- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΣΥ πρεπει να μου φέρεις αποδείξεις , και να γράψεις επιχειρήματα.Το "ακουσα ότι" η το "μου είπε κάποιος" η το "ειδα στον ύπνο μου" δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα για να συζητήσουμε.
Mιά θεωρία μπορεί να πλανάται στην ατμόσφαιρα εκατοντάδες, χιλιάδες χρόνια μέχρι να αποδειχτεί πειραματικά. Στο διάστημα αυτό οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να μελετούν τις θεωρίες (ή φιλοσοφίες ή υποθέσεις), να τις συζητάνε, να τις εμπλουτίζουν. Ίσως κάποια στιγμή βρεθεί ο θεωρητικός επιστήμων που κατά διαβολική σύμπτωση θα είναι και πειραματικός και θα αποδείξει εργαστηριακά π.χ τον αιθέρα ή το ενεργειακό αόρατο σώμα. Ίσως όχι.
Από τις πρώτες θεωρίες-στοχασμούς-υποθέσεις των αρχαίων για τη σύσταση του αέρα μέχρι να πρώτα πειράματα και τις αποδείξεις πέρασαν πολλά χρόνια νομίζω.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαλώνετε. Δεν απαγορεύετε η διατύπωση θεωριών, αν δεν αντέχεται να τις διαβάζετε μην το κάνετε. Η ζωή είναι μικρή και αποκλείεται να τα δούμε όλα.
Edited by - mimosa on 21/09/2010 18:52:20
quote:quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
αν εχω πολλες παρομοιες εξιστορησεις απο διαφορες εποχες και απο μακρυνους μεταξυ τους λαους που συμφωνουν σε καποια πραγματα που ειδαν η βιωσαν ανθρωποι χωρις να ειναι μαστουρωμενοι (καποιοι απ' αυτους τους ανθρωπους επωνυμοι) τοτε νομιζω πως το πραγμα αρχιζει και σοβαρευει...Εσύ προσωπικά έχεις τέτοιες εξιστορήσεις?
ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
ετυχε να γνωρισω στα νιατα μου εναν ανθρωπο ηλικιωμενο που ηταν ενορατικος και εβλεπε τους λογους (την αορατη φυση) των οντων, εβλεπε και πιο περα απο τη δικη μας διασταση, αλλα ολα αυτα τα θεωρουσε φυσιολογικα οχι κατι ιδιαιτερο, τον πιστευα οχι μονο γιατι ηταν ιδιαιτερα μορφωμενος, πολυγλωσσος και συγγραφεας πολλων λογοτεχνικων εργων και δοκιμιων αλλα γιατι δεν το παιζε ουτε γκουρου ουτε ποτε του πηγε να βγαλει λεφτα απο το χαρισμα του...
quote:
ετυχε να γνωρισω στα νιατα μου εναν ανθρωπο ηλικιωμενο που ηταν ενορατικος και εβλεπε τους λογους (την αορατη φυση) των οντων, εβλεπε και πιο περα απο τη δικη μας διασταση, αλλα ολα αυτα τα θεωρουσε φυσιολογικα οχι κατι ιδιαιτερο, τον πιστευα οχι μονο γιατι ηταν ιδιαιτερα μορφωμενος, πολυγλωσσος και συγγραφεας πολλων λογοτεχνικων εργων και δοκιμιων αλλα γιατι δεν το παιζε ουτε γκουρου ουτε ποτε του πηγε να βγαλει λεφτα απο το χαρισμα του...
Απο την στιγμή που κάποιος αρχίζει να διαλογίζεται,αρχίζει να ξυπνάει τις εσωτερικές του δυνάμεις με φυσικό τρόπο.Υπάρχουν άνθρωποι που διαλογίζονται χρόνια και είναι λογικό να βλέπουν αυτά που εμείς φανταζόμαστε.
Ο Γάιδαρος τα κουνάει.
Σχηματικά ,σωματικά, ο γάιδαρος πρέπει να είναι προγενέστερος του πιθήκου.
Κάπου ο γάιδαρος εν εξελίξει κάθισε στα δυο του πόδια και έγινε πίθηκος, μετά άνθρωπος.
Δεν έχουμε όμως το ενδιάμεσο.
Γαιδαροπιθήκους ή πιθηκανθρώπους.
dimitris2:
quote:
Είπατε ότι ο άνθρωπος δεν κουνάει πλέον τα αφτιά γιατί ο μυς ατόνησε.
Ο Γάιδαρος τα κουνάει.
Σχηματικά ,σωματικά, ο γάιδαρος πρέπει να είναι προγενέστερος του πιθήκου.
Κάπου ο γάιδαρος εν εξελίξει κάθισε στα δυο του πόδια και έγινε πίθηκος, μετά άνθρωπος.
Δεν έχουμε όμως το ενδιάμεσο.
Γαιδαροπιθήκους ή πιθηκανθρώπους.
Αυτό , τι ανοησία είναι πάλι ?
Αντε παλικάρι μου να διαβάσεις πρώτα τι λέει η εξέλιξη και μετά ελα να την σχολιάσεις .
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
quote:
Ολο έτυχε να ακουσω ΚΑΤΙ να γνωρίσω ΚΑΠΟΙΟΝ , να διαβάσω ΚΑΠΟΥ και όλο αοριστολογίες περι αορατου σώματος είσαι Βρε Αριστοτέλη .
Αν όλα αυτά τα άτομα είχαν τις ψυχικές δυνάμεις που ισχυρίζεσαι θα έπρεπε να είχαν γίνει πλανητάρχες τουλάχιστον .
Αστρικά ταξίδια , άλλη διάσταση , και πράσινα άλογα .
Δειξε μας ένα ΣΤΟΙΧΕΙΟ που επαληθευει τα παραπάνω .
Π.Χ. Ενας που βλέπει την αόρατη φυση των όντων όπως λες , τι ακριβώς βλέπει ?
Δεν είναι σε θέση να το περιγράψει , και το κρατάει κρυφό ?
Γιατί δεν επιδεικνύει τις δυνάμεις αυτές , ώστε να χρησιμοποιηθούν για το καλό της ανθρωποτητας ?
Γιατί ΚΑΝΕΙΣ απο αυτούς που ισχυρίζονται οτι έχουν ψυχικες δυνάμεις δεν αποδέχεται την ΠΡΟΚΛΗΣΗ του JAMES RANDI ?
Είναι τόσο ΥΠΕΡΑΝΩ ολοι αυτοί που δεν μας καταδέχονται εμας τους απλούς ανθρώπους , ζωντας σε άλλες διαστάσεις ?
Ρε συ δεν κόβεις το ΔΟΥΛΕΜΑ λέω εγώ , που μας έχεις φλομώσει με ενα σωρό ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ χωρίς να προσκομίζεις ποτέ στοιχεία ?
Η ΖΩΗ είναι πολυ απλή φίλε μου .
Ολοι οι άνθρωποι αποτελούνται απο μόνο απο το υλικό τους σωμα που είναι πάνω κάτω το ίδιο , και διαφοροποιούνται ουσιαστικά απο το τι περιέχει ο εγκεφαλος τους .
Υπάρχουν κάποιοι που εχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με την λογική , η απλά υπερτερεί το αριστερό ημισφαίριο που είναι η βάση της λογικής , οπως οι περισσότεροι άντρες .
Και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που βλέπουν μέσα στα πράγματα μεταφυσικές προεκτάσεις επειδή ετσι μεγάλωσαν , η επειδη υπερτερει το δεξί ημισφαίριο , που είναι η βάση της φαντασίας , όπως συμβαίνει με τις περισσοτερες γυναίκες .
Δεν ειναι τυχαίο ως αποδειξη των προηγούμενων οτι οι γυναίκες εχουν μεγαλύτερη ροπή προς το μεταφυσικό , πιστευουν στην διαίσθηση , είναι γενικότερα περισσότερο θρησκευόμενες απο τους άντρες και πιστευουν ευκολότερα σε παραμύθια σαν τα δικά σου .
Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με άντρες που ασχολούνται με τις τεχνες , οπου και εκεί υπερτερεί το δεξί ημισφαίριο .
Αντίθετα οσοι άντρες είναι Θετικοί επιστημονες η άνθρωποι της πιάτσας , σε μεγάλο ποσοστό θεωρούν ολα τα μεταφυσικά στην σφαιρα της φαντασίας ΟΣΟ δεν υπάρχει για αυτά αποδειξη .
Επειδη ολοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ζουν στην πραγματικότητα και να είναι ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ .
Συνεπως για να τελειωνουμε , οποιαδήποτε ανθρωπινη εμπειρία δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά προιον του ανθρώπινου εγκεφάλου και πως αυτός έχει μάθει να βλέπει τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
ΓΙΑ το λόγο αυτό ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ η εμπειρία δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην απολυτη αληθεια , και την γνωση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ κοσμού .
Θα παραμένει πάντα μία ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ οπτική γωνία συμβατή με οτι έχει μέσα ο καθένας στο κεφάλι του , και σε πλήρη αρμονία με τον ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ κόσμο που αντιλαμβάνεται το μυαλό του .
Τα αστρικά ταξίδια λοιπόν δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ταξίδια μεσα στο "συμπαν" που έχει κατασκευάσει ο καθε ένας μέσα στο μυαλό του απο την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ του εμπειρία .
Σε καμμία περίπτωση δεν είναι ταξίδια στο πραγματικό συμπαν γιατί τότε ΟΛΟΙ οι δήθεν ταξιδιώτες , θα γνώριζαν για το σύμπαν πράγματα που αγνοούν οι κοσμολόγοι και οι Αστροφυσικοί , και κάτι τέτοιο φυσικά ΔΕΝ συμβαίνει .
Εκτός αν όλοι αυτοί γνωρίζουν την θεωρία του ΠΑΝΤΟΣ , η γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό μίας μαύρης τρύπας και δεν μας το λένε για να μην νιώσουμε άσχημα .
ΟΛΑ αυτα φίλε είναι παιχνίδια του μυαλού .
Δεν είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κόσμος που βρισκεται περα απο την ανθρώπινη εμπειρία .
Αυτον τον κόσμο , μόνο η ΕΠΙΣΤΗΜΗ μπορεί να προσεγγίσει , γιατί διαθέτει τα κατάλληλα αμερόληπτα ΕΡΓΑΛΕΙΑ , που δεν στηρίζονται στον υποκειμενισμό .
Σε προκαλώ με στοιχεία και επιχειρήματα να αντικρούσεις τα παραπάνω .
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ .
quote:
Γιατί δεν επιδεικνύει τις δυνάμεις αυτές , ώστε να χρησιμοποιηθούν για το καλό της ανθρωποτητας ?
Γιατί δέν μπορεί να επέμβει στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου,είναι ο βασικότερος κανόνας του θεού.Αυτός που το κάνει,πράτει αντιχριστικά,ακόμα και αν ο σκοπός του είναι καλός.Εκτός απο αυτό,μεγάλη δύναμη = μεγάλο ρίσκο.Η μεγάλη δύναμη χρειάζεται την ανάλογη στάση για προστασία.Σκέψου τί θα γινόταν άν όλλοι μάθαιναν οτι έχουν μυστικές υπερδυνάμεις και έκαναν τα πάντα για να τις αφυπνίσουν έτσι ώστε να κάνουν αυτό που θέλει το εγώ τους. Θα είχαμε εναν κόσμο που θα κυβερνούσε ο σατανάς σε όλα τα επίπεδα.Χρειάζεται λοιπόν η αγνότητα και οι γνώσεις για το καλό και το κακό.Οσοι τις έχουν αυτές τις γνώσεις και έχουν την απαιτούμενη αγνότητα,τους δίνεται η ευκαιρία.Είναι θέμα προστασίας λοιπόν.
quote:
Ολο έτυχε να ακουσω ΚΑΤΙ να γνωρίσω ΚΑΠΟΙΟΝ , να διαβάσω ΚΑΠΟΥ και όλο αοριστολογίες περι αορατου σώματος είσαι Βρε Αριστοτέλη .
Αν όλα αυτά τα άτομα είχαν τις ψυχικές δυνάμεις που ισχυρίζεσαι θα έπρεπε να είχαν γίνει πλανητάρχες τουλάχιστον .
Αυτά τα άτομα ώς πνευματικά εξελιγμένα που είναι,το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν είναι η εξουσία.Αναγνωρίζουν οτι όλα είναι ένα,και δρούν με βάση αυτό το πρωτόκολλο.Αυτό που λές θα μπορούσαν να το κάνουν(και το κάνουν,να είσαι σίγουρος για αυτό) οι σκοτεινοί ή οι έκπτωτοι που δέν υπηρετούν το σύνολο αλλά το εγώ τους.
quote:
Αστρικά ταξίδια , άλλη διάσταση , και πράσινα άλογα .
Δειξε μας ένα ΣΤΟΙΧΕΙΟ που επαληθευει τα παραπάνω .
Όσα στοιχεία και να σου δείξει,δέν μπορείς να καταλάβεις και να δεχτείς,επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ.Τέλος.
quote:
Όλα τα όντα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε όλες τους τις διαστάσεις,αυτή η ενέργεια μπορεί να είναι είτε μια γρήγορη συχνότητα(ανιδιοτέλεια,αγάπη,κλπ.) ή μια αργή συχνότητα(εγωισμός,χαμηλό eq,κλειστό μυαλό κλπ.)Οι Δάσκαλοι και οι άγγελοι,τέλος πάντων τα πιό εξελιγμένα όντα απο εμάς,εκπέμπουν την θετική ενέργεια με πολλή μεγάλη ένταση και βοηθάνε όλη την ανθρωπότητα.Περιλιπτικά στα λέω,αυτά που ξέρω δέν μπορώ να εκφράσω τόσο κάλά με τις λέξεις.
quote:
Είναι τόσο ΥΠΕΡΑΝΩ ολοι αυτοί που δεν μας καταδέχονται εμας τους απλούς ανθρώπους , ζωντας σε άλλες διαστάσεις ?
Υπεράνω είσαι εσύ και οι ομοίοι σου που χλευάζετε ιερά πράγματα,είναι το κάρμα σας το γεγονός οτι ζείτε στην άγνοια και στις χαμηλές δονήσεις.Αν επιλέξετε αγάπη και ανιδιοτέλεια,όλα θα αλλάξουν.
quote:
Ολοι οι άνθρωποι αποτελούνται απο μόνο απο το υλικό τους σωμα που είναι πάνω κάτω το ίδιο , και διαφοροποιούνται ουσιαστικά απο το τι περιέχει ο εγκεφαλος τους .Υπάρχουν κάποιοι που εχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με την λογική , η απλά υπερτερεί το αριστερό ημισφαίριο που είναι η βάση της λογικής , οπως οι περισσότεροι άντρες .
Και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που βλέπουν μέσα στα πράγματα μεταφυσικές προεκτάσεις επειδή ετσι μεγάλωσαν , η επειδη υπερτερει το δεξί ημισφαίριο , που είναι η βάση της φαντασίας , όπως συμβαίνει με τις περισσοτερες γυναίκες .Δεν ειναι τυχαίο ως αποδειξη των προηγούμενων οτι οι γυναίκες εχουν μεγαλύτερη ροπή προς το μεταφυσικό , πιστευουν στην διαίσθηση , είναι γενικότερα περισσότερο θρησκευόμενες απο τους άντρες και πιστευουν ευκολότερα σε παραμύθια σαν τα δικά σου .
Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με άντρες που ασχολούνται με τις τεχνες , οπου και εκεί υπερτερεί το δεξί ημισφαίριο .
Αντίθετα οσοι άντρες είναι Θετικοί επιστημονες η άνθρωποι της πιάτσας , σε μεγάλο ποσοστό θεωρούν ολα τα μεταφυσικά στην σφαιρα της φαντασίας ΟΣΟ δεν υπάρχει για αυτά αποδειξη .
Επειδη ολοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ζουν στην πραγματικότητα και να είναι ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ .Συνεπως για να τελειωνουμε , οποιαδήποτε ανθρωπινη εμπειρία δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά προιον του ανθρώπινου εγκεφάλου και πως αυτός έχει μάθει να βλέπει τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
ΓΙΑ το λόγο αυτό ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ η εμπειρία δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην απολυτη αληθεια , και την γνωση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ κοσμού .
Ενωσε το αριστερο και το δεξί ημισφαίριο και θα φτάσεις στην σωστή θεώρηση του κόσμου,ισορροποία ανάμεσα στα δύο άκρα.
quote:
Θα παραμένει πάντα μία ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ οπτική γωνία συμβατή με οτι έχει μέσα ο καθένας στο κεφάλι του , και σε πλήρη αρμονία με τον ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ κόσμο που αντιλαμβάνεται το μυαλό του .Τα αστρικά ταξίδια λοιπόν δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ταξίδια μεσα στο "συμπαν" που έχει κατασκευάσει ο καθε ένας μέσα στο μυαλό του απο την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ του εμπειρία .
Σε καμμία περίπτωση δεν είναι ταξίδια στο πραγματικό συμπαν γιατί τότε ΟΛΟΙ οι δήθεν ταξιδιώτες , θα γνώριζαν για το σύμπαν πράγματα που αγνοούν οι κοσμολόγοι και οι Αστροφυσικοί , και κάτι τέτοιο φυσικά ΔΕΝ συμβαίνει .Εκτός αν όλοι αυτοί γνωρίζουν την θεωρία του ΠΑΝΤΟΣ , η γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό μίας μαύρης τρύπας και δεν μας το λένε για να μην νιώσουμε άσχημα .
ΟΛΑ αυτα φίλε είναι παιχνίδια του μυαλού .
Δεν είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κόσμος που βρισκεται περα απο την ανθρώπινη εμπειρία .
Αυτον τον κόσμο , μόνο η ΕΠΙΣΤΗΜΗ μπορεί να προσεγγίσει , γιατί διαθέτει τα κατάλληλα αμερόληπτα ΕΡΓΑΛΕΙΑ , που δεν στηρίζονται στον υποκειμενισμό .Σε προκαλώ με στοιχεία και επιχειρήματα να αντικρούσεις τα παραπάνω .
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ .
Βλέπεις μόνο ένα μικρό κομμάτι απο ένα πάζλ που αποτελείται απο μυριάδες κομμάτια.
Συγνώμη που απάντησα στην θέση σου Αριστοτέλη αλλά δέν κρατήθηκα.
Edited by - strangerz2 on 22/09/2010 09:33:22
Edited by - strangerz2 on 22/09/2010 09:34:26
quote:
Αν επιλέξετε αγάπη και ανιδιοτέλεια,όλα θα αλλάξουν.
σωστος, οπως ζεις εσυ να υποθεσω ? "αγαπη και ανιδιοτελεια" που διαπερνα ολα σου τα μυνηματα οπως και των υπολοιπων με "υψηλες" συγνοτητες εδω μεσα !!!!
δασκαλε που διδασκες ... το ξερς αυτο? !!!!
τουλαχιστον φροντιζε να τηρεις τα οσα λες !!! γιατι εγω στα μυνημτα σου το μονο που "βλεπω" ειναι μισος !!!! και συγχωρα με εαν κανω λαθος !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
τουλαχιστον φροντιζε να τηρεις τα οσα λες !!! γιατι εγω στα μυνημτα σου το μονο που "βλεπω" ειναι μισος !!!! και συγχωρα με εαν κανω λαθος !!!
Δέν είπα οτι είμαι μια ανώτερη οντότητα ρε τενεκέ.Άνθρωπος είμαι με ελλατώματα,επειδή γνωρίζω αυτά που γνωρίζω δέν σημαίνει οτι έχω γίνει τέλειος.Απλά λέω τί ισχύει και τί όχι.
Προσπαθώ να βελτιωθώ,αλλά όταν βλέπω άτομα σαν εσένα,είναι δύσκολο να κρατηθώ.
http://www.esoterica.gr/articles/eastern/patanzali_02/patanzali_02.htm
Με λίγα λόγια η πανάρχαια επιστήμη της Γιόγκα.
Edited by - strangerz2 on 22/09/2010 11:01:45
quote:
Υπεράνω είσαι εσύ και οι ομοίοι σου που χλευάζετε ιερά πράγματα,είναι το κάρμα σας το γεγονός οτι ζείτε στην άγνοια και στις χαμηλές δονήσεις.
επομενως εσυ ΖΕΙΣ στις υψηλες δονησεις ... αφου ΕΜΕΙΣ ζουμε στις χαμηλες !!! καταλαβαινεις τι γραφεις ? ή ζαλιστηες απο τις συχνοτητες ???!!!!
quote:
Προσπαθώ να βελτιωθώ
παντως εισαι σε καλο δρομο ... απο οσο δειχνουν τα μυνηματα σου εδω μεσα , πλυμμυριζεις απο αγαπη και κατανοηση για τον συνανθρωπο αλλα πανω απο ολα για ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ... ευγε !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
τουλαχιστον φροντιζε να τηρεις τα οσα λες !!! γιατι εγω στα μυνημτα σου το μονο που "βλεπω" ειναι μισος !!!! και συγχωρα με εαν κανω λαθος !!!Δέν είπα οτι είμαι μια ανώτερη οντότητα ρε τενεκέ.Άνθρωπος είμαι με ελλατώματα,επειδή γνωρίζω αυτά που γνωρίζω δέν σημαίνει οτι έχω γίνει τέλειος.Απλά λέω τί ισχύει και τί όχι.
Προσπαθώ να βελτιωθώ,αλλά όταν βλέπω άτομα σαν εσένα,είναι δύσκολο να κρατηθώ.
Stranger...ο κάθε άνθρωπος και με απλοϊκή σκέψη -δεν χρειάζεται ιδιαιτερη σκέψη- μπορεί εύκολα να δεί πίσω απο τα όσα λές -και ιδιαίτερα απο το πως τα λές- αυτά που σου ανέφερε ο φίλος και συνδίκτυος Makfor..ο Οποίος μάλιστα είναι ευθύς ως άνθρωπος και δεν κρύβεται πίσω απο Lu{m}pus προκειμένου να βγάλει τα εσώψυχά του..!!
Το τι ισχύει και αν αυτό ισχύει , αυτό επιβεβαιώνεται απο την εν γένει συμπεριφορά του καθενός μας και ασφαλώς ως άνθρωποι έχουμε δικαίωμα στο λάθος .... εσύ όμως βγάζεις προς τα έξω μια "μοχθηρία" να το έλεγα..???
Και ο Makfor το έθεσε πιο κομψά , επικαλούμενος μάλιστα και την περίπτωση να κάνει λάθος και γι'αυτό ζήτησε και "συγγνώμη" για την περίπτωση αυτή...
Επανήλθες όμως και τον αποκάλεσες "τενεκέ"...μη καταλαβαίνοντας ότι κατ'αυτόν τον τρόπο ... ο "εσωτερισμός" που επικαλείσαι αποδεικνύεται μια φούσκα του μυαλού σου και μόνο..!!
Προσωπικά δεν σε πάω ΔΙΟΛΟΥ...ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ...ωστόσο προσπαθώ να "συμβιώσω" μαζί σου και ενδεχομένως να "δώ" και καλά σου στοιχεία , που ελπίζω ότι θα έχεις ως άνθρωπος...και ενδεχομένως να δώσεις βήμα στην εμφάνισή τους...και έχε υπ'οψιν σου , ότι κανείς μας δεν αναζητάει τον τέλειο άνθρωπο...αλλα έναν καλό άνθρωπο απλά..!!!
Και γενικώς "κρατήσου" μην σου φεύγουν...!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
.ο Οποίος μάλιστα είναι ευθύς ως άνθρωπος και δεν κρύβεται πίσω απο Lu{m}pus...
Δεν είμαι ο lupus,ο alex22 είμαι.xaxaxaxa.
Απλά δέν είμαι πλέον 22 για αυτό το άλλαξα.
quote:
Το τι ισχύει και αν αυτό ισχύει , αυτό επιβεβαιώνεται απο την εν γένει συμπεριφορά του καθενός μας και ασφαλώς ως άνθρωποι έχουμε δικαίωμα στο λάθος .... εσύ όμως βγάζεις προς τα έξω μια "μοχθηρία" να το έλεγα..???
Κοίτα να δείς,δέν ήξερα οτι βγάζω κάτι τέτοιο,είναι σημαντικό που το λές.
quote:
Και ο Makfor το έθεσε πιο κομψά , επικαλούμενος μάλιστα και την περίπτωση να κάνει λάθος και γι'αυτό ζήτησε και "συγγνώμη" για την περίπτωση αυτή...
Ο makfor το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να μηδενίζει τα πάντα με "κομψο" τρόπο όπως λές.
quote:
Προσωπικά δεν σε πάω ΔΙΟΛΟΥ...ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ...ωστόσο προσπαθώ να "συμβιώσω" μαζί σου και ενδεχομένως να "δώ" και καλά σου στοιχεία , που ελπίζω ότι θα έχεις ως άνθρωπος...και ενδεχομένως να δώσεις βήμα στην εμφάνισή τους...και έχε υπ'οψιν σου , ότι κανείς μας δεν αναζητάει τον τέλειο άνθρωπο...αλλα έναν καλό άνθρωπο απλά..!!!
χεχε,τα αισθήματα είναι αμοιβαία βλέπω.Και γώ το ίδιο αισθανομαι για σένα.
Σχετικά με τους καλούς τρόπους,είναι δύκολο όταν περπατάς σε έναν δρόμο που είναι γεμάτος απο λάσπη να μην λερωθείς.
quote:ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
quote:
ετυχε να γνωρισω στα νιατα μου εναν ανθρωπο ηλικιωμενο που ηταν ενορατικος και εβλεπε τους λογους (την αορατη φυση) των οντων, εβλεπε και πιο περα απο τη δικη μας διασταση, αλλα ολα αυτα τα θεωρουσε φυσιολογικα οχι κατι ιδιαιτερο, τον πιστευα οχι μονο γιατι ηταν ιδιαιτερα μορφωμενος, πολυγλωσσος και συγγραφεας πολλων λογοτεχνικων εργων και δοκιμιων αλλα γιατι δεν το παιζε ουτε γκουρου ουτε ποτε του πηγε να βγαλει λεφτα απο το χαρισμα του...Ολο έτυχε να ακουσω ΚΑΤΙ να γνωρίσω ΚΑΠΟΙΟΝ , να διαβάσω ΚΑΠΟΥ και όλο αοριστολογίες περι αορατου σώματος είσαι Βρε Αριστοτέλη .
αναρωτηθηκες γιατι δεν εδωσα το ονομα του τυπου ενω ηταν γνωστος σε αρκετους κυκλους και βραβευμενος λογοτεχνικα;
(παρεπιπτοντως ηταν φιλος του Ριτσου και του Καζαντζακη και πεθανε σε ηλικια ανω των 100 ετων)...
γιατι θελω να προστατευσω τη μνημη του στη ζουγκλα του διαδικτυου οπου θα βγει ο καθε ενας και θα σκιζει τα ρουχα του οτι ολα αυτα ειναι μπαρουφες και απατεωνιες...
απο κει και περα να σου θυμισω το δευτερο πειρασμο του Χριστου στην ερημο...
ηταν να κανει θαυματα φιγουρας...
και φυσικα τον αρνηθηκε...
ο γνωστος μου δεν εκανε θαυματα αλλα ειχε καποια χαρισματα, στα παλια χρονια θα τον ελεγαν ελαφροισκιωτο αλλα αυτος ηταν σουπερ μορφωμενος ενω κατα κανονα οι αλαφροισκιωτοι ειναι ανθρωποι μηδενικης παιδειας...
τελος παντων να εχεις υποψιν σου το εξης...
θαυματα δεν μπορουν να γινουν...
1) για λογους φιγουρας...
2) για λογους χρηματων...
3) για ψυλου πηδημα..
4) κατα παραγγελια...
το θαυμα μπορει να ερθει (και μπορει και να μην ερθει) σε καποιον που εχει τετοιες δυναμεις οταν βρισκεται σε εντονη εγρηγορση και παραλληλα υπαρχει καποιος πολυ σοβαρος λογος να βοηθησει καποιον η να σωσει τον εαυτο του απο κινδυνο...γενικοτερα οι δυναμεις που δινουν το θαυμα δεν ελεγχονται, συντονιζεται κανεις μ' αυτες σε σπανιες περιπτωσεις και για σοβαρο λογο...ακομη κι ο συντονισμος αυτος δεν επιτυγχανεται με τη βουληση μας, χρειαζεται αγαπη πρωτα απ' ολα και καθαρη ενεργεια και μετα το κυκλωμα μπορει να λειτουργησει απο μονο του...
quote:
χεχε,τα αισθήματα είναι αμοιβαία βλέπω.Και γώ το ίδιο αισθανομαι για σένα.Σχετικά με τους καλούς τρόπους,είναι δύκολο όταν περπατάς σε έναν δρόμο που είναι γεμάτος απο λάσπη να μην λερωθείς.
Άρα έχουμε κάτι "κοινό" και κάτι που μας "ενώνει"...
Αναρρωτιέμαι αν άραγε θα μπορούσαμε αυτό να το μετατρέψουμε σε θετικό παράγοντα δουλεύοντας πάνω του , με αποτέλεσμα να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο , με αμοιβαία εμπιστοσύνη και καλή διάθεση..!!!
Πως θα το έλεγες εσύ αυτό..."εκδήλωση δύναμης" ή "αδυναμίας" φίλε μου???
Και προκαταβολικά -αν σε έχω στενοχωρήσει- θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και να σε διαβεβαιώσω , ότι δεν το είχα ποτέ σκοπό αυτό...αλλα βλέπεις καμμιά φορά με την "έπαρση" που διακατεχόμαστε , να εκτρεπόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε...!!!

quote:
Και προκαταβολικά -αν σε έχω στενοχωρήσει- θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και να σε διαβεβαιώσω , ότι δεν το είχα ποτέ σκοπό αυτό...αλλα βλέπεις καμμιά φορά με την "έπαρση" που διακατεχόμαστε , να εκτρεπόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε...!!!
Ναι σε καλά,και εγώ παρασύρομαι πολλές φορές απο τα πιστεύω ενω ξέρω οτι κάνω λάθος που αντιδράω έτσι.Είναι έλειψη πειθαρχίας.
quote:
Αναρρωτιέμαι αν άραγε θα μπορούσαμε αυτό να το μετατρέψουμε σε θετικό παράγοντα δουλεύοντας πάνω του , με αποτέλεσμα να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο , με αμοιβαία εμπιστοσύνη και καλή διάθεση..!!!Πως θα το έλεγες εσύ αυτό..."εκδήλωση δύναμης" ή "αδυναμίας" φίλε μου???
Αν το κάνεις με ειλικρινή πρόθεση τότε είναι δύναμη ενάντια στο εγώ,αν το κάνεις όμως για λόγους διπλωματίας,τότε είναι υποκρισία
Δέν μου αρέσει να υποκρίνομαι.
quote:quote:ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
quote:
ετυχε να γνωρισω στα νιατα μου εναν ανθρωπο ηλικιωμενο που ηταν ενορατικος και εβλεπε τους λογους (την αορατη φυση) των οντων, εβλεπε και πιο περα απο τη δικη μας διασταση, αλλα ολα αυτα τα θεωρουσε φυσιολογικα οχι κατι ιδιαιτερο, τον πιστευα οχι μονο γιατι ηταν ιδιαιτερα μορφωμενος, πολυγλωσσος και συγγραφεας πολλων λογοτεχνικων εργων και δοκιμιων αλλα γιατι δεν το παιζε ουτε γκουρου ουτε ποτε του πηγε να βγαλει λεφτα απο το χαρισμα του...Ολο έτυχε να ακουσω ΚΑΤΙ να γνωρίσω ΚΑΠΟΙΟΝ , να διαβάσω ΚΑΠΟΥ και όλο αοριστολογίες περι αορατου σώματος είσαι Βρε Αριστοτέλη .
αναρωτηθηκες γιατι δεν εδωσα το ονομα του τυπου ενω ηταν γνωστος σε αρκετους κυκλους και βραβευμενος λογοτεχνικα;(παρεπιπτοντως ηταν φιλος του Ριτσου και του Καζαντζακη και πεθανε σε ηλικια ανω των 100 ετων)...
γιατι θελω να προστατευσω τη μνημη του στη ζουγκλα του διαδικτυου οπου θα βγει ο καθε ενας και θα σκιζει τα ρουχα του οτι ολα αυτα ειναι μπαρουφες και απατεωνιες...
απο κει και περα να σου θυμισω το δευτερο πειρασμο του Χριστου στην ερημο...
ηταν να κανει θαυματα φιγουρας...
και φυσικα τον αρνηθηκε...
ο γνωστος μου δεν εκανε θαυματα αλλα ειχε καποια χαρισματα, στα παλια χρονια θα τον ελεγαν ελαφροισκιωτο αλλα αυτος ηταν σουπερ μορφωμενος ενω κατα κανονα οι αλαφροισκιωτοι ειναι ανθρωποι μηδενικης παιδειας...
τελος παντων να εχεις υποψιν σου το εξης...
θαυματα δεν μπορουν να γινουν...
1) για λογους φιγουρας...
2) για λογους χρηματων...
3) για ψυλου πηδημα..
4) κατα παραγγελια...
το θαυμα μπορει να ερθει (και μπορει και να μην ερθει) σε καποιον που εχει τετοιες δυναμεις οταν βρισκεται σε εντονη εγρηγορση και παραλληλα υπαρχει καποιος πολυ σοβαρος λογος να βοηθησει καποιον η να σωσει τον εαυτο του απο κινδυνο...γενικοτερα οι δυναμεις που δινουν το θαυμα δεν ελεγχονται, συντονιζεται κανεις μ' αυτες σε σπανιες περιπτωσεις και για σοβαρο λογο...ακομη κι ο συντονισμος αυτος δεν επιτυγχανεται με τη βουληση μας, χρειαζεται αγαπη πρωτα απ' ολα και καθαρη ενεργεια και μετα το κυκλωμα μπορει να λειτουργησει απο μονο του...
Αριστοτέλη...
Να κατηγορηθούμε άραγε μείς οι υπόλοιποι ή να θεωρήσουμε άτυχο τον εαυτό μας , που δεν είχαμε την τύχη να απαντήσουμε ανάλογους ανθρώπους και να βιώσουμε αντίστοιχες εμπειρίες..???
Μας καλείς φίλε μου να δεχθούμε όλα όσα λές...προσωπικά θα το ήθελα , αλλα δεν μπορώ...όπως και σύ δεν θα μπορέσεις -και ο καθένας-να βιώσει δικές μου εμπειρίες ή του καθενός συνδικτύου , εφόσον δεν ήταν παρών/όντες σε αυτές τις εμπειρίες...!!!
Ωστόσο δεν μπορώ και να σε διαψεύσω...
Κάπως έτσι έχουν τα πράματα..δυο παράλληλοι δρόμοι..που ίσως σε κάποιο σημείο συναντηθούν...ποιός ξέρει..???
Μπορούμε ωστόσο να μιλήσουμε για πράματα πιο συγκεκριμμένα και κοινά για όλους μας...και που θα μας βοηθήσουν στο σήμερα και στο "εδώ"...
Άποψή μου , με μια καλημέρα...![]()

Και προκαταβολικά -αν σε έχω στενοχωρήσει- θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και να σε διαβεβαιώσω , ότι δεν το είχα ποτέ σκοπό αυτό...αλλα βλέπεις καμμιά φορά με την "έπαρση" που διακατεχόμαστε , να εκτρεπόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε...!!!Ναι σε καλά,και εγώ παρασύρομαι πολλές φορές απο τα πιστεύω ενω ξέρω οτι κάνω λάθος που αντιδράω έτσι.Είναι έλειψη πειθαρχίας.
quote:
Αναρρωτιέμαι αν άραγε θα μπορούσαμε αυτό να το μετατρέψουμε σε θετικό παράγοντα δουλεύοντας πάνω του , με αποτέλεσμα να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο , με αμοιβαία εμπιστοσύνη και καλή διάθεση..!!!Πως θα το έλεγες εσύ αυτό..."εκδήλωση δύναμης" ή "αδυναμίας" φίλε μου???
Αν το κάνεις με ειλικρινή πρόθεση τότε είναι δύναμη ενάντια στο εγώ,αν το κάνεις όμως για λόγους διπλωματίας,τότε είναι υποκρισία
Δέν μου αρέσει να υποκρίνομαι.
Δεν είμαι υποκριτής Άλεξ...!!!

strangerz2 :
quote:
Γιατί δέν μπορεί να επέμβει στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου,είναι ο βασικότερος κανόνας του θεού.Αυτός που το κάνει,πράτει αντιχριστικά,ακόμα και αν ο σκοπός του είναι καλός.Εκτός απο αυτό,μεγάλη δύναμη = μεγάλο ρίσκο.Η μεγάλη δύναμη χρειάζεται την ανάλογη στάση για προστασία.Σκέψου τί θα γινόταν άν όλλοι μάθαιναν οτι έχουν μυστικές υπερδυνάμεις και έκαναν τα πάντα για να τις αφυπνίσουν έτσι ώστε να κάνουν αυτό που θέλει το εγώ τους. Θα είχαμε εναν κόσμο που θα κυβερνούσε ο σατανάς σε όλα τα επίπεδα.Χρειάζεται λοιπόν η αγνότητα και οι γνώσεις για το καλό και το κακό.Οσοι τις έχουν αυτές τις γνώσεις και έχουν την απαιτούμενη αγνότητα,τους δίνεται η ευκαιρία.Είναι θέμα προστασίας λοιπόν.
Λυπάμαι αλλα δεν με πείθεις .
Δεν μπορεις να λες οτι ναι μεν κάποιοι έχουν μεγάλες δυνάμεις , αλλα δεν τις χρησιμοποιούν γιατί αυτό είναι "αντιχρηστικό" και γίνεται για το καλό μας .
Αυτά είναι κοινές ανοησίες και προφάσεις εν αμαρτίες .
Και τότε τι νόημα έχουν οι δυνάμεις αυτές ?
Ποιον εξηπηρετούν ?
Την "σωτηρία" μόνο αυτού που τις έχει ?
Τότε ο καθε ένας μπορεί φαντάζεται οτι έχει μεγάλες δυνάμεις , χωρίς ποτε να υπάρχει τρόπος να το αποδείξει γιατι έτσι είναι καλύτερα , οπως λες .
Η κοινή λογική στην περίπτωση αυτη λέεει οτι απλως αυτός που τα ισχυρίζεται αυτά μας δουλεύει , και ψαρεύει απλά οπαδούς .
Οσο για τα άλλα περι γνώσεων του καλού και του κακού είναι επίσης ανυπόστατα γιατί το καλό και το κακό είναι σχετικά πράγματα , και είναι και τα 2 , όψεις του ιδιου νομίσματος .
Είναι ανθρωποκεντρισμοί που δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματική γνώση .
quote:
Αυτά τα άτομα ώς πνευματικά εξελιγμένα που είναι,το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν είναι η εξουσία.Αναγνωρίζουν οτι όλα είναι ένα,και δρούν με βάση αυτό το πρωτόκολλο.Αυτό που λές θα μπορούσαν να το κάνουν(και το κάνουν,να είσαι σίγουρος για αυτό) οι σκοτεινοί ή οι έκπτωτοι που δέν υπηρετούν το σύνολο αλλά το εγώ τους.
Και αυτά τα προικισμένα άτομα με τι ασχολούνται ?
Ζουν στην έρημο και προσεύχονται ?
Είναι αποκομμένα απο τον κόσμο ?
Τι κάνουν για να αφυπνίσουν τους υπολοιπους ?
Δώσε μας παραδείγνματα τέτοιων ανθρώπων.
Για να δούμε απο πρώτο χέρει τι τους ξεχωρίζει απο τους άλλους .
Οχι εχω εναν φίλο ΚΑΠΟΥ , και έναν γνωστο ΠΙΟ ΠΕΡΑ και ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ .
quote:
Όσα στοιχεία και να σου δείξει,δέν μπορείς να καταλάβεις και να δεχτείς,επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ.Τέλος.
Το αν μπορώ να καταλάβω ή οχι ΔΕΝ μπορείς να το κρίνεις εσύ .
Ουτε με ξέρεις , ουτε ξέρεις με τι ασχολούμαι και τι γνώσεις έχω .
Τι γνώση είναι αυτή που a priori γνωρίζεις οτι δεν μπορώ να καταλάβω ?
Μήπως είναι θέμα ΠΙΣΤΗΣ και όχι ΓΝΩΣΗΣ ?
quote:
Όλα τα όντα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε όλες τους τις διαστάσεις,αυτή η ενέργεια μπορεί να είναι είτε μια γρήγορη συχνότητα(ανιδιοτέλεια,αγάπη,κλπ.) ή μια αργή συχνότητα(εγωισμός,χαμηλό eq,κλειστό μυαλό κλπ.)Οι Δάσκαλοι και οι άγγελοι,τέλος πάντων τα πιό εξελιγμένα όντα απο εμάς,εκπέμπουν την θετική ενέργεια με πολλή μεγάλη ένταση και βοηθάνε όλη την ανθρωπότητα.Περιλιπτικά στα λέω,αυτά που ξέρω δέν μπορώ να εκφράσω τόσο κάλά με τις λέξεις.
Η ηλεκτρομαγνητική ακτινονολία και ενέργεια είναι κομματι του φυσικού κοσμου μελετημενο σε μεγάλο βάθος απο την ΦΥΣΙΚΗ .
Ολα αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα .
Τι ενονείς με την λέξη "Συχνότητα" ας πουμε ?
Αυτο που εννοεί η φυσική που ξέρουμε η κάτι άλλο ?
quote:
Υπεράνω είσαι εσύ και οι ομοίοι σου που χλευάζετε ιερά πράγματα,είναι το κάρμα σας το γεγονός οτι ζείτε στην άγνοια και στις χαμηλές δονήσεις.Αν επιλέξετε αγάπη και ανιδιοτέλεια,όλα θα αλλάξουν.
Αυτό που έγραψες τώρα δεν είναι απόδειξη οτι το παίζεις ΥΠΕΡΑΝΩ ?
Παγιδευεσαι απο την ίδια την συμπεριφορά σου .
quote:
Βλέπεις μόνο ένα μικρό κομμάτι απο ένα πάζλ που αποτελείται απο μυριάδες κομμάτια.
Εσεις που βλέπετε και τα άλλα κομμάτια , απαντήστε μας σε θεμελιωδη ζητήματα που δεν ξέρουμε όπως :
1)Ποια είναι η φύση της σκοτεινής ενέργειας ?
2)Τι συμβαίνει μέσα στις μαυρες τρύπες ?
3)Υπάρχει το σωματίδιο Higgs ?
4)υπάρχει 5η δύναμη ?
5)Ισχύει η θεωρια χορδών ?
6)Υπαρχει ενιαία θεωρία για τις δυνάμεις ?
Αυτα τα κόμματια του παζλ τα ξέρετε ?
Γιατί αν δεν τα ξέρετε τότε τα ταξίδια που κάνετε είναι μόνο στην ΦΑΝΤΑΣΙΑ σας και δεν έχουν καμμία σχέση με τον πραγματικό κόσμο .
quote:
Δεν είμαι υποκριτής Άλεξ...!!!
Μπορεί να φένεται λάθος και άσχημο πράγμα που μιλάμε έξω απο τα δόντια,αλλά είναι χίλιες φορές καλύτερα απο το να τα κρατάμε μέσα μας και να βγάζουμε άλλον χαρακτήρα στον άλλον μόνο για το φαίνεσθαι.