ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 21η Απριλίου 1967... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- 21η Απριλίου 1967... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

PREDATOR91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
kostakisΜέλος
02/05/2009, 10:30:21
Καλημέρα σε όλους

Φίλε Αίολε

quote:
Δεν έχω αντιληφθεί ποίο ακριβώς "μήνυμα περνούσε εντέλει" εννοείς φίλε μου.
Θα με βοηθήσεις να το βρούμε μαζί;
Ωραία!
Ας πάρουμε τρία βασικά μηνύματα που θα μπορούσαν να περάσουν.

Θα σου πω το μήνυμα που πέρασε σε μένα και δεν ήταν λόγω κακής προδιάθεσης : κάποιος οπαδός της περιόδου εκείνης, προβάλλει την επιχειρηματολογία του με συγκριτική μέθοδο για να δείξει τα θετικά της. Παρότι εκ των υστέρων απεδείχθη ότι άλλο ήθελες να καταδείξεις (και φυσικά το δέχομαι αυτό), η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος συνειρμικά είναι αυτή.
Και πάλι σου λέω, ποτέ δεν έχω πρόθεση να επιτεθώ σε συνforumίτη, γιατί δε σας ξέρω προσωπικά. Απλά σου παρουσιάζω το πως μπορουσε να ληφθεί η θέση οσυ, λόγω της ιδιαιτερότητας της ημερομηνίας.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

02/05/2009, 15:53:26
Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ, στις 15-11-73, ο Τσεβάς λέει τα κάτωθι:
quote:
Μαχητικά, αναρχικά και αριστερά στοιχεία επηρεάζουν προς στιγμήν το δια του Ρ / Σ και των μεγαφώνων ριπτόμενα συνθήματα
Δηλαδή τ' αριστερά στοιχεία δεν ήταν δημοκρατικά;
Και η πλειοψηφία των φοιτητών τι ήταν;
Δεξιοί;;;
Εισαγγελέας ε...;
Χμμμ...
Να τον πάρουμε σοβαρά;
03/05/2009, 00:49:20
quote:
kostakis:
Ενώ οι απλοί πολίτες, εμείς όλοι δηλαδή (ή μάλλον κάποιοι άλλοι εκτός από μένα...χαχαχα), όταν τους φέρναμε για να κάνουν τιςδουλειές μας και εμείς να αράζουμε, καλά ήταν...

1)Δεν τους φέραμε.....μπήκαν ανεξέλεγκτα.

2)Εάν νομίζεις ότι η συμπεριφορά τους είναι απόρροια συναλλαγής....είσαι γελασμένος. Γνωρίζω ότι ήταν ατυχής έκφρασή σου και δεν το εννοείς.

quote:
kostakis:
Δεν είναι σταγόνα στον ωκεανό,....

Μπροστά στις σημερινές κλεψιές σαφώς και είναι.

quote:
kostakis:
Εδώ φίλε μου μπλέξανε το Σωκράτη και τον Αριστοτέλη με το Λαζόπουλο και το Χριστόδουλο, ο Καραμανλής είναι μόνο το πρόβλημα; μεγαλύτερη αρλούπα από την εν λόγω διαδικασία δεν υπάρχει... σύγκριση μήλων με φέτα και πριονίδι.

Έχει κι ένα καλό, επιβεβαιώνει την πραγματικότητα.
Όταν βλέπω στην t.v. να ρωτάνε Ελληνόπουλα μαθητές, απλές ιστορικές ερωτήσεις και να απαντάνε άλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα, δεν με παραξενεύει ούτε όταν ψηφίζουν όπως ψηφίζουν! ούτε όταν καίνε τη σημαία, ούτε όταν καίνε τη Δημόσια περιουσία.

quote:
kostakis:
Θα σου πω το μήνυμα που πέρασε σε μένα και δεν ήταν λόγω κακής προδιάθεσης : κάποιος οπαδός της περιόδου εκείνης, προβάλλει την επιχειρηματολογία του με συγκριτική μέθοδο για να δείξει τα θετικά της. Παρότι εκ των υστέρων απεδείχθη ότι άλλο ήθελες να καταδείξεις (και φυσικά το δέχομαι αυτό), η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος συνειρμικά είναι αυτή.

Εμένα δεν μου πέρασε καθόλου αυτό από το μυαλό μου.
Για παράδειγμα δεν είμαι εγώ προσωπικά οπαδός της Χούντας! τη θεωρώ όμως τη δεδομένη στιγμή επιβεβλημένη.
Η Ελλάδα διαλύεται και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι γιατί οι φλόγες γλύφουν προς το παρόν άλλα σπίτια.
Μόνο ένα αυστηρό καθεστώς του "αποφασίσω και διατάσω" με έναν όμως ικανό Έλληνα στο τιμόνι θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Με συνοπτικές διαδικασίες να συλλάβει και να εκτελέσει χωρίς καν "δίκη" όσους αποδεδειγμένα έχουν συμμετάσχει σε σκάνδαλα όπως siemens, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις χρηματιστήριο κ.λ.π.

Με συνοπτικές διαδικασίες λίγων ημερών αποσυμφόρηση των φυλακών, από τους βαρυποινίτες σε εγκλήματα (ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ληστείες, επεισόδια σε γήπεδα κ.λ.π.) με θανατική εκτέλεση.
Σε καμία περίπτωση να μην συμπεριληφθούν τα εγκλήματα όπως: εν βρασμώ ψυχής, αυτοάμυνας κ.λ.π.)

-Θανατική ποινή σε όποιον κατασπατηλήσει δημόσιο χρήμα.

-Θανατική ποινή σε όποιον καίει τη σημαία, επιτόπου και χωρίς καν σύλληψη.

-Ανακατανομή του πλούτου με πόθεν έσχες από ομάδα οικονομολόγων-λογιστών με επικεφαλής την προσωρινή Χουντική κυβέρνηση. Άνοιγμα λογαριασμών όλων των Πολιτικών και κορυφαίων επιχειρηματιών.
Δήμευση της περιουσίας τους και προσωποκράτηση εφόσον αποδειχτεί ότι την έκαναν με άνομα μέσα.......οι μισοί τουλάχιστον από δαύτους θα έμπαιναν ισόβια.

Καμία δίκη να μην ξεπερνάει τον ένα χρόνο για την έκδοση του οριστικού αποτελέσματος, συμπεριλαμβανομένων των Εφέσεων...... Σήμερα ζούμε την ξεφτίλα των κάτι δεκαετιών.

Κατάργηση της παραγραφής.

Θανατική ποινή σε επίορκους δασκάλους-καθηγητές και ιερείς οποιαδήποτε βαθμίδας.

Θανατική ποινή σε όποιον προσλήφθηκε με αθέμιτα μέσα στο Δημόσιο και σε όσους τον προσέλαβαν.(στο εξής!......αλλιώς θα ερημώσουμε ως χώρα)

Απαγόρευση του πετάματος των σκουπιδιών στους δρόμους παραλίες κ.λ.π. με ποινή 1 έτους φυλάκισης και 3.000€ πρόστιμο. Σε περίπτωση ανήλικων χωρίς ποινή διπλασιάζεται το πρόστιμο για τους γονείς.
Εάν δεν έχουν προσωπική εργασία χωρίς αμοιβή όταν δεν εργάζονται στη δουλειά τους όπως π.χ. τα Σ-Κ, ως εργάτες-καθαριστές του Δήμου.

Δήμευση μέρους της περιουσίας 10% εάν σε έλεγχο διαπιστωθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος από βιομηχανίες-εργοστάσια.

Εάν μετά το πρόστιμο δε συμμορφωθεί η Εταιρεία μέσα σε 6 μήνες δήμευση του 20 % κ.ο.κ.

-Όλοι οι φυλακισμένοι, πλην των ανήμπορων και αυτών που είναι μέσα με ποινές που στην ουσία οι άνθρωποι αυτοί "δεν το ήθελαν" και βρέθηκαν εξ' ανάγκης στη φυλακή, με σιδερένιες μπάλες....εργασία και χαρά και με το δικαίωμα στο φύλακα να πυροβολεί εφόσον απλά αισθανθεί ότι κάποιος συμπεριφέρεται ύποπτα.

-Κάκιστε "παροχές" στους φυλακισμένους πλην των παραπάνω που ανέφερα.
Ούτε t.v. ούτε radio.........και κάκιστη ποιότητα φαγητού.

Τα ναρκωτικά ελεύθερα όποιος θέλει ας καταστραφεί μόνος του.

-Θανατική ποινή όμως σε όποιον παρέσυρε στα ναρκωτικά ανήλικο.

-Φυλάκιση σε όποιον το παίζει τραμπούκος.

-Θανατική ποινή στους μπράβους της νύχτας.

Αυστηρός οικονομικός έλεγχος σε Δήμους και Νομαρχίες ......θανατική ποινή στο Δήμαρχο ή Νομάρχη εφόσον αποδειχθούν ατασθαλίες.

Ο μισθός των Βουλευτών στα 5.000€, χωρίς όμως σύνταξη παρά μόνο όσο είναι βουλευτές ή υπουργοί.

Μείωση των βουλευτών σε 100 και πολλοί είναι.

Απλή αναλογική.

Ψήφος στα 25 και μέχρι τα 80.

Δε χρειάζονται άλλα.......καταλαβαίνετε......

Αυτά ας εφαρμόσει μία Νέα Χούντα! η οποία θα διώκει όχι ιδεολογίες αλλά κλέφτες και απατεώνες.
Να τα εφαρμόσει για μια 5ετία, να βάλει το νερό στ' αυλάκι και μετά να αποσυρθεί.

Μόνο έτσι θα έστρωνε η Ελλάδα!

Όμως κάτι τέτοιο ποτέ δε θα συμβεί!.......όχι μόνο οι κοπρίτες ξέρουν πως έχουν στήσει το παιχνίδι! αλλά κοιμούνται και ήσυχοι!......κανείς δεν πρόκειται με οποιοδήποτε τρόπο να τους απειλήσει! τα έχουν φτιάξει όλα με τόσο μαγικό τρόπο! Με τόση λεπτομέρεια!
που μόνο σε όνειρο θερινής νυκτός όπως το παραπάνω που σας ανέφερα θα μπορούσαν να ανατραπούν τα πράγματα.

Απλά απολαύστε το βιασμό του Έλληνα! τη σταδιακά αλλά σταθερά εξαφάνισή του και ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!! ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 03/05/2009 00:53:35

XDΜέλος
03/05/2009, 12:26:42
Είναι τουλάχιστον κατάντια να ελπίζουν οι Έλληνες ότι ο μόνος που μπορεί να τους σώσει είναι κάποιος δικτάτορας.

Μόνο ένας Δικτάτορας (Ρωμαίος ήταν θαρρώ) έλαβε την εξουσία της Αυτοκρατορίας (για έναν χρόνο), διόρθωσε κάποια πράγματα και ύστερα παραιτήθηκε επιστρέφοντας κυριολεκτικά στον κήπο του (αν θυμάμαι καλά). Οι υπόλοιποι δικτάτορες κάθονται στο σβέρκο του λαού (με την ανοχή συνήθως του οποίου κατέλαβαν την εξουσία –υποσχόμενοι διάφορα) μέχρι α) να αποδημήσουν εις κύριο (λόγο φυσικών ή λιγότερο φυσικών αιτιών ), β) να πέσουν από κάποιον ανταγωνιστή τους, γ) να οδηγήσουν με την συμπεριφορά τους σε κάποια ισχυρή λαϊκή εξέγερση που οι δυνάμεις καταστολής τους θα αποτύχουν να καταστείλουν, δ) να οδηγήσουν με τις επιλογές τους σε κάποια εθνική τραγωδία (αυτοκαταστροφή), ε) να πέσουν από ξένες επιρροές (αυτό μπορεί να συνδυασθεί με όλα τα προαναφερόμενα).

Όπως και να έχει, προσωπικά δεν πείθομαι από καμία δικτατορία και από κανέναν δικτάτορα, όσο αγαθοί και αν είναι οι υποτιθέμενοι σκοποί της ή οι υποτιθέμενες ανάγκες που την επιβάλλουν.

Στο βάθος των πραγμάτων η κλεψιά, η ρεμούλα, το μέσον, το λάδωμα, η διαφθορά, συνεχίζονται, απλά αλλάζουν «κανάλια», γίνεται αναδιανομή της «πίτας» προς το «καθεστωτικό σκυλολόι» (σήμερα τα λέμε sic ..«κομματοσκύλα») το οποίο βρίσκεται πέριξ του δικτάτορα, συν το χρόνο μάλιστα και καθώς οι επιβεβαιωμένοι εχθροί της δικτατορίας (συνήθως την λένε Επανάσταση) μειώνονται με διάφορους τρόπους (εκτελέσεις, δολοφονίες, εκτοπίσεις) ο κύκλος των εχθρών διευρύνεται συνεχώς ώστε κάποτε να κινδυνεύεις ακόμα και εσύ που είσαι +/- υπέρ της να βρεθείς σε κάποιο στρατιωτικό δικαστήριο για κάποιον ασαφή λόγο.

Βέβαια σταδιακά και ο Δικτάτορας εκφυλίζεται, τον εκφυλίζει η εξουσία, αποκτά ορισμένες ανέσεις, καμιά γκόμενα επίσης.. τροποποιεί τους νόμους όπως τον συμφέρει – μα δεν σας ακούγονται όλα αυτά γνώριμα; Φυσικά, τουλάχιστον όμως στην Δημοκρατία έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορώ να αλλάξω κάτι και τελικά μπορώ να πω ότι «θεωρώ τον τάδε πολιτικό Μ@λ@κ@» στην παρέα μου .. αν πω κάτι τέτοιο σε ένα Δικτατορικό καθεστώς .. και αλήθεια να λέω .. (σαν με ακούσει κάποιος «καλοθελητής» έμπλεξα .

Οπότε προσωπικά σας ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν θα πάρω!

Edited by - XD on 03/05/2009 13:48:26

03/05/2009, 13:28:30
quote:
και τελικά μπορώ να πω ότι «θεωρώ τον τάδε πολιτικό Μ@λ@κ@» στην παρέα μου .. αν πω κάτι τέτοιο σε ένα Δικτατορικό καθεστώς
Δημοκρατία είναι να μπορείς να λές αυτό Μ@λ@κ@» στον ίδιον τον Μ@λ@κ@» και όχι στην παρέα σου.
Στην παρέα σου το έλεγες και τότε.
Κατάμουτρα όμως, ούτε τότε, ούτε τώρα...
XDΜέλος
03/05/2009, 13:51:03
Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ το έχω πει κατάμουτρα και guess what? Είμαι ακόμα εδώ! Οπότε στο επιστρέφω ρουφηχτά

Υ.Γ.
Σου εύχομαι ολόψυχα κάποτε να αξιωθείς και εσύ να το πεις σε όποιον πολιτικό το αξίζει.

Over & Out!

Edited by - XD on 03/05/2009 13:53:04

03/05/2009, 14:32:07
Ωραίος!
03/05/2009, 20:55:20
quote:
XD :
Είναι τουλάχιστον κατάντια να ελπίζουν οι Έλληνες ότι ο μόνος που μπορεί να τους σώσει είναι κάποιος δικτάτορας.

Ακριβώς! ΚΑΤΑΝΤΙΑ! εκεί οι ίδιοι οι Έλληνες οδήγησαν τα πράγματα!

quote:
XD :
Μόνο ένας Δικτάτορας (Ρωμαίος ήταν θαρρώ) έλαβε την εξουσία της Αυτοκρατορίας (για έναν χρόνο), διόρθωσε κάποια πράγματα και ύστερα παραιτήθηκε επιστρέφοντας κυριολεκτικά στον κήπο του (αν θυμάμαι καλά). Οι υπόλοιποι δικτάτορες κάθονται στο σβέρκο του λαού (με την ανοχή συνήθως του οποίου κατέλαβαν την εξουσία –υποσχόμενοι διάφορα) μέχρι α) να αποδημήσουν εις κύριο (λόγο φυσικών ή λιγότερο φυσικών αιτιών ), β) να πέσουν από κάποιον ανταγωνιστή τους, γ) να οδηγήσουν με την συμπεριφορά τους σε κάποια ισχυρή λαϊκή εξέγερση που οι δυνάμεις καταστολής τους θα αποτύχουν να καταστείλουν, δ) να οδηγήσουν με τις επιλογές τους σε κάποια εθνική τραγωδία (αυτοκαταστροφή), ε) να πέσουν από ξένες επιρροές (αυτό μπορεί να συνδυασθεί με όλα τα προαναφερόμενα).

Μα και σήμερα κάθονται στο σβέρκο μας! οι σύγχρονοι δικτάτορες!

-Πάρε ένα παράδειγμα, η Κόρινθος έχει μόνο ένα μπουρδέλο. Ο κύριος κάτοχος αυτού, είναι ένας από τους κορυφαίους στο επάγγελμά του στη ντόπια κοινωνία ξακουστός! Και χωρίς ίχνος υπερβολής.
Μπλεγμένος μέχρι το λαιμό με τη νύχτα! και πολύ υψηλά ιστάμενος στην ντόπια πολιτική.

Εάν αυτό εσύ το ονομάζεις "λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών" εγώ το ονομάζω αρρωστημένη κατάσταση......και σίγουρα όχι Δημοκρατία.

quote:
XD :
Όπως και να έχει, προσωπικά δεν πείθομαι από καμία δικτατορία και από κανέναν δικτάτορα, όσο αγαθοί και αν είναι οι υποτιθέμενοι σκοποί της ή οι υποτιθέμενες ανάγκες που την επιβάλλουν.

Φαίνεται έχεις πεισθεί από τη σημερινή "Δημοκρατία".....

quote:
XD :
Στο βάθος των πραγμάτων η κλεψιά, η ρεμούλα, το μέσον, το λάδωμα, η διαφθορά, συνεχίζονται, απλά αλλάζουν «κανάλια», γίνεται αναδιανομή της «πίτας» προς το «καθεστωτικό σκυλολόι» (σήμερα τα λέμε sic ..«κομματοσκύλα») το οποίο βρίσκεται πέριξ του δικτάτορα, συν το χρόνο μάλιστα και καθώς οι επιβεβαιωμένοι εχθροί της δικτατορίας (συνήθως την λένε Επανάσταση) μειώνονται με διάφορους τρόπους (εκτελέσεις, δολοφονίες, εκτοπίσεις) ο κύκλος των εχθρών διευρύνεται συνεχώς ώστε κάποτε να κινδυνεύεις ακόμα και εσύ που είσαι +/- υπέρ της να βρεθείς σε κάποιο στρατιωτικό δικαστήριο για κάποιον ασαφή λόγο.

Αυτό θα ήθελα να άλλαζε το "βάθος" και όπως έχουν τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξει παρά μόνο με το πιστόλι στον κρόταφο....αμφιβάλεις? .......εάν ναι να σε ρωτήσω επ' αυτού!

quote:
XD :
Βέβαια σταδιακά και ο Δικτάτορας εκφυλίζεται, τον εκφυλίζει η εξουσία, αποκτά ορισμένες ανέσεις, καμιά γκόμενα επίσης.. τροποποιεί τους νόμους όπως τον συμφέρει – μα δεν σας ακούγονται όλα αυτά γνώριμα;

Να στο πω αλλιώς έναν Λυκούργο θα ήθελα! τον αληθινό.....όχι αυτόν που τάχα πέταγε τους ανήμπορους στον Καιάδα!....αυτόν που πέταγε στον Καιάδα τους κλέφτες και τους κοπρίτες.

quote:
XD :
Φυσικά, τουλάχιστον όμως στην Δημοκρατία έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορώ να αλλάξω κάτι και τελικά μπορώ να πω ότι «θεωρώ τον τάδε πολιτικό Μ@λ@κ@» στην παρέα μου .. αν πω κάτι τέτοιο σε ένα Δικτατορικό καθεστώς .. και αλήθεια να λέω .. (σαν με ακούσει κάποιος «καλοθελητής» έμπλεξα

Ακριβώς την ψευδαίσθηση! και τίποτα περισσότερο, του λες είσαι Μ@λ@κ@ς και νομίζεις ότι κάτι έκανες! ενώ στην πραγματικότητα δεν έκανες τίποτα! έχουν τέτοια γαϊδουριά επάνω τους....που δεν ιδρώνει το αυτί τους με κανέναν τρόπο!

quote:
XD :
Οπότε προσωπικά σας ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν θα πάρω!

Εάν είσαι ευχαριστημένος με την τρέχων κατάσταση δεν έχεις κανέναν λόγο να επιθυμείς την όποια αλλαγή.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

05/05/2009, 14:52:30
Δεν βλέπω τον κο Λομβαρδόπουλο να μας τιμά με τα σχόλιά του, κι έτσι θα συνεχίσω μόνος μου τα του εισαγγελέως Τσεβά.
quote:
Μαχητικά, αναρχικά και αριστερά στοιχεία επηρεάζουν προς στιγμήν το δια του Ρ / Σ και των μεγαφώνων ριπτόμενα συνθήματα
"Μαχητικά, αναρχικά και αριστερά στοιχεία" λοιπόν.
Παράκάτω λέει: "Επαναφέρουν τον Ρ / Σ εις την ορθήν αντιδικτατορικήν θέσιν του, απαλείφουν αναρχικά και εξτρεμιστικά συνθήματα"!

Τι μας λέει εδώ ο ποιητής;
1. Οτι οι φοιτητές ΔΕΝ ήταν μαχητικοί.
Ηταν μπουdαλάδες!
2. ΔΕΝ ήταν αναρχικοί.
Ηταν νομοταγείς πολίτες!
3. ΔΕΝ ήταν αριστεροί.
Ηταν δεξιοί (μάλλον)! ...ή όπως τους λέει παρακάτω... (δεξιοί!!!) "ποικιλώνυμων φατριών και πολιτικών τάσεων"!

Μα τί ήταν επιτέλους αυτοί οι φοιτητές κατά τον εισαγγελέα μας;;;
Κοιτάξτε τι λέει: "Επαναφέρουν τον Ρ / Σ εις την ορθήν αντιδικτατορικήν θέσιν του"!

Ηταν ΟΡΘΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ!!! (πως θα ήταν οι λάθος αντιδικτάτορες ρε παιδιά;)
Μην γελάτε ρε! Εισαγγελέας τα λέει αυτά!

Ούτε καν δημοκράτες δεν τούς λέει!
Μην πει κανείς ότι ορθοί<--(χαχα) αντιδικτάτορες και δημοκράτες θα μπορούσε να είναι το ίδιο...
Διότι κάποιος που μασούσε επί "δημοκρατίας" και του έκοψαν την μάσα οι συνταγματαρχαίοι, δικαίως είναι αντιδικτάτωρ, διότι θέλει "δημοκρατία" για να συνεχίσει να τρώει, άλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκράτης.
Ετσι δεν είναι;

Βλέπετε τι προσπαθεί να κάνει εδώ ο "λειτουργός του δικαίου"; Πιστός στο πνεύμα της εποχής εκείνης βέβαια...
Εστω και "δημοκρατικά"...
Προσπαθεί υστερόβουλα, ν' απομονώσει την αριστερά από την επανάσταση του πολυτεχνείου!
Την στιγμή που όλοι ξέρουμε, ότι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των τότε φοιτητών ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

Βλέπετε πως γράφεται η "ιστορία";

Αλήθεια... Τι έκανε αυτός ο εισαγγελέας κατά την διάρκεια της επταετίας;;;
Μήπως υπηρετούσε τους συνταγματαρχαίους;
ΜΗΠΩΣ;;;

...Και να σκεφτείτε ότι η γενιά του πολυτεχνείου ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!
Είναι οι σημερινοί 50-60άρηδες...

Edited by - Αίολος on 05/05/2009 14:56:16

06/05/2009, 15:18:49
Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω προς τα που πάει αυτό το θέμα.....

Κάπου μου δώθηκε η εντύπωση πως η αιτία του είναι η παρουσία του Καραμανλη στους 10 σημαντικότερους έλληνες όλων των εποχών.

quote:
Πρώτα θα σας εξηγήσω τούς λόγους που δημιούργησα αυτό το θέμα.
Ηταν ο “ΣKAΪ” και οι μαλακίες του με τους μεγάλους ελληναράδες.
Εφριξα όταν είδα ένα από τα μεγαλύτερα παράσιτα της μεταπολεμικής μας ιστορίας, να συγκρίνεται με τους φιλοσόφους.

Η άποψη του θεματοθέτη μας....

Φίλε Αίολος σου εξήγησα σε προηγούμενο ποστ πως η ηλικία μου δεν είναι σε θέση να κρίνει τον προ-χούντας Καραμανλή. Πιστεύω όμως (όπως υποστήρικε και άλλος συνομηλιτής) ότι ο Καραμανλής κρίνεται για τον ρόλο του μετά την Χούντα, μιας και του πιστώνεται η ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ (σημερινή Ε.Ε.). Για κάποιους, αυτό είναι ότι πιο σημαντικό έχει γίνει στην χώρα μας μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν είναι και λίγο πράγμα αν το καλοσκεφτείς. Τώρα για το πόσο ψηλά τον κατατάσει σε σπουδαιότητα αυτή του η συμβολή, λίγη σημασία έχει. Η εκπομπή που αναφέρεις είναθι γελοία, προσπάθησα να την παρακολουθήσω αλλά μάταια... Και μόνο το γεγονώς ότι γελοίες καρικατούρες τύπου Λαζόπουλου, ασήμαντοι αθλητές τύπου Ζαγοράκη, αδιάφοροι πολιτικοί τύπου Μελίνας, συγκαταλέγονται στους κορυφαίους 100 έλληνες όλων των εποχών - είναι να γελάει κανείς...

Γίνεται αναφορά για ιστορική αναδρομή.....
Ο τίτλος του θέματος δεν αφήνει περιθώρια για ιστορική αναδρομή, ή που θα πιάσουμε να αναλύσουμε την περίοδο της 7ετίας ή θα καταπιαστούμε με την μεταπολεμική Ελλάδα - να βρούμε όμως ΤΙ ?????? Ομοιώτητες με την σημερινή Ελλάδα ???? Μου φαίνεται ολίγον αφελές και προσωπικά το θεωρώ και ανούσιο.

Βλέπω να γίνεται αναφορά για Δεξιούς και Αριστερούς και αναρωτιέμαι ποιός είναι Δεξιός και ποιός Αριστερός στις μέρες μας και τι είναι αυτό που τους διαχωρίζει. Συμμετέχω σε μπλογκς με πολιτικά θέματα και γελάω με την συνηθισμένη καραμέλα που αναμασάνε κάποιοι πρασινοφρουροί (κυρίως) όταν στερεύουν από επιχειρήματα.... Η γνωστή καραμέλα της σκληρής Δεξιάς που δεν έχει αλλάξει σε τίποτα... Ποιά είναι η Δεξία ρε παιδιά, μου λέτε κι εμένα ? Ο Ρουσόπουλος ? Ο Αλογοσκούφης ?? Ο Τατούλης ??? Πλάκα κάνουμε τώρα ? Και ποιά είναι η Αριστερά στις μέρες μας ???? Ο Κόκκαλης ? Ο Λαμπράκης ??? Ο Αλαβάνος ???? Γελοία πράγματα.....

Εγινε αναφορά για το φακέλωμα των αρτιστερών μέχρι και το 1981 όπου καταργήθηκε επί Ανδρέα.... Μην ξεχνάμε όμως το άλλο φακέλωμα που έγινε στις κλαδικές και που μας έχει στοιχειώσει μέχρι και σήμερα. Που οδηγούν όμως όλα αυτά ????

Φίλε Αίολος ο παππούς μου έζησε με τον φόβο των κουμουνιστών, είχε κάθε δικαίωμα να μιλάει για εμάς και αυτούς. Το ίδιο και ο κουμουνιστής παππούς. Ο πατέρας μου αν και έζησε αυτή την κατάσταση, δεν είδα να τον επιρρεάζει ιδιαίτερα. Και "αριστερούς" φίλους είχε και μάλιστα ακόμα και σήμερα αφιερώνει χρόνο για να αναδείξει το έργο ενός δηλωμένου κουμουνιστή συγχωριανού του ποιητή - και ας του την ψιλολένε "δεξιοί" γέροι στο χωρίο...
Εμένα όμως τι έχουν να μου πούνε οι έννοιες "δεξιός" και "αριστερός", μου λές ? Σε δύο χρόνια πατάω τα 40 και δεν ένοιωσα ποτέ αυτή την διάκριση... Κάτι μαλακισμένα που έχουν και τα μισά μου χρόνια, μπορείς να μου εξηγήσεις πως μιλάνε για την "καταραμένη δεξιά" ???

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί αυτό το θέμα...
Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα φόβο για το πολίτευμα της χώρας μας, δεν νοιώθω να απειλήται από τους Κουμουνιστές πχ και ας μεγάλωσα γνωρίζοντας πέντε-δέκα πράγματα για το παραπέτασμα. Αλλη είναι η απειλή και δεν μας έρχεται από το παρελθόν. Απειλή ειναι τα άπλητα νεοταξικά γουρούνια που πίσω από την μάσκα της εξωκοινοβουλευτικής (και καλά) αριστεράς σπάνε - καίνε και καταλύουν κάθε έννοια της δημοκρατίας, στο όνομα της οποίας δεν τολμάμε να αγγίξουμε τρίχα τους. Απειλή είναι κάτι ξυρισμένα μαλακισμένα νεοφασιστάκια που τολμάνε να το παίζουνε απόγονοι των αρχαίων ημών προγόνων μας και αύριο-μεθάυριο μπορεί να μου βιάσουνε την γυναίκα μου γιατί δεν είναι ελληνίδα ή να μου χαράξουν με μαχαίρι το παιδί μου γιατί μοιάζει με βορειοευρωπαίο. Απειλή είναι οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που μας τους αμωλάνε όπου βρούνε και που οι φουκαράδες έχουν χάσει κάθε όριο με την πείνα και την εξαθλίωση που ζούνε. Απειλή είναι η έντεχνη ισοπεδοποίηση των πάντων που ζούμε ΠΑΝΤΟΥ !!!

Αυτά είναι απειλές, με αυτά πρέπει να ασχολιόμαστε και όχι να αναμασάμε αναχρονισμένα πάθη και μίση Δεξιών και Αριστερών.....

18/05/2008, 13:21:34
Φιλε Κριος, ηρθες για να "μεινεις" ή ειναι περιστασιακα?

εκει στην Γερμανια, να μην μας ξεχασεις... εχει και εκει Ιντερνετ...

"Say HELLO to My Little Friend"
18/05/2008, 13:52:48
Καλημέρα στη παρέα

quote:
Για το προβλημα τωρα, παρολο που η forthnet (τουλαχιστο αυτη διαφημιζεται με δικο της δικτυο, εστω και προσωρινα, μεχρι και οι αλλες εταιριες να κανουν το δικο τους), δεν εχει την ιδια συμπεριφορα οπως του ΟΤΕ... ειναι πολυ χειροτερη!

Έστω ότι κάποιες εταιρείες έχουν δικό τους δίκτυο και δεν στηρίζονται στον ΟΤΕ, δεν στηρίζονται μόνο μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας.
Μέσα στη πολυκατοικία οι καλωδιώσεις που είναι μέσα στους τοίχους από το υπόγειο μέχρι τον έκτο όροφο από ποιά εταιρεία είναι;Από τον ΟΤΕ.
Γιατί δεν νομίζω ότι κανένας πάροχος δεν έρχεται να γκρεμίζει τοίχους στην σειρά μέχρι να φτάσει στο διαμέρισμα κάποιου για να περάσει δικά του καλώδια.
Και πόσο παλιές είναι αυτές οι καλωδιώσεις;
Όσο παλιό είναι και το κτίριο.
Έστω λοιπόν κόβεται σε μένα ένα καλώδιο μέσα στους τοίχους της πολυκατοικίας (βρίσκομαι στον πέμπτο όροφο),έχω ΟΤΕ , θα έρθουν οι τεχνικοί και θα ψάξουν που έχει κοπεί (σε ποιον όροφο), αν είναι άλλος ο πάροχος θα αναλάβει την βλάβη σε αυτά τα καλώδια, ή θα σου πει το γνωστό της διαφήμισης "φταίει ο ΟΤΕ";
Και θα τρέχεις μετά από τον "Άννα στον Καϊάφα";
Αυτός είναι ένας λόγος που δεν έχω αλλάξει εγώ εταιρεία, όχι γιατί είναι καλύτερη ή χειρότερη, αλλά γιατί όλοι είναι το ίδιο.

Wolf
18/05/2008, 14:07:40
εγω εχω δοκιμασει τους 3 μεγαλους (ΟΤΕnet, Forthnet-ειχα και αρχικα, απο το 1997 μεχρι και 2005) και Hellasnet...

Και μπορω να πω οτι ο ΟΤΕ μ' εχει καλυψει πληρως, ειναι πολυ πιο οικονομικος (για μενα τουλαχιστο, που εχουμε κανει ειδικα συμβολαια) και φυσικα πιο αξιοπιστος (οσο αφορα το service, αλλα το τελευταιο καιρο, ειναι λιγα τα ατομα και δεν μπορουν να εξυπηρετησουν ευκολα ολη τη Κοζανη)...

"Say HELLO to My Little Friend"
18/05/2008, 16:10:25
Άρχισαν τα όργανα.Σύντομα θα ξεκινήσει και εδώ το κυνήγι μαγισσών εεε καπνιστών ήθελα να πω

Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από την 1η Ιανουαρίου 2010

Αθήνα

Τη γενική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από την 1η Ιανουαρίου 2010 προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που έχει ήδη περάσει από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο υπουργείο εκτιμούν ότι τα μέτρα μερικής απαγόρευσης του καπνίσματος που ελήφθησαν το 2002, δεν ήταν αποτελεσματικά και με το νέο νομοσχέδιο απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους που είναι κλειστοί ή στεγασμένοι.

Σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνονται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι ιδιοκτήτες θα υποχρεώνονται να διαθέτουν ειδικούς χώρους για τους καπνιστές, πλήρως διαχωρισμένους από τους υπόλοιπους. Όσοι δεν συμμορφώνονται, θα πληρώνουν πρόστιμο 3.000 ευρώ.

«Καμπάνα» 300 ευρώ θα επιβάλεται στους «θεριακλήδες» που καπνίζουν σε «απαγορευμένες ζώνες».

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την απαγόρευσης πώλησης προϊόντων καπνού σε ανήλικους και της εισόδου σε μπαρ όσων είναι μέχρι 18 ετών.

Newsroom ΔΟΛ

Μάλιστα έστω λοιπόν είμαστε μία παρέα καπνιστών και έχουμε κλείσει τραπέζι σε μία μεγάλη Αθηναϊκή πίστα, το πρόγραμμα φυσικά είναι live, θα έχουν φτιάξει μια γυάλα να μας μαντρώσουν και θα παρακολουθούμε το πρόγραμμα από την γυάλα;
Ή ο τραγουδιστής θα τρέχει πάνω κάτω συνέχεια να τραγουδάει πότε στο δικό μας χώρο και πότε στους άλλους, εις διπλούν το πρόγραμμα;Αν πρόκειται να χωρίσουν στα δύο το κέντρο με τοίχους.
Βασίζομαι σ'αυτό :
"Σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνονται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.
Οι ιδιοκτήτες θα υποχρεώνονται να διαθέτουν ειδικούς χώρους για τους καπνιστές, πλήρως διαχωρισμένους από τους υπόλοιπους."

Καλά πόσα θέλουν να μας τρελάνουν επιτέλους;Δεν είναι πιο απλό να υποχρεώσουν αυτές τις επιχειρήσεις να βάλουν πολλους και μεγάλους ιονιστές για καθαρισμό της ατμόσφαιρας;Που έχουν ήδη ιονιστές εδώ που τα λέμε πολλά club μικρά και μεγάλα.

Wolf
18/05/2008, 18:26:29
Krios...
Χα!!! Μέσα έπεσα σε όλα... Ο νέος Σέρλοκ μόλις γεννήθηκε...
Τσα... Τώρα θα γράφω και στις προφητείες αγίων...

Δεν απάντησες όμως για τον ερχομό σου στην Ελλάδα...
Πωλητής;;; Τι πωλητής;;;

quote:
Σαν τις Ελληνίδες έχει???

Άσε μην το πιάσουμε αυτό, γιατί θα πάλι θα τα ακούσουμε από τον DI...

quote:
Σύντομα θα ξεκινήσει και εδώ το κυνήγι μαγισσών εεε καπνιστών ήθελα να πω

Να μην καπνίζετε...
Όπως εγώ που το έχω κόψει...
Κάνει καλό στην υγεία, στην τσέπη και στην ευκολία.
Ιδιαίτερα αυτό το "ένα αναπτήρα ρε παιδιά", μου την είχε σπάσει όσο δεν πάει άλλο...

Predator...
Και εγώ που έχω Tellas Zisto, περνάω ΤΑ βάσανα με το νετ...

18/05/2008, 20:42:30
Καλησπέρα φιλαράκια .

quote:
PREDATOR -εκει στην Γερμανια, να μην μας ξεχασεις... εχει και εκει Ιντερνετ

Χα, Χα, σιγά μην αφήσει τον….. και ασχολείται με εμάς….

quote:
PREDATOR -εγω εχω δοκιμασει τους 3 μεγαλους (ΟΤΕnet, Forthnet-ειχα και αρχικα, απο το 1997 μεχρι και 2005) και Hellasnet...

Κάτσε να δεις πόσοι χρηστές που έχουν φύγει από τον ΟΤΕnet, θα ξαναγυρίσουν πίσω μόλις τελειώσει η διαδικασία εξαγοράς από την Deutsche Telekom

IsoldeΜέλος
18/05/2008, 22:06:48
Καλό βράδυ στην παρέα.

quote:

Να μην καπνίζετε...
Όπως εγώ που το έχω κόψει...
Κάνει καλό στην υγεία, στην τσέπη και στην ευκολία.

Σωστά OANNHSEA, συγχαριτίρεια που το έκοψες!

-Στο μέλλον η τεχνολογία θα προχωρήσει, αλλά δυστυχώς όχι η ανθρωπότητα.-

Edited by - Isolde on 18/05/2008 22:08:02

19/05/2008, 06:34:32
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους .

Ναι ξέρω, όλοι έχουμε μια κοινή σκέψη αυτήν την στιγμή … ωχ, άντε η πρώτη μέρα είναι δύσκολη (τσαγκαροδευτέρα)…

Η μήπως τα πρώτα 100 χρόνια, καλή δουλεία σε όλους….

19/05/2008, 07:39:41
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

19/05/2008, 08:19:18
Καλημέρα στην παρέα και καλή εβδομάδα να έχουμε

Γρήγορα τα καφεδάκια μας ν'ανοίξει το μάτι και φεύγω τρέχοντας για την δουλειά

Wolf