- Τζαμί με μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σχιστό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αθήνα- Μετά το τζαμί οι μουσουλμάνοι θα αποκτήσουν και το δικό τους νεκροταφείο στην Αττική. Την απόφαση έλαβαν χθες από κοινού κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ειδικό αυτό νεκροταφείο θα δημιουργηθεί στο Σχιστό, σε έκταση δίπλα στο διαδημοτικό νεκροταφείο που εξυπηρετεί τους δήμους της Δυτικής Αττικής, κοντά στο χώρο της πρώην χωματερής που έχει αναπλαστεί εδώ και μια δεκαετία.
Οι υφυπουργοί Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος, Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση καθώς υπήρχαν πιέσεις από μουσουλμανικές οργανώσεις και χώρες. Να σημειωθεί ότι σήμερα στην Ελλάδα οι πιστοί του Ισλάμ θάβονται στο ειδικό νεκροταφείο Κομοτηνής. Προτού κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση πάρουν αυτή την απόφαση είχαν σκεφτεί τη δημιουργία τέτοιου κοιμητηρίου μέσα στο Β’ νεκροταφείο Αθήνας, το οποίο είναι αχανές και εκεί ήδη υπάρχουν χώροι που εξυπηρετούν τις ανάγκες των Εβραίων και των Ρωμαιοκαθολικών.
Ωστόσο αυτή η σκέψη δεν προχώρησε καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μουσουλμανικές οργανώσεις και χώρες ζητούσαν αποκλειστικά δικό τους χώρο για να θάβουν τους νεκρούς τους. Άλλωστε και για την περίπτωση του τζαμιού, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα κατασκευαστεί στον Ελαιώνα, οι φορείς που εκπροσωπούν το Ισλάμ συμφωνούσαν με την κυβερνητική πρόταση για την κατασκευή του σε χώρο σχετικά απομονωμένο, μακριά από μεγάλους οικιστικούς ιστούς αλλά με εύκολη πρόσβαση. Από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του χρόνου ώστε μέσα στο 2009 οι μουσουλμάνοι της Αττικής αλλά και των γύρω περιοχών να έχουν το δικό τους κοιμητήριο. Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση του έργου δεν αποκλείεται να γίνει με κεφάλαια προερχόμενα από μουσουλμανικές χώρες και οργανώσεις.
Και αυτό γιατί το όλο έργο δεν έχει ενταχθεί σε κανένα κοινοτικό πακέτο ή στο πρόγραμμα δημοσίων έργων. Επιπλέον οι δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής δεν έχουν τα κονδύλια για να κατασκευάσουν ένα τέτοιο νεκροταφείο.
Κατα την γνώμη μου πρέπει και οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται στην Αττική να λατρεύουν ελεύθερα την θρησκεία τους, και να υπάρχουν γι'αυτούς οι αντίστοιχοι τόποι λατρείας.
quote:
snoopy
Κατα την γνώμη μου πρέπει και οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται στην Αττική να λατρεύουν ελεύθερα την θρησκεία τους, και να υπάρχουν γι'αυτούς οι αντίστοιχοι τόποι λατρείας.
Σύμφωνοι, καμία αντίρρηση. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να προσφέρει όλες εκείνες τις διευκολύνσεις προς όλους να λατρεύουν τη θρησκεία τους. Αλλά, χωριστό νεκροταφείο; Γιατί;
Τα νεκροταφεία δεν ανήκουν στην εκκλησία. Ανήκουν στους Ο.Τ.Α. και εκεί θάβονται οι νεκροί με γνώμονα την περιοχή που μένουν, όχι το θρήσκευμα στο οποίο ανήκουν.
Αμα για κάθε θρησκεία έχουμε κι από ένα-δυο χωριστά νεκροταφεία... ζήτω που καήκαμε. Θα έλεγε κανείς ότι τόσο πολύ μισιούνται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών στην Ελλάδα που ούτε πεθαμένοι δεν μπορούν να κάνουν μαζί...

macedon
quote:
Αμα για κάθε θρησκεία έχουμε κι από ένα-δυο χωριστά νεκροταφεία... ζήτω που καήκαμε. Θα έλεγε κανείς ότι τόσο πολύ μισιούνται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών στην Ελλάδα που ούτε πεθαμένοι δεν μπορούν να κάνουν μαζί...
Αν πρόσεξες το κείμενο που παρέθεσε ο snoopy, αναφέρει ότι "είχαν σκεφτεί τη δημιουργία τέτοιου κοιμητηρίου μέσα στο Β’ νεκροταφείο Αθήνας, το οποίο είναι αχανές και εκεί ήδη υπάρχουν χώροι που εξυπηρετούν τις ανάγκες των Εβραίων και των Ρωμαιοκαθολικών. ". Υπάρχει διάκριση ακόμα και μεταξύ των χριστιανών !!!
Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα ένα τζαμί στην περιοχή μου, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν την καταπίεση που ασκείται στις μουσουλμανικές χώρες στις διαφορετικές θρησκείες. Από την άλλη όμως δεν το χωράει ο νους μου το σκηνικό που μου περιέγρσψε συνάδελφος από την γειτονιά του, όπου την σωρό ενός μουσουλμάνου παιδιού την "φορτώσανε" στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος μετακίνησής της.... Δεν το χωράει ο νους σου τέτοιο θέαμα στην Αθήνα του 2009.....
quote:
macedon:Σύμφωνοι, καμία αντίρρηση. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να προσφέρει όλες εκείνες τις διευκολύνσεις προς όλους να λατρεύουν τη θρησκεία τους. Αλλά, χωριστό νεκροταφείο; Γιατί;
Είναι απαραίτητο να είναι χωριστό γιατί όταν βρίσκονται μαζί και έχουμε συνάντηση σε καθημερινή βάση φανατικών και απο τις δύο πλευρές θα υπάρχουν συνέχεια επεισόδια.
Εννοείται οτι οι χριστιανοί είναι φιλήσυχοι δέν ενοχλούνται απο την παρουσία μουσουλμάνων αλλά υπάρχουν μουσουλμάνοι ακόμα φανατικοί.
Edited by - snoopy on 12/06/2009 15:55:51
Μπορεί ο μουσουλμάνος να βάλει πάνω στον τάφο του την ημισέληνο, ο χριστιανός το σταυρό του, ο εβραίος το αστέρι του, ο Παοκτσής το δικέφαλο και πάει λέγοντας.
Τώρα για φιλήσυχους χριστιανούς και φανατικούς μουσουλμάνους, που λέει ο snoopy... ε, εντάξει. Ας μην τρελλαινόμαστε κιόλας.

macedon
quote:
KERRY KING
Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα ένα τζαμί στην περιοχή μου, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν την καταπίεση που ασκείται στις μουσουλμανικές χώρες στις διαφορετικές θρησκείες.
Εδώ θα συμφωνήσω, ας μάθουν όντως πρώτα οι μουσουλμανικές χώρες τι σημαίνει ανεξιθρησκεία και μετά να "απαιτούν" και τζαμιά!!!
Αν και θεωρώ πως το να "απαιτείς" σε ένα ξένο "σπίτι" είναι παράλογο...
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
ar_ia
Εδώ θα συμφωνήσω, ας μάθουν όντως πρώτα οι μουσουλμανικές χώρες τι σημαίνει ανεξιθρησκεία και μετά να "απαιτούν" και τζαμιά!!!Αν και θεωρώ πως το να "απαιτείς" σε ένα ξένο "σπίτι" είναι παράλογο...
Κατά την γνώμη μου φίλη ar_ia το πρόβλημα δεν είναι το ότι θα κτισθή το τζαμί . Το πρόβλημα , ή μάλλον τα προβλήματα θα προκύψουν αν παράλληλα με το τέμενος λειτουργήσει και "Κέντρο Ισλαμικών Σπουδών" , και καθώς είμαστε και κράτος οπερέτα , τότε θα αρχίσουν τα παρατράγουδα .

quote:
Το πρόβλημα , ή μάλλον τα προβλήματα θα προκύψουν αν παράλληλα με το τέμενος λειτουργήσει και "Κέντρο Ισλαμικών Σπουδών" , και καθώς είμαστε και κράτος οπερέτα , τότε θα αρχίσουν τα παρατράγουδα .
Κάθε άλλο, ίσα ίσα που θα διασφαλιστεί ότι θα είναι κέντρο ισλαμικών σπουδών και όχι άντρο τουρκικής προπαγάνδας όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Θράκη.
quote:Με αυτό "εξασφαλίζεται" η πολιτεία. Αν πληρώσει (βλπ. πληρώσουμε) θα έχει λόγο στα τεκταινόμενα.
είμαι υπέρ την δημιουργίας τζαμιού αρκεί να το χτίσουν με δικά τους έξοδα και όχι να τα πληρώσω εγώ από την τσέπη μου
σε κάθε πολιτεία υπάρχουν νόμοι και όποιος είναι μέλος της πρέπει να ακολουθεί και τους νόμους της
quote:Τυπικά εξασφαλίζεται. Οι νόμοι για αυτά τα πράγματα είναι παλιοί και παραπέμπουν σε επίσης παλιές διεθνείς συμφωνίες και διακρατικές πρακτικές. Δηλ. Αν θέλουν οι πακιστανοί τζαμί θα πρέπει να δεχτούν να χτιστεί εκκλησία ελληνική στο πακιστάν. Αν θέλουν οι Σαουδάραβες... κτλ...
σιγά μην εξασφαλίζεται έτσι η πολιτείασε κάθε πολιτεία υπάρχουν νόμοι και όποιος είναι μέλος της πρέπει να ακολουθεί και τους νόμους της
quote:
αθεος:
είμαι υπέρ την δημιουργίας τζαμιού αρκεί να το χτίσουν με δικά τους έξοδα και όχι να τα πληρώσω εγώ από την τσέπη μου
Και εγώ νομίζω οτι θα ήταν απίστευτη πρόκληση να το πληρώσει το κράτος ειδικά αυτή την εποχή που η οικονομία βρίσκεται σε μαύρα χάλια, αλλά ευτυχώς μάλλον δέν θα γίνει ακούγεται οτι την χρηματοδότηση στην κατασκευή θα την παρέχουν Αραβικές μουσουλμανικές οργανώσεις.
Στο θέμα του μουσουλμανικού νεκροταφείου συμφωνώ οτι δέν χρειαζόταν να γίνει αφού τα δημοτικά νεκροταφεία που δέν ανήκουν στην χριστιανική εκκλησία αλλά στον δήμο καλύπτουν την περίπτωση τους.
quote:
snoopy
Και εγώ νομίζω οτι θα ήταν απίστευτη πρόκληση να το πληρώσει το κράτος
Σωστά. Οπως είναι ακόμη πιο απίστευτη πρόκληση να πληρώνει το κράτος 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να στηρίζει την Ελλαδική Εκκλησία.

macedon
quote:
macedon:
Σωστά. Οπως είναι ακόμη πιο απίστευτη πρόκληση να πληρώνει το κράτος 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να στηρίζει την Ελλαδική Εκκλησία.
Όσο υπάρχει εξάρτηση κράτους - εκκλησίας υποχρεωτικά θα τα πληρώνει άν γίνει διαχωρισμός τους τότε θα σταματήσει να τα πληρώνει.
quote:
macedon:
Που το βρήκες αυτό το νούμερο?.......για πες μας κι εμάς!
Άποψή μου είναι ότι πρέπει το τζαμί να φτιαχτεί με έξοδα δικά τους.
Η Ελλάδα χρωστάει στο μουσουλμανισμό! χιλιάδες νεκρούς! εκατοντάδες χιλιάδες και ενδεχομένως εκατομμύρια Έλληνες που σήμερα είναι Τούρκοι χωρίς να γνωρίζουν ότι ήσαν Ελληνικής καταγωγής.
Αντιθέτως όσοι Έλληνες δεν ασπάστηκαν το Ισλάμ, παρέμειναν Έλληνες και έκαναν με τη βοήθεια της εκκλησίας την επανάσταση του 1821.
Εάν δεν αρέσει σε κάποιους η προσφορά της εκκλησίας στην πατρίδα μας δεν έχουν παρά να επιδιώξουν δημοψήφισμα και κατόπιν αυτού εφόσον έτσι θέλει η πλειοψηφία, να γίνει ο διαχωρισμός.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:Δεν ξέρω πόσο σωστό είναι το νούμερο που δίνεις. Η όποια χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από το κράτος, πάντως, βασίζεται σε συμφωνίες σχετικές με την εκκλησιαστική περιουσία. Η εκκλησία έδωσε εκκλησιαστική γη για μοίρασμα σε ακτήμονες, πρόσφυγες από το Ασία κτλ. και για αντάλλαγμα πήρε χρηματοδότηση + δικαίωμα διδασκαλίας θρησκευτικών στα σχολεία (εδώ και 100 περίπου χρόνια, και διάφορες φάσεις αργότερα). Αφαίρεση νόμιμης περιουσίας χωρίς ανταλλάγματα θα δημιουργούσε ανεπιθύμητο νομικό προηγούμενο (ως γνωστόν ο "πολιτισμός" μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας και την εξασφάλιση αυτού του "δικαιώματος" από το κάθε κράτος).quote:
snoopy
Και εγώ νομίζω οτι θα ήταν απίστευτη πρόκληση να το πληρώσει το κράτοςΣωστά. Οπως είναι ακόμη πιο απίστευτη πρόκληση να πληρώνει το κράτος 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να στηρίζει την Ελλαδική Εκκλησία.
macedon
Edited by - panpam on 17/06/2009 14:02:12
quote:Το κράτος ΔΕΝ είναι υποχρεωμένο να χτίζει κέντρα λατρείας.quote:
snoopy
Κατα την γνώμη μου πρέπει και οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται στην Αττική να λατρεύουν ελεύθερα την θρησκεία τους, και να υπάρχουν γι'αυτούς οι αντίστοιχοι τόποι λατρείας.Σύμφωνοι, καμία αντίρρηση. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να προσφέρει όλες εκείνες τις διευκολύνσεις προς όλους να λατρεύουν τη θρησκεία τους. Αλλά, χωριστό νεκροταφείο; Γιατί;...
macedon
quote:
europaios2
Άποψή μου είναι ότι πρέπει το τζαμί να φτιαχτεί με έξοδα δικά τους.
Όχι μόνο με δικά τους αλλά μην σου πω να μας πληρώνουν και ενοίκιο....
quote:
europaios2
να επιδιώξουν δημοψήφισμα και κατόπιν αυτού εφόσον έτσι θέλει η πλειοψηφία, να γίνει ο διαχωρισμός.
Και το αποτελέσμα το ξέρεις ήδη....![]()
Η εκκλησία έχει λεφτά, δεν θα πληρώνουμε εμείς για πάντα!
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
europaioi
Που το βρήκες αυτό το νούμερο?.......για πες μας κι εμάς!
Και να σου πώ δεν θα το καταλάβεις.
Χονδρικά είναι οι μισθοί των παπάδων (περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο), η φοροαπαλλαγή της εκκλησίας (περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) και η απαλλαγή από φόρο επί μισθωμάτων που εισπράττει η εκκλησία (περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο).
Χονδρικά η εκκλησία κοστίζει στον ελληνικό λαό
625 σχολεία 18 θέσεων ή
35 νοσοκομεία πλήρως εξοπλισμένα
ΕΤΗΣΙΩΣ!
quote:
panpam
Δεν ξέρω πόσο σωστό είναι το νούμερο που δίνεις.
Σωστά. Το νούμερο αντιστοιχεί σε τιμές του 2005. Σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο.
quote:
panpam
Η όποια χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από το κράτος, πάντως, βασίζεται σε συμφωνίες σχετικές με την εκκλησιαστική περιουσία.
Η συμφωνία που έγινε το 1949 περί μισθοδοσίας των ιερέων δεν τηρήθηκε από την εκκλησία.
quote:
panpam
Αφαίρεση νόμιμης περιουσίας χωρίς ανταλλάγματα θα δημιουργούσε ανεπιθύμητο νομικό προηγούμενο (ως γνωστόν ο "πολιτισμός" μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας και την εξασφάλιση αυτού του "δικαιώματος" από το κάθε κράτος).
Πολύ θα ήθελα να μάθω με βάση ποιους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας κατέχει η εκκλησία αυτά που κατέχει;
Τα... χρυσόβουλα των Ρωμαίων ή τα χαρτιά του σουλτάνου;
quote:
panpam
Το κράτος ΔΕΝ είναι υποχρεωμένο να χτίζει κέντρα λατρείας.
Κι ο ελληνικός λαός δεν είναι υποχρεωμένος να βλέπει τους φόρους του να γίνονται αυτοκίνητα πολυτελείας επισκόπων και χρυσοποίκιλτα άμφια.
Αν οι χριστιανοί θέλουν εκκλησία, να την πληρώνουν κι όλας. Δεν χρωστάνε οι υπόλοιποι να πληρώνουν επειδή το "μαγαζί δεν βγαίνει αλλιώς". Αμα δε βγαίνει, να το κλείσετε.

macedon