ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που βαδίζει ο κόσμος; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που βαδίζει ο κόσμος; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ilias199062 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
03/01/2023, 11:24:46
Εχω στο φιλικό κύκλο μου ένα-δυο "ειδικούς", ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Αυτοί παραδέχονται ανοικτά και από τις μελέτες που διαβάζουν και από αυτά που βλέπουν σαν επαγγελματίες ότι "ο Έλληνας έχει τρελαθεί". Τα δε περιστατικά βίας έχουν εκτοξευτεί. Από απλή παραβατικότητα, έως οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχει επίσης και μια εξήγηση που δίνουν, ότι πολύς κόσμος έχει σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του (κυριολεκτικά), είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής ή επίσκεψης ειδικών ή από ιδεολογία (που διαμορφώθηκε από αυτά που διαβάζουν στο νετ).

ilias1990Μέλος
03/01/2023, 12:08:02
quote:

Heretic στην Κυψέλη γινόντουσαν χειρότερα. Έχουν λουσει με βενζίνη μαθητή λόγω εθνικότητας και του βάλανε φωτιά, βγαίνανε για κυνήγι με αεροβόλα και κυνηγούσαν αλλοδαπούς, βάζανε ανήλικα να αυτωνονται με παππούδες γιατί χρωστουσαν λεφτά για ναρκωτικά... Δημοτικό και γυμνάσιο ήμουν.
Κοίτα, το ίδιο λέμε. Ο κόσμος έχει ξεφύγει. Εγώ λέω ότι η ποσότητα της βίας δεν άλλαξε αλλά η "ποιοτητα", εσύ ότι έχουμε ξεφύγει και ζούμε ακραία φαινόμενα. Όπως και να χει, το πράμα είναι απάνθρωπο τελείως πλέον. Το βλέπουμε από διαφορετική οπτική, αλλά είναι το ίδιο. Είναι και τα βιώματα που έχουμε και το βλέπουμε διαφορετικά.
Το φαινόμενο δεν αλλάζει. Πάμε κατά διαόλου.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

Ιταλέ, να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρουν τα στατιστικά στοιχεία ούτε αν τα βίαια φαινόμενα προβάλλονται περισσότερο ούτε αν έχουμε «εκπολιτιστεί» και παρόμοια φαινόμενα μας φαίνονται τρομερά σε σχέση με παλαιότερες γενιές, που δεν θα τους έκαναν τόση εντύπωση. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η καθημερινότητά μου. Και αυτή η καθημερινότητα είναι γεμάτη με ανθρώπους έτοιμους να αρπαχτούν για ψύλλου πήδημα και σε κάθε ευκαιρία. Με ενδιαφέρει, επίσης, η διαφορά που παρατηρώ όταν απλώς περπατάω σε έναν δρόμο (από Θεσσαλονίκη είμαι) σε σχέση, ας πούμε, με πριν από δέκα χρόνια. Πλέον δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα και ξεγνοιασιά, είσαι σε μόνιμη επιφυλακή για το τι μπορεί να συμβεί.

quote:

Εχω στο φιλικό κύκλο μου ένα-δυο "ειδικούς", ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Αυτοί παραδέχονται ανοικτά και από τις μελέτες που διαβάζουν και από αυτά που βλέπουν σαν επαγγελματίες ότι "ο Έλληνας έχει τρελαθεί". Τα δε περιστατικά βίας έχουν εκτοξευτεί. Από απλή παραβατικότητα, έως οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχει επίσης και μια εξήγηση που δίνουν, ότι πολύς κόσμος έχει σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του (κυριολεκτικά), είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής ή επίσκεψης ειδικών ή από ιδεολογία (που διαμορφώθηκε από αυτά που διαβάζουν στο νετ).

Επειδή έχω εργαστεί σε πλαίσια με ΑΜΕΑ (ενηλίκων και ανηλίκων) μπορώ να πω ότι, στις περιπτώσεις ανηλίκων και ατόμων που έχουν το ακαταλόγιστο, πολλοί γονείς ή έχοντες την φροντίδα του ατόμου δεν θέλουν να ακολουθήσουν την αγωγή που τους γράφουν. Επίσης, τα ίδια τα ΑΜΕΑ δεν θέλουν ή ξεχνούν να παίρνουν τα χάπια τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάνε βίαια πρώτον, σε άτομα της οικογένειάς τους και δεύτερον στις δομές/σχολεία που πηγαίνουν. Και εδώ να σημειώσω ότι άτομα με σχιζοφρένεια ή βαριά κατάθλιψη επίσης θεωρούνται ΑΜΕΑ, κάτι που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει.
Βέβαια, έχει επισημανθεί πολλές φορές η τάση των ψυχιάτρων να συνταγογραφούν αβέρτα και να μην ενδιαφέρονται (έστω συνδυαστικά) για δουλειά με τον ασθενή/εξυπηρετούμενο. Δυστυχώς, οι ψυχικές παθήσεις δεν γιατρεύονται όπως οι σωματικές και το να τις αντιμετωπίζεις (μόνο) με φάρμακα, μόνο σε καταστολή μπορείς να περιμένεις. Χρησιμότατη για την λειτουργικότητα των ανθρώπων (κι αυτό συζητήσιμο, κάποιοι γίνονται απλώς ακίνδυνα «φυτά»), όχι όμως για τη θεραπεία τους. Αλλά δεν το συνεχίζω, γιατί μπορεί να βρει ευκαιρία κάποιος παλιός γνωστός να μας συνεχίσει το αντιψυχιατρικό/αντιψυχολογικό «μανιφέστο» του

Edited by - ilias1990 on 03/01/2023 12:37:41

PeronosporosΜέλος
05/01/2023, 07:21:54
quote:

Καλησπέρα Ιταλέ, καλή χρονιά και σε εσένα. Καλή χρονιά στον Heretic, επίσης και στον Περονόσπορο.

Καλή Χρονιά!

quote:
Εδώ θίγεις ένα θέμα που με απασχολεί χρόνια. Όχι η πορεία του esoterica, αλλά η στάση του κόσμου απέναντι σε ζητήματα εσωτερικά, υπερφυσικά φαινόμενα και μεταφυσικά ζητήματα. Παρατηρώ (όπως και όλοι, πιστεύω) ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις και ο σύγχρονος τρόπος ζωής -παρότι μας προσφέρουν ανέσεις και ποιότητα ζωής που ο μέσος άνθρωπος μόλις εκατό χρόνια πριν ούτε που θα φανταζόταν- έφεραν την απομάγευση του κόσμου. Η συντριπτική πλειοψηφία στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί, στην χειρότερη είναι έτοιμη να σε αποκαλέσει τρελό αν πας να πιάσεις συζήτηση για τέτοια ζητήματα.
Για να το πάω και Χριστιανικά (μιας και ξέρω ότι είσαι Χριστιανός) ο τύπος του σύγχρονου ανθρώπου (απέναντι σ' αυτά τα ζητήματα) είναι αυτός του άπιστου Θωμά. Και δεν το εννοώ με βάση τη λογική του ιερατείου που θέλει χάπατα να κατεβάζουν αμάσητα τα πάντα, το λέω με τη εσωτερική του έννοια. Ο μέσος άνθρωπος του σήμερα ξέχασε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς ούτε να τα εξηγήσεις ούτε να τα αποδείξεις με τη λογική. Μπορείς μόνο να τα βιώσεις. Όμως ο κόσμος των φαινομένων είναι σαγηνευτικός, απλός και εύκολος, οπότε μας κερδίζει.

Η χειραγώγηση της πίστης είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος αγκίστρωσης στην εξουσία μαζί με το μονοπώλιο της αλήθειας.
Από την άλλη η κοινωνία μας δέχεται το εφήμερο αλλά απτό ως αληθινό και τέρμα. Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τον άλλο για την ορθότητα της θέσης σου αν δεν μπορείς να του παρέχεις αποδείξεις.

quote:
Θεωρώ ότι υπάρχει και έξαρση της βίας (που λέει ο Heretic) και διαφοροποίηση της φύσης της (που λες εσύ κι έγραψα και παραπάνω). Δες λόγου χάρη τι συμβαίνει σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης.
Ένας από τους παράγοντες (που δεν ανέφερα στα προηγούμενα μηνύματά μου) είναι και το μεταναστευτικό. Η πολυπολιτισμικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί με τέτοιους τρόπους και θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να υπάρξει αρμονία. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες, εξίσου σημαντικοί.

Δεν μπορεί να υπάρξει πολυπολιτισμικότητα. Ο κάθε πολιτισμός έχει ΜΙΑ μόνο έκφανση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σχετικά πρόσφατα ο Σόιμπλε μιλούσε για ενσωμάτωση των μεταναστών στην Γερμανική κοινωνία και για την ζημιά που είχε προκαλέσει ένα γεγονός βίας.
Η λέξη κλειδί είναι "ενσωμάτωση". Καμία κοινωνία δεν δέχεται μετανάστες με την προοπτική να διατηρήσουν τις συνήθειες τους και να μην ενσωματωθούν.
quote:

Να ήταν μόνο τα μουσικά ακούσματα το θέμα μας, καλά θα ήμασταν. Αν και σίγουρα τα γούστα σου, δείχνουν πράγματα για σένα. Εγώ όμως στέκομαι στην παιδεία, στην ανατροφή, στο αξιακό σύστημα και στις αρχές που αναφέρεις κι εσύ και θέλω να σας μεταφέρω ένα παλιό σκηνικό που μου είχε κάνει εντύπωση και μου έδειξε πολλά για τον τρόπο σκέψης του Έλληνα:

Τα ακούσματα τα έφερα ως παράδειγμα γιατί η κόρη μου, που μπαίνει στην εφηβεία, όταν γύρισα την τηλεόραση στην συγκεκριμένη εκπομπή λίγο πολύ μου είπε "τί βλακεία είναι αυτή;". Είναι θέμα αξιών. Δεν εκτιμά κανένας κάτι ποιοτικό και όμορφο άσχετα αν είναι ελαφρώς ξένο προς την ελληνική κουλτούρα. Στο κάτω κάτω της γραφής, ούτε η ποπ ούτε η χιπ χοπ είναι ακούσματα που είναι πολιτισμικά κοντά στα δικά μας, ούτε η Ροκ ούτε η Μέταλ.

quote:
Πριν χρόνια, σε μια δουλειά μου, είχε έρθει μια νέα συνάδερφος. Είχαμε καλή επικοινωνία και σε μια φάση της λέω για έναν άλλον συνάδερφο ότι πρόκειται να παντρευτεί και μένει κόκκαλο. Μου λέει: «Να πατρευτεί; Γκέι δεν είναι;» Της απάντησα ότι δεν ήταν γκέι ο άνθρωπος και τη ρώτησα γιατί το πίστευε αυτό και μου είπε κάτι του τύπου: «Να, γιατί είναι σοβαρός, τυπικός και ευγενικός...» Εγώ έμεινα μ...κας, γιατί, ουσιαστικά, η τύπισσα θεωρούσε ότι η κανονικότητα των αντρών (δηλαδή οι στρέιτ) είναι αγενείς, ασόβαροι και ό,τι να'ναι... Και για να έχει αυτή τη γνώμη την αποκόμισε βάσει των αντρών που γνώρισε.
Για εσάς το παραπάνω μπορεί να μην λέει πολλά, για εμένα όμως ναι. Και είναι ένα από τα πολλά καθημερινά, μικρά σκηνικά που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι τη στάση και την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.

Αυτό που επισημαίνεις είναι η αλλαγή των Ελληνίδων. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτές καθοδηγούν την εξέλιξη της κοινωνίας με την επιλογή συντρόφων. Η συνάδελφος σου είναι μέρος του προβλήματος και προωθεί συγκεκριμένες συμπεριφορές από πρότυπα που έχει δεί και έχει ακούσει. Έχει σχέση με το αξιακό σύστημα που σου είπα παραπάνω. Για την χαζογκόμενα αυτή, η ευγένεια δεν είναι αξία.

PeronosporosΜέλος
05/01/2023, 07:55:05
quote:

Είναι το τι θες να καλλιεργήσεις. Ο εσωτερισμός, η φιλοσοφία καταπιάνονται με τη βελτίωση του εαυτού, σωστά ή λάθος πολλές φορές, καθώς και με την αναζήτηση της ΦΥΣΗΣ των πραγμάτων. Όχι με την εικόνα τους. Ζούμε την εποχή της εικόνας.

Να προσθέσω ότι ο εσωτερισμός αντιβαίνει στον υλισμό. Ο τελευταίος είναι η κυρίαρχη τάση της εποχής.

quote:
Εδώ θα πάρω το μέρος του Περονόσπορου. Η βία αυτή τη στιγμή προβάλλεται, δεν είναι περισσότερη. Πάντα υπήρχε, είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Οι αξίες έχουν αλλάξει, και το που αυτή εκτονώνεται.
Πριν δυο τρεις δεκαετίες, νιος ήμουνα, Βδομάδα παρά βδομάδα παίζαμε φάπες Κυψέλη-Πατήσια, Τα Γκράβα μας ερχόντουσαν με νεράτζια με ξυραφάκια, τα οποία Γκράβα είχαν την ΤΕΣ με όπλα, ναρκωτικά, ξύλο με αστυνομικούς, στη δε Φωκίωνος από τη δεξιά μεριά αν περνούσες η "φέρμα" ήταν κάτι το δεδομένο, εκτός και είχες γνωστούς ή ήξερες τα "παλληκάρια". Χρυσαυγίτες ξύλο με Πακιστανούς, λούζανε και κόσμο με βενζίνη, παραλιακή μηχανόβιοι με αλυσίδες μηχανής σε στέλνανε νοσοκομείο, η Ομόνοια γκέτο, ηρωίνη, μπορεί και να σου καρφώνανε και καμία. Περιστέρι κλεμμένα μηχανάκια και ντου σε μαγαζιά.
Χιπχοπ και σπασμένες τζαμαρίες, τα χω δει όλα Ηλία. Ήμουν καλό παιδί, με κακό περίγυρο. Δεν ήμουν της εκκλησίας... απλά δεν συμμετείχα στο πανηγύρι συνήθως.
Τι άλλαξε;
Πλέον στο σχολείο το bullying δεν είναι πειράγματα, και λεκτική βια. Είναι σωματική σε μικρότερη έκταση του φαινομένου, με με γαλύτερη όμως ένταση.
Πλέον δεν είναι μαγκιά να τα βάζεις με τρείς μόνος σου, αλλά να χεις όπλο και να κάνεις τον νταή, με άλλους 10 σε έναν.
Τότε, αυτούς που βγάζανε μαχαίρι τους δείχνανε και δεν ήταν για θαυμασμό. Τώρα είναι νόρμα.
Και βιαστές υπήρχανε. Και παιδέρες.
Κάποτε ήταν μόδα η μουσική, το γήπεδο,τα μηχανάκια.
Τώρα τα αμάξια, τα λεφτά, τα γκομενάκια γλάστρες.
Η μουσική είναι καθρέφτης μας, άκου FFC, Active Member, και μετά Snik και Τους.
Ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο να το πάμε, οι Φαβέλες του 90-00 δεν ήταν καλύτερες από σήμερα στη Βραζιλία. Είχα φίλη που δεν την ξανάκουσα, είχα φίλο που έμενε εκεί και τρέχανε μέρα παρά μέρα.
Η Αμερική, δεν άλλαξε ποτέ, στη Γαλλία Μαροκινοί Αλγερινοί πάντα ζούσαν ζωή υποκόσμου.
Δεν πιάνω καν εποχές παππούδων να μιλήσω για βία, θα μας πάρουν με τις πέτρες.
Τι άλλαξε;
Οι αξίες. Οι ιδεολογίες πλέον, είναι ασήμαντες. Οι λόγοι να θαυμάσεις κάποιον, είναι παραμορφωμένοι.

και εγώ αυτό πιστεύω μέσες άκρες. Αν το δούμε από χριστιανική άποψη, θεωρητικά έχουμε πολλούς θαυμαστές του Παΐσιου αλλά κανένας δεν θέλει να γίνει μοναχός να ακολουθήσει τα βήματά του. Τα ίδια ισχύουν και σε άλλες πνευματικές κουλτούρες. Τα θαύματα είναι η προτεραιότητα, όχι η διαδρομή και η προσπάθεια.

quote:
Για παράδειγμα:

quote:
Πριν χρόνια, σε μια δουλειά μου, είχε έρθει μια νέα συνάδερφος. Είχαμε καλή επικοινωνία και σε μια φάση της λέω για έναν άλλον συνάδερφο ότι πρόκειται να παντρευτεί και μένει κόκκαλο. Μου λέει: «Να πατρευτεί; Γκέι δεν είναι;» Της απάντησα ότι δεν ήταν γκέι ο άνθρωπος και τη ρώτησα γιατί το πίστευε αυτό και μου είπε κάτι του τύπου: «Να, γιατί είναι σοβαρός, τυπικός και ευγενικός...»

Γιατί δεν είναι πέφτουλας. Γιατί μπορεί να μην την κοίταξε, και να χαλάστηκε. Το πρότυπο του άνδρα δεν είναι ο βαρύς που δεν μιλάει πολύ, είναι αυτός που σφυρίζει και φεύγει. Είναι προσόν αυτό μη το γελάς. Το να είσαι καλός χαρακτήρας, είναι μειονέκτημα.

Αν και συμφωνώ, η ιστορία έχει δείξει ότι οι εποχές που είχαν αδύναμους άνδρες οδηγούσαν νομοτελειακά σε καταστροφές. Οι γυναίκες όσο και αν προωθούνται ως το δυνατό φύλο που μπορεί να κάνει τα πάντα, σταδιακά θα ξεφτίσουν και θα μείνουμε με επείγοντα κοινωνικά και στρατιωτικά θέματα για τα οποία δεν θα υπάρχει κανένα φύλο, ισχυρό ώστε να μας ξελασπώσει.

quote:
Να το πάω και εσωτερικά το θέμα, μπήκαμε στην εποχή του Υδροχόου. Αλλάξαμε Ενιαυτό. Θα συρθεί η εποχή του Ιχθύ μέχρι την πλήρη παρακμή, για να ρθει ο Υδροχόος να βασιλέψει στην εποχή του και να "αναστήσει" το ανθρώπινο γένος, και πάμε πάλι από την αρχή. Δεν σου λέω ότι το πιστεύω αυτό, σου λέω ότι εσωτερικά αυτή η επανάληψη σε εποχές που ο κόσμος ασχολούνταν, ήταν θέμα συζήτησης.

Συνωμοσιολογικά επίσης, ο άνθρωπος είναι θηλαστικό που μιμείται. Πλέον την εποχή της πληροφορίας που φτάνει παντού, η μίμηση μπορεί να πάρει τεράστια κλίμακα, και ο κόσμος να έχει όλος ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Αν πας σε χώρες πιο αποξενωμένες, και σε χωριά στο πουθενά, θα δεις ότι όλο αυτό δεν τους έχει αγγίξει και ιδιαίτερα. Ζούνε σταθερά στην εποχή τους. Αυτό το παραπάνω τώρα, δεν το ανακάλυψα εγώ. Το γνωρίζουν σίγουρα και κάποιοι που έχουν τη δύναμη να "πλάσουν" την κοινωνία στα μέτρα τους. Και πάλι δεν υιοθετώ την άποψη ότι είμαστε μαριονέτες. Το αναφέρω για τη δύναμη που έχει η γνώση αυτή, του μιμητισμού του ανθρώπου. Αυτό που σίγουρα υιοθετώ, είναι το ότι γίνεται αγώνας ο άνθρωπος να μην έχει κρίση και ΔΙΚΗ του άποψη. Βαλλόμαστε από παντού. Σχολεία, ΜΜΕ, στα πάντα. Ο ναιναίκος, είναι πιο καλός καταναλωτής και εργαλείο.

Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι η μετεμψύχωση υπάρχει και ότι οι ψυχές των έμβιων όντων είναι πεπερασμένες. Αυτή την στιγμή πάνω στην Γή υπάρχουν 8 δις άνθρωποι ενώ την εποχή που γεννηθήκαμε οι παλιότεροι ήταν 2 δίς. Αυτά τα 6 δις επιπλέον από ποιά πηγή μετενσαρκώθηκαν;

PeronosporosΜέλος
05/01/2023, 08:06:28
quote:

Μετά από 12 χρόνια οικονομικής καταστροφής και 2 χρόνια εγκλεισμών, δεν χρειάζονται ειδικοί για να συμπεράνουν ότι ο κόσμος θα έχει πρόβλημα.
Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι η κουλτούρα snowflake= ο καθένας είναι μοναδικός και αξιόλογος για αυτό που είναι, δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα. Όταν η ατομικότητα είναι αξία σε μια κοινωνία, η έννοια της κοινωνίας πάει περίπατο...

ilias1990Μέλος
05/01/2023, 12:24:55
quote:

Η χειραγώγηση της πίστης είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος αγκίστρωσης στην εξουσία μαζί με το μονοπώλιο της αλήθειας.
Από την άλλη η κοινωνία μας δέχεται το εφήμερο αλλά απτό ως αληθινό και τέρμα. Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τον άλλο για την ορθότητα της θέσης σου αν δεν μπορείς να του παρέχεις αποδείξεις.

Συμφωνώ 100% με την τελευταία πρόταση και αυτή είναι η απομάγευση που ανέφερα παραπάνω. Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον έχουν γίνει υλιστές και στην κοινωνία μας δυστυχώς έχει κυριαρχήσει ο θετικισμός. Βέβαια, τα υπερφυσικά φαινόμενα, ο μυστικισμός και ο αποκρυφισμός είναι φύσει υπερβατικά - δεν γίνεται να εξηγηθούν βάσει λογικής από τη φύση τους, δηλαδή.
Ψιλά γράμματα όλα αυτά, οι περισσότεροι είναι «τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θ' αρπάξει ο κ@λος μας...» έρχονται, ζούνε μια ζωή εκεί 70-80 χρόνια, καταδικάζοντας, ενδεχομένως, τον ίδιο τους τον εαυτό, χωρίς να το γνωρίζουν (δεν μιλάω βέβαια για χαζές τιμωρίες των θρησκειών εδώ).
Για μια ενσάρκωση, μια περασιά, μια βόλτα μια... πες το όπως θες και πιστεύεις τέλος πάντων, διαλύουν κάθε πιθανότητα να δημιουργηθεί κάτι ανώτερο μέσα τους. Μόνο να σκεφτόταν για μια στιγμή τους δισεκατομμύρια των ανθρώπων που πέρασαν πριν και τα αντίστοιχα που θα έρθουν μετά από αυτούς, θα είχαν άλλη οπτική.

05/01/2023, 21:42:59
https://crimereport.gr/katagrafoyn-meiosi-tis-egklimatikotitas-kata-25/

Αυτά τα στατιστικά (που επιβεβαιώνουν τα περι μείωσης της εγκληματικότητας) θεωρείτε πως είναι πραγματικά, χαλκευμένα ή παραπλανητικά; Για τα παράδειγμα, μπορεί να εχει μειωθεί η καταγραφή (απο την αστυνομία) των περιστατικών, απλά για να παρουσιαστεί μια ψευδής εικόνα.

Επίσης, οταν μιλάμε για βία, μιλαμε και για την απλή παραβατικότητα, απειλές και τρομοκράτηση αδυνάτων (γυναικών, ηλικιωμένων), που στις καταγγελίες των οποίων η αστυνομία δεν προσέρχεται, κι αν προσέρχεται, δεν καταγράφει. Τέτοια περιστατικά ειναι η χαρά του νεοέλληνα, αφου συνήθως οι περισσότεροι επιδίδονται σε αυτά (εκεί που τους παίρνει φυσικά)

05/01/2023, 22:13:09
quote:
Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι η μετεμψύχωση υπάρχει και ότι οι ψυχές των έμβιων όντων είναι πεπερασμένες. Αυτή την στιγμή πάνω στην Γή υπάρχουν 8 δις άνθρωποι ενώ την εποχή που γεννηθήκαμε οι παλιότεροι ήταν 2 δίς. Αυτά τα 6 δις επιπλέον από ποιά πηγή μετενσαρκώθηκαν;

Σου έχω απάντηση, αλλά δεν την υποστηρίζω. Η δική μου θέση είναι ότι σίγουρα είμαστε έμψυχα όντα, αλλά το από που ερχόμαστε και που πάμε, δεν έχω ιδέα. Έχω κάποιες ιδέες βασικά, αλλά είναι αυτό που λέει η λέξη, και είναι εκτός θέματος.

Πάντως, αν υποστήριζα την μετενσάρκωση, θα σου έλεγα ότι είναι πολύ εύκολο να βρεις το από που ήρθανε τα 6 επιπλέον δις: Από εκεί που ήρθανε και τα δυο πρώτα. Δεν είναι αναγκαίο να προυπήρχε κάτι, για να ανακυκλώνεται μετά.
Για να μην το χοντρύνω, και σου πω ότι εκτός του ορατού κόσμου δεν έχουμε ιδέα για το πόσο μεγάλος θα είναι ένας, ας πούμε, 7διάστατος κόσμος. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αντιληφθούμε.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

ilias1990Μέλος
15/01/2023, 09:05:47
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/patra-ksylo-se-kathigiti-kapnogona-kai-lipothymies-mathites-tou-epal-se-nosokomeio/3681133/

Ό,τι παιδεία πάρουν, αυτή θα δείξουν κιόλας τα παιδιά...

15/01/2023, 12:34:12
Εχω κάτι καλύτερο:

Παραιτήθηκε λόγω της «ζούγκλας» που έζησε σε ΕΠΑΛ

Το περιστατικό είναι αληθινό και επιβεβαιωμένο

PeronosporosΜέλος
16/01/2023, 08:59:41
quote:

quote:

Συμφωνώ 100% με την τελευταία πρόταση και αυτή είναι η απομάγευση που ανέφερα παραπάνω. Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον έχουν γίνει υλιστές και στην κοινωνία μας δυστυχώς έχει κυριαρχήσει ο θετικισμός. Βέβαια, τα υπερφυσικά φαινόμενα, ο μυστικισμός και ο αποκρυφισμός είναι φύσει υπερβατικά - δεν γίνεται να εξηγηθούν βάσει λογικής από τη φύση τους, δηλαδή.
Ψιλά γράμματα όλα αυτά, οι περισσότεροι είναι «τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θ' αρπάξει ο κ@λος μας...» έρχονται, ζούνε μια ζωή εκεί 70-80 χρόνια, καταδικάζοντας, ενδεχομένως, τον ίδιο τους τον εαυτό, χωρίς να το γνωρίζουν (δεν μιλάω βέβαια για χαζές τιμωρίες των θρησκειών εδώ).
Για μια ενσάρκωση, μια περασιά, μια βόλτα μια... πες το όπως θες και πιστεύεις τέλος πάντων, διαλύουν κάθε πιθανότητα να δημιουργηθεί κάτι ανώτερο μέσα τους. Μόνο να σκεφτόταν για μια στιγμή τους δισεκατομμύρια των ανθρώπων που πέρασαν πριν και τα αντίστοιχα που θα έρθουν μετά από αυτούς, θα είχαν άλλη οπτική.

Είσαι μικρός και δεν περιμένω να θυμηθείς την ατάκα από τα x-files "I want to believe". Ε λοιπόν ο κόσμος πέρασε στον αντίποδα και δεν θέλει να πιστέψει. Μέρος του προβλήματος αποτελούν και οι χιλιάδες ψευδομυστικιστές όπως πχ ο Γιούρι Γκέλερ που είναι ένας απλός απατεώνας που απροσανατολίζουν τον κόσμο από κοσμικές αλήθειες.

indian28Νέο Μέλος
02/06/2005, 14:03:34
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ.ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ?
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ?
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! ! !

02/06/2005, 14:42:48
Αγαπητή φίλη indian28 δέν με εκπλήσει που αναφέρεις τις δύο συγκεκριμένες εθνικότητες. Όλοι οι Έλληνες πάνω-κάτω τα ίδια λέμε. Συνήθως ο ρατσισμός πηγάζει απο την αντιπάθεια μας προς κάτι το διαφορετικό απο μάς. Άν το διαφορετικό δημιουργήσει κινδύνους ή συμπεριφερθεί άσχημα και παράλογα τότε η αντιπάθεια μετατρέπεται σε μίσος. Οπότε δέν έχεις μίσος προς αυτούς λόγω του ότι ανήκουν σε διφορετικές εθνικότητες με σένα, γιατί τότε θα είχες μίσος και προς τον Πακιστανό, και τον Αιγύπτιο και τον Βραζιλιάνο. Μίσος έχεις σε αυτούς που θεωρείς επικύνδινους στον εαυτό σου και στους άλλους που ανήκουν στην ίδια ευρύτερη οικογένεια με σένα την Ελληνική.
stemixΜέλος
02/06/2005, 15:35:27
Εξαρτάται, πως εννοούμε τον ρατσισμό. Τους Αλβανούς δεν τους ξέραμε και από χθές. Μέχρι το 1991, απλά ξέραμε ότι συνορεύουμε με μία χώρα που την λένε Αλβανία. Προσωπικά δεν είχα καμία ιδέα για το τι είναι, σε τι συνθήκες ζούνε κλπ. Έτσι δεν είχα και καμία γνώμη ή και αντιπάθεια προς αυτούς.
Μέσα σε αυτή την 15ετία όμως, εκτός της αύξησης της εγκληματικότητας, γίναμε μάρτυρες περιστατικών με πρωταγωνιστές κυρίως Αλβανούς, τα οποία ήταν ανύκουστα (βλ. ομηρίες λεωφορίων). Δεν λέω ότι και αυτοί δεν έχουν αδικηθεί από Έλληνες, αλλά πάρα πολλοί από εμάς, ούτε χωράφια έχουμε, ούτε έχουμε κάποια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους, ώστε να τους γνωρίσουμε. Μας μένει λοιπόν η εντύπωση που έχουμε για αυτούς από τα ΜΜΕ κυρίως. Και αυτή είναι αρνητική. Βάλε και την ανησυχία που έχουμε πολλοί για την πληθυσμιακή αύξησή τους στην χώρα μας και την αντίστοιχη δική μας υπογεννητικότητα, δεν θέλει και πολύ.
Όσο για τους Τούρκους, δεν νομίζω ότι είναι ρατσισμός. Από μικροί μεγαλώσαμε μαθαίνοντας να τους μισούμε. Τώρα ξαφνικά μας λένε ότι είναι φίλοι μας (τέτοιους φίλους...).
Ψάξε βρες...
02/06/2005, 21:48:00
ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΟΥ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ.
Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ.
ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

xifomaxosΜέλος
03/06/2005, 07:42:05
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

Deghar AdharkΜέλος
03/06/2005, 09:49:47
quote:
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

συμφωνω απολυτα.

03/06/2005, 12:06:01
Καλά, σοβαρά μιλάτε;
Το εννοείτε αυτό ή κάνετε πλάκα;
quote:
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

ΓΙΑΤΙ;;;;;

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

03/06/2005, 12:11:47
οι αρχαιοι ημων και υμων προγονοι το ελεγαν αυτο.
και μαλλων κατι ξερανε.
αλλα πιστευω πως και αλλοι λαοι εχουν το δικαιωμα να εχουν ξενοφοβια απεναντι σε καποιους. δε συμφωνο με τους λευκους αμερικανους που κανουν τη ζωη δυσκολη στους μαυρους, αλλα υπαρχουν μερικοι λαοι που ειναι μονο για τη χωρα τους...

DAGONΜέλος
03/06/2005, 14:20:48
quote:
ΓΙΑΤΙ;;;;;

Πες μου τι άφησαν οι άλλοι στην ιστορία, κάτι που να μην ξεκίνησε πρώτα από την Ελλάδα, και το συζητάμε...

Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...