολλούς τρόπους επικοινωνίας, και είναι τουλάχιστον μισαλόδοξο,
να υποστηρίζεται η άποψη οτι δεν υπάρχει κάποια άλλη μορφή, απο τις
μέχρι σήμερα πιστποιημένες με iso9001 πχ. - (λέμε τώρα)

απλο παραδειγμα η επικοινωνια μεταξυ φυτων, ή μεταξυ φυτων και εντομων

αλλά και οι κρυσταλλικες μορφες παρουσιαζουν αναλογη μεταφορα πληροφοριων (αναφεραμε παραπανω το παραδειγμα της κρυσταλλικης γλυκερινης), κατι που κατα την γνωμη μου μας ωθει να επανεξετασουμε τον ορισμο του "εμβιου" και να τον επεκτεινουμε ωστε να συμπεριλαβει και τις ανοργανες μορφες ζωης

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

02/11/2006, 03:25:06

quote:

gentleman

Καταθέτω και μια προσωπική μου εμπειρία που παραπέμπει στην παγκόσμια συνείδηση.

Κάποτε δημοσίευσα μία ερευνητική εργασία που δεν υπήρχε paper άμεσα σχετιζόμενο, και ήμουν ενθουσιώδης γιατί τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Κανά χρόνο αργότερα, βρίσκω ένα paper το οποίο αντιμετώπιζε ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Κοιτάζω την ημερομηνία, και ήταν μία βδομάδα πριν το δικό μου paper!

Εγώ που νόμιζα ότι ήμουν μόνος στον κόσμο με αυτές τις καινούριες ιδέες, ξαφνικά ανακάλυπτα ότι στην άλλη άκρη του κόσμου, κάποιος άλλος είχε ακριβώς τις ίδιες πρωτοποριακές σκέψεις, την ίδια χρονική περίοδο!

Μου θύμισε την αναφορά στην "παγκόσμια συνείδηση" στο βιβλίο του J. Diamond "Rise and Fall of the Third Chimpanzee".

Ότι πολλές φορές, ανακαλύψεις και εφευρέσεις προκύπτουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, από άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους.

ωραιο παραδειγμα

συλλογικο ασυνειδητο και συγχρονικοτητα - ενα θεμα που θα επρεπε να ερευνηθει σοβαρα κατα την γνωμη μου

www.johnniebegood.gr

ΚιρκηΜέλος
02/11/2006, 23:13:19
quote:

Πολυ ενδιαφερον που αναφερεις ενα τετοιο βιωμα σου...Το ιδιο ακριβως περιστατικο εχει τυχει να το διαβασω πολλες φορες σε περιοδικα, βιβλια και στο net και το θεωρουσα ενα ακομα hoax.

quote:
ενα ευκολο και ενδιαφερον πειραμα ειναι αυτο με τις καρτες του Ραϊν

το εκανα με αυτοσχεδιες καρτες ως παιγνιδι με τα παιδια μου και τα ανηψια μου, οταν ηταν μικρα

φτιαξτε πεντε καρτες με ευκολα σχηματα (κυκλο, τετραγωνο, σταυρο, κτλ) και παιξτε με ενα παιδι προτεινοντας του να μαντεψει ποια καρτα κοιτατε

θα εκπλαγειτε απο τα αποτελεσματα, μεχρι το παιδι να βαρεθει - το ιδιο παρατηρησε και ο Ραϊν: οταν χανεται το "παιγνιωδες" ενδιαφερον, τα αποτελεσματα καταληγουν στο αναμενομενο 50%

Εχω κανει το ιδιο πειραμα με τον αδελφο μου και μαλιστα το ειχε παρει με μεγαλο ενθουσιασμο.
Οντως εξεπλαγειν απο τα αποτελεσματα...Δεν πιασαμε ουτε καν το αναμενομενο 50%!!! Δεν το εχουμε στο σοι μαλλον!

quote:
αλλά και οι κρυσταλλικες μορφες παρουσιαζουν αναλογη μεταφορα πληροφοριων (αναφεραμε παραπανω το παραδειγμα της κρυσταλλικης γλυκερινης), κατι που κατα την γνωμη μου μας ωθει να επανεξετασουμε τον ορισμο του "εμβιου" και να τον επεκτεινουμε ωστε να συμπεριλαβει και τις ανοργανες μορφες ζωης

Ο χαρακτηρισμος «εμβιο» και για ανοργανες μορφες ζωης εχει απασχολησει αρκετες φορες τους επιστημονικους κυκλους. Η αρχη εγινε με την αντιδραση του Belousov, ο οποιος κατά τη διαρκεια των ερευνων του για προσομοιωση του κύκλου του Kerbs , παρασκευασε ένα παράξενο χημικο μειγμα που ειχε περιοδικες διακυμανσεις στο χρωμα και μαλιστα με κανονικοτητα ρολογιου. Ειχε δηλαδη αυτοοργανωση , κατι αδιανοητο ως τοτε για ανοργανη χημικη ουσια.
Πιθανον το μελλον να επιφυλασσει πολλες εκπληξεις για τον τροπο οργανωσης και αλληλεπιδρασης των ανοργανων δομων.

quote:
απλο παραδειγμα η επικοινωνια μεταξυ φυτων, ή μεταξυ φυτων και εντομων

Μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος γιατι δεν γνωριζω και θα ηθελα να ακουσω;

Παν μέτρον άριστον.Αλλά πρέπει να τίθεται μέτρο και στη μετριόητα.

03/11/2006, 01:53:48

quote:

Κιρκη

Εχω κανει το ιδιο πειραμα με τον αδελφο μου και μαλιστα το ειχε παρει με μεγαλο ενθουσιασμο.
Οντως εξεπλαγειν απο τα αποτελεσματα...Δεν πιασαμε ουτε καν το αναμενομενο 50%!!! Δεν το εχουμε στο σοι μαλλον!

εξεπλαγειν παρομοιως

quote:

Ο χαρακτηρισμος «εμβιο» και για ανοργανες μορφες ζωης εχει απασχολησει αρκετες φορες τους επιστημονικους κυκλους. Η αρχη εγινε με την αντιδραση του Belousov, ο οποιος κατά τη διαρκεια των ερευνων του για προσομοιωση του κύκλου του Kerbs , παρασκευασε ένα παράξενο χημικο μειγμα που ειχε περιοδικες διακυμανσεις στο χρωμα και μαλιστα με κανονικοτητα ρολογιου. Ειχε δηλαδη αυτοοργανωση , κατι αδιανοητο ως τοτε για ανοργανη χημικη ουσια.
Πιθανον το μελλον να επιφυλασσει πολλες εκπληξεις για τον τροπο οργανωσης και αλληλεπιδρασης των ανοργανων δομων.

τιθεται το ερωτημα, πως θα μπορουσαμε να αντιληφθουμε μια ανοργανη μορφη ζωης, με διαρκεια βιου να μετριεται σε χιλιετιες?

τι αντιλαμβανεται η πεταλουδα που ζει 24 ωρες για την σεκογια πανω στην οποια καθεται?

η θεωρια της ζωντανης Γαιας ηρθε να επιβεβαιωσει αυτο που ηδη αισθανομουν, αλλά δεν γινεται φυσικα ακομη αποδεκτη...

quote:

Μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος γιατι δεν γνωριζω και θα ηθελα να ακουσω;

βασικα δεν εχει γινει καμια σοβαρη ερευνα επικεντρωμενη στην επικοινωνια μεταξυ φυτων ή μεταξυ φυτων και εντομων

τα στοιχεια προκυπτουν τυχαια απο αλλες ερευνες

πχ, μελετωντας τις αντιδρασεις των αγριων δενδρων σε μια προσβολη ασθενειας ή εντομων, παρατηρησαν οτι το προσβεβλημενο δενδρο ανεπτυσε χημικες ουσιες (τανινες πχ) για να προστατευθει, αλλά αυτο μεταδιδοταν με καποιο τροπο στα ομοειδη του δεντρα της περιοχης, που ανεπτυσαν τις ιδιες χημικες ουσιες πριν προσβληθουν

η υποθεση οτι το προσβεβλημενο δεντρο εξεπεμπε καποιο χημικο μηνυμα μεσω αερα, δεν εχει επιβεβαιωθει με καμια μετρηση

οσον αφορα τα φυτα σε σχεση με καποια εντομα, παλι οι ερευνητες που χωθηκαν στις ζουγκλες το κατεγραψαν

πχ ενα ειδος ακακιας (αν θυμαμαι καλα) και τα μηρμυγκια - υπαρχει και σε ντοκυμανταιρ

η ακακια προσφερε τα παντα στα μηρμυγκια

τροφη γι αυτα με καρπους, ειδικους καρπους, ως τροφη για τις λαρβες τους, κουφια αγκαθια μεσα στα οποια μπορουσαν να γεννησουν αυγα και να μεγαλωσουν με ασφαλεια οι λαρβες

ανταλλαγμα η προστασια απο ολα τα άλλα εντομα - και μιλαμε για αποτελεσματικη προστασια, μιας και ειχαν αφθονο χρονο για περιπολιες σε ολα τα μερη του δεντρου

www.johnniebegood.gr

06/11/2006, 16:20:13

http://canadared.blogspot.com/2006/11/beauty-of-mathematics.html

The Beauty of Mathematics
1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

Brilliant, isn't it?
And finally, take a look at this symmetry:

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111=123456789 87654321

www.johnniebegood.gr

06/11/2006, 16:23:36

Rupert Sheldrake: Η μνήμη είναι έμφυτη στη φύση; - Pathfinder Tech

"Αυτά που πιστεύω αληθεύουν, αν και δεν μπορώ να τ' αποδείξω"
Δημοσίευση: 29 Απρ.
Ανανέωση: 6 Μαι.

Οι περισσότεροι από τους επονομαζόμενους «φυσικούς νόμους»
είναι περισσότερο συνήθειες. Δεν υπάρχει λόγος να υποθέτουμε ότι όλοι οι φυσικοί
νόμοι σχηματίστηκαν πλήρως τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, σαν ένα είδος Κοσμικού
Ναπολεόνιου Κώδικα, ή ότι υπάρχουν σε ένα πεδίο μεταφυσικής πέρα από το χρόνο
και το χώρο.
Πριν τη γενική αποδοχή της θεωρίας της μεγάλης έκρηξης στη δεκαετία του Ά60, οι
αιώνιοι νόμοι φαινόταν να έχουν κάποιο νόημα. Το ίδιο το σύμπαν θεωρούνταν ως
αιώνιο και η έννοια της εξέλιξης περιοριζόταν στο βιολογικό πεδίο. Αλλά τώρα
ζούμε σε ένα ριζοσπαστικά εξελικτικό σύμπαν.
Αν θέλαμε να περιοριστούμε στην ιδέα των φυσικών νόμων, θα μπορούσαμε να πούμε
ότι όπως η ίδια η φύση εξελίσσεται, έτσι κάνουν και οι φυσικοί νόμοι, όπως
ακριβώς και οι ανθρώπινοι νόμοι εξελίσσονται στο χρόνο. Αλλά έτσι, πώς θα
μπορούσαν οι νόμοι της φύσης να παραμένουν στη μνήμη της φύσης ή να ενισχύονται;
Ο όρος «νόμος» είναι ενοχλητικά ανθρωπομορφικός. Ο όρος «συνήθεια» είναι
λιγότερο ανθρωποκεντρικός. Πολλοί οργανισμοί έχουν συνήθειες, αλλά μόνο οι
άνθρωποι έχουν νόμους.
Οι συνήθειες υπόκεινται στη φυσική επιλογή και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνονται,
τόσο πιο πιθανοί γίνονται. Τα ζώα κληρονομούν τις επιτυχημένες συνήθειες των
ειδών τους ως ένστικτα. Εμείς κληρονομούμε σωματικές, συναισθηματικές, νοητικές
και πολιτιστικές συνήθειες, καθώς και τις συνήθειες των γλωσσών μας. Οι
συνήθειες της φύσης εξαρτούνται από μη-τοπικές ενισχύσεις ομοιότητας.
Με κάποιο είδος συντονισμού ή αντήχησης, τα μοντέλα δραστηριότητας σε
αυτο-οργανωμένα συστήματα επηρεάζονται από παρόμοια μοντέλα από το παρελθόν,
προσδίδοντας σε κάθε είδος και κάθε αυτο-οργανωμένο σύστημα συλλογική μνήμη.
Μοιάζει αυτό ίσως με μια αόριστη φιλοσοφική ιδέα; Πιστεύω ότι μπορεί να
διαμορφωθεί ως μια ελέγξιμη επιστημονική υπόθεση.
Το ενδιαφέρον μου για τις εξελίχτηκες συνήθειες ξεκίνησε καθώς ερευνούσα στο
πεδίο της αναπτυξιακής βιολογίας και ενισχύθηκε από την ανάγνωση του Δαρβίνου,
για τον οποίο οι συνήθειες των οργανισμών ήταν σημαντικές. Όπως τόνισε ο Francis
Huxley, το γνωστό βιβλίο του Δαρβίνου θα μπορούσε καλύτερα να έχει τον τίτλο «Η
καταγωγή των Συνηθειών». Μέσα από 15 χρόνια έρευνας στην ανάπτυξη των φυτών,
κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για να κατανοηθεί η ανάπτυξη των φυτών, δεν αρκούν η
μορφογένεση, τα γονίδια και τα γονιδιακά προϊόντα.
Η μορφογένεση επίσης εξαρτάται από πεδία οργάνωσης. Το ίδιο επιχείρημα ισχύει
και για την ανάπτυξη των ζώων. Από το 1920 πολλοί αναπτυξιακοί βιολόγοι
πρότειναν τη θεωρία ότι η βιολογική οργάνωση εξαρτάται από πεδία, που μπορούν να
ονομαστούν ως βιολογικά, αναπτυξιακά, ή μορφογενετικά. Τα κύτταρα προέρχονται
από άλλα κύτταρα και όλα κληρονομούν πεδία οργάνωσης. Τα γονίδια είναι μέρος
αυτής της οργάνωσης και παίζουν ένα σημαντικό ρόλο, αλλά δεν εξηγούν την ίδια
την οργάνωση. Γιατί όχι;
Με τη βοήθεια της μοριακής βιολογίας γνωρίζουμε σήμερα τι κάνουν τα γονίδια.
Βοηθούν τους οργανισμούς να σχηματίσουν πρωτεΐνες. λλα γονίδια σχετίζονται με
τον έλεγχο της πρωτεϊνικής σύνθεσης. Αναγνωρίσιμα γονίδια ενεργοποιούνται και
συγκεκριμένες πρωτεΐνες παράγονται στην αρχή των νέων αναπτυξιακών διαδικασιών.
Κάποια από αυτά τα γονίδια, όπως το γονίδιο του Χοξ στις μύγες των φρούτων,
σκουλήκια, ψάρια και θηλαστικά, είναι πολύ παρόμοια.
Με όρους εξελικτικής, είναι γονίδια υψηλής συντήρησης. Αλλά η ενεργοποίηση
τέτοιων γονιδίων δεν μπορεί από μόνη της να προσδιορίσει τη μορφή, με άλλα λόγια
οι μύγες των φρούτων δε θα διέφεραν μορφικά από εμάς.
Πολλοί οργανισμοί ζουν όπως τα ελεύθερα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων πολλών
ειδών μαγιάς, βακτηρίων και αμοιβάδας. Κάποια σχηματίζουν πολύπλοκους ορυκτούς
σκελετούς, όπως στα διάτομα και τα πρωτόζωα, που ερευνήθηκαν και παρουσιάστηκαν
το 19ο αιώνα από τον Ernst Haeckel.
Η θεωρία της δημιουργίας των κατάλληλων πρωτεϊνών την κατάλληλη στιγμή δεν
μπορεί να εξηγήσει τέτοιες δομές, χωρίς τη συμμετοχή πολλών άλλων δυνάμεων,
συμπεριλαμβανομένης της οργανωτικής δραστηριότητας της κυτταρικής μεμβράνης και
των μικροσωληνίσκων πρωτοπλάσματος.
Πολλοί αναπτυξιακοί βιολόγοι δέχονται την ανάγκη για μια ολιστική και
ενοποιητική σύλληψη του ζωντανού οργανισμού. Αλλιώς η βιολογία θα συνεχίσει να
σπαρταρά, ακόμη και να πνίγεται σε ωκεανούς από δεδομένα, καθώς περισσότερα
γονιδιώματα εμφανίζονται, γονίδια κλωνοποιούνται, και πρωτεΐνες χαρακτηρίζονται.
Υποπτεύομαι ότι τα μορφογενετικά πεδία λειτουργούν επιβάλλοντας ειδικά μοντέλα
στα αλλιώς τυχαία ή αόριστα μοντέλα δραστηριότητας.
Για παράδειγμα, προκαλούν την κρυστάλλωση των μικροσωληνίσκων περισσότερο σε
κάποιο συγκεκριμένο τμήμα του κυττάρου, ακόμη και αν οι υπομονάδες από τις
οποίες αυτά δημιουργούνται υπάρχουν σε όλο το κύτταρο.
Τα μορφογενετικά πεδία δεν είναι αμετάβλητα, αλλά εξελίσσονται. Τα μορφογενετικά
πεδία των αφγανών κυνηγετικών σκυλιών έχουν διαφοροποιηθεί από τα αντίστοιχα
πεδία των προγόνων τους, των λύκων.
Πώς κληρονομήθηκαν αυτά τα πεδία; Πιστεύω, αλλά δε μπορώ να αποδείξω, ότι αυτά
μεταδόθηκαν μέσω κάποιου είδους μη-τοπικού συντονισμού ή αντήχησης και πρότεινα
τον όρο «μορφική αντήχηση» για αυτή τη διαδικασία. Τα πεδία που οργανώνουν τη
δραστηριότητα του νευρικού συστήματος έχουν ομοιοτρόπως κληρονομηθεί μέσω
μορφικής αντήχησης, μεταβιβάζοντας συλλογική, ενστικτώδη μνήμη. Η αντήχηση ενός
εγκεφάλου με μια παρελθόντα κατάστασή του βοηθά να κατανοηθεί η μνήμη των ζώων
και των ανθρώπων.
Οι κοινωνικές ομάδες παρομοίως οργανώνονται από μορφογενετικά πεδία. Οι
ανθρώπινες κοινωνίες έχουν μνήμες, οι οποίες μεταδίδονται μέσω της ομαδικής
κουλτούρας και είναι ρητώς μεταδιδόμενες μέσω των τελετουργικών νόμων, της
ίδρυσης και του μύθου, όπως στο Εβραϊκό Πάσχα, ή στη Χριστιανική Θεία Κοινωνία
και το Αμερικάνικο Ευχαριστήριο Δείπνο, μέσω των οποίων το παρελθόν γίνεται
παρόν, λόγω αντήχησης, με αυτούς, που εκτελούσαν τις ίδιες τελετουργίες στο
παρελθόν.
λλοι μπορεί να προτιμούν να απαλλάσσονται από την ιδέα των πεδίων και να
ερμηνεύουν την εξέλιξη των οργανισμών με κάποιο άλλο τρόπο, ίσως χρησιμοποιώντας
πιο γενικούς όρους, όπως «ιδιότητες εμφανιζόμενων συστημάτων». Αλλά, ανεξάρτητα
από τις λεπτομέρειες των μοντέλων, πιστεύω ότι η φυσική εξέλιξη των συνηθειών θα
παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο σε κάθε ενοποιημένη θεωρία εξέλιξης, όχι μόνο
βιολογικής, αλλά και φυσικής, χημικής, κοσμικής, κοινωνικής, πνευματικής και
πολιτιστικής.

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

www.johnniebegood.gr

ΓιώργοςΜέλος
07/11/2006, 03:44:59
Ένα από τα ποιό ενδιαφέροντα άθρα που εχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια ..

Σε βάζει σε σκέψεις ..

Ναί.... Οι περισσότεροι μιλάνε για Νόμους

αλλά ας δούμε όμως ένα παράδειγμα ... Η βαρύτητα είναι ένας φυσικός νόμος έτσι δεν είναι.? και καλά θα κάνεις να τον πάρεις στα σοβαρά.. γιατι θα σπάσεις τα μούτρα σου...

Ναι αλλά όλοι ξέρουμε (ετσι δεν είναι ?) οτι ο καλός και γλυκός μας Χριστούλης περπάτησε πάνω στην λίμνη ...πάνω στο Νερό ..

θα πούμε οτι ήταν μια απάτη .. (όπως μπορεί να είναι και ολες οι άλλες αναφορές την εποχή εκείνη σε άλλους Μάγους - βλέπε Simonas - που πετάγανε ) ή οτι έσπασε την συνήθεια της βαρύτητας

και έαν μπορέσεις να σπάσεις την συνήθεια της βαρύτητάς τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις.... ?

Μα ο ίδιος ο Big J μας το λέει ... Ακολουθήστε με, λέει και θα μπορέσετε να κάνετέ μεγαλύτερα πράγματα

να μετατρέπουμε το `νερό σε κρασί ... (μπα...αυτό είναι εύκολο ) .. να αναστήσουμε κάποιον μήπως...? ( να νικήσουμε την - συνήθεια - του θανάτου) που ξέρεις.. μπορεί λίγο μετά το μεγάλο μπαγκ τα πράγματα να μην πέθαιναν ... απλά ίσως... μετά να αποκτήσαν την συνήθεια να "ζούνε" ... (το ξέρατε ότι ή βιολογία είναι πρόσφατη εξέλιξη στην Ιστορία του Σύμπαντος..?)

και έαν ή βαρύτητα είναι μια συνήθεια .. τι θα λέγατε για ένα ποιο "δυναμικό" σύστημα όπως
"ourselfs" Ο Εσω - ανθρωπος ,,,?

quote:
Πολλοί οργανισμοί έχουν συνήθειες, αλλά μόνο οι
άνθρωποι έχουν νόμους.

τα παιδιά όμως .... "που τους ανήκει ή βασιλεία των ουρανών" ... έχουν Νόμους ..?

πριν τα μεγαλώσουμε και τα βάλουμε σε ένα πεδίο οργάνωσης - κουλτούρας - γλώσσας - Μορφογεννητικό έχουν καμμια αίσθηση Νόμου....?

έαν θές να προσεγγίσεις τότε την Βασιλεία των ουρανών με τι ματιά - προσοχή θα την δείς ....με τα μάτια του Νόμου (απαράβατου - Κοσμικού) ή του παιχνιδιού (του οτι μπορεί να αλλάξει να γίνει κάτι διαφορετικό - .. να εξελιχθεί)

μα ότι λειτουγεί ... φυσικά ... και έαν λειτουργεί (για κάποιον) το να μπείς σε μία Τάξη - Order ( οπως ονομάζεται στα αγγλικά το Τάγμα)
και έχεις την προσοχή του σε Κοσμικούς Νόμους - ή γαμησάμπλ πλανητικούς Λόγους
γιατί μπορεί να σου δίνουν "την όμορφη ζεστή αίσθηση της συνέχειας" , της διαδοχής και της παράδοσης (όπως λέει και μια καλή μου φίλη)
κανένα πρόβλημα

quote:
Οι κοινωνικές ομάδες παρομοίως οργανώνονται από μορφογενετικά πεδία. Οι
ανθρώπινες κοινωνίες έχουν μνήμες, οι οποίες μεταδίδονται μέσω της ομαδικής
κουλτούρας και είναι ρητώς μεταδιδόμενες μέσω των τελετουργικών νόμων, της
ίδρυσης και του μύθου, όπως στο Εβραϊκό Πάσχα, ή στη Χριστιανική Θεία Κοινωνία
και το Αμερικάνικο Ευχαριστήριο Δείπνο, μέσω των οποίων το παρελθόν γίνεται
παρόν, λόγω αντήχησης, με αυτούς, που εκτελούσαν τις ίδιες τελετουργίες στο
παρελθόν.

"Τα μορφογενετικά πεδία δεν είναι αμετάβλητα, αλλά εξελίσσονται" .... και αυτό είναι παρατήρηση που έχει γίνει από τα αρχαία χρόνια ...
και τα "πάντα ρέουν" και αλλάζουν ...... αλλά σίγουρα καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να είναι "συνήθειες" .... για να αλλάξουν

Γιώργος
"I am not a number" or a monkey, "I am a free man."

07/11/2006, 04:55:35
quote:
Αγαπητή medtech

σε προσωπικό test που έκανα μεταξύ γνωστού μου ατόμου του οποίου
παρατήρησα την παράξενη για μένα τότε ιδιότητα μεταφοράς εικόνων
απο το "μυαλό" άλλου ατόμου, με έκανε να ξαναεξετάσω τις απόψεις
μου για πληροφορίες που "ταξιδεύουν" χωρίς συμβατικά μέσα.

Θα ηθελα να μας πληροφορησεις αναλυτικα για την μεθοδολογια αυτου του τεστ δεδομενου οτι αυτα τα τεστ ειναι ευαισθητα στην ανθυποβολη,την αυτοεξαπατηση,την πολωση επιβεβαιωσης κτλ

Πηρες μετρα για να αποφυγεις αυτα τα προβληματα?

quote:
Παρομοίως η μή γνώση σου, για μή συμβατικές οδούς μεταφοράς
"δεδομένων" οι οποίες μπορεί να περιέχονται σε ιατρικά βιβλία μόνο,
είναι αντικείμενο μελέτης όχι μόνο συγκεκριμένων πανεπιστημίων όπως
το αντίστοιχο Εδινβούργου αλλα και παγκοσμίως σε άλλα μεγάλα
πανεπιστήμια. ESP είναι η μία οδός "διαφορετικής" μεθόδου, μετάδοσης
τέτοιων πληροφοριών, και η συζήτησή τους σε ένα forum σαν αυτό
είναι απορίας άξιο πώς και σε κάνει να ειρωνεύεσαι.

Θα κλαψεις πολυ αν σου πω οτι εχω και γνωση τετοιων πειραματων και οτι απετυχαν παταγωδως?

Και οτι εαν ηταν πειραματα με επαναληψιμοτητα οπου τα αποτελεσματα τους δεν ηταν παραγωγα της τυχης,της αυτοεξαπατησης,διαφορων τρυκ,(πχ συννενοηση μεταξυ των υποκειμενων των πειραματων),του νομου των μεγαλων αριθμων και αλλων παιχνιδιων της στατιστικης,ξεχειλωματος των παραδοχων,αν ηταν λοιπον πειραματα με γνησια αποτελεσματα η ESP θα ηταν μερος της επιστημονικης γνωσης και οχι μερος της μυθολογιας??

(ο νομος του Merphy στα πειραματα ESP:

Soundproof rooms were not...)

Οι ερευνητες αυτων των φαινομενων προβαλουν διαφορες δικαιολογιες για την αποτυχια τους και αναγκαζονται να ξεχειλωνουν τους κανονες της επιστημονικης διερευνησης (πχ optional starting-καταπτυστη μεθοδολογια) γα να βγαλουν αγκο,αχωντας καποιο θετικο αποτελεσμα...

Εχεις δικιο τετοια δεν βρισκονται στα ιατρικα βιβλια γιατι εκει θεση εχουν μονο στοιχεια που υποστηριζονται απο αποδειξεις καισοβαρες μελετες.

Περιγραφες ομως τετοιων προσπαθειων (με δρυμεια κριτικη για την τσαπατσουλια στην μεθοδολογια) θα βρεις σε πολλα σκεπτικιστικα sites.

Επειδη θα φαμε τα μουστακια μας με την συμπεριφορα σου και επειδη το μουστακοφαγωμα δεν οδηγει πουθενα σου συνιστω να επισκεφτεις τα εξης sites:

-www.skepdic.com (που εχει αρθρα που περιγραφουν τα προβληματα μεθοδολογιας τετοιων πειραματων πολυ ωραια οργανωμενα με υπερσυνδεσμους) και το ελληνικο www.skepdic.gr,

- www.randi.org (αφθονες πληροφοριες για τα τρυκ) και πηγαινε και μια βολτα απο το www.quackwatch.org να μαθεις τι εστι ιατρικη αγυρτεια και πως να την αποφευγεις.

quote:
Μία αναζήτηση για τέτοια θέματα θα σε διαφωτίσει. Τα έμβια όντα
έχουν πολλούς τρόπους επικοινωνίας, και είναι τουλάχιστον μισαλόδοξο,
να υποστηρίζεται η άποψη οτι δεν υπάρχει κάποια άλλη μορφή, απο τις
μέχρι σήμερα πιστποιημένες με iso9001 πχ. - (λέμε τώρα

Την εκανα την αναζητηση μου.Ωρα να κανεις εσυ την δικη σου.

quote:
Ενώ η ψυχολογία είναι μια επιστημονική μέθοδος επίλυσης "προβλημάτων"
είναι ανύπαρκτη καθώς η επιστήμη δεν έχει αποδείξει την ύπαρξη της
ψυχής.

Οταν η ψυχολογια αναφερεται στην ανθρωπινη ψυχη δεν το κανει με την μεταφυσικη εννοια (δηλ ενα πεδιο ενεργειας ανεξαρτητο απο το σωμα)....
Σιγουρα ξερουμε οτι οι ανθρωποι εχουν συναισθηματα, αναμνησεις,προσωπικοτητα και ΑΥΤΑ μελετα η ψυχολογια.

07/11/2006, 05:51:38
quote:
θα αναφερω οτι αυτο συμβαινει συχνα, ειδικα με τα μελη του οικογενειακου και φιλικου περιβαλλοντος μου - λεω κατι που ηταν ετοιμοι να πουν, ή λενε κατι που σκεφτομαι εκεινη την στιγμη
και θα ρωτησω την φιλη medtech, οταν οι μαρτυρες ενος συμβαντος ειναι πανω απο ενας, δεν παυει να ειναι υποκειμενικο το γεγονος?

Oχι δεν παυει να ειναι υποκειμενικο...

Εισαστε φιλοι/γνωστοι συγγενεις και ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ο ενας τις συνηθιες του αλλου.

Εξαλου σε κοινες καταστασεις ανθρωποι θα εκφρασουν κοινες αποψεις.

Επισης ξεχνας ποσες φορες λες κατι που ποτε δεν περασε απο το μυαλο των αλλων ακομα και εαν ειναι συγγενεις σου (πολωση επιβεβαιωσης Jonnie...).

Εγω σε ξαναρωταω αν η ιστορια με τα 100 πιθηκια ισχυει (θαυματουργη μεταδοση γνωσης) γιατι οταν εμαθα εγω μαθηματικα δεν το εμαθαν και ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι?

quote:
Οι περισσότεροι από τους επονομαζόμενους «φυσικούς νόμους»
είναι περισσότερο συνήθειες.

Επειδη ετσι λεει ο Rupert...

quote:
Δεν υπάρχει λόγος να υποθέτουμε ότι όλοι οι φυσικοί
νόμοι σχηματίστηκαν πλήρως τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης, σαν ένα είδος Κοσμικού Ναπολεόνιου Κώδικα ή ότι υπάρχουν
σε ένα πεδίο μεταφυσικής πέρα από το χρόνο και το χώρο.

Δεν διαφωνουμε με αυτο.Το προβλημα ειναι οτι για να προβιβαστει μια υποθεση σε επιστημονικη θεωρια πρεπει υποστηριζεται απο αξιολογα στοιχεια ενω οι ιδεες σου κυριε Sheldrake παραμενουν στο επιπεδο της υποθεσης...

quote:
Πριν τη γενική αποδοχή της θεωρίας της μεγάλης έκρηξης στη δεκαετία του Ά60, οι ιώνιοι νόμοι φαινόταν να έχουν κάποιο νόημα.
Το ίδιο το σύμπαν θεωρούνταν ως αιώνιο και η έννοια της εξέλιξης
περιοριζόταν στο βιολογικό πεδίο. Αλλά τώρα
ζούμε σε ένα ριζοσπαστικά εξελικτικό σύμπαν

Βασικα υπηρχαν διαφορες αποψεις.Βασικα οι ανθρωποι παντα εψαχναν να βρουν αν υπαρχουν οντως αιωνιοι νομοι αν το συμπαν ειναι ανεναο η με ημερομηνια ληξης κτλ....

quote:
Αν θέλαμε να περιοριστούμε στην ιδέα των φυσικών νόμων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όπως η ίδια η φύση εξελίσσεται,έτσι κάνουν και οι φυσικοί νόμοι, όπως ακριβώς και οι ανθρώπινοι νόμοι
εξελίσσονται στο χρόνο.

Εξελισσονται ΟΝΤΩΣ οι φυσικοι νομοι ή εξελισεται η ανθρωπινη κατανοηση αναφορικα με αυτους?

πΧ:Ο Αριστοτελης πιστευε οτι εαν αφησεις ταυτοχρονα 2 σωματα το βαρυτερο θα φτασει πρωτο.Σημερα ξερουμε η επιταχυση ειναι η ιδια και για τα 2 σωματα.Αλλαξε ο νομος της βαρυτητας η η ανθρωπινη κατανοηση αναφορικα με αυτον(χαρη σε καλυτερα πειραματα)?

quote:
Αλλά έτσι, πώς θα μπορούσαν οι νόμοι της φύσης
να παραμένουν στη μνήμη της φύσης ή να ενισχύονται;

Εχει η φυση μνημη?Απο που εβγαλε το συμπερασμα?

quote:
Ο όρος «νόμος» είναι ενοχλητικά ανθρωπομορφικός. Ο όρος «συνήθεια» είναι λιγότερο ανθρωποκεντρικός.
Πολλοί οργανισμοί έχουν συνήθειες, αλλά μόνο οι
άνθρωποι έχουν νόμους

Καποιος πρεπει να πει στον Sheldrake να σταματησει τις ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

quote:
Οι συνήθειες υπόκεινται στη φυσική επιλογή και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνονται,τόσο πιο πιθανοί γίνονται.
Τα ζώα κληρονομούν τις επιτυχημένες συνήθειες των
ειδών τους ως ένστικτα. Εμείς κληρονομούμε σωματικές, συναισθηματικές, νοητικές και πολιτιστικές συνήθειες καθώς και τις συνήθειες των γλωσσών μας. Οι

-Οι πολιτιστικες συνηθιες ΔΕΝ κληρονομουνται αλλα διδασκονται

-το ιδιο και οι γλωσσες (η ικανοτητα για ομιλια ΝΑΙ κληρονομηται).

-Οι συνηθιες επιζουν (αλλα δεν κληρονομουνται) αν ειναι επιτυχημενες.Αν οδηγουν τα ζωα στο θανατο πεθαινουν μαζι με το ζωο...

quote:

Οι συνήθειες της φύσης εξαρτούνται από μη-τοπικές ενισχύσεις ομοιότητας.

Με κάποιο είδος συντονισμού ή αντήχησης, τα μοντέλα δραστηριότητας σε
αυτο-οργανωμένα συστήματα επηρεάζονται από παρόμοια μοντέλα από το παρελθόν,προσδίδοντας σε κάθε είδος
και κάθε αυτο-οργανωμένο σύστημα συλλογική μνήμη.

Λαθος,λαθος,λαθος...Τα ενστικτα κληρονομουνται οχι ομως και οι αναμνησεις...

quote:
Μοιάζει αυτό ίσως με μια αόριστη φιλοσοφική ιδέα; Πιστεύω ότι μπορεί να διαμορφωθεί ως μια ελέγξιμη επιστημονική υπόθεση.

Μπορουμε να ελεγξουμε εαν τα μωρα θυμουνται τι εκανε η προγιαγια τους πριν απο 200 χρονια?Ναι αρκει να προσεξουμε να μην μαθει το μωρο απο καποια πηγη τι εκανε η προγιαγια του...

quote:
Μέσα από 15 χρόνια έρευνας στην ανάπτυξη των φυτών,
κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για να κατανοηθεί η ανάπτυξη των φυτών, δεν αρκούν η μορφογένεση τα γονίδια και τα γονιδιακά προϊόντα

Αν μπορουσες να τεκμηριωσεις και το γιατι...Εγω τεκμηριωνω οτι επιχειρηματολογεις απο την αγνοια και οτι εδω και μισο αρθρο εισαι πηχτρα στα non sequituir...

Θα συμπληρωναν οι ιδεες σου το κενο,αν ειχες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για τους ισχυρισμους σου.Αλλα οπως παραδεχτηκες απο την αρχη:

"Αυτά που πιστεύω αληθεύουν, αν και δεν μπορώ να τ' αποδείξω"

(τοτε πως ξερεις οτι αληθευουν)?

quote:
Η μορφογένεση επίσης εξαρτάται από πεδία οργάνωσης. Το ίδιο επιχείρημα ισχύει και για την ανάπτυξη των ζώων.
Από το 1920 πολλοί αναπτυξιακοί βιολόγοι πρότειναν τη θεωρία
ότι η βιολογική οργάνωση εξαρτάται από πεδία, που μπορούν να
ονομαστούν ως βιολογικά, αναπτυξιακά, ή μορφογενετικά. Τα κύτταρα προέρχονται από άλλα κύτταρα και όλα κληρονομούν πεδία οργάνωσης.
Τα γονίδια είναι μέρος αυτής της οργάνωσης και
παίζουν ένα σημαντικό ρόλο, αλλά δεν εξηγούν την ίδια
την οργάνωση. Γιατί όχι;

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ DNA ΕΙΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ.

Τα γονιδια εξηγουν πολυ καλα την οργανωση.Το οτι δεν το γνωριζεις ΕΣΥ ειναι αλλο θεμα.

quote:
Με τη βοήθεια της μοριακής βιολογίας γνωρίζουμε σήμερα τι κάνουν τα γονίδια.
Βοηθούν τους οργανισμούς να σχηματίσουν πρωτεΐνες. λλα γονίδια σχετίζονται με τον έλεγχο της πρωτεϊνικής σύνθεσης
Αναγνωρίσιμα γονίδια ενεργοποιούνται και
συγκεκριμένες πρωτεΐνες παράγονται στην αρχή των νέων αναπτυξιακών διαδικασιών.
Κάποια από αυτά τα γονίδια, όπως το γονίδιο του Χοξ στις μύγες των φρούτων,σκουλήκια, ψάρια και θηλαστικά, είναι πολύ παρόμοια.

Με όρους εξελικτικής, είναι γονίδια υψηλής συντήρησης. Αλλά η ενεργοποίηση τέτοιων γονιδίων δεν μπορεί από μόνη της να προσδιορίσει τη μορφή,με άλλα λόγια
οι μύγες των φρούτων δε θα διέφεραν μορφικά από εμάς.

΄Αλλο το γενωμα της μυγας και αλλο του ανθρωπου!Ενω υπαρχουν γονιδια με κοινες λειτουργιες και στα 2 ειδη (αποδειξεις οτι η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ισχυει),υπαρχουν και αλλα με διαφορετικες!Εν το μεταξυ ο ανθρωπος εχει και περισσοτερα γονιδια απο την μυγα!

Ρε παιδια στα αληθεια ο Sheldrake σπουδασε βιολογια?

Και παλι βλεπουμε ΚΛΑΣΙΚΗ επιχειρηματολογια εκ της αγνοιας:"Δεν ξερουν οι επιστημονες (ειδικοτερα ο Sheldrake δεν ξερει) για την διαφορα της μορφης αρα ειναι τα μορφογεννητικα πεδια που αυτος πιστευει οτι υπαρχουν...

quote:
Η θεωρία της δημιουργίας των κατάλληλων πρωτεϊνών την κατάλληλη στιγμή δεν μπορεί να εξηγήσει τέτοιες δομές,
χωρίς τη συμμετοχή πολλών άλλων δυνάμεων,
συμπεριλαμβανομένης της οργανωτικής δραστηριότητας της κυτταρικής μεμβράνης και των μικροσωληνίσκων πρωτοπλάσματος.

Καποιος πρεπει να του διδαξει για τη ρυθμιση της εκφρασης των γονιδιων ..ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!!!!!!!!

quote:
Τα μορφογενετικά πεδία δεν είναι αμετάβλητα, αλλά εξελίσσονται. Τα μορφογενετικά πεδία των αφγανών κυνηγετικών σκυλιώ
έχουν διαφοροποιηθεί από τα αντίστοιχα
πεδία των προγόνων τους, των λύκων.

Τα μορφογεννητικα πεδια δεν εχουν αποδειξεις υπαρξης...

Επιπλεον η ΘΕΩΡΙΑ της εξελιξης εξηγει ικανοποιητικοτατα την εξελιξη του λυκου σε σκυλο...

quote:
Πώς κληρονομήθηκαν αυτά τα πεδία;

Δειξε μου πρωτα ενα τετοιο πεδιο,αποδειξε οτι υπαρχει,χωρις να επιχειρηματολογεις απο την αγνοια και μετα θα δουμε και πως κληρονομηται Δρ Sheldrake.

quote:
Πιστεύω, αλλά δε μπορώ να αποδείξω

Ακριβως εδω ειναι το ολο προβλημα....Απλα πιστευεις,αποδειξεις ΓΙΟΚ!

quote:
ότι αυτά
μεταδόθηκαν μέσω κάποιου είδους μη-τοπικού συντονισμού ή αντήχησης και πρότεινα τον όρο «μορφική αντήχηση» για αυτή τη διαδικασία.
Τα πεδία που οργανώνουν τη δραστηριότητα του νευρικού συστήματος
έχουν ομοιοτρόπως κληρονομηθεί μέσω μορφικής αντήχησης,
μεταβιβάζοντας συλλογική, ενστικτώδη μνήμη. Η αντήχηση ενός
εγκεφάλου με μια παρελθόντα κατάστασή του βοηθά να κατανοηθεί η μνήμη των ζώων και των ανθρώπων.

Τα ενστικτα κληρονομουνται βιολογικα.Στον ανθρωπο εδρα των ενστικτων ειναι το εγκεφαλικο ΣΤΕΛΕΧΟΣ.Τα γονιδια δημιουργουν μια επιτυχημενη δομη,που οδηγει σε συγκεκριμενη αυτοματη συμπεριφορα και που αποδεικνυεται επιτυχημενη για την διαιωνηση του ειδους.Ετσι κληρονομηται και η επιτυχημενη δομη...

quote:
Οι κοινωνικές ομάδες παρομοίως οργανώνονται από μορφογενετικά πεδία. Οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν μνήμες, οι οποίες μεταδίδονται μέσω της ομαδικής κουλτούρας και είναι ρητώς μεταδιδόμενες μέσω
των τελετουργικών νόμων, της ίδρυσης και του μύθου
όπως στο Εβραϊκό Πάσχα, ή στη Χριστιανική Θεία Κοινωνία
και το Αμερικάνικο Ευχαριστήριο Δείπνο, μέσω των οποίων το παρελθόν γίνεται παρόν, λόγω αντήχησης, με αυτούς, που εκτελούσαν τις ίδιες
τελετουργίες στο παρελθόν.

Δεν ειπε κανεις τιποτα στον Sheldrake για ενα πραμα που ονομαζεται ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ?

Καποιος να κανει τον κοπο να διδαξει στον sheldrake:

α)την θεωρια της εξελιξης
β)εμβρυογενεση
γ)γονιδιακη εκφραση
δ)νευρολογια
ε)επιστημονικη μεθοδολογια (το κυριοτερο)

Ολοκληρο αρθρο πηχτρα στα non sequituir και την επιχειρηματολογια απο την αγνοια (κυριως απο την αγνοια του Sheldrake...)διχως ιχνος αποδειξης περι υπαρξης μορφογεννητικων πεδιων...

07/11/2006, 12:03:02
Συγγνώμη για την παρέμβαση....
Φίλε jonniebegood, τα μαθηματικά που έγραψες και το αμέσως επόμενο post πιστεύω ότι ανήκουν στην θεωρία της γραμμικότητας και όχι σε άλλες θεωρήσεις...
Κλείνω την παρένθεση.
17/09/2010, 16:40:11
Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία, μια προσπάθεια ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου. Τη ματαίωση ανακοίνωσε με δήλωση του ο Σπύρου προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή». Σε σχετικό του τηλεγράφημα το πρακτορείο ανέφερε πως σε δήλωση που έκανε ο κ. Σπύρου στην Αλεξανδρούπολη, από όπου το πρωί θα ξεκινούσε το ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη, είπε πως έλαβε «από τις τουρκικές αρχές έγγραφο με το οποίο η δραστηριότητά του χαρακτηρίζεται προκλητική». Όπως τόνισε, ο κ. Σπύρου «το έγγραφο έχει σχεδόν το χαρακτήρα απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία, εξαιτίας της εξέλιξης αυτής ματαιώθηκε το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη».

«Θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει ότι σε δήλωσή του προς την εφημερίδα, ο σύμβουλος του Σπύρου, Αθανάσιος Μπακόλας είπε πως το εν λόγω έγγραφο ήταν επιστολή του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Άγκυρα Χασάν Γκιογούς.

Πριν από την εξέλιξη αυτή, ο Σπύρου μίλησε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV και ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση που τον συλλάβει η αστυνομία, καθώς επιχειρεί να πραγματοποιήσει τη λειτουργία, είπε «θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ρωτήσει για ποιο λόγο αντιμετωπίζω διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τον Πάπα».

Ο Σπύρου υποστήριξε ότι κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη το 2006 ο Πάπας είχε επισκεφθεί και την Αγία Σοφία, όπου είχε προσευχηθεί.

Από την μεριά του, Ο Τούρκος υπουργός πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ είχε δηλώσει ότι δεν θα δοθεί άδεια για λειτουργία στην Αγία Σοφία.

Ο διευθυντής του μουσείου του Τόπκαπι, ιστορικός Ιλμπέρ Ορταϊλί τόνισε ότι «η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει ως έχει και κανείς δεν μπορεί να μπει στο μουσείο της Αγίας Σοφίας δίχως εισιτήριο».

Το απόγευμα της Πέμπτης μια ομάδα τούρκων ακροδεξιών πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία. Περίπου 250 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τη λειτουργία που επρόκειτο να τελεστεί σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 17/09/2010 16:41:31

17/09/2010, 17:44:22
Αλήθεια, ρε παιδιά, τα διακιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, είναι δικαια, των Ελλήνων, στην Τουρκία, δεν είναι;Τοσο δημοκρατία;....
Δεν είναι ναός ο της Αγίας Σοφίας;
Γιατι να μην λειτουργεί έτσι;
17/09/2010, 17:48:22
quote:

Αλήθεια, ρε παιδιά, τα διακιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, είναι δικαια, των Ελλήνων, στην Τουρκία, δεν είναι;Τοσο δημοκρατία;....
Δεν είναι ναός ο της Αγίας Σοφίας;
Γιατι να μην λειτουργεί έτσι;

οχι φιλε... απο το 1955 ειναι Μουσειο, και συμφωνα με τον Κεμαλ Ατατουρκ, εχει απαγορευτει να γινει ξανα ειτε τεμενος ειτε εκκλησια!

NOVUS ORDO SECLORUM
17/09/2010, 17:49:26
quote:
Σπύρου υποστήριξε ότι κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη το 2006 ο Πάπας είχε επισκεφθεί και την Αγία Σοφία, όπου είχε προσευχηθεί.

και εδω φαινεται η "πατατα"...

Αλλο προσευχη, αλλο Θεια Λειτουργια! Οι Τουρκοι δεν ειναι και τοσο χαζοι...

NOVUS ORDO SECLORUM

Edited by - PREDATOR on 17/09/2010 17:49:44

17/09/2010, 17:53:07
Μην αγχώνεσαι καλέ μου,PREDATOR...Δεν διεκδικούμε,ότι οι Τούρκοι..
Τι τώρα, ίσα κι όμοια;...
Καλά ρε φίλε, το ότι είναι ναός, λέω, έχει καμιά σημασία, ή όχι;
Για τα οποια δικαιώματα, των χριστιανών, σε μια χώρα, που θέλει να μπει στην Ευρωπαική Ένωση,λέμε...
Ή μόνο αυτοί, δεν έχουν;....
Και φυσικά, πρέπει να ξέρεις, ότι παίζεται παιχνίδι, όπως με τα ...
12 ναυτικά μίλια, που δεν έχουμε εμείς και με την Αγιά Σοφιά...
Αναγνωρίζεται ως πολιτιστικός και θρησκευτικός χώρος, αλλά, εκεί γίνονται μόνο επιδείξεις μόδας και ζώων, όχι θρησκευτικές τελετές...
Τώρα, ότι μας προσβάλει αυτό, μπορείς να το δεις;...
17/09/2010, 17:58:09
Η Αγία Σοφία, όπως σου εξήγησε και ο Κώστας (που δεν είναι χριστιανομάχος...) είναι μουσείο, όπως μουσείο είναι και ο Ναός της Αθηνάς στην Ακρόπολη.

Δεν μπορεί να γίνει καμία θρησκευτική τελετή στην Αγία Σοφία, για τους ίδιους (σχεδόν) λόγους που δεν επιτρέπουν οι Έλληνες σε Έλληνες να χρησιμοποιήσουν τον αρχαίο ναό για τις δικές τους τελετές.

Κι αν θέλεις την άποψή μου, ας δώσουν πρώτα οι χριστιανοί πίσω τους αρχαίους ναούς σ'αυτούς που επιθυμούν να τους χρησιμοποιήσουν σαν λατρευτικούς χώρους, πριν διεκδικήσουν τους δικούς τους ναούς από τους άλλους...

macedon

17/09/2010, 17:58:34
quote:

Μην αγχώνεσαι καλέ μου,PREDATOR...Δεν διεκδικούμε,ότι οι Τούρκοι..
Τι τώρα, ίσα κι όμοια;...
Καλά ρε φίλε, το ότι είναι ναός, λέω, έχει καμιά σημασία, ή όχι;
Για τα οποια δικαιώματα, των χριστιανών, σε μια χώρα, που θέλει να μπει στην Ευρωπαική Ένωση,λέμε...
Ή μόνο αυτοί, δεν έχουν;....
Και φυσικά, πρέπει να ξέρεις, ότι παίζεται παιχνίδι, όπως με τα ...
12 ναυτικά μίλια, που δεν έχουμε εμείς και με την Αγιά Σοφιά...
Αναγνωρίζεται ως πολιτιστικός και θρησκευτικός χώρος, αλλά, εκεί γίνονται μόνο επιδείξεις μόδας και ζώων, όχι θρησκευτικές τελετές...
Τώρα, ότι μας προσβάλει αυτό, μπορείς να το δεις;...

σαφως και δεν ειπα οτι διεκδικουμε... απλα, αν οι συγκεκριμενοι κυριοι ηθελαν να πετυχουν το σκοπο τους, υπηρχαν αλλοι τροποι, οι οποιοι μαλιστα θα ηταν "ζορικοι" για τους Τουρκους... επρεπε να κανουν ενα κινημα, να μαζεψουν πανω απο 5.000 υπογραφες... να το κανανε πιο επισημο!

Αλλα φευ...

Δεν ξερω αν εχεις επισκευθει ποτε την Αγια Σοφια, αλλα ξεκαθαρα... εχει χασει την αιγλη της! Και εχει αφεθει στη τυχη της τα τελευταια 6-7 χρονια!

Αν δεις παντως τωτρα, υπαρχει "μεταστροφη" προς τις μειονοτητες, δειχνοντας ενα πιο "φιλικο" προσωπο (για τα ματια των συμμαχων βεβαια)... αλλα και αυτο δεν μας πειραζει. Αρκει να καθονται ησυχα ησυχα και να μιζεριαζονται μεταξυ τους (μουσουλμανοι και κοσμικοι-κεμαλιστες)

NOVUS ORDO SECLORUM
17/09/2010, 18:03:20
Ρε Κώστα ΜΟΥ,για να δώσεις ένα ναό, σε λειτουργία, πρέπει να έχεις και πιστούς...Απο το 12 θεο,που να τους βρείς, για να ανοίξουμε τους ναούς τους;
Απλή λογική...
Ενώ για την Αγία Σοφία, υπάρχουν κάποια εκατομμύρια, να την δουν
να λειτουργεί..Εκεί, λέμε, τίθεται θέμα δημοκρατίας...
17/09/2010, 18:09:26
Στη θέση σου δεν θα σύγκρινα αριθμητικά τους οπαδούς της αρχαίας ελληνικής θρησκείας με τους παλαιοημερολογίτες στην Ελλάδα.

Πόσοι είστε εκεί στη Λάρισα; 3; 4;

Και η δημοκρατία (που πιπιλάς συνέχεια) δεν έχει καμία σχέση με το δίκαιο! Γιατί αν είχε, θα έπρεπε κάθε οπαδός μιας θρησκείας να πληρώνει τους παπάδες της θρησκείας του και όχι να πληρώνονται απ'όλους τους Έλληνες, χωρίς μάλιστα να τους ρωτάνε...

Γι'αυτό σου λέω. Δώστε πίσω τους ναούς στους Έλληνες που τους ζητούνε, πριν διεκδικήσετε τους ναούς σας από άλλους.

macedon