- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Εγώ φίλτατε, όπως λες, δεν έχω αιτιολογήσει αυτό που λέω
Τώρα μιλάς σωστά!
quote:
Μια εξαιρετική ευκαιρία λοιπόν είτε να αποδείξεις ότι σφάλω είτε να αποδειχθεί ότι απλά θέλεις να προπαγανδίζεις.
Πολύ απλά πρέπει να φέρεις αποδείξεις και τεκμήρια, διαφορετικά απλά αναμασάς δικά σου συμπεράσματα χωρίς να παρουσιάζεις τους συλλογισμούς σου.
quote:
Το ήξερα ότι σε αυτό θα κατέληγες: σε φαντάσματα και συνομωσίες!
Δεν είμαι εγώ αυτός που φαντασιώνεται... ρωμαικές συνομωσίες επικράτησης του χριστιανισμού, ούτε αυτός που φαντάζεται πως ο Χριστός ήταν πρόσωπο κατασκευασμένο από <<μυστικές οργανώσεις>>.
quote:
Στοιχείο που να αποδεικνύει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ από τα όσα «καυτηριάζεις» ΔΕΝ μας έδωσες, αλλά ούτε και προσπάθησες να εξηγήσεις σε ΠΟΙΑ αρχαιολογικά τεκμήρια στηρίζεις την «ανικανότητα» των Εβραίων αρχαιολόγων.
Μα γιατί δεν μας αναφέρεις εσύ ένα στοιχείο για να κάνεις την αρχή;
quote:
Με το να δαιμονολογούμε αγαπητέ κάθε φορά που δεν μας αρέσει αυτό το οποίο φέρνει στο φως η επιστημονική έρευνα, απλά δείχνουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τόσο τον διάλογο όσο και τον ρόλο της ίδιας της επιστήμης.
Ο παραπάνω συλλογισμός είναι εξίσου αστήρικτος. Θα έλεγε κανείς ότι διεκδικείς θέσφατα στο πως παρουσιάζεις τα... συμπεράσματά σου.
quote:
Με δυο λόγια: η μυθολογία της Βίβλου έχει εξαιρετικά κοντά ποδάρια….
Επίσης δεν εξηγείς πως προκύπτει το παραπάνω αστήρικτο συμπέρασμα.
quote:
Μήπως θέλεις να δούμε πόσοι από «δαύτους» έχουνε Νόμπελ? Πόσοι αποτελούνε σημεία αναφοράς ως Λόγιοι και διανοητές? Τόση εμμονή δεν σε βγάζει πουθενά.
Θέλεις να κάνεις συγκεκριμένες αναφορές να δούμε αν είναι Εβραίοι γνήσιοι ή Ουκρανορώσοι ασκεναζί που βαφτίστηκαν Εβραίοι; Εγώ μέσα είμαι.
quote:
ΤΙ σχέση έχεις εσύ με τον συγκεκριμένο επιστήμονα??
Ευτυχώς καμία.
Από που κι ως που είναι επιστήμονας αυτός ο κάγκουρας;
quote:
Ηγήθηκες καμίας ανασκαφής, καμίας έρευνας, καμίας μελέτης και δεν το γνωρίζουμε??
Ε, όχι, δεν ηγήθηκα. Και τι πάει να πει αυτό, ότι θα δεχθώ τον κάθε τυχαίο που δηλώνει αρχαιολόγος ως αρχαιολόγο; Έχεις την παραμικρή ιδέα πόσο χαμηλά έχουν πέσει οι αρχαιολόγοι και τι σαβούρα εισάγεται;
quote:
Εάν έχεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ άλλων αρχαιολόγων που να αντικρούουν τα αποτελέσματα των ερευνών ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, τότε να τα δούμε.
Εσένα που είναι τα στοιχεία σου;
quote:
Έως τότε, σε συμβουλεύω να συμφιλιωθείς με την ιστορική πραγματικότητα.
Την οποία θα μας παρουσιάσεις με στοιχεία επιτέλους για αλλαγή;
quote:
Δηλαδή ΕΣΥ είσαι σίγουρος για την δικιά σου «εθνική καθαρότητα»? Έχεις κανένα «εθνικό πιστοποιητικό» που δεν έχουνε άλλοι?
Εγώ δεν είπα ποτέ αγαπητέ πως είμαι Εβραίος, ούτε βγήκα να αμφισβητήσω την ιστορία κανενός λαού. Συνεπώς τι σχέση έχει η δική μου καταγωγή;
quote:
Αυτά που γράφεις είναι ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.
Ενώ εσένα αυτά που γράφεις είναι καθαρό οινόπνευμα.
quote:
Δεν δικαιούσαι να μέμφεσαι κατά αυτόν τον τρόπο έναν επιστήμονα που κοσμεί ένα πανεπιστήμιο, μόνο και μόνο επειδή σου ανατρέπουνε την Βιβλική αφήγηση τα αποτελέσματα του
Πολύ απλά δεν είναι επιστήμονας, και το... <<Πανεπιστήμιο>> το οποίο κοσμεί είναι ένα καταγώγιο του χειρότερου είδους μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.
quote:
Μήπως μπορείς να μας δώσεις τον ορισμό του «καθαρού Εβραίου» παρακαλώ?
Προφανώς θα πρέπει να ενημερωθείς για τους <<Εβραίους>> Ασκεναζί, και θα καταλάβεις τι εννοώ πως όποιος προφταίνει δηλώνει Εβραίος.
quote:
Επίσης, ΠΩΣ είμαστε σίγουροι ότι εσύ είσαι «καθαρός Έλληνας»??
Άντε πάλι τα ίδια. Τι έχεις πάθει με το αν είμαι καθαρός Έλληνας, και τι αφορά την δήθεν... <<ιστορική>> προσέγγιση της ιστορίας των Εβραίων το αν είμαι εγώ Έλληνας ή Αυστραλός;
quote:
Όταν λαμβάνω αιτιολογημένα ερωτήματα απαντώ. Όταν βλέπω ξανά και ξανά δυο-τρεις λέξεις να βαφτίζονται «ερώτηση», τότε δεν εμπλέκεται καμία «κοινή λογική» αλλά μια εμμονή.
Απλώς παρέθεσε τα στοιχεία που σε επιβεβαιώνουν και τα άλλα άστα να τα κρίνουμε.
quote:
Γνωριζόμαστε αγαπητέ….
Όχι, δεν γνωριζόμαστε, αλλά να είσαι σίγουρος πως δεν με ενδιαφέρει να γνωριστούμε. (και εσένα ομοίως)
quote:
WWalker:
«Σε προσκαλώ λοιπόν, και εσένα, σαν άξιο (!!!) μέλος αυτού του forum να συνεισφέρεις στην καταπολέμηση αυτή της μάστιγας που ακούει στο όνομα <<Φαινόμενο Schwabe>> και να προσπαθήσεις με τον τρόπο σου να συνεισφέρεις ώστε να εξαλειφθεί.»Μόλις μάθουνε λοιπόν ορισμένοι να δέχονται τις απρέπειες τους και να μην σέρνονται πίσω από το άρμα δαιμονοποίησης τρίτων, μόλις αντιληφθούνε ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται έστω και εάν δεν μας αρέζουνε (λέγε με εμφάνιση πολλαπλών κωδικών..), τότε θαρρώ ότι πολλά φαινόμενα θα μειωθούνε.
Βλέπεις, η σύγχυση δείχνει τον πραγματικό μας εαυτό και όχι τα ήσυχα νερά των ομοτράπεζων….
Όπως φαίνεται δεν έχεις διάθεση να τεκμηριώσεις τα όσα ατεκμηρίωτα έχεις να μας παρουσιάσεις.
Όπως και να έχει, δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάς στον αέρα, χωρίς αποδείξεις.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 22/01/2006 21:52:21
«Πολύ απλά πρέπει να φέρεις αποδείξεις και τεκμήρια, διαφορετικά απλά αναμασάς δικά σου συμπεράσματα χωρίς να παρουσιάζεις τους συλλογισμούς σου.»
Εγώ δεν είμαι αυτός που γράφει δυο ή τρεις λέξεις ως «τοποθέτηση», αλλά εσύ φίλτατε. Ξέρεις, είναι εξόχως εύκολο να λέμε κάθε φορά ένα «έωλο» ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΩΛΟ, έστω και εάν αποδειχθεί λάθος αυτό που προβάλουμε.
Το κακό (συνήθεια..) με σένα είναι ότι ΜΟΝΙΜΩΣ επαναλαμβάνεις το ίδιο…
WWalker:
«Δεν είμαι εγώ αυτός που φαντασιώνεται... ρωμαικές συνομωσίες επικράτησης του χριστιανισμού, ούτε αυτός που φαντάζεται πως ο Χριστός ήταν πρόσωπο κατασκευασμένο από <<μυστικές οργανώσεις>>.»
Μα…ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ εξέφρασες το ότι…μάλλον δεν θα είναι Εβραίος αλλά….βαλτός (!), ή ότι είναι κανένας δάκτυλος των μασόνων της Αμερικής!!! Με λίγα λόγια, «απέδειξες» μια ολάκερη πλεκτάνη!!![]()
![]()
![]()
Εάν δεν είναι ΑΥΤΑ συνομωσίες και φαντασιώσεις ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?? Φίλτατε, καλό είναι να διαβάζουμε αυτά που γράφουμε…..
WWalker:
«Μα γιατί δεν μας αναφέρεις εσύ ένα στοιχείο για να κάνεις την αρχή;»
Θα δουλευόμαστε??
Σου έδωσα την ιστοσελίδα ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, σου έδωσα το βιβλίο όπου περιέχονται στα Ελληνικά ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ, και εσύ ζητάς «στοιχεία»??
ΕΣΥ άραγε, ΤΙ στοιχεία έχεις που να αποδεικνύουνε τα όσα ως «αλήθεια» ασπάζεσαι?????![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Ο παραπάνω συλλογισμός είναι εξίσου αστήρικτος. Θα έλεγε κανείς ότι διεκδικείς θέσφατα στο πως παρουσιάζεις τα... συμπεράσματά σου.»
Ναι, ναι, «αστήρικτα»……..
Μόνο που δεν μίλησα φίλτατε για τους συλλογισμούς ΜΟΥ, αλλά ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.
Τόσο απλά…..
WWalker:
«Επίσης δεν εξηγείς πως προκύπτει το παραπάνω αστήρικτο συμπέρασμα.»
Διάβασε τα παραπάνω στοιχεία του πανεπιστημίου του Ισραήλ, βρες έστω και μια πέτρα που να μιλάει για μια «Έξοδο» των Εβραίων, και μετά συζητάμε για συμπεράσματα και αποδέκτες.
WWalker:
«Θέλεις να κάνεις συγκεκριμένες αναφορές να δούμε αν είναι Εβραίοι γνήσιοι ή Ουκρανορώσοι ασκεναζί που βαφτίστηκαν Εβραίοι; Εγώ μέσα είμαι.»
Μιας και ΕΣΥ είσαι αυτός που γνωρίζεις τις σχετικές συνομωσίες (!), καλά θα κάνεις να μας διαφωτίσεις, καθώς προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν Αϊνστάιν που να ήταν…….Μογγόλος!!![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Ευτυχώς καμία.
Από που κι ως που είναι επιστήμονας αυτός ο κάγκουρας;»
Ο συγκεκριμένος «κάγκουρας», είναι διευθυντής του τμήματος αρχαιολογίας. Εσύ…ως ΤΙ τον αποκαλείς κάγκουρα???
WWalker:
«Ε, όχι, δεν ηγήθηκα. Και τι πάει να πει αυτό, ότι θα δεχθώ τον κάθε τυχαίο που δηλώνει αρχαιολόγος ως αρχαιολόγο;»
Τότε καλύτερα να αποδεικνύεις αυτά τα οποία υβρίζεις, διότι αλλιώς απλά αναπαράγεις μια στείρα τακτική δαιμονοποίησης οποιουδήποτε δεν γράφει «καλά λογάκια» για την μυθολογία της Βίβλου.
Δεν νομίζεις ότι είναι μίζερη η τακτική που υιοθετείς?
WWalker:
«Την οποία θα μας παρουσιάσεις με στοιχεία επιτέλους για αλλαγή;»
Σε βλέπω ανεπίδεκτο μαθήσεως. Αγόρασε το βιβλίο που περιέχει όλα τα συμπεράσματα των ερευνών, και θα έχεις κάνει μια καλή αρχή…
WWalker:
«Εγώ δεν είπα ποτέ αγαπητέ πως είμαι Εβραίος, ούτε βγήκα να αμφισβητήσω την ιστορία κανενός λαού. Συνεπώς τι σχέση έχει η δική μου καταγωγή;»
Ορίστε?? Μα ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!!!!
Αμφισβήτησε ο συγκεκριμένος αρχαιολόγος την δικιά σου «καθαρότητα»?? Τότε λοιπόν ΠΟΘΕΝ το δικαίωμα σου για αυτές τις ρατσιστικές κρίσεις? Μου θυμίζεις φίλτατε αυτόν τον ηγέτη του Ιράν……
Καλά θα κάνεις να μην λες και πολλά για το θέμα, διότι ανάθεμα και εάν γνωρίζεις εσύ κατά πόσο κατάγεσαι και από πού.
WWalker:
«Ενώ εσένα αυτά που γράφεις είναι καθαρό οινόπνευμα.»
Δεν αμφισβήτησα την «καθαρότητα» κανενός, ούτε και έπλεξα καμία συνομωσία «μασόνων της Αμερικής». Άλλοι τα γράφουνε αυτά τα ευφάνταστα….
WWalker:
«Προφανώς θα πρέπει να ενημερωθείς για τους <<Εβραίους>> Ασκεναζί, και θα καταλάβεις τι εννοώ πως όποιος προφταίνει δηλώνει Εβραίος.»
Γνωρίζω πολύ καλύτερα από ότι φαντάζεσαι το θέμα, αλλά μην είσαι καθόλου βέβαιος για τα όσα έτυχε να διαβάσεις. Τίποτα δεν αποτελεί θέσφατο, και κανείς δεν δικαιούται να εκφράζει ιστορικά αστήρικτες κρίσεις.
WWalker:
«Όχι, δεν γνωριζόμαστε, αλλά να είσαι σίγουρος πως δεν με ενδιαφέρει να γνωριστούμε. (και εσένα ομοίως)»
Κάνε μου την χάρη. Εννοώ στο forum. Ηλείου φαεινότερο ότι αυτό εννοώ.
WWalker:
«Όπως φαίνεται δεν έχεις διάθεση να τεκμηριώσεις τα όσα ατεκμηρίωτα έχεις να μας παρουσιάσεις.
Όπως και να έχει, δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάς στον αέρα, χωρίς αποδείξεις.»
Όπως φαίνεται (για πολλοστή φορά..) η ενόχληση σου παραμένει το ίδιο ακέραια!!![]()
![]()
![]()
![]()
εχουμε καποιον που λεει οτι ειναι εβραιος και συμφωναμε τις ανασκαφες που εχει κανει λεει οτι η παλαια διαθηκη εχει ιστορικες ανακριβιες
ο εβραιος ειναι σε ενα πανεπιστιμιο εβραικο και διδασκει
μεχρι εδω καλα
ερχετε ο WWalker και λεει
quote:
Όσο και να προσπαθείς να ωραιοποιείς τον τραγέλαφο των Ισραηλινών <<πανεπιστημίων>> και των δήθεν... <<καθηγητών>> τους, η κατάστασή τους δεν επιδέχεται βελτίωση. Τσάμπα μην κουράζεσαι με δαύτους, τα μέσα τους γνωστά και η αναξιοπιστία τους θρυλική.Να μην εκθειάζουμε τα πράγματα χάρην επωνυμίας. Είναι γνωστή η προπαγάνδα των Ισραηλινών και τα λοιπά <<ευφυολογήματα>> στα οποία έχουν καταφύγει κατά καιρούς
με λιγα λογια οι εβραιοι ειναι αναξιοπιστοι αλλα ο WWalker λατρευει τον θεο τον αναξιοπιστων γιατι και στην παλαια αλλα και στην καινη
ο θεος εκει εμφανιστικε
αυτοι κατεγραψαν τους λογους του αυτοι διεδωσαν το εργο του
αρα εχουμε αναξιοπιστους ανθρωπους με αξιοπιστα ιερα βιβλια
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
ερχετε ο WWalker και λεειquote:Όσο και να προσπαθείς να ωραιοποιείς τον τραγέλαφο των Ισραηλινών <<πανεπιστημίων>> και των δήθεν... <<καθηγητών>> τους, η κατάστασή τους δεν επιδέχεται βελτίωση. Τσάμπα μην κουράζεσαι με δαύτους, τα μέσα τους γνωστά και η αναξιοπιστία τους θρυλική.
Να μην εκθειάζουμε τα πράγματα χάρην επωνυμίας. Είναι γνωστή η προπαγάνδα των Ισραηλινών και τα λοιπά <<ευφυολογήματα>> στα οποία έχουν καταφύγει κατά καιρούς
με λιγα λογια οι εβραιοι ειναι αναξιοπιστοι αλλα ο WWalker λατρευει τον θεο τον αναξιοπιστων γιατι και στην παλαια αλλα και στην καινη
ο θεος εκει εμφανιστικε
αυτοι κατεγραψαν τους λογους του αυτοι διεδωσαν το εργο του
αρα εχουμε αναξιοπιστους ανθρωπους με αξιοπιστα ιερα βιβλια
Προσπαθείς να μου πεις ότι το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv ιδρύθηκε αφού επιστρέψανε από την Βαβυλώνια αιχμαλωσία ή ότι ο Σολομώντας είχε Phd στην πολιτική μηχανική με τον παραπάνω συλλογισμό σου;
----------------------

Edited by - WWalker on 22/01/2006 22:57:33
«Προσπαθείς να μου πεις ότι το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv ιδρύθηκε αφού επιστρέψανε από την Βαβυλώνια αιχμαλωσία ή ότι ο Σολομώντας είχε Phd στην πολιτική μηχανική με τον παραπάνω συλλογισμό σου;»
Όχι, μάλλον θα προσπαθεί να πει ότι………….αξιόπιστο είναι ΜΟΝΑΧΑ ότι ενισχύει την Βιβλική διεκδίκηση του…Θεόπνευστου copyright, και άρα, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, και συνεπώς πάει βόλτα ΟΛΑΚΕΡΗ η σχολαστική ανάγνωση της Αγίας Γραφής, καθίσταται εκ των πραγμάτων «αναξιόπιστος»!!![]()
![]()
![]()
«Λογικό» δεν……είναι????
Ωστόσο, ΕΑΝ κάποιος μελετήσει με προσοχή τα αρχαιολογικά ευρήματα και τις μελέτες του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, τότε θα δει ότι με ιδιαίτερη προσοχή αποδίδονται τα ιστορικά γεγονότα, και φυσικά, σκοπός των ανασκαφών δεν είναι ούτε να «ακυρώσει» αλλά ούτε και να «επιβραβεύσει» οποιαδήποτε θρησκευτική ταύτιση, αλλά ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Συνεπώς, η σελίδα που έχω ήδη παραθέσει (και βεβιασμένα σχολιάστηκε..) κάνει ακριβώς αυτό: μεταφέρει ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Είναι αξιοσημείωτο το παρακάτω συμπέρασμα λοιπόν:
http://www.theosophical.org.uk/Biblunsbd.htm
«In summing up the significance of these recent findings, Finkelstein and Silberman maintain that "the historical saga contained in the Bible . . . was not a miraculous revelation, but a brilliant product of human imagination" (p. 1), and argue that the Bible's integrity and, in fact, its historicity, do not depend on dutiful historical "proof" of any of its particular events or personalities . . . The power of the biblical saga stems from its being a compelling and coherent narrative expression of the timeless themes of a people's liberation, continuing resistance to oppression, and quest for social equality.»
Και ο νοών νοείτω.
quote:
WWalker:
«Προσπαθείς να μου πεις ότι το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv ιδρύθηκε αφού επιστρέψανε από την Βαβυλώνια αιχμαλωσία ή ότι ο Σολομώντας είχε Phd στην πολιτική μηχανική με τον παραπάνω συλλογισμό σου;»Όχι, μάλλον θα προσπαθεί να πει ότι………….αξιόπιστο είναι ΜΟΝΑΧΑ ότι ενισχύει την Βιβλική διεκδίκηση του…Θεόπνευστου copyright, και άρα, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, και συνεπώς πάει βόλτα ΟΛΑΚΕΡΗ η σχολαστική ανάγνωση της Αγίας Γραφής, καθίσταται εκ των πραγμάτων «αναξιόπιστος»!!
«Λογικό» δεν……είναι????
Δηλαδή τι είναι λογικό; Ότι ο Γηγενής υποστηρίζει πως οι Εβραίοι είναι ίδιοι και απαράλαχτοι εδώ και 4000 χρόνια ή ότι εγώ λέω πως τα πανεπιστήμια του Ισραήλ είναι για τα μπάζα και αυτός νομίζει πως εγώ λέω ότι όλοι οι Εβραίοι είναι για τα μπάζα;
Άνθρακες ο θησαυρός σου Schwabe! Είπε μια χαζομάρα κι ο Γηγενής κι είπες κι εσύ να την προεκτείνεις και να την βαφτίσεις και... <<λογική>>.
quote:
Ωστόσο, ΕΑΝ κάποιος μελετήσει με προσοχή τα αρχαιολογικά ευρήματα και τις μελέτες του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, τότε θα δει ότι με ιδιαίτερη προσοχή αποδίδονται τα ιστορικά γεγονότα, και φυσικά, σκοπός των ανασκαφών δεν είναι ούτε να «ακυρώσει» αλλά ούτε και να «επιβραβεύσει» οποιαδήποτε θρησκευτική ταύτιση, αλλά ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Τα παραπάνω θέλουν αποδείξεις.
quote:
Είναι αξιοσημείωτο το παρακάτω συμπέρασμα λοιπόν:
http://www.theosophical.org.uk/Biblunsbd.htm«In summing up the significance of these recent findings, Finkelstein and Silberman maintain that "the historical saga contained in the Bible . . . was not a miraculous revelation, but a brilliant product of human imagination" (p. 1), and argue that the Bible's integrity and, in fact, its historicity, do not depend on dutiful historical "proof" of any of its particular events or personalities . . . The power of the biblical saga stems from its being a compelling and coherent narrative expression of the timeless themes of a people's liberation, continuing resistance to oppression, and quest for social equality.»
Και ο νοών νοείτω.
Αναφορές από ΣΕΛΙΔΕΣ της ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ μπορώ να σου βρω όσες θες.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τις σελίδες ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ κατά μέρος ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
---------
quote:
ο εχων νου νωει
και ο έχων νουν ψηφισάτω.
----------------------

ενω οι εβραιοι ειναι αναξιοπιστοι σε οτι κανουν(ετσι λες)
εσυ πιστευεις οτι λενε για τον θεο σαν αξιοπιστο
με αυτα που λες δειχνεις οτι σαν λαος ειναι σκαρτος ηταν και θα ειναι το μονο καλο που βγηκε απο αυτους ειναι η θρησκεια που δεχεσε
ολοι της φυλης καταπτυστοι πλυν αυτων που εγραψαν το ιερο σου βιβλιο και προοθησαν την θρησκεια που ασπαζεσε
quote:
η χαζομαρα που ειπε ο γηγενης ειναι η εξηςενω οι εβραιοι ειναι αναξιοπιστοι σε οτι κανουν(ετσι λες)
εσυ πιστευεις οτι λενε για τον θεο σαν αξιοπιστομε αυτα που λες δειχνεις οτι σαν λαος ειναι σκαρτος ηταν και θα ειναι το μονο καλο που βγηκε απο αυτους ειναι η θρησκεια που δεχεσε
ολοι της φυλης καταπτυστοι πλυν αυτων που εγραψαν το ιερο σου βιβλιο και προοθησαν την θρησκεια που ασπαζεσε
Εγώ λέω ότι τα Πανεπιστήμια του Ισραήλ είναι σκάρτα, και οι ίδιοι έχουν χρησιμοποιήσει τόσο αθέμιτα μέσα τους τελευταίους αιώνες για να εδραιωθούν στην Παλαιστίνη που πλέον δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη σαν λαό.
----------------------

Φυσικά σύμφωνα με τα δικά σου ιδεώδη και πιστεύω.
Αλλο να φτύσω κάποιον επειδή διαφωνεί με τα πιστεύω μου και άλλο να φτύσω ολόκληρο λαό.
Πρίν φτύσετε να σας πληροφορήσω ότι σήμερα οι ευβραίοι δεν είναι ακριβώς αυτοί που λένε οι γραφές.
Ο φρόυντ έτυχε να ήταν εβραίος, ο μπράουν επίσης, και πολλοί άλλοι που σήμερα επωφελούμαστε από το έργο τους.
Σήμερα στο ισραήλ υπάρχει ανεργεία, ανασφάλεια , αθεία, λίγοι που δε βγάζουν το καπέλο να μη φύγει το ά. πνεύμα και λίγοι που σφουγγίζουν σε συνάλαγμα τον ιδρώτα μας, του κάθε ανθρώπου του πλανήτη και του ίδιου του άνεργου εβραίου.
Μη μπλέκουμε γραφές με σημερινή πραγματικότητα.