ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

opsimos47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
opsimosΜέλος
25/08/2004, 01:11:14
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ,ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΕΓΑΝ ΠΑΤΡΙΣ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ?ΒΡΕΘΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ,ΑΡΣΕΝΙΚΑ-ΘΥΛΗΚΑ,ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΥΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΡΗΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ,Η ΠΑΟΚΑΡΑ,Ο ΑΛΛΟΣ,Η ΑΡΙΑΝΑΡΑ ΡΕΕΕ....,ΚΑΠΟΙΟΣ[sic],Η ΑΜΑΞΑΡΑΜΟΥ,Ο ΦΟΡΗΤΟΣΜΟΥ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟΜΟΥ,ΚΙ'ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ..ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΜΩΣ[ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ]ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΗ. ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ? ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ [ΟΨΙΜΟΣ].

1<>2<>3

CYBERMASTERΜέλος
25/08/2004, 04:35:44
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ!!!!

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

ΣώκρατεςΝέο Μέλος
03/09/2004, 17:05:13
Στόχος μου είναι η οσο το δυνατόν εξυγίανση της ψυχής και του πνευματός μου.
Στόχος μου η απόκτηση γνώσης.
Στόχος μου η αναγνώριση του εαυτού μου.
Στόχος μου η απόκτηση και των τριών παραπάνω,και η διαδοσή τους σε άλλους συνέλληνες και συνάνθρωπους μου.
Οσο για τα ιδανικα?Η Αναγέννηση του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού!

ΚάθυΜέλος
18/09/2004, 11:43:00
ΙΔΑΝΙΚΑ;

ΙΔΑ-ΝΙΚΑ

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
29/09/2004, 00:48:42
Αγαπητέ φίλε opsime γεια σου.

Ρωτάς ποια είναι τα ιδανικά των Νεοελλήνων,θα σου απαντήσω :

ΟΙ ....ΑΡΠΑΧΤΕΣ , Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ , TO FAME STORY ,

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ , ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΜΑΓΓΙΑ !!

Δυστυχώς αυτή είναι η "κατάντια μας" ή αν θες "τα ιδανικά μας".

Στο topic : ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ , που έχω ανοίξει , αυτά ακριβώς λέω ,
για τον κατήφορο που έχουμε πάρει και ο οποίος θα μας οδηγήσει
αργά αλλά σταθερά στον αφανισμό και ζητούσα συμπαράσταση και από
προτάσεις για να μπορέσουμε να σταματήσουμε , έστω στο παρά πέντε.
Δυστυχώς όμως , το ενδιαφέρον ήταν ΧΛΙΑΡΟ έως ΑΔΙΑΦΟΡΟ !!
Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι : ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

Πιστεύω να συμφωνείς μαζί μου.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

opsimosΜέλος
02/10/2004, 09:18:56
Αγαπητη ΚΑΘΥ οχι ΙΔΑ-ΝΙΚΑ αλλα Ι-ΔΑΝΙΚΑ,γιατι τα περνουμε απ'τους προγονους μας για να τα δανισουμε στα παιδια μας...ΕΕΕ'ΓΟΝΕΙΣ ΞΥΠΝΑΤΕ.

1<>2<>3

opsimosΜέλος
02/10/2004, 09:29:41
Αγαπητε ΑΝΑΛΥΩΝ.Δεν μπορω να μη συμφωνισω μαζι σου,παντος νομιζω οτι υπαρχουν ακομα ελπιδες πριν γινουμε Αμερικανακια 100%

1<>2<>3

ZephyrΜέλος
02/10/2004, 12:11:01
Δυστυχώς τα ιδανικά του Νεοέλληνα είναι:
_Το εύκολο κέρδος(ρουσφέτια κτλ)
_Η εύκολη προβολή(Fame Story κτλ)
_Η καφρίλα στο γήπεδο(για να σπάσουμε τον τσαμπουκά του αντιπάλου)
_Η αδιαφορία για το σύνολο(κάπνισμα σε κλειστούς χώρους)

Όποιος επί κάτι για άλλου είδους ιδανικά(πατρίδα,οικογένεια,ελευθερία,θρησκεία)στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως συντηρητικούρα και απολίθωμα και στην χειρότερη σαν φασιστόμουτρο.
Αυτά τα ολίγα...

opsimosΜέλος
03/10/2004, 13:16:03
Αγαπητε Zephyr.Φαντασου το οξυμωρο του πραγματος,δηλαδη,Δημοκρατης και προοδευτικος ναμη πιστευη στη προσωπικη ελευθερια ,την σκεψη,καιστην ελευθερια λογου του καθε ατομου.Φαντασου φιλε μου Δημοκρατης και προοδευτικος να μη πιστευη στην Πατριδα του,οχι βεβαια μονο με τη στενη ενοια της υπερασπισεις των συνορων της,αλλα γενικα για την προοδο,τον πολισμο,την παιδια,το βιοτικο της επιπεδο.Φαντασου επισης Δημοκρατης και προοδευτικος να μη εχει ως Ιδανικο την καλη διαβιοση των μελων της οικογενειας του.Οσο αφορα για την θρησκεια,ειναι προσωπικη υποθεση του καθε ενος,και δεν πρεπει να εχει καμμια σχεση με τα ΙΔΑΝΙΚΑ μας.Αυτα οσο αφορα αυτους που πιστευουν οτι ειναι φασιστες η συντηριτικοι αυτοι που εχουν τα ανω Ιδανικα.ΦΙΛΙΚΑ "ΟΨΙΜΟΣ"

1<>2<>3

04/10/2004, 17:25:48
Ας μου επιτραπεί να θέσω κάπως διαφορετικά την ερώτηση:

ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ;

Μετά λύπης μου διαπιστώνω (κρίνοντας και από τον ίδιο μου τον εαυτό) οτι ακόμα και αυτοί που νομίζουμε οτι έχουμε ιδανικά, στην τελική δεν έχουμε τίποτα.

Τελικά τί είναι πιο αξιόλογο, να έχουμε ιδανικά ή να προσπαθούμε να τα βρούμε;

Είναι λίγο χαζό να ψάχνουμε για ιδανικά στους νέους. Αλοίμονο αν κάθε 20 χρονος είχε φιλοσοφήσει την ζωή και είχε κατασταλάξει στα ιδανικά που θα τον συντροφεύουν σε όλη του την ζωή. Τι θα του έμενε πλέον να πράξει;

Θα ήταν πιο χρήσιμο κατά την γνώμη μου να κοιτάξουμε για το αν οι νέοι σήμερα ψάχνουν να βρουν τα ιδανικά τους.

Feel the anxiety hold off the fear...

ZephyrΜέλος
05/10/2004, 11:18:55
quote:
ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ;

Μετά λύπης μου διαπιστώνω (κρίνοντας και από τον ίδιο μου τον εαυτό) οτι ακόμα και αυτοί που νομίζουμε οτι έχουμε ιδανικά, στην τελική δεν έχουμε τίποτα.

Δυστυχώς έχεις δίκιο φίλε Τσανάκαλε.Θα μπορούσαμε πάντως να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.Όταν όμως το σχολείο έχει μόνο του σκοπό να σε κάνει παπαγάλο,οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν πάνω από 4-5 χρόνια ζωής και το κράτος κοιμάται κανονικότατα,δεν μπορούμε να έχουμε και πολλές ελπίδες...

wendigoΜέλος
06/10/2004, 03:59:31
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ερώτηση για να σιγουρευτώ για το τι δεν μου πάει καλά. Χωρίς να επιθυμώ να θίξω τον opsimos, δεν με ενθουσιάζει αυτό το β' πρόσωπο του πληθυντικού. "Τα ιδανικά σας". Λες και αυτός που ρωτά είναι κάπου "απ'έξω". Σαν να σε στριμώχνουν στον τοίχο και σου ζητούν τα ρέστα. Πού στέκεται ο ερωτών; Πού τοποθετεί τον εαυτό του; Ποια τα ιδανικά του;
Προσπαθώ να συνεχίσω με κάποια θέση αλλά μου βγαίνουν κι άλλα ερωτήματα:
Γιατί ειδικά των νέων; Τον μεσηλίκων τα ξέρουμε, είναι δεδομένα από κάπου; Είναι συνηθισμένο τα νέα παιδιά να απαντούν σε τέτοια θέματα με ανάλαφρο τρόπο, από ντροπή ίσως ή από αμηχανία. Αλλά κι αν απαντούν, συχνά (όπως όλες οι ηλικίες) το κάνουν χρησιμοποιώντας τα στερεότυπα λόγια που περιμένει κάποιος ως απάντηση, σαν τα κλισέ όταν γράφεις έκθεση. Ή όταν ρωτάς τα πιτσιρίκια μπροστά στην κάμερα αν θέλουν ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Μια τέτοια απάντηση σε μια παρέα τι βαρύτητα έχει;
Φτου, μπλέκομαι ακόμα περισσότερο... Και ερωτώ πάλι:
Τι θα πει "σωστές" και "καλές" απόψεις; Με τίνος τα κριτήρια; Της εκκλησίας, της αριστεράς, της χούντας, της αρχαίας Ελλάδας, των ναζί, του προσκοπισμού; Ή πάλι αρκεί να πεις "η ελευθερία", "η δικαιοσύνη", "η αγάπη", "η σοφία", "η ανδρεία" για να χαμογελάσουν όλοι ικανοποιημένοι ενώ δεν έχει ειπωθεί τίποτα παρά κάποιες λέξεις-πασπαρτού;
Η ύπαρξη ιδανικών είναι στοιχείο που καθόριζε ποτέ την "νεοελληνική" κοινωνία στην ολότητά της; Είχαμε τέτοιο παράδεισο και τον χάσαμε; Τότε που "σέρναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα";
Μήπως χρησιμοποιούμε κάποιες βαριές κουβέντες με εξωπραγματική ευκολία;
Ας μου συγχωρεθεί που αντί για απαντήσεις πρόσφερα ερωτήσεις. Ό,τι έχει ο καθένας δίνει!

ΥΓ: Το ερώτημα του Τσανάκαλου μου πάει περισσότερο. Και θαυμάζω την σιγουριά της απάντησης του Σώκρατες.

No Method, No Guru, No Teacher

demoΜέλος
06/10/2004, 06:12:45
Συμφωνώ μαζί σου!! Το επίπεδο των Μεσηλίκων κι'Εγώ παρατηρώ οτι είναι αρκετά χειρότερο, & ολοκληρωτικά αδιόρθωτο - ΜΗΝ μιλάμε μόνο για νέους έτσι για να πουλήσουμε Πνεύμα!!
Έτσι κι'αλλιώς με τί να ασχοληθείς ο ένας κονταροχτυπιέται με τον άλλον: Πάς να μιλήσεις για Αρχαία Ελλάδα, ή για Κοινωνική Ισότητα, ή για συμφέροντα & κατεστημένα χωρίς να σου επιτρέπεται να πείς την Άποψη σου απο οποιονδήποτε δέν συμφωνεί μαζί σου, προσπαθώντας με κάθε μέσο να σε γελοιοποιήσει!!!

06/10/2004, 12:59:47
quote:

- ΜΗΝ μιλάμε μόνο για νέους έτσι για να πουλήσουμε Πνεύμα!!

Φαντάζομαι οτι δίνουμε μεγαλύτερη βάση στους νέους όχι επειδή οι μεγάλοι έχουν κατασταλάξει στα ιδανικά αλλά επειδή οι νέοι είναι αυτοί που βρίσκονται στην ηλικία διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους.

Είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου στην ηλικία των 14 και άνω να μην δέχεται τα πράγματα όπως του πλασάρονται αλλά να τα αμφισβητεί και να τα φιλτράρει. Τουλάχιστον έτσι γινόταν όταν εγώ ήμουν στην ηλικία αυτή. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται...! Και δεν ξέρω τι φταίει...!

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ;

opsimosΜέλος
09/10/2004, 00:22:59
Αγαπητε φιλε wendigo και οι μεσιληκες νεοελληνες ειναι, αν εδωσα την εντυπωση οτι απευθυνωμε μονο στους νεους,τοτε δεν διατυπωσα σωστα την ερωτηση και σας ζητω συγγνωμη.Οσο αφορα για τα δικαμου Ιδανικα, νομιζω οτι εχω δοσει μια αρκετα σαφη εικονα σε παρανω παρεμβολες μου,να μη επαναλαμβανομε.OPSIMOS

1<>2<>3

Odysseus_nemoΜέλος
09/10/2004, 13:21:15
ENA ΙΔΑΝΙΚΟ : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!
ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ!!
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ!!

ΑΥΤΟ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!! ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

HermesΜέλος
09/10/2004, 14:31:41
«Οι σκέψεις είναι ελεύθερες και δεν υπακούουν σε κανόνες. Πάνω σε αυτές βρίσκεται η ελευθερία του ανθρώπου και δεσπόζουν λαμπρά στη φύση...δημιουργούν ένα νέο παράδεισο, ένα νέο στερέωμα, μια νέα πηγή ενέργειας από την οποία νέες τέχνες ξεπηδούν.»

Παράκελσος

Nα μια ιδανικη ιδεα...

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...

ANTONIOS1997Μέλος
02/05/2003, 19:18:27
Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετω.

Απευθυνόμενος σε όλους αυτούς που με τόσο κόπο και καλή διάθεση «χτίσαμε» τα αποφθέγματα της Σοφίας αλλά και σε όλα τα μέλη, θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι εδώ και κάποιο καιρό δεν συμμετέχω στα forums του Εσωτερικά, κάτι το οποίο θα συνεχίσω να κάνω.
Οι λόγοι είναι βασικά τρείς.

Α. Το Εσωτερικά απέκτησε «πόρτα». Απέκτησε αυτόκλητους και αυτοαποκαλούμενους «σωτήρες». Ανθρώπους οι οποίοι όρισαν τον εαυτό τους τιμωρό των «εβραιοχριστιανών» που λυμαίνονται το Εσωτερικά. Έτσι τα βάζουν με όλους και με όλα. Μέχρι και τον Πλωτίνο και την Αμαλία έκαναν εβραιοχριστιανούς!!!! Αν και το θέμα σίγουρα χρίζει ψυχολόγου και ίσως ψυχίατρου έχει και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτά τα ανθρωπάκια τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν τουλάχιστον με φροντίδα που αρμόζει σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για άτομα τα οποία λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου που γεννήθηκαν δυσκολέυονται να πείσουν για τις απόψεις τους ακόμα και την ίδια τους τη μάνα, ή η κακομεταχείρηση στους προσκόπους που πήγαιναν τους έκανε ψυχικά ασταθείς ετσι ώστε να τα βάζουν με όλους και με όλα, χυδαιολογόντας σε ανθρώπους που ποτέ δεν μίλησαν και ποτέ δεν τους προκάλεσαν. Αυτή ακριβώς η περιθωριοποίηση που υπέστησαν λόγω δεδομένων κοινωνικών αντιλήψεων δηλητηρίασε τη ψυχή και το είναι τους με το μίσος της απόρριψης. Όπως όλοι οι αυτόκλιτοι σωτήρες σε όλες τις εποχές είναι μόνοι τους στο μονόλογο τους, διώχνοντας από κοντά τους όλους αυτούς που θέλησαν να μιλήσουν μαζί τους. Έτσι αποτελούν κλασσικό παράδειγμα αυτοεξευτελισμού και αυτοαπόρριψης κάτι το οποίο αποδεικνύει και η ίδια η ιστορία τους μέσα στο Εσωτερικά. Στα εκατό μυνήματα τους, τα ενενήντα είχαν το προσωνύμιο μου σε όλα τα γένη, για να επιβαιβεωθώ ακόμα μια φορά οτι εγώ τους δίνω λόγο ύπαρξης. Ζουν γιατί υπάρχω. Εκπληκτικό αλλά και θλιβερό. Ανθρωπάκια που δεν έχουν τι να πουν, παρά μόνο ψελλίζουν λόγια άλλων ή βρίζουν και ασχολούνται συνέχεια με τον Αντώνιο χωρίς να το θέλουν αλλά έτσι γιατί ειναι ο σκοπός της ζωής τους!!!!!! Χαχαχαχαχαχα. Τι ξεφτελισμός..... Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτοί. Γιατί έτσι ή αλλίως θα καταλήξουν στον αυτοεξαφανισμό.

Β. Εκτός από τους αυτόκλητους «σωτήρες» το πραγματικό πρόβλημα αποτελούν οι εσωτερίστικες καρικατούρες που μέσα στη γελοιότητα του πανθεισμού τους, εξομοιώνουν με περισσή ευκολία τους υβριστές και τους υβριζόμενους. Οι εσωτεριστές με τις πολλές τελίτσες, τις βλακοφατσούλες, τα ρήματα στην προστακτική όπως .....δες, σκέψου, θυμήσου, που έχουν γεμίσει τις σελίδες με αμπελοφιλοσοφίες και χαζοποιηματάκια......(αρνάκι άσπρο και παχύ) και νομίζουν οτι όλοι πρέπει να τους ακούν με ανοιχτό το στόμα. Οι εσωτερίστικες καρικατούρες που πλασσάρουν τις βαθείες σκέψεις, την εξομοιωτική (ισοπεδωτική) λογική, την εξωτερική "ηρεμία" και το υπεράνω look και μόλις λίγο τους κοντράρεις βγάζουν όλη την εσωτερική τους ένταση που τόσο επιμελώς έκριβαν, για να σε αποκαλέσουν πίτουρο και φανατικό. Αυτοί λοιπόν οι κύριοι και κυρίες έκαναν συνομιλήτη τους τον οχετό σωτήρα μέσα στη παραζάλη του να βρουν τα κομμάτια τους και να επανακολλήσουν το τεράστιο εγώ τους. Δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα της δημοκρατίας και του εσωτερισμού που επικαλούνται. Δεν μου είπαν πως θα λυθεί το πρόβλημα με τη δική μου άποψη;
Μήπως θα πρέπει να την γνώμη μου να τη στέλνω γραπτώς στο νταβατζή να μου την εγκρίνει πριν την πω, για να μη χρειαστεί να μου ρίξει στα αυτιά όπως ο ίδιος λέει;
Μήπως οι κύριοι «εσωτεριστές» μπορούν να μου λύσουν το πρόβλημα πως θα αντιμετωπίζω τα δεκάδες μυνήματα που με βρίζουν χυδαία που αναφέρουν το πρωσονύμιο μου στο θυληκό γένος; Ή μήπως πρέπει να κάνω και εγώ απέναντι τους ότι κάνει ο Ήλιος σε εμένα για να δουν την γλύκα;;;; Γιατί τώρα τελευταία βλέπω να χάνουν πολύ ευκολα την ψυχραιμία τους......

Γ. Τρίτος και βασικός λόγος πέρα από τους ψυχωτικούς που ζουν στην εποχή του Ιουστινιανού και του Θεοδόσιου και τους εσωτεριστές καρτούν, το Εσωτερικά για μένα ήταν μια μεγάλη εμπειρία να γνωρίσω αυτό που λέμε εσωτερισμό στην Ελλάδα. Ήταν αλήθεια η πρώτη φορά που ερχόμουν σε ουσιαστική επαφή με νοοτροπίες πρακτικές και απόψεις. Εκείνο λοιπόν που έμαθα είναι οτι για να είσαι εσωτεριστής στη Ελλάδα πρέπει να έχεις πολύ μικρή έως μηδαμινή σχέση με το Χριστό. Δεν μιλάμε για θρησκεία, δεν μιλάμε για εκκλησία. Πρέπει να είσαι τρελός να μιλήσεις για αυτά. Πρέπει να τα αποκυρήξεις για να δικαιούσαι να μιλάς ή για να σε αγαπούν. Το πολύ πολύ που σου επιτρέπεται είναι να πιστέυεις το Χριστό σαν ένα «ραβί» μέσα στους χιλιάδες και που και που να επικαλείσαι λόγους Του που άκουσες κάπου, μόνο και μόνο για να κριτικάρεις αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πιστέυουν σε Αυτόν. Μάλιστα τώρα τελευταία γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τους «εσωτεριστές» να αποδείξουν οτι όλοι είπαν τα ίδια άρα όλοι είναι ίδιοι.........

Υπ΄αυτές τις συνθήκες προτιμώ να αποσυρθώ και να δώσω τον προσωπικό μου αγώνα και αυτή θα είναι η μάχη του καθενός να χτίσει μέσα του ένα πραγματικό και καλύτερο Άνθρωπο.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την διαχειριστική και συντονιστική ομάδα του Εσωτερικά για την ευγένεια το σεβασμό και την διαθεση δικαιοσύνης με την οποία χειρίστικαν τις καταστάσεις, αλλά και την ανεκτικότητα που επέδειξαν και σε εμένα προσωπικά. Δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν πολλά σε τέτοιες καταστάσεις. Καλώ όμως όλους εσάς όλα τα μέλη του Εσωτερικά να πάρετε θέση απέναντι σε τέτοιες τραμπούκικες συμπεριφορές. Σε συμπεριριφορές που κοπαδοποιούν, χλευάζουν, βρίζουν, λασπολογούν, που μιλούν για ανθρώπους που τα παίρνουν, που στήνουν συμμορίες και προκατασκευασμένες συζητήσεις. Και όλα αυτά χωρίς αποδείξεις, όχι μέσα στο πάθος και τη θέρμη μιας συζήτησης ή μιας παρεξήγησης αλλά στη παραζάλη του σωτήρα, του ψυχασθενή που μπήκε μέσα στο σπίτι σας αφόδευσε παντού και τώρα ισχυρίζεται οτί το έκανε για χάρη της αλήθειας και για το ξεσκέπασμα της υποκρισίας..........

Φίλε Admin είπες:

quote:
Εγώ (και μερικές ακόμη χιλιάδες άλλων - είτε είναι Μέλη, είτε απλοί φίλοι/επισκέπτες), μου(...μας) είναι επιτρεπτό να γίνω λίγο καλύτερος Άνθρωπος συμμετέχοντας ή διαβάζοντας τα μηνύματα των Ομάδων Συζήτησης του ESOTERICA;;

Κάποτε πίστεψα σε αυτό αλλά δυστυχώς τώρα για μένα τουλάχιστον δεν είναι αλήθεια. Κάθε φορά που μπαίνω για να παρακολουθήσω μια συζήτηση γεμίζω άγχος για το τι έχω να ακούσω, γεμίζω νευρικότητα και αντιπάθεια. Δεν χρειάζεται άλλο, αρκετά.

Τουλάχιστον αναγνωρίζω και δηλώνω δημόσια οτι δεν είμαι άξιος να μιλώ και να υπερασπίζομαι το Χριστό. Όμως εγώ το ξέρω και δεν ζητώ να σώσω κανένα.

Αφήνω εν λευκό την τύχη του θέματος στους διαχειριστές οι οποίοι ανα πάσα στιγμή μπορούν να μεταφέρουν να κλειδώσουν ή να ανατινάξουν το παρρόν θέμα με την πλήρη συγκατάθεση μου. Ακόμα και τώρα....

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ.

**Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν και το Εσωτερικά ξαναγίνει ένα "μαγαζί" χωρίς φουσκωτούς και αποκτήσει ξανά το επίπεδο που θα ξεπερνά τις σεξουαλικές αναζητήσεις του κάθε τυχάρπαστου με τα οπίσθια του, ελπίζω και θα το ήθελα πολύ να τα ξαναπούμε, γιατί ειλίκρινά αισθάνομαι την παρέα σας σαν σπίτι μου. Διαφορετικά δεν θα κουραστώ να σβήσω ένα-ένα τα 400 μυνήματα μου με τη χαρά ότι δεν θα αφήσω τίποτα από τον Αντώνιο μέσα στη κοπριά τους

Ευχαριστώ για την ανοχή σας.

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

Edited by - ANTONIOS1997 on 02/05/2003 19:23:48

ananasssΜέλος
02/05/2003, 19:35:30
Αγαπητέ ΑΝΤΩΝΙΕ,
σχετικά με τον πρώτο λόγο που αναφέρεις,
γιατί δεν βλέπεις και όλους τους άλλους, την πλειοψηφία που ΔΕΝ δίνει ΖΩΗ σ' αυτούς τους "φουσκωτούς", με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα "ξεφουσκώσουν" από μόνοι τους;
Για μένα η καλύτερη λύση είναι το ignore, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Η τροφή τέτοιων "φαινομένων", έχω καταλάβει ότι είναι η "αντίδραση" που προκαλέι η "δράση" των άλλων...
Πιστεύω πως παίρνοντας θέση κάθε φορά που κάποιος θέλει να ενισχύσει τον εγωισμό του, ουσιαστικά γεμίζουμε λίγο ακόμη αέρα στο κενό μυαλό τους...
Ignore λοιπόν, και είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα "ξεφουσκώσουν" από μόνοι τους...

Για τα υπ' αρίθμ. 2 και 3, πραγματικά νομίζω πως θα πρέπει να δυναμώνουν τη δική σου θέση, όταν θεωρείς ότι είναι η πρέπουσα, παρά να σε αποτρέψουν από μία παρέα που όπως λες θεωρείς οικεία, σαν το σπίτι σου.

Ελπίζω να αναθεωρήσεις την άποψή σου...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

thothΙδρυτικό Μέλος
02/05/2003, 20:06:19
Γεια σου "Αντώνιε".

Δυστυχώς σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ή, ακόμα πιο απλά, οι εύκολες λύσεις δεν είναι καν λύσεις.

Αυτό το forum είναι όσο είναι δυνατόν ένα ανοιχτό forum για όλες τις απόψεις. Λέω όσο είναι δυνατόν γιατί υπάρχουν φαινομενικά αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ πολλών ιδεολογικών ρευμάτων σήμερα στην Ελλάδα, και για αυτό δυστυχώς φταίμε όλοι μας.

Φίλε "Αντώνιε" αν εσένα σε βρίζουν και προσπαθούν να σε υποβιβάσουν μία φορά, εμάς τους δημιουργούς του site προσπαθούν να το κάνουν δέκα φορές περισσότερο. Δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά βολές, κατηγορίες, ειρωνίες από όλες τις ακραίες πλευρές. Μέσα στα δύο χρόνια μας έχουν κατηγορήσει και μας έχουν εξυβρίσει αρκετές φορές.

Το άτομο στο οποίο αναφέρεσαι (μαζί με πολλά άλλα) μας έχει κατατάξει κατά καιρούς σε ένα "ύποπτο" ιδεολογικό ρεύμα... κρυπτοεβραικοχριστιανικό αλλά εμείς συνεχίζουμε και τολμούμε να μιλάμε και για εσωτερικό χριστιανισμό ισότιμο με κάθε είδους εσωτερικό ρεύμα αρχαίο και σύγχρονο. Ίσως είμαστε το μοναδικό forum που δέχεται αυτές τις απόψεις. Σε όλα τα άλλα forums που επισκέπτομαι οι χριστιανοί εσωτεριστές αναγκάζονται να αποχωρήσουν αργά ή γρήγορα, κάτω από μια μαζική επίθεση κατηγοριών. Εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν εσωτεριστικά ρεύματα και στον χριστιανισμό κόντρα στην εθνικιστική μόδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Αφού εμείς ως δημιουργοί αντέχουμε και τραβάμε πάνω μας όλη την ευθύνη και τις ύβρεις και συνεχίζουμε να κρατάμε, εσύ γιατί να αποχωρήσεις;

Νομίζεις ότι η αποχώρησή σου θα βοηθήσει πουθενά; Μέσα σε μια ιδεολογική διαμάχη όποιος αποχωρεί, παραδίδεται. Μέσα σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση βρίσκεται η μεγάλη ευκαιρία για κάθε αναζητητή να αποδείξει την δύναμη των ιδεών του (και όχι του μικρού "εγώ" του). Και αυτή η απόδειξη είναι μια δύσκολη αποστολή.

Πρέπει να μπορείς να περνάς τις δοκιμασίες του Οδυσσέα νοσταλγώντας μόνο την Ιθάκη,

να τολμάς να νικάς την δειλία σου και τον φόβο σου ως ένας άλλος Arzuna δεχόμενος την ηθική δύναμη του εσωτερικού Κρίσνα σου,

να τολμάς να λες στον εσωτερικό σου Ενάντιο-Πειρασμό, "ύπαγε οπίσω μου",

να τολμάς να λες μπρος στην Ιερά Εξέταση πάνω στην αναμενόμενη πυρά, ως ένας άλλος Μπρούνο, ότι φόβο νιώθουν οι κατήγοροί σου κι όχι εσύ,

να τολμάς να λες όπως ο Βούδας σε αυτόν που σε προσβάλλει "ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα δεχτώ το δώρο σου",

να έχεις το μεγαλείο να ζητάς από τον εντός σου "Πατέρα" να συγχωρέσει την άγνοια όλων αυτών που σε σταυρώνουν.

Η πνευματική ιστορία αυτού του κόσμου έχει δημιουργηθεί από μια χούφτα ανθρώπων με τεράστια εσωτερική δύναμη, που είχαν την τόλμη να αντέξουν και να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις των καιρών τους και να δώσουν τα εσωτερικά πνευματικά τους δώρα. Ποιοι είμαστε εμείς που θα περάσουμε αλώβητοι σήμερα;

Αν νομίζεις ότι έχεις δίκαιο κι ότι υπερασπίζεσαι ένα πνευματικό Ιδανικό η θέση σου είναι στην μάχη και όχι στο αναρρωτήριο.

Τι κι αν κάποιος προσπαθεί να σε προσβάλλει; Αν είσαι αγνός και σίγουρος για τις πεποιθήσεις σου, τα βέλη του θα γίνουν λουλούδια όπως στην ύστατη δοκιμασία του Σιντάρτα Γκοτάμα από τον Μάρα, πριν αυτός γίνει Βούδας.

Όταν πολλά μέλη στο παρελθόν επιχείρησαν να με προσβάλλουν και να με κατηγορήσουν και να με κάνουν να χάσω την ψυχραιμία μου και το κουράγιο μου, οι παραπάνω σκέψεις μου με έκαναν να ηρεμήσω και να δεχτώ την "μοίρα" μου με υπομονή και επιβεβαίωση. Ελπίζω να κρατήσω έτσι ως το τέλος μου. Κι αν κάνω λάθη τι πειράζει; Αφού εγώ που προσπαθώ να κερδίσω σε αυτογνωσία και αυτοέλεγχο κάνω τόσα λάθη φαντάζομαι πόσα κάνουν αυτοί που δεν προσπαθούν καν.

Αν νομίζεις ότι "λερώνεσαι" επειδή κάποιος νομίζει ότι μπορεί να σε λερώσει, τότε "λερώνεσαι". Αν γνωρίζεις ότι κανένας δεν μπορεί να πειράξει την ψυχή σου, τόσο πιο πολύ κερδίζεις. Η νίκη βρίσκεται στην ήρεμη, γεμάτη αγάπη και κατανόηση, στάση σου και όχι στο να γίνεις ευάλωτος σε "εξωτερικά" βέλη. Η συνείδησή σου είναι ο μόνος ορθός και δίκαιος κριτής. Αν τα έχεις καλά με αυτήν όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες ενός σύντομου ονείρου.

Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε την ανοιχτή στάση σε όλους και να δείξουμε όσο μεγαλύτερη υπομονή γίνεται για να κρατηθεί το επίπεδο διαλογου υψηλό. Η ικανότητα και η αρετή της υπομονής φαίνεται στις δύσκολες στιγμές και αυτή είναι δύσκολη στιγμή. Αν θεωρείς ότι δεν μπορούμε να το καταφέρουμε λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Μακάρι να ήμαστε καλύτεροι και πιο σοφοί αλλά κι εμείς τώρα μαθαίνουμε. Θα χρειαστεί καιρός και πολλές δοκιμασίες για να γίνουμε πιο σοφοί αλλά τώρα είμαστε εδώ εμείς και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Συγνώμη αλλά τόσο μπορούμε.

Θα ήθελα να σε ενθαρρύνω να δεις το μισογεμάτο ποτήρι αντί το μισοάδειο. Η ήρεμη και ειρηνική σου στάση μπορεί να γίνει παράδειγμα για όλους. Αν νομίζεις ότι μπορείς να το αποδείξεις είναι τώρα ευκαιρία.

Τα παραπάνω ισχύουν και θα ισχύουν σε όλους όσοι βρέθηκαν ή θα βρεθούν σε παρόμοιο δίλημμα. Είναι σκέψεις και πραγματώσεις μου μέσα από τις εμπειρίες μου και ίσως σε κάποιους χρειαστούν.

Περιμένω και τις σκέψεις των άλλων με μεγάλο ενδιαφέρον

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"