- Test Area2 -- Δοκιμές για υπογραφές, εικόνες κ.λπ. - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Καλή μου Zezmperg, εννοείται πως θα σε ξεχάσουμε...έλα, πλάκα κάνω. Εννοείται πως θα είσαι και'σύ εκεί.
ROSTAR !!!!!!!!!!!! Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω εδώ ! Καλώς όρισες ξανά λοιπόν αμετανόητε οπαδέ της Σιδηράς Παρθένου! Σε ευχαριστώ για πολλοστή φορά για τα υπέροχα λόγια σου και επέτρεψε μου να σου αφιερώσω τους στίχους του "FROM THE DIONYSSIAN DAYS" απο την δεύτερη αγάπη μου μετά την Σιδηρά Παρθένο, τo ΘΗΡΙΟΝ :
"Golden apples from the groove fall down the tree
and make all the Bacchants, gather in Arcady.
To dance on the festival of the Tragedy
And eat the fruits of ecstasy
In the midwood twilight, on his pipe plays the faun
In the green temple, from the Dionyssian days, watch the dawn.
Goat-foot God rise your Rod. Be free, know thw world
Hath need of thee and Arcady
O Goat-foot God play your pipe tonight, wild and free"
Ελπίζω φίλε, όπως και'σύ, έστω κι'αν δεν ζούμε, να λάμψει ο Τόπος απο το Απολλώνειο Φώς και να σβήσουν διά παντός τα σκοτάδια που εδώ και 1.600 χρόνια έχουν ρίξει τη Γή των Θεών σε ένα ιστορικό και πολιτισμικό κώμα.
Σε χαιρετώ Rostar !
Y.Γ : Σου είχα στείλει ένα mail. Το πήρες ;
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
Δυστυχώς το mail δεν το πήρα. Έλλειψα πολύ καιρό και στο μεταξύ έχασα motherbord και σκληρό δίσκο όταν επέστρεψα. Τι να κάνουμε συμβαίνουν κι αυτά...
Στα μεσοδιαστήματα της παρουσίας μου δεν έχω παραλείψει να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στα forums. Ελπίζω στα τέλη του καλοκαιριού που θα έχω σχετικά ελύθερο χρόνο να καταφέρω ν΄ ανηφορίσω προς την πάνσεπτη Πεντέλη, που χαίρομαι να την αντικρύζω χωρίς τα μεταλλικά εξαμβλώματα...
Όσον αφορά τους THERION είναι πράγματι από τις πιο αξιόλογες παρουσίες στη metal σκηνή.
Φεύγοντας και πάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα από την Αθήνα, εύχομαι σε όσους συναντηθείτε να έχετε μια γόνιμη συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων.
Χαίρομαι που καταφέρατε να βρείτε σημεία επαφής με τον Sonap. Δώσε του κι από μένα χαιρετίσματα όπως και πες του ότι καλό είναι να χαμηλώσουμε όλοι τους τόνους σε προσωπικό επίπεδο.
Οι διαφορές μας είναι φυσικό να υπάρχουν, αλλά δεν αξίζει να φτάνουμε σε ακρότητες.
Να χαιρετήσεις την ακριβή μας Zesberg, την αξιαγάπητη Avallon, τον Πέτρο, τον Εχέμβροτο, τον Johnnie Be Good [ρώτα τον μήπως είναι από την Εύβοια...] και όλους όσους έρθουν.
Θα βρίσκομαι νοερά μαζί σας.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια.
Κλείνοντας ανταποδίδω με στίχους των VIRGIN STEELE από το εκπληκτικό I WILL COME FOR YOU από το άλμπουμ "Τhe Marriage Of Heaven And Hell, Part I (1995)"
Οι νοήμονες θα αντιληφθούν το κρυμμένο νόημα των στίχων...
Under tortured skies from a land with no sun
I will come for you
From Seven points of Darkness
beyond the mountains and the ruins
I will come for you
Across the Fields of Rage and Yearning
with Power in my hand
I will return, I will return
Once we had beauty our Sun blazed in passion
We lived alive
Far from the reaching of closed minded preaching
We lived and died
Now all in darkness we wait for the end,
hunted by men of the cloth
Murder and torture, they rape and they slaughter
claiming thr Way of the Cross
Cast out from Eden baptized inta treason
with sighless eyes
lost clouds of reason, false hope burning season
a godless lie
whose god is stronger, who's made by its hand
primitive blood stains the sand
murder and torture they're raping your daughter
drunk with the blood of the lamb
fair child of the desolation cry to me,
under stars that have died
under skies of pain we are born
yea we are born, forever we'll be
oh my love I'll defy death and meet on holy ground
Under tortured skies from a land with no sun
I will come for you
From Seven points of Darkness
beyond the mountains and the ruins
I will come for you
Across the Fields of Rage and Yearning
with Power in my hand
I will return, I will return
Like the sun, like the wind and the rain
I'll return like a storm, I will rise once again
like the light and the dark I was fighting from apart
'cross the oceans of time I am called by your voice
I'll return, I will return!!
ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΖΕΥΣ...
HE 'LL RETURN LIKE A STORM...HE WILL RISE ONCE AGAIN
HE WILL RETURN !!!
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ...ΣΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΑΛΙΟ
(Iron Maiden : Dance Of Death)
quote:τον Johnnie Be Good [ρώτα τον μήπως είναι από την Εύβοια...]
φιλε μου η καταγωγη μου απο την πλευρα του πατερα μου ειναι απο την Ευβοια
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Θα ήταν νομίζω καλό να ασχοληθούμε και με τις περιοχές εκείνες που βρίσκονται γύρω απο το λατρευτό Βουνό, μιάς και αυτές έχουν ένα μερίδιο στην τρισένδοξη Ιστορία του Πεντελικού Όρους. Ας μιλήσουμε λίγο για μια περιοχή στις υπώρειες της Πεντέλης, την πάλαι ποτέ πανέμορφη Κηφισιά!
Τον Μάϊο του 2001, σε κάποιο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Αχαρνών, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών, ήρθε στο φώς ένα νεκροταφείο 3.000 χρόνων! Ανακαλύφθηκε μαρμάρινη επιτύμβια λύκηθος με ανάγλυφη σκηνή αποχαιρετισμού νεκρού. Παριστάνει καθισμένη γυναίκα να ανταλλάσει χειραψία με όρθιο άντρα ο οποίος φοράει ιμάτιο. Το συγκεκριμένο εύρημα ανάγεται στον 4ο π.Χ αι. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου ειδοποίησε αμέσως την Β' ΕΠΚΑ και έτσι ακολούθησε ευρείας έκτασης συστηματική ανασκαφή υπό τη διεύθηνση του αρχαιολόγου Δ.Σκιρλάντι η οποία τελικώς είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Ανακαλύφθηκαν 180 τάφοι σε διαστρώματα που χρονολογήθηκαν απο τον 8ο π.Χ αι. μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή. Ο επικεφαλής των αρχαιολόγων δήλωσε :
"Απο την ανακάλυψη αυτού του νεκροταφείου, το οποίο θεωρείται απο τα σημαντικότερα στα βόρεια προάστια, θα οδηγηθούμε στη συναγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων για τις πολιτικές και κοινωνικές δομές του χώρου της Κηφισιάς κατά την αρχαιότητα" (εφημ. Κηφισιά, αρ.φύλ.619)
Η Β'ΕΠΚΑ σε επίσημη ανακοίνωσή της, αναφέρει επίσης την ανακάλυψη αρχαίου δρόμου της κλασσικής περιόδου, καθώς και τμήμα ρωμαϊκής δεξαμενής του
2ου αι.μ.Χ. Ανακαλύφθηκαν επίσης πολλά ζωγραφισμένα αγγεία και χάλκινα αντικείμενα όπως και τάφοι της Γεωμετρικής Εποχής, που βρέθηκαν κάτω απο στρώμα αρχαίων τάφων και πυρών. Αυτοί αποτελούν και το αρχαιότερο κομμάτι του νεκροταφείου.
Στις πρακτικές ταφής εντάσσονται η καύση, ο εγχυτρισμός και η απόθεση της σορού σε κεραμοσκεπείς τάφους σε σχήμα κιβωτίου καθώς προέκυψε απο την μελέτη των ευρημάτων.
Το πιο εντυπωσιακό απ'όλα όμως, ήταν ο σκελετός νεαρού ατόμου ύψους 2,80 τοποθετημένο σε ύπτια θέση με το κεφάλι πρός το βορρά και πλήθος ενώ στα πόδια του, υπήρχε πλήθος διακοσμημένων αγγείων. Σε άλλους τάφους βρέθηκαν όπλα όπως ξίφος και ένα κυρτό εγχειρίδιο αλλά και ένας χάλκινος λέβητας που περιείχε τα απανθρακωμένα οστά του νεκρού.
Ο τάφος που ξεχωρίζει περισσότερο είναι ο "τάφος του Ευθυδήμου". Πρόκειται για μια λίθινη σαρκοφάγο του 4ου αι.π.Χ που περιείχε σκελετό ώριμου άνδρα και ένα χάλκινο δικαστικό πινάκιο με δίστιχη επιγραφή, όπου αναφέρεται το όνομα, το πατρώνυμο και ο δήμος προέλευσης του νεκρού.
Τα παραπάνω στοιχεία, διέσωσε ευτυχώς η συγγραφέας Μαίρη Σιμώνη-Λιόλιου σε σύγγραμά της, σχετικό με την περιοχή της Κηφισιάς. Ο διευθηντής των ανασκαφών σε δελτίο τύπου που είχε εκδόσει τον Μάρτιο του 2002, ανέφερε :
"Για την Κηφισιά, ένας απο τους πλέον εύφορους χώρους της Αττικής, οι αρχαίες πηγές μιλούν με θαυμασμό για την ιδιαίτερη σημασία του στην αρχαιότητα. Παρ'ότι για την προϊστορική Κηφισιά δεν έχουν μέχρι τώρα εντοπισθεί, αρχαιολογικές ενδείξεις και μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων ο Στράβων 9,397 κ.α αναφέρουν, πως στα μυκηναϊκά χρόνια η Κηφισιά ήταν ένα απο τα 12 κέντρα που δημιουργήθηκαν απο την ένωση μικρών διάσπαρτων οικισμών της Αττικής."
Μην ελπίζετε να δείτε ποτέ αυτό το νεκροταφείο. Οι μπουλντόζες το κατέστρεψαν ολοσχερώς και στη θέση του βρίσκονται σήμερα νεοανεγερθείσες υπερπολυτελείς επαύλεις. Και όλα αυτά, χωρίς κάν την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η δικαιολογία της Β'ΕΠΚΑ, φανερά αντιεπιστημονική, ήταν η εξής :
"Δεν ήταν δυνατόν να διατηρηθεί το νεκροταφείο, διότι σωζόντουσαν μόνο τρύπες"(!)
(εφημ. Χ-Τύπος, 31/8/2002)
Η αδιαφορία και η σκοπιμότητα, αλλά και ο μισελληνισμός του ρωμαίϊκου αυτού κράτους, σε όλο του το μεγαλείο.
Σας χαιρετώ
Ο Δημήτρης Καμπούρογλου σπούδασε νομικά, εκτέλεσε τα χρέη του ως δικηγόρος αλλά απο πολύ νωρίς άρχισε να ασχολείται με τη λογοτεχνία και αργότερα, με την ιστορική αναδίφηση στην οποία και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά. Το 1927 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Είναι περισσότερο γνωστός ως Ιστορικός της περιόδου της Τουρκοκρατίας στην Αθήνα ενώ το πιο αντιπροσωπευτικό απο αυτήν την άποψη έργο του, είναι η Ιστορία των Αθηνών επί Τουρκοκρατίας σε τρείς τόμους (1889-1896). Είναι ένα έργο στο οποίο εργάζεται περισσότερο ως λαογράφος παρά ώς ιστορικός. Αλλά και ως συγγραφέας διηγημάτων και μυθιστορημάτων, ο Καμπούρογλου άντλησε τα θέματα του κυρίως απο την τόσο προσφιλή σε αυτόν ιστορική-λαογραφική ύλη της προεπαναστατικής περιόδου των Αθηνών. Ένα απο τα πιο περίφημα έργα του, είναι η "Η Δούκισσα της Πλακεντίας."
Στα έργα του χρησιμοποιεί μια υπέροχη γλώσσα που θα ήταν χρήσιμη ακόμα και σήμερα για τον εμπλουτισμό της δημοτικής, αλλά στα επιστημονικότερα έργα του, χρησιμοποιεί την καθαρεύουσα.
Ο Καμπούρογλου θεωρήθηκε τολμηρός και καινοτόμος. Δεν ήταν όμως γεννημένος ποιητής και για αυτό το λόγο δεν αναφέρεται στους προδρόμους της γενιάς του 1880. Ήταν όμως ένας έξυπνος και μοναδικός στο είδος του παρατηρητής των καιρών.
Ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε ολόκληρη τη ζωή του υπερασπιζόμενος το λαό της Αθήνας κάτω απο τον τουρκική τυρρανία.
Ίσως είναι άγνωστο στους περισσότερους οτι ο Δημήτρης Καμπούρογλου βαπτίσθηκε στη Μονή Πεντέλης απο τον ηγούμενο Κύριλλο Δεγλέρη στις 12 Ιουλίου του 1853. Ανάδοχος ήταν ο αυλάρχης του Βασιλιά Όθωνα Π.Νοταράς καθώς και η κόρη του, σύζηγος του γιατρού Δημ.Ορφανίδη. Ο ίδιος ο Καμπούρογλου γράφει στα Απομνημονεύματα του :
"Θα ήμουν φαίνεται εύσαρκος. Δι'αυτό και εκτύπησα το κεφάλι μου είς την κολυμπήθραν του Μοναστηριού, υπάρχει ακόμα. Αυτό ήταν το πρώτο του κεφαλιού μου κτύπημα."
Για την βάπτιση του, προσθέτει τα ακόλουθα :
"Διά την επισημότητα εφωταγωγήθη και το παρά το Μοναστήρι βουνό -ο Κουφός- με ρετσίνες."
Ο Καμπούρογλου είχε ένα μεγάλο καημό. Έλεγε οτι δεν είχε πατρίδα. Ο Διονύσιος Τροβάς στο βιβλίο "Ιστορία, θρύλοι και παραδόσεις του Πεντελικού βουνού", αναρωτιέται :
"Και η Αθήνα θα μου πείτε που τον εγγένησε και τον ανάστησε ; Η Αθήνα που την εδούλεψε ως την τελευταία του πνοή, ολόκληρον κοντά έναν αιώνα ; Δεν είναι λοιπόν πατρίδα του η Αθήνα ;"
Και εξηγεί : "Μα αυτό ήταν ακριβώς το δράμα του, οτι τον διεκδικούσαν δύο μεγάλες πολιτείες, σαν την Αθήνα την πατρίδα της μητέρας του και την Κωνσταντινούπολη, την πατρίδα του πατέρα του, ενώ η ποιητική του ψυχή λαχταρούσε μια πατριδούλα μικρή, τόση δά, μακριά απο τον κόσμο, απέρριτη ακουμπισμένη σε καμιά βουνοπλαγιά ή αποτραβηγμένη στο μυχό κανενός γαληνεμένου πάντα κολπίσκου, με τους απλοϊκούς ανθρώπους της να τον καλωσορίζουνε - καλό στο Δημητρό μας - και που συντροφιά τους θα περνούσε ζωή χαρισάμενη τα καλοκαίρια του, κουβεντολογώντας μαζί τους και πίνοντας τον κριθαρένιο τους καφέ με τη γλυκιά τους μπομπότα.
Όμως νομίζω οτι δεν είχε απόλυτο δίκιο, τα χαϊδεμένο της Αθήνας παιδί, γιατί λησμονούσε ίσως στη μετριοφροσύνη του το δημιούργημα του, την Πεντέλη του, το υπέροχο αυτό βουνό με τις ζείδωρες αύρες, κάτω απο τις ριπές των οποίων τον εκυοφόρησε η μητέρα του - η λαογράφος Μαριάννα Γέροντα - και την εκκλησία του Μοναστηριού της, όπου τον εβάφτισε ο τελευταίος Δεγλέρης, με νουνό μάλιστα, στην ιστορική αυτή βάφτιση, τον Αυλάρχη του Βασιλέα Όθωνα, τον Π.Νοταρά.
Πατρίδα λοιπόν του Καμπούρογλου, η Πεντέλη."
Σας χαιρετώ
quote:Ανακαλύφθηκε μαρμάρινη επιτύμβια λύκηθος με ανάγλυφη σκηνή αποχαιρετισμού νεκρού. "
στην κατω αριστερη γωνια της πλατειας της Κηφησιας (οπως ερχομαστε απο το τραινο) υπαρχει ενα μαγαζακι κλειστο, με τις βιτρινες του καλυμενες απο γκραφιτι
αν μπορεσετε να κοιταξετε κατω απο τη βρωμα και τα σπρεϋ, θα δειτε μεσα μαρμαρινες σαρκοφαγους
αγνωστο γιατι βρισκονται εκει κι οχι σε καποιο μουσειο
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Χαίρε αδερφέ Ntavelis666
quote:
Την καλησπέρα σε όλους τους Φίλους.
Καλή μου Zezmperg, εννοείται πως θα σε ξεχάσουμε...έλα, πλάκα κάνω. Εννοείται πως θα είσαι και'σύ εκεί.ROSTAR !!!!!!!!!!!! Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω εδώ ! Καλώς όρισες ξανά λοιπόν αμετανόητε οπαδέ της Σιδηράς Παρθένου! Σε ευχαριστώ για πολλοστή φορά για τα υπέροχα λόγια σου και επέτρεψε μου να σου αφιερώσω τους στίχους του "FROM THE DIONYSSIAN DAYS" απο την δεύτερη αγάπη μου μετά την Σιδηρά Παρθένο, τo ΘΗΡΙΟΝ :
"Golden apples from the groove fall down the tree
and make all the Bacchants, gather in Arcady.
To dance on the festival of the Tragedy
And eat the fruits of ecstasy
In the midwood twilight, on his pipe plays the faun
In the green temple, from the Dionyssian days, watch the dawn.
Goat-foot God rise your Rod. Be free, know thw world
Hath need of thee and Arcady
O Goat-foot God play your pipe tonight, wild and free"Ελπίζω φίλε, όπως και'σύ, έστω κι'αν δεν ζούμε, να λάμψει ο Τόπος απο το Απολλώνειο Φώς και να σβήσουν διά παντός τα σκοτάδια που εδώ και 1.600 χρόνια έχουν ρίξει τη Γή των Θεών σε ένα ιστορικό και πολιτισμικό κώμα.
Σε χαιρετώ Rostar !
Y.Γ : Σου είχα στείλει ένα mail. Το πήρες ;
Περιμένω με αγάπη....
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
προ ολίγων ημερών, είχε γίνει πρόταση σχετικά με κάποια συνάντηση που θα αφορά όλα όσα συζητούμε εδώ και αρκετό καιρό για το Πεντελικό Όρος μέσα απο τον χώρο του Esoterica. Όσοι απο εσάς επιθυμείτε, μπορείτε να έρθετε στο βιβλιοπωλείο "Οδοδείκτες" (Χαριλάου Τρικούπη 134 Αθήνα) το Σάββατο (10-7) όπου θα προβληθεί και ένα βίντεο με παράδοξα και ανεξήγητα φαινόμενα της Πεντέλης.
Ελπίζω να τα πούμε απο κοντά.
Φιλικά
7:00 μ.μ
Παράκληση: Θα μπορούσαμε με κάποιο τρόπο ή να πάρουμε το video (και με αγορά αν είναι δυνατόν ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ) και να το μελετήουμε !!!
Ευχαριστώ και περιμένω να ανακοινωθεί μία συνάντηση όλων όσων θέλουν κάπου πάνω στο βουνό!!!!
"Ότι αξίζει, πονάει (λερώνει) και είναι δύσκολο"
Vril, Τεμάχιο 1 (ΕΝΑ)
Γειά σου Biglarry. Αυτό που μου ζητάς δεν μπορώ να το κάνω. Το βίντεο περιέχει προσωπικά στοιχεία τα οποία όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούν να είναι για πώληση, ούτε για δανεισμό. Ελπίζω να μην με παρεξήγησες, αλλά πιστεύω οτι και'σύ στη θέση μου το ίδιο θα'λεγες.
Vril, σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου! Θα τα πούμε απο κοντά.
Καλό σας βράδυ.
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
Στενοχωριέμαι αφάνταστα που δεν θα μπορέσω να έρθω. Δυστυχώς δίνω εξετάσεις και δεν ξέρω τι ώρα θα τελειώσω ![]()
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους από εσάς μας τιμήσατε με
την παρουσία σας στην συγκέντρωσή μας της 10/7/2004,με θέμα το
"Βουνό της Πεντέλης".
Στην συγκέντρωση αυτή,με μορφή ελεύθερης συζήτησης,έγινε προβολή-ανα-
φορά μέρους των πειραμάτων μας καθώς και αναφορά σε "παράξενα" συμβά-
ντα της περιοχής αυτής,μαρτυρίες κλπ.Κατά την διάρκεια της συγκέντρω-
σης παρουσιάστηκε οπτικό και ηχητικό υλικό μέρους της εργασίας του
Νταβέλη.
Πιστεύουμε με την νέα σεζόν και εφ'όσον υπάρχει ενδιαφέρον, να πραγμα-
τοποιήσουμε και άλλες, παρόμοιας φύσης, συγκεντρώσεις.
Φιλικότατα
Πέτρος
-- Κολοκοτρώνη, σύνελθε παιδί μου. Ο Νταβέλης είναι μυθικό πρόσωπο ; ; ; Μήπως θα'πρεπε να το ξανασκεφτείς λιγάκι ; Το λέω αυτό γιατί αν πάς στο Ζεμενό, εκεί όπου έγινε η τελική σύγκρουση Νταβέλη - Μέγα θα δείς οτι τούτο το Ρωμαίϊκο κράτος της ρουφιανιάς και της χυδαιότητας, έχει στήσει ολόκληρο μνημείο στο Γιάννη Μέγα, τον "μεγάλο εκείνο λυτρωτή" που απάλλαξε την Αττικοβοιωτεία απο ένα..."χασάπη", ενώ το σώμα εκείνου του Ήρωα, κατέληξε στο γκρεμό, και το κεφάλι του, απ'όσο ξέρω βρίσκεται στο εγκληματολογικό μουσείο. Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι κατ'όνομα Έλληνες. Στήνουμε μνημεία στα τσιράκια και τους χαφιέδες, ενώ τους Ήρωες τους πετάμε στο γκρεμό. –
Αγαπητέ Νταβέλη666, συγνώμη που έχω αντιγράψει έτσι το κείμενο που έγραψες, αλλά δεν ξέρω να κάνω quote. Όπως επίσης και για την καθυστέρηση της ερώτησης που θα σου κάνω, αλλά μόλις χθες γράφτηκα στο forum.
Η περίληψη που έκανες για την ζωή του Νταβέλη, ήταν πάρα πολύ καλή και ενδιαφέρουσα γιατί ενώ πολλοί έχουμε ακούσει το όνομά του, δεν έχουμε ιδέα για το ποιος ήταν.
Κάτι που έγραψες όμως αργότερα, μου δημιούργησε απορίες. Από όσα διάβασα στην περίληψη που έγραψες, δεν μπορώ να καταλάβω τον χαρακτηρισμό του ληστή σαν Ήρωα. Μου δόθηκε η εντύπωση διαβάζοντας, για απίστευτες σφαγές αθώων ανθρώπων (και γυναικόπαιδων). Από πού λοιπόν αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Ήρωας;
Αν μπορούσες να με διαφωτίσεις για αυτό θα ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σου. Ίσως λόγω του ότι ήταν περίληψη το κείμενο σου, να μην κατανόησα κάποια πράγματα.
Με εκτίμηση, stemix.
Θέλω και γώ να ευχαριστήσω τα παιδιά απο το Esoterica που μου έκαναν την τιμή να έρθουν στην συνάντηση, τον Απέρριτο, τον Jonniebegood, τον Vril (The Evil One), την Ostria, την Cat, τον Μάνο μας, τον Gkemma, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο που ήρθε εκεί. Σας ευχαριστώ όλους παιδιά, γιατί με αυτή τη συγκέντρωση, ένιωσα μια ανακούφιση όσον αφορά παλαιότερες κατηγορίες είς βάρος μου οτι τόσο καιρό, στο πρώτο τόπικ της Πεντέλης αλλά και στο παρόν τόπικ, σας λέω ψέμματα και σας κοροϊδεύω. Χαίρομαι που πολλοί απο εσάς είδατε οτι τελικώς δεν ψεύδομαι, ούτε πάω να δημιουργήσω εντυπώσεις. Πολλά απο αυτά που συζητούσαμε στο παρελθόν, τα είδατε στο βίντεο. Ελπίζω στο μέλλον και σε άλλες συναντήσεις. Και πάλι να'στε όλοι καλά.
Δίκαια αναρωτιέσαι, πώς κάποιος φαινομενικά "χασάπης" μπορεί να θεωρηθεί "ήρωας". Θα σου εξηγήσω τους λόγους που θεωρώ Ήρωα τον Νταβέλη.
Ο καπετάν Χρίστος, ήταν ένα πραγματικό παλληκάρι. Καταρχάς, είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός οτι έγινε ηγέτης της πιο τρανής ληστρικής συμμορίας απο τα 18 του κιόλας χρόνια. Ήταν ένας νέος που αγαπούσε πολύ την πατρίδα του και δεν ήθελε με τίποτα τους ξένους να εγκατασταθούν στη χώρα του. Αυτούς πολεμούσε. Θυμήσου το μίσος του για τους Φράγκους. Έκανε επιθέσεις σε σπίτια πλουσίων ενώ τα λάφυρα του, πολλές φορές τα μοίραζε στους φτωχούς. Στους αιχμαλώτους του φερόταν λές και ήταν βασιλιάδες. Πολλές φορές τους άφηνε ελεύθερους κάνοντας τους και δώρα ! Οι αιχμάλωτοι έφταναν στο σημείο να μην θέλουν να φύγουν. Δεν είχε τίποτα με τους απλοϊκούς ανθρώπους. Ίσα-ίσα που ο απλός κοσμάκης αγαπούσε πολύ και θαύμαζε σα θεό τον Νταβέλη. Τα'χε βάλει με τα τσιράκια του Όθωνα, με τους ρουφιάνους και τους πλούσιους. Μην ξεχνάς όμως και τους λόγους που έκαναν τον Νταβέλη ληστή και που δεν είναι άλλοι απο εκείνο το τραγί, τον πάτερ Συμεών και τον πάρεδρο του χωριού του. Ο πρώτος τον έστειλε πίσω απο τα σίδερα για να μπορεί να ερωτροπεί ανενόχλητος με την καλόγρια, και ο δεύτερος πήγε να παντρέψει την κοπέλα του Νταβέλη με τον γιό του. Άλλοστε ο Νταβέλης δεν είχε κανένα σκοπό να γίνει ληστής.
ΟΜΩΣ...είναι αλήθεια οτι κάποιες φορές έγιναν εισβολές σε χωριά και σφαχτήκανε πολλοί αθώοι. Ο Νταβέλης ποτέ δεν έλαβε μέρος σ'αυτές αλλά αρχηγοί αυτών των εισβολών υπήρξαν ο Κακαράπης και ο Τσιμπουκλάρας.
Επαναστάτης, άψογος πολεμιστής, προστάτης των φτωχών, μοιραίος εραστής, θεοποίηση του προσώπου του απο τον όλο τον κόσμο, ο φόβος και ο τρόμος της εξουσίας, με όλα αυτά...πως να μην θεωρείται Ήρωας ;
Είναι πάντως δύσκολο Stemix, να βγάλουμε συμπέρασμα σχετικά με την ομιχλώδη προσωπικότητα του Νταβέλη, διότι η ιστορία του έχει πολλές μυθολογικές προεκτάσεις ώστε δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις την αλήθεια απο το ψέμα. Ακόμα και εκείνο το βιβλίο του Αιμίλιου Αθηναίου απο το οποίο προέρχεται η αφήγηση που σας παρέθεσα εδώ, είναι στην ουσία ένα ιστορικό μυθιστόρημα, οπότε είναι πιθανόν πολλά στοιχεία μέσα σ'αυτό να περιέχουν και ένα μεγάλο ποσοστό υπερβολής.
Αυτός που κάνει ίσως την πιο αξιόλογη έρευνα πάνω στη μορφή του λήσταρχου Νταβέλη είναι ο φίλος μας Πάνειος, οπότε ελπίζω να μάθουμε πολλά περισσότερα γύρω απο τον μυστηριώδη Νταβέλη μέσα απο κάποιο μελλοντικό βιβλίο του ίσως, πράγμα που του το εύχομαι ολόψυχα.
Σε χαιρετώ.