ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/01/2016, 09:40:28
Υπομονή, έρχονται καινούργια γενόσημα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/01/2016, 13:26:35
Κι αυτά να έρθουν, χειρότερα απο τα προηγούμενα θα είναι. Κατέβασαν κι άλλο τα τιμολόγια, οπότε Ελληνικά γεννόσημα τέλος. Αρχίζω και αμφιβάλω ακόμα και για τα Πακιστανικά, άρα υποθέτω οτι τα επόμενα που θα έρθουν θα προέρχονται απο τίποτα καλύβες-συσκευαστήρια στη Νιγηρία. Ασε που εκεί θα κλέβουν και στο ζύγι, προσθέτωντας χώμα απο το πάτωμα στα έκδοχα. Άντε μετα να πείσεις μερικούς εδω μέσα, ότι όλα αυτά δεν τα κάνει η ΝτΠ για να ξεπαστρέψει τους Ελληνες. Ακομα και τα δείγματα Ελλήνων.

03/01/2016, 13:31:38

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

CarmelΜέλος
03/01/2016, 14:09:37
quote:

Δηλαδή ένα παιδί υπάρχει ήδη μέσα στον πατέρα;

Φιλοσοφικό ερώτημα και άσχετο μ'αυτά που συζητάγαμε.
Στην παραπάνω ερώτησή σου και το Ναι και το Όχι μπορώ προσωπικά να το δεχτώ με την κατάλληλη επιχειρηματολογία.

quote:

Οι υπόλοιποι άγγελοι(υιοί Θεού) είναι γεννημένοι ή δημιουργημένοι;

Ο Υιός και το Αγιο Πνέυμα είναι Γεννήματα (Ακτιστα) του Ενός Θεού που εξ'αυτού του γεγονότος είναι Τριαδικός.

Όλα τα υπόλοιπα (άγγελοι, άνθρωποι, Σύμπαν) είναι δημιουργημένα (Κτιστά). Όλοι είμαστε υιοί του Θεού γι'αυτό και τον αποκαλούμε Πατέρα και μετέχουμε της Θείας Φύσης του με τις παραμέτρους της κατ'εικόνας και της καθ'ομοίωσης (και που δεν έχει ο Υιος ως Ομοούσιος).

Το να τα απορρίπτεις μου είναι κατανοητό, το να μην τα καταλαβαίνεις δεν το δέχομαι.

Για παράδειγμα οι υλικές απολαβές του Παραδείσου μέσα στο Κοράνι μου είναι απόλυτα κατανοητές αλλά τις απορρίπτω.

03/01/2016, 14:25:12
Έλα φίλε. Καλή χρονιά.

Η απορία μου ήταν για την λέξη "γεννημένος"

Και όλοι εμείς γεννημένοι υιοί λεγόμαστε. Υιός ο Ιησούς, υιοί οι άγγελοι, υιοί οι άνθρωποι.

Ο υιός και ο γεννημένος δεν έχει αρχή;

03/01/2016, 14:29:47
quote:

Κι αυτά να έρθουν, χειρότερα απο τα προηγούμενα θα είναι. Κατέβασαν κι άλλο τα τιμολόγια, οπότε Ελληνικά γεννόσημα τέλος. Αρχίζω και αμφιβάλω ακόμα και για τα Πακιστανικά, άρα υποθέτω οτι τα επόμενα που θα έρθουν θα προέρχονται απο τίποτα καλύβες-συσκευαστήρια στη Νιγηρία. Ασε που εκεί θα κλέβουν και στο ζύγι, προσθέτωντας χώμα απο το πάτωμα στα έκδοχα. Άντε μετα να πείσεις μερικούς εδω μέσα, ότι όλα αυτά δεν τα κάνει η ΝτΠ για να ξεπαστρέψει τους Ελληνες. Ακομα και τα δείγματα Ελλήνων.

Είπες τίποτα για το Πακιστάν και την Νιγηρία;

CarmelΜέλος
03/01/2016, 14:33:40
quote:

Μια τέτοια εικόνα που φαίνεται άκυρη και βλάσφημη για τον Θεό του Χριστιανισμού, γιατί φαίνεται να έχει περισσότερο σχέση με μητριαρχικές και φυσικές θρησκείες.

Μα εσύ έχεις ταυτίσει τη Γέννηση με κάποια υλική και ανθρωπόμορφη πράξη με αποτέλεσμα να μπερδεύεσαι.

quote:

Είναι σαν να υποθέτουμε πως ο Θεός έχει φύση(σώμα ανθρώπινο) και γεννάει τον Ιησού(με ή χωρίς γενετήσια πράξη).

Κατάλαβες γιατί σου έγραψα το παραπάνω?

quote:

Ο Χριστιανισμός εξάλλου διδάσκει τον πνευματικό ευνουχισμό για εκείνους που θέλουν να πλησιάσουν την βασιλεία των ουρανών.

Επειδή υπάρχουν πολλοί "Χριστιανισμοί" μπορεί σε κάποιον απ'αυτούς να ισχύει και αυτό που λες και άλλα ακόμη χειρότερα.
Για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό πάντως δεν ισχύει.

Εσύ Ιούλιε είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος?

quote:

Επίσης και τα άλλα πνευματικά όντα(άγγελοι), ονομάζονται υιοί Θεού. Αυτούς γιατί τους θεωρεί δημιουργημένους η ορθόδοξη εκκλησία;

Μα, δεν ισχύει η συνεπαγωγή όπου υιός Θεού ίσον Γέννηση.

quote:

Εξάλλου ο Χριστός ονομάζει όλους τους άλλους, αδερφούς του, ενώ όταν του ζητάει η μητέρα δυο αποστόλων να τους πάρει στο ουράνιο βασίλειο, λέει ότι γι' αυτό μπορεί να αποφασίσει μόνο ο Πατέρας.

Η Τελική Κρίση ανήκει αποκλειστικά στον Θεό Πατέρα. Επίσης το Αγ. Πνεύμα εκπορεύεται μόνο από τον Θεό Πατέρα. Η Τριαδικότητα και το Ομοούσιον δεν καταπατά τη Διακριτότητα των Τριών Φύσεων.

quote:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αν υπήρχε μια ίσια και κοφτή φράση του Ιησού - είμαι ο Θεός - τότε το δόγμα της Τριάδας ίσως και να ίσχυε. Όμως ο Ιησούς διορθώνει την λαθεμένη κατανόηση των Ιουδαίων, που νόμιζαν ότι είπε πως είναι ο Θεός, και είπε ότι είναι ΥΙΟΣ Θεού.

Άρα οι Εβραίοι τον Σταυρώσανε από μια...παρανόηση που έγινε.
Σου είπα ότι υπάρχουν πολλοί "Χριστιανισμοί".

quote:

Το "είμαι ο Θεός" από το "εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα" απέχει πολύ. Το πρώτο είναι ξεκάθαρο, το δεύτερο σκοτεινό που πρέπει να ερμηνευτεί με βάση και άλλα εδάφια.

Σου έφερα και τα εδάφια της Τριαδικότητας τα οποία άφησες ασχολίαστα οπότε και με το εδάφιο που μνημονεύεις κλέινει το θέμα και δεν υπάρχει κάνενα σκοτάδι η παρερμηνεία, πάντα για την Ορθοδοξία.

quote:

Σε άλλα εδάφια λέει ο Ιησούς πως "ας είναι Πατέρα και αυτοί ένα όπως είμαστε εμείς, έτσι ώστε να είναι οι πάντες ένα". Άρα μιλάει για ένα πνεύμα ομόνοιας και αγάπης, αλλιώς τί; Είναι πανθειστής;

Μα, η θέωσή σου (ένωση με το Θείο) είναι η Αποστολή σου εδώ πάνω στη Γη και ο ίδιος ο Ιησούς λέει ότι Αυτός ο Ίδιος είναι η Μόνη Οδός που μπορείς να φτάσεις στον Πατέρα και να το πετύχεις αυτό.

quote:

Ας μην ξεχνάμε πως ο Ιησούς λέει ότι δεν πράττει τα εαυτού αλλά τα του Πατρός.

Ακριβώς! Και είναι κάτι που δεν μπορεί κανένας άλλος δημιουργημένος υιός του Θεού να το ισχυριστεί αυτό!

quote:

Μου φαίνεται δηλαδή πως πρέπει να αμφισβητηθεί σοβαρά το δόγμα της Τριάδας.

Μα, και στους Καθολικούς αμφισβητείται οπότε μην έχεις κάποιο πρόβλημα. Απλά δεν είσαι Ορθόδοξος.

CarmelΜέλος
03/01/2016, 14:43:07
quote:

Έλα φίλε. Καλή χρονιά.

Καλή Χρονιά και σε εσένα και στα υπόλοιπα μέλη!

quote:

Η απορία μου ήταν για την λέξη "γεννημένος"

Και όλοι εμείς γεννημένοι υιοί λεγόμαστε. Υιός ο Ιησούς, υιοί οι άγγελοι, υιοί οι άνθρωποι.

Αν και ήδη τοποθετήθηκα Γεννημένος δηλ. με Ίδια Φύση είναι μόνο ο Υιός. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε δημιουργημένοι που μετέχουμε και της θείας Φύσης αλλά έχουμε και φθαρτή/κτιστή φύση. Σκοπός σου είναι να ενώσεις τη Θεία Φύση σου μ'αυτή του Πατέρα δια μέσω της Πίστης σου στον Υιό με τη βοήθεια του Αγ. Πνεύματος που είναι ο Παράκλητος που ήρθε όταν Αναστήθηκε και Αναλήφθηκε ο Υιός.

Αυτά για την Ορθοδοξία πάντα.

quote:

Ο υιός και ο γεννημένος δεν έχει αρχή;

Η Αγία Τριάδα είναι Άκτιστη, Άχρονη και Άναρχη (δηλ. χωρίς αρχή).

Όλη η υπόλοιπη Δημιουργία είναι Κτιστή και έχει Αρχή και Τέλος.

Edited by - Carmel on 03/01/2016 14:45:28

03/01/2016, 14:44:23

Εγώ ρώτησα πριν αλλά απάντηση δεν πήρα. Λένε οι θεολόγοι ότι τα αναστημένα σώματα δεν είναι σαν τα τωρινά ούτε και έχουν βιολογικές ανάγκες. Γιατί λοιπόν ο αναστημένος Ιησούς -ο άκτιστος Υιός που λέτε- το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι να φάει, να ικανοποιήσει δηλαδή την βασικότερη ανάγκη του σώματος; Προφανώς και δεν περιμένω απάντηση μέσα από τα κείμενα αλλά το μεταγενέστερο δόγμα πώς το διασώζει και αιτιολογεί;
03/01/2016, 14:47:41

Πατέρας και Υιός σού λέει...αντροκρατία φουλ...αλλά κατά τ'άλλα οι κτισμένοι άγγελοι δίχως φύλο