- Αποσοβήθηκε ελληνική περίπτωση δίδυμων πύργων; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
για να ικανοποιήσω και την μερίδα των φίλων εδω οι οποίοι λένε ότι πρέπει πρώτα απο όλα να ψάχνουμε τα λογικά σενάρια πριν συνομοσιολογήσουμε, έχω να ρωτήσω το εξής απλό. Όπως διάβασα στις εφημερίδες και φαντάζομαι ότι αυτό τουλάχιστον δεν είναι ψέμματα, το μισό διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Ήλιος ήταν πρώην μέλη κυπριακών κυβερνήσεων, συγγενείς υπουργών, πρωθυπουργών και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο.
Αν λοιπόν δεν συνέβαινε το μοιραίο, αναρωτιέμαι ο απλός κοσμάκης θα μάθαινε ποτέ ότι ίπταται ένα φέρετρο και ότι κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή να κάνει παρέα στα ραδίκια αν ταξιδεύει με αυτό; Νομίζω ότι η απάντηση είναι πανεύκολη για όλους εμάς που έχουμε μια στοιχειώδη νοημοσύνη.
Επίσης αναρωτιέμαι πόσα άλλα ιπτάμενα φέρετρα κυκλοφορούν στον αέρα και παίζουν με τις ζωές μας και τις ζωές των συνανθρώπων μας; Σήμερα άκουγα ότι σταμάτησαν τις πτήσεις μιας νεοσύστατης εταιρίας γιατί λέει το ένα και μοναδικό ιπτάμενο τσίρκουλο που είχε ναυλώσει ήταν για την χωματερή.
Νομίζω και αυτό το γράφω δηλώνοντας ότι δεν ανήκω στον συγκεκριμένο χώρο, ότι η πιο σωστή και σοβαρή πολιτική τοποθέτηση κόμματος ήταν αυτή του ΚΚΕ, το οποίο είπε ότι όταν λειτουργούν με μοναδικο γνώμονα το γρήγορο και εύκολο κέρδος, η αξία της ζωής μπαίνει σε δεύτερη μοίρα (το λέω με δικά μου λόγια).
Με την ευκαιρία να σας πω και κάτι... Να δείτε μανούλες που θα κλάψουν τώρα σε λίγο καιρό που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα δρομολόγια φιλέτα του ΟΣΕ. Εκεί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Θα με θυμηθείτε όταν θα ακούτε ότι τα τρένα εκτροχιάζονται απο τις γραμμές και θα γίνεται το έλα να δεις...
Φιλικά...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Διακοπάρεις όμως απο επιπλεόντα φέρετρα κατασκευής 68
Και αναρωτιέμαϊ : Αν ήμουν εγώ σε αυτήν την θέση, δεν θα έβγαινα να πω κάτι για να υποστηρίξω την δουλειά μου? Όχι μόνο πια σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά έστω σε ηθικό, μη αποδεχόμενος την ευθύνη για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ή δει κάτι τέτοιο ακόμα.
Και νομίζω πως ο μόνος λόγος για να σωπάσει κανείς θα ήταν να πάρει τέτοιες οδηγίες από κάπου.
quote:
Και νομίζω πως ο μόνος λόγος για να σωπάσει κανείς θα ήταν να πάρει τέτοιες οδηγίες από κάπου.
Από δικηγόρο.
Όταν δεν σε ξεπλένει τίποτα τι να βρεις να πεις?
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
Χωρίς να παρακολουθώ ιδιαίτερα τα ΜΜΕ (γιατί φανερά πλέον πιστεύω ότι μας κοροιδεύουν), δεν έχω ακούσει πουθενά κάποιον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας να υποστρίζει ή να αμύνεται υπέρ αυτής.
Ούτε γώ εχω ακούσει να αμύνεται κανένας εκπρόσωπος υπερασπιζοντας την. Τί να υποστηρίξουν άλλωστε αφου ξέρουν οτι έχουν λερωμένη την φωλιά τους βάζουν 200 ανθρώπους μέσα σε ένα μισοχαλασμένο αεροπάνο να κάνει την απόσταση Κύπρος Αθήνα.
Γουρούνια!!!!

Προκαταρκτικό πόρισμα Τσολάκη
...οδηγούμεθα μέχρι στιγμής στα εξής:
A. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε τεχνική ανωμαλία στο σύστημα συμπίεσης του αεροσκάφους. Εάν τούτο συνέβη τότε θα είχε επίπτωση στην φυσική κατάσταση των επιβατών και του πληρώματος
B. Υπάρχει απόδειξη ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους έπαψαν να λειτουργούν λόγω εξάντλησης του καυσίμου των δεξαμενών που αποτέλεσε την τελική αιτία πτώσης
Γ. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τουλάχιστον ο Δέκτης του συστήματος επικοινωνίας λειτουργούσε, τα 30 τελευταία λεπτά της πτήσης καθότι έχουν καταγραφεί συνομιλίες άλλων αεροσκαφών οι οποίες εξετάζονται. Ερευνάται εάν η συσκευή επικοινωνίας είχε παραμείνει στη συχνότητα της Λευκωσίας.
Δ. Υπάρχει απόδειξη ότι στο κάθισμα του κυβερνήτη του αεροσκάφους ο οποίος σύμφωνα με κατάθεση των χειριστών F-16 απουσίαζε από την θέση του, κατά τα τελευταία περίπου 10 λεπτά καθόταν άτομο με μάσκα οξυγόνου το οποίο προσπάθησε να εκπέμψει δύο συγκεκριμένες φορές σήμα κινδύνου (mayday) με τα χαρακτηριστικά της Πτήσης, με τρόπο που τεχνικά δεν μπορούσε να ακουσθεί από κανένα σταθμό. Ο τόνος της φωνής του έδειχνε ότι ήταν άνδρας καταπονημένος ή εξασθενημένος.
Στη διερεύνηση ενός αεροπορικού ατυχήματος υπεισέρχονται πολυάριθμοι παράγοντες οι οποίοι χρήζουν εξονυχιστικής διερεύνησης που είναι το παρόν έργο της ΕΔΑΑΠ και των συνεργατών της. Αναμένονται ως εκ τούτου πληθώρα άλλων αποτελεσμάτων μερικά από τα οποία είναι:
* Η τοξικολογική έκθεση των ιατροδικαστών
* Διερεύνηση σε βάθος των ευρημάτων από την κατασκευάστρια εταιρεία με την παρουσία μελών της ΕΔΑΑΠ
* Συμπλήρωση του έργου λήψης καταθέσεων από όλους τους εμπλεκόμενους
* Στοιχεία σε βάθος χρόνου που αφορούν την συντήρηση, τη λειτουργία, το φορέα, το πλήρωμα, το τεχνικό προσωπικό κλπ
* Στοιχεία από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στον CVR
* Στοιχεία που θα προκύψουν από την αναπαράσταση της πτήσης.
πως δηλαδή δεν έχουν γραφτεί στο μαύρο κουτί τα τελευταία 5 λεπτά πριν τη συντριβή (πολύ βολικό) επειδή λέει πως τελείωσαν τα καύσιμα και δεν είχε ρεύμα για να δουλέψει!!! Ποιούς δουλεύουν; Εμάς φυσικά!
Λες και δεν υπάρχουν μπαταρίες!
Και μια λογική απορία:
Το άλλο κουτί πως έγραφε μέχρι τέλος; Για εκείνο υπήρχε ρεύμα;
"I find your lack of faith disturbing"
Exoyme polh doyleia apopse.
Argotera exoume na poyme polla aderfia.
sorrry gia ta varvarika alla oi synthikes...
mi fygete, exei fai h ypothesi
o agonas tora dikaionetai.
που κατά τύχη είχαν αναλάβει και την επιτήρηση του αεροσκάφους
και την συνοδεία του στη θανάσιμη βουτιά?
Όλος τα δίκτυα ανά τον κόσμο αυτό πρόβαλαν.
Ένα Μπόινγκ και δυο F-16 ΔΙΠΛΑ.
Καλή διαφημίση….
ποτε δεν συνεβαινε αυτο σε επιπεδο κυβερνησης!
---
Τι έχει το μενού σήμερα;
Τα καλύτερα, γερό στομάχι ναχουμε να χωνεύουμε.
Κατ αρχήν να δηλώσω υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου που λένε ότι χαίρομαι που υπάρχει και ένας σοβαρός άνθρωπος σ αυτή την ιστορία αν και δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του.
Για τον ακριβοθώρητο σας λέω που για όσους δεν ξέρουν είναι το νάμπερ ουάν (ορίτζιναλ κι όχι παπαριδονάμπερ) διεθνώς σε θέματα αεροπορικών συμβάντων (δε λέμε ατυχημάτων γιατί τότε τι νόημα θα είχε να γράφουμε εδώ κι εκεί, η νουβέλα μας θα ήταν άνευ αντικειμένου).
Θα έπρεπε λοιπόν να κρεμόμαστε απ τα χείλη του και να λύνουμε σταυρόλεξα αφήνοντάς τον να κάνει τη δουλειά του κι όχι να ρίχνουμε άπλυτο φως με στοιχεία κατά ριπάς για κάτι που δεν είμαστε ειδικοί.
Αυτά βέβαια για τους άλλους κάθε λογής «ειδικούς», όχι για μας.
Γιατί εμείς, είπαμε, είμαστε καθώς πρέπει σπεκουλαδόροι και φαντασμένοι συνομοσιωλόγοι και συνεπώς γράφουμε και λέμε «συνομωσιολογική αδεία» ότι μας έρθει.
Όμως, όπως είπαμε και προψές στο κεφάλαιο 2 νομίζω, άμα δε θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα η λύση είναι απλή και παλαιόθεν γνωστή και δεδοκιμασμένη και σε παραλλαγές έχει ως εξής:
1. Οποιος δε θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινάει (παραδοσιακή εκδοχή)
2. Φτιάχνουμε μια τριμελή επιτροπή από δύο άτομα (Βαμβακούλειος εκδοχή)
3. Φτιάχνουμε μια επιτροπή (Παπανδρεϊκή εκδοχή)
Επειδή είμεθα μοντερνισταί ως έθνος και επειδή ο Βαμβακούλας είναι μεν διαχρονικός αλλά μόνο υπό κατάλληλες συνθήκες, επικρατεί, όταν θέλουμε να αποπροσανατολίσουμε από τα πραγματικά γεγονότα (κοινώς να κάνουμε ένα θέμα να ξεχστεί, κοινότερα να το κουκουλώσουμε), ορίζουμε μια επιτροπή έρευνας και καθαρίσαμε.
Θυμηθείτε αντιστοίχως οι ρωμαίοι ημών πρόγονοι παρέπεμπαν το θέμα στις καλένδες, φράση που ισχύει και σήμερον.
Αν τώρα, για να έρθουμε στο ευφάνταστο θέμα μας, τυγχάνει υπεύθυνος ως επικεφαλής της επιτροπής να είναι άτομο κυριολεκτικά υπεύθυνο, που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να κάνει σωστά τη δική του δουλειά και να χαλάσει η δική μας, ε τότε, όπως λέγαμε και προψές, μοιράζουμε δωρεάν στοιχεία επί στοιχείων, ωτωσόστε να πλακώνονται μεταξύ τους τα στοιχεία και να μη προλαβαίνει κανείς να βγάλει άκρη.
Πρακτική δεδοκιμασμένη που διδάσκεται στα πρώτα εξάμηνα ευαγών ιδρυμάτων, π.χ. ΙΕΚ δημοσιογραφίας, καθότι η τετάρτη ενίοτε (πρέπει να) καπελώνει τις άλλες τρεις και κάνει παιχνίδι κατά το δοκούν.
Αρκετά σαν πρόλογος ε; ας εμβαθύνουμε λοιπόνε στα σημερινά ζουμερά θέματα, τα οποία παρεμπιπτόντως είχαμε επισημάνει εξ απαλών ονύχων και τα οποία στηρίζουν σαν ηράκλεια πίλαρς τη θεωρία μας:
1. Ο τσιφ της επιτροπής διερεύνησης (ο Ακριβός ντε) έδωκε λέει σήμερα το πρώτο πόρισμα στον μπούλη αρμοδίως.
Οι μη ψαγμένοι ευφάνταστοι θα λέγανε τι δουλειά έχει να το δώκει στον πρωθυπουργό αν δεν ξέρανε ότι ο Τσολάκης τυγχάνει συν τοις άλλοις και σύμβουλος της εκάστοτε κυβέρνησης (οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο Τσολάκης μένει – και καλά κάνει) σε παρόμοια θέματα.
Ταυτόχρονα και με βαρειά καρδιά βγαίνει για λίγο στα κανάλια (κατόπιν αφόρητων πιέσεων υποθέτω εγώ) για να πει…
Χεχε, να πει τίποτε και δια του τίποτε πολλά.
Ας δούμε ιν μπριφ τι είπε και τι δεν είπε:
1.1 «Το συμβάν θα έχει επίδραση στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.»
Και γιατί παρακαλώ αυτό το συμβάν κι όχι κάποιο από τα 10 προηγούμενα της χρονιάς ή τα 10 επόμενα, λέω εγώ, άσε που αν αντί «βιομηχανία» βάλεις άλλη κατάλληλη λέξη, όντως βγάζεις νόημα.
1.2 «Εγιναν δύο απόπειρες να κατέβει το πουλί (από το κόκπιτ εννοείται), μία δευτερόλεπτα πριν το φύτεμα και μία γύρω στα 5 λεπτά πριν.»
1.3 Σε ερώτηση τι προηγήθηκε τούτων απαντά: «δεν μπορώ να απαντήσω».
Προσέχετε βρε; Δε μιλάει στο βρόντο, λέει δε μπορώ, όχι δεν ξέρω.
1.4 Σε ερώτηση γιατί την έκανε από το κόκπιτ με ελαφρά ο αρχιπάιλοτ, απαντά: «Δε μπορώ να εξηγήσω γιατί έφυγε απ τη θέση του ο πιλότος».
Τι έχουμε δλδ εδώ; Την ώρα που έχουμε ακούσει χιλιάδες απόψεις από «ειδικούς» γιατί έφυγε ο πιλότος, ο καθ’ ύλην αρμόδιος και ο μόνος που μπορεί να ξέρει μας λέει «δεν μπορώ» - πάλι να το ξηγήσω.
1.5 Σε ερώτηση τι θα μπορούσε να γίνει αν τα φ16ρικα πήγαιναν στο ραντεβού μια ώρα πριν κόβοντας δρόμο και με τις σειρήνες στο φουλ (όπως θα έπρεπε) κι όχι τόσο αργά, απαντά ξερά:
«Δεν ξέρω».
Τουτέστι, στα ζόρικα ερωτήματα δε μπορεί να απαντήσει…και σε αυτά που έχουν πιθανώς πολιτικές προεκτάσεις, ως καλός επιτροπάρχης «δεν ξέρει».
Να συνεχίσουμε βρε ή πιαστήκατε;
Συνεχάω λοιπόνε.
Σε συνδιασμό με τα παραπάνω, καπάκι μετα τον Τσολάκη βγαίνει αντισμηναγός ή κάτι τέτοιο και λέει (σε ερώτηση γιατί δε γύρισαν πίσω όσο ήταν καιρός οι πιλότοι):
«Επρεπε να γυρίσουν αμέσως ή να κατέβουν χαμηλότερα.
Η δεν τους άφησαν (ποιοι μωρέ) ή δεν το σκέφτηκαν».
Θυμάστε τι είχε απαντήσει η γιαγιά μου στο προηγούμενο κεφάλαιο;
Για θυμηθείτε γιατί έχει διαγώνισμα μετά.
Καπάκι, ο ανσγος ρίχνει τον πλίνθο κατακέφαλα:
«Εκεί πάνω είχαμε μια ύπουλη κατάσταση, τέθηκαν σταδιακά εκτός μάχης».
Αν υποθέσουμε ότι δε μας διάβασε πρώτα και δεν ξέρει τι λέγαμε εδώ στα πρώτα κεφάλαια, πρέπει (αφού τον ευχαριστήσουμε που συμφωνεί με το σενάριό μας) να συμπεράνουμε ότι κάποιοι δεν κρατιούνται ρε παιδί μου, θέλουν να πουν κάτι αλλά ζορίζονται και το λένε λίγο-λίγο.
Βέβαια εμείς ουτε ειδικοί ούτε ανσγοι είμαστε κι έτσι τοπαμε απ την αρχή ότι εκει πάνω έγινε της μουρλής.
Με χαρά και περηφάνεια δε σας αναγγέλω ότι το φόρουμ σας έχει πέραση διεθνώς. Κατοχυρώστε το σενάριο και τα γραπτά μας τώρα.
Αμα δεν πιστεύετε πως εξηγείτε ρε αδέρφια την αναφορά της «μπιλντ», γερμανοφυλλάδα απ τις καλές λέει, που γράφει σήμερα τούτο:
«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές και άλλες (σικ) πηγές από Ελλάδα, έγινε καυγάς στο πιλοτήριο» (δε λέει ποια ακριβώς στιγμή).
Και τούτο: «Κάποιος χτύπησε τον συγκυβερνήτη, όπως προκύπτει από τραύμα στο αριστερό μέρος του κεφαλιού». Υποθέτω ότι έχει τσεκαριστεί ότι δεν είναι τραύμα απ την πρόσκρουση.
Αυτά για σήμερα, μη γίνουμε κι εμείς σαν τους άλλους που αμολάνε κατεβατά επί κατεβατώνε με στόχο το απόλυτο μπερδεμα.
Λίγα λίγα για να τα χωνεύουμε.
Αντε κι ένα τελευταίο.
Από πρόχειρο γκάλλοπ ανάμεσα σε 23 (δε ρώτησα 29, αυτοί είναι για πλυντήρια) έλληνες και ξένους πιλότους κάθε έιδους αεροπλάνωνε, σε ερώτηση "τι θα κάνεις ρε οδηγέ άμα έχεις τέτοιο πρόβλημα (αποσυμπίεσης κλπ κλπ και μη επικοινωνίας)", από τους 23 οι 22,5 απάντησαν ξερά:
"Κατεβάζω το πουλί χαμηλά και γυρνάω πίσω από κει πού' ρθα ή πάω στο πιό κοντινό στριπτιζάδικο αρκεί ναναι σε αεροδρόμιο".
22,5 γιατί ένας ήταν σουρωμένος και το είπε με νοήματα.
Καλά, είπα μέσα μου, αυτό το ξέρει κι η γιαγιά μου (τοπαμε ψές), μόνο αυτοι εκεί πάνω δεν το ήξεραν δηλαδής.
Τι θα έχει το παρακάτω κεφάλαιο;
Μπι αγουέαρ από τούτα (θαχει διαγώνισμα είπαμε):
1. Τοξικολογικές εξετάξεις. Το λέγαμε και στο προηγούμενο ότι τις περιμένουμε πως και πως.
Εχουν μεγάλη σημασία αδέρφια αυτές για το σενάριό μας.
2. Πολιτικές προεκτάσεις και παρενέργειες (από ένα απλό ατύχημα θα πρόσθετα με κακεντρέχεια αλλά…δεν προσθέτω.
Παρενέργειες σε Ελ-λας και Τζύμπρον και μέσω αυτωνώνε λίγο παραπέρα.
3. Αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος του μπαρμπα-Σαμ.
Το συγχαρητήριο ήταν προπομπός βρε, στάχτη στα μάτια, ανατριχιαστικότερο απ την αδιαφορία, το παιχνίδι είναι στην αρχή ακόμα.
Κι επειδής μάλλον τούτο είναι το προ-προ-τελευταίο κεφάλαιο της νουβέλας μου, στα επόμενα δύο (άμα προλάβουμε) θα εξαντλήσουμε το θέμα (και την υπομονή σας).
Ως το επόμενο…δυνατά και συνομωσιολογικά αδέρφια.
Το γνωστό Boeing ξεκινά 9:05. Καύσιμα και για Πράγα.ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ.
Ανεβαίνει στα 33900 πόδια (-55ο C. χωρίς οξυγόνο για 2:30 ώρες)
Το καλάνε δεν καλάει (Κάτι έγινε)
H ιστορία έχει δείξει οτι στα 25000 πόδια ξεκόλησε οροφή BOEING
& επέστρεψαν ΟΛΟΙ οι επιβάτες ΣΩΟΙ (29/4/88 πτήση ALOHA 243)
Αυτό συνεχίζει,έρχονται τα F-16 τραβάνε video με το AVTR (ΑΜΑΛΑΧΕΙ)

Έρχεται απο ΕΛ-ΒΕΛ, κάνει τις σβούρες πάνω απο Κέα και πέφτει...
Αφού καίγονται ΟΛΑ και ΟΛΟΙ μαζεύονται προσεκτικά τα συντριμια
Κάποιοι συγγενείς λένε για τρύπες στην άτρακτο με φωτογραφίες
Kάτι έμεινε άκαυτο πίσω...ΤΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ...
Εκεί μπαίνουν και τα μαύρα κουτιά...Πάλι καλά...
θα ακούσουμε τί έγινε απο τον καταγραφέα φωνής
Ο καταγραφέας ψάχνεται για τρείς μέρες!!! Μα που'νάναι...

Α νάτος! Πρέπει να ταλαιπωρήθηκε γιατί αφού άντεξε κανονιές
και φωτιές 1100 βαθμών στο εργοστάσιο το κέλυφός του άνοιξε
στο πέσιμο στο δέντρο...και βγήκε απο μέσα η κασέτα βόλτα...
Η επιτροπή θα ακούσει θα μάθει και θα μας πεί τί έγινε για
να μήν λέμε εμείς που δεν ξέρουμε και να μήν κάνουμε τους
ειδικούς...
(αυτό ήθελες να πείς μάλλον Vril)
![]()
![]()
![]()
Ο έλληνας ήταν πάντα δυνατός στο τάβλι κι ό,τι κουτόχορτο τού πέταγαν το κατάπινε αμάσητο
![]()
![]()
![]()
Το παν είναι να μην μάς περάσουνε για βλάκες

Αν τώρα, στη θέση της light μπεσαμέλ βάλουμε τις "τοξικολογικές εξετάσεις" και στη θέση του "παστίτσιου" τα αποτελέσματά τους, δε νομίζεις ότι πάλι θα μας βγει το παστίτσο της γιαγιάς σου όπως θα "έπρεπε" να είναι;
(Και για όσους δεν κατάλαβαν, φτιάχνω παστίτσιο σήμερα)
Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...
quote:
Αν η Ostria διαβάζει το forum θα ήθελα λίγη βοήθεια
στο άν υπήρξε αντίστοιχη περίπτωση απο το 1984 έστω!
Ωπ! Εδώ είμαι! Δεν το έψαξα ακόμα αλλά σε ένα site βρήκα τα εξής:
"A deployable CVR/FDR/ELB system addresses and solves all of these concerns. In crash investigations to date using deployables, in greater than 95% of the cases deployable systems have been recovered in pristine condition or with only superficial damage.
In situations such as impact at a high angle of incidence, where the time from initiation of deployment to impact of the airfoil is reduced, the airfoil also includes conventional crash survivability protection means allowing it to be able to withstand high levels of fire and impact. Whatever the scenario, the deployable package is mounted on the exterior of the airframe and actual experience has demonstrated that it remains at the outer edges of the crash site, significantly reducing exposure to the crash environment."
The Use Of Deployable Flight Recorders in Dual Combi Recorder Installations
http://www.ntsb.gov/events/symp_rec/proceedings/authors/austin.htm
Δεν ξέρω αν ισχύει το deployable CVR/FDR/ELB system στην δική μας περίπτωση.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-