- μια παραξενη εμπειρια με witchboard - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πριν λιγους μηνες ειχα σχεση με ενα παιδι το οποιο ενδιαφερεται πολυ για τις διαφορες θρησκιες και εκεινο τον καιρο ασχολιοταν με τον σατανισμο (θελω απο την αρχη να δηλωσω πως δεν πιστευω στην υπαρξη ουτε του θεου ουτε του διαβόλου)
Ειχε καταπιαστει με το γνωστο switchboard και προσπαθουσε να καλεσει πνευματα εγω δεν πιστευω και απλα σημμετηχα χωρις καποιο λογο στην προσπαθεια του αυτη.
Ενα βραδυ ειχαμε μαζευτει σπιτι του 6 ατομα και αποφασισαμε να κανουμε μια πσοσπαθεια επικοινωνιας. Εγω καθως εβλεπα το χερι του να κηνιτε πανω στον πινακα νομιζα οτι εκανε πλακα και τοτε μου ειπε να δοκιμασω..
Το χερι μου οντως κουνιοταν χωρις την θεληση μου και εγω επειδη τρομαξα αποφασισα να αποχωρησω.το βραδυ καποια στιγμη ξυπνησα και ακριβως διπλα μου ηταν ξαπλωμενος ενας αντρας και με κοιταγε. Η αναστατωση μου ηταν μεγαλη γι αυτο δεν θυμαμαι να σας πω πως ηταν ή τι φορουσε παντως τα ρουχα του ηταν πολυ σκουρα και το δερμα του πολυ φωτεινο. Κοιταχτηκαμε περιπου για 20’’ και μετα δεν ξερω πως εξαφανιστηκε.. απλως χαθηκε απο μπροστα μου.. αυτο με εκανε να πιστεψω πως ηταν ενα ονειρο επιρρεασμενο απο το switchboard.
Ομως οταν βρεθηκα με το αγορι μου το ειδα χαλια. Ειχε μελανιες σε ολο του το σωμα και το προσωπο του δεν βλεποταν. Οταν τον ρωτησα τι ειχε συμβει μου ειπε οτι καποια στιγμη ξυπνησε και ειδε ενα αντρα διπλα του και μετα απεκτησε την εμφανιση που ειχε.
Η επικληση πνευματων που ειχε κανει αναφεροταν σε δαιμονες εμαθα αργοτερα ομως οπως ειπα και πριν δεν πιστευω στα ‘‘κακα’’ πνευματα.
Γινεται οι δαιμονες (αν υπαρχουν) να προκαλεσουν σωματικες κακωσεις;;
Αν εχετε παρομοια εμπειρια παρακαλω απαντηστε μου
περιμενω τις απαντησεις σας
φιλια
Όπου δεν πέφτει φως είναι σκοτάδι
μα όπου δεν πέφτει σκοτάδι...
δεν είναι φως!
Γι αυτό είναι απαγορευμένες από τον θεό (Αγία γραφή) όλες αυτές οι δραστηριότητες. Για να προστατευθεί ο άνθρωπος από τις ανεξέλεγκτες αυτές δυνάμεις. Και είναι ανεξέλεγκτες γιατί είναι αυτόνομες, έχουν αποκοπεί από τον Δημιουργό του σύμπαντος. Αυτά δεν είναι πεποιθήσεις μου, είναι εμπειρίες αιώνων.
Πολλοί άγιοι, όντας μάχιμοι "λοκατζήδες" του πνευματικού αγώνα, πιανόντουσαν στα χέρια με τα δαιμόνια και έπεφτε ξύλο. Φαίνεται πως αυτές οι οντότητες μπορούν και κινούνται μεταξύ της συνηθισμένης μορφής ύλης και μιάς άλλης, μη αντιληπτής από τις αισθήεις μας, όπως π.χ. είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός.
Για τα υλικά αποτελέσματα των δαιμόνων υπάρχει και η ταινία "The Entity" που αφηγείται μιά αληθινή ιστορία ενός θύματος αόρατου βιαστή. Ίσως το θύμα προκάλεσε τη μοίρα του με απαγορευμένες ενασχολήσεις, ή ήταν οικογενειακό, λόγω ενασχολήσεων των γονέων με μαγείες κλπ. Το θύμα έκανε τα πάντα για να απαλλαγεί χωρίς επιτυχία.
Μόνο στην εκκλησία (την όποια χριστιανική εκκλησία τέλος πάντων) δεν κατέφυγε το θύμα. Ίσως γι αυτό.
Δεν είναι για γέλια, αυτά συμβαίνουν σε πολλούς, καθώς φαίνεται.
quote:
Αιλουροειδές
Πολλοί άγιοι, όντας μάχιμοι "λοκατζήδες" του πνευματικού αγώνα, πιανόντουσαν στα χέρια με τα δαιμόνια και έπεφτε ξύλο.
Για μια πιο καλή μυθολογία απ'αυτήν που περιγράφεις, σου συνιστώ τη "Θεογονία" του Ησίοδου. Εκεί να δεις ξύλο! Θεοί, Τιτάνες, χαμός...!! Τι λοκατζήδες και δαιμόνοι. Εκείνοι που περιγράφονται στη "Θεογονία" τρώγανε λοκατζηδες και δαιμόνους για πρωινό.
macedon
quote:
BlackCrow
το βραδυ καποια στιγμη ξυπνησα και ακριβως διπλα μου ηταν ξαπλωμενος ενας αντρας και με κοιταγε. Η αναστατωση μου ηταν μεγαλη γι αυτο δεν θυμαμαι να σας πω πως ηταν ή τι φορουσε παντως τα ρουχα του ηταν πολυ σκουρα και το δερμα του πολυ φωτεινο. Κοιταχτηκαμε περιπου για 20’’ και μετα δεν ξερω πως εξαφανιστηκε.. απλως χαθηκε απο μπροστα μου.. αυτο με εκανε να πιστεψω πως ηταν ενα ονειρο επιρρεασμενο απο το switchboard.
Ομως οταν βρεθηκα με το αγορι μου το ειδα χαλια. Ειχε μελανιες σε ολο του το σωμα και το προσωπο του δεν βλεποταν. Οταν τον ρωτησα τι ειχε συμβει μου ειπε οτι καποια στιγμη ξυπνησε και ειδε ενα αντρα διπλα του και μετα απεκτησε την εμφανιση που ειχε.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μακεδόνα, φίλη BlackCrow μας διηγήθηκες ένα απόσπασμα ενός μυθολογικού σου πονήματος;;;
Φιλικά όπως πάντα
Έχεις αλήθεια διαβάσει τον Ησίοδο..? ΑΝ ΝΑΙ θα με ενδιέφερε να μας πεις από που «εμπνεύσθηκε» ο Ησίοδος την θεογονία.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. ΠΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.. ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΥΠΕΡΧΘΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΝ ΞΕΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ….
quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Η μαγεία και το παράλογο όπως λέει ο Doods σε αντιδιαστολή με τον ορθολογισμό με τον οποίο όλοι έχουμε συνδέσει τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, ήταν παρόν σε κάθε στιγμή του αρχαίου Ελληνικού κόσμου.
Δεν βλέπω σε ποιό σημείο του μηνύματός μου προκύπτει η αντιρρηση σ'αυτά που γράφεις...
Αυτό που είπα ήταν πως όσο πραγματικές ήταν οι μάχες Θεών, Τιτάνων και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων, άλλο τόσο είναι και "το ξύλο που έπεφτε" από Αγίους και δαιμόνους.
quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Έχεις αλήθεια διαβάσει τον Ησίοδο..? ΑΝ ΝΑΙ θα με ενδιέφερε να μας πεις από που «εμπνεύσθηκε» ο Ησίοδος την θεογονία.
Και τους 1020 στίχους.
Ο Ησίοδος όπως και ο Όμηρος, οι οποίοι ήταν σύγχρονοι σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ήταν οι πρώτοι οι οποίοι έγραψαν για θεούς και θεότητες, καθώς τα θέματα αυτά αποτελούσαν μέχρι τότε αποκλειστική αρμοδιότητα του ιερατείου. Οι απλοί άνθρωποι, όχι μόνο απαγορευτόταν να καταπιάνονται με τα θρησκευτικά ζητήματα αλλά και να προφέρουν τα ονόματα των θεών τους.
Τώρα σχετικά με τις περιγραφές που αναφέρεις στο μύνημά σου για μάχες δαιμόνων που επικαλείται ο Όμηρος, να σου πω ότι ο Πλάτωνας λέει πως ο Όμηρος και ο Ησίοδος γράφουν παραμύθια για να διασκεδάζουν τους ανθρώπους (Πολιτεία 377e).
Με την ίδια σκέψη, θεωρώ πως τα περί "αγίων" Χριστιανών και δαιμόνων, τα περί μαχών σώμα με σώμα με όπλο την "αγία τους πίστη", το θρίαμβο της "αγιοσύνης" τους επί των "δυνάμεων του κακού" τα θεωρώ εξίσου παραμύθια που όμως δεν έχουν σκοπό να "διασκεδάσουν τους ανθρώπους", όπως λέει ο Πλάτωνας αλλά να φοβίσουν το ποίμνιο (τα πρόβατα δηλαδή).
Ακόμα δεν έχω καταλάβει πού βρίσκεται η ένστασή σου.
macedon
Όσον αναφορά το εάν ο Πλάτωνας αποτρέπει τους νέους να μελετούν τον Ησίοδο και τον Όμηρο ή ότι θεωρεί ότι λόγω των συμβολισμών που κρύβουν τα κείμενα μόνο λίγοι πρέπει αν ασχολούνται με αυτά, είναι θέμα μίας άλλης συζήτησης.
Επανερχόμενος στην ερώτηση της BlackCrow, θα έλεγα ένα γνωρίζαμε «τι παίζεται στον κόσμο» θα ήμασταν θεοί..
Είναι καλό πάντως να μην ασχολούμαστε με δυνάμεις και διαστάσεις που δεν γνωρίζουμε..

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
macedon
Ευτυχώς, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι σχετικό με αυτό που έκανες εσύ.
Ή μάλλον όχι, μια φορά υποτίθεται ότι το κάναμε με μια παρέα αλλά ήταν τόσο πρόχειρο που όλοι μας είχαμε την αίσθηση ότι ήταν ένα καλοστημένο παραμύθι (από αυτόν που είχε την ιδέα) αυτό που γινόταν και έτσι το κόψαμε αμέσως και δεν ξαναενδιαφερθήκαμε.
Πάντως, αυτό που θα σου πω είναι, πως αφού είχες αυτήν την άσχημη εμπειρία με τα "κακά πνεύματα" ψάξε να βρεις που υπάρχουν και τα "καλά πνεύματα" που πολεμούν αυτά τα κακά πνεύματα.
Να είσαι σίγουρη πως οι "καλοί" είναι πιο ισχυροί από τους "κακούς"
****Λοιπόν τι λές; ύστερα από αυτή σου την εμπειρία, είναι μήπως καιρός να αναθεωρήσεις τω πιστεύω σου σχετικά με την ύπαρξη Θεού και διαβόλου;;;
Να είσαι πάντα καλά.
Φιλικά όπως πάντα
Για τον φίλο σου και τις σωματικές του κακώσεις, να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που τις κάνουν οι ίδιοι όταν βρίσκονται κάτω από μιά ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση. Αν ψάξεις λίγο την προσωπικότητα του φίλου σου ίσως μπορέσεις να διακρίνεις αυτό που λέω. Παλιότερα είχαμε εξετάσει μία παρόμοια περίπτωση (την είχαμε καταγράψει και σε φιλμ αλλά δεν το κράτησα) και είδαμε ότι οι εκδορές που είχε στα χέρια και στο πρόσωπο η κοπέλα ήταν αποτέλεσμα "αυτοτιμωρίας" όταν βρισκόταν σε μιά κατάσταση ψυχολογικής σύγχυσης.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Και όταν κάναμε και εμείς αυτό το πείραμα, το επόμενο βράδυ δεν μου την έπεσε κανένας στο κρεβάτι μου.
Δεν πάει να πει όμως ότι αφού δεν έτυχε σε εμένα, δεν μπορει να τύχει και σε άλλους. Αν αρχίσω να εξηγώ τα γεγονότα σύμφωνα με το αν έχουν συμβεί ή οχι παρόμοια περιστατικά σε μένα, τότε καήκαμε. Ούτε και η επιστήμη μπορεί να απαντήσει με σιγουργιά επί τέτοιων θεμάτων.
Υπάρχουν βέβαι και πολλές περιπτώσεις όπου ο ανρθώπινος εγκέφαλος μας κάνει "πολλές πλάκες" αλλά πιστεύω όμως πως ο άνθρωπος είναι σε θέση μερικές φορές να καταλάβει αν αυτό που βιώνει είναι ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα (τώρα το τι είναι πραγματικότητα .....).
Φιλικά όπως πάντα
Μπορείς να διαβάσεις το σχετικό θέμα:
Αναφέρεται στον συγκεκριμένο πίνακα επικοινωνίας με άσαρκες οντότητες, για του οποίου τις χμ "παρενέργειες" αναρρωτιέσαι.
Πάντως συμφωνώ κι εγώ στο ότι είναι επικίνδυνο να παίζει κάποιος τέτοια παιχνιδάκια.
To θέμα αυτό μεταφέρεται στην ενότητα .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
από την ενότητα .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. όπου ξεκίνησε.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Οι δικές σου εμπειρίες εξηγούνται πολύ εύκολα, δηλ είχες επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα και το χέρι σου κουνήθηκε μόνο του και είδες και ένα σχετικό όνειρο το βράδυ που σε τρόμαξε.Για τον φίλο σου και τις σωματικές του κακώσεις, να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που τις κάνουν οι ίδιοι όταν βρίσκονται κάτω από μιά ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση.
Σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες και πραγματικά σκέφτηκα αυτα που μου είπες.Οντως δεν ξέρω αν ο φίλος μου είχε καμία τέεοια ψύχωση σαν αυτη που ανέφαρες(και δεν μπορω να μαθω αφου πλεον εχω χάσει κάθε επαφή) αλλα το περίεργο είναι οτι ζήσαμε ακριβώς το ίδιο το βράδυ με την μόνη διαφορά οτι εγω δεν ξύπνησα με μελανιές.
Τωρα δεν ξέρω αν σου φαίνεται λογικό το χέρι σου να κουνίεται μόνο του και να καταγράφει τις σκέψεις μιας παρουσιάς που δεν βλέπεις κ δεν ακούς,έμενα πάντως οχι. και δεν είναι τόσο η πράξη αλλα το συναίσθημα..τα δαχτυλά μου είχαν παγώσει τόσο που δεν μπορούσα να τα λιγήσω και ένιωθα ψυχολογικά αδύναμη. και αυτά απο την στιγμή που ακούμπισα το witchboard
δεν είναι φως!
Όσοι σατανάδες κρύβονταν στα αγάλματα των Ελλήνων (που έσπαζαν ως τέτοια κάποιοι άλλοι…), όσα δαιμόνια είχανε καταλάβει και εισχωρήσει στους κακομοίρηδες της ιεράς εξέτασης του μεσαίωνα (από τους γνωστούς δικαστές..), άλλοι τόσοι Άγιοι και Άγγελοι του Κυρίου έσωσαν την Αγία Σοφιά και έριξαν την περίφημη ρομφαία επάνω στους άπιστους Τούρκους.
Οι αυταπάτες, είτε καλές είτε άσχημες και αναγκαίες, είναι δυστυχώς ένα στοιχείο της ζωής μας, και ως τέτοιο οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε.
Το κακό πνεύμα, ο Διάβολος, ο πανούργος Σατανάς, είναι συνάμα βασικό συστατικό των ιδεολογιών που στηρίζονται στο φόβο. Διότι, δίχως ετούτα τα ματζούνια δεν μπορούνε να στηθούνε οι τσουλήθρες σωτηρίας που απλόχερα μοιράζουνε.
Έτσι, βλέπουμε τον Κύριο να….έρχεται σε αναμέτρηση και πάλη με τον φίλτατο Σατανά (!), και φυσικά να…..βγαίνει κερδισμένος! (Αλήθεια, υπήρχε και άλλο ενδεχόμενο?)
Η ιστορία έχει ως εξής.
Όρος «Σαραντάρι»-
Μετά την βάπτιση του Ιησού Χριστού, το Άγιο Πνεύμα έκβαλεν αυτόν είς έρημον για σαράντα ημέρες, ώστε ο Ιησούς να αντιμετωπίσει τον διάβολο (πειρασθήναι υπο του διαβόλου). Εκεί λοιπόν αφού νήστεψε και προετοιμάσθηκε για την συνάντηση αυτή, τότε του ενεμφανίσθη ο……..άρχοντας του σκότους (αν αυτόν ψάχνετε..
).
Γιατί το Άγιο Πνεύμα τον παρέδωσε όμως για δοκιμασία στον διάβολο?
Δηλαδή, για να καταλάβουμε αλλά και να βοηθήσουμε τον συγγραφέα του topic, το Άγιο Πνεύμα που είναι το ένα πρόσωπο εκ των τριών της Αγίας Τριάδος, παρέδωσε τον εαυτό του για δοκιμασία?
Γιατί? Δεν γνώριζε πως ο Ιησούς Χριστός ήταν μια από της υποστάσεις Του? Δηλαδή……το ένα και αυτό?
Τι νόημα έχει η αναμέτρηση αυτή?
Και πως του ενεμφανίσθη ο διάβολος? Τυχαία περνούσε από εκεί, ή τον κάλεσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός?
Με ποιο τρόπο τον κάλεσε?
Παράξενα πράγματα……![]()
Πως εξηγείται τελικά το γεγονός πως ο διάβολος αφού τον αναγνώρισε (!), προσπάθησε ακόμα και να Τον δωροδοκήσει, αυτόν τον ίδιο τον Θεό?
(σημείωση: μην ξεχνάμε ότι ο Θεός…δημιούργησε τον διάβολο!)
Τελικά τι νόημα έχει να δοκιμάζεται ο ίδιος ο Θεός από το πονηρό του δημιούργημα?
Για να μην κατηγορηθώ ότι και πάλι αρπάζω την ευκαιρία να κατηγορήσω τον χριστιανισμό, απλά θα πω ότι δεν γνωρίζω τις υπόλοιπες κοσμοθεάσεις τόσο καλά, οπότε δίνω ένα παρόμοιο χειροπιαστό παράδειγμα.
Επίσης, έχει ακουστεί πως η δοκιμασία αυτή υπάρχει μέσα σε ανατολικές θρησκείες και μαγείες. Αλλά αυτή είναι μια δοκιμασία για μάγους και……..όχι για Θεούς!
Ο δοκιμαζόμενος μάγος, αφού προετοιμασθεί κατάλληλα, συναντάτε με το ακάθαρτο πνεύμα σε κάποιο έρημο μέρος, και αφού το νικήσει, τότε το πνεύμα τον υπηρετεί!!
Αυτά.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
****Λοιπόν τι λές; ύστερα από αυτή σου την εμπειρία, είναι μήπως καιρός να αναθεωρήσεις τω πιστεύω σου σχετικά με την ύπαρξη Θεού και διαβόλου;;;
Σε ευχαριστώ που μου απάντησες..
Ισως θα ήταν μια κάλη ευκαιρία όντως αλλα προτίμω τα πιστεύω μου όπως είναι τώρα. Πιστευώ στα πνεύματα πιστεύω στην μετενσάρκωση αλλα αρνούμε να πιστεψω οτι ύπαρχει θεός. άν ύπηρχε δεν θα μας έκρινε δεν είναι δικαιοσύνη ούτε κάλη πράξη να διαλλέγεις όποιον σου κάνει και τους άλλους να τους "γράφεις". επίσης πιστεύω πως το πνευμα μας έχει την απόλυτη ελευθερία. και όχι την ελευθερία του στυλ <<αν αποφασίσεις να μείνεις μάζι μου θα πέρασεις καλά αν όχι θα είσαι καταραμένος>> αυτο εγω το λέω καταπίεση.
δεν λεω βεβαια οτι δεν μπορεί ποτε να αναθεωρήσω..ποτέ κανείς δεν ξέρει..
Λυπάμαι αν αυτα που είπα προσβαλάν καποιούς δεν έχω τέτοιους σκοπους..
να 'σται καλα και να γελάτε
δεν είναι φως!
Λέω, πάλι καλά, για φαντάσου
To Hollywood Έχει Κάψει!