- ΙΗΣΟΥΣ: ένα πρότυπο για κάθε άνθρωπο? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Οι 11 μαθητές είναι μύθος αγαπητέ. Όπως και της κάθε θρησκείας
Αγαπητέ αυτό είναι είτε ηθελημένο ψέματα ή πλάνη διότι η αλήθεια είναι ιστορικά καταγεγραμμένη. Αλλά εσύ αν αύριο ο χριστός εμφανισθεί στη γη και κάνει τη δευτέρα παρουσία, θα ανοίξεις τον ηλεκτρ. υπολογιστή σου, θα μπεις στο φόρουμ και θα αμφισβητείς το γεγονός της ιστορικής του ύπαρξης.
Schwabe :
Σαφέστατα και ήταν πολιτική τιμωρία. Λίγη ανάγνωση της ιστορίας θα σου το ξεκαθαρίσει. Άλλο η «βιτρίνα» και άλλο η πραγματική αιτία και ουσία.
Δεν ήταν τιμωρία ήτα δολοφονία άδικη. Αυτού του κατά πολλούς μέγιστου των φιλοσόφων. Αυτού που ακόμη και σήμερα τη φιλοσοφία , οι σύγχρονοι φιλόσοφοι θεωρούν ότι πρώτιστο έργο είναι να γνωρίσουν και να αποδεχθούν ή να απορρίψουν. Αυτού που εκτελέστηκε γιατί εισήγαγε ¨καινά δαιμόνια¨, νέες ιδέες.
Schwabe :
Οι πάντες γνωρίζουνε ότι στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία υπήρχε ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ, πράγμα που είναι πρόδηλο από τις εκατοντάδες κουλτούρες και θεότητες που συν-υπήρχαν στην αυτοκρατορία.
Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία εφάρμοζε αυστηρή αστυνομική εποπτεία πάνω σε όλες τις θρησκείες ρυθμίζοντας ή απαγορεύοντας εκείνες που τις έκρινε εχθρικές. Ο χριστιανισμός κυνηγήθηκε ανελέητα γιατί οι πιστοί του, αρνιόταν να προσκυνήσουν άλλους θεούς και ιδιαίτερα απεχθάνονταν να θεοποιήσουν και προσκυνήσουν τους ειδωλολάτρες αυτοκράτορες. Έχει αυτή η περηφάνια καμιά σχέση με την απίστευτη υποτέλεια -εξευτελισμό των «εθνικών» προγόνων μας, που θεοποίησαν αυτοκράτορες, τους χαρακτήρισαν απελευθερωτές, έχτισαν δε μέχρι και ναό για τη θεά Ρώμη?
Schwabe :
Όμως, ιστορικά τεκμηριωμένες είναι ΟΙ ΑΙΩΝΙΕΣ διώξεις των χριστιανικών καθεστώτων κατά των αλλόθρησκων πλέον, όπως το θεοκρατικό βυζάντιο……
Αγαπητέ δεν ήταν το Βυζάντιο ήταν η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Και η «θεοκρατία» της δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να θανατώνει αδύναμα παιδιά με το ρίξιμο στον καιάδα κάτι το οποίο επιδοκιμάζονταν από πλείστους Αθηναίους φιλόσοφους.
Με εκτίμηση.
σου συστήνω να μην μπαίνεις στο χώρο κραυγάζοντας.
Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό, θα βρεις την πόρτα κλειστή.
Όσον αφορά τις παραινέσεις σχετικά με την πιστότητα στον τίτλο του θέματος, ισχύουν στο ακέραιο και για όλους.
Ουτε εγώ ούτε η Αμαλία ούτε κανείς άλλος δεν έχουμε λόγο να μεροληπτούμε υπέρ του ενός ή του άλλου μέλους.
Πόσο μάλλον δε υπέρ της μίας ή της άλλης θρησκείας. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά άλλωστε, εάν θέλουμε να λεγόμαστε πραγματικοί αναζητητές. Φιλοσοφώ εξάλλου σημαίνει δοκιμάζω να είμαι ελεύθερος στο πεδίο της σκέψης.
Πίστεψε με η Αμαλία αντέδρασε πιο ήπια από εμένα.
Εγώ πρότεινα κλείδωμα διότι πραγματικά πιστεύω πως το θέμα δεν έχει τίποτα να προφέρει.
Όχι διότι ο Σβάμπε, γράφει αναλήθειες, (έχω εκφράσει εξάλλου πολλάκις τον θαυμασμό μου για τις γνώσεις του – σου φίλε Σβάμπε, - ) αλλά διότι ο «εσωτερικός» χαρακτήρας - επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την έκφραση - της αναζήτησης, δεν δικαιολογεί μια τέτοια προσέγγιση θεολογικών ζητημάτων.
Προσωπικά θεωρώ πως ένα τέτοιο θέμα θα μπορούσε να έχει ουσιώδεις και θετικές προοπτικές, εάν για παράδειγμα θα εστιαζόταν στο τι πρόσφερε ο εκάστοτε ιδρυτής μίας θρησκείας, είτε αυτός λέγεται Ορφέας είτε Βούδας είτε Χριστός.
Τι και εάν υπήρξαν ή δεν υπήρξαν.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η διδασκαλία που προέκυψε μετά από αυτούς δημιουργήθηκαν ατραποί αυτο - εξέλιξης , ατραποί που οδήγησαν τον άνθρωπο πιο κοντά σε ότι ονομάζουμε Θεό, ή ότι ι πιστεύουμε πως είναι ο Θεός.
Προσωπικά πιστεύω πως η οποιαδήποτε αναζήτηση που την απασχολεί αποκλειστικά και μόνο η ακύρωση της «αντίπαλης» πλευράσ, είναι αν -ώριμη, διότι δεν έχει ως σκοπό την αυτο εξέλιξη αλλά το ξόδεμα της ενέργειας σε γνωσιολογικές προσεγγίσεις που είναι σημαντικά υπάρχουν αλλά δεν θα πρέπει να μας δεσμεύουν στα επόμενα πνευματικότερα σταδία που οφείλει να ανέλθει ο άνθρωπος.
Με αυτά που γράφω δεν έχω πρόθεση να κατακρίνω κανέναν, ευελπιστώ μόνο οι χαρακτηρισμοί να εκλείψουν και να διατηρήσουν αμφότερα τα μέλη την ψυχραιμία τους.
Ειλικρινά παρακαλώ να παρέμβει μόνο όποιος νομίζει πως έχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει στην τροπή του θέματος.
Μην πυροβολείται τον πιανίστα εάν ο τραγουδιστής είναι παράφωνος, ή δεν είναι της κλασσικής…
- Σας παρακαλώ, μην κάνετε ερωτήσεις που αφορούν τον Θεό, την ψυχή, το θάνατο, την αλήθεια…
Όταν τον ρωτούσανε "Γιατί;, εκείνος απαντούσε:
- Γιατί αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν απαντήσεις. Δεν είναι το θέμα, πως δεν γνωρίζω τις απαντήσεις.
Πρώτον, δεν υπάρχει δυνατότητα να εκφράζεις με λόγια την ορθή απάντηση.
Δεύτερον, η κατανόηση αυτών των εννοιών δεν σε κάνει άγιο, ούτε οδηγεί στη φώτιση.
Τρίτον, αυτές οι ερωτήσεις γεννάνε θρησκείες οι οποίες εμποδίζουν να αφομοιώσεις την Αληθινή πραγματικότητα.
Να ρωτήσετε για την οργή, για την τσιγκουνιά, για την προσκόλληση, για την μεταμόρφωση. !!

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»
quote:
WWalker
σου συστήνω να μην μπαίνεις στο χώρο κραυγάζοντας.
Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό, θα βρεις την πόρτα κλειστή.
Χαίρομαι πολύ Αμαλία. ![]()
Οι απειλές σου δεν μου κάνουν καμία αίσθηση. Χαίρομαι αντιθέτως που βαυκαλίζεσαι πως ένας μηχανικός Η/Υ θα κολλήσει σε "πόρτες" για να πετύχει τον σκοπό του. ![]()
![]()
![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 01/02/2006 23:30:51
quote:
dimitris2:
«Εγραφε για τον χριστό σαν υπάρχον πρόσωπο.»Εάν διαβάσουμε, από σήμερα, σε π.χ. 500 χρόνια τα σχόλια κάποιων αρθρογράφων/θεολόγων για τον Δία και άλλους Θεούς, τότε θα διαβάσουμε για τις διάφορες ανωμαλίες που τους αποδίδονται σε γραπτά, και άλλα «ωραία».
Με αυτή τη λογική, και τότε θα πει κάποιος: «έγραφαν διότι υπήρξανε και όχι διότι ήσαν…φαντασία!».
Δεν το έπιασα καλά τι εννοείς,...
κατά διάφορους συγγραφείς και οι θεοί των αρχαίων ήσαν πραγματικά πρόσωπα -άνθρωποι- που αργότερα τους μυθοποίησαν.
Γιατί να μην πιστεύψω τον ιστορικό αλλά να πιστέψω μόνο τη φαντασία μου?
quote:
Εξάλλου, εάν παρατηρήσεις και τα δικά μου σχόλια, το ίδιο συμβαίνει: αναφέρομαι στον Ιησού λες και υπήρξε.Μα, ΠΩΣ θα μπορούσε να γίνει αλλιώς?
Αυτό επομένως, δεν είναι «απόδειξη» αλλά απλή λογική στην διαδικασία κρίσης και σχολιασμού.
Οχι, εσύ το λες χοντρά και μπάτσα φάτσα ότι ο χριστός δεν υπήρξε.
Αυτή τη στιγμή μιλάς για την ανυπαρξία του και όχι για το τι είπε και τι έκανε.
Οι αρχαίοι συγγραφείς δεν αρνήθηκαν ποτέ την ύπαρξή του όπως κάνεις εσύ σήμερα.
Για μένα ματαιοπονείς γιατί όσο και να θες να στολίσεις το οικοδόμημά σου αυτό θα πέσει γιατί δεν έχει βάσεις. (ιστορικές)
quote:
Όχι διότι ο Σβάμπε, γράφει αναλήθειες, (έχω εκφράσει εξάλλου πολλάκις τον θαυμασμό μου για τις γνώσεις του – σου φίλε Σβάμπε, - ) αλλά διότι ο «εσωτερικός» χαρακτήρας - επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την έκφραση - της αναζήτησης, δεν δικαιολογεί μια τέτοια προσέγγιση θεολογικών ζητημάτων.
Με λιγα λογια εδω μεσα η διαχειριση γραφει τους παντες εκει που δεν πιανει μελανι και ξυπναει μονο οταν ειναι να προστατευσει τον schwabe.Ο εν λογω κυριος δλδ ειναι ελευθερος να καθυβριζει,να προκαλει,να ψευδεται συνειδητα και η διαχειριση κοιμαται.Οταν ο θιγομενος διαμαρτυρηθει η διαχειριστρια η διαγραφει τον θιγομενο η το παιζει "αμεροληπτη" και δικαιη"!
Τα παραδειγματα αμετρητα εδω και αψευδης μαρτυρας η καταντια του εν λογω φορουμ.
Ειναι κριμα που η Αμαλια και Πλωτινος πεφτουν τοσο χαμηλα για να προστατευσουν τον πυρπολητη του φορουμ τους..
Αλλα βεβαια,αφου ο σβαμπε ειναι στο απυροβλητο...
Δλδ νοοτροπια παραγκας:ο σβαμπε να μιλαει και ολοι οι αλλοι να πανε να....
και το αποτελεσμα;το ιδιο το φορουμ πηγε να....
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.
ας συζητήσουμε το θέμα σε ήρεμη βάση, όπως επιθυμείς.
quote:
Αγαπητέ περιπατητή, μην χάνεις την ψυχραιμία σου και αναλαμβάνεις ρόλο κατηγορητή περί μεροληψίας.
Ουτε εγώ ούτε η Αμαλία ούτε κανείς άλλος δεν έχουμε λόγο να μεροληπτούμε υπέρ του ενός ή του άλλου μέλους.
Δέχομαι λοιπόν πως η Αμαλία δεν έχει λόγο να μεροληπτεί.
Σε ρωτώ:
Ποιος ο λόγος να αναφέρει πως έχω μηδαμινή συνεισφορά σε ένα θέμα στο οποίο έχω δηλώσει από την αρχή πως δεν με ενδιαφέρει να συνεισφέρω γιατί το θεωρώ ανούσιο;
quote:
Εγώ πρότεινα κλείδωμα διότι πραγματικά πιστεύω πως το θέμα δεν έχει τίποτα να προφέρει.
Το κλείδωμα το έχω προτείνει εγώ πρώτος, στο ανάλογο θέμα, ζητώντας το κλείδωμα όλων των αντιστοίχων threads. Αγνοήθηκα, προφανώς. Αλλά θα μου πεις ζητάω πολλά.
----------------------

quote:
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.
Προφανώς Αμαλία δεν είμαι ο μόνος που διαμαρτύρεται για την μεροληπτική στάση σου.
Διάλεξε και πάρε, ή εγώ φοράω παρωπίδες ή εσύ.
----------------------

quote:quote:
Με λιγα λογια εδω μεσα η διαχειριση γραφει τους παντες εκει που δεν πιανει μελανι και ξυπναει μονο οταν ειναι να προστατευσει τον schwabe.Ο εν λογω κυριος δλδ ειναι ελευθερος να καθυβριζει,να προκαλει,να ψευδεται συνειδητα και η διαχειριση κοιμαται.Οταν ο θιγομενος διαμαρτυρηθει η διαχειριστρια η διαγραφει τον θιγομενο η το παιζει "αμεροληπτη" και δικαιη"!
Τα παραδειγματα αμετρητα εδω και αψευδης μαρτυρας η καταντια του εν λογω φορουμ.
Ειναι κριμα που η Αμαλια και Πλωτινος πεφτουν τοσο χαμηλα για να προστατευσουν τον πυρπολητη του φορουμ τους..
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Νο2

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"